היום שאחרי הניצחון המוחץ על מאיורקה| בקצרה: הרבה ‘בנזמה בלון ד’אור’, מספרים, מחמאות לאנצ’לוטי וגם התייחסות לערב המרגש של מרקו אסנסיו או הילדים מהקאנטרה.
נתחיל עם המספרים:
זה ניצחון הבית השישי ברציפות של ריאל מדריד על מאיורקה - שיא שלה, רצף שהחל מעונת 2009/10. מדובר גם בניצחון הכי גבוה שלנו נגדה הן בבית והן בחוץ.
השישייה האחרונה של ריאל מדריד בליגה הייתה במשחקו ב-0:6 על סלטה ויגו במחזור ה-37 בעונת 2017/18 - בייל הבקיע פעמיים, גם איסקו וקרוס וחכימי והיה שער עצמי. 119 משחקים עברו מאז.
ואם כבר התקפה: ריאל לא פתחה עם 21 שערי ליגה בשישה מחזורים מאז סוף שנות ה-80, הקינטה דל בויטרה שדרסה את הליגה עם חמש אליפויות ברציפות. העונה זו היכולת ההתקפית הטובה ביותר שלנו ביחס לשלב הזה(מאזן הכיבושים) מאז עונת 1987-88 שנפתחה עם מאזן מושלם של שישה ניצחונות ויחס שערים 2:26. בעונה האחרונה של אנצ’לוטי היו לה 20 שערים, בעונת האליפות עם מוריניו גם כן.
ומי אחראי על המופע? קארים בנזמה הפך לשחקן הראשון איי פעם במאה ה-21 בספרד שמעורב ב-15 שערים בששת המשחקים הראשונים - יש לו שמונה שערים ושבעה בישולים; האפיל על כריסטיאנו שכבש 13 ובישל שער אחד ב-2014/15.
איסקו שהרשית את השער השלישי, שבר בצורת ארוכה של למעלה משנה וחצי - מאז פברואר 2020 - למעלה משנה וחצי. מאז פברואר 2020 כשכבש נגד מנצ’סטר סיטי במשחק הראשון בשמינית גמר ליגת האלופות (26.2)
לראשונה מזה 1,015 ימים שיחקה ריאל ללא השלישייה “ההיסטורית” שלה - בלי קאסמירו, בלי טוני קרוס ובלי לוקה מודריץ’. הפעם האחרונה הייתה בהפסד המביך 3:0 לצסק"א מוסקבה בברנבאו בשלב הבתים במשחק חסר חשיבות ב-2018/19.
בסימן 200 - קארים בנזמה הבקיע את שער הליגה המאתיים שלו בריאל מדריד והוא מדורג במקום העשירי בטבלת כובשי לה-ליגה בכל הזמנים. העונה יש לו שמונה כשהשיא שלו עומד על 24 בעונת 2015/16| מרקו אסנסיו רשם כאמור את הופעתו ה-200 בקבוצה.
הלילה הבלתי נשכח של אסנסיו| הקשר הספרדי כבש בידיוק בזמן את השלושער הראשון שלו בריאל מדריד (והשני בקריירה) - במשחקו ה-200 במועדון. “הגישה והיכולת שלו הם הבשורות הגדולות”, ניתח שחקן העבר מנואל סאנצ’יס ובמארקה נכתב: “אכן, יש ‘מקרה אסנסיו’”(הפעם בקטע טוב). “אסנסיו זעם על דקות המשחק המועטות שלו, קיבל את ההזדמנות וככה הוא צריך לדבר - על המגרש”. אסנסיו היה לספרדי הראשון מאז מוראטה באפריל 2017 שכובש שלושער במדי ריאל והגיע ל-40 שערים במועדון. אחרי עונת בכורה מבטיחה עם עשרה, כולל בגמר ליגת האלופות נגד יובנטוס (38 הופעות) -הוא כבש 11 בעונת 2017/18 - שיא אישי, כולל שתי בומבות בסופרקופה ושער ניצחון בחצי הגמר נגד באיירן מינכן. “השואו של אסנסיו”, הייתה כותרת נוספת, במארקה.
לאחר המשחק אמר: “אנצ’לוטי יכול לסמוך עליי. אני מאוד מרוצה, עבדתי קשה מאוד כדי שהרגע הזה יגיע וידעתי שאני חייב לנצל את זה. זה היה משחק מאוד מיוחד עבורי, אני אוהב את הקבוצה הזו, שיחקתי אצלה. אני יודע שיש הרבה תחרות בקבוצה, העמדה שלי הייתה טובה הערב אבל אשחק בכל עמדה בה המאמן יבחר, לטעמי אני שחקן מגוון שיכול לשחק בהרבה מאוד עמדות. כולנו מאוד מחוברים לזה לזה, השחקנים והמאמן, רואים את זה, אנחנו רוצים שתהיה לנו עונה נהדרת. התחלנו בצורה טובה ועלינו להמשיך ככה”. הספרדי התגעגע גם לברנבאו: “היכולת לשחק עם האוהדים הייתה מאוד חסרה לי, זה רגע מרגש בשבילי, הייתי צריך את האהבה הזו שלא הייתה בזמן המגיפה, גם אני וגם השחקנים. אני אסיר תודה לכל אוהד שהגיע ומקווה שכולם נהנו”.
בנזמה בסימן 200 והתקשורת מאוהבת| בתום המשחק ציפתה לו הפתעה נעימה: קארים בנזמה שהגיע ל-200 שערי ליגה במדי ריאל מדריד - קיבל חולצה מיוחדת והצטלם עם הנשיא פלורנטינו פרס. רק אלפרדו די סטפאנו (216), ראול גונזאלס (228) וכריסטיאנו רונאלדו (312 שערים) מקדימים אותו. בנזמה גם כבש שמונה שערי ליגה כבר - כמו כל ברצלונה (לה משחק חסר), ובכלל “יש לו מספרים של בלון ד’אור”, ממשיכים לפרגן בתקשורת. בנזמה - עם מספרים של בלון ד’אור ב-2021: הוא אחראי על 15 מתוך 22 השערים שלנו העונה, כלומר 68%, ובשנה הקאלנדרית כבש 34 שערים - כמו רוברט לבנדובסקי ויותר מארלינג הולאנד וליאו מסי (31 כיבושים) או קיליאן אמבפה עם 25 שערים. בחלוקה למאמנים, החלוץ כבש הכי הרבה שערים תחת זידאן – 108 ב-217 משחקים. תחת מוריניו יש לו 78 שערים ב-150 משחקים ותחת קרלו כבש 54 שערים ב-105 משחקים. שימו לב לזה, עם בניטס היו לו 16 ב-17 משחקים – וואו.
בנזמה אמר: “המועדון הזה הוא כל חיי ואני גאה מאוד בכל השערים ומקווה לכבוש כמה שיותר. אני תמיד מנסה לשחק את הכדורגל הכי טוב שאני יכול - לזוז על המגרש, לחלק מסירות ובישולים, להבקיע שערים, לעזור לחבריי לקבוצה ולנצח. השער האהוב עליי? אבחר בראשון (נגד חרז) מבישול של ואן ניסטלרוי כאן בברנבאו. אני מקדיש את זה למשפחתי, לילדיי, לאוהדי ריאל מדריד ולכל מי שעזר לי”.
בנזמה - עם מספרים של בלון ד’אור ב-2021: הוא אחראי על 15 מתוך 22 השערים שלנו העונה, כלומר 68%, ובשנה הקאלנדרית כבש 34 שערים - כמו רוברט לבנדובסקי ויותר מארלינג הולאנד וליאו מסי (31 כיבושים) או קיליאן אמבפה (25 שערים).
קצת “מספרי ברזל” ומחמאות לאנצ’לוטי : המאמן השווה את פתיחת העונה המבטיחה מעונת הדסימה (2013/14) אז השיג ניצחון כביר במחזור הראשון בליגת האלופות (1:6 על גלאטסראיי) ובליגה הציג מאזן של שישה ניצחונות ותיקו בשבת המחזורים הראשונים (2:2 בוויאריאל בבכורה של בייל). לאחר מכן הוא רשם הפסד בכורה מצער בדרבי במחזור הליגה השביעי. עם 86% ניצחונות כרגע ואנחנו יודעים שזה מוקדם מאוד, המאזן שלו ממשיך להשתפר. בעונת הדסימה הוא השיג 46 ניצחונות, שמונה תוצאות תיקו ושישה הפסדים ב-60 משחקים - 77% ניצחונות. בעונה לאחר מכן היה לו מאזן של 73%. עם 43 ניצחונות ועשרה הפסדים ב-59 משחקים. ב-126 משחקים אנצ’לוטי רשם 95 ניצחונות בלבן, 15 תוצאות תיקו ו-16 הפסדים, עם אחוז ניצחונות עצום של 75% - יותר מכל אחד אחר. לזידאן ב-126 משחקיו הראשונים כמאמן ריאל היו 90 ניצחונות שהם 71%, 17 תוצאות תיקו ו-19 הפסדים. אולם, זידאן הספיק לזכות בשמונה תארים בפרק הזמן הזה כמו שתי זכיות בליגת האלופות למשל ואליפות ספרד אחת, בעוד לקרלו היו רק ארבעה תארים.
איך כתבו בספרד? “ריאל מדריד של קרלו אנצ’לוטי כרגע היא מכונה. הכל הולך. 16 נקודות מ-18, מקום ראשון בפסגה ו-21 שערים. בברנבאו כבר נהנים ושוכחים עד כמה היה חסר ‘האגרוף’ אשתקד. ריאל לפתע מסוגלת לשחק גם לעתים בלי קאסמירו-קרוס-מודריץ’. אנצ’לוטי הבטיח כדורגל מרהיב והוא בינתיים מקיים, ובגדול”.לאחר המשחק אמר המאמן: “התחלנו טוב את המשחק, שלטנו, שיחקנו כמו שרצינו, הצגנו עוצמה. היינו יותר אגרסיביים. ככה אני רוצה שזה ימשיך ואני מקווה שהשחקנים מתחילים להבין זאת. השחקנים שלא שיחקו הרבה זמן היו מוכנים ואלה בשורות ענק. אנחנו צריכים לשחק טוב בכל הרכב. שינינו את ה-11 וזה לא השפיע בזמן העומס. אהבתי את מה שראיתי. היו כאלה שהיו זקוקים למנוחה ורציתי לחבר עוד שחקנים לדינמיקה הטובה שלנו, והם הצליחו בזה”. “אני רק מכניס את הניסיון שלי לקבוצה ומנסה לעזור, הפידבק מגיע לשחקנים, יש לי מזל שיש לי קבוצה איכותית ועוצמתית שלומדת מהר”.
עוד אמר: “יש הרבה שחקנים שיכולים לשחק בעמדה הזו, אבל קאסמירו מציג את הרמה ההגנתית הכי טובה בקבוצה” (כשנשאל האם קמאבינגה המחליף שלו בעמדה). קמאבינגה יכול לעשות את זה, גם מודריץ’, פדה או קרוס, אבל אין כמו קאסמירו. הוא הכרחי. העתיד של ריאל הוא עם פדה, קמאבינגה ובלאנקו אך בהווה יש לנו עדיין את השחקנים הגדולים האלה". על אסנסיו: “זו עמדה בה הוא יכול לגרום נזק רב מאוד ליריבות, למצוא את הכדור בשטח. הוא בועט מצוין ומסוכן לקבוצות היריבות”. על בנזמה: “מה כבר אגיד עליו. הוא לא רק כובש המון שערים אלא גם משחק נפלא. כשהוא יוכל לנוח הוא ינוח, זה יקרה”.
היורש של נאצ’ו או נאצ’ו 2.0? ב-AS מפרגנים לסרחיו סנטוס הצעיר שעלה במקומו כמחליף לדקות הסיום נגד מאיורקה וערך בכורה בקבוצה הבוגרת. הוא מככב בקסטיליה של ראול, ורסטילי גם כן ויכול לשחק כמגן או בלם. ויהיה זמין לרשות אנצ’לוטי כמובן. נכתב שהוא אפילו התקפי והרפתקן מנאצ’ו וגם איש של מועדון כשהצטרף מלגאנס ב-2013. “בטווח הבינוני הוא יכול להיות מחליף מושלם לנאצ’ו עצמו ויש קווי דימיון רבים ביניהם”. אם קרבחאל ימשיך לזייף ולא יהיה בריא, זה יקרה. לאחר המשחק כתב הצעיר הנרגש: “הופעת בכורה חלומית! אתה מגיע לקאנטרה כילד, מלא בתשוקה וברצון לשחק ובסופו של דבר זה מגיע. אתה משחק עם הקבוצה הטובה בעולם במגרש הטוב בעולם. תודה רבה למיסטר על האמון ולכל אותם אנשים שתומכים בי וממשיכים לתמוך בי. הדרך עוד ארוכה! האללה מדריד!”.
כותרות העיתונים הבוקר:
שער המארקה: “זה היה מכבש”| אסנסיו הוביל פסטיבל נוסף בלבן והצדיק את מקומו בהרכב עם שלושער קל מאוד נגד יריבה רכה בהגנה| אזכורים גם לערב של בנזמה שכבש פעמיים והוסיף שני בישולים ולגול של איסקו| בסיקור המשחק הכותרת הייתה: “הברנבאו מתאהב בריאל מדריד” וכותרת נוספת היא: “תינוקות מדריד משעשעים ומענגים את הברנבאו” - אסנסיו עם שלושער ומשחק גדול כפי שאנצ’לוטי דרש ממנו, קמאבינגה שוב בולט וריאל חזרה לפסגה בסטייל. בסיקור נכתב כי הפעם ריאל פתחה חזקה ולא הייתה זקוקה לזמן ושריאל, עם התפוצצות של הכישרונות הצעירים - חוותה ערב נפלא בקצב גבוה. ציונים: אסנסיו קיבל שלושה כוכבים, בנזמה רק שניים. מלבד אלאבה, כל שחקני ההגנה קיבלו כוכב אחד.
חואן איגנסיו אוצ’ואה בטור במארקה: “אם הבלון ד’אור הוא פרס רציני שמכבד את עצמו - זה חייב להיות של בנזמה”. הוא טוען שזה לא רק מספר השערים של בנזמה אלא שהוא משחק כמו באגדות. “אני מעז לומר שאף אחד לא משחק טוב ממנו כרגע. אפילו המספרים של הולאנד ולבנדובסקי מאחוריו. כרגע אין השוואה עם מסי ורונאלדו”. הוא אומר שבספטמבר אפשר כבר להיכנס לדיון על הפרס וטוען שאמנם ללבנדובסקי נעשה עוול ב-2020 כשהפרס לא חולק אבל עכשיו אי אפשר לעשות עוול נוסף ואסור ‘לספור’ את קארים כחלוץ בלבד. הוא שחקן כדורגל ענק. הוא ‘פוסל’ גם את ז’ורז’יניו וטוען שלא היה משפיע כמו מודריץ’ ב-2018 כביכול ועם כל הכבוד לתואר של מסי בנבחרת - שיאו מאחוריו.
אתם בטח זוכרים היטב את התשואות להן זכה אדוארדו קמאבינגה מהסנטיאגו ברנבאו כשהוחלף אתמול. עוד לא בן 19 וכבר במקום טוב מאוד. “הוא היה במקום, רציני ואלגנטי, עשה הכל בדיסקרטיות ובקלות אל מול מיליוני העיניים המביטות בו באושר. הוא ניצח קרבות והראה איכות במרכז השדה. זה היה גם הלילה שלו, כמובן, בפעם הראשונה כשפתח בהרכב. לפתע האוהדים הסכימו עם החזון של פרס שטעה לא מעט אבל הקו שלו לנסות להמר על צעירים - הוא נכון”. במארקה מפרגנים.
עוד כתבות בקצרה: מאיורקה ספגה עד אמש שלושה שערים ב-450 דקות והציגה את ההגנה הרביעית בטיבה בליגה. בברנבאו היא חטפה שלישייה בתוך 29 דקות. נכתב גם על בנזמה: “האם השער האחרון שלו הוא מזל או גאונות?”, כאשר הכדור פגע לו בגב בצורה מדויקת ואז הצליח להשתחרר לבעיטה. עוד מחמאות לקמאבינגה: “כדורגלן שעושה הכל”.
במארקה עפים על אנצ’לוטי: “ריאל מדריד שלו קבוצה מסוכנת, אמיצה ומחוייבת”, כן, על אף השטויות והרשלנות ההגנתית. "ריאל הוכיחה במשחקים הקשים נגד אינטר ו-ולנסיה שהיא יודעת לסבול ולא מוותרת. המאמן מפיק את המקסימום מהסגל שלו וכל משחק בבית הוא חגיגה, הברנבאו שוב מרגש. הוא מבין את הדרישות של הקהל - מעברים מהירים ולחץ בלתי פוסק. ריאל משיגה זאת עם רוח צעירה. יש לריאל הזו את רוב המרכיבים שהכדורגל הנוכחי דורש - כוח יחד עם איכות והשקעה. אולי החדשות הכי טובות של ריאל מדריד הן שלא קאסמירו, לא קרוס ולא מודריץ’ שיחקו אמש. הם כבר לא צריכים לשחק הכל, וכבודה של השלישייה האגדית במקומה מונח. הגעתו של קמאבינגה, התפקיד החדש של אסנסיו והאיתותים מפדה - עיצבו את האמצע. על בנזמה נדבר ברגע אחר וכך גם על האפשרות לזכות בתארים.
שער ה-AS: “אסנסיו הולך למסיבה”| שלושער אדיר ופארטידזו לספרדי| אזכורים גם לעוד ערב מוצלח של בנזמה, לחשיבות של קמאבינגה בבכורה שלו ב-11 ועל כך שריאל מדריד הציגה מפגן עוצמה בדרך לחזרה לפסגה. בסיקור באתר הכותרת הייתה: "אסנסיו ובנזמה מובילים את החגיגה הנוספת בברנבאו. עוד כותרות: “הבחירה באסנסיו נראית כל כך הגיונית לפתע, ריאל הייתה מדהימה וההתקפה נראית פרפקט”.
טורי דיעה נוספים: “ריאל מדריד הזו נהנית וגורמת לאנשים ליהנות. ירח הדבש של אנצ’לוטי עם מדריד מוסיף הרבה ימי שמחים והקבוצה פשוט לא עוצרת” (אלפרדו רלאניו)| תומאס רונסרו גם כן מריץ את קארים בנזמה לכדור הזהב – "עכשיו זו לא רק האומנות שתמיד הייתה שם, אפשר לתגמל אותו על פני נתונים סטטיסטיים קרים – המספרים של מסי וכריסטיאנו בימים הטובים ביותר שלהם| אלברו בניטו כותב: “אסנסיו מבקש מקום - הוא מעולם לא היה כל כך מרוכז בכל פעולה, בהגנה ובהתקפה, ער לכל מה שקורה סביבו ומאוד-מאוד נחוש”.