מקפיצים כדור בחוף טרומפלדור ביום שבת, אחרי כמה ניסיונות גרועים מישהו צועק: “יאללה חבר’ה - עכשיו תעשו את האמיתי”, זה מחזיק מעמד לסט-שניים. הייתי אומר שיאללה, שישחקו באמת - אבל זה מה יש וזה מה שעצוב. אני מתנחם בכך שמערך שלושת הבלמים נחל כישלון חרוץ, לא ראיתי מעולם מחצית בה מגיעים לכל כך הרבה מצבים נגד קבוצה שמשחקת במערך הזה. כאילו לקחו 11 שחקנים והפגישו אותם לראשונה, לא פחות.
קאסמירו מפסיד בכל מאבק פיזי למען האמת ולא רק הוא, כל השחקנים שלנו כבדים, עייפים ואיטיים. טוני קרוס עלה רק הרגע מהספסל וכבר מדדה. הרגע היחיד של כדורגל היה מצד מרסלו עם גולאסו בימין כמו פעם.
הכדור צריך ללכת לכיוון של הזאר בכל התקפה וזה לא קורה, איזה דיכאון. החולצות בזהב-לבן נראות כל כך יפה בדרך …לעונה שחורה.
ביקשו ממני לכתוב לספורט1 על הקיץ של ריאל מדריד (מתלבט בין “לא כל הנוצץ הוא זהב: על המהפכה שלא הייתה בריאל מדריד” לבין כותרת אחרת שקשורה לזידאן עצמו) ויש מצב שזה יהיה בעיתון, הלוואי ויגיעו איזה ניימאר ו-ואן דה ביק או אריקסן ואצטרך לשנות את מה שכתבתי. לימדו אותי שכאוהד ריאל מדריד אתה לא יכול להמר נגד הקבוצה שלך, אבל…
אני מבין תיאורטית את מערך שלושת הבלמים. המגנים שלנו לא עושים הגנה, אז נשחק עם 3 בלמים, המגנים שלנו יהיו תוקפים וכך נקבל יותר מסה הגנתית בנוסף למשחק התקפי יותר משוחרר. שלא לדבר על העובדה שבמצבים נייחים, יהיו לנו את מיליטאו, ראמוס, וראן וקסמירו.
בפועל הבלמים שלו לא יודעים לשחק את המערך הזה, אין לנו קשרים דומיננטיים מספיק למערך שכזה, והיכולת האישית ירודה ביותר.
הדבר החיובי היחיד מהמשחק הזה הוא שלוקאס לא שיחק,בעצם גם יוביץ׳ נראה טוב חוץ מההחמצות אבל זה ישתפר ככל שישחק(בתקוה שישחק),כל השאר גורם לי לרעוד מפחד מהעונה הזו…
עם כל הביקורת המוצדקת על ויניסיוס לקח לו בדיוק דקה וחצי להכין מצב של 100% גול. כרגיל בנזמה הצליח לבעוט ישר על שחקן יריב למרות שהיו לו שלושה מטרים פנויים. הייתה לו עוד פריצה יפה קדימה כשהוא הצליח להשתחרר למרות ששחקן רומא תפס אותו ולייצר מתפרצת טובה. במצבנו גם זה משהו.
אז מה היה לנו ביממה האחרונה? אתלטיקו מנצחת את יובה האלופה עם שני שערים מלהיבים של ז’ואו פליקס. בארסה מוחצת את נאפולי הסגנית 4-0. אנחנו מגרדים 2-2 עם שער באופסייד מול רומא שסיימה שישית.
יש לנו בסגל את בייל, חאמס, ויניסיוס, רודריגו ויוביץ’ ואיכשהו עלינו למשחק רק עם שני שחקני התקפה - בנזמה והזאר. זה מביך. ההחלטות של זידאן קשות להבנה.
לא כיף לראות את הכדורגל שלנו. הכדורגל של רומא במחצית הראשונה היה מרשים. למרות ההרכב הסופר הגנתי כל התקפה שלהם הייתה חצי גול. אנחנו פשוט קבוצה לא מאומנת מספיק. הדבר הטוב היחידי היום זה שהיה ניסיון אמיתי ללחוץ גבוה. רק שנורא קל לשבור את הלחץ שלנו כשיש שחקנים כבדים כמו בנזמה בהרכב.
אנחנו לא הולכים לזכות בכלום השנה וגם ניימאר לא ישנה את זה.
בעונה שעברה הייתה לנו בעיה מרכזית ברורה: חוסר מחץ בחוד. היינו עדיפים על ברצלונה ברוב המשחקים והגענו יותר לאזורים המסוכנים, אבל שם פער האיכות השפיע. היום, למרות שרוב השחקנים פה כבר 200 שנה ואלו החדשים באמת איכותיים על הנייר, אנחנו נראים כמו אוסף אקראי לגמרי של שחקנים.
אין כימיה, אין תוכנית, אין שום כלום. נראים כמו אוסף של שקי חרא. מה זידאן עושה באימונים? על מה הוא עובד? דפק פה מערך חדש - וגם הוא פשוט הצבה שבלונית חדשה של השחקנים בצורה סופר הגנתית - ותוך משחק וחצי גנז אותו ועבר לשחק עם ארבעה חלוצים. עדיין ניראנו כמו כלום אבל לפחות היו מספיק שחקנים למעלה להתמסר אחד עם השני.