דבר התקשורת :: Rueda de prensa

לעת זקנה, בגיל 34 - החלוץ שלנו הוא קונצנזוס. קארים בנזמה שופך (שוב) את משנתו בנוגע לכדורגל ובריאיון מרתק לפראנס פוטבול (“אני אוהב לשחק כדורגל בנגיעה”) אחרי שנבחר לשחקן הצרפתי הטוב ביותר של השנה - מדבר על השינוי שעבר (או שלא?), על ויניסיוס, על כריסטיאנו ומגלה עם איזה שחקנים הכי אהב לשחק. הריאיון המלא בפנים, הנה חלקים ממנו:

image

האם הוא באמת זוכה להערכה עכשיו: “אממ…אפשר לומר שכן, אבל הכדורגל שלי אותו הדבר חוץ מזה שאני כובש יותר שערים. אני זז, מייצר מצבים, מבשל, משחק בנגיעה ועוזר לקבוצה - אני עושה זאת כבר זמן רב. אנחנו לא צורכים כדורגל כמו פעם. יש רשתות חברתיות. אנשים לא מסתכלים על משחק שלם ומהן הפעולות ששחקן עושה. מסתכלים רק על זה שכבש ומכתירים אותו למחרת כטוב ביותר. זה כבר קרה לי. אני משחק לא טוב אבל מבקיע ומהללים אותי. כדורגל הפך לספורט שבודקים בו רק את הסטטיסטיקה. והסתגלתי לזה”.

על ויניסיוס: “בואו ניקח את הדוגמא שלו. ברור שעזרתי לו אבל עדיף שתשאלו אותו. הוא כרגע ממש לא אותו השחקן. הוא עושה את מה שהוא היה צריך לעשות. הוא שחקן צעיר ואני יודע שהוא מסוגל להפיק עוד מעט. פשוט היה צריך לדבר איתו, שניים-שלושה משפטים על כר הדשא, שתיים-שלוש תנועות. אני מראה לו דברים ב-20 המטרים האחרונים במגרש במיוחד. הוא חייב לקבל את ההחלטה הנכונה בעצמו - לבעוט, לבשל, לכדרר, להרים את הראש. תראו את העונה הקודמת, זה לא אותו דבר. אף אחד לא היה צריך להגיד לי קודם למה הוא מסוגל. כשאני הייתי צעיר נהגתי להסתכל על הוותיקים והדומיננטיים בקבוצה ולחקות אותם. למדתי לשחק מהר, הכל בראש. אני מנתח את המשחק של חבריי לקבוצה. לאט לאט אני יודע מה הם רוצים לעשות”.

על כריסטיאנו רונאלדו: “זה פשוט, כששיחקתי בריאל מדריד הוא כבש 50 או 60 שערים בעונה והיה עליי להסתגל לכך ולעזור לו. היה עליי לזוז ולתת לו יתרון על המגרש, יצרתי לו מרחבים כי הוא סיים כמו גדול באזור הרחבה. כמובן שהייתה לו הרבה יותר אפקטיביות ממני מול השער. בישלתי לו שערים אבל גם הוא בישל לי. כשהוא עזב, מה שהשתנה זה שלקחתי יותר אחריות, להבקיע את השערים. אני לא משחק כמוהו והוא לא משחק כמו בנזמה. לא עברתי מסגן למנהיג. הוא שיחק וכבש פי שניים יותר. אני לא רוצה להגיד שהכל עובר עכשיו דרך הרגליים שלי, אבל אני זה שמייצר ומסיים. בליון זה מה שעשיתי, ועכשיו בריאל. כשכריסטיאנו היה – אני הייתי זה שמייצר והוא זה שמבקיע”.

השחקנים שהכי נהנה לשחק איתם: "כריסטיאנו רונאלדו, ז’וניניו, פרד, אוזיל וגם זידאן כשהיה משתתף איתנו במשחקונים באימון. שחקנים שמבינים את המשחק ונהנים לשחק כדורגל

כותרות העיתונים לאחר הזכייה בסופרקופה:

שער המארקה הפעם לרוחב: “סופר-מדריד”, וייתכן שאפילו מחר יהיה פוסטר מתנה עם התמונה הקבוצתית| "ריאל זכתה בתואר אחרי ניצחון על בילבאו. מודריץ’ היה ה-MVP והפנים של הניצחון עם גולאסו (השער הראשון)| מרסלו השווה את שיא 23 התארים של פאקו חנטו| אזכורים גם להדיפת הפנדל של קורטואה ולכך שבנזמה ממשיך לכבוש.

בסיקור המשחק נכתב: “מודריץ’ וקרוס (הקוסמים) משפשפים את המנורה” – ריאל מרחיבה את האוצר שלה עם הסופרקופה שהגיע בזכות הקשרים הנפלאים שלה, מול יריבה חזקה שלא הצליחה להכניע את קורטואה ההירואי גם לא בפנדל. ריאל מביאה גביע חדש לארון התארים בברנבאו. הקשרים שלה שלטו בגאון בדו קרב מול בילבאו הגאה. ההשראה והכישרון שלהם, השער הראשון ופנדל מתוקן ב-VAR – הכריעו הכל. האריות יכלו לשוב ברגע האחרון עם הפנדל וההרחקה של מיליטאו, אבל אז הגיע קורטואה. ציוני המשחק? השלושה שהוזכרו קיבלו שלושה כוכבים. שניים לרודריגו ולבנזמה. אחד למילטיאו וללוקאס.

“מודריץ’ - כל יום ובכל שעה”, כתב רוברטו פלומר. “יש ספורטאים שנראה שאין להם בעיות. פדרר למשל, הוא זוכה בטורנירים גדולים בלי להזיע. וגם מודריץ’ באותו המימד. הוא כל כך טבעי, כל כך מדויק, זה נראה שצוות מהנדסים תיכננו אותו רק כדי לשחק כדורגל. האוהדיםב בריאד שראו ממנו רק שני משחקים - עדיין מסתובבים ברחובות בפה פעור. הוא הציג שוב כדורגל עילית - כה מהיר ויעיל בכל פעולה”. שורת המחץ היא בסוף: “הוא יכול לשחק עם סל ביצים בכל יד ולהחזיר את כולן שלמות בסוף המשחק”. ועוד: "מדריד נמדדת רק על ידי אירופה. היא פייבוריטית ועדיפה בליגה ובגביע וייתכן ותשיג טרבל מקומי עם כדורגל טוב. אירופה היא מה שמעניין אותה. אם תיקח את זה כאתגר - יהיה מטורף

עוד כותרות היו: “סופר בנזמה, מודריץ’ וקורטואה העניקו לריאל את התואר הראשון שלה העונה”| הפרשן למה: “ריאל זכתה בתואר בקלות ממה שציפיתי”| “קורטואה הענק הפך לגדול מתמיד כדי שריאל לא תסבול בסיום”| על השער הראשון: “רודריגו עשה פעולה טובה, אבל מודריץ’ עשה אפילו עוד יותר טוב – מי לעזאזל חושב עדיין שהוא לא אגדה?”| “למרבה המזל, בכדורגל יש עדיין שחקנים ואנשים כמו מודריץ’”.

שער ה-AS: עם קאלוז-אפ יחסי על מרסלו: “שוב אלופה”| ריאל כבשה את הסופרקופה, התואר הראשון שלה מאז הזכייה באליפות ספרד ב-2020| מודריץ’ כבש שער גדול וזכה בתואר ה-MVP| אזכורים גם למצב רוח השטות של אנצ’לוטי שאמר בציניות בעמדת הראיונות: “החזקנו יותר מדי בכדור”| ב-AS העלו כתבה עם הכותרת: “מודריץ’ הוא הכדורגל” ובה אספו מכל כלי התקשורת בעולם את שלל המחמאות אותן קטף הקרואטי אחרי הפארטידזו אתמול.

בסיקור המשחק נכתב: “מודריץ’ לקח את הגביע הראשון” – הלבנים זכו בסופרקופה עם שער של הקרואטי, שוב הטוב מכולם, ופנדל של בנזמה. בילבאו הסתפקה במינימום. “אנצ’לוטי זכה בתואר הראשון שלו בפרק ב’. זה אמנם תואר קטן אבל צריך להתחיל ממשהו. ריאל שיחקה כאלופה, כמצופה ממנה, בלי ערב מי יודע מה של ויניסיוס או בנזמה, עם משחק יותר אינטליגנטי מאשר יפה, עם מד הדופק ביד, והכי חשוב שמודריץ’ נעשה צעיר מיום ליום”.

תומאס רונסרו מסכם את הגמר עם המשפט הידוע בכותרת: “ריאל לא משחקת בגמרים, היא מנצחת אותם”. הוא מספר על אצטדיון ש-80% ממנו היה באוהדי ריאל מדריד כשבמדינה התאהבנו מהביקור הקודם ב-2020. "הם מעריצים קבוצה ללא גבולות, חסרת שובע, ללא גבולות. בילבאו באמת באה להתחרות אבל לא הצליחה. השילוב בין הוותיקים לצעירים אצל ריאל נהדר. אנצ’לוטי משלב היטב בין הדרישות הבלתי מתפשרות של המועדון הזה לגאוות החולצה. אנחנו חולמים על טרבל מקומי כשהתואר אתמול קטע רצף שלילי קטן מהעונה שעברה העגומה. אני בהחלט רואה אותנו מגיעים למאה תארים – המועדון הראשון שעושה זאת. הוא מחמיא לבנזמה ומודריץ’ ומספר את הסיפור של בנג’מין באטן על מי שנולד מבוגר פיזית אבל נעשה צעיר – שניהם בני 70 ביחד אבל משחקים בצורה מדהימה כמו ילדים. “למודריץ’ אין תאריך תפוגה וגם השער מייצג זאת. בנזמה? 16 מ-16 בפנדלים במדי ריאל”. לסיום הוא גם מחמיא לטיבו ("השוער הטוב בעולם, איפה כל העיוורים שלא בחרו בו לשוער השנה ואפילו לא שמו אותו כמועמד?) ולמרסלו (“אני מודה למיאטוביץ’ מכל הלב על כך שהחתים אותו. השגת את השיא האכזרי של חנטו”).

כל המספרים מהזכייה בסופרקופה הספרדי:

image

• ריאל מדריד זכתה בסופרקופה בפעם ה-12 בתולדותיה, בתקווה שבשנה הבאה תזכה במפעל שוב ותשתווה לשיאנית ברצלונה. לריאל יש גם חמישה הפסדים בגמר. כל הזכיות שלנו: 1988 (נגד ברצלונה), 1989 (ריאל זכתה בדאבל ועל כן התואר הוענק לה אוטומטית), 1990 (נגד ברצלונה), 1993 (נגד ברצלונה), 1997 (נגד ברצלונה), 2001 (נגד סראגוסה), 2003 (נגד מאיורקה ), 2008 (נגד ולנסיה), 2012 (נגד ברצלונה), 2017 (נגד ברצלונה), 2020 (נגד אתלטיקו מדריד), 2022 (נגד בילבאו).

• קרלו אנצ’לוטי זכה בתואר החמישי כמאמן ריאל מדריד והיחיד שחסר לו כרגע זה תואר האליפות בספרד. הוא זכה בסופר קאפ באנגליה (מגן הקהילה - עם צ’לסי), בגרמניה (עם באיירן מינכן) ובאיטליה (עם מילאן) וכעת השלים סרייה.

• לוקה מודריץ’ הפך לשחקן הכי מבוגר שכובש במסגרת הסופרקופה הספרדי, בגיל 36 ו-129 ימים - זה היה שער הבכורה שלו העונה כפי שציינו וגם שערו הראשון נגד בילבאו בקריירה.

• זה היה המשחק ה-30 שלנו העונה ושימו לב למאזן הנהדר: 23 ניצחונות, ארבע תוצאות תיקו ושלושה הפסדים, יחס שערים 24:67.

• קארים בנזמה כמו שאמרנו אוהב לשחק נגד בילבאו עם 18 שערים נגדה לאורך הקריירה – יותר מאשר נגד כל יריבה אחרת. הוא גם העפיל למקום הרביעי בטבלת הכובשים בסופרקופה הספרדי בכל הזמנים עם שערו החמישי. בגוריסטיאן וסטויצ’קוב כבשו שישה, ראול שבעה ומסי מוליך עם שבעה.

• לראשונה בתקופתו בריאל מדריד - השוער טיבו קורטואה הדף שני פנדלים ברציפות (גם נגד ולנסיה בליגה). הוא שמר על שער נקי בפעם ה-11 העונה ב-28 משחקיו.

• נסיים עם רודריגו: קשר הכנף הברזילאי שפתח בהרכב - בישל בשלושה משחקים ברציפות לראשונה בתקופתו במועדון (83 משחקים), וכמו ב-21 המשחקים שקדמו לרצף הזה.

• לוקאס ואסקס שפתח בהרכב אף הוא רשם היסטוריה קטנה עם הופעתו ה-262 במדי ריאל מדריד ולמה המספר הזה מעניין? כי הוא השתווה לאגדה פרנץ פושקאש.

image

בתזמון מושלם הוא כבש את שער הבכורה שלו העונה, בבעיטה מכל הלב, אבל זה היה מעבר לכך. ספרד מאוהבת בלוקה מודריץ’, שוב, אחרי הפארטידזו בגמר הסופרקופה. גם הנשיא פלורנטינו פרס הכריז חגיגית: “הוא הטוב בעולם בתפקידו ומגיע לו לזכות שוב בכדור הזהב”. לוקה, ואל תזכירו לו את הגיל שלו - הפך לשחקן המבוגר ביותר שכובש בסופרקופה (36 שנה ו-129 ימים). לאחר המשחק הוא זכה לתשואות וכמובן נבחר למצטיין במשחק - פרס ה-MVP. הפרס הגדול באמת יגיע כשיחתום כבר על חוזה ל-2023. כבר במחצית אמרו פרשנים בספרד: “מוטב שהיה חותם על חוזה כבר אתמול מאשר מאחר. השער שלו מדהים, כמה איכות - כמו כל העונה שלו”. “הייתי מחתים אותו לשנתיים-שלוש אפילו, היא שילוב של אינייסטה ופירלו. מדהים, מדהים, מדהים”, נפעם ג’ו קול, שחקן העבר האנגלי. “למרבה המזל – בכדורגל יש עוד שחקנים כמו מודריץ’”, הייתה כותרת אחרת כשבמארקה הוא קיבל את הציון הגבוה ביותר של שלושה כוכבים. כותרת נוספת הייתה: “מודריץ’ הוא משהו אחר”.

השחקן עצמו מעדיף לדבר על המגרש. כהרגלו הוא ממעיט במילים בעמדת הראיונות וכמובן צנוע. כה אמר לאחר המשחק: “אני מאוד שמח כי זכינו בתואר הראשון שלנו העונה. הפרס שלי? ה-MVP שלי זה לא הדבר החשוב והמשמעותי. אני מדרידיסטה. אני משחק במועדון הטו בעולם. אני מקווה שנזכה בעוד תארים רבים ושנראה את כולכם חוגגים איתנו בסיבלס בסוף העונה. אני נותן כמיטב יכולתי, נהנה מכל רגע בגיל הזה, נהנה מכדורגל יותר מאיי פעם. כי אתה אף פעם לא יודע מה יקרה ומתי תפסיק חלילה. אני פשוט שמח. להיות שחקן של ריאל מדריד? אני אסיר תודה על הכל. אני מקווה שאוכל לשחק ברמה הזו עוד הרבה שנים. יש לי קשר טוב עם המועדון ואני בטוח שנגיע להסכמה. מעולם לא לקח לי אפילו שתי דקות להגיע להסכם לחדש ולחתום ואני בטוח שנגיע להסכם”. שלא יגמר לעולם.

על השער שלו: “סוף סוף כבשתי, כי השנה פגעתי הרבה בקורות ובמשקוף ולא הצלחתי. זה היה שער חשוב במשחק טוב שלנו. רודריגו התמודד מול שלושה שחקני הגנה והצליח למסור לי פס נהדר. כבשתי וזה עזר לנו לצבור ביטחון ולהיכנס למשחק עוד יותר”. הוא מוסיף כי לקראת הסיום הקבוצה התגוננה נמוך מדי ובילבאו לקחה את הכדור הרבה". "הדבר החשוב הוא לנצח. יש לנו הרבה דרכים לשחק ואנחנו משתמשים בזו שהכי מתאימה לנו בכל משחק. אני נהנה מאיך שאנחנו משחקים ואני מרגיש בנוח עם החברים שלי לקבוצה. זה הדבר החשוב על אנצ’לוטי: “הוא חשוב לי מאוד, הוא אדם גדול וגם מאמן גדול. צריך להסתכל על מה שהוא השיג בקריירה. הוא מוביל את הקבוצה בצורה מרשימה. מאז שהוא הגיע הוא נתן לי ביטחון והרבה אמון. כשיש לך מישהו כזה הכל הרבה יותר קל ודברים מסתדרים לך. אני אסיר תודה על הכל. בשלב הראשון שלו בקבוצה זכינו בהרבה תארים ועכשיו אני מקווה לחזור על זה”.

image

הנשיא פלורנטינו פרס שצפה במשחק הגמר ביציע כמובן (אגב אפשר היה לראות שלט ענק עם הדיוקן שלו מצד אוהדי ריאל בערב הסעודית) - וירד לחלוקת הגביע כדי להיות לצד השחקנים והמאמן - מבסוט כמובן מהזכייה בתואר והגיע הזמן להתראיין לראשונה העונה. “זה היה משחק טיפוסי בין שתי קבוצות גדולות שרוצות לנצח. אני רוצה לברך את בילבאו על המשחק המצוין שלה”.

“התואר הזה אומר הרבה, עשינו כמה שינויים ואנחנו פותחים עידן חדש עם מאמן שמכיר אותנו טוב מאוד והגנה שהשתנתה אבל נותנת תוצאות מעולות. אנחנו שמחים ואופטימיים, אנחנו בכיוון המנצח. אנחנו תמיד רוצים לזכות בהכל, אנחנו ריאל מדריד, לימדו אותי את זה מגיל צעיר כשהייתי עם אבי במגרשים לפני 60 שנה. זה הקו שסנטיאגו ברנבאו ז"ל הנחה לנו”. אגב, זה התואר ה-49 של ריאל מדריד (קבוצות הכדורגל והכדורסל יחד) בתקופתו כנשיא.
“ריאל מדריד היא אוניברסאלית, כל מקום שאתה הולך אליו – מלא באוהדים. ריאל מדריד היא בכל מקום, המועדון שיש לו הכי הרבה אוהדים בעולם. אני רוצה להודות על היחס שקיבלנו כאן מכולם, זה היה שבוע טוב לכדורגל הספרדי”.
התשואות למרסלו: “מרסלו הוא אגדה בריאל מדריד, אני חושב שכולם אוהבים אותו וההכרה שלו ברורה. הגיע לו לזכות במחיאות כפיים”. עוד החמיא לשחקנים נוספים אצלנו: "קורטואה ומודריץ’ הם שני השחקנים הכי טובים בעולם בעמדתם. מודריץ’ בכושר מעורר קנאה, הוא ראוי לזכות שוב בכדור הזהב.

קרלו אנצ’לוטי חגג תואר חמישי כמאמן ריאל מדריד| “התנתק” מחוסה וילנוגה עם הזכייה בתואר החמישי שלו בריאל מדריד בשתי הקדנציות. כעת הוא במקום השישי לבדו. אם יזכה בתואר נוסף הוא יוכל להשתוות לליאו בינהאקר ההולנדי כבר העונה (שישה תארים), ואם יזכה בעוד שני תארים ישתוו לוויסנטה דל בוסקה במקום הרביעי. הוא השיג את אחד משני התארים היחידים שהיו חסרים לו בפרק א’ בלבן. כה אמר קרלו לאחר המשחק, ולא שכח לסגור חשבון עם המבקרים בדרכו הג’נטלמנית.

“זה היה משחק עם יותר מדי החזקת כדור”, אמר והתפוצץ מצחוק. “הנה, ראיתם, יש לנו סגנון שמייד משחק נגד ברצלונה לדוגמא, והיום שיחקנו בצורה אחרת לגמרי וניצחנו שוב, היינו מצוינים ב-70 הדקות הראשונות. יש לנו כמה וכמה דרכים לשחק ואנחנו מבצעים את זה טוב, זה כיף לראות את הקבוצה משחקת והאווירה טובה מאוד. זה כבוד לאמן את הקבוצה הזו ואני שמח מאוד על התואר הזה, בשלבים רבים שיחקנו טוב מאוד. ההתחלה הייתה טובה ובטוחה ואחראית. בחלק האחרון קצת איפשרנו לבילבאו להיכנס למשחק אבל קורטואה מנע עשר דקות של טירוף. התואר הזה מביא לנו דחף ללכת בעקבותיו, עוד מוטיבצייה וסיפוק אבל אין לנו הרבה זמן לחשוב וליהנות מזה, יש עוד מפעלים ואין רגע דל בעונה הזו. כמובן שתואר זה פרס חשוב, בנאפולי ובאברטון עשיתי עבודה טובה ולא זכיתי בתארים”.

הוא שיבח את רודריגו ואמר שהפעם הוא היה הדומיננטי (לעומת ויניסיוס שבערב פושר) - “הוא עשה משחק טוב מאוד, הוא שחקן טוב, הוא היה חשוב בשער של מודריץ’”. על הקרואטי: " “לוקה תמיד אותו דבר, כמו טוני וקאסמירו. כשהם נמצאים אנחנו שולטים במשחק, אחרת זו בעיה”. כשנשאל על דבריו של פלורנטינו שהחמיא למודריץ’ וקורטואה - “כמובן שאני מסכים”. מה שהוא לא הסכים זה להגיד מה לחש באוזנו של הנשיא בחגיגות התואר. “זו שיחה אישית בינינו. אבל זה ברור לכם שאני שמח להיות חלק מהמועדון הזה”. עוד אמר: “אנחנו לא אותה הקבוצה כמו בתקופה הקודמת. אין לנו את כריסטיאנו אבל יש שחקנים אחרים כמו רודריגו ו-ויניסיוס והסגל איכותי”. “היו לי ספקות קלים לגבי ההגנה בתחילת העונה אבל השחקנים מקריבים מעצמם”.

image

קורטואה: “התואר הזה מראה שאנחנו עושים עבודה נהדרת”| השוער הבלגי הצליח לשמור על שער נקי בפעם ה-11 העונה ומנע דקות קשות מהקבוצה. הוא הדף את הפנדל של ראול גארסיה בהצלה מדהימה עם הרגל, ולראשונה בתקופתו במועדון הדף שני פנדלים ברציפות. לא רק הנשיא החמיא לו והגדיר אותו כשוער הטוב בעולם אלא בכל כלי התקשורת לא מצאו את הסופרלטיבים. זה אכזרי איך שהוא הדף את הפנדל עם הרגל, הוא שוער מדהים", החמיא סנטיאגו קניזארס, שוער העבר האגדי של ולנסיה. “הוא נפלא כל העונה ועכשיו התעלה שוב גם ברגע מכריע. הוא מנע מריאל דקות מייסרות עם הצלה מדהימה”, החמיאו עוד ב-AS. גם במארקה הצטרפו לקריאה.

"היו לי ספקות אם אני אזנק לצד ימין או למרכז והשארתי את הרגל חזקה ליתר ביטחון. אני שמח שהצלחתי להדוף את הבעיטה וששימחנו את המדרידיסטאס עם התואר הראשון שלנו העונה, אמר ושחזר את הפנדל. “אם הם היו כובשים, היו נשארות עוד שבע-שמונה דקות לשחק וזה לא קל. בסוף הכל הלך כשורה”. הוא התרגש מהמחווה של פרס - “אני מודה לו מאוד. אני מנסה להמשיך ולשמח את המדרידיסטאס, זה הכי חשוב עבורי. אני רוצה להמשיך לזכות בעוד תארים עם הקבוצה. כמובן שאנחנו לא מסתפקים בזה ורוצים עוד, אך התואר הזה מראה שהקבוצה עושה עבודה נהדרת. ואלי היו ספקות קלים נגדנו אחרי ההפסד לחטאפה, אך ניצחנו את ולנסיה מיד, את הקלאסיקו וגם היום ועלינו להמשיך בקו הזה. בקרוב יש לנו משחק גביע נגד אלצ’ה ואנחנו רוצים להגיע לגמר. זה מפעל מסוכן”. על היכולת של הקבוצה הערב: “אתלטיק היא יריב שמגינה היטב. שיחקנו מאורגן מאחור ושמנו לב לכל דבר”.

image

שער ה-AS חגיגי הבוקר - המטרה: טרבל - מדובר כמובן על טרבל מקומי ולאחר הזכייה בסופרקופה, הקבוצה רוצה לזכות באליפות ספרד לראשונה תחת הדרכתו של קרלו אנצ’לוטי וכן בגביע המלך| ריאל מדריד עשתה זאת פעם אחת בעבר - ב-1989. עם ליאו בינהאקר על הקווים, ריאל רשמה הפסד בודד במסגרת הליגה, ניצחה בגמר הגביע את ויאדוליד בזכות שער של גורדיו, ובסופרקופה גברה על ברצלונה 0:2 בבית כך שהפסד 2:1 בחוץ היה לא רלוונטי.

תומאס רונסרו כותב: “כבוד לאנצ’לוטי: - העובדה שסבאיוס, איסקו והזאר, דווקא הם, היו האדריכלים של ההעפלה לרבע גמר הגביע, משקפת את העבודה הטובה של המאמן ויחסי האנוש הנהדרים של בחדר ההלבשה”. הוא מוסיף: “העונה היא מרוץ למרחקים ארוכים ובחודשים האחרונים אנצ’לוטי השיגה יתרון בכל החזיתות ומשך את הסגל כך שכולם ירגישו חלק מההצלחה הקולקטיבית. השער של אדן הזאר הזכיר ימים מצ’לסי. גם דני סבאיוס היה טוב מאוד”.

עוד כותרות:

הזאר תופס תאוצה”, בטוחים במארקה. שער הניצחון המבריק נגד אלצ’ה, לצד האכזבה מרודריגו באותו ערב – פותחים לו את האפשרות לחזור ל-11 בליגה, מה שקרה בחודשים האחרונים רק נגד קאדיס ואתלטיק בילבאו כשהקבוצה סבלה מסגל חסר מאוד (מכת הקורונה). “זה היה רק השער השישי שלו בקבוצה אמנם אבל בוולדבבאס מקווים, גם השחקנים – שאולי הפעם כן תהיה נקודת מפנה. כעת הבעיות הפיזיות נטשו אותו, לפחות הן, והוא רוצה להילחם”. ההחלטה של אנצ’לוטי להחזירו לספסל במהלך ההפסד לחטאפה – פגעה בו מאוד והפתיעה את חבריו לחדר ההלבשה וכך היה גם כשלא שותף כלל בסופרקופה. כולם זוכרים איך כל שחקני הקבוצה היו בטירוף עם הבלגי אחרי השער. הם אוהבים אותו, למרות הכל…מתוך אלף המצביעים בסקר המארקה, 78% רוצים שהזאר יקבל הזדמנות בעוד 22% חושבים שזה לא רלוונטי ורודריגו צריך לשחק (הוא העתיד).

אנצ’לוטי מתקרב להחלטה הראשונה הקשה שלו לגבי הגביע: האם לונין ימשיך לשחק? השוער הציג משחק בטוח נגד אלצ’ה, יותר מהמשחקים נגד אלקויאנו בשנתיים האחרונות. אבל כמובן ששלב רבע הגמר, נגד אתלטיק בילבאו - זה סיפור אחר. בעונת הדסימה היו שני שוערים גדולים כמו איקר קסיאס שפתח בכל משחקי הגביע וגם באירופה, וכן דייגו לופס ששיחק בליגה. איקר רשם את כל 810 הדקות בגביע. בליגה היו לו רק שתי הופעות. בעונת 2012/13 כשריאל העפילה לגמר - אנטוניו אדאן שיחק בתחילת הדרך בגביע, איקר עמד בשער בגומלין נגד סלטה ופעמיים נגד ולנסיה. בחצאי הגמר פתח לופס שהוחתם בחורף כשהסכסוך בין איקר והמאמן החריף. בעונת 2010/11, הזכייה היחידה של ריאל בגביע עם מוריניו, קסיאס שיחק בכל המשחקים למעט הגומלין נגד לבאנטה בחוץ אחרי ה-0:8 בברנבאו. ב-2018/19 כל משחקי הגביע היו תחת הנהגתו של סולארי. קורטואה שיחק במשחק אחד - נגד ג’ירונה, משום שקיילור נבאס שהפך לשוער המחליף היה פצוע. זידאן בזמנו החליט לתת לאראולה לשחק נגד סוסיאדד בברנבאו וריאל הפסידה 4:3 והודחה.

אלאבה זוכה לשבחים: “מספר 4 הוא עדיין הבוס של ריאל מדריד”. נכתב כי האוסטרי משך את הקבוצה קדימה והיה דומיננטי כשהמצב הלך והחמיר נגד אלצ’ה. “הוא בריאל מדריד רק כמה חודשים. הוא שיחק רק 28 משחקים. הוא לא עונד את סרט הקפטן והוא האחרון בתור לשים אותו. אבל לאלאבה יש תכונות של בוס”. אלאבה דחף קדימה, חילק הערות, חגג בזעם את השער של איסקו (הכוונה – זה לא מספיק) ולבסוף הציב את הזאר מול השוער. “כשהשופט שרק לסיום, האגרוף של אלאבה באוויר והחיבוק עם נאצ’ו אמרו הכל”, נכתב. אל תשכחו שהוא זכה פעמיים בעבר בטרבל – מה שאין לאף שחקן של ריאל מדריד…

כותרות העיתונים הבוקר:

image

שער המארקה: בתרגום חופשי: אקסטרה לקראת המשחק נגד פריז סן ז’רמן| גם לכם נמאס מהדגל הענק שמכסה את היציע בחלק התחתון למטה? במועדון בוחנים את האפשרות להתחיל לשחזר את אותו יציע רוחבי כדי להגדיל את הקיבולת ו"להפחיד" את היריבות כמו פעם בערבים הגדולים באירופה והיעד הוא התשעה במרץ, הגומלין נגד הצרפתים. נכון לעכשיו יש שלושה איזורים במגרש שיאנם שמישים עקב העבודות. ההחלטה תתקבל בקרוב אך הכל מצביע שהביצוע יהיה בראש סדר העדיפויות. המגרש יהיה מוכן לחלוטין בתחילת 2023.

שער ה-AS עם אדר מיליטאו שהציל נקודה נגד אלצ’ה ומתכונן למשחקה של ברזיל, ויש לו מסר: “אנחנו רוצים לזכות בכל התארים. אני גאה בקבוצה הזו שלנו, אנחנו תמיד נלחמים עד הסוף”. נכתב כי לאחר ה-2:2 נגד אלצ’ה, המאמן אנצ’לוטי פירגן לו בשיחה פרטית קצרה ביניהם. תוך חודשים ספורים הוא עשה קפיצת מדרגה. ריאל ספגה בליגה 20 שערים, הכי מעט אחרי סביליה (16) ובילבאו (17). עוד נכתב על תרומתו בהתקפה - הוא איים 15 פעמים על השער בנגיחה העונה, יותר מכל שחקן אחר אצלנו (בנזמה לשם השוואה עם עשרה נסיונות). העונה הוא שיחק ב-31 מ-32 המשחקים שלנו, והשלים 90 דקות בכולם חוץ מבחמישייה נגד שחטאר. מבחינת שווי השוק שלו, 60 מיליון יורו, הוא חמישי באירופה אחרי רובן דיאש ומרקיניוס (75 מיליון יורו) וכן ואן דה ליכט ורפאל ואראן (65 מיליון יורו).

בנושא אחר, “פינטוס לוקח פיקוד”, נכתב ב-AS. מאמן הכושר שלנו, שיינסה להקטין את הפציעות עד למינימום – שוב במוקד לקראת העומס הצפוי לריאל מדריד. החל מהמשחק נגד בילבאו בגביע בחמישי הבא, ריאל יכולה להגיע למרתון משחקים מטורף של 11 משחקים ב-38 ימים ועל כן פינטוס מתכנן לנו ‘פרה-טמפורדה’ קטנה – כמו קדם עונה. “למאמן האיטלקי ולמאמן הכושר יהיה סוף סוף זמן מה שחסר בדרך כלל – לעבוד לאט, לשפר את מצבם של השחקנים שקורסים תחת העומס ולהחזיר קצב”. אם ריאל תנצח את בילבאו יתווספו ללו"ז שלה שני משחקי חצאי גמר הגביע, כלומר פארטידו כל 3.45 ימים. מבחינת ליגה מדובר בגרנאדה, ויאריאל, אלאבס, ראיו, ריאל סוסיאדד ומאיורקה – המשחק האחרון בסרייה. כמובן שבין לבין יש את שני המשחקים נגד פריז סן ז’רמן שהם חזות הכל בערך.

ועוד: במשך כל העונה דיברנו על כך שאדן הזאר לא לוקח על עצמו מספיק, גם כשפיזית הוא נראה די רגיל (בלי כרס, הוא מצליח לכדרר, ואולי הגיוני שהוא קצת פחות מהיר וזריז מאשר השחקן של צ’לסי). ב-AS נכתב עליו: “להזאר נגמר הקצה” – הוא משפר את התדמית שלו, אבל מאריך את הבעיה בהתקפה. הוא לא בעט לשער ולו פעם אחת נגד אלצ’ה. ויש לו בסה"כ 13 איומים ב-833 דקות העונה. אמנם 11 בעיטות הלכו למסגרת אבל זה לא משנה. ומה לגבי הדריבל שנראה קצת יותר טוב? הוא הצליח ב-23 מתוך 30 הנסיונות, אך באופן מוזר, הימים בהם כידרר הכי טוב – היו שני המשחקים בהם ריאל לא ניצחה. כך היה עם שני דריבלים מוצלחים מול שריף בארבעה נסיונות (וריאל הפסידה 2:1 בבית) או שלושה כדרורים מוצלחים מול קאדיס מתוך שישה נסיונות (וריאל סיימה בתיקו). “ייתכן וזה כן השאיר אותו ‘מסומן’ אצל אנצ’לוטי”, נכתב עוד בכלי התקשורת. הזאר פתח בהרכב תשע פעמים העונה. ריאל ניצחה חמש פעמים, סיימה שלוש פעמים בתיקו (לבאנטה, קאדיס ואלצ’ה) והפסידה פעם אחת. נגד גרנאדה, נזכיר, ויניסיוס יהיה מושעה, אולי שוב תהיה לו הזדמנות והפעם בשמאל…

שער ה-AS הבוקר עם השוער הטוב בעולם, טיבו קורטואה, “החומה של אירופה” כפי שמכנים אותו: “המשחק נגד פריז סן ז’רמן הוא גמר שהגיע מוקדם מדי”. מה עוד יש לבלגי לומר בין היתר?

• “קיליאן אמבפה וארלינג הולנאד עם שני שחקנים גדולים, ללא ספק, הם יסמנו עידן בכדורגל ועדיף מאוד שהם ישחקו בקבוצה שלך מאשר יהיו נגדך. אבל היי, זה לא התפקיד שלי להכריע וזו לא הבעיה שלי”.

• "לזכות בליגת האלופות עם ריאל מדריד זה החלום הכי גדול שלי, אבל זו לא אובססיה עבורי. ריאל מדריד היא חלק חשוב בהיסטוריה של גביע אירופה ולהיפך. זכיתי בתארים גדולים כמו אליפות אנגליה ואליפות ספרד, אבל זה חסר לי. אין ספק שיהיה מרגש עבורי להניף את הגביע החשוב הזה לפני שאפרוש.

• “אני גאה כי השנה אני משחק ברמה גבוהה, אבל אנחנו צריכים לסיים את זה עם תארים. גם העונה שעברה הייתה טובה עבורי, אבל הגענו למאי וסיימנו בלי תארים וזה כואב. הדבר הכי יפה עבורנו הוא לנצח, כפי שעשינו לאחרונה עם הסופרקופה. אנחנו עושים עבודה הגנתית טובה וזה גם עוזר לשוער, לכל הקבוצה. זה הקו שאני רוצה לשמור עליו עד סוף העונה וכך גם יבואו התארים”. הוא אומר שבקבוצה הזו לכולם יש נפש של חלוצים והיה עליו להסתדר עם זה ולפעמים גם לצעוק לקאסמירו לא לעלות להתקפה יותר מדי.

• “המשחק מול פ.ס.ז’ הוא משחק גדול שיוכרע על הפרטים הקטנים - שער, פנדל, הדיפה. נצטרך להיות שלווים ומרוכזים ולהגיע למשחק בלי פציעות. כמובן שזו יריבה קשה מאוד כי היא קבוצה תחרותית. יש לה שחקנים גדולים כמו מסי, אמבפה, ניימאר, אבל זה יותר מזה. הכדורגל של היום הוא יותר קבוצה מאשר של יחידים. נכון ששחקן מוכשר יכול להבקיע שער משום מקום ולסבך אותך, אך עלינו לעצור אותם כקבוצה. פ.ס.ז’ אוהבת לגעת בכדור וננסה לקחת אותו מהם ולמנוע גם את התקפות הנגד. עלינו להיות אפקטיבית. עלינו לשמור על שער נקי ואם יהיו לנו שלוש הזדמנויות אז לכבוש פעמיים”.

• “הזאר? אני רואה אותו במצב טוב, כרגע הפציעות הניחו לו. הוא הציג משחקים טובים והתקרב להיות הזאר הרגיל, הוא לקח יוזמה גם נגד אלצ’ה ועבר שניים-שלושה שחקנים. הזאר גדול יעזור לנו לנצח משחקים ולזכות בתארים, אבל כמובן שאלו החלטות של המאמן”.

בנושא אחר, במארקה שמו את הזרקור על מריאנו דיאס: “המקרה חסר התקדים של החלוץ”, נכתב. יש לו יותר פציעות משערים וממוצע משחקים. מעולם לא היה חלוץ בריאל מדריד שמשחק חמש עונות במועדון ומציג מספרים נמוכים כל כך. הנתונים כוללים גם את עונת הבכורה שלו 2016/17 אחריה נמכר לליון. בכל מקרה, הוא חזר בקיץ 2018. יש לו 11 שערים - 2.2 בממוצע לעונה, 67 הופעות בלבד (13.5 בממוצע לעונה), ומספר הפציעות שלו עומד על 24 (שש מהן העונה). קרסול, דלקת שקדים, בעיות בירך, קורונה, הכל עבר על מריאנו שאפילו מחמיץ המון אימונים. כשהוא כבר שיחק נגד אלצ’ה ופתח בהרכב אפילו - הוא נפצע.

בעבר היה נמצא סבסטיאן לוסאדה, שהיה מחליף של הוגו סאנצ’ס, היו לו 22 שערים אך בהרבה פחות משחקים. והיה אפשר לסמוך עליו. בכתבה הזכירו עוד חלוצים מחליפים אך עליהם אפשר היה לסמוך. הגרף המלא פה

היום שאחרי ההדחה מגביע המלך נגד אתלטיק בילבאו - הכותרות והביקורות:

כותרת ענקית במארקה: הזאר התייאש מאנצ’לוטי| הקשר ביניהם מחמיר יותר ויותר. הבלגי לא מבין את המאמן שלו שכל העונה אומר שהוא רוצה לשחזר את הגרסה הכי טובה שלו, שמה שהוא צריך זה דקות ושעליו להיות סבלני לאור היכולת של ויניסיוס, שהרגע שלו יגיע במוקדם או במאוחר. דבריו, לעומת זאת, אינם מתורגמים לעובדות והקשר מתחיל אף להתעצבן יותר ויותר הוא מודע לכך שהוא רחוק מהרמה הכי טובה שלו, אך הוא לא מבין את הנידוי שלו.

המשחק אתמול מול בילבאו היה פרק הייאוש האחרון של הזאר עם אנצ’לוטי . לאחר עשרה אימונים בוולדבבאס ללא בעיות פיזיות ועם בנזמה החסר בהתקפה, קרלטו השאיר אותו שוב ללא דקות. האיטלקי העדיף להמר על ויניסיוס ורודריגו , ששיחקו יום קודם בברזיל וזה עתה נחתו ועל איסקו במהלך המשחק המשחק. האכזבה שלו באה לידי ביטוי בסיום המשחק. הזאר לא הבין איך לא שיחק דקה, במיוחד במקרה של טורניר כמו גביע המלך. זה שאנצ’לוטי העדיף את ויני המותש ורודריגו בהרכב מילא - אבל שהוא גרם לו להתחמם ל-20 דקות ורבע שעה לסיום שלח אותו בחזרה לספסל, מוותר עליו, זה כבר היה קשה. אפילו צחוקו של בייל, שכבר לא מושפע מהיותו לא רלוונטי - לא הרים את רוחו. הבלגי מתחיל להיות מאוד מתוסכל לא בגלל היעדר דקות, אלא בגלל תפקידו חסר משמעות לחלוטין. זה לא שהוא משחק מעט, זה שהוא למעשה לא משחק בכלל. ושהעונה אינו סבל מפציעות.

הבלגי השתתף ב-18 משחקים העונה , והוסיף בסך הכל 831 דקות. הממוצע הוא 46 דקות בכל פעם שהוא משחק, אבל היו 15 משחקים בהם לא שיחק אפילו דקה אחת. והוא לא רגיל לזה. הוא מגיע מהיותו שחקן הרכב במשחק הליגה האחרון מול אלצ’ה (2-2), אבל ברגעי הכרעה הוא אף פעם לא מופיע. אפס דקות בשני משחקי הסופרקופה, ללא השתתפות בקלאסיקוס, בדרבי… עצב לשחקן שלא רגיל לחיות בתחתית הסגל. ושהשנה יש לו רק חופשת מחלה אחת עקב בעיות גופניות, עקב דלקת קיבה. הקרסול והשרירים שלו מחזיקים מעמד. הזאר כבש את שער הניצחון בגביע אך נקודת המפנה לא הגיעה. הבלגי משוכנע שהיחס כלפיו לא הוגן.

זה שהזאר מתעצבן מהמצב שלו לא אומר חלילה שהוא גורם לבעיות בחדר ההלבשה. כל חבריו תומכים בו ומעניקים לו אהבה בזמנים רעים. הזאר, יתרה מכך, הוא למופת עם חבריו, מעודד את הכובשים, חוגג שערים וניצחונות מהספסל גם אם מצבו לא הכי טוב. הזאר מנסה תמיד לתרום, למרות שבתוכו הוא חווה את הרגע הכי גרוע בקריירה ולא מבין את ההחלטות שאנצ’לוטי מקבל.

כותרות העיתונים הבוקר לאחר ההדחה מהגביע:

image

שער המארקה - בלי אף שחקן ריאל מדריד בתמונה - “השאגה האחרונה” -שער של ברנגואר ב-89 משאיר את מדריד מחוץ לגביע| הדומיננטיות של אתלטיק מול יריבה חלשה שרק התגוננה, מצאה פרס ברגע האחרון| אזכורים להרכב הבעייתי של אנצ’לוטי שהרכיב את ויניסיוס ורודריגו ב-11 אחרי ששיחקו עם ברזיל בעלות השחר ברביעי.

בסיקור במארקה נכתב: “ברנגר מתגמל בילבאו ענקית” – שער בדקה ה-89 נתן את הכרטיס לאריות אחרי משחק בו שלטה בבירור נגד ריאל שעשתה מעט מאוד וניצלה בזכות המגנים שלה. ריאל הראתה את הגרסה הגרועה ביותר שלה עם הגנה נמוכה. הברזילאים נשחקו עד תום וזה מן הסתם לא עבד. ועוד יותר לא עבד מרכז השדה". הציונים? קאסמירו, קרוס, רודריגו ו-ויניסיוס עם ציון אפס.

בכתבה אחרת במארקה נכתב על “רגע מתוח מאוד במועדון” לאחר ההדחה מהגביע ולא בגלל ההפסד אתמול אלא בגלל חוסר המאבק במשך קרוב ל-80 דקות, כשהמשחק נגד פריז סן ז’רמן כבר מעבר לפינה. “עוד נראה כי ריאל הודחה ממפעל שהוא די מקולל עבורה וגם לא זוכה ליחס הראוי לו”.

ראול וארלה, מהעיתונאים הבכירים במארקה, בביקורת גדולה על אנצ’לוטי וגם על שחקני הסגל הרחב, המחליפים אותם הוא מכנה כחסרי תועלת, לאחר ההדחה. “זה נשמע כמו בדיחה אבל לאנצ’לוטי יש שישה שחקנים כמו דמבלה בקבוצה שלו”. "הוא תוקף בייל, הזאר, יוביץ’, מריאנו, סבאיוס ואפילי אלוורדה, שבין פציעות, חוסר אמון, ניתוקים וביצועים גרועים הם לא יותר מסתם שחקנים להשלמת הסגל, חסרי תועלת עבור מאמן שלא יודע לנצח משחקים כשהוא לא יוצר התנאים הדרושים שכן מנצחים את המשחקים האלה. במילים אחרות, ההתערבות שלהם מועטה כמו שהיא לא יעילה. "מדריד סיימה את המשחק עם מיליטאו כחלוץ מרגזי ורק שני חילופים, אחד מהם איסקו, שכעת נראה שהוא רוצה הזדמנות אחרונה בעולם הכדורגל. מיליטאו היה ה-9. מיליטאו.

אחרי עשרה ימים בוולדבבס עם הרבה פינוקים ותשומת לב , אנצ’לוטי לא הצליח להתכונן בצורה טובה למשחק , הוא בחר בדרום אמריקאים ולא הצליח להפעיל את אלה שנהנו משבוע שקט. פיאסקו מוחלט. אתלטיק לא עשתה דבר מעולם האחר. שני דברים הלכו לאיבוד - הגביע ומחליפים חסרי תועלת

שער ה-AS: על רקע תמונה של מרקו אסנסיו מאוכזב נכתב: “אריות עם סיבה” -בילבאו שהעזה באה על שכרה מול ריאל שהתבצרה מאחור| שער של ברנגר בדקה ה-89 הכריע את המשחק| אנצ’לוטי: “אנחנו פגועים ועצובים אבל אני לא חושב שלהפסד הזה יהיו השלכות להמשך העונה”.

בסיקור ב-AS נכתב: “הסאן ממס אוכל את ריאל מדריד” – שער של ברנגר בדקה ה-89 עשה צדק מול יריבה שכשלה בכל דבר על כר הדשא. “ריאל הודחה מהגביע ומעבר לכך יש כמה מסקנות שאי אפשר להפריך – הסגל הזה לא יכול לזכות בכל התארים, בלי בנזמה הקבוצה חסרה המון ומרכז השדה שחוק. ריאל יכולה לנצח בהרבה דרכים אבל לא במשחק כל כך רע”. ציוני המשחק היו מעט סלחניים. מיליטאו עם שלושה כוכבים, לוקאס, נאצ’ו וקורטואה עם שניים. קרוס, ויניסיוס ורודריגו עם ציון אפס.

תומאס רונסרו סיכם: “ריאל מדריד התאבדה בקתדרלה”. הוא מוסיף: “כל ארבעת הברזילאים שיחקו אך ברור שהם לא באמת היום שם. יוביץ’ חלוץ מאכזב אבל הוא חלוץ. ריאל לא באמת הופיעה. חבל שחלום הטרבל המקומי הלך לפח, הרקורד שלנו בגביע המלך הוא שיא שלילי שאין לו הסבר. בילבאו ניצחה בצדק, והכי מדאיג שזו לא מדריד של תחילת העונה ועליה לשחזר את האנרגיות והרגליים הרעננות”.

image

קרלו אנצ’לוטי היה המאמן האחרון שהביא לריאל מדריד את הקופה דל ריי, איי שם בעונת 2013/14. הפעם זה לא הצליח לו, הספירה נמשכת. המאמן לאחר המשחק: “בייל, יוביץ’ והזאר? אין לי מה להגיד, לא קרה שום דבר. אפשר להגיד אותו הדבר על סבאיוס ו-ואייחו, גם הם שחקנים בסגל. העליתי מהספסל את קמאבינגה ואיסקו בשל העייפות של קרוס ו-ויניסיוס. הייתי מבצע שינויים נוספים (אלה שלא שיחקו) אם המשחק היה מגיע להארכה אך למרבה המזל של בילבאו היא הצליחה לכבוש. לא הצלחנו לייצר מצבים הערב וגם לא הצלחנו לשחק דרך המרכז. אין לנו שחקנים שיש להם את האיכות של בנזמה, הוא עוזר לנו גם בהחזקת הכדור ויצירת ההזדמנויות. האם זה המשחק הכי גרוע שלנו העונה? אין מצב, זה היה משחק קשה אבל שיוויוני עד לדקה האחרונה. ההפסד הזה יחזק אותנו להמשך העונה, ידענו שיהיה קשה”.
המאמן ספג ביקורת קשה מאוד בספרד, כצפוי. כותרת שנכתבה כבר העונה עלתה שוב במארקה. “יש הרבה דברים מקבילים בין ריאל הזו לריאל של אנצ’לוטי מודל 2015”, שלהזכירכם סיימה בלי אף תואר גדול… “אנצ’לוטי - טעית עם ויני!”, נכתב במארקה. הברזילאי היה עייף כצפוי. “האם לא היה נכון לשמור אותו מהספסל כקלף בדקה ה-60? - בטח שכן. הוא היה חסר אונים”.

image

נאצ’ו דווקא התחיל את הערב בצורה מרגשת כשענד את סרט הקפטן. לאחר מכן הוא היה כן בעמדת הראיונות, כמובן, כמו תמיד. הוא זכה למחמאות על משחקו: “היה יציב מאוד, בעיקר במחצית הראשונה, מהבולטים ששיחקו טוב. לא היה יכול לעשות יותר”, נכתב עליו במארקה. ומה הספרדי אמר? “זה לא היה אחד המשחקים הטובים ביותר שלנו. היינו בסדר בהגנה אבל היה לנו קשה ליצור הזדמנויות ואנחנו חייבים לתת יותר. אבל זה הכדורגל. הפסדנו במגרש קשה מאוד, אנחנו עם ראש מורם וממשיכים הלאה, הדרך עוד ארוכה”. הוא גם מעביר מעין ביקורת על אנצ’לוטי: “היו לנו שלושה שחקנים שפתחו בהרכב והם שיחקו לפני פחות מיומיים, עם נסיעה ארוכה מאוד ובלי מנוחה. אבל אנחנו לא נתרץ”. עוד אמר: “אנחנו נמשיך, נסתכל קדימה, נילחם על כל מה שנשאר. זה מכעיס אותנו, היה לנו רצון לזכות בגביע, עבורנו כל תואר חשוב. נותר לנו רק להילחם על מה שנשאר. ונשאר עוד הרבה”.

כותרות העיתונים הבוקר:

שער ה-AS הבוקר עם הכותרת: “גלאקטיקוס לא בשימוש” - אדן הזאר, גארת’ בייל ולוקה יוביץ’ שלא שיחקו דקה אחת בסאן ממס בהדחה בגביע המלך| השלושה יחד עלו 261 מיליון יורו| כל אחד מהם הסתפק העונה בשער בודד| הם מרווחים יחד כ-70 מיליון יורו, קרוב ל-20% מהמשכורות בסגל| עוד נכתב כי אנצ’לוטי זעם כשנשאל עליהם במסיבת העיתונאים אך ‘התעלם מכך שהיה 0:0 וריאל הייתה חייבת שערים. הוא הוכיח שההתקפה שלו מורכבת רק מבנזמה, ויניסיוס ורודריגו או אסנסיו. השאר לא רלוונטים’

“אנצ’לוטי מחליק ברגע הכי לא מתאים”, נכתב בטור ביקורת. הדחה מהגביע היא משהו שקורה אבל כמובן לא בדרך הזו. אנצ’לוטי מאמין רק ב-13-14 שחקנים. הכדורגל דינמי וריאל לא טובה בשלב הזה של העונה כשהמשחק נגד פ.ס.ז’ מתקרב. נכתב כי זה מובן שהמועדון לא הביא חיזוק בחורף, אבל לא יכל להיות שלא ואלוורדה, לא סבאיוס, לא הזאר, לא בייל ולא יוביץ’ לא משחקים אפילו דקה אחת במשחק על החיים ועל המוות. “איבדת את הכיוון שלך כמאמן, אנצ’לוטי”, כותב אליאס ישראל ומוסיף שהוא ממש לא מחפש לייצר גם זהות עתידית כשהוא מתעלם משחקני קסטיליה. “הוא לא אמיץ מספיק”. אליאס מסכם: “זה לא שאני רואה רק את חצי הכוס הריקה ועכשיו הכל במדריד הוא אסון. זה לא המצב. אבל לאנצ’לוטי היה יום רע מאוד וזה מדאיג”.

“בלימה לפני פ.ס.ז’”, נכתב בכותרת אחרת- AS. רצף עשרת הניצחונות הרצופים כבר נראה זיכרון רחוק וגם הזכייה בסופרקופה קצת אחרי זה. "מדריד הפכה לאנושית אחרי התואר הראשון: היא סבלה וכמעט הודחה מהגביע נגד אלצ’ה, פאנצ’ר שלושה ימים לאחר מכן בליגה בבית נגד אותה היריבה וכאמור ההפסד לבילבאו. הספקות מתעוררים שבוע וחצי לפני רגע האמת.

המארקה עם גישה פייסנית יותר והתגוננות מצד המועדון: ריאל מדריד מגנה על עצמה מפני ההתקפות (הביקורות) המוגזמות על אנצ’לוטי. במועדון חושבים שהביקורת לאחר ההדחה מהגביע ושומרים על אמון במאמן ובשחקנים. כמובן שהציפייה היא לחזור לנצח מיד - כבר מחר, והמבחן האמיתי יהיה נגד פ.ס.ז’. חוסה פליקס דיאס שחתום על הכתבה, טוען שבמועדון מופתעים גם מתגובות האוהדים שרובם כבר הביעו ייאוש הן מהזאר, הן מבייל והן מיוביץ’.

בנושא אחר: ה-Once de Gala שלנו. סתם, יותר בכיוון: “El once ‘invisible’ de Ancelotti” - ה-11 הבלתי נראים של אנצ’לוטי.

image

• בשער: אנדריי לונין - 210 דקות כל העונה - מדורג במקום ה-22 בסגל| פתח בהרכב בשני משחקים בגביע המלך.
  • בלם: חסוס ואייחו - 14 דקות העונה - במקום ה-27 מבין שחקני הסגל (אחרון)| שותף בשלושה משחקים בסה"כ כמחליף בתוספת הזמן.
  • שחקן הגנה: מרסלו - 380 דקות העונה - במקום ה-19 בסגל| עונת הפרידה של המגן שפתח בהרכב שלוש פעמים בלבד.
  • מגן שמאלי: מיגל גוטיירס - 327 דקות העונה - במקום ה-20 בסגל| מאז ההפסד לשריף בו פתח בהרכב - הוא נמחק לחלוטין.
  • קשר אחורי: אנטוניו בלאנקו - 36 דקות העונה - במקום ה-26 בסגל| חבל שלא יצא בהשאלה. שיחק חצי שעה נגד מאיורקה בליגה.
  • קשר מרכזי: דני סבאיוס - 54 דקות העונה - במקום ה-25 בסגל| היה פצוע עד ינואר, שולב מספר פעמים כמחליף.
  • קשר מרכזי: איסקו - 277 דקות העונה - במקום ה-21 בסגל| פתח בשניים משלושת מחזורי הפתיחה בליגה, כבש שני שערים. ‘האס’ בגביע? (לא באמת).
  • קשר התקפי: אדן הזאר - 831 דקות העונה - במקום ה-16 בסגל| מצבו ‘הכי פחות גרוע’ מבין שחקני ההרכב, אך היחס אליו הכי לא מובן. שער אחד, תשע פעמים עלה בהרכב ותשע פעמים כמחליף.
  • חלוץ: גארת’ בייל - 193 דקות העונה - במקום ה-23 בסגל| כל הדקות היו בשלושת מחזורי הליגה הראשונים כשפתח בהרכב. לאחרונה חזר לסגל.
  • חלוץ: מריאנו דיאס - 178 דקות העונה - במקום ה-24 בסגל| פתח בהרכב נגד אלצ’ה בליגה ובישל בעקב. סובל מלא מעט פציעות. קשה לסמוך עליו.
  • חלוץ: לוקה יוביץ’ - 432 דקות העונה - במקום ה-18 בסגל| לא שיחק אתמול וזה אומר הכל, מצד שני לא עשה כלום נגד אלצ’הX2. המשחקים הטובים נגד סוסיאדד עם השער והבישול ונגד אינטר - הבלחה ותו לא.

החיים על פי קאסמירו | הקשר הברזילאי, שאנחנו עוד מחכים לטוב ביותר ממנו העונה, בריאיון מרתק למגזין “פאננקה”. הברזילאי סקר שוב את הקריירה שלו (“חלמתי להיות רונאלדו” - הוא מספר, ומתכוון שרצה לשחק כחלוץ), על החשיבות של קשר אחורי אמיתי, דיבר על שיתוף הפעולה עם קרוס ומודריץ’ וכמובן גם על מסי ועל ריאל מדריד האגדית של הצ’מפיונס. אל תחמיצו - עבדכם הנאמן תירגם הכל.

image

קאסמירו מסביר בצורה מדהימה את התפקיד שלו בקבוצה ועד כמה הקשר האחורי חשוב: “אני חושב שיש עובדה שמעטים יודעים והיא שמשחקי הכדורגל נמשכים בממוצע 97 דקות. לשחקן ריאל מדריד יש את הכדור למשל שתיים וחצי דקות בערך. ב-95 הדקות הנותרות אתה צריך לרוץ, לכסות פערים, לעזור. הרבה פעמים מסתכלים רק על מה ששחקן עושה עם הכדור ואומרים ‘איזו איכות, איזה קצב, כמה הוא טוב’. אבל אנשים שוכחים מהשאר. עבירה נעשית כדי לעצור מתפרצת של היריבה ולכסות שטח. לפעמים העבודה בלי הכדור חשובה יותר. קשרים אחוריים צריכים להיות מודעים ליותר דברים ויש מרווח טעויות נמוך מאוד בהשוואה להתקפה. אנחנו חייבים לטעות פחות. אני תמיד אומר שלקבוצת כדורגל צריך שיהיה לה הכל – שחקנים איכותיים, כאלה שרצים הרבה, שהכל יהיה מעורבב. למשל, כשמדברים על קאסמירו-קרוס-מודריץ’ – כולנו רצים ועוזרים אחד לשני. לאחד יש את האגרסיביות, אחד מדויק, אחד עם קסם. זו הדוגמא הטובה ביותר. בלי סולידריות ועזרה לא נוצרת קבוצה. לכן אני אומר שזה כבוד עבורי לחפות על מרסלו כשהוא יוצא קדימה כי לאיכות שיש לו אין תחליף באף קבוצה. אני יודע שמרסלו עזר לנו כל כך הרבה כל השנים בהתקפה”.

מה ריאל מדריד לימדה אותו הכי הרבה: “הסיפור של חואניטו שהאוהדים מריעים לו בכל משחק בדקה השביעית. זה גם מזכיר לשחקנים להילחם עד הסוף. אנשים אומרים שריאל היא המועדון הטוב בעולם כי רק הגדולים ביותר משחקים כאן. אני למדתי שהאוהדים מעריכים מאוד הקרבה, לא לוותר, בלי קשר לתוצאה. הטובים בהיסטוריה היו כאן - כריסטיאנו, ראמוס, רונאלדו, זידאן, חנטו שזה עתה נפטר, די סטפאנו – המועדון הזה חיי על האגדות שלו. וגם על שחקנים כמו חואניטו, שנלחם עד טיפת הזיעה האחרונה”.

חודש אוגוסט - ויניסיוס
חודש ספטמבר - בנזמה
חודש אוקטובר - ויניסיוס
חודש נובמבר - ויניסיוס
חודש דצמבר - מיליטאו
חודש ינואר - מודריץ’

לפניכם רשימת השחקנים המצטיינין של הקבוצה בכל חודש לפי בחירת האוהדים. הפעם הגיע תורו: לוקה מודריץ’ נבחר לשחקן חודש ינואר. הקרואטי שרושם עונה טובה מאוד, כבש החודש את שער הבכורה שלו העונה במהלך הזכייה בסופרקופה נגד אתלטיק בילבאו וגם כבש בפנדל נגד אלצ’ה. מודריץ’ אמר: “אני מרגיש טוב ונהנה ממה שאני עושה. אני עובד טוב ומתמסר לכדורגל ב-100%. עם העבודה וההקרבה שאני עושה כל יום מגיע הפרס הזה, ובגלל זה אני מרגיש כל כך טוב וטוב לי. אני מקווה להמשיך ככה עד סוף העונה”. "המשחק מול ויאריאל יהיה קשה מאוד, כפי שנוכחנו לדעת בסיבוב הראשון. היו לנו הרבה בעיות נגדם. הפעם, בחוץ, מחכה לנו משחק מסובך לא פחות. זו קבוצה שאוהבת להחזיק את הכדור, ואנחנו נצטרך להיות טובים בהגנה, לנסות לקחת מהם את הכדור ולפגוע בהם כדי לנצח את המשחק, שזה הדבר הכי חשוב”

כותרות העיתונים הבוקר: שמינית גמר ליגת האלופות בעוד שישה ימים, במוקד כמובן:

שער המארקה על רקע תמונה של קיליאן אמבפה וסרחיו ראמוס: “אויבים יקרים”| העימות בשמינית הגמר הוא לא רק משחק על אלא קרב בין שתי קבוצות שחולקות קשרים רבים - המורבו סביב אמבפה, ראמוס חוזר לברנבאו, מסי וההיסטוריה הענפה שלו מול ריאל (וגם ניימאר, אם תרצו) וגם קיילור ודי מאריה שעשו היסטוריה בלבן| פוצ’טינו היה קרוב לאמן אותנו כמה פעמים והוא במצב עדין.

ובהרחבה: ראמוס כמובן היה הקפטן האגדי שלנו עד ה-30 ביוני, זה שהיה חלק עצום מההיסטוריה עם הזכיות בצ’מפיונס. החזרה שלו לברנבאו תהיה אחד הרגעים המרגשים של העונה, אם הפציעות לא יהרסו זאת| מי יפתח בין הקורות של פ.ס.ז’? קיילור האגדי שפתח בשלוש הזכיות הרצופות שלנו בצ’מפיונס, או דונארומה, שהיה מועמד לקבוצה שלנו לא מעט זמן ואחרי יורו נפלא עם איטליה – די מגמם| עוד נקודה היא אשרף ו’משבר ה-2’ בריאל מדריד – עמדת המגן הימני. קרבחאל לא מפסיק להיפצע, אשרף היה יכול להיות יורשו| מרקו וראטי היה קרוב להגיע לריאל, כך לפי הדיווחים, ובאביב 2020 פ.ס.ז’ הכחישה לחלוטין| ניימאר היה מועמד להגיע לריאל ב-2013, כבר עבר שתי בדיקות רפואיות מטעם המועדון, אך סיים בברצלונה| מסי כמובן פוגש שוב את ריאל, הוא שיאן השערים בקלאסיקו ונגדה הוא שיחק הכי הרבה משחקים. מצד שני, מאז ה-18 במאי 2018 הוא לא כבש נגדה – שלוש עונות| אנחל די מאריה כבר התעלל בריאל במשחק שלב הבתים ב-2019-20. היו לו ארבע שנים גדולות בריאל, ובעונה האחרונה ההסבה שלו למרכז השדה הייתה מפתח עצום בריאל של הדסימה| פוצ’טינו היה קרוב לחתום בריאל מדריד פעמיים, בין היתר ב-2018 לאחר עזיבתו של זידאן. “מה שצריך לקרות בעתיד – יקרה”, אמר המאמן שהיה מחויב לטוטנהאם והגיע איתה לגמר. גם בקיץ היו דיווחים שהוא יירש את זידאן| על אמבפה אין עוד מה להוסיף. החיזורים הנמרצים שלנו אחריו כמעט הסתיימו בצורה הטובה ביותר מבחינת כל הצדדים בקיץ אך פ.ס.ז’ דחתה הצעה של 200 מיליון!

במארקה ערכו סקר עבור איזה שחקן פ.ס.ז’ יהיה הכי מיוחד לפגוש את ריאל מדריד, ואמנם רק כ-3,000 הצבעות אך התשובה ברורה לכולם: הקפטן לשעבר ראמוס מוביל בפער עצום עם 72%. אמבפה שני עם 17% ומסי שלישי עם 8%. גם קיילור קיבל ניקוד – 2% ואנחל די מאריה עם אחוז בודד. אף אחד לא בחר בניימאר.

שער ה-AS עם כותרת די אופטימית לקראת המשחק הסותרת את הדיווחים האחרונים בספרד - “הגאלה (של ריאל) לקראת פריז” - כלומר קרלו אנצ’לוטי צפוי (לדבריהם) ליהנות מההרכב החזק ביותר שלו בקרב החשוב הזה: בנזמה ומנדי עשויים להחלים בזמן. את שאר ההרכב אתם יודעים היטב, ובכל זאת: קורטואה| קרבחאל, אלאבה, מיליטאו, מנדי| קאסמירו, קרוס, מודריץ’| אסנסיו, ויניסיוס ובנזמה

חסוס גאייגו כתב טור ב-AS ומבקש מאנצ’לוטי: “שמור יותר על בנזמה”, על רקע כל הדיווחים שהחלוץ עלול להתקשות להגיע בזמן למשחק שמינית הגמר. “כשבנזמה נטש את המשחק פצוע נגד אלצ’ה, הוא היה השחקן השישי בקבוצה במספר הדקות. לא רק זה, הוא הוותיק ששיחק הכי הרבה – יותר מקרוס או מודריץ’. בסופו של דבר, בחודש דצמבר היו האזהרות עם הפציעה נגד סוסיאדד שעברה בצורה חלקה, ואז מה שהיה צפוי לקרות – קרה. עד כמה שבנזמה דואג לעצמו ומכיר את עצמו היטב, הוא לא יכול להחזיק באותו קצב משחקים כמו ילד בן 20 ומשהו, על אחת כמה וכמה כשחזר לנבחרת צרפת. כמובן שאנחנו מבינים את המאמן, אנצ’לוטי יודע שיש הבד תהומי עם החלוץ ובלעדיו – ריאל בלי קארים צולעת אם לא אבודה. אבל זו בעיה מבנית שלא ניתן לפתור בגלל היכולת של הזאר, יוביץ’ ואחרים”. גאייגו טוען שריאל הייתה צריכה חלוץ בחורף, אפילו ולאחוביץ’ שחתם ביובנטוס, ובכל מקרה – “אין ברירה אלא לטפל טוב יותר בקארים, לשמור אותו עד למשחק נגד פ.ס.ז’ ואפילו לגומלין אם אין ברירה, ולהתפלל”.

קצת חדשות וכותרות:

העיתונאי תומאס גונזאלס מ-ABC הספרדי טוען כי במועדון דרשו מאנצ’לוטי לשחק בהרכב פיזי יותר נגד פ.ס.ז’ ולסמוך יותר העונה על פדה וקמאבינגה ולא מבינים את ‘העיכוב’ בהצערה. המסר מהמועדון היה ברור: דרוש שינוי. בחדר ההלבשה לאחר המשחק אנצ’לוטי לקח אחריות אבל גם ביקר את השחקנים שיודעים שגם להם יש חלק במופע האימים.
המועדון שלח אזהרה כי אין שחקנים שהם טאבו בהרכב ואי אפשר לנצח רק בזכות האיכות הטכנית (של קרוס ומודריץ’ למשל). במועדון רוצים לראות כדורגל ישיר ופיזי יותר כשזה נדרש.

טוני קרוס לא היה במיטבו נגד פריז סן ז’רמן. “הוא מוסיף וממשיך לשחק”, נכתב ב-AS, שם הצביעו על כך שאולי הסיבה, כמה לא מפתיע – היעדר רעננות. מאז שעלה נגד שריף כמחליף ל-24 דקות בספטמבר, הגרמני שיחק 28 משחקים ברציפות. מתוכם, הוא פתח בהרכב ב-26. רק נגד אלקויאנו הוא עלה מהספסל. ב-16 משחקים הוא השלים 90 דקות, נגד ברצלונה בחצי גמר הסופרקופה שיחק את כל ה-120; אם קרלו ימשיך לסחוט אותו, לפחות במרץ תהיה לו מנוחה שכן הוא לא יהיה פעיל בפגרת הנבחרות…

image

ההפסד לפריז סן ז’רמן בשלישי שמרגיש לנו, אוהדי ריאל מדריד, כמו תבוסה – הותיר ספקות רבים. “הסופרקופה הספרדי הוא נקודת האור היחידה של ריאל ב-2022, עליה מוטל צל הקריסה בחצי השני של העונה כמו ב-2015. כל העיניים נשואות בעיקר לספסל”, נכתב. וכעת הגיע שלב סקרי האוהדים של המארקה: מי האשם העיקרי בתצוגת האימים? אז כמעט 53 אלף אוהדים הצביעו – 46% טוענים שהשחקנים לא היו ברמה הנדרשת; 43% מפנים אצבע מאשימה למאמן (ואני ביניהם) שלא הייתה לו תוכנית משחק; 11% חושבים שהצרפתים קבוצת על שהייתה מנצחת כל יריבה.

הלאה, איפה הייתה הטעות העיקרית של אנצ’לוטי? כ-43 אלף הצבעות – 40% חושבים שהוא הגיע בגישה הגנתית (גם אם ההרכב לא היה הגנתי); 35% חושבים שלקח לו יותר מדי זמן להגיב ולבצע חילופים כשהשיטה לא עבדה; 25% מאוכזבים מההרכב שפתח.

איזה שינויים היה צריך לעשות בהרכב? גם כן אותה כמות הצבעות – 61% רצו לראות את פדה במקום אסנסיו (וכך גם עבדכם הנאמן); 23% חושבים שההרכב היה נכון בהתחשב בנסיבות; 16% רצו לראות את נאצ’ו במקומו של קרבחאל שהציג משחק רע| השאלה הבאה הצביעה על שחקנים בודדים – מי השחקן שהכי מסמנים אותו בתבוסה? למעלה מ-58 אלף הצבעות בסקר. קרבחאל מוביל בגדול עם 58%, אחריו אסנסיו עם 12% ו-8% עם ויניסיוס ג’וניור. 4% הלכו על מנדי.

כידוע לכם בנזמה לא היה כשיר במאת האחוזים ובכל זאת שיחק כמעט משחק שלם. זו הייתה החלטה שבעיקר לקח הצרפתי, בשיתוף פעולה עם המאמן. האם אנצ’לוטי עשה את הדבר הנכון איתו? כמעט 37 אלף הצבעות – 65% חושבים שכן, שבנזמה היה יכול לשחק, ו-35% הנותרים טוענים שהוא לא היה צריך להיות בהרכב.

ההפסד מאחורינו, האם בתשעה במרץ ריאל מסוגלת לבצע רמונטדה? כמעט 36 אלף הצבעות והקהל עדיין אופטימי – 60% חושבים שכן ובברנבאו הכל אפשרי (יחד עם הפסד ‘מינימלי’), ו-40% הנותרים חושבים שפ.ס.ז’ תעבור לא מעט בזכות אמבפה;

לחלקכם יש תחושת דז’ווה מעונת 2014-15 שנפתחה בסערה ואז ריאל מדריד קרסה. האם הקבוצה מתפרקת גם הפעם בחלק השני? 74% חושבים שכן, הקבוצה משדרת ווייב נוראי יחד עם התוצאות; 26% חושבים שלא, פשוט תקופה רעה שתחלוף (כ-28 אלף מצביעים בסקר). ומהי הסיבה לקושי ואי הסדירות של ריאל מדריד ב-2022? 51% חושבים שחלוקת העומסים של אנצ’לוטי גרועה מאוד; 31% חושבים שהסגל לא טוב; 14% חושבים שהקבוצה פשוט לא עובדת מספיק; 4% מפילים את האשמה על הפציעות.

כמה נושאים על הפרק:

להלן כל הקומבינציות שקרלו אנצ’לוטי ניסה העונה במרכז השדה. בעיקר השילוש הקדוש והישן קאסמירו-קרוס-מודריץ’ שהמאזן המושלם שלהם נהרס לאט לאט (לראשונה - בהפסד 1:0 לחטאפה). פדה היה הצלע השלישית בעיקר בפתיחת העונה כשטוני קרוס היה פצוע וחזר רק בסוף ספטמבר. גם היה ניסיון של ארבעה קשרי אמצע בתצוגת הנפל נגד אספניול (הפסד 2:1) או אלתור עם מרקו אסנסיו במרכז השדה ב-1:6 על מאיורקה וגם ב-0:0 נגד ויאריאל.

image

בנושא אחר, אם מישהו רוצה פרספקטיבה על הקיבעון של המאמן. “לאנצ’לוטי קשה לשנות” (AS). בשלושת המשחקים האחרונים, ריאל מדריד הייתה תקועה. גם ב-0:0 נגד ויאריאל, גם בהפסד 1:0 לפ.ס.ז’ וגם ב-0:3 על אלאבס שהלך קשה. ולמרות זאת, הוא לא ביצע אף חילוף עד לדקה ה-70. מעבר לכך, בשלושה משחקים העונה ביצע קרלו רק שני חילופים – (ה-1:2 הדחוק על שחטאר בברנבאו, ה-0:0 הביתי נגד קאדיס וההפסד 2:1 לבילבאו וההדחה מהגביע). רק שש פעמים הוא ביצע חילוף במחצית ושלוש פעמים היה קמאבינגה ששילם את המחיר והוחלף, פעמיים אחרי צהובים מיותרים. עד עתה ריאל שיחקה 3,300 דקות העונה, יחד עם שני משחקים שנקלעו להארכה – אלצ’ה בגביע וברצלונה בסופרקופה. תשעה שחקנים נמצאים מתחת ל-30% הדקות. הזאר מוליך עם 887 דקות כלומר 27%, ישנם גם קמאבינגה, מרסלו, יוביץ’, איסקו, בייל, אנדריי לונין, מריאנו וסבאיוס.

בזכות השער של אסנסיו נשברה בצורת של 259 דקות ללא שער מצד ריאל מדריד. לפניכם הטריו ההתקפי שצפוי לפתוח נגד פ.ס.ז’: אסנסיו-בנזמה-ויניסיוס. כמה פעמים פתח הטריו שלנו יחד? 12 פעמים (היו שני משחקים בהם אסנסיו שיחק במרכז השדה והורדנו אותם מהרשימה). זה קרה פעם אחת בלבד בצ’מפיונס – בהפסד לפ.ס.ז’, פעם אחת בסופרקופה ועשר פעמים בליגה. המאזן? תשעה ניצחונות, תיקו ושני הפסדים. שלושה משחקים ללא שער, 22 שערי זכות. בסקר המארקה, מעט מאוד הצבעות (קצת יותר מ-700) - 64% מרוצים וחושבים שאלה שחקני ההתקפה החזקים ביותר שלנו; 17% רוצים לראות את ואלוורדה במקום אסנסיו כדי לאלץ את הספרדי ‘לגדל שרירים’ (להילחם); 14% רוצים הזדמנות אחרונה להזאר ובייל המנוסים שלא משחקים כמעט; 5% עדיין מאמינים במהירות של רודריגו.

image

מאבק האליפות. ידוע לכם: סביליה סיימה בתיקו 1:1 נגד אספניול ‘קוטלת הענקיות’. הפער בצמרת עלה לשש נקודות יתרון: 1. ריאל מדריד - 57 נק’| 2. סביליה - 51 נק’. בשבוע הבא לסביליה מצפה הדרבי ללא אוקמפוס וקונדה, וריאל תתארח אצל ראיו וייקאנו שפתחה את העונה נהדר ודעכה. האם זה המחזור בו ריאל תעשה עוד דרך לאליפות? ריאל ב-2022 עם 11 נק’ מ-18 - שלושה ניצחונות, שתי תוצאות תיקו והפסד ליגה.
ברמת ההיסטוריה הרי שרק קבוצה אחת בפער כזה בשלב כזה של העונה עשתה במכנסיים - ריאל מדריד של קיירוש 2003/04 שהובילה על ולנסיה ב-8 נק’ יתרון כשנותרו 12 מחזורים לסיום.
עד תום העונה לריאל מצפים שבעה משחקי חוץ כולל אחד סופר-קשה-חשוב בפיחואן נגד סביליה, וגם בוונדה מטרופוליטאנו נגד אתלטיקו לא יהיה קל. ריאל תארח את ברצלונה לקלאסיקו השני העונה ותסיים את העונה במשחק בית נגד בטיס

מבזק חדשות:

ייתכן שזו תמונה של ‏‏‏3‏ אנשים‏ ו‏אנשים עומדים‏‏

ב-AS חפרו קצת במספרים להמחיש את העונה הגרועה שעוברת על קאסמירו ונעזוב בצד את זה שהוא לא הבקיע עדיין אלא נדבר רק על החלק ההגנתי. “הוא עובר רגע רע במיוחד”, נכתב. קאסמירו איבד 14 כדורים נגד ראיו וייקאנו, מתוכם 12 במחצית הראשונה, והוחלף כדי למנוע פגיעה בקבוצה. מודריץ’ למשל איבד 15 כדורים אבל הוא שיחק 88 דקות. הברזילאי ביצע בעונה שעברה 55 עבירות בסה"כ, כלומר 1.62 למשחק. העונה הוא כבר רשם 40 עבירות, ממוצע של 1.74 למשחק. קאסמירו עצמו הודה בקושי שהוא חווה, בדצמבר האחרון, לקראת המשחק מול אינטר: “זה אולי לא נראה ככה, אבל אני בן אדם ולא רובוט. כשמדברים על ריאל מדריד - מדברים על הדרישה הכי קשה שיש, בין אם אתה בן 18 או 35. בגלל זה אנחנו המועדון הכי טוב בעולם”.

כמה פעמים כבר קראנו על ‘הפנייה’ הזו לאנצ’לוטי: אלחנדרו אלפונסו מברנבאו דיגיטל הוא זה שכותב הפעם – “תן לוואלוורדה לפתוח בהרכב”. הגומלין נגד פריז סן ז’רמן מעבר לפינה וכדאי שהוא יוריד עוד חלודה במשחק הקרוב נגד ריאל סוסיאדד. “מוזר שהוא מקבל כל כך מעט דקות. אמנם חזרנו למסלול הניצחונות אבל הדברים בטח לא הולכים טוב מאשר לפני כמה שבועות. הקבוצה כבדה ועייפה כתוצאה מעייפות שהצטברה. קאסמירו לא עובר את הרגע הכי טוב שלו וייעדר, קרוס ומודריץ’ מותשים וקצת דומים – וזה מוזר שפדה לא פותח בהרכב. הוא לא רק תורם יותר מהשאר אלא גם משנה באופן קיצוני את הדינמיקה של הקבוצה. מול ראיו הוא היה אחד השחקנים הטובים ביותר. הוא צריך לשחק באמצע ולא בכנף, שם הוא מופיע בשיאו”. הכתב מוסיף: “אם ייתנו לו דקות באופן רציף – הוא יהיה הכי טוב בעולם בתפקידו, אין לי שמץ של ספק בכך”. מאז הקלאסיקו באוקטובר, רק פעמיים ברציפות ואלוורדה פתח ב-11 שני משחקים בזה אחר זה – מול קאדיס ואלצ’ה בדצמבר ונגד ויאריאל ואלאבס לאחרונה. עם האורוגוואי בהרכב (16 פעמים זה קרה), הקבוצה הפסידה רק פעמיים העונה – נגד שריף בברנבאו וכן לאספניול בחוץ.

ריאל מדריד תחזור להתאמן רק מחר ותחל בהכנות לקראת משחק הקרוב נגד ריאל סוסיאדד. דויד אלאבה יהיה כשיר ויחזור להרכב. תומאס גונזאלס מה-ABC הספרדי טוען כי קרלו אנצ’לוטי כן יעשה רוטציות כדי לתת לשחקנים מנוחה לפני הגומלין נגד פריז סן ז’רמן.

-אדן הזאר למשל לא פתח בהרכב מאז ה-2:2 נגד אלצ’ה בברנבאו בסוף ינואר.
-רודריגו לא פתח מאז ההדחה נגד בילבאו בגביע המלך בתחילת פברואר.
-גם לוקאס ואסקס לא פתח ב-11 מאז, והוא שיחק רק 21 דקות מאותו משחק.
-לוקה יוביץ’ לא פתח מאז הניצחון הפוקסי נגד אלצ’ה בגביע בסוף ינואר.

כבר אמרנו לכם – הצמד-חמד של השנה: בנזמה-ויניסיוס, כמו שראיתם בוויקאס. “להתקפה של ריאל יש שם - ושם משפחה. 13 שנה מפרידים ביניהם אך הם נהנים לשחק יחד ומשפרים את ריאל מדריד”, מבסוטים ומתארים במארקה. 66% מהבישולים של החלוץ היו אל עבר הקשר, ו-55% מהבישולים של הברזילאי הגיעו לצרפתי. הם כבשו 42 מ-76 השערים של ריאל בכל המסגרות, שווים גול כל 142 דקות ולנו נותר רק ליהנות. קארים נותן לו 5.6 מסירות בממוצע למשחק; הברזילאי מוסר לו אפילו יותר -5.7. כבר במחזור השני כשריאל סיימה ב-3:3 דרמטי נגד לבאנטה, הגיע מהלך משולב של השניים כשבנזמה בישל לוויני שעלה מהספסל. הבישול הבא גם כן היה של הצרפתי, ב-2:5 נגד סלטה. במהפך של ריאל במאסטייה הם בישלו זה לזה – החלוץ העביר שמאלה לוויני שהשווה, והברזילאי הגביהה לרחבה והצרפתי כבש את שער הניצחון. הנה הטבלה המלאה:

כמה משיתופי הפעולה ביניהם כבר היו סופר-מכריעים – כמו למשל בדרבי נגד אתלטיקו ב-12 בדצמבר כשוויני (שאסף את פרס שחקן חודש נובמבר בספרד) בישל את הוולה של קארים בדרך ל-0:1, וכך גם בקלאסיקו בסופרקופה כשבנזמה שלח מסירת עומק נהדרת לברזילאי שעשה 0:1. כל מה שנותר הוא שהשניים האלה, הצמד של השנה, יזרחו גם במשחק הכי חשוב של העונה - גם בתשעה במרץ בגומלין נגד פריז סן ז’רמן, אחרי תצוגת נפל בצרפת…

image

הקפטן מדבר. “אני רוצה לפרוש בריאל מדריד אבל יודע שלכל דבר יש סוף וזה לא תלוי בי”, אומר מרסלו בריאיון כשהוא בחודשים האחרונים לחוזהו אך משתדל לא לחשוב על העתידו ומפוקס במה שיש. שנתיים הוא כבר לא רלוונטי מקצועית ויש כאלה שחושבים שאפילו יותר זמן (העונה: מעט מאוד פעמים בהרכב, 12 הופעות ו-551 דקות בלבד), אבל אין אוהד שלא קשה עליו המחשבה שבקיץ תתרחש הפרידה הכואבת. וגם: ההגעה לוולדבבאס, הזכייה בדסימה, הלחץ לפני כל גמר ליגת האלופות, סרחיו ראמוס, אלילו רוברטו קרלוס וגם בנו. הריאיון המלא

image

היירו: “לריאל מדריד יש את הגן המנצח”| ביום ראשון תציין ריאל מדריד 120 שנה להיווסדות המועדון. מי שהיה 'הקפטן של הקפטנים, כפי שכינה אותו חברו הטוב ראול, התראיין ל-AS (כמו שחקני עבר גדולים נוספים) וסיפר שוב על תקופתו במועדון ומה הופך את ריאל לקבוצה הגדולה בתבל. הריאיון המלא::

מה יש לריאל מדריד שאין לאף מועדון אחר?
-“הדבר הראשון הוא הסיפור, משהו שאי אפשר לקנות. ריאל היא המועדון המצליח בעולם ועם הגישה הטובה בעולם. ושנית, הגן המנצח. בעוד קבוצות אחרות משחקות טוב ויפה, עם טקטיקה מסוימת. ריאל מדריד חושבת איך לנצח. איך היא מנצחת? ובכן, לפעמים אתה אפילו לא יודע, אבל זה הגן הזה שמעלה את הדרישות ביום-יום. זה מה שעובר מדור לדור, מאז שאתה יחד, הזקנים מלמדים אותך. במדריד כל משחק הכי חשוב בעולם וכך גם בעונה שלאחר מכן. כאן אף אחד לא זוכר את התוצאה של אתמול. גם אם לפעמים היריבה איכשהו עדיפה, לריאל יש את התחושה הבלתי נמנעת שהיא תנצח”.

בנזמה: “כבוד עצום לעבור את די סטפאנו” אחרי שכבש שלושער בשמינית גמר ליגת האלופות, לקח את ריאל מדריד לרבע הגמר והפך לכובש השלישי המצטיין בהיסטוריה של ריאל מדריד - החלוץ הצרפתי מדבר על שבוע עוצר נשימה עבורו, שבוע אותו לא ישכח ולא חשוב אך העונה הזו תסתיים.

image

לא מעט אוהדי ריאל מדריד מרגישים שהם צריכים לבקש סליחה מקארים בנזמה. שנים השמיצו אותו, קראו לצרף חלוצים אחרים על חשבונו, כעסו על חוסר היציבות, ההחמצות המסמרות שיער, עונות בינוניות עם מעט שערים (12 כיבושים בלבד ב-2017/18). ואת הרנסנס שהוא חווה מאז עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו אי אפשר להסביר. כדורגל זה לא מתמטיקה, ישנן הפתעות, אפשר לומר שגם אוהדיו הגדולים לא ראו את זה בא. הוא הוריד כמה גרמים מיותרים, לקח יותר אחריות ומנהיגות (וזה לא קרה מיד), משקלו בחדר ההלבשה העצים, העונה הוא גם קיבל את סרט הקפטן שנראה עליו טוב מאוד.

המשחק נגד פריז סן ז’רמן היה ה-200 של ריאל מדריד לאחר עזיבת הפורטוגלי. בנזמה, במשחקו הגדול בקריירה, כבש שלושער ענק, עקף את ‘לה סאטה’ כשהגיע ל-309 שערים, וכמו שנכתב בתקשורת: “הפך לשחקן נצחי”. שער אחד אחרי מתנה מהשוער, שער שני גאוני עם מיקום ברחבה ושער שלישי בזק - עם החיצון, הכל מהיר, הכל מחושב. לא לחינם המצלמה עקבה אחריו בתום המשחק. בתקופת כריסטיאנו רונאלדו במועדון - בנזמה כבש 192 שערים ב- 412 משחקים - 0.466 שערים למשחק. לאחר ‘הפרידה’, שימו לב: 117 שערים ב-180 משחקים - 0.65 שערים למשחק. וכמובן שיש לו כמות בישולים בלתי מבוטלת. בנזמה השתווה לתיירי הנרי הגדול, אגדת צרפת, עם 411 שערים בקריירה, וחלוץ ארסנל וברצלונה לשעבר נוהג לפרגן לו. “אנשים חושבים שצרפת זכתה במונדיאל בלעדיו אז הוא לא נחוץ וזה לא נכון, הוא יכול להוות את הפיתרון”. באנגליה הוא שוחח עם שחקן העבר מיקה ריצ’ארדס וצחק עליו - “רק עכשיו השתכנעת לגביו? רק עכשיו?”.

ריאל בעמדה טובה מאוד לזכות באליפות ספרד ותשחק ברבע גמר ליגת האלופות, וסיום עונת 2021/22 תלוי לא מעט בחלוץ לו יש כבר 30 שערים העונה - רחוק שלושה משיא קריירה. הבוקר הוא קיבל חולצה מיוחדת מהנשיא פלורנטינו פרס לכבוד שבירת השיא ובערב הוא התראיין לאתר הרשמי, דיבר על המשחק העצום ביום רביעי, על שבירת השיא ועל המשך העונה. ‘גיבור השבוע’ זה אנדרסטייטמנט.

“זה היה לילה בלתי נשכח בגלל העובדה שהדחנו את פ.ס.ז’, האווירה בסנטיאגו ברנבאו והשערים שלי”, אומר בנזמה. הוא אמנם לא צפה בכל המשחק שוב, אבל “ראיתי בהחלט את התקציר (כמה פעמים) ואת השערים שלי וזה היה נחמד מאוד”. הוא מספר על הסוויץ המהיר שעשו בקבוצה ועל איך לא הורידו את הראש אחרי ה-1:0 הקשה בצרפת. "אחרי המשחק הראשון הייתי מרוכז ומוכן לגומלין. התחלתי את המשחק בהתלהבות רבה. שבוע האימונים היה טוב מאוד ובאותו יום כל הקבוצה הייתה מוכנה לעשות משחק טוב ולעבור שלב”.

על כך שעבר את די סטפאנו: “זה חלום כי הוא אגדה במדריד. אני זוכר את היום הראשון שלי כאן כשהוא היה עם הנשיא והוא חיבק אותי כשהוצגתי לתקשורת. התרגשתי, כולם יודעים מי הוא. לחלוף על פניו - זה גורם לי לגאווה רבה, שמחה רבה ונותן לי עוד כוחות להגיע גבוה יותר. הוא נתן לי עצה אחת - ליהנות בכל יום מהמועדון הנהדר הזה, וזה מה שאני עושה”. ‘המטרה הבאה’ היא ראול, והצרפתי זקוק ל-14 שערים כדי להשוות למספר 7 האגדי שמדורג במקום השני עם 323 שערים. אבל קארים פחות חושב על הסטטיסטיקה והשיאים האישיים. “מה שאני רוצה זה לזכות בתאריםם כי אני יודע שאם אזכה בגביעים זה אומר שהקבוצה שיחקה טוב, הצלחתי לעזור לה וגם הבקעתי. ואז כשאני אהיה יותר קרוב לזה, נוכל לדבר. עכשיו, אנחנו צריכים להמשיך לעבוד וכשיש לי הזדמנות להבקיע שערים - אני רוצה להבקיע אותם”.

על כך שהשם שלו כבר כתוב בספרי ההיסטוריה של ריאל: “אני שמח וגאה. אבל זה מיועד לכל הצוות, לכולם יש חלק בזה. המאמץ היה אדיר. השחקנים שהיו על המגרש, השחקנים שלא שותפו, אנשי המועדון שהם מאחורי הקלעים. המאמנים, האוהדים. יחד עם כולם זה היה לילה קסום עבורינו”.

האם זה היה המשחק הכי טוב שלו והאם מדובר בעונה הכי טובה שלו: “אני לא יודע כי אני גם זוכר את גמר ליגת האלופות מול ליברפול (הבקיע ב-2018 אחרי מתנה שקיבל מקאריוס כמובן). אם כן, זה בגלל השערים, כי כבשתי שלושה במשחק אחד וזה חשוב מאוד. היינו בפיגור 2:0 בשני המשחקים יחד. זה היה משחק גדול מאוד, אבל גם עבור כל השחקנים. זו אולי העונה הכי טובה שלי כי כל שנה אני רוצה לעשות יותר טוב מהקודמת ואני בדרך טובה עכשיו”.

Image

בתחילת העונה עם הצגתו לתקשורת אמר אנצ’לוטי שבנזמה שחקן טוב יותר מאותו החלוץ שהיה לו ב-2014 וב-2015 ואין סיבה ש-30 השערים שלו לא יהפכו ל-50. החלוץ מאושר מהפרגון לו הוא זוכה ממאמנו. "אני מאוד שמח וגאה מאוד. הוא נותן לי יותר ביטחון, יותר מוטיבציה לעזור לחבריי לקבוצה ולצוות. אני עושה קצת יותר בהרבה דברים על המגרש, זה בשביל האנשים שבאים גם לראות את המשחק ולתמוך בנו. בתוך קבוצה תמיד יש שחקנים שיכולים לעשות את ההבדל, אבל אתה לא יכול לעשות את זה לבד. אנחנו צריכים את העזרה של שחקנים שמספקים מסירות טובות ומהלכים טובים. אני תמיד מדבר על הקבוצה שלי כי אני יודע שאם הקבוצה שלי תהיה במיטבה גם אני אהיה”.

על היום-יום בריאל מדריד והשינויים שעבר: "כל יום כאן הוא חשוב. חתמתי במועדון הגדול הזה, הדבר הראשון לזכות בתארים. לא תכננתי להבקיע שערים כמו שאני עושה עכשיו, אבל תמיד רציתי להיות בתוך הראש והלב של המדרידיסטאס. אני חושב שאני בדרך הנכונה. כשהגעתי מליון הייתי מאוד צעיר, ידעתי שריאל היא מועדון גדול אבל לא ידעתי עד כמה. תמיד רציתי להצליח, יום אחר יום. עכשיו כשאני מבין מצוין מהי מדריד, אני הולך בכיוון הנכון. אני מרגיש בבית. אני מאוד אוהב את מדריד, את הספרדים ואת המדינה. האנשים בסדר איתי וחולקים לי חיבה ואני נהנה כאן מכל יום, באימונים ובמשחקים”.

על המשחק ביום שני נגד מאיורקה: "יש לנו הרבה ביטחון אחרי המשחק המצוין נגד פ.ס.ז’. אבל עכשיו זו הליגה, זה משהו אחר, יש מולנו יריבה קשה. אנחנו צריכים ללכת על זה בכל הכוח. אנחנו רוצים נקודות, יש לנו יתרון (שמונה נקודות), אבל אנחנו צריכים להמשיך ככה.

ולסיום, על חברו לנבחרת צרפת וכנראה במועדון בעונה הבאה, קיליאן אמבפה, עימו שוחח לפי הדיווחים כרבע שעה לאחר המשחק - אמבפה? ברור שריאל מדריד רוצה אותו. הייתי רוצה שהוא ישחק איתי גם במדריד, אבל עדיין אתה צריך לכבד את הקבוצה שלו, את פ.ס.ז’. אבל הסיטואציה תלויה בו ונראה מה הוא רוצה לעשות".

קאסמירו: “רוצים את הברנבאו בטירוף דומה גם בקלאסיקו” | הקשר לא שיחק ברמונטדה נגד פ.ס.ז’ אך נפעם מהעוצמות של הברנבאו. הוא מדבר על המשחק הקרוב נגד ברצלונה ביום ראשון, על אמבפה והולאנד, מרכז השדה גם כמובן על הגרלת רבע הגמר: “ההיסטוריה של ריאל מדריד שוקלת הרבה”

image

הברזילאי נפעם מהברנבאו והעוצמות שלו ברמונטדה נגד פ.ס.ז’, אותה החמיץ בשל צהובים: “האוהדים תמכו בנו עד הסוף, זה היה ערב קסום שאפשר לחוות רק בברנבאו, רק בריאל מדריד. לא יכולתי לשחק אבל חגגתי כל המשחק, בכל שער, בכל מהלך, כמו כל מדרידיסטה אחר. נהניתי מאוד כמו כל האצטדיון ואני משוכנע שאמבפה התרשם”.

הוא מבהיר: “בכדורגל אפשר לטעות אבל בלי לאבד את הכדור כלפי יריב או שופט. עבירה היא תוצאה של המשחק, זה חלק מהכדורגל, לעתים צריך להשתמש בזה. אני מנסה לשחק את המשחק שלי, לגנוב כדורים ולעזור לקבוצה שלי אבל לעולם לא לפגוע ביריב. כמובן שאני אוהב לגנוב את הכדורים אבל רוצה גם להבקיע. אני לא מבואס מכך שמודריץ’ וקרוס זוכים לחופש התקפי בניגוד אלי. מרכז השדה גדול מדי בשביל קאסמירו בלבדו”. הריאיון המלא - לחצו כאן

Debate sobre el estado del Real Madrid: ¿Afectará el 0-4? ¿Revolución ante el Chelsea? ¿Qué hay que fichar?

במארקה ביצעו סקר אוהדים רחב בדיון על מצבה של ריאל מדריד: האם ה-4:0 שספגנו בקלאסיקו ישפיע על מאבק האליפות בליגה? האם תהיה מהפכה בהרכב נגד צ’לסי? איזה שחקנים המועדון צריך להחתים בקיץ? (מלבד אמבפה, הולאנד ואמבפה אולי).

"בריאל מדריד משוכנעים שהם יזכו באליפות אבל המועדון, וגם האוהדים, רוצים תגובה מיידית כדי למנוע פחד מיותר. המשחק לפני צ’לסי – היריבה היא סלטה ויגו בחוץ – ממש כמו גמר. כי הפסד ישאיר את אנצ’לוטי על קצה התהום לפני הביקורים בפיחואן ובוונדה מטרופוליטאני. הקלאסיקו השאיר את כולם פגועים ויש רבים שמצפים למהפכה קטנה ב-11 נגד צ’לסי – הקהל דורש את הפיזיות של פדה וקמאבינגה. מעבר לכך האוהדים לא אוהבים את ניהול הסגל של קרלו שיש בהם לא מעט שחקנים עם 300-500 דקות. “גם ההשוואה לצ’אבי הקטינה את אנצ’לוטי. המשחק הזה, יחד עם 150 הדקות הראשונות נגד פ.ס.ז’, וההדחה נגד בילבאו – העלו ספקות לגבי עתידו. במועדון לא חושבים על שינוי אבל האוהדים כבר חורצים את דינו”.

בערב אפרסם את התוצאות של האוהדים בספרד ובינתיים שואל אתכם מי שרוצה לענות ‘במרוכז’ למרות שהנושאים האלה עלו כמובן בתגובות שלנו אחרי הקלאסיקו.

נשאל אתכם - מוזמנים להשתתף גם מי שלא אוהד ריאל כמובן:

1. האם התבוסה בקלאסיקו תשפיע על האליפות המסתמנת?
    א. לא – הפער גדול מדי
    ב. כן – המאבק יהיה פתוח מאוד עכשיו.

2. איך הייתם רוצים לראות את ריאל מדריד משחקת נגד צ’לסי

א. 4:4:2 עם קמאבינגה ופדה ב-11 על חשבונם של קרוס או קאסמירו
ב. ה-4:3:3 הרגיל עם הקישור הקבוע ובהתקפה אסנסיו-ויני-בנזמה
ג. מערך 4:4:2 כשפדה מתחזק את השלישייה הרגילה.
ד. לא בין האפשרויות וזו תוספת שלנו – פדה במקום קרוס ו-4:3:3.

1. איזה חיזוק ריאל מדריד צריכה להביא בקיץ?
    א. להתאבד על ארלינג הולאנד
    ב. עדיף לחזק עמדות אחרות בסגל.

2. חוץ מאמבפה מה ריאל מדריד חייבת לעשות?
    א. שוב, להביא את הולאנד
    ב. לחזק את עמדת המגן הימני
    ג. לחזק את עמדת המגן השמאלי
    ד. קשר נוסף למרכז ההגנה
    ה. לא בין האפשרויות וזו תוספת שלנו: בלם

3. מה דעתכם על ניהול הסגל של אנצ’לוטי?
    א. רע מאוד – לא הגיוני שתשעה שחקנים יצאו מהדינאמיקה הקבוצתית
    ב. ניהול הסגל טוב – אך הוא טעה במקרים כמו של הזאר
    ג. ניהול הסגל טוב מאוד (כלומר האשמה היא על המחליפים)

4. מי הכי ‘מסומן’ על ידי הקהל והתקשורת אחרי חרפת הקלאסיקו?

א. אנצ’לוטי
ב. מבין השחקנים: קרבחאל, ויניסיוס, אלאבה, נאצ’ו, קאסמירו, קרוס, מיליטאו, רודריגו.
ג. גם את פדה ומודריץ’ שמו בין האפשרויות אך זה פחות הגיוני. קורטואה לא בין האפשרויות לבחירה, ובצדק.

1. האם אתם חושבים שקרלו אנצ’לוטי צריך להמשיך בעונה הבאה?
    א. אם הליגה תברח – אז לא
    ב. זה תלוי מה יקרה בליגת האלופות
    ג. אם הוא זוכה באליפות אז כן.

למרות הרגשת הגועל אחרי הקלאסיקו ולמרות הטענות המוצדקות מאוד כלפי קרלו יש לזכור שכל מאמן אחר לא היה יכול להצליח יותר.
9 נקודות בפסגה כשנותרו רק 9 משחקים ורבע גמר ליגת האלופות.
אי אפשר להשיג יותר ממקום ראשון ורבע גמר ליגת האלופות בשלב הזה של העונה.

במצב שהיה קיים בתחילת העונה עם זידאן שעזב וסגל זקן שצריך חריש עמוק ולא סתם רענון ועם שני המנהיגים של ההגנה שעוזבים כתבתי שאנצ’לוטי היה הכי מתאים בין כל המועמדים שהוזכרו, כי היה ברור שרכש לא יבוא ונשארים תקועים עם אותו הסגל כך שלא צריך מאמן מבריק לבנייה מחדש אלא לשמור על הקיים ולהשרות אווירה טובה, בזה אנצ’לוטי הצליח מעל ומעבר, רק שעכשיו רואים גם את החסרונות הברורים שלו שאותם ידענו כבר מזמן.
אז בסך הכל אנצ’לוטי עד עכשיו בעונה מוצלחת, ניצח את ברצלונה פעמיים ולכולם היה ברור שהרצף הזה חייב להסתיים מתישהו, זה קרה וזה היה מגעיל אבל זה קרלו.

בקיצור למרות הקלאסיקו אנצ’לוטי בעונה מוצלחת, ואני חוזר בי ממה שכתבתי ברגע של להט שיש לפטר אותו, יש לתת לו להמשיך עד סוף העונה ולרשום עוד אליפות על שמו ועונה הבאה להביא מאמן שמתאים יותר לכדורגל המודרני המשוחק בעשור השלישי של המאה 21.

בקשר לאלה שנבהלו והתחילו לכתוב פפ טים וכאלה… לא פפ טים ולא לוצ’ו טים ולא כלום, זה היה מסי טים, ואין להם ולא יהיה להם עוד מסי, אז תרגיעו.

תגובה מעולה טיטי.

לגבי ההרכב. את המשחקים הטובים ביותר עשינו העונה ב433 כשיכולנו ללחוץ גבוה.
אז מבחינת סימני השאלה:
רודריגו צריך לשחק על חשבון אסנסיו. לא בגלל היכולת ההתקפית אלא ברלל המשחק הקבוצתי והלחץ.
בקישור קורה הדבר המעניין ביותר. כמו שכתבצי תמיד, קרוס ומודריץ׳ צריכים להחליף זה את זה ראש בראש.
צריך להריץ את קאמבינגה כמה שיותר בקישור האחורי ואת פדה לצד מודריץ. קאסמירו צריך להרוויח את מקומו מחדש, העונה הוא לא עדיף על קאמבינגה בשום צורה שהיא.
בהגנה אין מה לשנות. להמשיך לתת את הדקות לפחות גרוע בין ואסקז לקרבאחל, פשוט הם מתעקשים להתחרות
זה בזה על מי יותר גרוע. כרגע לטעמי ואסקז עדיף, אך ורק בגלל ההתקפה.

@titi_camara, אל חשש, לקרלו אנצ’לוטי יש את ‘צבא העיתונאים שלו’. אני לא רוצה להתייחס לכך האם היה צריך לפטר אותו או לא, אלא לנתח את העונה הזו:

אף אחד לא מודד את 21/22 לפי הסופרקופה, וגם את גביע המלך אני שם בצד. כל מאמן נורמלי שהיית שם על הקווים היה מביא אליפות - והוא עוד לא הביא. כבר דיברנו על פתיחת העונה המחורבנת של אתלטיקו מדריד, ברצלונה והסגל הנוראי שלה עד לינואר וגם מאמן גרוע וההלם מעזיבת ליאו מסי. את כל מיני הסוסיאדדיות או בטיס או לא יודע מי - לא ספרתי ולו לרגע כמועמדות, גם לא את סביליה שנבהלת כבר חודש.

אני רואה את הדברים אחרת. אתה כותב ‘סגל מבוגר בשנה ולא שונה’ - אני רואה עונה בה אדן הזאר באמת כשיר לשחק ולא משתמשים בו, עונה בה ויניסיוס עשה קפיצת מדרגה (גם בזכות אנצ’לוטי - אבל לא רק), עוד אופציה במרכז השדה כמו אדוארדו קמאבינגה ומכת פציעות הרבה-הרבה פחות רצינית. בשנה שעברה פחות או יותר החודש הגענו למשחקים עם שמונה-תשעה נעדרים. אגב, לא רואה את מאיורקה מקבלת מאיתנו שישייה בוולדבבאס. גם עצם זה שיש קהל בברנבאו זה כיף.

אגב, השוואה לא שיא המדויקת, בלי התייחסות ללוח המשחקים, אבל שים לב. זוכר שאמרנו שהפערים יצטמצמו?

ריאל מדריד 20-21: 63 נקודות| מאזן 19-6-4| יחס שערים 23:51

ריאל מדריד 21-22: 66 נקודות| מאזן 20-6-3| יחס שערים 25:59

בעונה שעברה עשינו דאבל על ברצלונה (6 מ-6), ועל סביליה, 4 נקודות נגד אתלטיקו טובה יותר. יש לנו עוד את הפיחואן שאנחנו מתקשים בו מסורתית וגם הדרבי בחוץ לא יהיה טיול.