Pretemporada 2019 :: סוגרים את ההכנה עם הפסד בפנדלים ברומא

אני חושב שהגיע הזמן לעשות תיאום ציפיות לקראת העונה הזאת. אוהדים מטבעם מצפים שהכל יסתדר ושיעשו xyz והכל יתקתק. אבל וואלה מהפורום פה ציפיתי ליותר.

בדיוק כמו במשחקי ההכנה, הזאר לא יהיה מתואם עם שאר הקבוצה. זה כמובן ישתפר עם הזמן אבל ייקח לזה עונה או שתיים עד שזה יהיה טבעי. כמובן שאי אפשר לקנות 4-5 כוכבים בקיץ אחד ואי אפשר לבנות קבוצה שתתחרה על כל התארים בקיץ אחד. צריך עדיין לנקות אורוות אבל זה יקרה לא בקיץ אחד, זה תהליך, זה פרוייקט וזה דרך. אנשים שמצפים להחליף 13 שחקנים בקיץ אחד, סליחה על הביטוי, לא מציאותיים. אפשר לעשות את זה עם שחקנים בינוניים, אבל לא עם שחקנים שאתה מצפה מהם אליפות בליגה הספרדית וליגת האלופות.

העונה הקרובה תהיה עונת בניה, תאהבו את זה או לא. גם העונה שלאחריה. בקיץ הבא גם נפרד מעוד כמה וותיקים ויבואו עוד כמה פרוספקטים צעירים, ואולי עוד איזה כוכב בשביל המוראל.

המטרות לעונה הקרובה בעיניי האוהדים זה לקחת אליפות ולחזור להיות שחקן מרכזי בליגת האלופות, אבל המטרות האמיתיות הן להתחיל לחבר את הפאזל מחדש. לראות איפה משתלבים ויני ורודריגו והאם ניתן לסמוך עליהם, עד כמה קובו בשל ולהתחיל להריץ את יוביץ’ הזאר ומנדי. לא חכמה להעיף את מרסלו כשאתה לא באמת יודע למה יתפתח מנדי. לא חכמה להעיף את קרוס ומודריץ’ כשאין לך אפילו מחליף על הספסל בשבילם.

בינתיים המושאלים הושאלו בצדק, אלו שנמכרו נמכרו בצדק ואלו שנקנו נקנו בצדק. גם אני רוצה שיקנו יותר וימכרו את כל הסרחים (כאילו יש קופצות על המציאות…) אבל יש מציאות שלא תמיד מסתדרת עם החלומות. בכל אופן, תיאום ציפיות יעזור המון במהלך העונה הזאת, שלא הולכת להיות קלה ואמרתי זאת גם לפני מפחי הנפש של משחקי ההכנה. ואגב, הסגל לעונה הקרובה עדיין לא סגור, יהיו עוד רכישות ועזיבות.

אתה טועה ובגדול. גם על העונה הקודמת אני זוכר שאמרת שזו עונת בנייה.

אז כן, לגיטימי שתהיה בנייה, אלא שבנייה אתה לא עושה עם 8-10 שחקנים שרצים בהרכב כבר כמה עונות.

מיותר לציין שתאכלס חוץ מרונאלדו, אף אחד מהם לא עזב.

הדבר שהכי מחליא אותי בהפסדים האלה, שזידאן ממש מחפש את התבוסות. זה לא הגיוני שחטפנו 3 גולים בחצי שעה ועדיין אנחנו משחקים 424, או ש6-1 דקה 60 ויש 2 שחקנים שלא נמצאים בשליש האחרון. ככה היה בקאלסיקו בעונת הדאבל כשהפסדנו בתוספת, ככה היה בתבוסה בגביע העונה, ובעוד בערך כל משחק בו לא הובלנו בדקות הסיום, וזה לא שיש ממש פואנטה או ניסיון לייצר שטחים בכך שמעמיסים על צד אחד, רק האמונה שיותר שחקנים בהתקפה=יותר סיכויים לכבוש.

יש הבדל בין להאמין ולנסות לחזור למשחק(״רוח המדרידסמו״) לבין לנסות ממש לספוג שערים בכח, וכמה שזה מרתיח לראות את השני בלמי קסטיליה המסכנים מנסים לעצור לבד את פליקס, ויטולו והחברים. כמו שרשמו מעלי, אתלטיקו בקלות יכלה לתת כאן עשירייה.

הזאר לא צריך שתי עונות כדי להיות מתואם עם מרסלו ובנזמה. זה סתם נסיון להפוך כדורגל לדבר מתוחכם הרבה יותר ממה שהוא.
דקות של כדורגל טוב היו בכל אחד משלושת המשחקים הללו. לפעמים כדי להפגין שיפור משמעותי צריך עוד שינוי קטן. כלומר, כדי להפוך את הדקות הטובות הללו לשליטה במשחק לא צריך עוד שניים שלושה שחקנים. צריך בראש ובראשונה שהשחקנים יהיו מחויבים יותר. וכמובן שתהיה קצת יותר עבודה טקטית על משחק לחץ וסגירות נכונות.

כשויניסיוס משחק כאילו יש לו בקריירה 400 שערים ועוד עשרות תארים אישיים וקבוצתיים אתה יודע שמשהו בקבוצה הזאת לא מסוגל להמריא. הבנאדם צריך לטרוף את הדשא. לרדוף אחר המגנים שלו ולהיות ממוקד לא רק כשריאל תוקפת.

מה ההבדל העמוק בין ריאל לליברפול? הסגל שלהם לא טוב יותר משלנו. או לפחות לא כזה שמצדיק את פערי הרמות כרגע.
היתרון המשמעותי שלה היא התשוקה שלה. ותשוקה זה לא רק לרוץ סתם כמו די מאריה, אלא התשוקה באמת להיות טוב יותר. להשתפר בכל פרמטר ופרמטר.

זידאן עומד כרגע באתגר הגדול ביותר שהיה לו כמאמן. צריך לומר את האמת - ריאל שלו אף פעם לא שיחק כדורגל מבריק. היינו חזקים מאוד מנטלית, היה לנו את רונאלדו וגם לא מעט מזל.
במצב הנוכחי הוא צריך להמציא את עצמו מחדש. בראש ובראשונה ברמת השחקן הבודד. יש בסגל הזה שחקנים שאפשר להוציא מהם הרבה יותר.
ברור לכולנו ששחקנים כמו רודריגו וברהים למשל היו הופכים להרבה יותר טובים תחת פפ או קלופ.
אתה רואה את הצעד הראשון ושינויי הכיוון של רודריגו ומבין שעם ליטוש נכון הוא יכול להפוך לחתיכת שחקן. אותו דבר ברהים דיאז.

ה7-3 הזה לא באמת מדאיג. בהתפתחות אחרת של המשחק ריאל הייתה גונבת שער מהיר ודברים היו הולכים לכיוון אחר לחלוטין. מה שמדאיג באמת זה הלך הרוח הבורגני בקבוצה.

להזכיר לך שברהים הגיע מפפ? הוא לא הפך תחתיו לשום דבר.

לא כל פרוספקט צעיר הופך לשחקן גדול. רובם המכריע לא יגיעו לרמה הנדרשת, זה בדיוק הבעיה במדיניות של המועדון בשנים האחרונות. רכישת צעירים צריכה לבוא לצד רכישת שחקני כדורגל, לא במקום.

אגב, אני די בטוח שמויניסיוס לא ייצא בסוף הרבה. רוביניו זה המקסימום שאני חוזה לו, ואני אפילו די בטוח שלרוביניו הייתה קריירה משמעותית יותר ממה שלויניסיוס יהיה.

גם סאנצ’ו עזב את פפ. ונראה שהוא בדרך הנכונה להיות כדורגלן גדול.
למנצ’סטר סיטי היו שלושה יהלומים רציניים. סאנצ’ו, דיאז ופודן. מבין שלושתם רק האחרון נשאר.
פפ עצמו אמר שמדובר בשחקנים סופר מוכשרים שהוא ממש לא רצה לאבד אבל הוא לא יכל להבטיח להם הרבה דקות במצב הקיים.
לקחת את פרק הזמן הקצר של דיאז שם, בגילו הצעיר ולהגיד שפפ לא הוציא ממנו כלום זאת טענה לא רצינית בלשון המעטה.

חוצמיזה, אף אחד לא מבטיח כלום. המינימום שיכול לעשות מאמן שרואה שעם ואסקז, איסקו ואסנסיו זה לא עובד זה לתת להם הזדמנות.
כדי לעשות קצת יותר ממה שקיבלנו עד כה מהשחקנים הקיימים לא צריך את מסי.

לגבי ויניסיוס - הבעיה הרצינית של הבחור הזה הוא הפער העצום בין טכניקת הדריבל (שגם היא לא נקייה לחלוטין במצבים מסוימים) לשאר היכולות שלו. הוא לא יודע לרוץ בצורה נקייה עם כדור, משתלט בצורה גסה עליו ובכלל מוגבל מאוד בשדה הקבוצתי.
בדיוק בגלל שווה לחשוב גם על רודריגו. שלפחות בפרמטרים הללו שחקן טוב מויניסיוס.

עונת הבנייה ו"איך הם לא רואים את כל הבעיות" (זידאן/פלורנטינו/ווטאבר) - כל כך 2018. איזו תחושת דז’ה-וו.

אגב, מ-2013 אחרי יורו הצעירות היה מעין ניסיון למהפכת צעירים כזו - בעיקר מספרד. ייארמנדי - לא היה “היורש”, סבאיוס - אאוט, מרקוס יורנטה - באתלטיקו, ואייחו - הושאל, מאיוראל - בדרך ללבאנטה. נשארנו עם איסקו ואסנסיו (קרבחאל ומוראטה היו שלנו). המהפכה נכשלה

הטור הכי נכון ומדויק שקראתי על מצב הקבוצה

תקראו דרך תרגום גוגל אם צריך.

התקשורת בספרד מתחילה סוף סוף להתעורר, אולי זה יעזור להעיר את זידאן? אני לא בטוח. מה שכן אנחנו נכנסים לעונה הנוכחית בלי שום אשליות. כולם יודעים שהקבוצה לא תחרותית. האחריות על זידאן ופלורנטינו והם לא יכולים להתחבא מאחורי תירוצים. יש להם עוד קצת זמן לתקן.

העונה הקודמת לא היתה עונת בנייה, העונה הקודמת היתה עונה שבה ניסו לסחוט את הסגל עד תום. בשנה שעברה סיפרו לנו שזה סגל עם 8 מועמדים לכדור הזהב, העונה כבר מדברים על בניה מחודשת של הקבוצה. לא יודע איפה ראיתם שאמרתי שהעונה הקודמת היתה עונת בניה, אתם מוזמנים להראות לי.

אבל בסדר, זה לא עונת בניה, אנחנו מועמדים לכל התארים, עכשיו נותר רק להבין איך זה שלא החלפנו את כל הסגל תוך חודש וחצי, ואיך זה שעדיין לא נפתרו כל הבעיות.

עונת בניה זה מה שאנחנו צריכים, בפועל אנחנו מקבלים עונת ״עוד מאותו דבר + הזאר״

בינתיים, נכון. אבל יש לנו עוד חודש לשנות דברים וכמו שאתה יודע, יש למועדון שאיפות ורצונות. רוצים לחזק את האמצע (ובשחקן שאתה מאוד אוהב), רוצים להיפטר מבייל, ובנוסף הביאו עוד מספר שחקנים במחשבה לעתיד. במועדון חיכו להצעות על עוד שחקנים כמו איסקו אבל מה לעשות שאין מי שרוצה אותו. אם יצליחו לעמוד בכל המטרות לקיץ זו נקודה אחרת לגמרי. זה בדיוק מה שנקרא עונת בניה.

אני מאמין, או רוצה להאמין, שאם ההשתלבות של מילטאו מנדי ויוביץ’ תלך בצורה חלקה והם לא יתבררו כפלופים, נתחיל להיפטר מהמקבילים הוותיקים שלהם כבר בעונה הבאה. אם לא, נצטרך להביא עוד מישהו ולקוות שהוא כן יעשה את זה, בדיוק מה שקרה עם תאו הרננדז, מנדי ומרסלו.

העונה אנחנו נשאר עם אותו סגל אבל ההיררכיה תשתנה. ההרכב לא יהיה אותו הרכב של השנים האחרונות ונראה הרבה יותר שיתוף צעירים. בסך הכל לא אני המצאתי את המושג הזה ולא אני הכרזתי על תחילת פרויקט חדש, אלא פלורנטינו.

בכל אופן, זה חוזר לנקודה הראשונה. התקווה שהיתה פה לחלק מהמשתמשים שנראה קבוצה שונה לחלוטין בעונה הבאה פשוט לא ריאלית ולכן אין סיבה להיות מתוסכלים יותר מדיי. בלתי אפשרי לנקות את כל האורוות בקיץ אחד.

זה בדיוק העניין: איסקו ובייל שחקני ספסל ועזיבה שלהם לא תשנה כלום. מיליטאו, מנדי ויוביץ׳ הגיעו לספסל ולא ישנו כלום. מאוד נאיבי לחשוב שהם ישנו הירככיה כלשהי (מי יסופסל? וראן? בנזמה?).

אפשרי ואף רצוי לנקות את כל הארווה בקיץ אחד. זה מה שקרה ב2006 וב-2009. שלד חדש לחלוטין (בלם, קשר אחורי, קשר קדמי, חלוץ) וחצי הרכב הוחלף וזה בדיוק מה שצריך לקרות הקיץ. גם פוגבה לא יעזור כי כמו שזה נראה הוא יחליף בהרכב את קאסמירו, לא את הצמד-חמד.

מסכים עם גיא ואוסיף שמבחינתי לא ברור לי איך במצב שלכולם היה ברור שההרכב הראשון מיצה את עצמו, והוא זה שצירך היה לחזק, משנים רק את המחליפים. כלומר, לפני שטיפלו בהבאת מחליפים היה צריך להביא שחקני הרכב.
הכסף שבוזבז על רודריגו, מנדי, ומילטאו היה יכול לשמש להבאת שחקני קישור טובים יותר.

וזה בדיוק הבלוף- אין חדש תחת השמש…

אם אכן מיליטאו מנדי ויוביץ’ יחממו את הספסל אתה צודק, ולא עשינו בזה כלום. אבל אנחנו נצטרך לחכות ולראות האם זה באמת מה שיקרה. אני מאמין שהם יקבלו לא מעט הזדמנויות מהספסל, כמו גם ויני, פדה, ברהים, ואולי אפילו קובו. זה מאוד תלוי בזידאן ועל זה רק הזמן יעיד. בכל אופן, כבר בעונה הקודמת זידאן היה נשמע שבע מהקבוצה הזאת והבטיח קבוצה מתחדשת לעונה הבאה. עוד מאותו הדבר זה לא מה שהוא בעצמו רוצה לראות - אני בטוח.

עולם הכדורגל ב2009 והיום שונה לגמרי. אז היית יכול להביא את מי שאתה רוצה ואפילו מנצ’סטר יונייטד הגדולה נחנה לנו את כריסטיאנו רונאלדו. היום הסיפור שונה לגמרי, לך תוציא את דה ברוינה מהסיטי. בהצלחה.
ואגב 2009, אז קנינו את רונאלדו, קאקה, בנזמה, אלונסו אלביול וארבלואה. כאשר בנזמה היה רק פרוספקט, אלביול ארבלואה וקאקה לא באמת עשו היסטוריה בקבוצה ורק רונאלדו ואלונסו עשו קריירה משמעותית אצלינו. שאר הבסיס לארבעת הגביעים בא יותר מאוחר: קרבחאל, וראן, קיילור, קסמירו, מודריץ’, קרוס, (די מריה - הייתי חייב!) ובייל. זה לא קרה בקיץ אחד.

אתה לא יכול להוריד מיליארד יורו בקיץ אחד. תראה את הזאר, שנים כבר שהוא מודיע שהוא לא ממשיך ורוצה להגיע אלינו, כוכב מתבגר, בשנה האחרונה לחוזה ועולה 120 מיליון יורו. פוגבה ששנוא על כל אוהדי מנצ’סטר יונייטד ומת לעוף משם עולה 200 מיליון יורו. איך בדיוק תחליף את ההרכב?
ומלבד זה, לרצות למכור זה לא כל העניין. אם היתה מגיעה הצעה יפה על קרוס במועדון היו מקשיבים לפחות. העניין הוא שאין הצעות כאלו, והרבה יותר קל למכור את הצעירים מאשר את הכוכבים הזקנים. כמו שאתה לא רוצה אותם גם אחרים לא רוצים אותם.

נצטרך לחכות ולראות.

חמישה שחקני הרכב + בנזמה. לא דיברתי על ההצלחה שלהם בחיים אחר כך.

אין שינוי מהותי ביכולת להביא כוכבים היום לעומת 2009 פרט לכך שיש עוד שתי קבוצות גדולות שמתחרות איתנו על אותם שחקנים. בין להביא את השחקן הטוב בעולם ובין לשפר את ההרכב הנוכחי שלנו יש פער עצום. גם ב2009 לא יכלנו לקנות כל שחקן. קשר יותר טוב ממודריץ׳ וקרוס אפשר להביא תוך חמש דקות, אריקסן למשל.

אם היו רוצים להחליף את קרוס בהרכב היו מוכרים אותו ובטח שלא מאריכים לו חוזה. מילא מודריץ׳ המבוגר (שהייתה עליו בודאות הצעה מאינטר לפני שנה וכבר אז היה צריך להמכר), אבל קרוס? זאת המכירה הכי קלה בעולם. פשוט לא רוצים.

אתה רוצה לשפר באמת את ההגנה? תביא את דה ליכט ותן לראמוס לעשות שמיניות באוויר עד מחר או לעבור לסין. אל תביא את מיליטאו, שזה רכש מובהק לספסל. רוצה לשפר את ההתקפה? תביא את סראביה, אריקסן, פליקס והיד עוד נטויה. אל תביא את רודריגו וילד יפני בן 18 שבכלל הולכים לשחק בקסטיליה. כרגע בהרכב החזק שלנו עולים ויניסיוס בצד ימין או לוקאס ואסקס. זה שיש לנו עוד 3 צעירים עם פוטנציאל בתפקיד הזה לא יהפוך את הקבוצה לטובה יותר השנה, בסוף בהרכב יש 11.

אם אכן מיליטאו מנדי ויוביץ’ יחממו את הספסל אתה צודק, ולא עשינו בזה כלום

סבבה, אז זה wishful thinking לגמרי. בינתיים שניים פצועים והשלישי עדיין בחופשה, עד שבכלל תהיה אפשרות שהם יתרמו בהרכב נהיה באוקטובר ותיגמר לנו העונה.

עונה שעברה הייתה עונת בנייה ללא ספק. רק שזאת הייתה בנניה של אצטדיון חדש ולא של הסגל.

נראה שהרבה פה יוצאים מנקודת הנחה שזידאן מאמין שאין בעיות בקישור שלנו והוא ימשיך אותו דבר, העובדה שהוא מתעקש על קשר נוסף (פוגבה) מעידה אחרת. הרי פוגבה לא מגיע לספסל זה בטוח וגם אם לא הוא ידוע לכולנו שמחפשים לשם קשר חדש. לגבי הקישור האחורי, מירו הוא שחקן על ואם זידאן מאמין שואלוורדה מחליף ראוי בשבילו לי אישית אין בעיה עם ניסוי שכזה, כנראה שלא על זה תיפול העונה שלנו.

חילופי משמרות נעשים בהדרגה ואת זה הסבירו בפירוט לפני. אז רק הוסיף שאם יוביץ ייתן עונה טובה (אפילו מהספסל) ובנזמה ייתן עונה דומה לזאת שעברה אנחנו נהיה בסדר. לא צריך 1700 גולים בעונה כדי להתחרות בבארסה, צריך לנצח משחקים פשוטים שהתבזנו בהם בעונה החולפת. צריך לגבש שיטה (מה שלא קורה ביום וגם לא בפרה סיזן של 3 משחקים) ולרוץ איתה. ב2009 התחלנו פרוייקט חדש והשיא שלו הגיע 5 שנים אחרי, צריך לקחת את זה בחשבון.

בגדול, עוד שחקן יוצר לאמצע, שחקן התקפה לימין (שאני מאמין שבקבוצה בריאה אסנסיו היה נותן עונה מצויינת שם אבל נו מילא) ופגיעה בול ב2 מתוך ה6 ילדים הסופר מוכשרים שיש לנו ואני אסכם את הקיץ הזה אפילו כמצויין ביחס למציאות, לשוק ומה שאפשרי לביצוע בסופו של יום.

בין השיא (נניח שהשיא היה בדסימה?) לבין קבוצה לא תחרותית בעליל יש פער גדול, ובין פוגבה לשום-דבר גם יש פער גדול. ופוגבה לבדו לא יספיק.

ב-09/10 היינו קבוצה של 96 נקודות בעונה בליגה. עונה אחר כך כבר היינו אחת מ3-4 הקבוצות הטובות ביבשת.
היום, במצב הנוכחי, אנחנו לא קבוצה תחרותית בכלל. זאת קבוצה של לפחות 10 הפסדי ליגה בעונה בקלות.

זה עניין של סדרי עדיפויות- לא חייב להוציא מיליארד יורו כדי לשפר את הקבוצה, 300 מיליון שבהם נקנו שחקנים מחליפים יכלו לשמש לקניית שחקני הרכב(ארקיסן, אנדומבלה, דה ליכט). זה שריאל בחרה להשתמש בכסף כדי לקנות מחליפים מעיד על הכיוון של המועדון.

כמובן. אז קאקה ורונאלדו היו שני השחקנים הטובים ביותר בעולם שאינם משחקים בבארסה. אלונסו היה אחד מהקשרים האחרויים הטובים בעולם. את שלושתם הבאנו בסכום כולל של 210 מיליון יורו. אם נשווה את זה להיום, נגיד פוגבה ניימאר ואמבפה, זה יגיע לאיזור ה650 מיליון יורו. עלייה של בסך הכל 300%. לא קריטי.

אם היום היו מביאים לנו את אלביול ואבלואה היינו זורקים עגבניות על פלורנטינו. זה שהם הגיעו להרכב זה משום שחומר השחקנים שלנו בעונה שקדמה לאותו קיץ היה קטסטרופה.

יכול להיות שאתה צודק, אבל מצד שני גם אין מי שמעוניינת בו. ואם זה המצב אז החליטו להאריך לו את החוזה ויוציאו ממנו כל מה שאפשר. בעולם אידיאלי, לדעתי לפחות, היה צריך להיפרד ממנו.

דרישות השכר של דה ליכט לא עומדות באותו קנה מידה של המועדון; במועדון ניסו להביא את פליקס אך זה בחר באתלטיקו (הייתי מעריך מכיוון שייעדו אותו שם לעמדה יותר בכירה); סראביה שחקן טוב אבל לא וורלד קלאס, בכל אופן חבל שלא הביאו אותו באמת;
רודריגו וקובו הולכים לשחק בקסטיליה ובדיוק כמו ויני בעונה הקודמת יראו דקות ככל שהעונה תתקדם. עונת בניה זו עונה שלאו דווקא תקצור בה את הפירות, אלא עונה שבה אתה זורע ותקצור את הפירות בשנים הבאות. בדיוק לכן היא נקראת עונת בנייה.

לגבי אריקסן, השקט המוגזם בגזרתו פלוס העובדה שהוא מסרב להאריך חוזה מעלה מחשבות וספקולציות. לי יש הרגשה שמייעדים אותו לעונה הבאה או שברגע האחרון נעשה ניסיון לקנות אותו. הוא רוצה להגיע אלינו - את זה אנחנו כבר יודעים.

בכל מקרה צריך לזכור שחלון ההעברות עדיין לא נסגר וזה לא הזמן לסיכומים.

בדיוק, זה עניין של סדרי עדיפויות, וכרגע במועדון מעדיפים לטפל בחלק מהבעיות ולהשאיר את חלקן למאוחר יותר. על אנדומבלה גם אני הצטערתי ולא מובן לי למה לא היינו בתמונה, דה ליכט לא היה מגיע אלינו מכיוון שיש לנו מצבת בלמים גדולה והוא רוצה הרכב בטוח, וגם דרש יותר מדיי כסף. אריקסן עדיין על המדף וכלום לא סגור איתו עדיין.

א) קאקא היה אחרי עונה סבירה במילאן ששיחקה אז בגביע אופ״א, ורדפנו אחריו מ2006 (ראמון קלדרון והקמפיין שלו). גם אותו לא הצלחנו להביא בקלות ברגע שרצינו.

ב) מכרנו את רובן ושניידר, שבמחירים של היום גם שווים הרבה יותר.
ג) ההכנסות של המועדון (ובכלל בכדורגל) עלו בקורלציה די ברורה למחירי השחקנים. גם תפוח עלה בשנות ה80 הרבה פחות מאשר היום, זה לא רלוונטי.
ד) כמו שכבר כתבו לך - את אותם 300 מיליון שהשקיעו בילדים לספסל ולקסטיליה היה אפשר להשקיע בשחקנים בכירים.
ה) גם היום חומר השחקנים קטסטרופה, באופן יחסי, ואפשר להביא הרבה פחות מפוגבה ואמבפה כדי להשתפר.

יכול להיות שאתה צודק, אבל מצד שני גם אין מי שמעוניינת בו. ואם זה המצב אז החליטו להאריך לו את החוזה ויוציאו ממנו כל מה שאפשר. בעולם אידיאלי, לדעתי לפחות, היה צריך להיפרד ממנו.

זה אולי הגיוני במידה מסויימת אבל לא קורה בחיים. לא משדרגים חוזה לשחקן שלא רוצים אותו. אין לי שום ספק שיש המון מתעניינות בקרוס: מסיטי דרך יונייטד ועד פס״ז.

רודריגו וקובו הולכים לשחק בקסטיליה ובדיוק כמו ויני בעונה הקודמת יראו דקות ככל שהעונה תתקדם.

קובו לא יכול לשחק בליגה כי הוא זר ורודריגו לא יהיה בסגל ברוב המשחקים. מזכיר שבהרכב יש רק 11 ובסגל 18, זה שנביא עוד 10 שכפולים של ויניסיוס רק מקטין את הסיכוי שאחד מהם יצליח, כי הם יעשו רוטציות גם על מקום על הספסל ולא רק על דקות המשחק. ובסוף בכלל ישחק לוקאס. הציפיה שהצעירים יפרצו כולם יחד בסערה להרכב משל היינו אייאקס שנת 95 פשוט לא מציאותית.

עונת בניה זו עונה שלאו דווקא תקצור בה את הפירות, אלא עונה שבה אתה זורע ותקצור את הפירות בשנים הבאות. בדיוק לכן היא נקראת עונת בנייה.

נכון, השאלה היא עד כמה ״מוותרים״ על העונה הנוכחית והאם מה שבונים פה יכול להחזיק מעמד, או שבשנה הבאה שוב נהיה באותו מצב. מזכיר שבקיץ שעבר אמרו שאנחנו בעונת בנייה עם אסנסיו, ויניסיוס, סבאיוס ושאר צעירי ספרד. מה נשאר מזה? שוב מחליפים את כל הספסל ושוב נצטרך ״עונת בנייה״ בקיץ הבא.

דרישות השכר של דה ליכט לא עומדות באותו קנה מידה של המועדון

נכון, הדרישות של קרוס וראמוס כן ושל שחקנים טובים מהם לא. זאת בדיוק הבעיה. זה ניקוי האורוות שלא קורה.