זינדין זידאן לא היה מפלצת שרירים אבל שחקן חזק פיזית שקשה להעיף אותו. השוואה לא טובה. מעבר לכך - תזמון המסירה של ארדה גולר פחות טוב מכל השמות שציינת והוא הרבה פחות זריז ודריבליסט מהם - לכן אלו עוד סיבות שיותר קל ללחוץ אותו. הוא פחות נמנע ממאבקים מאשר בתחילת דרכו, זה כן.
-מעדיף לראות דקות של אלכסיס סיירה בגביע ולא של מסטאנטואונו שעזב. כנ"ל הבלמים הצעירים ולא אלאבה שהלך או לזרז את מיליטאו לחזור.
אני לא אמרתי שגולר מוסר או בעל יכולות דריבל ברמתם. רק הפריע לי ההתייחסות לפן הפיזי כשבעמדה הזו זה פשוט לא רלוונטי. הבעיה של גולר היא זה שהוא לא מסוגל להחזיק כדור תחת לחץ ומנטלית הוא גם נלחץ ומאבד כדורים סתם.
כמו כן לא ביקשתי ציונים על ההשוואה. בטח כשלא השוותי
לפעמים אני לא בטוח אם אתה רציני או סתם מטריל, קאקה לא היה פיזי ? באמת ?
זידאן גם עם דחפור לא היית מזיז
מודריץ’ אחד הקשרים הכי קשוחים לתקופתו, ובלי שום קשר לפיזיות הוא ואנייסטה היו זריזי רגליים שגם אם רצית לתקל אותם לא היה לך סיכוי כי הם מזמן היו בשלב הבא של הדריבל, ועוד לא הכנסתי את IQ הכדורגל שלהם למשוואה.
גולר הוא שחקן טוב מאוד, יש לו משחק לעומק ברמה הכי גבוה, מוסר לעומק הרבה יותר טוב נניח מקרוס, גם מאחורה הוא יכול לנהל משחק ולשלוט בקצב אם צריך, אבל הוא לא זריז, הוא לא פיזי ולא אגרסיבי, אפשר להוציא אותו בקלות מהמשחק אם מפעילים עליו קצת אגרסיביות.
מאחור לא יכול לשחק כי יש לו תחת שמן שהוא לא אוהב להזיז וגם כי לא יודע לשמור על הכדור תחת לחץ כבד, גם מקדימה הוא לא יכול לשחק כי לא זריז מספיק ולא טוב מספיק בשטחים צפופים.
כשיש לו זמן עם הכדור הוא אחד השחקנים המסוכנים שיש, ולא רק בריאל, אבל זה אומר שהוא טוב לסוג משחקים מאוד ספיצי וזה לא מתאים לריאל ולא לרמות הגבוהות באמת.
2 מ3 התכונות שציינתי להצלחה בעמדת ה10 אבל כמה קל לא להתיחס.
אתה צודק קאקה זידאן אנייסטה וכל מספרי ה10 האגדיים היו פיזיים וידעו לעמוד על הכדור בלי שיזיזו אותם.
הם לא השתמשו בטכניקה העליאית שלהם כדי לחמוק משחקנים פיזיים ואיטיים מהם, לא, הם עמדו על הכדור ולא היה אפשר להזיז אותם בגלל מסת השריר האדירה שלהם. צודק
גולר לוקה בחסר ב2 מהתכונות - חכמה וזריזות. החסר מתבטא בדיוק במה שאתם מדברים עליו - העמידה בלחץ. פיזיות זו לא הבעיה. אפשר להתקדם
זה לא מה שכתבתי, כרגיל, כשאין למישהו מה להגיב הוא ממציא דברים ומייחס אותם לאחר ומגיב עליהם.
אתה ציינת שהשחקנים האלה לא היו פזיים כדי לתמוך בטענה שגולר הלא פיזי יכול להצליח, אז לא !
קאקה היה פיזי מאוד, מהיר, חזק וקשוח, לא אגזים ואטען בדיוק כמו פדה אבל באיזור החיוג הזה, בריאל הגיע פצוע, מדברים על קאקה של מילאן לא לגרוטאה שההגיע אלינו.
גם זידאן היה פיזי מאוד וקשוח.
מודריץ’ אתה מציין כי היה קטן, אבל הוא בנזונה קשוח, אחד הקשרים הכי אגרסיביים שיש.
ככה ש3 מתוך 4 הדוגמאות שהבאת כדי לתמוך בטענה הלא נכונה שמחבור הפיזיות של גולר הוא לא בעיה יורדים מהפרק, נשאר רק אנייסטה, שגם הוא לא היה פראייר, הוא לא הכי קשוח בעולם אבל אי אפשר להוציא אותו משיווי משקל בדחיפה ולחץ פיזי, לא אנייסטה ולא שאר השחקנים הנ”ל, בניגוד גמור לגולר שאם אתה שם עליו גוף אפשר להזיז אותו בקלות.
כל השחקנים הנ”ל עוברים שחקנים באחד על אחד בקלות כאילו הם לא שם, גולר לא יכול לעבור קונוס.
אתה יכול להתקדם, זה בסדר, אבל לא תכתוב פה שטויות על אגדות כדורגל ונעביר לך את זה כאילו לא קרה כלום.
ובנוסף, פיזיות זה כן בעיה גדולה אצל גולר, אם היה זריז או פיזי היה מצליח הרבה יותר, בגלל שהוא לא זה ולא זה כנראה ולא יצליח ברמות הכי גבוהות.
נכון מאוד. אני לא אמרתי לרגע שגולר יכול לעשות פסיק ממה שהאגדות האלה עשו.
שים לב איך משחקנים פיזים הפכת אותם ל"קשוחים"…
זה כבר עניין מנטלי. כמו שאמרתי לגבי גולר גם פה בדיוק וגם בעבר. מנטלית הוא לא שם.
אני לא מהתומכים בגולר, אבל חורה לי ההתייחסות הלא רלוונטית לפיזיות שלו ואני אמשיך לעמוד על זה.
אתה ממש מפחיד אותי אמאלה.
בוא תנוח תשתה מים קרים ותחזור
הם גם פיזיים וגם קשוחים, אתה לא יכול להיות אגדה בלי זה, או שאתה זריז מאוד או חזק פיזית(או שניהם), חזק פיזית אתה לא חייב להיות 195 עם מסת שרירים, מודריץ’ הוא שחקן מאוד פיזי וקשוח למרות שהוא צנום, גם אנייסטה הוא ככה, זה לא שהוא יבוא ויכנס בשחקן ויעיף אותו ל 10 מטרים(מודריץ’ כן יכול), העניין הוא שגם אם שחקן מאוד פיזי שם גוף ודוחף ומנסה להזיז את אנייסטה(ואת שאר הנ”ל כמובן) הוא לא יצליח להזיז אותו, בניגוד גמור לגולר שכל דחיפה קטנה והוא עף, זה מה שאנשים פה מתכוונים לפיזיות, לא שילך מכות עם שחקנים כמו פפה וראמוס בסמטה חשוכה באמצע הלילה.
אני אישית מאוד אוהב את גולר, כלומר את הפלוסים שלו, הפלוסים שלו זה דברים נדירים אצל שחקן כדורגל, אבל לצערו ולצערנו התכונה המדהימה והנדירה הזאת של לשחק לעומק ניתנה יחד עם כ”כ הרבה חסרונות שהיא לא יכולה לבוא לידי ביטוי מספיק ונוצר מצב שהחסרונות בגולר בתוך ההרכב עולים משמעותית על היתרונות שהוא מביא, אם לא היו לנו עוד כמה שחקנים שיש להם חסרונות להסתיר אולי היה לו מקום, אבל גם אז המינוס עולה מאוד על המינוס ככה שלא שווה.
לא יודע איפה ראית שאני מנסה להפחיד, אני איש של שלום ואהבה.
זידאן, בדומה לבלינגהאם כיום או גם לאיברהימוביץ’ למשל - השתמש לא מעט בגוף הלא קטן שיש לו, לצד יציבות יוצאת מן הכלל (וכמובן גם שליטה עילאית בכדור) - כדי להחזיק בכדור לאורך זמן, גם ללא אינספור הטעיות ונגיעות בכדור אה-לה-די-מאריה.
אני “רגיש” במיוחד לדבר הזה, בגלל שזה בדיוק מה שהופך את סגנון המשחק הייחודי שלהם לאהוב כל-כך עליי - אותו טריידמארק מוכר של אלגנטיות איטית נונשלנטית ומיוחדת, שאני מזהה ומתאהב בה ברגע שאני רואה אותה - וזאת בניגוד לרוב המוחלט של שחקני ההתקפה, שמתבססים על ה-מ-ו-ן נגיעות בכדור והטעיות גוף מהירות.
לצד זיזו - גם קאקה (1.86 מ’), אינייסטה בעל מרכז הכובד הנמוך, וכמובן שגם מודריץ’ הקשוח - היו רחוקים מלהיות עלים נידפים ברוח כפי שגולר נראה בכל פעם שהוא פוגש בקישור עם רמת אינטנסיביות של יותר מאשר מאיורקה ביום ממוצע.
אני גם אגיד יותר מזה. גם מודריץ’, שכאמור בהחלט לא היה פראייר בכלל מבחינה פיזית למרות גובהו (זכור לי לדוגמה הדיון סביב התמונה הזאת של השוקיים של מודריץ’ לעומת אלה של בנזמה, אחרי איזה אימון) - הפסיד בכל זאת לא מעט מאבקים וכדורים בגלל הגודל הפיזי שלו (ועל-אף אינטליגנציית המשחק העילאית שלו), והוא בהחלט היה מרוויח לא מעט אם היה קצת גדול יותר.
על רקע הדיון הזה והאיפיון (הנכון) הזה של גולר, אגב, מי שהוא הכי מזכיר לי זה דווקא חאמס - רגל מדוייקת וקטלנית, חתירה מעולה קדימה, אבל לצד זאת איטיות מחשבה וביצוע לצד פיזיות לוקה בחסר, שבסופו של דבר הביאו לכך ש(לפחות במקרה של חאמס) - לא הצליח לשרוד ברמות הגבוהות ביותר לאורך זמן.
לא הייתי לוקח את זה למקום של פיזיות. ברור שגולר לא פיזי כמו זידאן וגם לא אינטיסיבי או זריז כמו ברנרדו ואינייסטה. אבל לא הוגן להשוות שחקן בן 21 לשחקנים שסיימו קריירה (ובפועל להתייחס לפיק שלהם). אינייסטה בגיל 21 היה חזק כמו שור? מודריץ׳ בזאגרב היה מעיף שחקנים? ברנרדו סילבה, שחילטר במילואי בנפיקה?
יש לארדה חסרונות והוא יצטרך לעבוד עליהם כמו כל שחקן צעיר. אין מה להתייחס אליו כמוצר מוגמר, בטח שלא פיזית או טקטית.
באשר לעונה, בהנחה שג׳וד, ויניסיוס ואמבפה יולחמו להתקפה- העמדה הכי רלוונטית לו היא בקישור האחורי. הצטרפו לקבוצה קונאטה, קוקורייה ודאמפריז- כלומר, יש שחקנים שיכולים לעזור להחביא את החסרונות שלו בפיבוט לצד וואלוורדה או טשומאני. כך יהיה גם, אני מאמין.
מסכים איתך ומצד שני בכדורגל של היום יש הרבה יותר קיצורי דרך, אני מתייחס לכך שאתה כביכול משווה שלוקה מודריץ’ רק היה בדינמו זאגרב, זינדין זידאן בליגה הצרפתית (היה צריך ארבע עונות מלאות וטובות בבורדו וקודם לכך שנתיים בקאן כדי להגיע ליובנטוס)I ואילו ארדה גולר בריאל מדריד כבר מגיל 19. היום שחקן רושם עונה אחת טובה והופ הוא על הכוונת של מועדון על. גולר בעונת הבכורה בעיקר סבל מפציעות וזה הפריע מכל בחינה, אך אחריה היו לו שנתיים נוספות לשפר את הפן הפיזי ובריאל מדריד זה אמור להיות יותר קל. זה לא ממש קרה.
אפשר יהיה לחפות על הבעיות של ארדה גולר, ובעונה שעברה הוא כן הראה קצת נכונות מסוימת ללחוץ.
בסגל הנוכחי אני חושב שגם ברנרדו סילבה מסוגל לספק את “המסירה הקסומה” הזו לגול, וגם ג’וד בלינגהאם. זה לא רק הפן הפיזי, גם לגבי גולר הרגיש לי הרבה פעמים שהוא מחכה שנייה אחת נוספת בשביל הפס הנהדר.
בדיון המקביל דיברו קצת על אנדריק והזכירו את אדריאנו - יש הבדל שאדריאנו גם היה 1.89, גבוה הרבה יותר וגם יותר ‘9’ מאנדריק.
אני חושב שאתם מבלבלים פה בין נסיון וידע באיך להשתמש נכון בגוף לבין פיזיות (מבנה גוף)
במידה ומלכתחילה דיברתם על הידע באיך לעמוד ולהשתמש נכון בגוף סלמתק - מסכים, עם זאת מדובר בבחור בן 20, יש לו עוד איפה להשתפר.
@Raulito-7 החוזקה של גוד היא להצטרף מקו שני.
בבניית המשחק הוא די איטי ואוהב להתמזמז עם הכדור לעיתים קרובות. לפעמים יוצא לו מסירת עומק, אבל לא במספרים של גולר.
לדעתי בסגל הנוכחי גוד צריך לקבל את העמדה בהרכב בגלל שהכוח שלנו בקידום המשחק ההתקפי יבוא באגפים ובטח לא מהקישור הנגרי שלנו
היו לו הרבה חסרונות, הוא לא מאד אהב לעשות הגנה למשל והיה די איטי. אני דיברתי רק על קריאת משחק - הוא היה טוב מאד בזה, אחרת עם הנתונים שלו, שהם בגדול בעיקר בעיטה טובה לשער, לא מגיעים לרמות האלה.
הוא היה עם יכולת בעיטה של ציון 10 שאין לארדה גולר כמובן (למשל שער הבכורה בליגה נגד דפורטיבו בריאזור - וואו איך הוא הדביק את הכדור לחיבורים בדיוק!) למרות שבעונת הבכורה כל בעיטה כמעט נכנסה ולפעמים יש לו בעיטה מעניינת. וגם יכולת המסירה בכלל היא עם ציון 10 לדעתי. כל-כך הרבה הגבהות לראש של כריסטיאנו רונאלדו או אחד מה-BBC, מימין ומשמאל. הכדורגל הולך ו"מתאכזר" לשחקנים איטיים לדעתי. כנראה שבימים האלה פחות היה עובד.
אגב גם ויניסיוס יודע למסור, זה בעיקר עם החיצון וזה סוג ספציפי מאוד של מסירה כמו לג’וד בלינגהאם נגד ג’ירונה. אבל כשהוא משתמש בזה אני מאוד מופתע.
חאמס היה שחקן מאוד חכם שהיה מודע למגבלות שלו. הוא ידע מה הוא לא יכול לעשות באותה מידה שהוא ידע מה הוא כן יכול לעשות, וזה הוביל ליכולת טובה בסך הכל גם אם מוגבלת באספקטים מסוימים של המשחק.
גולר בדיוק הפוך. הוא ינסה את המהלך המרהיב ברוב הפעולות שלו, לרוב הוא ידפוק את המהלך או בקושי ישמור על הכדור, אבל כשזה ילך לו זה יראה מרהיב והוא יצטייר כשחקן גדול.
מה שהביא אותו לריאל מדריד זה שהוא היה נער הפוסטר התורן של פלורנטינו, בדיוק זכה בתואר מלך השערים של המונדיאל (עם 6 כיבושים בלבד..), כולל שער אחד מיוחד במינו שגם זכה מאוחר יותר בשער העונה, ומגיע מבייס פוטנציאלי נוסף של אוהדי כדורגל שרופים, ועוד דוברי ספרדית.
על הדרך, המאמנים של ריאל באותה התקופה (כמו בכל תקופה אחרת) היו צריכים להבין איך הם מרבעים את המעגל ומוציאים את המיטב מהמצב ומהסגל, גם כשממש לא בהכרח מדובר היה ברכש הכי דחוף והכי נצרך באותה נקודת זמן.
זה עבד לא רע לאורך תקופות מסויימות (זכור לטוב בעיקר מערך ‘4 הקוסמים’ של אנצ’לוטי, שגם הביא בין היתר לרצף 22 הניצחונות ההוא), אבל לאורך זמן זה לא עבד, והאיטיות והחולשה הפיזית של חאמס פשוט לא איפשרו לו להישאר ברמות הגבוהות.
שחקן שאחרי עונה אחת (בלבד) של 3500 דקות, זמן המשחק שלו נחתך בחצי לאיזור ה-1800, אח”כ יוצא להשאלה בקבוצת-על אחרת שגם בה הוא יורד תוך עונה אחת מ-2600 ל-1600 דקות, ובסופו של דבר תוך בקושי 5 שנים הוא נפלט ומאבד רלוונטיות לחלוטין ברמות הגבוהות - אני לא מכיר שום דרך אחרת לתאר את זה מאשר ‘לא מתאים לרמות האלה’.
מי שטוען אחרת, הוא זה שממציא לעצמו סיפורים והזיות.
שחקן חביב, איכויות יוצאות דופן באספקטים מאוד מסויימים של המשחק - לא מספיק, לצערי.
בחיים לא הייתי מביא אותו שוב במקום אנחל די מאריה. הוא לא הצליח לאחר מכן אבל זה לא מבטל את עונת הבכורה הנהדרת שלו אצלינו. גם בעונת הדאבל של זינדין זידאן, העונה האחרונה, סיפק מספרים פנטסטיים פר דקות משחק - 11 שערים ו-12 בישולים ב-1,825 דקות וזה חשוב, חלק מהסגל האימתני שהיה לנו. הוא עדיין היה עם שתי תכונות של ציון 9-10 שזו תכונה אחת יותר משל ארדה גולר.
מצחיק אותי ה-“רק” שישה שערים במונדיאל 2014. הוא שיחק בקולומביה ולא בגרמניה אלופת העולם למשל. השישה האלה זה הכי הרבה שערים אחרי מונדיאל 2002 (שמונה של רונאלדו) ועד לקיליאן אמבפה ב-2022 - שמונה גם כן.
כמובן שזה נכון, אבל הוא היה שחקן רלבנטי בריאל מדריד, ואז בבאיירן. גם אם אתה טוען שהוא לא לרמות הכי גבוהות של אירופה - לא באתי להתווכח על זה. הוא לא שחקן טיפש בכלל אלא הפוך - יש לו ראיית משחק טובה מאד.