Pretemporada 2019 :: סוגרים את ההכנה עם הפסד בפנדלים ברומא

@SantiagoBernabeu, התסכול הוא שהמועדון הצליח לבזבז 300 מליון יורו בלי לשפר באמת את הקבוצה. לאחר העזיבות של בייל ויורנטה יש שיגידו שאפילו הלכנו לאחור (פציעות בצד, לא יודע כמה זה ברור שהזאר עדיף על בייל, לי זה לא ברור בכלל).

במקום להביא 4 מחליפים בסכומים משוגעים יכלו להביא 2 שחקני הרכב במחיר כפול, ולהשאיר את המחליפים שהיו לנו. העובדה שהזאר השחקן היחיד שהגיע להרכב לא נובעת מאילוצי שוק אלא משמרנות של המאמן וההנהלה. מישהו שם באמת מאמין שקרוס, מודריץ’ ואיסקו עדיין שייכים לרמות האלו.

אם אכן נסגור את חלון ההעברות והסגל יראה בדיוק כפי שהוא נראה עכשיו, אין ספק שאתם צודקים. לעומת זאת אם נצליח להיפטר מעוד שחקן או שניים, ונביא עוד שחקן או שניים התמונה תראה אחרת לגמרי.

בסופו של דבר ההבדל בינינו זה עניין של ראיה ואמונה בדרך מסוימת. אני מאמין שעדיף לקנות את קובו ברהים ורודריגו מתוך הנחה שאחד מהם אכן יפרוץ, מאשר להשקיע את הסכום הזה בשחקן אחד.
אמנם “אכלנו אותה” עם לא מעט צעירים שלא מימשו את הפוטנציאל, אבל עם חלקם כן הצלחנו, ואתה בסופו של דבר חי על אלה שאתה כן מצליח לגרום להם לפרוץ. אלו וראן, קסמירו, אסנסיו, קרבחאל ומרסלו למשל.

מבין את התסכול שלא הצלחנו להתקדם קדימה לעונה הקרובה. אני לא מתוסכל כי פשוט ויתרתי מראש על שתי העונות הקרובות, מבחינת תחרותיות והתמודדות על תארים. אני אהיה מאוד מתוסכל אם בשתי העונות האלו לא נצליח להרכיב קבוצה שתהיה בין 2-3 הקבוצות הטובות בעולם לעשור הקרוב, החל מעוד שנתיים או שלוש.

וראן הגיע על תקן מחליף לפפה ו-ראמוס, שניים מהטובים בעולם באותה תקופה. קרבחאל וקאסמירו עשו השאלות מוצלחות במועדונים סבירים והגיעו כשחקני משנה לקבוצה שבה מככבים רונאלדו, מודריץ’ בשיאו, ראמוס, מרסלו וכו’.

אתה מביא צעירים עם פוטנציאל כשחקני משנה בהרכב טוב. לנו אין הרכב טוב. אין לי בעיה עם מיליטאו כבלם שלישי ומנדי כמגן מחליף, אלא עם שחקני ההרכב. אין לי גם בעיה עם אחד מהם כשחקן הרכב. אבל המדיניות הנוכחית תגרום לכך שלא רק שניכשל בשנה הקרובה, אלא ניכשל גם עם הצעירים. מה אתה חושב שיקרה אחרי עוד שנה-שנתיים קשות? ימשיכו עם אסנסיו ובראהים או שיזרקו אותם לכלבים ויביאו כוכבים? איפה דנילו? איארמנדי? סבאיוס?

ניסיון העבר מראה שבמקרה של כישלון מתמשך לא רק שהמאמן והשחקנים ישלמו את המחיר, אלא גם הנשיא. אנחנו לא אייאקס.

על מי אתה חי, קאסמירו ואסנסיו או פאקינג כריסטיאנו רונאלדו, צאבי אלונסו, ראמוס, מודריץ’ וכו’? נראה לי שהתבלבלת. ריאל מדריד, ולמעשה כל מועדון גדול אחר, חי על כסף גדול שמוביל רכש גדול וחוזים גבוהים. אנחנו לא המועדון המעוטר בהיסטוריה כי הצטיינו כחממת גידול. גם בארסה לא, למרות שבגלל דור מוצלח אחד הם בטוחים שכן.

אולי זידאן מתכנן לשחזר את ההצלחה עם ריאל מדריד ב’?

מעולה, אבל קודם שיבנה את ריאל מדריד א’.

קיץ פשוט מייאש עד כה. איפה הימים שכל רכש של בארסה היה מכניס את המערכת לטרפת? נראה שהם עומדים להמשיך לשייט בנחת במקום הראשון עם מעט הפעות מאתלטיקו. נכון שיש גם עניין של חוסן פיננסי וכו’, אבל רבאק אנחנו ריאל מדריד לא ארסנל!

הכל מתחיל ונגמר בראמוס ובנזמה. בחרת לא לאתגר את שחקני ההתקפה שלך במשך שנים? אל תבכה שככה אתה נראה. וזה ממש לא משנה אם היה איזה מפלצת חד פעמית שאתגרה את עצמה בגלל תסביכי נחיתות ועוני בילדותו

גיא, מייאש כמה שאתה צודק, בסוף אני אפסיק לקרוא אותך.

פלורנטינו מנסה להמציא עצמו מחדש, אבל בשיטה שהוא עצמו יצר זה פשוט לא יכול לעבוד. במקום בו סבלנות היא מוצר שלא קיים על המדף, אי אפשר לבנות מחדש קבוצה בדרך הזאת, בטח שלא עם קראק אחד ומסביבו פנסיונרים עייפים וגוזלים שטרם למדו לעוף. אתה חייב בסיס חזק, 3-4 שחקני טופ מוכחים בשיא הקריירה, ומסביבם אפשר לפזר כשרונות שיתפתחו או ינשרו. להחזיק כמה גמלאים בשביל הניסיון, זה גם בסדר, אבל כשכל ההרכב הראשון והדינמיקה נראים כמו קופי-פייסט של הזוועה אשתקד, צריך מידה מופלגת של נאיביות כדי להאמין שדברים יסתדרו.

כבר בעונה שעברה ריאל מדריד היתה מכונית לאספנים, כולנו בכינו בצדק על עונה שמושלכת מראש לפח ובמקום להתעשת ולבצע ניקוי אורוות רציני אנחנו מקבלים עוד מאותו הדבר. ועל הדרך נבזבז שנה יקרה של הזאר וגם נפגע בהתפתחות של הצעירים, כי אי אפשר באמת להתפתח בקבוצה כושלת. עם כל ההכרזות הבומבסטיות במינוי של זידאן והמהפכה הממשמשת ובאה, קשה להבין איך הגענו למצב הזה. בנזמה לנצח, טוני קרוס מחדש חוזה, ממש הטיטאניק, רק שבמקרה שלנו עם כל התנגשות בקרחון הלהקה מנגנת חזק יותר והקברניט בכלל הלך לישון כי מה כבר אפשר לעשות.

כמו שזה נראה כרגע, סיכוי טוב שקסטיליה של ראול תהיה קבוצה מעניינת יותר.

לגבי רכש - אולי אני בעמדת מיעוט, אבל לא חושב שההנהלה אשמה. את מי בפועל היה אפשר להביא? יש כמה שחקנים רציניים, אבל בלתי אפשרי להוציא אותם מקבוצותיהם. השוק במצב מורכב מאוד מבחינת ריאל.
הדשא של השכן לא ירוק יותר, פשוט יש מי שדואג להשקות אותו.

דה ליכט, אנדומבלה, ניימאר ואריקסן. השניים הראשונים עברו לקבוצות אחרות, השלישי בר השגה יותר מאי פעם והרביעי הביע את רצונו להגיע לריאל מדריד.

אם הנושא הכלכלי מהווה מטרד, אז תוריד את ניימאר ותביא את שלושת הנותרים להרכב (על חשבון ראמוס, קרוס ומודריץ’), וכבר קיבלת שינוי די משמעותי. אני מאמין שגם לניימאר היה אפשר לפנות תקציב אם היו מתנהלים אחרת: לוותר על חלק מהרכש לספסל, למכור שחקנים שיש להם עדיין שווי שוק גבוה (איסקו או אסנסיו) ולהמשיך את תהליך ההיפרדות מחלק מהכוכבים שהיו השלד בשנים האחרונות. צריך לדעת גם לזרוק בזמן - ראה דוגמה בייל ומודריץ’.

הבעיה ברכש בחלון העברות הזה היא שזידאן לא מאמין ששחקני הרכש מספיק טובים להרכב הראשון. למה אתלטיקו מביאה ילד בן 19 ומאמינה בו ואנחנו לא? התשובה היא לא כי השחקנים שלנו בהתקפה טובים יותר מאלו של אתלטיקו.

אפשר לחשוב על עוד מספר ורסיות למי עוזב ומי בא, אבל אני מאמין שהנקודה ברורה. אפשר לשנות, אבל בשביל לשנות קודם כל צריך רצון לשנות.

רק עם שחקנים שעברו קבוצות עד עכשיו אפשר היה להתחזק יופי, ואנחנו עוד לא באוגוסט.

ראמוס ומודריץ׳. שני השחקנים הכי מרכזיים בחדר ההלבשה, בסוף הקריירה, עם אופצית עזיבה מוחשית, לכאורה אפילו רוצים לעזוב. הם ההתחלה. בנזמה ומרסלו יכולים לרדת במעמדם כשחקני סגל ולראות קצת ספסל, קרוס עדיין צעיר ונניח שעוד יכול להשתלב בקבוצה חדשה. אבל ראמוס ומודריץ׳ לא יכולים להיות חלק בשום תהליך בנייה. יש שחקנים שגדולים מידיי בשביל זה, כמו היירו וראול וזידאן.

זה לא מחסור בכסף, ולא שיפוץ האיצטדיון, ולא היצע בעייתי ולא האינפלציה בשוק. זה נטו פלורנטינו מסתכל על כדור הזהב המומצא שלוקה עדיין מחזיק בו באופן מגוחך, ועל ראמוס שמקבל פרוטקשן כדי לשלוט בחדר ההלבשה, ושולח אותנו לעוד שנה של סבל. בעבר מצבים כאלה נפתרו על ידי אנשים כמו קאפלו ומוריניו. זידאן כנראה לא כזה. ואז נשאלת השאלה ששאל אותי @asafbarca - למה הוא עזב שנה שעברה, ולמה הוא הסכים לחזור העונה? תמוה מאוד.

זה היה נראה כמו תסריט הוליוודי מוצלח שבו זידאן חוזר עם תוכנית, הכל מסתדר והמניע מובן. כרגע זה נראה יותר כמו אבסורד של האחים כהן.

כריסטיאנו רונאלדו הוא בדיוק זה, ‘כדור הזהב’, ההילה סביב המועדון ועוד ועוד, ומסתבר גם שהירידה המקצועית שלו הייתה זניחה ביחס לשאר הסגל. זו הייתה טעות היסטורית לוותר עליו אבל אם כבר הוא עזב אז זו הייתה צריכה להיות יריית הפתיחה של בנייה אמיתית מחדש. אני שם את רונאלדו בצד כרגע ולא אדבר עליו, אבל בדיוק כפי שאמר ראמון קאלדרון המטורלל בעצמו - אם משהו לא ישתנה 2003-2006 יחזרו על עצמן.
אגב, את המנטרה הזו של ‘הייתי מוותר על כולם חוץ מאדן הזאר’ כדי להתחזק באמת, כתבתי משריקת הפתיחה של הקיץ.

ספציפית לגבי הסגל כיום, אני מודה שיהיה לי קשה מאוד עם עזיבה של סרחיו ראמוס גם אם זה נכון מקצועית, חבל שאי אפשר ‘להזדקן לאט’, שמעמדו יילך ויידעך שלב אחר שלב עד שאדר מיליטאו יחליפו. אולי שישחק במשחקים הגדולים בצ’מפיונס, אני באמת שלא יודע, אך אני לא אובייקטיבי לגביו.[ראול לא עזב ישר עם פרויקט הגלאקטיקוס2, זה לקח שנה]. גם עם עזיבה של מרסלו יהיה לי קשה. מבחינת לוקה מודריץ’, אני חושב שאם מדברים על עונה אחת בלבד כלומר לא באמת הטווח הרחוק של שיקולי גיל וכאלה - הוא היה טוב נגד אייקס וכמעט שיחק לבדו, עדיף פי כמה על טוני קרוס שהוא השערורייה האמיתית בסגל. הייתי אומר שהוא יכול להישאר עוד עונה אחת יחד עם זה שכולם היו גרועים בעונה שעברה והוא לא באמת נח אחרי המונדיאל, לצד ירדת מתח צפויה, כמה שזה עמוס בקלישאות.

את השאלות האלה: ‘איך אף אחד לא רואה’‘מה, הם לא רואים?’ אמרנו גם בשנה שעברה לאחר שכריסטיאנו עזב וציפינו למחליף. קבלת ההחלטות מוזרה מאוד כשהפעם אני מניח שזה כמעט בלעדית רק זידאן, גם אם יש חילוקי דעות (למשל: אריקסן או פוגבה).

אגב, יש דברים בסיסיים בקבוצה הזו שאני לא אהיה מסוגל להבין, גם אם שחקנים באשפתות של הקריירה. גישה, זה דבר ראשון - יש חלק שאסור לו להיות שבע פשוט, וטעויות מסוימות בהגנה שהן בלתי נסלחות.

אי אפשר להחליט איזה סוג סרט זה עוד לפני שההצגה התחילה.

יש עוד זמן עד לסגירת החלון, יש עוד זמן עד לפתיחת הליגה, הסגל לא כ"כ גרוע כפי שמנסים לעשות ממנו, עוד החתמה ענקית או 2 טובות ויש על מה לדבר.

רוב האוהדים רועשים גועשים אחרי התוצאה של הדרבי וזה מובן, אבל לדעתי האישית זה עוד משחק אימון שאי אפשר ללמוד ממנו כמעט כלום, השחקנים הורידו עוד מעט חלודה וזה טוב.

עקרונית מוכן לשים כסף כבר עכשיו שמצפה לנו עונה טובה מאוד.

שוב, ניימאר עדיין על המדף…

אני גם מהיותר אופטימיים, אבל אי אפשר שלא להודות שאחרי הכל מדובר בלא יותר מהימור. במצב הנוכחי אנחנו צריכים שיותר מדי דברים יקרו כדי שנהיה תחרותיים.
אם יגיעו שני שחקני מפתח להרכב אז יש על מה לדבר. כרגע אנחנו תלויים בפריצה מטאורית של ילדים. לא קורה כל יום, בטח לא בקבוצה לא בריאה כמו ריאל הזו - לא החממה הכי נוחה לגידול צעירים.

אני כתבתי כבר בעבר, לדעתי יש לנו סגל טוב מאוד עם חוסרים מאוד נקודתיים וברורים שזועקים לשמיים, אם נצליח להביא בדיוק מה שחסר הסגל הופך למצויין, שחקנים שכבר ביטלו אותם פתאום יחזרו להראות כמו שחקני וורלד קלאס.
שחקנים אלופים, שחקנים שזכו בכל ועשו הכל לא שוכחים לשחק כדורגל, סגל נוצץ לא הופך לפח אשפה תוך שנתיים, קבוצת כדורגל מורכבת ממספר תפקידים, לרוב התפקידים יש לנו שחקני וורלד קלאס, הבעיה אצלנו זה שהתפקיד הכי חשוב(והכי קשה למלא והמחייב הכי הרבה כישרון) זה שמוציא את היכולות של סגל מצויין לפועל זה מה שחסר לנו.
הזאר זה 50% פיתרון, חסר עוד אחד וזה לא פוגבה.

ושוב, פאקינג ניימאר עדיין על המדף ואני לא יודע למה פאקינג פרז מחכה.

בניגוד לכולם אני דווקא עוד כן מאמין בראמוס ומודריץ. עונה שעברה הייתה נפל של כולם בגלל שכל בעיה עשתה גלים והגדילה בעיות אחרות.
מודריץ אולי זקן יותר אך עדיין אחד הקשרים הטובים בעולם. מקרוס אני לי תופס כלל, זה סיפור שונה.
תנו לי קיצוני נורמאלי, ואת אריקסן ולדעתי אנחנו מסוגלים לתת עונה מצוינת.
אבל נדבר הכי חשוב בראש ובראשונה זה מאמן עם שיטה, משחק לחץ, משהו מעבר ל"תנו את הכדור למישהו שאולי יעשהקסמים"

לפי הפירסומים בייל מדוכא מידיי אחרי שכבר הכין את הצ’ופסטיקס, ולכן לא נוסע עם כולם למינכן. נשבר הלב. לפי דיווחים סבירים יותר המעבר לסין עדיין חזק על הפרק ובגלל זה לא טס.

וקורטואה מצטרף לרשימת הפצועים. בין שבועיים לחודש, יש מצב טוב שקיילור יעמוד בשער במחזור הראשון.

גם לוקה יוביץ’ לא נוסע, מעניין אם מדובר בפציעה קלה. עם קאסמירו ואדר מיליטאו שישולב לסירוגין אולי נראה יותר טוב. מה לגבי הכרס של אדן הזאר? אגב מילה על טיבו קורטואה - עזבו מקצועית שלא התרשמתי. הציטוט הזה משבוע שעבר - “אני חושב שעכשיו ברור לכולם מי מספר אחד”(ובהמשך התלהב מאחוזי השומן הנמוכים) - זה מגעיל. נתפס בעיניי גם קצת כחוסר כבוד לקולגה.

מריאנו היחיד שלא שותף ולו לדקה - יש שמועות על מונאקו שרוצה אותו.

לוקה עדיין פצוע זכר לאונס מול אתלטיקו.
אני בטוח שעם קסאמירו זה יראה קצת יותר טוב.