אתה צודק לחלוטין שהכל יחסי. לדוגמא, ריאל סיימה שנה שעברה במקום שלישי וזכתה במקום באלופות - כישלון מבחינת ריאל מדריד אבל הישג היסטורי וחסר תקדים לקבוצה כמו אייבר למשל. לברצלונה הנוכחית, עם הפוטנציאל שיש לסגל ועל רקע השאיפות של המועדון (ובמיוחד בהינתן והשחקן הכי טוב בעולם, ספק בהיסטוריה נמצא בשורותיה), יש ציפיות גבוהות, שכרגע הקבוצה לא מממשת.
היא לא יכולה לממש ציפיות לטרבל בחודש אוקטובר.
תשמע, האם זה אפשרי שפתאום הקבוצה תתחיל לשחק עם שיטה, לממש את הפוטנציאל שלה ולאתגר את גדולות היבשת? זה אפשרי. על סמך השנתיים האחרונות, איך שהיא נראית כרגע והמגמה יש לי ספק. בהתאם אגב, יש מצב שהאזרד, קורטואה, מרסלו ומודריץ יחזרו לשיאם, יוביץ יסיים את העונה כחלוץ על עם 30 שערים וריאל תיקח טרבל, אבל כרגע נדמה לי שאוהדי מדריד לא מרוצים מהקבוצה שלהם, וזה נראה לי לגיטימי.
לא ברור לי על איזו מגמה מדובר - אתם אחת הקבוצות הכי טובות באירופה גם בלי אותה “שיטה” (מבין שואלוורדה לא אומר לשחקנים מה לעשות), נחותים באופן ברור משתי קבוצות בלבד בכל היבשת, וזה עוד לפני שמסי התעורר ושגריזמן באמת נכנס לעניינים. התממשות תרחיש שבו אתם מדדים לזכייה בצ’מפיונס + אליפות (ומייללים על הכדורגל שהוביל לשם, כמובן) תלוי הרבה יותר ביד המקרה והרבה פחות במס’ פסוקי קרויף שואלוורדה יקרא עד סוף העונה (עם כל זה שהוא ממש לא חף מהפיאסקואים של השנתיים האחרונות).
בפועל המרחק שלכם מזכייה בצ’מפיונס בעונה שעברה, למרות דרמטיות ההדחה, היה קטן למדי. השנה הפוטנציאל גבוה יותר לטעמי, והפתיחה החלשה של הליגה גורמת לכם לפספס את זה.
ליגה הספרדית בשנים האחרונות בירידה מתמדת. אי אפשר להתכחש לזה, הסיבה שאנחנו איכשהוא מצליחים לסיים אותה בהצלחה , זה לפחות בחלקה לחובתה של הליגה ולא לזכות ברצלונה (ומסי כמובן). אורי, תסביר לי איזה תחרות עמדנו בשנתיים האחרונות? באמת בוא תסביר לי, איזה קבוצות עמדו מולנו? אתלטיקו? באמת. אל תצחיק אותי אתם בטח שלא.
תבדקו את מספר הנקודות שברצלונה לקחה שנה שעברה. אותו מספר נקודות שלקחנו שנה שעברה בכל אחת מהשנים שריאל היתה חזקה (עשור אחרון) והינו מפסידים את האליפות.
גרועה ? בינונית? זה הכל סמנטיקה של מילים. בפועל, אנחנו לוקחים אליפות למרות שאנחנו בינונים לגמרי. כל מי שבאמת רואה את ברצלונה משחקת מבין את זה. משחקים שלמים מסתימים בלי בעיטה לשער …
ואלורדה נהנה מהמון מזל והמון תחת. אני כבר הפסקתי לספור משחקים שקבוצות יריבות מגיעות לאינספור מצבים מולנו, מחטיאות כמו קבוצות של חובבנים ובסוף מפסידות להברקות של מסי וסוארז*. ואז בסוף הטרמפיסט העונה לשם ואלורדה מקבל את הקרדיט.
*(ראה ערך סביליה ואינטר)
ליברפול ורומא זה לא מזל רע או צירוף מקרים, פשוט במשחקים האלו. הבלון המאוד נפוח התפוצץ. הפסקנו להנות מהמזל וטר שטגן ומסי, ופתאום הקבוצה היריבה ניצלה את המצבים שלה.
ברגע שאתם תתעוררו, ברצלונה תשאר מאחור. אני עדיין חושב שאתם תזכו באליפות. יש גבול לכל דבר.
- מאיזו תחרות סובלות יובה ובאיירן? גם הן קבוצות בינוניות? מי לא קבוצה בינונית פרט לליברפול וסיטי? אם אין כאלו אז אנחנו מסכימים על העובדות ואתם פשוט מתעקשים לקרוא לקבוצה בטופ 5 של אירופה “בינונית”, שזה יצירתי. אתם לא נמדדים נגד מדריד של 2017 אלא נגד זו הנוכחית, וביחס לכדורגל האירופי היום בארסה קבוצה חזקה (בטח שפוטנציאלית, וגם בפועל בעונה שעברה ובזו שלפניה).
- אתה מדבר על מס’ הנקודות הנמוך בשנה שעברה. מה עם העונה לפני כן? לא נחשב?
- עשרות נצחונות לאורך עונה שלמה הם עניין של מזל ותחת, שני הפסדים לאורך שנתיים בתוצאות אסטרונומיות ובניגוד ליחסי הכוחות האמיתיים - לא מזל רע ולא צירוף מקרים. תסביר.
פה בדיוק הטעות שלכם - תקופת פפ טים היא החריג הסטטיסטי ולא מה שאתם רואים עכשיו. לראול הספיקו 25 שערים כדי להיות הפיצ׳יצ׳י.
וכן, עכשיו הוסיפו לכם את דה יונג (לדעתי פוטנציאל לשחקן טופ עשר בעולם בשקט) וגריזמן. מסי מתחיל להיכנס לעניינים. ואלורדה שמאלורדה
תזכיר לי מתי יובה ובאיירן זכו בליגת האלופות בשנים האחרונות, אולי הליגה החלשה שלהם זה חלק מהסיבה שהם לא מצליחות לזכות באירופה? אולי הן הכשלים שלהן בבנית הסגל שלהם מוסתרים ע"י זה שהם זוכים בליגה שלהם אבל שהם פוגשים קבוצות חזקות באירופה אז הבלון מתפוצץ?
ההבדל בין השנה הראשונה , שבה נתתי גם בזמן אמת קרדיט לואלורדה בליגה , שבשנה הראשונה שמרנו על יציבות מרשימה . בשניה פשוט היינו פחות גרועים מהמתחרים שלנו. אבל בעיקרון גם בשנה הראשונה זכינו בגלל 0 תחרות.
3.שקבוצה יריבה מגיעה למצבי הבקעה של אחד מול אחד מול טר שטגן ומחטיאה פעם אחר פעם . כן זה מזל ותחת. להזכיר לך את השלוש אפס בקלסיקו? אם רונאלדו לא משחיל לעצמו, אתם דופקים אותנו בראש ומנצחים וזה רק משחק אחד מאלף משחקים דומים.
המפגש הכפול מול ליברפול זה המראה של כל העונה של הקבוצה שלנו. במפגש הראשון ליברפול במחצית השניה היתה צריכה להבקיע שלושה שערים לפחות. טר שטגן והקורה חסמו אותם. ואז מסי התעורר. ואז במפגש השני הבלון התפוצץ. אותו דבר שנה לפני מול רומא.
אני מבין את אוהדי ריאל, הכל עניין יחסי, אתם רואים את ברצלונה זוכה באליפות ומקנאים, אני גם הייתי מתוסכל וחושב על אוהדים שזוכים באליפות אבל עדיין מקטרים שהם מפונקים, אבל קנה המידה שלי הוא שונה.
ודרך אגב, עצת יעול , במקום כל הזמן לחפש לעקוץ אותנו, תשאלו את עצמכם, למה הקבוצה שלכם לא מצליחה להתמודד מול אחת הקבוצות הבינוניות שברצלונה העמידה בשנים האחרונות, קבוצה שמנהולת עי"י אחת ההנהלות הכושלות ביותר שהיו לנו. זה השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם.
(ההבדל הוא שהיתי שומר על צניעות ולא מטיף לנו מוסר אבל זה דיון אחר)
אתה לא חושב שמסי הוא 85% מהתשובה?
זה עובד גם הפוך. ריאל חזקה גורמת לברסה חזקה וההפך. גם יונייטד המצוינת לא לקחה אליפות עם 100 נקודות בתקופת פרגי.
מבטיח לך שיותר יריבות תגרום לברסה להשיג את העוד קצת נקודות האלה.
הברקות זו היכולת של השחקן. כשמסי מצליח להבקיע שער קשה זה לא מזל אלא שחקן טוב. בדיוק כמו שזה שליברפול שומרת על שער נקי זה לא מזל אלא תוצרת של שחקנים טובים. לברסה יש שחקנים מצוינים והיא משתמשת בזה.
אגב גם שוער הוא שחקן, למה כשמסי, סלאח, רונאלדו וסטרלינג עושים שער מכלום זה קבוצה אבל יכולת טובה של שוער זה מזל? בדיוק כמו שמשקיעים בחלוץ הכי טוב שווה גם להשקיע בשוער הכי טוב, קבוצות לא צריכות להתנצל על כך שיש להם שוער טוב.
לא אגיב לנושא רומא. פישלתם, קורה. לגבי ליברפול, בסופו של דבר הפסדתם 4-0 וניצחתם 3-0 את הקבוצה שזכתה בליגת האלופות. למה זה הופך אתכם לגרועים? שנה שעברה הייתם רחוקים התפרקות מפגרת ושער מוזר מאוד מקרן מכדי לעלות לגמר ליגת האלופות, ולמישהו יש ספק אם הייתם מנצחים את טוטנהאם? ניצחתם 3-0 את ליברפול, איזו קבוצה בשנתיים האחרונות יכולה להגיד שעשתה זאת?
יש לכם פוטנציאל ליותר, אבל אתם רחוקים מבינוניות. בטח אם קוראים לליברפול וסיטי מפלצתיות כשאתם לא רחוקים בכלל מהיכולת שלהן.
בסופו של דבר שים אתכם מול שתיהן כשמסי בכושר נורמלי ואני כלל לא בטוח שהייתי מהמר עליהן.
הבעיה שלכם היא פשוט השוואה ליוצא מן הכלל כמו שאמרו לפניי. אתם מצפים שקבוצה היסטורית תהיה הסטנדרט. סלחו לי זה לא יקרה, יש סיבה שהשחקנים היו שחקנים היסטוריים, ואם זה היה כל כך פשוט לשחזר יכולת של שחקנים היסטורי ששיחקו תחת המאמן הכי טוב שהיה לכם בהיסטוריה אז זו תעודת עניות לשחקנים ולמאמן. אם אתם חושבים שברסה של ראקיטיץ וולוורדה אמורה להציג את הכדורגל של צ’אבי ופפ אז או שצ’ אבי ופפ לא יותר טובים באמת מראקיטיץ וולוורדה, או שאתם חיים בסרט.
או שבואו נחליט מה זה קבוצה בינונית. להיות קבוצה בלבל של אריות היבשת אך לא לדרוס זה לא בינוניות.
גם אם אתם לבל מתחתן, אך לבל מעל יובה, ריאל, פסז’ ושות’ אז אתם לא קבוצה בינונית.
אגב אם אתה לא מבין מה הבעיה אז תעבור על ההרכבים של כל אלה ותספור כמה שחקנים מתוך 11 יכולים להכנס לכם להרכב מכל קבוצה, מאמין שמעט.
ברור שמסי הוא סיבה, אבל הוא לא כל הסיבה. רמז תבדוק את הנשיא שמנהל את הקבוצה שלך. רונאלדו עוזב. ואת מי הוא הביא במקומו.
התנהלות נכונה של הנשיא שלכם. ומספר האליפויות שלכם היה יותר גדול. מסי או לא מסי.
ברצלונה הייתה יחסית מאוד גרועה עונה שעברה במיוחד בתחילת הליגה, אבל ריאל הצליחה להיות עוד יותר גרועה, אחרי שברצלונה הצליחה לגרד כמה ניצחונות רצופית ופתחה פער הכל נגמר, הרבה יותר קל לנצח ולאגור נקודות כשאין ממש תחרות ומשחקים משוחרר, אם ריאל הייתה סבירה ולוחצת על ברצלונה אני מאמין שברצלונה הייתה מאבדת עוד נקודות.
גם באליפות של זידאן לא ממש הברקנו והיינו קבוצה חזקה שכמעט לא מפסידה, העונה ראינו במשחקים מסויימים שריאל יכולה להיות קבוצה מאוד קשוחה שמשיגה את המטרה והיו משחקים שהברקנו וחירבננו והיו משחקים שסתם היינו קאקא, אי אפשר עדיין לקבוע איזה ריאל נקבל העונה, אני מאמין שעם חזרת הפצועים וכניסת הזאר לכושר נהיה קבוצה שתתחרה בכל החזיתות עד הסוף.
ברצלונה הנוכחית לא ממש מבריקה ועם לוח משחקים יותר קשה הייתה עם פחות נקודות ובנוסף לי אישית נראה שזה לא רק הפציעה ומסי לא יהיה מסי של השנים הקודמות.
עוד 8-10 מחזורים הגל יתבהר, התחת איתנו העונה
השחקנים נראים רע מתחילת העונה. אמנם לא ציפיתי שנפסיד למאיורקה, אבל גם לא באמת חשבתי שנחזיק מעמד עוד הרבה זמן בלי הפסד.
כמו שזה נראה כרגע אין לנו קבוצה. זה נראה כמו כדורגל בשכונה שמשחקים בלי מאמן.
במילים אחרות - זידאן מאכזב מאוד. אולי אני פסימי מדי, אבל זה נראה שבניית קבוצה היא לא הצד החזק שלו. לא ככ רואה את זה משתפר בצורה משמעותית בהמשך.
זה קצת הזוי להגיד על מאמן שזכה בשלושה צ’מפיונס רצופים שהוא לא מבין כדורגל אבל… לפעמים יש לזידאן הרכבים כ"כ מוזרים וחסרי היגיון. ההרכב אתמול לא היה יכול לעבוד. ויני בכנף שמאל, אף אחד בכנף ימין. אין קשרי 50-50 בהרכב. בנזמה ויוביץ’ דורכים אחד על השני. לא משנה כמה שחקני התקפה יש בהרכב, אם אין שיטת משחק ואין איזון אז קשה לייצר כדורגל. ייצרנו רק מצב הבקעה אחד, וגם הוא לא מצב קל. היה לנו 0.51 xg במשחק אתמול, רק מול אתלטיקו היה לנו נתון נמוך יותר.
ההרכב אתמול מזכיר את ההרכב המגוחך שזידאן עלה איתו מול לגיה ורשה בליגת האלופות. קבוצה שחטפה שמינייה מדורטמונד סיימה מולנו בתיקו 3-3 בגלל שזידאן עלה עם הרכב התקפי לא מאוזן שכלל את בנזמה, מוראטה, רונאלדו ובייל. עם קישור רך של קרוס וקובאצ’יץ’.
כשמזלזלים ביריבה, לא מייחסים חשיבות למערך טקטי כאילו אתה אלי אוחנה, אז זאת התוצאה.
על בניית הקבוצה כבר אין מה להרחיב.
איסקו נראה שחקן של ליגת הותיקים. מרסלו אחרי השיא. ראמוס עסוק בלצלם את עצמו לעונה השנייה של הסדרה שלו באמזון. במקום לחזור למדריד ולהתכונן למשחק הוא בחר להישאר עם הנבחרת ולטוס לשבדיה למרות שהיה מוצהב ולא יכל לשחק. הגיע הזמן שיראה קצת מחויבות למועדון ויתעסק פחות בלפאר את עצמו.
נקודת האור היחידה אתמול הייתה מיליטאו. לפחות רכש אחד מוכיח את עצמו. לא שזה יעזור לו לקבל דקות בהמשך.
זה שריאל גרועה ובארסה זוכה באליפות בקלות, לא עושה את בארסה גרועה. כמו שזה לא עושה את באירן או יובה או PSG גרועות. השנה ליברפול אולי תזכה באליפות בלי תחרות, זה לא עושה אותה או את סיטי גרועים.
ליגת האלופות זה לא מדד לכלום. ריאל זכתה 3 פעמים ברצף למרות שלא הייתה טובה. סיטי לא זכתה אף פעם למרות שהיא מצוינת.
ליגה מראה על חוזק של הקבוצה. 38 מחזורים, ויום רע במיוחד לא מעיף אותך מהמפעל.
אוהדי בארסה מתיחסים לרומא ולליברפול כאילו זה אותו דבר. שתיהן העיפו אותנו מהאלופות, זה נכון. אבל ליברפול באמת הייתה הרבה יותר טובה מאיתנו, רומא לא. רומא נהנתה מיום רע במיוחד של בארסה, וזה מזל שלה נטו.
כן, אני בדיעת מיעוט בפורום שלנו. אין חמור לבן עדיין, יש פורד פוקוס.
בכלל, נראה שאוהדים של קבוצות כדורגל נהנים בלהשמיץ את הקבוצה שלהם הרבה יותר מלשבח אותה. לא רק אוהדי בארסה או ריאל.
התשובה היא כי ההנהלה של בארסה לא כזאת גרועה בפועל. אחדד- בכלל לא גרועה בכל הנוגע לטווח הקצר. אף קבוצה ביבשת לא מתחמשת קיץ אחר קיץ ברמה שקרובה לזו של בארסה. מי תביא לך מגה קראק רביעי להתקפה (שהיה ממש מועיל כשכל השאר נפצעו במקרה)? ההנהלה הזו הצליחה להכיל עזיבה של צ’אבי, אינייסטה, פויול (בערך, אם אומטיטי לא היה אהבל) ואפילו בוסקטס כבר לא קריטי בכלל.
ההתנהלות הלא אחראית של ההנהלה הזו אמורה לפעפע, בעזרת השם, בטווח הארוך. חובות, היררכיית שכר עקומה ומוגזמת. בפועל הסגל שלכם שווה טראבל בשלוש השנים הקרובות.
גם אם הוא מביא את פוגבה ואמבאפה הסיכויים עדיין לטובתכם
מסכים עם רוח הדברים, הקבוצה בהחלט עם סגל ארוך וטוב השנה וגם בשנה שעברה.
זה 95% מסי הכל יכול שבשנים האחרונות הפך למסי, צ’אב ואינייסטה ו5% הנהלה שעושה רכישות שמכסות את החוסר.
ארתור הגיע בעונה שעברה, דה יונג השנה, אחרי העזיבה של צ’אבי הסתובבו בקישור שלנו שחקני על כמו סרג’י רוברטו, דניס סוארס, גומש הזכור לטובה וראקיטיץ בעיקר, כולם ביחד שווים לרגל של צ’אבי. אחרי העזיבה של אינייסטה המצב החמיר אף יותר. אז נזכרו בשנה האחרונה להביא מחליפים לקישור סוף סוף, אחלה ותודה.
קוטיניו נהנה בבאיירן, דמבלה משחק פיפא בבית כשהוא פצוע כל שני וחמישי, כרגע מחליפים לסוארס ומסי לא נראים בעין (פאטי? כישרון גדול אבל אחד שלא הכירו עד לפני חצי שנה, ניתן רק לקוות שיתפתח בהתאם לציפיות).
כשאתה יורה לכל הכיוונים, אתה פוגע במשהו. רכבת הקשרים והחלוצים שעברו אצלכם בסוף התכנסה לתוצר מעולה. זאת גישה אחת, ויש את באיירן שפוגעת בול בכל רכישה כמעט. שוב, השורה התחתונה בשטח היא בסופו של דבר סגל חזק ותחרותי להווה. זה שמאחורי הקלעים אתם עדיין משלמים משכורת לאסיר הטורקי ארדה טוראן לא אמור להשפיע על עונת 19/20.
וגריזמן הוא אחלה מחליף לסוארס (ובפועל לעמדה של מסי), דמבלה וקוטיניו הם אחלה אופציות להתקפה לצידו, וכמובן שתוכלו לצרף עוד שתיים שלוש רכישות אחרי שתיפטרו מהמשכורות של מסי וסוארס.
ואגב, בנזמה, לבנדובסקי, אגוארו ורונאלדו בגילאים של מסי וסוארס ועדיין סוחבים את את הקבוצות שלהם ואין דיבור על להחתים איזה אמבפה כגיבוי ליום שאחריהם.
הפעולות של פלורנטינו אמורות להטיב עימנו לטווח הרחוק. יש לנו צי של צעירים שבמקרה הרע יימכרו יחזירו את ההשקעה ובמקרה הטוב חלקם יתברגו בהרכב וזו הדרך הכי זולה היום להשיג כאלו שחקנים.
היה פה חבר שגיחך על יוביץ’ ורודריגו. הייתי מחכה עם זה קצת, במיוחד בנוגע לרודריגו.
אולי אם ההנהלה שלנו לא הייתה מבצעת “מחטפים” בסעיפי שחרור מכל קבוצה עם משכורות של קבוצה בפיפא היינו יכולים להביא חלוץ מחליף (מישהו זוכר שיוביץ’ היה רגל וחצי בבארסה?) במקום להתביית על הכוכב התורן ב150 מיליון בקיץ ולנסות להתאים אותו להרכב, איכשהו.
לסיטי יש את חסוס, לריאל יש את יוביץ’ ומריאנו (חחחח), באיירן יקנו את החלוץ התורן הגדול הבא בליגה הגרמנית מלייפיציג או דורטמונד אני לא דואג, בארסה מביאה שחקן גדול, ענק, סקורר בחסד כדי להחליף את סוארס, אבל הוא לא היה 9 באף מקום ששיחק (וכאשר נוסה שם היה בינוני ומטה), אה והוא בן 28. אתה מבין את ההבדל?
זאת חד משמעית הדרך הנכונה היום, אבל בדיעבד פלורנטינו קפא על שמריו בהווה, ריאל הייתה צריכה רענון בכמה וכמה עמדות ולמרות גביעי אירופה ו9 המועמדים לכדור הזהב השנתיים, לא נקנו שחקנים מתאימים (קשר אחורי אחד בכל הסגל, למי אכפת שנקנו האזרד ויוביץ’, חאמס חזר ובייל נראה כמו שחקן כדורגל, בלי קאסמירו סיכויי הניצחון שלהם מתחת ל50%, אנחנו מדברים על משחקים נגד קבוצות בינוניות ולא אריות אירופה), יש פה בניית סגל מחרידה וזה לא משנה אם לריאל יש 547 צעירים שעוד 10 שנים ישלטו בכדורגל העולמי.
מנהל קבוצת כדורגל צריך להסתכל על הטווח הקרוב והרחוק, הנהלת ברצלונה מסתכלת על הטווח הקרוב בלבד, ריאל על הרחוק בלבד, שתיהן טועות כאן.