אחת המחשבות שהיו לי במהלך המשחק נגד מאיורקה, זה שמעבר ליכולת נטו של כריסטיאנו כשחקן כדורגל, הוא היה מכריח שחקנים אחרים לחפש אותו וזה דבר גדול מאוד לסוג השחקנים שקיימים בסגל הזה.
זה היה מכוער לצפייה לפעמים, מעצבן, לא חברי ועוד דימויים כיד הדמיון. אבל שאתה רואה חבורה של שחקנים חסרי יכולת הבקעה מנסים לבעוט מסיטואציות הזויות תוך כדי קבלת החלטות שספק קשורה לענף, ובעצם גומרים התקפה עוד לפני שהתחילה - אתה מתחיל להתגעגע לדיקטטורה של כריסטאנו, שגם אם לא הבין את הגבולות של עצמו בגלל דימוי עצמי של אל, לגמרי הבין את המגבלות של חבריו לקבוצה.
https://twitter.com/iammoallim/status/976876158653382656?s=19
לפעמים גם שחקנים עם דימוי עצמי של אל כלפי חוץ, יודעים עמוק בפנים את האמת.
הניתוח שלך נכון ברמת התוצאה הסופית, אבל לצערי אני לא מסכים עם ה"מניע" של רונאלדו. זו הדרך היחידה בה הוא ידע לשחק, זה לא קשור להבנת המגבלות של חבריו.
היופי בכריסטיאנו זה שרק מעצם הימצאותו על המגרש הוא עשה את חבריו טובים יותר. לא משנה מה הסיבה, אבל הוא היחיד שבא לעבוד גם במשחקי ליגה חסרי משמעות מול מאיורקות, והטריף את חבריו לשחק גם כן. הוא לא באמת ההבדל ברמה בין עונות של 100 נקודות לעונות של 70, אבל הנה, זה קורה ולכו תסבירו…
כשאומרים על שחקן שהוא עושה את חבריו טובים יותר חושבים על אחד שמחלק מסירות ומשתף את כולם, אבל לא, מדובר במנהיג על המגרש שמחדיר מוטיבציה וגורם לכולם להאמין שאילו זה אפשרי.
מה שהכי יפה אצלו, זה שהוא מצליח גם כשכבר היכולת האישית היא לא גבוהה בכלל. הוא לא מהיר, לא מדרבל, ואפילו הבעיטות כבר לא מה שהיו. ועדיין הוא נכס לכל קבוצה שישחק בה, ועדיין משווים אותו לגדול בכל הזמנים. תופעה
בעונה האחרונה של רונאלדו עשינו 76 נקודות, אז השתנו עוד כמה דברים.
רונאלדו יותר טוב מכל מי שיש לנו אבל ההשוואה ההוגנת הייתה אם היינו לוקחים את הקבוצה עם רונאלדו מול קבוצה עם כוכב התקפי אחר, ועם סגל עמוק ותחרותי גם בשאר חלקי המגרש. לקחת את רונאלדו ולהחליף אותו בויניסיוס או אסנסיו, ואפילו בהזאר עם מה שקיבלנו ממנו עד כה, וקישור של שני שחקנים וחצי… ברור שזה לא בר-השוואה. אם את רונאלדו היה מחליף לבנדובסקי או אמבפה היה על מה לדבר.
עם רונאלדו: 96 (שמינית), 92 (חצי) , 100 (חצי) , 85 (חצי) , 87 (זכיה), 92 (חצי), 90 (זכיה), 93 (זכיה), 76 (זכיה).
בלי רונאלדו: 68 (שמינית). והעונה קצב של 76 נקודות לפני רוב המשחקים הקשים (1 מ6 באלופות).
אבל לא משנה, העובדה שרונאלדו חשוב הייתה ידועה.
הנקודה שלי הייתה יותר על כמה שהוא היה גדול בכך שהחדיר מוטיבציה לחבריו. הוא מ2014 לא באמת עבר שחקנים ולא היה מבחינת רמה בלבל של מסי, אבל לכו תתווכחו עם מה שהמשיך לעשות
רונאלדו השחקן הכי גדול בתולדות המועדון אבל בין התוצאות לסיבה שנתת להן - שרונאלדו החדיר מוטיבציה לחבריו - אין קשר. איפה הייתה המוטיבציה שהחדיר בשחקנים בעונה האחרונה?
הדבר שהכי חסר לנו ויש לרונאלדו בשפע זה גולים. עוד משהו בסיסי שרונאלדו עושה ואין לנו, וזה כן מתחבר להודעה של אליאור על כך ששחקנים חיפשו אותו, זה שהוא עשה תנועה בלי כדור לרחבה במטרה שימסרו לו והוא יבקיע. בנזמה, ויניסיוס, אסנסיו, הזאר - כולם מחכים לכדור לרגל או נעים לצדדים. אם ויניסיוס היה משקיע בריצה לרחבה בלי כדור, במקום בדהירות מיותרות באגף, הוא היה משפר את המספרים אפילו עם טכניקת הצ’יבוטה הנוראית שלו.
כל שאר הדברים שמייחסים לרונאלדו הם בעיקר מיסטיקה.
לא מסכים, אבל זה בלתי אפשרי להוכיח.
לטעמי הבחור כן עשה את חבריו טובים יותר, מקצוענים יותר ומה לא.
אני דווקא רואה את זה פחות בצבעים של שחור ולבן.
ראיתי כאן כבר הודעות של אנשים ששמו לב כמוני לכך שלכריסטיאנו היה יותר ריספקט לשחקנים שהוא מעריך כמו קאקא, בייל בתחילת דרכו, בנזמה בעונה אי זוגית או עכשיו דיבאלה לדוגמא. פחות מתחרפן עליהם, מוסר להם יותר מלאחרים באזור הרחבה.
ככלל אני יכול ללכת איתך כי מדובר פה על 97% מהשחקנים שהוא שיחק איתם, אבל יש יוצאי דופן - כך שמבחינתי הוא ידע לשחק בעוד דרכים כשזה התיישב לו עם הקבוצה האקסלוסיבית שהוא כן מעריך.
הייתי רוצה לראות את רונאלדו מפרגן לבייל או דיבאלה כשמסי על 44 והוא על 42 במחזור 36. אבל עזוב, זה דיון תיאורתי. כמובן שיש שחקנים שהוא מעריך יותר, זה טבעי ובסוף כל שחקן שמתיימר להיות שחקן טופ חייב לקבל מהקבוצה שלו את המקסימום האפשרי בהנתן המגבלות שלו ושלה. המחלוקת ביננו, אם בכלל, היא האם רונאלדו עשה זאת בכוונת מכוון כי הקבוצה שלו הייתה גרועה בלהבקיע גולים, או שהקבוצה נבניתה מראש כדי להתאים לצרכים של רונאלדו עצמו.
בהנתן הדיונים הרבים על ההשרדות המופלאה של בנזמה בהרכב של ריאל במשך כ"כ הרבה שנים כחלוץ פותח, אותו חלוץ שבורח לצדדים, מפנה שטחים, משחק כציר ועל הדרך גם מבקיע מדי פעם כשאין ברירה, אני חושב שהאופציה השניה היא הנכונה.
אגב, קל היה לראות איך רונאלדו תיעב את היגוואין בעונה הראשונה שלו אצלינו. פשוט כי היגוואין הוא סקורר שלא רואה אף אחד בעיניים כשהוא מול השער.
בגילו המופלג היום, נדמה שרונאלדו פיתח יותר סובלנות. אפילו הוא כבר מבין שהוא לא יגיע למספרים הדרושים לבד.
או שהוא הבין שתואר קבוצתי, אפילו אם לא שיחק בגמר, שווה מבחינת איך שיזכרו יותר מכל תואר אישי.
אתה מסתכל רק על התכונות השליליות של הרעב. תסתכל על החיובי שבזכות אותו רעב הוא הגיע להתחרות במסי על אף שכשרונית הוא כבר איזה 5 שנים רחוק ממנו מאוד.
גם רונאלדו מבין שתואר קבוצתי שווה יותר, לכן כשיגיע מחזור 36 תשאל השאלה הבאה: האם אי פרגון יפגע בקבוצה? במידה וכן תאמין לי שהוא יפרגן. אם הסיטואציה היא 2 מחזורים לסיום ו10 הפרש בנקודות כשהמקום השני גם כן מובטח, אז כן, אולי נראה את רונאלדו מסיים לבד.
בנוסף, אצל רונאלדו ב99% החוסר פרגון מסתיים בשער. ראיתי בקבוצה שלנו יותר פעמים עודף פרגון שמסתיים באיבוד מאשר אגואיזם שמסתיים באיבוד. לכן לא כל כך אכפת לי שהוא יסיים לבד, כי הוא גם יבקיע
יחס הבעיטות-שערים שלו בין הנמוכים באירופה, אני לא רואה איך זה עומד עם הטענה שהוא אגואיסט כי הוא יסיים בהצלחה ואחרים לא.
אוקי, בוא נבדיל בין חוסר פרגון במצב שער בטוח לבין לבעוט מחוץ לרחבה ולא למסור פס אחורה.
לרוב אעדיף ששחקן יבעט מחוץ לרחבה במצב לא פשוט לשער, במקום להתמהמה עוד עם הכדור. רוב השחקנים היו מכדררים עד איבוד (שלא נספר בסטטיסטיקה זו) או מוסרים להתקפה שתגמר בלי שער (גם לא נספר בסטטיסטיקה זו).
אז רונאלדו בועט, וסוחט הצלה (שלעתים קרובות מובילה לכדור קרן).
אגב אתה יודע למי אני מאמין שיש יחס טוב של בעיטות/שערים? לבלמים שנוגחים בקרנות ובועטים פנדלים. בוא תסביר אחרי זה למה ראמוס חלוץ טוב מרונאלדו…
כשאני התכוונתי לחוסר פרגון, התכוונתי לכך שמצב טוב הוא יעדיף לסיים לבד (לצורך העניין 2 על 1 וכו)
כבר ניהלנו את הדיון הזה בפורום הישן בשירשור ארוך ומתיש על פני דפים רבים, ורונאלדו ענה באותה עונה על המגרש כמו תמיד, לא רוצה לחזור על אותן הטענות במיוחד כשרונאלדו כבר לא כאן איתנו.
אבל אני חייב לציין שזה כן מפתיע אותי שגם עכשיו אחרי שהפורטגלי לא כאן ושאפשר לראות את הבור שהשאיר גם מהחלל החיצון שעדיין יש דיון על היכולות ומה הוא הביא או לא הביא…
מה יותר כישרון בכדורגל מלשים את הכדור ברשת בקצב של 1.2 שערים למשחק ? אין משהו מעל לזה, לא היה משהו מעל לזה וגם לא יהיה, כל שחקן ששם 1.2 שערים למשחק הוא מעל המשחק עם כמות כישרון הכי גבוהה שאפשר.
לא נכון. האם רונאלדו יותר מוכשר ממסי? לטעמי לא.
שים חלוץ בינוני לצד מסי והוא יכבוש בצרורות, האם הוא טוב מהארי קיין?
כדורגל זה משחק קבוצתי ולכן להחליט רק על פי מי כבש יותר זה לא נכון.
לרונאלדו יש המון תכונות שהן פשוט לא סקסיות, כמו מיקום.
אנסה להסביר זאת אחרת. אם אני צריך לשפוט את רונאלדו בכנות ולתת לו ציון פיפא, אני לא חושב שהוא יהיה טופ 3 בעולם. עם כל הכבוד ל99 שאתן לו בנגיחה… בגלל שתכונות כמו מיקום לא נמדדות שם, ותכונות כמו לרצות יותר מהיריב והתעלות במשחקים גדולים גם לא.
הרי הבעיטה שלו בהחלט כבר לא כזו מאיימת כמו פעם, המהירות כבר אינה, הדריבל גם לא נמצא, מסירה מעולם לא הייתה תכונה שהפכה אותו לגדול, ואני חושב שקל יותר להפיל אותו מאשר את רוב השחקנים.
לכן הוא בטח היה מקבל ציון חמוד, אבל בהחלט לא מפלצתי כמו מסי, ניימאר, הזארד ואמבפה.
זו כוונתי בנוגע אליו.
כדורגל אמיתי זה פיפ"א ? נו באמת…
מה זה כישרון ? בכדורגל המטרה היחידה זה להבקיע יותר שערים מהיריבה, הדבר הכי חשוב בכדורגל זה שערים, כישרון מבחינת שחקני התקפה נמדד בסט יכולות המאפשרים לך להבקיע כמה שיותר שערים. אם שחקן מבקיע 1.2 שערים בממוצע אתה לא יכול לבוא ולטעון שהוא לא כישרוני ! הוא הכי טוב בפאקינג הדבר הכי חשוב בכדורגל, אין יותר מזה, זה הטופ שבטופ, אי אפשר לבקש משחקן יותר, יש מבין ?
שוב, רונאלדו ממש מצטיין בעיקר בדבר אחד אבל הוא עושה זאת הכי טוב מכולם, למזלו הדבר היחיד הזה שהוא עושה הכי טוב זה הדבר הכי חשוב במשחק הכדורגל, לא חשוב שאין לו דריבל סקסי או שלא עובר שחקנים כאילו לא שם או לא מוסר עם העקב בעיין עקומה, הוא שם את הכדור ברשת.
נניח שחקן שיש לו את הדריבל של רונאלדיניו, המהירות של אמפבה ואתלטיות של רונאלדו בשיאו אבל מבקיע 0.5 שערים למשחק, האם הוא יותר כישרוני מרונאלדו ?
נטחן עד דק בדיון הישן, רונאלדו מבשל כמעט כמו מסי כשרונאלדו הוא לא בונה המשחק ומשחק עם חלוצים שמסיימים פחות טוב מאלה ששיחקו עם מסי.
הערת אגב, להסתכל על הנתון הזה בהקשר של רונאלדו זה בעייתי, כיוון שכשיש לך מבקיע בסדר גודל שלו אתה באופן מובנה רוצה שיבעט הרבה מאד עד רמה שזה יוריד לו את האחוזים.
אני לא חושב שיש מאמן שהיה מבקש מרונאלדו לבעוט מ 30-40 מטר או מכל זווית אפשרית כי פעם ב12-13 בעיטות (זה די קרוב ליחס שלו למיטב זכרוני) זה הולך לשער, יש דרכים יעילות יותר להבקיע שערים ולסיים התקפות.
יש לרונאלדו תכונות מעולות - הוא מנתר מדהים, נוגח מעולה, בעל בעיטה טובה מאוד בשתי הרגליים וחיית טרף בתוך הרחבה.
לצד זה יש גם חסרונות כמו ניסיונות דריבל מיותרים למרות שאת הצעד הראשון הקטלני הוא איבד אי שם ב2010 ואת שאר הדריבל לאט לאט ככל שעברו השנים או ניסיונות בעיטה רבים בכל משחק למרות מצבים קורצים יותר שהיו יכולים להיווצר ממסירות לחברים.
יקום המאמן שיגיד לרונאלדו חבוב, אתה לא תבעט 10 בעיטות לשער מכל זווית בכל משחק כי זה לא יעיל, לא אחרי שהוא מבקיע 50 שערים כל עונה. לא יקרה.
גם למסי סולחים על החלטות שגויות (גם אם הן קורות פחות) כי, טוב הוא פאקינג מסי. הם לא מושלמים אבל הם הדבר הכי גדול שהיה בכדורגל ב25 השנים האחרונות והם יקבלו הנחות בצדק.