Copa Del Rey 2024/25: מעפילים לשמינית הגמר ופוגשים את סלטה ויגו

ריאל מדריד לא מסתדרת עם הקופה דל ריי. היא רק שלישית במספר הזכיות ושימו לב שיש לה אותו מספר גביעים - 20 - כמו מספר ההפסדים בגמר - מה נאמר ומה נגיד. ברצלונה זכתה 31 פעמים בתואר, ויש לה רק שני גמרים יותר מריאל מדריד. הגביע הוא התואר השלישי בחשיבותו כנראה, מנפח את ארון התארים, טוב לליטוף האגו ואולי הציל את הדון בעונת 2022/23. מצד שני הוא גורם ללוח משחקים עמוס-עמוס-עמוס החל מפברואר כשדרגת הקושי עולה. אשתקד סיימה את דרכה ריאל מדריד כשנכנעה לאתלטיקו מדריד 4:2 בהארכה במטרופוליטיאנו.

מנגד, בתקופת קרלו אנצ’לוטי ריאל מדריד מחזיקה במאזן לא רע בגביע המלך: שתי זכיות בחמש שנים. אין לה ברזומה אף פאדיחה כלומר איזו הדחה אלקורקון כזו, ונקווה שהמאזן יישמר גם העונה. ביום שני הקרוב תתארח ריאל מדריד למשחק בודד מול דפורטיבו מיניארה הקטנה מהליגה הרביעית.

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד דפורטיבו מינארה אחרי ניצחון אדיר 1:2 על ולנסיה במאסטייה. מצד אחד אופי, “ניצחון של אליפות” ומצד שני היא גם זועמת על היחס כלפי ויניסיוס ג’וניור. בחודש ינואר שהוא מרתון אחד ארוך, אין מנוחות, וכבר אתמול החלה הקבוצה בהכנותיה לקראת המשחק עם אימון שחרור. אף אחד לא רוצה להיות חתום על ביזיון בגביע – שכאמור לא קרה במשמרת של קרלו אנצ’לוטי. “אנחנו מגיעים למשחק הגביע עם אותה התלהבות כמו תמיד, זה מפעל חשוב. אנחנו הולכים לכבד את החולצה שלנו ואת היריבה”, אמר קרלו. הוא נשאל האם הגביע הוא בעיה ואמר: “להיפך, זו בעיה עבור מדריד אם אתה נשאר בחוץ כי ריאל רוצה להילחם בכל התחרויות. אנחנו רוצים להגיע לגמר, כמו תמיד”.

אמנם לא מעט קאנטראנוס השתתפו באימונים אבל בסופו של דבר הסגל צנוע הרבה יותר – מדובר בלורנסו אגואדו ודיוויד אגואדו שחקני ההגנה, בזמן שחסוס ואייחו ביום הולדתו לא נכלל בסגל ולפי הדיווחים הבלם בן ה-28 ששותף פעם אחת לדקות ספורות העונה – קיבל מסר לעזוב וזו הסיבה. גם הקשר צמ’ה בסגל מבין הילדודס ושחקן ההתקפה הבכיר של קסטיליה – גונסאלו גארסיה שמרעיד רשתות. שני שחקנים בכירים בלבד קיבלו פטור: טיבו קורטואה ואנטוניו רודיגר ינוחו. השוער זקוק למנוחה והבלם בעיקר אחרי ששיחק 26 משחקים מלאים מתוך ה-27 שלנו והוא שיאן הדקות.

כן, ויניסיוס ג’וניור “האיש והסערה” בסגל. הסיכוי שיפתח נמוך גם אם ניקח בחשבון שהוא יספוג השעייה וייעדר בזמן הקרוב. “אנחנו בטוחים שזה לא היה אדום ומקווים שלא יפסיד משחקים”, אמר קרלו. “זה קשה להיות ויניסיוס, אני לא בנעליו אבל הוא סופג עלבנונות ועוד. הוא צריך להשתפר ולהחזיק מעמד והוא שיפר את ההתנהגות והגישה שלו אבל תמיד יכול לעשות טוב יותר”, אמר. לא רק ויניסיוס בסגל. גם ג’וד בלינגהאם שהיה אחראי על שער הניצחון נגד ולנסיה, קיליאן אמבפה, לוקה מודריץ’ הקשיש ועוד.

קרלו הבהיר כי הוא מעוניין לתת דקות לכאלה שפחות שיחקו. אנדריי לונין יפתח אבל קרלו אמר בצורה נחרצת שאף אחד לא קבע שהאוקראיני יהיה ‘שוער לגביע’, הוא ישחק בעוד משחקים אחרים. די ברור שהילד ראול אסנסיו ישחק במרכז ההגנה ואולי עוד שני ילדודס מקסטיליה, הגואדוס, פראן גארסיה, וכמובן ארדה גולר ואנדריק ששיחק 160 דקות בלבד העונה – הכי מעט חוץ מוואייחו, ופתח בהרכב רק נגד ליל. בספרד דיברו לא מעט על כך שזה הצ’אנס הגדול של החלוץ שממש נשלח לבוידעם לאחרונה. את החלק ההתקפי אולי ישלים ברהים דיאס. נזכיר כי רודריגו למשל פתר לנו משחק מאוד קשה ומאתגר נגד קסרניו הקיקיונית ב-2022-23.

image

דמיינו כאן פסקה ולינק לסרטון הווידאו של שחקני מינארה צופים בהגרלת הקופה דל ריי ומבינים שהתמזל מזלם לפגוש את הקבוצה הגדולה בעולם. דפורטיבו מדורגת במרכז הטבלה של הליגה הרביעית עם מאזן של 6-6-5. העונה היא כבר עשתה הישג גדול כשהדיחה את אלאבס מהליגה הבכירה בתום דו-קרב פנדלים לאחר 2:2 בתום הארכה. הקבוצה הקטנה הוליכה פעמיים ולא התרגשה מכך שהשמיטה את היתרון. זה קרה בתחילת דצמבר, ומאז הקבוצה כבשה שער אחד בליגה והשיגה שתי תוצאות תיקו. משחקה האחרון היה ב-21 בדצמבר אז נכנעה 1:0 לטורמולינוס בבית. עד המחזור התשיעי הקבוצה אפילו הוליכה את הטבלה. עומר פרדומו בן ה-31 - קשר כנף ימני, הוא הכובש המצטיין של הקבוצה עם חמישה שערים העונה ואחריו פיפו, ווינגר שמאלי. בדרך כלל משחקת מיניירה עם מערך 4-2-3-1 עם החלוץ פרון בשפיץ. גם 4:3:1:2 נלקח בחשבון.

כריסטיאן בריטוס הקפטן של דפורטיבו מיניארה (עונה שנייה במועדון) לא היה יכול לחלום על משחק כזה ככה בגיל 34 ‘לעת זקנה’. בריאיון ל-AS אמר הקשר: “לריאל מדריד יכול להיות אחר צהריים רע נגדינו”. הוא מספר: "צפינו בהגרלה, הייתי מהאחרונים שקפצו, היה עיכוב בין התמונה לצליל של ההגרלה והורדתי את האוזניות. ליבנו פעם חזק מכאן ואילך הטלפון לא הפסיק לצלצל והרבה שטויות. בסופו של דבר זה כדורגל ולכולנו יש שתי רגליים. נכון שהם משחקים ברמה אחרת, שאנחנו מאוד רחוקים, אבל אם נהיה מרוכזים לגמרי נוכל לעמוד מולם. הוא זומם על חולצה של פדה ואלוורדה בן ארצו איתו שיחק בנבחרת עד גיל 17: “פדה הוא ספינת הדגל שלנו. לפני כמה ימים אמר לו חבר לקבוצה ששיחקתי איתו במשחק ידידות, הוא היה ב-U-17 וכבר היה ברור שהוא שחקן מרמה אחרת. אני מקווה שאוכל לדבר איתו, זה יהיה זיכרון לכל החיים. אני רוצה לבקש ממנו את החולצה, אין לי הרבה שאני שומר”.

המאמן חוסה פרס ‘פופי’ המאמן של דפורטיבה מינרה , מתרגש כמו כל הקבוצה לקראת היום ההיסטורי: “ובכן, אנחנו נמצאים בשבוע מאוד מרגש, בהתלהבות גדולה. הצוות עובד טוב מאוד, בהתלהבות רבה לקראת יום שני שיגיע. אנחנו יודעים מול מה אנחנו עומדים ומול מי אנחנו נשחק”. הוא הבהיר לא פעם שהסיכויים הם בערך אחוז אחד אבל הבהיר כי הקבוצה ‘תהנה מהמשחק מתחילתו ועד סופו’, לוקח את המשחק של פונטבדרה נגד מאיורקה כדוגמא והאמת הפגין ידע יוצא דופן בפאשלות היסטוריות של ריאל במפעל. הוא ציין את ההדחה נגד אוביידו ב-2000-01, את אלקורקון – התבוסה המשפילה וכן את אלקויאנו. “למה שזה לא יוכל לקרות שוב?”, תהה בקול רם. “אנחנו יודעים שיהיה קשה נגד הקבוצה הטובה בעולם אבל אנחנו מתכוננים בהתאם. אנחנו מחכים רק למשחקים האלה וזה פרס גדול עבורינו”. הוא אומר שגם אם יהיו רוטציות זה לא משנה כי על הספסל מחכים השחקן הכי טוב בטורקיה, כישרון עולה בברזיל ועוד ונשען בעיקר על הקהל: “לראות אצטדיון עם 14 אלף אוהדים זה נפלא ואני מקווה שהרוב יתמכו בנו”.

גביע המלך:
40 גמרים, 20 זכיות (50% הצלחה).

ליגת האלופות:
18 גמרים, 15 זכיות (83% הצלחה).

אני לא חושב שאי פעם ראיתי סטטיסטיקה שמראה זלזול במפעל בצורה מובהקת כל-כך כמו זאת.

בדקתי החל מתקופת הצ’מפיונס, שאז ברורה האובססיה של המועדון. גם בתקופה הזו ריאל לקחה 50% (11 זכיות מ 22 גמרים). יתכן שזה תואר כל כך זניח שאפילו אחרי שעשית נניח 80% מהדרך והגעת לגמר- אז המועדון מחפף בגמר (יחסית כמובן)?
בנוסף זה מעליב שלקחנו את הגביע רק שלוש פעמים בשלושים השנים האחרונות- מחדל (שלא לדבר על זה שהגענו לגמר רק שש פעמים במסגרת זמן זו).
חצי מעליב- שלא לקחנו אף פעם טרבל, אבל מה אני משלה את עצמי- אפילו דאבל של אליפות וצ’מפיונס לקחנו יחסית מעט למה שמצופה ממי שלקחו 15 צ’מפיונס (6). הפתיע ולא הפתיע כשבארסה בכל שנת צ’מפיונס שלה גם השיגה לפחות דאבל עם אליפות, וכמובן גם טראבל בפעמיים האחרונות. משמע- מותר ואפשר בהחלט לנסות לקחת כמה תארים בשנה בלי לוותר ולזרוק מראש תארים פחות נוצצים.

זה מתבסס על כך שיש לנו הרבה פאשלות מול קבוצות נחותות, אם זו ריאל אוביידו הקטנה שהדיחה אותנו ב-2000/01 שהייתה עונה יציבה למשל עם אליפות בליגה וחצי גמר ליגת האלופות, ויאדוליד הדיחה אותנו ב-2004/05, כמובן שמעל הכל יש את ההתבזות נגד אלקורקון. ועוד שני משחקים שמסמלים את ריאל מדריד והקופה דל ריי זה ההפסד בדיוק ביום המאה להיווסדות המועדון ועוד בסנטיאגו ברנבאו - ההתאחדות עשתה ה-כ-ל כדי ליצור חגיגה לריאל מדריד| וכן כעבור שנתיים בהארכה נגד סראגוסה העולה החדשה - 3:2.

אין לנו הרבה הדחות “נורמליות” יחסית כמו עם קרלו אנצ’לוטי (כמו ההפסד לאתלטיקו מדריד אשתקד 4:2 במשחק חוץ או בסאן ממס נגד אתלטיק בילבאו ב-2021/22) שהוא המאמן היחיד שהגיע לא ‘הכתים’ את הקדנציות שלו - זוכרים שזינדין זידאן שקל להתפטר אחרי ההדחה נגד לגאנס?

אני אישית מאוד מרוצה מזה שהקבוצה במודע מזלזלת בגביע השוקו הזה, אתם רוצים להיות כמו קבוצות אחרות שאובססביות בקשר לגביעים מוזרים ולא חשובים כאלה רק כדי לנסות לשכנע את עצמן שיש להן את אותה כמות תארים כמו לריאל ?

רק אליפות וצ’מפיונס והשאר לשאר.

1000109089

להימנע מפאדיחה מחר (אני כבר זוכר את רודריגו פותר לנו את המבוך נגד קאסרניו עם גולאסו במשחק מזעזע לפני שנתיים והוא סגר מעגל בגמר) עם כמה שפחות מאמץ מבחינת שחקני המפתח, לשמור על הבריאות שלהם בלי עייפות או פציעות מיותרות בחודש הזה. אני כן הייתי בוחר כמה כוכבים שיקבלו פטור מהטיול. אולי לא ויניסיוס כי הוא מושעה ולא ישחק גם ככה, אבל כן ג’וד בלינגהאם או קיליאן אמבפה. דיוויד אנצ’לוטי שגם מכיר את הקאנטרה חייב להתערב יותר בעניין הזה.

בדקתי, בעונה שעברה בין היתר שיחקו חוסלו, ברהים דיאס - שניהם הבקיעו, ארדה גולר וניקו פס. עד לפנדל של חוסלו בדקה ה-53 הרשת לא זזה כלומר 0:0 במחצית.

יש ריגוש מסוים בגביע, לראות את השחקנים של הקבוצות הקיקיוניות יוצאים מדעתם אחרי שהם מקבלים את אחת הגדולות, זה משחק של החיים שלהם, כל המחוות האלה שהם בוחרים חולצה של איזה שחקן הם רוצים ועוד ועוד. תחשבו שאתם משחקים פה בליגה ג’ בארץ ובגביע קיבלתם איכשהו את מכבי חיפה או מכבי תל אביב. אנחנו גם חתומים על ביזיון הגביע הגרוע איי פעם - אלקורקונאסו. בעידן קרלו אנצ’לוטי אין בושות אלא הדחות סבירות\הגיוניות עד כמה שאפשר להשתמש במושגים כאלה כשמדובר בריאל מדריד. מצפה למגרש קטן עם תאורה בעייתית, בוץ, 2-3 מסירות שיילכו על הפנים, רבע שעה מנומנמת ואיזה קרן מסוכנת של דפורטיבו בתחילת המשחק כשאנדריי לונין כמעט סופג.

מדהים שגם במשחק כזה - הראשון בלוח השנה שאתה מסמן עבור חסוס ואייחו - הוא לא יוכל לעזור לנו, סתם אנקדוטה לכבוד האגדה ויום ההולדת, אבל במקרה הזה עדיף כבר קאנטראנוס ואולי ייצא משהו מעניין מהאגואדוס. ראול אסנסיו יהיה השחקן הבכיר במרכז ההגנה וזה מרגש ממש, אגב נגד ולנסיה הוא רשם שתי חטיפות כדור מעולות וגם העיף את הכדור איזה קילומטר כדי לעצור מתפרצת - אהבתי. אולי אם תהליך ההחלמה של דויד אלאבה לא היה כה מתעכב אז…

אני בטוח שנראה את אנדריק עם תשוקה, כמה הוא להוט לשחק, לא להזדמנות הזו הוא פילל אבל גם מריאנו דיאס הבקיע צמד או שלושער בגביע נגד קולטורל. הילד צריך לבעוט, להשתמש בתותח שיש לו ברגל, להוציא תסכול, תסריט בו הוא כובש מחר שער ניצחון הוא אידיאלי. אם רודריגו ייפתח בהרכב וזה מה שנראה, הוא יהיה חייב לקחת על עצמו יותר כי הוא השחקן הבכיר. זה גם משחק עבור ארדה גולר שמחפש תמיד תאכלס. שחקני התקפה צריכים מספרים ולא חשוב נגד מי, כל גול מעלה את הביטחון. הייתי נותן דקות לגונסאלו כדי לראות אם יש חומר גלם לעבודה, כמובן אנדריק, גולר באמצע והשחקן השלישי? ברהים דיאס כי הוא יטרוף את הדשא.

הדרישה שלי היא שפדה ואלוורדה לא ישחק בכלל, בעונה שעברה הוא אשכרה שותף נגד ארנדינה. על שטויות כאל בינואר אנחנו עלולים לשלם בשלב מאוחר יותר. גם אדוארדו קמאבינגה זה סיכון אם וכאשר, אורליאן טשואמני צריך לשחק בקישור ואני מתבייש לכתוב על “לעשות צעד קדימה”.

יש הרכב למשחק נגד דפורטיבו מינירה! שריקת הפתיחה ב-20:00| כצפוי קרלו אנצ’לוטי נותן במה קצת לילדודס. קבלו את לורנסו ודיוויד אגואדו צמד שחקני ההגנה בהופעת בכורה בקבוצה הבוגרת! ראול אסנסיו במרכז ההגנה. ההרכב משולב בין שחקני טופ לבין צעירים. אדוארדו קמאבינגה ישנו יחד עם לוקה מודריץ’ ופדה ואלוורדה במרכז השדה. בחלק הקדמי אנדריק שכל כך חיכה להזדמנות – פעם שנייה בלבד שלו בהרכב והראשונה מאז ליל, וכן ברהים דיאס וארדה גולר. על הספסל התותחים הכבדים כמו ויניסיוס ג’וניור, ג’וד בלינגהאם בקיליאן אמבפה בתקווה שלא ייעשה בהם שימוש. האללה מדריד!
ההרכב: לונין, לורנסו אגואדו, ראול אסנסיו, דיוויד אגואדו, פראן גארסיה, פדה, קמאבינגה, מודריץ’, גולר, ברהים ואנדריק

אז נכון שיש הגנה חדשה כמעט לגמריי אבל איזה פחדן ומקובע קרלו אנצ’לוטי. איך לעזאזל פדה ואלוורדה שנטחן עד דק - פותח בהרכב עכשיו? וגם הוא וגם אדוארדו קמאבינגה? מוגזם מאוד. שיהיה בהצלחה

פדה בהרכב?? קרלו לא ינוח עד שיקרע צולבת וגם אז יעלה אותו על קביים.

טוב אולי אפשר להעלות מהספסל את קיליאן אמבפה שיגיע ל-20 שערים. וברצינות: דפורטיבו מינרה חביבה אבל קצת מביישת את הפירמה, הם לא חיברו שלוש מסירות לדעתי, לא מודעים למגבלות שלהם, גם לא ממש אגרסיביים. כאילו אם אני והחבר’ה שלי מהכדורגל ברמת גן היינו עולים לשחק זה היה יותר קשה.

צריך עוד שער אחד ואפשר להוציא את פדה ואלוורדה במחצית וגם את אדוארדו קמאבינגה. זה הזמן של סבאיוס בשביל זה הוא כאן, או טשואמני, גם צ’מה הילד מקסטיליה, בטח אם נגדיל את התוצאה. קמאבינגה אשכרה שבר בצורת בת כמעט שלוש שנים, לא הבקיע מאז מרץ 2022 אז ברביעייה נגד ריאל סוסיאדד. לא האמנתי שאראה אותו כובש שער עם הראש.

יותר חשוב מהגולים שלהם זה ששחקני ההתקפה יבקיעו, אלה שביום רגיל הם שחקני ספסל. ברהים דיאס צריך לנפח את הסטטיסטיקה ובצדק פחות נלהב מארדה גולר או אנדריק שצריך את זה יותר מהם. יש בזה משהו יפה שאנדריק פירגן בעקב כבר בתחילת המשחק למרות שהוא “חייב” את השער. אם לא גולים אז לפחות ליזום, ליצור סכנות.

עד לסיום המשחק מעניין לבדוק את האגואדוס. אהבתי את המהלך של המגן הימני כשסחט את האווירה אחרי שפתח מבערים. אם הבלם ישחק באיזה משחק ליגה סביר אני לא חושב שזה אסון גדול.

לסגל ב שלנו יש יותר מחויבויות ואינטנסיביות מסגל א… ברור לי שהפרשי הרמות מטורפים אבל עדיין הקבוצה משחקת עם רצון ובקצב גבוה.
זה ממש בעיה שיש 2 שחקנים בהרכב הראשון שלנו שפטורים לחלוטין מאפילו להעמיד פנים שהם עושים לחץ/הגנה.

ויני וטשואמני, כן?

צודק, שלושה…

כמה פאקינג טוב בכדורגל אתה צריך להיות כדי להיות שחקן סגל איכותי בריאל מדריד בגיל 40??
כשכל אספקט פיזי במשחק שלך דעך מזמן ונותרו רק המוח והטכניקה, להשתחוות בפני לוקה קשישא.

ועכשיו הוא מעלה את ויני ואמבפה… אכזריות מיותרת דון קרלו.

קודם כל ובעיקר מאמן מקובע ושמרן.

אני לא יודע אם המשחק שקול אפילו למשחק אימון כי לא הייתה לשחקני מינירה אינטנסיביות בכלל. למשל בגול השני כשפראן חטף למגן על דגל הקרן זה היה ממש בעדינות ולא הייתה שם התנגדות. כך זה נראה כמעט בכל הזדמנות.
ועדיין עצוב שולוורדה לא נח יותר, כנ"ל קמבינגה. ולהכניס את ויני ואמבפה לחצי שעה במשחק גמור?

שמע, אני הראשון להגיד שלוקה פיזית לא יכול להיות שחקן הרכב במשחקים חשובים יותר, אבל הוא בן 40! בכדורגל המודרני הסופר פיזי ואתלטי, והוא עדיין יכול לעלות בהרכב בלא מעט משחקים וגם לעלות לחצי שעה אחרונה ולהוסיף לא מעט.
זה מראה לך רק מזה היה פריים לוקה מודריץ אם על רגל אחת הוא עדיין מסוגל לתרום משהו למועדון כמו ריאל מדריד.
לדעתי מצאו לו את התפקיד המושלם העונה שלא מבזה אותו וגם תורם לנו, אני מנסה להתענג על כל טאץ׳ לפני שנגמר.

לדעתי זה כבר החל משנה שעברה (בדגש על המשחק מול סביליה שבו הבקיע את שער הנצחון). הכי חשוב בעיני זה שהוא מבין את מקומו ולא ילחץ לשיתוף תכוף יותר. כל זה קצת בסתירה עם ההתנהלות בנבחרת, שם בכל פגרה הוא “נשחט” עד טיפת האנרגיה האחרונה, ואולי דווקא הפוך- ההשתתפות כמעט בכל דקת משחק בנבחרת עוזרת לו לקבל את תפקידו המצומצם יותר במועדון (כדרך להפגת לחצים)

היום ב-14:00 שעון ישראל, קצת יותר מאוחר אחרי כל הדיבורים - תדע ריאל מדריד מיהי יריבתה בשלב שמינית גמר הקופה דל ריי. בשנתיים האחרונות קיבלה ריאל הגרלות קשות מאוד ותמיד בחוץ: אשתקד היא פגשה את אתלטיקו מדריד והודחה עם הפסד 4:2 בהארכה; לפני שנתיים הפכה פיגור כפול בלה סרמיקה של ויאריאל לניצחון 2:3 בזכות דני סבאיוס המחליף

אם ריאל תפגוש יריבה מליגה נמוכה כמו אלמרייה (הביסה את סביליה), פונטבדרה שהדיחה את מאיורקה, אורנסה או אלצ’ה אז המשחק ייערך בחוץ. שימו לב שהכל אפשרי: דרבי, קלאסיקו ועוד. כל היריבות: ברצלונה, אתלטיקו מדריד, אתלטיק בילבאו, ריאל סוסיאדד, בטיס, ראיו וייקאנו, חטאפה, אוססונה, סלטה ויגו, ולנסיה, לגאנס, אלמריה, אלצ’ה, פונטבדרה, אורנסה. תאריכי המשחק: 14-16 בינואר - אוטוטו…מיד אחרי הסופרקופה.