צרפת בגמר ההוא בעטה 8 פעמים לשער ו-4 למסגר
ארגנטינה בגמר הזה בעטה 3 פעמים לשער, 0 למסגרת.
מסכים איתך שהעליונות הארגנטינאית במחצית הראשונה בעיקר הייתה גדולה אבל צרפת ההיא באט לשחק, זאת לא.
אי אפשר להשוות בכלל.
צרפת בגמר ההוא בעטה 8 פעמים לשער ו-4 למסגר
ארגנטינה בגמר הזה בעטה 3 פעמים לשער, 0 למסגרת.
מסכים איתך שהעליונות הארגנטינאית במחצית הראשונה בעיקר הייתה גדולה אבל צרפת ההיא באט לשחק, זאת לא.
אי אפשר להשוות בכלל.
כן אבל היה שם את הנאום של קיליאן אמבפה במחצית וגם חילוף טקטי של דידייה דשאן עם אדוארדו קמאבינגה כמגן שמאלי. במחצית הראשונה - מצאתי את הנתונים שלה אבל זה מוויקיפדיה אז מתנצל - נבחרת צרפת הייתה גופה. שום סיבה לשובע ולבלק-אאוט שהיא הפגינה, זה היה חריג לגמריי. ה-0:2 של ארגנטינה היה באווירה הרבה לפני הדקה שזה קרה
זה עולם אחר מלבאנטה-ברצלונה ב-2004-05 שהזכירו פה, משחק מהמחזור ה-36 כלומר גם אם ברצלונה הייתה עושה פאנצ’ר - היה לה זמן לזכות בתואר.
הנה גם ההרכבים:
הלך הרוח היה שצרפת פייבוריטית, בקצת כמובן. ארגנטינה הייתה נבחרת טובה משמעותית מאשר בטורניר הזה, אנחל די-מאריה וחוליאן אלבארס בעיקר. אבל צרפת עם הרכב טוב שנכשל. עם הסיסטם הרגילה שלה מאותו טורניר פחות או יותר, קמאבינגה למשל לא היה שחקן הרכב.
אנחל די מריה מדבר על הסיבות להפסד של ארגנטינה בגמר גביע העולם:
“אנשים יגידו שזה בסך הכל משחק כדורגל, אבל מה שקרה שם מבפנים היה קצת אחרת.”
“עוד לפני הגמר משהו בנבחרת לא עבד. אפשר היה לראות את זה על הפרצופים של השחקנים, בשתיקות, בהתנהגות.”
“חלק מהחבר’ה נראו גמורים מנטלית עוד לפני ששרקת הפתיחה בכלל נשמעה.”
“אני לא מאשים אף אחד, אבל איך ששיחקנו – זו פשוט לא הייתה ארגנטינה האמיתית.”
“לאוהדים הגיע הרבה יותר מזה. אני מקווה שיום אחד כל מה שקרה שם מאחורי הקלעים ייצא החוצה.”
“האהבה שלי לארגנטינה לא תשתנה לעולם. כבר חטפנו מכות בעבר, ואנחנו עוד נרים את הראש ונעמוד על הרגליים.”
זה לא היה ברור שההודעה שלי הייתה צינית? ![]()
לטעמי, מי שבאמת חושב שאפשר לקבוע מראש תוצאה של פאקינג גמר מונדיאל ב-2026, חזקה עליו להאמין שכל הכדורגל העולמי מתוסרט בעשרים השנים האחרונות. ונטל ההוכחה עליו, ובגדול.
חשבתי שאתה רציני. היו דיבורים על זה. במהלך המשחק לא ראו את צ’יקי טפיה, את צ’ולו, את המשפחה של מסי… כל אלה היו בכל המשחקים ונעדרו מהגמר. עלתה טענה שהם מאויימים
נבחרת ארגנטינה שתשחק בקופה אמריקה לבטח תהיה שונה לגמריי. ניקולאס אוטמנדי הבלם בן ה-38 הודיע כצפוי שהוא פורש מהנבחרת - נפרד בפוסט מרגש באינסטגרם. הבלם, חמישי במספר ההופעות עם 139 משחקים בנבחרת ארגנטינה, שזכה כמובן במונדיאל 2022, ושיחק גם במונדיאל 2010 בדרום אפריקה, במונדיאל 2018 ברוסיה וכן במונדיאל הנוכחי, כתב על רקע סרטון הרגעים האיקונים:
"חלמתי ללבוש את חולצת נבחרת ארגנטינה מאז שהייתי צעיר מאוד. זו הייתה הזכות הגדולה ביותר שהכדורגל נתן לי. הגורל קבע שהמשחק האחרון שלי יהיה גמר גביע העולם. זו לא הייתה התוצאה שרצינו, אבל אני עוזב בראש מורם בידיעה שהקבוצה הזאת נתנה את כל כולה עד השנייה האחרונה. אני עוזב עם שקט נפשי בידיעה שנתתי את כל כולי. מעולם לא התאפקתי ולו טיפה של מאמץ, מעולם לא הפסקתי להאמין, ומעולם לא הפסקתי להרגיש שהחולצה הזו היא הכבוד הגדול ביותר בחיי.
"תודה לאוהדים הארגנטינאים. תודה לכם על אהבתכם ללא תנאי, על כל דגל, על כל שיר, על שהייתם איתנו בזמנים הטובים, ומעל הכל, בזמנים הקשים ביותר. גרמתם לנו להרגיש, בכל פעם שהתנגן ההמנון, שאנחנו לא רק אחד עשר שחקנים, אלא מיליונים שמגנים על אותו חלום.
“אני מודה גם לבני המשפחה שלי. הם היו המקלט שלי בכל נפילה והכוח שלי בכל אתגר. מעולם לא צעדתי בדרך הזו לבד; עשינו כל צעד יחד”.
הוא דיבר גם על העתיד ואל הבאם אחריו: “לעולם אל תפסיקו להאמין. יהיו נסיגות שנראות בלתי אפשריות להתגבר עליהן, אבל החולצה הזו תמיד מתגמלת את אלו שמגנים עליה בענווה, הקרבה ואהבה. שמרו על ראש מורם, המשיכו להילחם, ואל תתנו לתבוסה לגנוב לכם את התקווה. אני משוכנע שהפרק הבא בהיסטוריה שלנו יהיה שלכם”.
אנשים לא מצליחים להבין כמה הניצחון על הפיראטים בחצי גמר היה משמעותי בשביל הארגנטינאים, אפילו יותר מלזכות בגביע
תשמעו שחקני סגל, צוות, שחקני עבר, אוהדים מדברים על המשחק הזה, מבחינת העם הארגנטינאי הניצחון על אנגליה והנפת דגל המלבינאס (שהוא סיפור בפני עצמו) היה הדבר הכי חשוב שיש
ואיזה לילה כיפי זה היה, לילה שאף אחד (כולל המשוחתים של פיפ"א) לא יקחו לנו. ![]()
תגידו, נשמע לכם הגיוני שב-2026 יהיו כאלה קונספירציות על מכירה של משחק גמר מונדיאל? כאילו, נראה לכם שפיפא אשכרה תחליט מי תהיה הזוכה בטורניר? תכף תגידו לי שהם גם בחרו למי לתת את פרט השחקן המצטיין.
אה, רגע…
טל אם אתה חושב שזו קונספירציה אז אתה צריך גם לקבל שזה לפחות אפשרות בקונספרציה האהובה של אוהדי ריאל של “תנו את הגביע למסי"
מכיון שאני לא מאמין לא בזה ולא בזה
אז אפשר גם לקבל שרודרי שחקן מצוין שזכה בנבחרת ששיחקה הכי טוב בטורניר ולכן זה מגיע לו.
אגב, אפשר גם להגיד שלא מגיע לו, ושעדיין הוא זכה בצורה כשרה.
אפשר , אבל לדעתי רודרי עולה על כל הדרישות של MVP
לטעמי זה טיפשי לחפש פגם בזה, זה לא כאילו שנתנו את זה ללאמין על חשבון מסי..
אמת. יותר מזה, אם אני מתעלם מהשאלה (הקריטית!) של מהן החלופות, אז הזכייה של רודרי כנראה מוצדקת יותר מזו של מסי ב-2014.
כתבתי לפני 15 ימים… זה הרגיש ככה
פייי בני זונות פיפ"א איזה עונשים דפקו לנו
הסנקציות בעקבות הגמר מול ספרד והתקריות:
לאנדרו פארדס: 10 משחקי השעיה וקנס של 90,000 דולר.
נאואל מולינה: 7 משחקי השעיה וקנס של 90,000 דולר.
תיאגו אלמאדה: משחק אחד השעיה וקנס של 30,000 דולר.
רוברטו אייאלה: 3 משחקי השעיה וקנס של 30,000 דולר.
בגין הדגל של איי מאלווינס התאחדות הכדורגל הארגנטינאית נקנסה ב־10,000 דולר.
בסך הכול, בעקבות כל הסנקציות ה-AFA תצטרך לשלם 320,000 דולר.
בנוסף, נקבע כי שני משחקי הבית הבאים של נבחרת ארגנטינה ייערכו עם תפוסה של 50% בלבד
וכן נאסר על השחקנים לשתות מאטה למשך שנה.
בושה.
הביזיון הכי גדול באירוע הזה זה שעם כל ההרחקות והקנסות לצד הארגנטינאי, הם לא הצליחו לגרור את גאבי לעשות משהו שייתן לו הרחקה של יותר ממשחק אחד.
נכשלו על הדשא ביותר ממובן אחד, מסתבר.
גסטון אדול:
הסנקציות של פיפ"א מתקיימות רק במשחקים רשמיים (מוקדמות).
ההתאחדות הארגנטינאית תערער כדי להפחית את מספר המשחקים.
הם יכולים לשחק משחקי ידידות אבל זה לא מפחית את העונש
קצת מגוחך כל העונש הזה על שחקן שבקושי נגע במישהו. אבל בסדר, רוצים להפוך אותו לשחקן רע ואלים. אין לי בעיה עם זה-מי שמכיר את פארדס יודע שהוא פשוט ארגנטינאי קלאסי. כזה שחקן היינו צריכים כל הזמן. שחקן שישב בספסל, שיפתח בהרכב, שישחק כ5, כ8, ועדיין יתן את הכל לא משנה איפה ואיך. נגמרו הזמנים שהיינו יפים ומפסידים.
נשבר לי הלב לרסיסים, מתחיל לעקל שזה מתקרב
תודה ליאו, תודה על הכל