קמאבינה, ולא בפעם הראשונה שאני אומר זאת עד כדי התמוגגות, הוא שחקן-שחקן. משחק כאילו הוא כבר מינימום 5-6 בבוגרים. מבין את המשחק מעולה, יודע להשתחרר מלחץ, להחזיק כדור, לתת פסים וכל זה מבלי לדבר על האתלטיות שלו ועל היכולות ההגנתיות. באמת שרק ימשיך ככה והרווחנו.
ההרכב השני היה כיף לצפיה. זה מדהים איך יש את ריאל מדריד המשמימה ואיך יש את ריאל שכיף לצפות בה. הרבה אגרסיביות ומשחק מהיר דווקא מההרכב השני (או לא דווקא עם הקישור הזקנקן שלנו).
קמאבינגה נותן טעם של עוד. המראה החיצוני מאוד מטעה, מדובר בשחקן עם איכויות רבות וכרגע היחיד מבין “שלישיית העשור הבא” שבאמת ייתכן שיתפוס מקום בהרכב העונה. ייתכן מאוד שהוא עדיף על קרוס כבר עכשיו.
אם ריאל מדריד לא מביאה לפחות 2 שחקני התקפה עד סיום החלון העונה הזו תלך לפח. אי אפשר לשחק כדורגל בלי התקפה, זה לא עובד ככה.
המחצית הראשונה הייתה קשה לצפייה, עוד מאותו כדורגל שהתרגלנו אליו. קרוס ומודריץ׳ לא בכושר משחק וזה ניכר מאוד. קאסמירו מאוד חלש.
מאוד אהבתי את ההרכב שפתח את המחצית השנייה, הרכב די אתלטי, לפני שרודיגר ירד גם עמדנו מאוד טוב הגנתית, יציאה מעולה ללחץ והיה נראה שאמריקה לא מצליחה להתמודד עם שום אספקט. השילוב של שלישיית פדה, צ׳ומי, קמאבינגה עם סבאיוס לטעמי עבד טוב מאוד.
הרבה שינויי מיקום, סבאיוס כפליימייקר, ריאל שיחקה טוב ונראתה נהדר.
מקווה שהמסר שאלאבה צריך להיות מגן שמאלי עבר לאנצ׳לוטי.
ההרכב הזה עם בנזמה במקום הזארד ויני במקום רודריגו ומודריץ׳ במקום סבאיוס, יכול לעבוד נהדר. מקווה שנזכה לראות אותו.
אולי באמת הפיתרון הטוב ביותר לחוסר בשחקני התקפה הוא שנשחק קרוב לשער של היריבה ונחטוף כדורים בעמדה גבוהה במגרש,יש לנו הרבה קשרים שיודעים ללחוץ ומצד שני מעט מאוד סקוררים בסגל,הרכב שכולל 4 קשרים ש 3 מהם מהירים ואתלטים (פדה-קמא-מני) כשלידם קשר אחד שיודע להניע כדור ולהכניס כדורים חכמים לעומק (מודריץ/קרוס/סבאיוס) יכול להניב לנו הרבה מאוד מצבים ליד הרחבה של היריבה,יש לנו בלמים שמתאימים מאוד לצורת משחק שכזו,במיוחד עם רודיגר,ואת החלוץ הטוב בעולם שיתרגם את המצבים לשערים (וויני שלוחץ מצוין והנוכחות שלו מבלבלת הגנות).
יש הרבה שחקנים בקבוצה שמתאימים למשחק לחץ אבל ברור לכולנו שקאסמירו וקרוס\מודריץ’ יהיו באנקרים כל עוד הם כשירים, כן?
במקסימום אחד משני הותיקים יקבל מנוחה ופשע לתת לבנזמה ללחוץ בהתחשב בחשיבות ובגיל שלו.
פדה ואלוורדה ענד לראשונה את סרט הקפטן של ריאל מדריד: “החלום הפך למציאות”, כתב בחשבון האינסטגרם שלו, וכמובן שאשתו מינה בונינו מיהרה לפרגן: “גאווה!”. זה קרה לאחר שלוקאס ואסקס הוחלף.
כן, נכון, זה קצת ילדותי (אפילו על לוקאס שנקטל המון אחרי הקלאסיקו, כשהוא ענד את סרט הקפטן - כתבתי שזה מרגש כי הוא שחקן בית ולוחם), אבל אני עף על פדה וזו ה-תמונה מפרה-טמפורדה. אז מה אם זה רק משחק ידידות. אין לי ספק שזה יקרה בהמשך ואולי אפילו יום יבוא והוא יהיה הקפטן הקבוע, העתיד לפניו. אני בטוח שהוא ‘בער מבפנים’. הוא גם לא מדבר יותר מדי או מחלק הוראות, הקלוז-אפים של המצלמות תמיד על הוותיקים יותר ובסגל - בנזמה, מודריץ’, נאצ’ו המודאג וקרוס האדיש, אולי ויניסיוס והחיוך - אבל יש לו משקל בחדר ההלבשה והמנהיגות קיימת לדעתי. רק שיקח על עצמו יותר! אני כבר קניתי חולצה שלו לעונה הבאה, חולצה ראשונה של פדה.
איך אתם עם הרעיון לשחק איתו כקשר כנף גם נגד יריבות כמו…קלוב אמריקה? נראה לי שזה מה שיקרה. אם רודריגו לא יבריק פתאום, בגלל המהירות של פדה, העובדה שיש לנו הרבה קשרי אמצע טובים וקרלו לא באמת יספסל ‘כוכבים’. אני מתנגד. זה טוב למשחקים הגדולים בצ’מפיונס. ואני חולה עליו והוא צריך לפתוח אבל באמצע.
שער המארקה: “קרלו אנצ’לוטי מפנק את קאסמירו” – נכתב על היחסים הטובים בין אנצ’לוטי לקשר הברזילאי שלפי ההערכות ייאבד השנה את הטייטל בו החזיק לפרק זמן ארוך ממש – שחקן הרכב בלתי מעורער (מאז 2016)| התקיימה פגישת ‘פסגה’ בלוס אנג’לס כדי לחזק את אחד ממנהיגי חדר ההלבשה. על הפגישה לא נכתב הרבה אך סביר שהאיטלקי הבטיח לו דקות משחק רבות ושתהיה תחרות הוגנת מול אורליאן טשואמני. הברזילאי כן אמור לפתוח בהרכב נגד יובנטוס ונגד איינטרכט פרנקפורט.
שער ה-AS: על רקע תמונה של אנטוניו רודיגר, דויד אלאבה ואורליאן טשואמני בספרינט – “האצה” – ריאל מדריד תשחק נגד יובנטוס בקרב חשוב שיהיה משחק ההכנה האחרון והחזרה הגנרלית לקראת הסופר קאפ האירופי| אנצ’לוטי יעלה את ההרכב המתוכנן למשחק הראשון הרשמי של העונה, על טהרת גמר ליגת האלופות, שתורגל אתמול באימון.
בפריויו ב-AS נכתב: “מבחן סופי” – קרלו רוצה להופיע בעשרה באוגוסט בהלסינקי מבלי שיצטרך תיקונים של הרגע האחרון. הוא רוצה לראות קבוצה אינטנסיבית כבר אז. לכן משחק הידידות היום נגד יובנטוס הוא לא כמו הקיץ הזה בלה-לה-לנד. “קרלו שייך לאסכולה העתיקה ולא אכפת לו להראות את הקלפים שלו”. קרבחאל ישחק לראשונה, מנדי יהיה המגן השמאלי והאמצע על טהרת הוותיקים. בעוד בנזמה מבקיע, ויניסיוס וגם רודריגו טרם שחזרו את הקסם מהעונה שעברה. “להיות ילד םלא זה קל, אבל מה בהמשך?”, נכתב בעיקר על רודריגו. יובנטוס עצמה סיימה סיימה ב-2:2 נגד ברצלונה אחרי שחזרה מפיגור כפול. פוגבה שחזר – פצוע, די מאריה ישחק נגדנו וגם דנילו. ולאחוביץ’ המסוכן וקן שהבקיע נגד בארסה גם כן בהרכב. ההרכבים המשוערים:
פרדריק הרמל מתלהב מטשואמני וכתב בטור דעה ב-AS: “אב טיפוס של הכדורגל של המחר”. הוא כותב שהוא מניח שאין אף אוהד של ריאל שהחמיץ את השער הנהדר של הצרפתי באימון ואם כן אז הוא ממליץ לכולם ללכת לחפש אותו. הוא נפעם מהטכניקה שלו ואומר שבתפקיד בו נדרשת בעיקר פיזיות ומיקום – הוא הוכיח משהו אחר שגורם לאוהדים לחייך. “בכדורגל של המחר הכל תובעני מאוד, אתה צריך רמה גבוהה בכל ההיבטים. הוא נראה כמו שחקן שלם”. הוא אומר שהתחושות טובות וסומך על אנצ’לוטי שיידע לשלב אותו בקצב הנכון, והאתגר שלו כפול – לתת לו הזדמנות אמיתית העונה אך לא להזניח את קאסמירו המנוסה שגם כן יכול לתרום והוא שחקן חשוב
אנחנו נראים מצוין כקבוצה מצד אחד,לוחצים,מניעים כדור ומגיעים מהר מאוד קרוב לרחבה של היריבה,מצד שני חצי מההרכב עדיין חלוד מאוד ולא מדוייק,איבודי כדור מעצבנים שעוצרים מומנטום והחלטות רעות ליד הרחבה.
הבוקר הכי קשוח השנה, 04:30 על הרגליים ועוד למצוא לינק. אין ספק שהקצב והמוטיבציה גבוהים יותר ויש גם לחץ גבוה יותר שהניב כמה חטיפות כדור. בנזמה נהדר למרות שהתאכזבתי לראות אותו כושל שם בדריבל מול שחקן ההגנה ולא מצליח לבעוט, קרוס מצוין גם הגנתית. מצד שני יובנטוס שהיא בינונית והייתה גם הרבה-פחות טובה ולא חיברה שתי מסירות - עדיין הגיעה לאותה כמות מצבים כמו שלנו עם הכדור החופשי של בונוצ’י וחצי נגיחה מסוכנת. כשוויניסיוס מסורבל ולא טוב ולא נראה כמו השחקן של העונה שעברה וכזה הוא היום - כמו שתי הפעולות לפני הגול - זה שוב בנזמה נגד כולם, אין לנו התקפה. אנחנו תוקפים עם מעט מדי שחקנים ואף אחד לא בועט לשער או עושה פעולה מתוחכמת, גם המגנים לא עוזרים. גם העונה גולים יהיו קשים כמו לידה וזה הדבר הכי מאכזב. מי יכול לקחת אחריות ולהיראות כמו שחקן גדול כשבנזמה מוחלף למשל. הזאר? רודריגו? אסנסיו? ויניסיוס יצליח?
עריכה ותוספת: נניח ההתקפה בדקה ה-59 שקרבחאל בעט חזק מצד ימין וסחט הצלה מהשוער - לא עשינו מספיק התקפות מסוכנות כאלה. הנעת הכדור די פרווה. ופחות או יותר באותו פרק הזמן ראינו את מנדי עם מסירת רוחב על גבול הפשע, הפך מצב של בישול כמעט וודאי לפשוט אירוע לא מסוכן. אם זה היה משחק ליגת האלופות אנשים היו מתוסכלים. השער השני שלנו נתן תחושה הרבה יותר טובה למשחק ויביא מנגד למבול של כתבות חצר לטובת הזאר ו"מה הוא עשה".
קיוויתי לראות הפעם את מודריץ’ מוחלף ושנחכה קצת עם מבול החילופים עד הדקה ה-60 לקבל עוד קצת מההרכב החזק, כי קל יותר וחכם יותר לשפוט את ה-“אונסה דה גאה” מאשר כשהזאר הרדום או כל מיני מריאנו יעלו מהספסל ויתסכלו אותנו. זה לפחות קרה.
בצד של יובנטוס אנחל די מאריה האמת לא הצליח לתת משהו אם זה דריבל או כדור ארוך אבל אני כן חושב שהוא היה יכול להיות אחלה גיבוי לעמדת הכנף.
מחצית לא רעה בכלל והאמת דיי מפתיעה. ההרכב הקשישה שלנו דווקא משחק טוב ולוחץ את יובה כמעט נונ-סטופ. כנראה נכנסו לחרדה אחרי שראו מה ההרכב השני עשה משחק שעבר.
בכל אופן, מאוד הייתי רוצה שרודיגר ייכנס בלם ואלבה יוסט שמאלה. בכללי גם הייתי מכניס את קמאבינה וטשואמני ומשאיר את מודריץ’ בהרכב.
*נקודה לגבי ואלוורדה: אני פשוט מאוהב בו. הוא משחק טוב בכל עמדה. פשוט כלבויניק אורוגוואי שבא לעבוד. אשריך פדה.