כותרות העיתונים לאחר הזכייה בסופרקופה:
שער המארקה הפעם לרוחב: “סופר-מדריד”, וייתכן שאפילו מחר יהיה פוסטר מתנה עם התמונה הקבוצתית| "ריאל זכתה בתואר אחרי ניצחון על בילבאו. מודריץ’ היה ה-MVP והפנים של הניצחון עם גולאסו (השער הראשון)| מרסלו השווה את שיא 23 התארים של פאקו חנטו| אזכורים גם להדיפת הפנדל של קורטואה ולכך שבנזמה ממשיך לכבוש.
בסיקור המשחק נכתב: “מודריץ’ וקרוס (הקוסמים) משפשפים את המנורה” – ריאל מרחיבה את האוצר שלה עם הסופרקופה שהגיע בזכות הקשרים הנפלאים שלה, מול יריבה חזקה שלא הצליחה להכניע את קורטואה ההירואי גם לא בפנדל. ריאל מביאה גביע חדש לארון התארים בברנבאו. הקשרים שלה שלטו בגאון בדו קרב מול בילבאו הגאה. ההשראה והכישרון שלהם, השער הראשון ופנדל מתוקן ב-VAR – הכריעו הכל. האריות יכלו לשוב ברגע האחרון עם הפנדל וההרחקה של מיליטאו, אבל אז הגיע קורטואה. ציוני המשחק? השלושה שהוזכרו קיבלו שלושה כוכבים. שניים לרודריגו ולבנזמה. אחד למילטיאו וללוקאס.
“מודריץ’ - כל יום ובכל שעה”, כתב רוברטו פלומר. “יש ספורטאים שנראה שאין להם בעיות. פדרר למשל, הוא זוכה בטורנירים גדולים בלי להזיע. וגם מודריץ’ באותו המימד. הוא כל כך טבעי, כל כך מדויק, זה נראה שצוות מהנדסים תיכננו אותו רק כדי לשחק כדורגל. האוהדיםב בריאד שראו ממנו רק שני משחקים - עדיין מסתובבים ברחובות בפה פעור. הוא הציג שוב כדורגל עילית - כה מהיר ויעיל בכל פעולה”. שורת המחץ היא בסוף: “הוא יכול לשחק עם סל ביצים בכל יד ולהחזיר את כולן שלמות בסוף המשחק”. ועוד: "מדריד נמדדת רק על ידי אירופה. היא פייבוריטית ועדיפה בליגה ובגביע וייתכן ותשיג טרבל מקומי עם כדורגל טוב. אירופה היא מה שמעניין אותה. אם תיקח את זה כאתגר - יהיה מטורף
עוד כותרות היו: “סופר בנזמה, מודריץ’ וקורטואה העניקו לריאל את התואר הראשון שלה העונה”| הפרשן למה: “ריאל זכתה בתואר בקלות ממה שציפיתי”| “קורטואה הענק הפך לגדול מתמיד כדי שריאל לא תסבול בסיום”| על השער הראשון: “רודריגו עשה פעולה טובה, אבל מודריץ’ עשה אפילו עוד יותר טוב – מי לעזאזל חושב עדיין שהוא לא אגדה?”| “למרבה המזל, בכדורגל יש עדיין שחקנים ואנשים כמו מודריץ’”.
שער ה-AS: עם קאלוז-אפ יחסי על מרסלו: “שוב אלופה”| ריאל כבשה את הסופרקופה, התואר הראשון שלה מאז הזכייה באליפות ספרד ב-2020| מודריץ’ כבש שער גדול וזכה בתואר ה-MVP| אזכורים גם למצב רוח השטות של אנצ’לוטי שאמר בציניות בעמדת הראיונות: “החזקנו יותר מדי בכדור”| ב-AS העלו כתבה עם הכותרת: “מודריץ’ הוא הכדורגל” ובה אספו מכל כלי התקשורת בעולם את שלל המחמאות אותן קטף הקרואטי אחרי הפארטידזו אתמול.
בסיקור המשחק נכתב: “מודריץ’ לקח את הגביע הראשון” – הלבנים זכו בסופרקופה עם שער של הקרואטי, שוב הטוב מכולם, ופנדל של בנזמה. בילבאו הסתפקה במינימום. “אנצ’לוטי זכה בתואר הראשון שלו בפרק ב’. זה אמנם תואר קטן אבל צריך להתחיל ממשהו. ריאל שיחקה כאלופה, כמצופה ממנה, בלי ערב מי יודע מה של ויניסיוס או בנזמה, עם משחק יותר אינטליגנטי מאשר יפה, עם מד הדופק ביד, והכי חשוב שמודריץ’ נעשה צעיר מיום ליום”.
תומאס רונסרו מסכם את הגמר עם המשפט הידוע בכותרת: “ריאל לא משחקת בגמרים, היא מנצחת אותם”. הוא מספר על אצטדיון ש-80% ממנו היה באוהדי ריאל מדריד כשבמדינה התאהבנו מהביקור הקודם ב-2020. "הם מעריצים קבוצה ללא גבולות, חסרת שובע, ללא גבולות. בילבאו באמת באה להתחרות אבל לא הצליחה. השילוב בין הוותיקים לצעירים אצל ריאל נהדר. אנצ’לוטי משלב היטב בין הדרישות הבלתי מתפשרות של המועדון הזה לגאוות החולצה. אנחנו חולמים על טרבל מקומי כשהתואר אתמול קטע רצף שלילי קטן מהעונה שעברה העגומה. אני בהחלט רואה אותנו מגיעים למאה תארים – המועדון הראשון שעושה זאת. הוא מחמיא לבנזמה ומודריץ’ ומספר את הסיפור של בנג’מין באטן על מי שנולד מבוגר פיזית אבל נעשה צעיר – שניהם בני 70 ביחד אבל משחקים בצורה מדהימה כמו ילדים. “למודריץ’ אין תאריך תפוגה וגם השער מייצג זאת. בנזמה? 16 מ-16 בפנדלים במדי ריאל”. לסיום הוא גם מחמיא לטיבו ("השוער הטוב בעולם, איפה כל העיוורים שלא בחרו בו לשוער השנה ואפילו לא שמו אותו כמועמד?) ולמרסלו (“אני מודה למיאטוביץ’ מכל הלב על כך שהחתים אותו. השגת את השיא האכזרי של חנטו”).
כל המספרים מהזכייה בסופרקופה הספרדי:

-
ריאל מדריד זכתה בסופרקופה בפעם ה-12 בתולדותיה, בתקווה שבשנה הבאה תזכה במפעל שוב ותשתווה לשיאנית ברצלונה. לריאל יש גם חמישה הפסדים בגמר. כל הזכיות שלנו: 1988 (נגד ברצלונה), 1989 (ריאל זכתה בדאבל ועל כן התואר הוענק לה אוטומטית), 1990 (נגד ברצלונה), 1993 (נגד ברצלונה), 1997 (נגד ברצלונה), 2001 (נגד סראגוסה), 2003 (נגד מאיורקה ), 2008 (נגד ולנסיה), 2012 (נגד ברצלונה), 2017 (נגד ברצלונה), 2020 (נגד אתלטיקו מדריד), 2022 (נגד בילבאו).
-
קרלו אנצ’לוטי זכה בתואר החמישי כמאמן ריאל מדריד והיחיד שחסר לו כרגע זה תואר האליפות בספרד. הוא זכה בסופר קאפ באנגליה (מגן הקהילה - עם צ’לסי), בגרמניה (עם באיירן מינכן) ובאיטליה (עם מילאן) וכעת השלים סרייה.
-
לוקה מודריץ’ הפך לשחקן הכי מבוגר שכובש במסגרת הסופרקופה הספרדי, בגיל 36 ו-129 ימים - זה היה שער הבכורה שלו העונה כפי שציינו וגם שערו הראשון נגד בילבאו בקריירה.
-
זה היה המשחק ה-30 שלנו העונה ושימו לב למאזן הנהדר: 23 ניצחונות, ארבע תוצאות תיקו ושלושה הפסדים, יחס שערים 24:67.
-
קארים בנזמה כמו שאמרנו אוהב לשחק נגד בילבאו עם 18 שערים נגדה לאורך הקריירה – יותר מאשר נגד כל יריבה אחרת. הוא גם העפיל למקום הרביעי בטבלת הכובשים בסופרקופה הספרדי בכל הזמנים עם שערו החמישי. בגוריסטיאן וסטויצ’קוב כבשו שישה, ראול שבעה ומסי מוליך עם שבעה.
-
לראשונה בתקופתו בריאל מדריד - השוער טיבו קורטואה הדף שני פנדלים ברציפות (גם נגד ולנסיה בליגה). הוא שמר על שער נקי בפעם ה-11 העונה ב-28 משחקיו.
-
נסיים עם רודריגו: קשר הכנף הברזילאי שפתח בהרכב - בישל בשלושה משחקים ברציפות לראשונה בתקופתו במועדון (83 משחקים), וכמו ב-21 המשחקים שקדמו לרצף הזה.
-
לוקאס ואסקס שפתח בהרכב אף הוא רשם היסטוריה קטנה עם הופעתו ה-262 במדי ריאל מדריד ולמה המספר הזה מעניין? כי הוא השתווה לאגדה פרנץ פושקאש.

בתזמון מושלם הוא כבש את שער הבכורה שלו העונה, בבעיטה מכל הלב, אבל זה היה מעבר לכך. ספרד מאוהבת בלוקה מודריץ’, שוב, אחרי הפארטידזו בגמר הסופרקופה. גם הנשיא פלורנטינו פרס הכריז חגיגית: “הוא הטוב בעולם בתפקידו ומגיע לו לזכות שוב בכדור הזהב”. לוקה, ואל תזכירו לו את הגיל שלו - הפך לשחקן המבוגר ביותר שכובש בסופרקופה (36 שנה ו-129 ימים). לאחר המשחק הוא זכה לתשואות וכמובן נבחר למצטיין במשחק - פרס ה-MVP. הפרס הגדול באמת יגיע כשיחתום כבר על חוזה ל-2023. כבר במחצית אמרו פרשנים בספרד: “מוטב שהיה חותם על חוזה כבר אתמול מאשר מאחר. השער שלו מדהים, כמה איכות - כמו כל העונה שלו”. “הייתי מחתים אותו לשנתיים-שלוש אפילו, היא שילוב של אינייסטה ופירלו. מדהים, מדהים, מדהים”, נפעם ג’ו קול, שחקן העבר האנגלי. “למרבה המזל – בכדורגל יש עוד שחקנים כמו מודריץ’”, הייתה כותרת אחרת כשבמארקה הוא קיבל את הציון הגבוה ביותר של שלושה כוכבים. כותרת נוספת הייתה: “מודריץ’ הוא משהו אחר”.
השחקן עצמו מעדיף לדבר על המגרש. כהרגלו הוא ממעיט במילים בעמדת הראיונות וכמובן צנוע. כה אמר לאחר המשחק: “אני מאוד שמח כי זכינו בתואר הראשון שלנו העונה. הפרס שלי? ה-MVP שלי זה לא הדבר החשוב והמשמעותי. אני מדרידיסטה. אני משחק במועדון הטו בעולם. אני מקווה שנזכה בעוד תארים רבים ושנראה את כולכם חוגגים איתנו בסיבלס בסוף העונה. אני נותן כמיטב יכולתי, נהנה מכל רגע בגיל הזה, נהנה מכדורגל יותר מאיי פעם. כי אתה אף פעם לא יודע מה יקרה ומתי תפסיק חלילה. אני פשוט שמח. להיות שחקן של ריאל מדריד? אני אסיר תודה על הכל. אני מקווה שאוכל לשחק ברמה הזו עוד הרבה שנים. יש לי קשר טוב עם המועדון ואני בטוח שנגיע להסכמה. מעולם לא לקח לי אפילו שתי דקות להגיע להסכם לחדש ולחתום ואני בטוח שנגיע להסכם”. שלא יגמר לעולם.
על השער שלו: “סוף סוף כבשתי, כי השנה פגעתי הרבה בקורות ובמשקוף ולא הצלחתי. זה היה שער חשוב במשחק טוב שלנו. רודריגו התמודד מול שלושה שחקני הגנה והצליח למסור לי פס נהדר. כבשתי וזה עזר לנו לצבור ביטחון ולהיכנס למשחק עוד יותר”. הוא מוסיף כי לקראת הסיום הקבוצה התגוננה נמוך מדי ובילבאו לקחה את הכדור הרבה". "הדבר החשוב הוא לנצח. יש לנו הרבה דרכים לשחק ואנחנו משתמשים בזו שהכי מתאימה לנו בכל משחק. אני נהנה מאיך שאנחנו משחקים ואני מרגיש בנוח עם החברים שלי לקבוצה. זה הדבר החשוב על אנצ’לוטי: “הוא חשוב לי מאוד, הוא אדם גדול וגם מאמן גדול. צריך להסתכל על מה שהוא השיג בקריירה. הוא מוביל את הקבוצה בצורה מרשימה. מאז שהוא הגיע הוא נתן לי ביטחון והרבה אמון. כשיש לך מישהו כזה הכל הרבה יותר קל ודברים מסתדרים לך. אני אסיר תודה על הכל. בשלב הראשון שלו בקבוצה זכינו בהרבה תארים ועכשיו אני מקווה לחזור על זה”.

הנשיא פלורנטינו פרס שצפה במשחק הגמר ביציע כמובן (אגב אפשר היה לראות שלט ענק עם הדיוקן שלו מצד אוהדי ריאל בערב הסעודית) - וירד לחלוקת הגביע כדי להיות לצד השחקנים והמאמן - מבסוט כמובן מהזכייה בתואר והגיע הזמן להתראיין לראשונה העונה. “זה היה משחק טיפוסי בין שתי קבוצות גדולות שרוצות לנצח. אני רוצה לברך את בילבאו על המשחק המצוין שלה”.
“התואר הזה אומר הרבה, עשינו כמה שינויים ואנחנו פותחים עידן חדש עם מאמן שמכיר אותנו טוב מאוד והגנה שהשתנתה אבל נותנת תוצאות מעולות. אנחנו שמחים ואופטימיים, אנחנו בכיוון המנצח. אנחנו תמיד רוצים לזכות בהכל, אנחנו ריאל מדריד, לימדו אותי את זה מגיל צעיר כשהייתי עם אבי במגרשים לפני 60 שנה. זה הקו שסנטיאגו ברנבאו ז"ל הנחה לנו”. אגב, זה התואר ה-49 של ריאל מדריד (קבוצות הכדורגל והכדורסל יחד) בתקופתו כנשיא.
“ריאל מדריד היא אוניברסאלית, כל מקום שאתה הולך אליו – מלא באוהדים. ריאל מדריד היא בכל מקום, המועדון שיש לו הכי הרבה אוהדים בעולם. אני רוצה להודות על היחס שקיבלנו כאן מכולם, זה היה שבוע טוב לכדורגל הספרדי”.
התשואות למרסלו: “מרסלו הוא אגדה בריאל מדריד, אני חושב שכולם אוהבים אותו וההכרה שלו ברורה. הגיע לו לזכות במחיאות כפיים”. עוד החמיא לשחקנים נוספים אצלנו: "קורטואה ומודריץ’ הם שני השחקנים הכי טובים בעולם בעמדתם. מודריץ’ בכושר מעורר קנאה, הוא ראוי לזכות שוב בכדור הזהב.

קרלו אנצ’לוטי חגג תואר חמישי כמאמן ריאל מדריד| “התנתק” מחוסה וילנוגה עם הזכייה בתואר החמישי שלו בריאל מדריד בשתי הקדנציות. כעת הוא במקום השישי לבדו. אם יזכה בתואר נוסף הוא יוכל להשתוות לליאו בינהאקר ההולנדי כבר העונה (שישה תארים), ואם יזכה בעוד שני תארים ישתוו לוויסנטה דל בוסקה במקום הרביעי. הוא השיג את אחד משני התארים היחידים שהיו חסרים לו בפרק א’ בלבן. כה אמר קרלו לאחר המשחק, ולא שכח לסגור חשבון עם המבקרים בדרכו הג’נטלמנית.
“זה היה משחק עם יותר מדי החזקת כדור”, אמר והתפוצץ מצחוק. “הנה, ראיתם, יש לנו סגנון שמייד משחק נגד ברצלונה לדוגמא, והיום שיחקנו בצורה אחרת לגמרי וניצחנו שוב, היינו מצוינים ב-70 הדקות הראשונות. יש לנו כמה וכמה דרכים לשחק ואנחנו מבצעים את זה טוב, זה כיף לראות את הקבוצה משחקת והאווירה טובה מאוד. זה כבוד לאמן את הקבוצה הזו ואני שמח מאוד על התואר הזה, בשלבים רבים שיחקנו טוב מאוד. ההתחלה הייתה טובה ובטוחה ואחראית. בחלק האחרון קצת איפשרנו לבילבאו להיכנס למשחק אבל קורטואה מנע עשר דקות של טירוף. התואר הזה מביא לנו דחף ללכת בעקבותיו, עוד מוטיבצייה וסיפוק אבל אין לנו הרבה זמן לחשוב וליהנות מזה, יש עוד מפעלים ואין רגע דל בעונה הזו. כמובן שתואר זה פרס חשוב, בנאפולי ובאברטון עשיתי עבודה טובה ולא זכיתי בתארים”.
הוא שיבח את רודריגו ואמר שהפעם הוא היה הדומיננטי (לעומת ויניסיוס שבערב פושר) - “הוא עשה משחק טוב מאוד, הוא שחקן טוב, הוא היה חשוב בשער של מודריץ’”. על הקרואטי: " “לוקה תמיד אותו דבר, כמו טוני וקאסמירו. כשהם נמצאים אנחנו שולטים במשחק, אחרת זו בעיה”. כשנשאל על דבריו של פלורנטינו שהחמיא למודריץ’ וקורטואה - “כמובן שאני מסכים”. מה שהוא לא הסכים זה להגיד מה לחש באוזנו של הנשיא בחגיגות התואר. “זו שיחה אישית בינינו. אבל זה ברור לכם שאני שמח להיות חלק מהמועדון הזה”. עוד אמר: “אנחנו לא אותה הקבוצה כמו בתקופה הקודמת. אין לנו את כריסטיאנו אבל יש שחקנים אחרים כמו רודריגו ו-ויניסיוס והסגל איכותי”. “היו לי ספקות קלים לגבי ההגנה בתחילת העונה אבל השחקנים מקריבים מעצמם”.

קורטואה: “התואר הזה מראה שאנחנו עושים עבודה נהדרת”| השוער הבלגי הצליח לשמור על שער נקי בפעם ה-11 העונה ומנע דקות קשות מהקבוצה. הוא הדף את הפנדל של ראול גארסיה בהצלה מדהימה עם הרגל, ולראשונה בתקופתו במועדון הדף שני פנדלים ברציפות. לא רק הנשיא החמיא לו והגדיר אותו כשוער הטוב בעולם אלא בכל כלי התקשורת לא מצאו את הסופרלטיבים. זה אכזרי איך שהוא הדף את הפנדל עם הרגל, הוא שוער מדהים", החמיא סנטיאגו קניזארס, שוער העבר האגדי של ולנסיה. “הוא נפלא כל העונה ועכשיו התעלה שוב גם ברגע מכריע. הוא מנע מריאל דקות מייסרות עם הצלה מדהימה”, החמיאו עוד ב-AS. גם במארקה הצטרפו לקריאה.
"היו לי ספקות אם אני אזנק לצד ימין או למרכז והשארתי את הרגל חזקה ליתר ביטחון. אני שמח שהצלחתי להדוף את הבעיטה וששימחנו את המדרידיסטאס עם התואר הראשון שלנו העונה, אמר ושחזר את הפנדל. “אם הם היו כובשים, היו נשארות עוד שבע-שמונה דקות לשחק וזה לא קל. בסוף הכל הלך כשורה”. הוא התרגש מהמחווה של פרס - “אני מודה לו מאוד. אני מנסה להמשיך ולשמח את המדרידיסטאס, זה הכי חשוב עבורי. אני רוצה להמשיך לזכות בעוד תארים עם הקבוצה. כמובן שאנחנו לא מסתפקים בזה ורוצים עוד, אך התואר הזה מראה שהקבוצה עושה עבודה נהדרת. ואלי היו ספקות קלים נגדנו אחרי ההפסד לחטאפה, אך ניצחנו את ולנסיה מיד, את הקלאסיקו וגם היום ועלינו להמשיך בקו הזה. בקרוב יש לנו משחק גביע נגד אלצ’ה ואנחנו רוצים להגיע לגמר. זה מפעל מסוכן”. על היכולת של הקבוצה הערב: “אתלטיק היא יריב שמגינה היטב. שיחקנו מאורגן מאחור ושמנו לב לכל דבר”.