Pretemporada 2026/27: מסיימים את קדם העונה עם 0:3 על שאלקה| אמבפה, האוסן ואספי כבשו

זה משחק שכן יכול לתת לנו ביטחון ואני מחכה לראות את יאן דיומאנדה נכנס למשל בדקה 60+ נגד הקבוצה המפורקת הזו ועושה איזה סלאלום. מצד שני די ברור שזה לא דומה לאף משחק הכנה עד היום או לבונקר שתכין לנו אספניול ויכינו לנו דומותיה, לצפיפות ועוד. גם אם ננצח 0:5 זה באמת לא אומר כלום. קו ההגנה של שאלקה גבוה מאוד, מזכיר נניח את ה-3:4 על אולימפיאקוס בשנה שעברה, הם “מתאבדים” ככה, גם הגול הראשון שלנו לא היה מאיזה לחץ מבריק, פשוט טעות קשה שלהם.

מפתה מאוד לשלוח את כדור העומק הזה לקיליאן אמבפה אבל אני מקווה לראות עוד דברים מריאל. לחץ טוב יותר על הכדור, קצת צד ימין - כמעט ולא היו שום התקפות משם, משחק מסירות, העברת כדור מצד לצד.

לא הייתי בונה על גול כזה של דין האוסן בליגה במצב נייח כשבאמת נצטרך גול באיזה 0:0 בוצי, אבל עלה יפה לכדור ועכשיו גם כשאתה בהגנה בבקשה.

ויניסיוס נראה די חסר עניין במחצית הזו וגם לא טוב בדריבלים, כשעבר את השחקן בתחילת המשחק מסר לא טוב. ניצח לדעתי מאבק אחד מתוך חמישה, זה ממש מעט. בבעיטה שלו לשער הוא עשה נכון אבל יותר מדי חלש, זה היה מזלזל. בליגה הייתי מתעצבן.

-קצת על אספי: הוא נכשל בניסיון לרוץ לעומק וגם בדריבל בפתיחת המחצית השנייה ומנגד הוריד כדור נהדר לברהים במהלך שהיה בנבדל, ושער קליל שלו אם כי רוב המחמאות לאלבארו קארראס על הבישול.

אם ראוליטו היה ביציע הייתי יותר מתרגש, הבנתי שהוא הוזמן למשחק על ידי המועדון וגם על ידי שאלקה אבל לא היה יכול להגיע בשל התחייבויות קודמות.

מתגעגע לימים של לוקה איסקו וטוני כשהנעת כדור לא היתה מילה גסה במסדרונות הברנבאו

ויני נראה כמו פרארי שהלך לו הטורבו ועכשיו כל קורולה עוקפת אותו.

שמעו הלינקאפ של אמבפה וגולר….

עוד בעונה שעברה אנבפה היה כתובת מס 1 שלו

גולר הוא בפער המוסר לעומק הכי טוב שלנו למרחקים קצרים ובינוניים, לא רק אצלנו, אחד הטובים בעולם, הבעיות שלו אחרות, במסירות עומק הוא אדיר.

טיטי מזמן לא הסכמנו

מתי רואים על מה שילמנו 140 מליון בקיצור?

מחבב את האספי הזה פלוס

ואן ניסטלרוי הבא לא?

נררה שכרגע ויניסיוס הוא השחקן התקפה הכי פחות טוב שלנו.
שווה הארכת חוזה.

אין כמו מודריץ׳, אבל ברנרדו זה הכי קרוב שהיינו יכולים להביא

באופן פרדוקסלי, אני כמעט בטוח שהמחיר שהיינו מקבלים היום על ויניסיוס יותר גבוה מהמחיר שנוכל לקבל עליו החל משנה הבאה.

היכולת של ויני לא מטרידה אותי כמו שפת הגוף שלו. מרגיש לי שהוא אפילו לא מנסה, אדיש לחלוטין למה שקורה איתו וליכולת של הפעולות שלו. מקווה שמוריניו יידע מה לעשות איתו כי המצב נראה אבוד לגמרי.

באופן כללי הוא לא מאוד מעורב במשחק. הוא לרוב מחכה על הקו לכדור. לא פעם במרחק משמעותי משחקנים אחרים. כשהמערך הוא 4-2-3-1 כמו שמוריניו אוהב שחקני הכנפיים מעורבים יותר בנעשה במשחק.

כשהוא חתם על החוזה אמרתי לעצמי שלמרות האכזבה יש כאן הזדמנות עבורו לחזור להיות השחקן הטוב שהיה. ככל שעובר הזמן נראה שיש כאן בעיה עמוקה יותר.

וייבים חזקים לתגובות שלנו על גארסיה בקדם-עונה של שנה שעברה.

מקווה שהפעם המאמן יידע להפיק את הלקחים גם לעונה עצמה, במקום לייבש את החלוץ הטבעי היחידי שלו (ודווקא אחרי שהוכיח את עצמו במשחקי ההכנה).
מצד אחד זה מוריניו ככה שיש לנו את כל הסיבות להיות רגועים מהבחינה הזאת; מצד שני שנה שעברה היה את אלונסו, וגם אז לא חשבתי שיש סיבות לדאגה..

שאתה תפספס מימ כזה פשוט?

אהבתי מאוד את המשחק,ברנרדו תענוג לעיניים,חוץ מהסתבכות אחת מיותרת ליד הרחבה נתן משחק מצוין,שחרר את ארדה לשחק חופשי ולהאכיל את קיליאן כמו שהוא אוהב.

ההגנה הייתה בסדר גמור,האוסן במשחק טוב לשם שינוי,קונאטה גם היה טוב,קרראס קצת זייף בהגנה אבל נתן בישול גדול לאספי שהוא בול מה שהיינו צריכים,עם כל הכבוד לגונזאלו אין לו את הנוכחות והפיזיות של אספי,לא מפסיק להטריד את הבלמים,מרוויח כדורים וסקורר נהדר לא פחות,הוא יתרום לנו הרבה העונה.

לחלק הרע-ויניסיוס,נראה כמו צל של השחקן הגרוע שהיה עונה שעברה,עם הפרצוף החדש אפשר ממש לחשוב שזה מתחזה,ממתי הוא כזה איטי? פשוט זוועה,הארכת חוזה זה הדבר האחרון שצריך לתת לו.

אני מנסה להבין על מה אתה מדבר ולא מצליח. השלים 27 מסירות בלבד, אף אחת מהן לא מסירת מפתח, בקושי ראו אותו. ארדה היה משוחרר להאכיל את אמבפה כי בהגדרה הוא שיחק את ה10 שמאחרי החלוץ והיה חופשי, בלי קשר לברנרדו.

אתמול שיחקנו מול קבוצה ששיחקה לנו לרגליים עם הגנה גבוהה והפקרות בכל חלקי המגרש, כך שבכל מקרה הייתי נמנע מלחלק מחמאות. אבל המשחק של ברנרדו מפריע לי מאוד ובינתיים אני מתרץ לעצמי אותו שמדובר בקדם עונה והוא הצטרף לאימונים מאוחר, שלשחקנים מהסוג הזה לוקח יותר זמן להשתלב. מקווה באמת שהוא יצליח לתפוס בעלות ולשחזר את היכולת שלו מסיטי.

בגול הראשון הוא לחץ את השחקן שאיבד,היה לו כמה צירופי מסירות באגף עם ארדה ששחררו את לתת כדור רוחב מסוכן,כדור ארוך לאמבפה שנשאר מול שוער אבל לא השתלט טוב ובעט מחוץ לרחבה החוצה,נתן עקב לארדה תחת לחץ ושחרר אותו לתת פס עומק לאמבפה שנתן רוחב לויניסיוס שהחמיץ מול שוער,ירד עד לרחבה כדי לעזור להגנה,אני מרוצה מהמשחק שלו ואין לי ספק שככל שהוא ישתלב הוא גם ישתפר.

שאלקה אכן שיחקו לרגליים שלנו רוב המשחק,לא לוקח את היכולת של שחקן כזה או אחר יותר מידי ברצינות,אבל היה משחק חיובי.

אגב אחרי המשחק צפיתי בפרק השלישי של הדוקו על מוריניו,הפרק על התקופה בריאל מדריד,מי שעוד לא צפה בסדרה הזו שייקח היום חופש מחלה ויצפה.