ריאל מדריד לא מסתדרת עם הקופה דל ריי. היא רק שלישית במספר הזכיות ושימו לב שיש לה אותו מספר גביעים - 20 - כמו מספר ההפסדים בגמר - מה נאמר ומה נגיד. ברצלונה זכתה 31 פעמים בתואר, ויש לה רק שני גמרים יותר מריאל מדריד. הגביע הוא התואר השלישי בחשיבותו כנראה, מנפח את ארון התארים, טוב לליטוף האגו ואולי הציל את הדון בעונת 2022/23. מצד שני הוא גורם ללוח משחקים עמוס-עמוס-עמוס החל מפברואר כשדרגת הקושי עולה. אשתקד סיימה את דרכה ריאל מדריד כשנכנעה לאתלטיקו מדריד 4:2 בהארכה במטרופוליטיאנו.
מנגד, בתקופת קרלו אנצ’לוטי ריאל מדריד מחזיקה במאזן לא רע בגביע המלך: שתי זכיות בחמש שנים. אין לה ברזומה אף פאדיחה כלומר איזו הדחה אלקורקון כזו, ונקווה שהמאזן יישמר גם העונה. ביום שני הקרוב תתארח ריאל מדריד למשחק בודד מול דפורטיבו מיניארה הקטנה מהליגה הרביעית.
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד דפורטיבו מינארה אחרי ניצחון אדיר 1:2 על ולנסיה במאסטייה. מצד אחד אופי, “ניצחון של אליפות” ומצד שני היא גם זועמת על היחס כלפי ויניסיוס ג’וניור. בחודש ינואר שהוא מרתון אחד ארוך, אין מנוחות, וכבר אתמול החלה הקבוצה בהכנותיה לקראת המשחק עם אימון שחרור. אף אחד לא רוצה להיות חתום על ביזיון בגביע – שכאמור לא קרה במשמרת של קרלו אנצ’לוטי. “אנחנו מגיעים למשחק הגביע עם אותה התלהבות כמו תמיד, זה מפעל חשוב. אנחנו הולכים לכבד את החולצה שלנו ואת היריבה”, אמר קרלו. הוא נשאל האם הגביע הוא בעיה ואמר: “להיפך, זו בעיה עבור מדריד אם אתה נשאר בחוץ כי ריאל רוצה להילחם בכל התחרויות. אנחנו רוצים להגיע לגמר, כמו תמיד”.
אמנם לא מעט קאנטראנוס השתתפו באימונים אבל בסופו של דבר הסגל צנוע הרבה יותר – מדובר בלורנסו אגואדו ודיוויד אגואדו שחקני ההגנה, בזמן שחסוס ואייחו ביום הולדתו לא נכלל בסגל ולפי הדיווחים הבלם בן ה-28 ששותף פעם אחת לדקות ספורות העונה – קיבל מסר לעזוב וזו הסיבה. גם הקשר צמ’ה בסגל מבין הילדודס ושחקן ההתקפה הבכיר של קסטיליה – גונסאלו גארסיה שמרעיד רשתות. שני שחקנים בכירים בלבד קיבלו פטור: טיבו קורטואה ואנטוניו רודיגר ינוחו. השוער זקוק למנוחה והבלם בעיקר אחרי ששיחק 26 משחקים מלאים מתוך ה-27 שלנו והוא שיאן הדקות.
כן, ויניסיוס ג’וניור “האיש והסערה” בסגל. הסיכוי שיפתח נמוך גם אם ניקח בחשבון שהוא יספוג השעייה וייעדר בזמן הקרוב. “אנחנו בטוחים שזה לא היה אדום ומקווים שלא יפסיד משחקים”, אמר קרלו. “זה קשה להיות ויניסיוס, אני לא בנעליו אבל הוא סופג עלבנונות ועוד. הוא צריך להשתפר ולהחזיק מעמד והוא שיפר את ההתנהגות והגישה שלו אבל תמיד יכול לעשות טוב יותר”, אמר. לא רק ויניסיוס בסגל. גם ג’וד בלינגהאם שהיה אחראי על שער הניצחון נגד ולנסיה, קיליאן אמבפה, לוקה מודריץ’ הקשיש ועוד.
קרלו הבהיר כי הוא מעוניין לתת דקות לכאלה שפחות שיחקו. אנדריי לונין יפתח אבל קרלו אמר בצורה נחרצת שאף אחד לא קבע שהאוקראיני יהיה ‘שוער לגביע’, הוא ישחק בעוד משחקים אחרים. די ברור שהילד ראול אסנסיו ישחק במרכז ההגנה ואולי עוד שני ילדודס מקסטיליה, הגואדוס, פראן גארסיה, וכמובן ארדה גולר ואנדריק ששיחק 160 דקות בלבד העונה – הכי מעט חוץ מוואייחו, ופתח בהרכב רק נגד ליל. בספרד דיברו לא מעט על כך שזה הצ’אנס הגדול של החלוץ שממש נשלח לבוידעם לאחרונה. את החלק ההתקפי אולי ישלים ברהים דיאס. נזכיר כי רודריגו למשל פתר לנו משחק מאוד קשה ומאתגר נגד קסרניו הקיקיונית ב-2022-23.
דמיינו כאן פסקה ולינק לסרטון הווידאו של שחקני מינארה צופים בהגרלת הקופה דל ריי ומבינים שהתמזל מזלם לפגוש את הקבוצה הגדולה בעולם. דפורטיבו מדורגת במרכז הטבלה של הליגה הרביעית עם מאזן של 6-6-5. העונה היא כבר עשתה הישג גדול כשהדיחה את אלאבס מהליגה הבכירה בתום דו-קרב פנדלים לאחר 2:2 בתום הארכה. הקבוצה הקטנה הוליכה פעמיים ולא התרגשה מכך שהשמיטה את היתרון. זה קרה בתחילת דצמבר, ומאז הקבוצה כבשה שער אחד בליגה והשיגה שתי תוצאות תיקו. משחקה האחרון היה ב-21 בדצמבר אז נכנעה 1:0 לטורמולינוס בבית. עד המחזור התשיעי הקבוצה אפילו הוליכה את הטבלה. עומר פרדומו בן ה-31 - קשר כנף ימני, הוא הכובש המצטיין של הקבוצה עם חמישה שערים העונה ואחריו פיפו, ווינגר שמאלי. בדרך כלל משחקת מיניירה עם מערך 4-2-3-1 עם החלוץ פרון בשפיץ. גם 4:3:1:2 נלקח בחשבון.
כריסטיאן בריטוס הקפטן של דפורטיבו מיניארה (עונה שנייה במועדון) לא היה יכול לחלום על משחק כזה ככה בגיל 34 ‘לעת זקנה’. בריאיון ל-AS אמר הקשר: “לריאל מדריד יכול להיות אחר צהריים רע נגדינו”. הוא מספר: "צפינו בהגרלה, הייתי מהאחרונים שקפצו, היה עיכוב בין התמונה לצליל של ההגרלה והורדתי את האוזניות. ליבנו פעם חזק מכאן ואילך הטלפון לא הפסיק לצלצל והרבה שטויות. בסופו של דבר זה כדורגל ולכולנו יש שתי רגליים. נכון שהם משחקים ברמה אחרת, שאנחנו מאוד רחוקים, אבל אם נהיה מרוכזים לגמרי נוכל לעמוד מולם. הוא זומם על חולצה של פדה ואלוורדה בן ארצו איתו שיחק בנבחרת עד גיל 17: “פדה הוא ספינת הדגל שלנו. לפני כמה ימים אמר לו חבר לקבוצה ששיחקתי איתו במשחק ידידות, הוא היה ב-U-17 וכבר היה ברור שהוא שחקן מרמה אחרת. אני מקווה שאוכל לדבר איתו, זה יהיה זיכרון לכל החיים. אני רוצה לבקש ממנו את החולצה, אין לי הרבה שאני שומר”.
המאמן חוסה פרס ‘פופי’ המאמן של דפורטיבה מינרה , מתרגש כמו כל הקבוצה לקראת היום ההיסטורי: “ובכן, אנחנו נמצאים בשבוע מאוד מרגש, בהתלהבות גדולה. הצוות עובד טוב מאוד, בהתלהבות רבה לקראת יום שני שיגיע. אנחנו יודעים מול מה אנחנו עומדים ומול מי אנחנו נשחק”. הוא הבהיר לא פעם שהסיכויים הם בערך אחוז אחד אבל הבהיר כי הקבוצה ‘תהנה מהמשחק מתחילתו ועד סופו’, לוקח את המשחק של פונטבדרה נגד מאיורקה כדוגמא והאמת הפגין ידע יוצא דופן בפאשלות היסטוריות של ריאל במפעל. הוא ציין את ההדחה נגד אוביידו ב-2000-01, את אלקורקון – התבוסה המשפילה וכן את אלקויאנו. “למה שזה לא יוכל לקרות שוב?”, תהה בקול רם. “אנחנו יודעים שיהיה קשה נגד הקבוצה הטובה בעולם אבל אנחנו מתכוננים בהתאם. אנחנו מחכים רק למשחקים האלה וזה פרס גדול עבורינו”. הוא אומר שגם אם יהיו רוטציות זה לא משנה כי על הספסל מחכים השחקן הכי טוב בטורקיה, כישרון עולה בברזיל ועוד ונשען בעיקר על הקהל: “לראות אצטדיון עם 14 אלף אוהדים זה נפלא ואני מקווה שהרוב יתמכו בנו”.