בוקר טוב לכל הטרמפיסטים שקמים לראות רק כשזה קלאסיקו יוקרתי ולא יעשו זאת וישכימו קום חצי שעה לפני נגד קלוב אמריקה (סתם, אוהב ומעריך את כולכם).
1.ההרכב
כצפוי, אנדריי לונין לשחק וקארים בנזמה בלון ד’אור - פותח לראשונה - וגם מבקיע! (עמיחי שפיגלר). מרכז השדה על טהרת הזקנים, פרלאן מנדי מחזיר את אנטוניו רודיגר לעמדת הבלם. מרקו אסנסיו עם ויניסיוס ג’וניור והצרפתי בהתקפה. דני קרבחאל עדיין פצוע ולא בסגל, בורחה מאיורל נמצא על הספסל ואולי יגאל אותנו ממריאנו. אגב אם הבנתי נכון לאוהדים בספרד שקמו מוקדם לראות את המשחק - הייתה בעיה לעשות זאת ב-11 הדקות הראשונות.
2.המשחק
ריאל מדריד מאוד מבולבלת נקלעה לפיגור כבר אחרי חמש דקות אחרי הרחקה לא טובה של רודיגר. המקסיקנים הראו התלהבות, ניצחו בכל מאבק במרכז השדה וגם מול שחקני ההגנה שלנו. בדקה ה-22 בנזמה השווה בשער נהדר בבעיטה מסובבת לא חזקה אך ממש ברווח הקטן בין היד של השוער לקורה - מזכיר מאוד את הגולאסו שלו נגד אתלטיק בילבאו בסאן ממס. הפעם מי שנתן את הפס העדין וההכנה - אסנסיו. בנזמה משחק לבד פחות או יותר וקאסמירו מרגרינה. הנה הגול:
https://twitter.com/totalcristiano/status/1552126722593767425
דקה 36: כמעט 1:2 לריאל מדריד - חטיפה גדולה של לוקאס שמסר לבנזמה, הצרפתי העביר שמאלה לוויני שניסה לברוח לצד ולבעוט אך נבלם.
דקה 40: שוב בנזמה במהלך מצוין, עובר שני שחקנים על מטר, משתחרר לבעיטה ויורה לא רחוק מהפינה הקרובה של השוער.
כצפוי: חילופים במחצית. בנזמה תוכנן לשחק רק מחצית - הזאר במקומו ורודריגו גם כן נכנס. גם כל שלישיית האמצע סיימה את דרכה. ריאל עם ארבעה קשרים באמצע כשגם סבאיוס נכנס. מיליטאו במקום נאצ’ו.
ההרכב בחצי השני: לונין| ואסקס, מיליטאו, רודיגר, אלאבה| טשואמני, קמאבינגה, סבאיוס| ואלוורדה, הזאר ורודריגו.
דקה 48 - ואלוורדה קיבל כדור לשטח ורץ מהר, העביר רוחב והזאר השיג את השומר שלו ובעט בעוצמה אבל ‘תוריד ת’גוף’ - לשמיים.
דקה 52 - כדור חופשי של דויד אלאבה - לעננים.
דקה 54 - לוקאס מתעתע בשומר שלו ברחבה, מוכשל, נופל והשופט שורק לפנדל. הזאר בועט חזק לפינה ומבקיע, 1:2 לריאל מדריד.
דקה 57 - דקות טובות של ריאל, הגבהה של לוקאס הגיעה בסוף לאלאבה שהגיע מתנופה בצד שמאל ובעט טיל אבל נבלם על ידי ההגנה.
דקה 58 - משחק מסירות מהיר שהחל בהזאר ונמשך בפדה - טשואמני בעט גבוה מעל השער.
דקה 64 - כמעט וקלוב אמריקה משווה אחרי הרחקה שערורייתית של מרכז ההגנה שלנו, הכדור ליד הקורה.
דקה 65 - התקפה נהדרת של ריאל מדריד, לוקאס פתח רגליים והשאיר את סבאיוס מול השוער, הספרדי בעט חזק אבל נעצר על ידי השוער.
דקה 66 - לוקאס שענד את סרט הקפטן בחצי השני - סיים את חלקו אחרי מחצית שנייה משופרת ובמקומו עולה ויניסיוס טוביאס!
דקה 77 - ויניסיוס טוביאס פרץ יפה מצד ימין ומסר לסבאיוס שסיפק כדור עומק גאוני לרודריגו אבל הברזילאי החליק ופספס.
דקה 80 - ויניסיוס טוביאס בפאול מאוד לא חכם, רגל מיותרת ברחבה ופנדל - לונין הדף את הפנדל הראשון הנוראי אבל השופט פסק על בעיטה חוזרת ואלברו פידלגו השווה ל-2:2.
דקה 85 - רודריגו שוב נותר מתוסכל אחרי פספוס ברחבה ובעיטת ההמשך בהתקפה הייתה של קמאבינגה אלא שזה היה לידיו של השוער.
דקה 91 - אלאבה הגיע למצב ברחבה וכמעט ניצח את המשחק אבל הבעיטה שלו הייתה קצת חלשה והשוער הדף הצידה, זהו-זה, 2:2.
3.התלונות (נערך)
קודם כל בוקר טוב אלופים, להשכים קום לקלאסיקו זה דבר אחד וטבעי ולגיטימי ומתבקש – ולעשות את זה חצי שעה קודם יותר כדי לצפות במשחק נגד קלוב אמריקה זה אפילו מרגש ומכבד יותר – אתם לא טרמפיסטים, כפיים. ואין כמו האוויר בטיילת בחמש לפנות בוקר.
בגדול היה שיפור אבל אני לא מרוצה. להפסיד לברצלונה במשחק הראשון של קדם העונה כשהם בטירוף ואנחנו חצי חלודים-חצי לא בעניין זה בסדר, קלוב אמריקה זה סיפור אחר, בטח אחרי כמה ימי אימונים ועם בנזמה על המגרש. בנזמה מדהים ויותר מהגול גם אהבתי את המהלך שלו מול שני שחקנים כשהשתחרר בזריזות ובעט ליד הקורה. אבל בנזמה לא מספיק. מזל שהמחצית השנייה נותנת תחושות קצת יותר טובות, אבל קצת – לא בהרבה. די כרגיל, כרגיל השחקנים די חסרי עניין ומוטיבציה והקבוצה די איטית עדיין.
קודם כל המערך והשיטה - יש הרבה דברים שאפשר לנסות בקדם העונה ולא רק את השטות שראינו עם רודיגר כמגן שמאלי (במשחק הקודם). אולי לשחק עם אסנסיו באמצע כדי שיהיה לו קל לבעוט וכמובן ראיית המשחק שלו נהדרת, זה על קצה המזלג. אני לא מבין את החלוקה ‘הגסה’ של מרכז השדה לקאסמירו-קרוס-מודריץ’, כולם קצת כבדים ועייפים (קאסמירו היה ממש מרגרינה באמצע), ובצד השני כל הצעירים והאתלטיים איתם אפשר להפעיל לחץ גבוה כמו בדקה ה-56 למשל, ומנגד, שם אין ממש מניע כדור או מנהל משחק בחסד, הכי קרוב לכך זה דני סבאיוס. אני מצטער אבל אני לא אוהב את הרעיון של פדה כקשר רביעי נגד קבוצות כאלה ובכלל, זה פיתרון מפתה לליגת האלופות נגד אריות היבשת. זה נראה לי קצת נסוג מדי ומונע ממנו להתפתח בעמדה שלו באמצע. כמובן שגם במשחק פושר (והביקורת היא על המחשבה בכלל ולאו דווקא הביצוע עצמו) הוא מסוגל לנצל איזה רגע לעשות ספרינט ולהעביר כדור רוחב.
הקבוצה במחצית השנייה טובה יותר ונהנית. בצד שמאל רודריגו חייב להיות יותר אפקטיבי ובכלל לדרוש את הכדור, שכל הזמן יעבור לו במוח הצמד נגד מנצ’סטר סיטי וכן הלאה. על אחת כמה וכמה כשבנזמה ו-ויני לא על המגרש. נגיעות של תאכלס, לנסות לכדרר, לא מה שראינו עד עכשיו. אלאבה שכח מה עושים בעמדת המגן השמאלי? סבאיוס הכי טוב אצלנו ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות. בכל מקרה רגע המשחק זה פדה עם הסרט שלנו – מרגש! לשכפל! למסגר!