Aguante Argentina: eterno gracias

אם היה לזה ביסוס של גורם רשמי לא היית שומע את זה ממני
אבל מקווה שבניגוד לדייגו של 90 שלקח לרוג’רי ולעוד שחקנינ נבחרת כמעט 20 שנה להודות גם שקרו דברים, חיכו שגרנדונה ימות

פה מקווה שלא יחכו שאינפנטינו ימות או 20 שנה

זה פשוט מאוד מפורט, זאת אומרת על סמך מה החליטו מה היה העונש הצפוי לארגנטינה, איזה שחקנים היו בעד ואיזה נגד וכו’

נשמע כמו חתיכת קשקוש.

הרבה יותר פשוט לאיים על השופט הראשי / צוות השופטים. לאיים על כל חדר ההלבשה של ארגנטינה שכולל את כל סגל השחקנים, מאמנים ואני צוות זה סיכון עצום, מספיק שמישהו אחד יחליט לפתוח את הפה…

יש לי הסבר אחר

ספרד היו הרבה יותר טובים, ארגנטינה הייתה מבזה. כנראה שרפה את רוב הדלק שלה במשחק נגד אנגליה. סה טו.

יש הרבה סיפורים מהעבר שנשמעים לנו כמו קשקוש. היית מאמין שמרדונה שבר ארון גביעים שלם בברצלונה בשביל לצאת למשחק ראווה? היית מאמין שהמאפיה בנאפולי הביאה אותו? שהוא כבש גול ביד במונדיאל נגד אנגליה?

אני מסתכל על השחקנים במשחק, על הצורה שהם שיחקו. מדובר בנבחרת שלקחה הכל, זה לא הגיוני הצורה שהם שיחקו. זה מעבר לגרוע, זה התבטלות במשחק. זה אשכרה לא לעשות כלום במכוון, ואפילו שחקן שמקבל אדום לא נראה כועס או נסער. שחקנים מוחלפים במשחק חייהם ולא נראים עצובים או דואגים. זה מסי מוותר על כדורים, זה כדורים חופשיים שתמיד הולכים אחורה…

אישתו של טאגלפיקו עושה לייקים לתגובות ברשת שמדברות על זה שהמשחק היה מכור ושמה שיר שהסולן שר שרוצים לקחת אותו ושהוא מעדיף לשתוק..

אבל כן..בטח לא קרה כלום

אני לא מאמין בקונספירציות. הסיכוי שאיימו על כל השחקנים ואף אחד מהם לא יפתח את הפה הוא אפסי.

אבל הצורה שבה שיחקנו בגמר לא עושה הגיון. משהו קרה בחדר ההלבשה. משהו קרה לשחקנים. קוטי וליצ’ה יוצאים בגלל פציעה שלא ראיתי בכלל, אנסו עם אדום מטורף וחסר הגיון. משהו לא היה תקין אצלנו.

ובואו, הספרדים לא היו מי יודע מה…

אתה לא מבין, לא איימו על השחקנים, איימו על הכדורגל הארגנטינאי ועל כל נבחרות ארגנטינה. אולי גם על הנשיא וההתאחדות שלהם. אי אפשר לדעת. אם הייתה להם בחירה או שהנבחרת תהיה מושעת לעשור או להפסיד ולא לנצח, אני חושב שזאת בחירה שקשה לעשות.

ואולי גם אמרו להם שבקבוצות יעשו להם את המוות עם בדיקות סמים?

אני הבנתי שהדיבור היה שאם הם לא מפסידים בכוונה אז ישלחו מתנקש לטפל בנשים של השחקנים…

דברים מוזרים שקרו בכדורגל גם במעמד מחייב של גמר מונדיאל - אפשר להתחיל לספור ולא לסיים. אני חושב שאנחנו לא בעידן פרנקו ומשחק הגביע “המסתורי” ההוא בין ריאל מדריד וברצלונה שהסתיים ב-1:11.

הרי אחרי ההפסד בגמר בצל העצב כתבו פה אוהדים למה המשחק הוא “לגיטימי”, בעצם שההגעה לגמר היא הפסד ושנבחרת ספרד הרבה יותר טובה (אני מסכים), ואני טענתי שאני לא זוכר באף משחק גמר שקבוצה לא בועטת לשער ב-120 דקות.

לייק שעשתה אשתו של שחקן בנבחרת לא אומר כלום, לטוב ולרע. מריו קמפס אגדת העבר של ארגנטינה דיבר בנימה אחרת לגמרי אבל שיהיה.

רומנו, קרו דברים מסריחים בכדורגל העולמי. זה לא כזה תלוש. נבחרת ספרד יכולה להיות נבחרת טובה יותר, אבל הפערי רמות במשחק והאופן שבו השחקנים התנהגו מאוד מעורר חשד.

ורק בשביל שלא תחשבו שאני לא אובייקטיבי-

מונדיאל 78 שארגנטינה ניצחה-מכור.

המשחק נגד אקוודור ב2017 שארגנטינה ניצחה בשביל לעלות למונדיאל-מכור אחושרמוטה. אני שם את הבייצים שלי על זה.

גם ברצלונה ראיתי משחק נגד לבאנטה בעונת האליפות ב2004-2005-הקבוצות סיכמו על תיקו בשביל אליפות לברצלונה ושהם ישארו ליגה. זה היה מביש. זה היה מכור 100%.

אני באמת באמת חושב שזה הזוי לחשוב שארגנטינה ניסתה להפסיד בכוונה. הם שמרו על על היתרון עם כל הלב ועוד כמה דק היינו כבר בפנדלים.

אשתו של טליאפיקו מחלקת לייקים? בעלה היה במשחק הכי טוב שלו בקריירה. שיתק את לאמין ונלחם כמו אריה.

אולי היו דברים, את זה אין לי דרך לדעת, אבל השחקנים של ארגנטינה בחיים אבל בחיים לא עלו כדי להפסיד. זה אחד הטייקים ההזויים שקראתי.

הם עלו בעיקר בשביל לא לנצח.

אני יותר חושב שהייתה איזו בשורה רעה, אבא של מסי במצב סופני לדוגמה, או כל ‘בשורה’ אחרת שמישהו חשב שנכון להודיע לפני כי אולי השחקנים יקרעו ת’תחת בשביל x ומה שקרה שיצא הפוך והשחקנים רק הוסחו ושיחקו 0חות מרמתם.

חשוב לציין שבשורה התחתונה ארגנטינה עם נבחרת של שחקנים שלא בשיאם במקרה הטוב, או סתם בינוניים במקרה הפחות טוב, מראש הסיכויים היו קטנים, והפחד לספוג גרם להם לרדת ולשמור יותר מאשר לחפש ת’שער.

אוהדי ארגנטינה בטוויטר יורים לכל הכיוונים, גם ההרחקה (ההזויה כשלעצמה, רק חולי וניקו היו בחצי של ספרד ברגע המסירה של מסי) נזקפת לזכות הפחד של שחקני ארגנטינה מכיבוש ולא סתם בתור מהלך דבילי.

אני לא קונה את זה. זאת נבחרת שלא נראתה טוב בטורניר בשלבי בנוקאאוט, אבל יש לא להיראות טוב ויש מה שראינו בגמר. זה יותר מדי חד צדדי.

ושוב, ההתנהגות של השחקנים. מה שמסי אומר לפני העלייה, הפציעות של רומרו וליצ׳ה, איך שהם בעצמם הגיבו לפציעות, האדום של פרננדס וגם איך שהוא הגיב במהלך האדום ובסוף המשחק, החילופים המוזרים, החוסר רצון ללכת קדימה. זה קיצוני.

גאסטון אדול:

"האמת היא שלא אמרתי כלום, מכיוון שכל התיאוריות וקונספירציות האלו נראו לי כמו חוסר כבוד.

כי אותם אנשים שחגגו את הדרך שבה הנבחרת הזו הייתה הופכת משחקים, הם אותם אנשים שבברגע שארגנטינה שיחקה רע והיריבה עלתה עליה, התחילו להמציא תיאוריות קונספירציה שפוגעות בכבוד וביושרה של הנבחרת הזו, כאילו שהקבוצה הזו הייתה יכולה לעשות דבר כזה בכוונה או לאפשר שמשהו כזה יקרה.

מה שקרה בפועל הוא פשוט שספרד שיחקה טוב יותר מארגנטינה, ושארגנטינה הגיעה למשחק כשהיא עייפה מאוד, וזה היה ברור. ולמרות כל זה, היא ספגה שער בהארכה השנייה כשהיא משחקת ב-10 שחקנים.

עם זאת, אם נסתכל רק על מה שארגנטינה הציגה לאורך כל הטורניר, זה מספיק.

לגבי כל מה שנאמר מעבר לזה, אני חושב שלא צריך לתת לזה חשיבות או סיקור נרחב יותר, כי בזה אנחנו מזינים משהו שבכלל לא קיים, ואין לו שום בסיס של אמת״.

לא ראיתי בחיים נבחרות עייפות בגמר גביע העולם ככה. בחיים.

אין לזה שום תקדים במציאות. יכלו להשעות 2-3 שחקנים ל2-3 משחקים ולתת קנס כספי. לא יותר.

מי ישלח? למה?

עם זה אני מסכים וזה מה שאני לא מבין.

לא יודע אם עייפה זו המילה הנכונה אבל נבחרת צרפת במונדיאל 2022 הייתה קטסטרופלית בגמר במחצית הראשונה, אף אחד לא בא לשחק. הם נראו כל-כך אדישים וחסרי אכפתיות וזה לא שהם פגשו נבחרת קטנה בגמר. בלי גליצ’ים, בלי מחויבים, בלי תשוקה. מבלי לגרוע ממשחק טקטי אדיר ואחלה מתפרצות של נבחרת ארגנטינה. צרפת שהגיעה כפייבוריטית בקצת באותו גמר.

עם כל הערכתי לגסטון אודל שהוא כתב ספורט שמקורב לנבחרת, להתאחדות ובעיקר למסי ולכן הוא זוכה לסקופים וסיפורים בלעדיים הרבה פעמים, דווקא הקרבה שלו פה היא חיסרון.
כי בקרבה לה הוא זוכה הוא תמיד יגבה את הנבחרת ואת ההתאחדות ולכן הא מאוד נאמן להם.

אם צ’יקי טאפיה, מסי או מישהו אחר אמר לו לא לדבר אז הוא לא ינגוס בפרה שנתנה לו כל כך הרבה חלב (למרות שזה קשה לארגנטינאי לא לנגוס בפרה)