Pretemporada 2026/27: מסיימים את קדם העונה עם 0:3 על שאלקה| אמבפה, האוסן ואספי כבשו

ריאל מדריד פירסמה את הסגל שלה למשחק ההכנה נגד דפורטיבו לה קורוניה מחר ב-22:00 במסגרת גביע “תרסה הררה”:

שחקן הרכש החדש יאן דיומאנדה אמנם ערך שני אימונים עם חבריו החדשים אבל הוא בחוץ, וכך גם טיבו קורטואה וכן ארבעת השחקנים ששבו לאימונים אתמול. גם ג’וד בלינגהאם שאמור להגיע מחר לאימון אישי (בהתחלה דווח שהוא יחזור עם כולם אמש ב-10-08, אחר כך התעדכנו שהיה לו יום צילומים בלונדון והוא יצטרף היום) - לא ישחק.
מבחינת הפצועים אין חדש עם ראול אסנסיו למשל, גם טיאגו פיטארץ’ רחוק מחזרה למגרשים. במקומם יש לנו את הצעירים יותר מהקאנטרה: ז’ואן מארטינס, מאריו ריבאס, לאמיני פאטי, וגם הקשר אלכסיס סיירה למשל.

נציין כי ליאן ולשאר השחקנים שבחוץ כן יהיה טסט אחד לפני שהליגה מתחילה - ביום ראשון 16 באוגוסט תפגוש ריאל מדריד את שאלקה למשחק ההכנה האחרון שלה העונה.

אגב, ריאל תשחק מחר בתלבושת הוורודה שלה למי שממש התגעגע למדים האלה מאז 2021.

הפעם אני מקווה לראות את ברנרדו סילבה בעמדה אחורית יותר כבר מהדקה הראשונה. טוב שחלק מהבכירים עדיין נחים, זה אומר עוד דקות לאנדריק וגם לאלכסיס סיירה ואחרים.

מתכוננים לדפור| הערב ב-22:00 ריאל מדריד תפגוש את דפורטיבו לה קורוניה שחזרה לליגה הבכירה - המשחק ישודר בערוץ One, במשחק ההכנה הלפני אחרון שלה העונה – הליגה יוצאת לדרך עוד תשעה ימים. מאז עונת 2017-18 לא שיחקה ריאל מדריד בריאזור, אז ניצחה 0:3 במחזור הפתיחה ללא כריסטיאנו רונאלדו. עד היום ריאל ניצחה בשלושה משחקים וסיימה אחד בתיקו – 0:1 קטן על אלקורקון, 1:4 על לגאנס ו-1:2 על פרנצווארוש, לעומת התיקו 2:2 נגד פיורנטינה.

בשער ה-AS הציגו את ארדה גולר במוקד לאחר שבלט במשחקי ההכנה – “גולר לוקח פיקוד”, נכתב, בהיעדרו של יאן דיומאנדה שנותר מחוץ לסגל כמו גם ארבעת השחקנים האחרונים שחזרו לאימונים. עוד נכתב כי היריבה לה קורוניה בטירוף והאצטדיון צפוי להיות מפוצץ, בהרכב שלה ניתן לראות יריב וותיק וקשה בדמות פייר-אמריק אובמיאנג, החלוץ הוותיק שכבש נגדנו כשחקן בורוסיה דורטמונד וברצלונה. דפור גם שיחקה נגד פיורנטינה הקיץ וסיימה בתיקו 1:1.

עוד לגבי ריאל: הפעם נראה שריאל תתחיל עם צמד הבלמים “הבכירים” שלה אנטוניו רודיגר ודין האוסן, וגם ויניסיוס ג’וניור יפתח לאחר שנגד ההונגרים בתום מספר ימי אימונים עלה מהספסל. אנדריק ימשיך בשפיץ, גם ברהים ב-11 וברנרדו סילבה? לפי המארקה הוא יפתח בצד ימין במקום ברהים, לפי ה-AS יחכה לזמן שלו מהספסל שוב, אולי עניין של כושר גופני שעדיין נבנה. אנדרי לונין בשער כמובן כאשר טיבו קורטואה לא בסגל. קחו בחשבון שילוב של שחקן צעיר אחד אולי פוטנציאלי בהרכב בכל-זאת, אולי כן אלכסיס סיירה? ההרכבים המשוערים לפניכם.

כמובן נכתב גם על ויניסיוס ג’וניור שנגד ההונגרים היה מאוד לא מחובר, די צפוי למשחק הכנה ראשון, אבל הליגה עוד מעט, ואחרי החוזה החדש - מצפים ממנו להרבה

כמה אנקדוטות מעניינות על הטורניר:

-הטורניר כבר בן 81 שנה, ומשנות ה-70 ואילך יוקרתו ‘זינקה’ כאשר דפור אירחה בריאזור את הקבוצות הגדולות ביותר במתכונת החדשה של ארבע קבוצות. הטורניר ההושק בשנת 1946 על ידי מועצת העיר. הררה תרסה נולדה בא-קורוניה בשנת 1712 ונפטרה בשנת 1791, והקדישה חלק גדול מהונה לסיוע לחולים, יתומים ועניים.

-ריאל מדריד זכתה בתואר הזה תשע פעמים, והיא שנייה בטבלה אחרי דפורטיבו שהניפה את הגביע 26 פעמים. לאתלטיקו מדריד שש זכיות, לברצלונה חמש ולסביליה ארבע. כמובן שריאל לא השתתפה בכל שנה..

-ממתי הגביע הוא מגדל הרקולס אז, עד 1969, הגביעים היו גביעים גדולים שעוצבו על ידי רפאל בארוס מרינו מאל-קורוניה, והעיצוב השתנה מדי שנה. לאחר מותו, החליטו המארגנים לבחור בהעתק כסף של מגדל הרקולס, סמלה של אל-קורוניה. המגדל, שמשקלו כ-40 קילוגרמים, מצופה כסף וזהב, ויצירתו בוצעה על ידי סדנת התכשיטים מאלדה. המועדון ההונגרי פרנצווארוש היה הקבוצה הראשונה שזכתה הביתה במגדל האייקוני בשנת 1970.

-הגביע הטורניר זכה לארח מגוון יריבות כאשר אלופות מלא פחות מ-13 מדינות זכו בגביע. רק שתי קבוצות מחוץ לספרד הצליחו לזכות בו פעמיים. בין הזוכות הגדולות - סנטוס ב-1959, בנפיקה ב-1987, באיירן מינכן ב-1989, פורטו ב-1991, פ.ס.וו אינדהובן ב-1998 ניוקאסל ב-2010.

-בשנת 1968 ויטוריה סטובל זכתה בטורניר ועל הקווים עמד אביו של ז’וזה מוריניו כך שהיום יכולה להתרחש סגירת מעגל. ואולם, ז’וזה לא זכה בתואר בניגוד למה שנכתב כי ב-2013 הוליך את ריאל מדריד קרלו אנצ’לוטי בטורניר הקיץ.

-הפעם האחרונה בה ריאל מדריד השתתפה בטורניר הייתה כאמור בקיץ 2013, אחרי שהליגה כבר נפתחה. היא ניצחה 0:4 את דפור כאשר קאקה מככב עם צמד שערים לפני שיחזור למילאן. הילדים אלבארו מוראטה וקאסמירו כבשו גם הם, 0:3 אחרי 16 דקות.

לא יודע אם זה הגדלת הסנטר או הארכת החוזה, אבל ויניסיוס מחייך הרבה פחות.
עדיין נראה כמו כלום ושום דבר.
נכון שזה לא הרכב ראשון, אבל עדיין לא רואה שום דבר שונה מהעונה הקודמת. וזה נגד עולה חדשה..

היה לחץ לא רע לפרקים ודפור לא מצליחה לעשות כלום התקפית. אני כן חושב שיש צירופים טובים פה ושם אבל ויניסיוס ואנדריק חור שחור של איבודי כדור.

הפריסה בהתקפה גם נחמדה. יש לנו הרבה שחקנים ברחבה, הרבה מסביבה לה, הרבה אופציות מסירה. קמאבינגה נראה לא רע לצד ברנרדו.

מזכיר את המשחקים הראשונים של אלונסו, אם כבר. יש פוטנציאל אבל, מאוד גולמי.

קודם כל אני לא פוסל תיקו מאופס משמים שלנו בריאזור נגד דפורטיבו לה קורוניה בליגה. לא ציפיתי שנשים את ברנרדו סילבה במרכז השדה וזהו הוקוס-פוקוס ופתאום הכדור יזרום מרגל לרגל אבל בהחלט מחצית חלשה מאוד על סף הלהירדם, אפשר לצפות לקצת יותר ביחס למספר השחקנים הקרובים להיות בכירים על המגרש, אולי דווקא עם עוד קאנטראנו או שניים היה יותר מעניין.. בתחילת המשחק עוד הגענו לשטחים ליד הרחבה ושם התקשינו ואחר-כך יותר מדי דקות מתות. אלה בדיוק המשחקים שאנחנו צריכים לעבוד קשה כדי לפתור.

ויניסיוס עבר את השומר שלו פעם אחת באגף שמאל וזהו-זה, נראה איטי ועד הליגה נצטרך אותו הרבה יותר טוב. אנדריק רוצה אבל מפוזר ועם קבלת החלטות לא טובה.

זה היה גול של ברהים דיאס של העונה הראשונה עם דימיון קל שבקלים לגול בדרבי בסופרקופה, הלוואי ונראה אותו נותן תוצרת העונה בצל התחרות הקשה שיש לו. חבל שמוריניו נתן לו רק מחצית.

עריכה: אדוארדו קמאבינגה בעונה השישית שלו יותר גרוע מאשר בעונה הראשונה. האיבוד כדור הזחוח בלי סיבה ליד הרחבה שלנו והצהוב - כל-כך מסמלים אותו.

התקווה שלי לגבי מוריניו זה שאם ויניסיוס ימשיך לשחק כך הוא ירד לספסל. אני מקווה שאחרי מה שהיה עם אלונסו גם ההנהלה למדה שאף שחקן לא חסין מהספסל.

אנחנו מקווים לזה כבר כמה שנים.
העונה, אחרי ההתקפלות של פרס בעניין החוזה (שלא מדברים עליו כדי למנוע מרמור בחדר הלבשה) לא רואה אותו נותן למוריניו יד חופשית בספסול שלו, להיפך.

לצערי זה בגדר חלום, רק עכשיו הוא קיפל אותנו, בסאגת החוזה ההזויה הזאת.

במקום זה נקבל את “ויניסיוס אל קפיטן”.

לא רע האספי הזה. הרבה יותר טכני משציפיתי.

האוסן נראה כמו בלם אמיתי היום ואפילו הציל מצב אחד מסוכן בגלישה. נקווה לטוב איתו, כי רודיגר נראה גמור.

כמו עם חוסלו, גם אחרי כל משחק של אספי אני מבין מחדש כמה חלוץ 9 חזק וגבוה עוזר למשחק.

התרשמותי עד כה מחלק מהשחקנים:

ויניסיוס - חלש. נראה חסר חשק. הייתי בטוח שחידוש החוזה ייתן לו בוסט של אנרגיה. מקווה שזה רק עניין של חלודה.

אנדריק - היה נראה אבוד אתמול. לא הצליח לקבל כדורים וכשקיבל איבד חלק מהם. נראה יותר טוב באגף. מקווה שיקבל יותר הזדמנויות שם.

דומפריס - מאכזב עד כה. גם במקרה שלו אני מקווה שזה בעיקר חלודה של תחילת עונה.

טרנט - נראה טוב יחסית. ליכולת המסירה שלו יש ערך משמעותי מאוד. בעיקר בעונה הקרובה עם שלושה שחקני התקפה מהירים וחלוץ חוד גבוה. מקווה שגם יעזור יותר בניהול המשחק.

ברנרדו - היה טוב מאוד בשני המשחקים ששיחק. תענוג לראות שחקן טכני וחכם מקבל כדור בחלקים שונים של המגרש מוקדם אותנו שוב ושוב. תולה בו המון תקוות.

אספי - במשחק הראשון איבד כמה כדורים והיה נראה מעט מפוזר. אתמול היה יותר טוב. היה איזה רגע במשחק שהבליט את החוזק הגופני שלו. במובן זה הוא נותן לנו משהו שגם חוסלו לא נתן. אני כבר מדמיין את דיומנדה רץ על הקו ומבשל לו.

תחשוב מה היה קורה עם החלוץ שהיינו מחתימים היה האלאנד…

אין טעם להכנס ליכולת בתחילת העונה, בטח לא לגבי שחקנים שמתאמנים פחות משבוע.

אני מרוצה ממה שדומפריז עושה בינתיים אם כי רואים שהוא אחרי חופשה. הוא נכנס המון לרחבה ומהווה איום בגובה.

בינתיים מטריד אותי יותר שאין תוכנית. כל משחק אנחנו רואים משהו אחר. במשחקים הראשונים חשבתי שאני שומע איזשהו צליל אבל בסוף מסתבר שזה היה סתם רעש. בשני המשחקים האחרונים אנחנו רואים משהו אחר לגמרי.

גם עם ברנרדו אין לנו שליטה מספקת במשחק. מאוד מטריד.

אני חושב שענית לעצמך. זה קדם עונה וצריך לבדוק הרכבים וטקטיקות. הכל בסדר. אם יש מישהו שלא הייתי מודאג לגביו בהקשר הזה זה מוריניו.

לא, בקדם עונה אתה צריך לבוא כבר עם איזשהו רעיון איך אתה רוצה שהקבוצה שלך תשחק כדי להתחיל ממשהו. אחר כך משנים ומשכללים לפי הצורך.

הרכבים כרגע זה לא רלוונטי כי חצי הרכב עדיין לא היה זמין לו עד עכשיו.

לא מסכים. במיוחד אחרי מונדיאל כשאין מספיק זמן להתארגן כמו שצריך. אבל אפשר לקחת זה לכאן או לכאן לא מאמין שיש אמת אחת. ובנוסף אולי החוסר הגעה של רודרי אילצה את מוריניו לבדוק כמה הרכבים אני לא יודע. אבל שוב - לא כזה מדאיג אותי כשמדובר במוריניו.

אז אני אהיה קצת יותר אגרסיבי ואגיד שכרגע זה נראה כמו כלום. קצת כמו העונה האחרונה, אין לנו שום מושג מה לעשות עם הכדור כשאנחנו משחקים מול הגנה עומדת.

אי אפשר לדעת על איזה צד ויני יתעורר, מרגיש שחזרנו לויני הלא יציב וכמו שהבנו - הרצפה שלו נמוכה מאוד יחסית לכובד המשקל שלו על הקבוצה. מקווה שדיומנדה יאזן את זה בצד השני ואולי נקבל ממנו מהלכים ששוברים את ההגנה אבל למען האמת אני חושב שמוריניו מתכנן לנו קבוצת מתפרצות עם דיומנדה, אמבפה וויני.

אמנם ראינו כבר בקדנציה הקודמת שזה יכול להיות אדיר וגם מענג אבל מצד שני זו לא באמת אותה איכות של ההתקפה ההיא. אגב, אמנם זה קדם עונה אבל בהתחשב בזה שאנחנו מכירים את מוריניו, לא מופרך לחשוב שהניסויים האלה של דומפריז וקמאבינגה במקום שחקני אגב יכולים להופיע גם במשחקים רשמיים כשאנחנו מובילים בשער במחצית השנייה. לא אוהב ומקווה שלא נראה את זה.

אני מקווה שאספי והפרופיל שלו ירוויחו לנו איזה 3-4 נקודות העונה בחילופי לית ברירה כאלה אבל למען האמת - את מי מוריניו יוציא בכלל כדי להכניס אותו? לא בטוח בכלל שנראה אותו כל עוד אמבפה כשיר..

הערב ב-18:00, שידור ישיר בספורט3, ריאל מדריד תפגוש את שאלקה העולה החדשה לבונדסליגה למשחק ההכנה האחרון שלה לעונה החדשה 2026/27, כשבמאזנה ארבעה ניצחונות ותיקו עד עתה, כשבמשחק האחרון השיגה 0:1 קשה מאוד ולא מרשים על דפורטיבו לה קורוניה. כמובן שהערב הציפיות שונות לחלוטין לאור עוד שבוע אימונים ובעיקר הסגל שקיבל אליו את כוכבי המונדיאל. נציין כי הגרמנים חוגגים 25 שנה להיווסדות האצטדיון החדש.

המארקה בשער העיתון: “שלב ההוכחה של ז’וזה מוריניו - עם כל הטובים”. ריאל מדריד תגיע עם סגל כמעט מלא למשחק. אלה שבחוץ, נזכיר, הם אורליאן טשואמני, אנדריק, ראול אסנסיו וטיאגו פיטארץ.

ב-AS נכתב: “יאן דיומאנדה מצטרפת למסיבה” - הופעת הבכורה של הסוס האיבורי היא האטרקציה המרכזית בחזרה הגנרלית של ריאל מדריד לפני משחק הפתיחה בליגה. “משבצת זמן ממוקדת בכדורגל שאין כמותה: יום ראשון בחמש אחר הצהריים (שעון מקומי), בפעם הראשונה, אם מוריניו יבחר בכך, לראות את “ארבעת המופלאים” יחד בפעולה, כאשר הופעת הבכורה של דיומנדה תהיה אטרקציה משמעותית עבור אוהדי ריאל מדריד. 125 מיליון היורו ששולמו ללייפציג הפכו את האיבורי בן ה-19 להרכשה היקרה ביותר בתולדות המועדון. היום הוא יערוך את הופעת הבכורה שלו בריאל מדריד”.

ובכן אז די ברור שקשר הכנף מחוף השנהב ישחק, אולם לפי ה-AS זה יהיה כבר מהרגע הראשון ונראה את ריאל ב-4-2-3-1. ההרכב הזה מסוגל להיות גם מאוזן? גם קיליאן אמבפה וג’וד בלינגהאם שעשו מעט אימונים עם הקבוצה, יפתחו לפי ההרכב המשוער, כנ"ל מארק קוקורייה להופעת בכורה לא רשמית. ברנרדו סילבה הוצב ממש מאחורה במרכז, עם הקפטן פדה ואלוורדה, וללא אדוארדו קמאבינגה. דנזל דומפרייס הוא המגן הימני שצפוי לפתוח לפי ההערכות, ואיברהים קונאטה על הספסל.

בסגל של שאלקה נמצא בין היתר גם החלוץ הוותיק אך עדיין החשוב אדין דז’קו. במשחק ההכנה האחרון היא הובסה 3:0 נגד אטאלנטה, לה יש זמן עד לפתיחת הבונדסליגה כשקודם היא תשחק בגביע המקומי נגד יריבה מהליגות הנמוכות. “זוהי זכות להתמודד מול ריאל מדריד . אנחנו לומדים הרבה ממשחקים כאלה, כמו נגד אטאלנטה, אבל ברור שלריאל מדריד יש איכות עדיפה”, אמן המאמן מירון מוסליץ’.

יש הרכב למשחק ההכנה נגד שאלקה - מתחילים ב-18:00 (שידור ישיר בספורט3). משחק ההכנה האחרון של ריאל מדריד לקיץ לפני שהליגה יוצאת לדרך, וכצפוי, ההרכב חזק אך עדיין לא החזק ביותר. טיבו קורטואה מחליף את אנדריי לונין בשער, קיליאן אמבפה בחוד, ואיברהים קונאטה עורך בכורה. מנגד, ג’וד בלינגהאם כצפוי על הספסל אחרי שהתאמן מעט ביחס לשאר, גם מארק קוקורייה יחכה לדקות ראשונות לא רשמיות בקבוצה וכמוהו יאן דיומאנדה. ברהים דיאס בכנף ימין, ברנרדו סילבה במרכז עם פדה ואלוורדה הקפטן.

ההרכב: קורטואה, טרנט, קונאטה, האוסן, קארראס, ואלוורדה, ברנרדו, ברהים, ארדה גולר, ויניסיוס ואמבפה