Pretemporada 2019 :: סוגרים את ההכנה עם הפסד בפנדלים ברומא

בייל מוכיח שיותר נמוך אי אפשר לרדת… רק לעלות.
אם זו המנטלית שלו היא כזאת למרות החרא סביבו, הוא מוכיח שהראש שלו במגרש ושהוא יותר מלגיטימי לעלות בהרכב.
ואם זידאן מצליח איכשהו ‘להשלים’ עם בייל למה לא עם חאמס? די נחנקתי מאיסקו FFS.

הדיווחים האחרונים (כבר לא יודע מה אמין ומה לא) מקרבים את ניימאר לברצלונה.
אם זה אכן יקרה מאזן הכוחות בינינו מעולם לא היה כ"כ משפיל. נוסיף לזה את האין שיטה של זידאן ואת ההתעקשויות המוזרות שלו ואנחנו בדרך הבטוחה לעונה גרועה יותר מהקודמת.

אני חושב שכל אדם עם זוג עיניים מבין שבמצב הנוכחי בייל חייב לפתוח בהרכב. ואולי זה משמיים שעוד לא הצליחו למצוא לו קבוצה.
התקוות האחרונות שעוד נותרו בי לקראת העונה הזאת הן כמובן פריצה של אחד מהצעירים. דבר שגם אם יקרה, יהיה ככל הנראה מוגבל.

בקיצור, פסימיות כבדה בבוקר זה.

אולי אני מנפיץ אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי קראתי לפני זמן מה התבטאות של זידאן ביחס לשחקנים צעירים. המסר העיקרי היה שבעבר דרכם של הצעירים להרכב הייתה יותר קשה מאשר היום. ייתכן שהגישה אותה הוא נוקט עם הצעירים הנוכחיים היא השתקפות לכך.

כשמנסים דברים חדשים וזה לא צולח או כשהולכים לאיבוד, נוטים לחזור למוכר. לכן להערכתי בשבת נראה את ההרכב שזידאן סמך עליו בעבר: רביעיית ההגנה הרגילה, בקישור קאסמירו קרוס מודריץ’ איסקו, ובהתקפה הזאר ובנזמה. אולי לוקאס במקום איסקו.

אז מה היה לנו במשחקי האימון?

מול קבוצות מהטופ האירופי - אתלטיקו, באיירן וטוטנהאם הובסנו. טוטנהאם אמנם נגמר רק 1-0 אבל 5-0 היה משקף יותר מה שהלך שם.

מול קבוצות שישחקו בליגה האירופית בעונה הבאה - ארסנל ורומא סיימנו בתיקו. עם ה-VAR היינו מפסידים גם לרומא.

מול זלצבורג האוסטרית גירדנו 1-0 קטן עם שלושה בלמים בהרכב.

מול פנרבחצ’ה שסיימה שישית בעונה שעברה ולא תשתתף במפעלים האירופיים ניצחנו 5-3. זה היה המשחק היחידי שההתקפה שלנו תיפקדה ובנזמה נראה כמו חלוץ. אולי זה לא מפתיע בהתחשב שבנזמה כבש רק שער אחד (!) בעונה שעברה מול 6 הקבוצות שסיימו ראשונות בליגה. אם מחלקים את הטבלה לחצי אז מול עשר הראשונות הוא כבש 6 שערים, ומול עשר התחתונות 15. וזה בעונה טובה שלו…

במשחק הזה צריך להוסיף שההגנה של פנרבחצ’ה הייתה נוראית (לא שונה משלנו), זה לא שההתקפה עבדה כמו שצריך