אקסים ומושאלים ברסאים

הייתי חייב- למה אתה מתעקש על 3 שנים של ניימאר בבארסה ולא 4 (2013-2017)?
מסכים עם מה שאתה כותב. ההשוואה לקריירה של אסנסיו- מעניינת

דיי נו משה איבדתי כל הערכה אליך כמבין כדורגל. אתה לא מסוגל לשפוט שחקן בצורה אובייקטיבית. אצלך זה נטו רגש, 0 עובדות.

זה בסדר אפשר לא להסכים איתי או לנסות להבין מה כתבתי.

לא כתבתי שהוא אפס ואין לו כישרון. ברור שהוא היה שחקן מעולה בזמנו.

ספר לי מה שהוא עשה אחרי שהוא עזב את ברצלונה. אני לא מתיחס למה שהוא עשה לפני.

מאז שהוא הצטרף לפסז ועד עכשיו.

(אם באמת היית קורה את כל מה שכתבתי היית מבין שאני רק מתיחס לתקופה של אחרי ברצלונה)

המשפט הזה מוציא את כל מה שכתבתי מהקשר.

אז אני יסכם לך כי ברור לי שלא טרחת לקרוא את כל מה שכתבתי עליו.

מאז שניימאר עזב את ברצלונה הוא לאט לאט יצא לפנסיה. תבדוק כמה “פציעות” היו לו שם כמה משחקים הוא הורחק. ובעיקר מה הוא השיג בפסז.

רק להזכיר לכולם, שהוא עזב הפמלייה שלו הדליפה כל הזמן שהוא מחפש קבוצה שבה הוא יוכל להוכיח שהוא לא צריך את מסי לצידו. שנתיים אחרי הוא התחנן למסי שיבוא לפאריז…

הוא היה שחקן מעולה בזמנו, אם היה מתיחס אל עצמו ברצינות ומשקיע לדעתי הוא היה באותה שורה עם רונאלדיניו. אבל מה לעשות, אבא שלו שיגע אותו עם הכסף , לא שמר על עצמו ועל האורך החיים הלא ספורטיבי שלו כתבתי מספיק. הוא עשה את זה לעצמו.

שום דבר ממה שכתבתי לא סותר את הכישרון או את זה שהוא היה שחקן מלהיב ורומנטי בזמנו ובטח לא מנסה להמעיט בהשגים של בברצלונה ובנבחרת ברזיל.

אני רק יגיד שאתה טוען שאני ריגשי כלפיו? אני חושב שאתה לא מסוגל לכתוב עליו באוביקטיביות.

את הסלידה שלי ממה שהוא עשה לברצלונה לא הסתרתי את זה אף פעם.

אתה לא יכול לכתוב משפט כזה על שחקן ולא להתייחס גם למה שעשה לפניי. יש פה קריירה שלמה של שחקן. ניימאר היה מעולה בקופה האחרון והפסיד לארגנטינה , לדעתי זה היה הקופה היחיד שלו.
במונדיאל בברזיל הוא היה מדהים ונפצע בצורה ברוטאלית ברבע. יש לו 8 גולים ב3 מונדיאלים, זה לא רע בכלל.
הוא הברזילאי עם הכי הרבה גולים בצ׳מפיונס כרגע. סתם לשם השוואה-יש לו גול אחד פחות מדרוגבה, והוא לא חלוץ.
בבישולים הוא מקום רביעי בכל הזמנים בליגת האלופות! רק רונלדו, מסי ודי מאריה בישלו יותר ממנו.

עכשיו אני יודע שיש קטע של לגמד את הליגה הצרפתית, אבל חביבי אי אפשר לשפוט שחקן רק על מפעל אחד. זה לא עובד ככה. אם זה ככה כל מי שעשה קריירה בפריז הוא כלום ושום דבר. מרקיניוס, וראטי, מה תגיד עליהם? לא שווים כלום? הוא בניגוד אליהם עוד היה בברצלונה וסנטוס וזכה בהכל.

הנייר מוכיח שאתה מדבר שטויות מתוך כעס. להוציא משפט כזה מהפה זה מעיד על שנאה אישית לשחקן, ותגובה של ילדה עם קוקיות שחבר שלה זרק אותה. ניימאר היה 4 שנים בברצלונה, לקח הכל, היה מדהים, לא עשה בעיות בחדר הלבשה, נתן הכל על המגרש והביא המון המון רגעי קסם ושערים חשובים. הוא רצה להיות הראשון בפריז שלוקח ליגת אלופות ולקחת ככה כדור זהב. הוא הגיע לגמר ולא היה רחוק מזה בכלל. באותה שנה אגב הוא היה מטורף במפעל. המשחק שלו מול אטלנטה היה הזיה.

ואגב, הייתה לו קריירה יותר טובה משל רונלדיניו. רונלדיניו באמת שחקן של 4 שנים וביי. פשוט זה היה 4 שנים של טירוף, אבל אין לו את אותם הישגים כמו של ניימאר, ולא אותם מספרים, והם שיחקו באותם מקומות.

וואו האירוניה פה לא מתה. היא מתאבדת, חוזרת לחיים ומתאבדת שוב.

גם דמבלה בדרך לאליפות שם. זכה איתם גם שנה שעברה…

אתה חושב שבשביל זה שילמו עליו?

ניימאר נעדר מלא מעט משחקים עקב פציעות והרחקות והם הצליחו לקחת אליפות גם בלעדיו. זה לא זילזול זה המציאות. לא הביאו את ניימאר בשביל אליפות צרפת. זה לא דעה שלי, זה עובדה.

אני כותב לך במפורש שלא התיחסתי לתקופה שלו לפני פאריז. לא עכשיו ולא בהודעות שלי קודם. אני לא יודע איך אני יכול לכתוב את זה יותר ברור. זה שחור ולבן כתוב שם, אתה פשוט התפוצצת על משפט אחד שלי, שבדיעבד אני מסכים שלא ניסחתי אותו ברור מספיק, אבל בכל ההודעות שלי כלפיו כתבתי את זה. צריך פשוט לקרוא את כל מה שכתבתי.

תקרא את מה שכל כתבתי, וזה חלק מהאכזבה שלי מולו. הוא היה שחקן אדיר, אבל התאבות בצע שלו והאי מקצעונות שלו מנעה ממנו להיות שחקן הרבה יותר אדיר וברמה היסטורית.

הטעות הכי גדולה שלו שהוא עזב את ברצלונה.

גם לא הביאו את זלטאן בשביל זה. ולא את מסי. ולא אמ אמבפה. אז כולם מה שעשו שם היה להיכשל? ובכלל, מאיפה אתה יודע מה הציפיות ומה הרצונות ממנו? אתה יושב בהנהלה שם? היו לו עונות מצויינות שם בפן האישי, ולשלוט בליגה זה גם חלק מזה.

אני לא אתחיל עכשיו להסתכל כמה שערים בנבחרת ובליגת האלופות היו לו לפניי ואחרי ברסה, או בישולים. יש אוברול כללי, וניימאר שחקן אגדי. מי שמתכחש לזה סתם הייטר קטן שנתפס על דעה פופולארית שניימאר ילד פדלאדות. ילד פדלאדות לא כובש בכמות הזאת ולא מבשל בכמות הזאת במשך קריירה.

הוא לא עשה טעות, הבאסה היחידה שלו שהוא לא לקח צ׳מפיונס איתם ושהוא נפצע בגב במונדיאל בברזיל.

אולי אולי עוד באסה שהוא לא הצליח לעזוב לפני 3-4 שנים וכבר איבד כל חשק למשחק אחרי הפרשייה שהוא כיביכול אנס והמיאוס שלו בכדורגל תחרותי.

המשפט עם רונלדיניו גמר אותי…לפנתיאון. הבנאדם היה עושה קוק לפני משחקים, מגיע שיכור לאימונים ואתה מדבר על רצינות.

בין רונאלדיניו לניימאר יש כמה דברים דומים. מה שאתה כתבת ושתיהם היו שחקנים מעולים שאם היה להם ראש יותר לכדורגל היו עוד יכולים להיות יותר ממה שהם היו. ההבדל שרונאלדניו עם כל איך שהקרירה שלו נגמרה לא הרגשתי שהוא זילזל בי בתור אוהד.

אתה פשוט בוחר להיתמם ולהגיד לי שאתה לא יודע מה הרצונות של פאריז היה מניימאר. אני חושב שהם אמרו את זה בקול רם. זכיה בליגת האלופות ועליית מדרגה של פסז לרמה של ברצלונה ריאל ובאיירן. זה מה שהנשיא שלהם אמר במפורש. הוא לא הסתיר את זה.

במקום זה הם כמעט כל סוף שנה קיבלו פסטיבל אני עצוב אני רוצה לעזוב מניימאר. אתה לא צריך לשאול אותי, האוהדים של פאריז יענו לך את זה במקומי. אתה חושב שאני לא אוהב אותו? כנס לפורומים שלהם או לטויטר אוהדים של פסז תאמין לי שאני ילד טוב לידם.

אתה בעצמך כתבת את זה, רצה להוביל קבוצה לזכיה בליגת האלופות על גבו ולקחת כדור זהב.

לא זכה איתם בליגת האלופות, ולא רק זה, אחרי שהוא עזב כי הוא רצה הרי להוביל קבוצה על גבו, שנה שנתיים אחרי, פסז רצו את מסי. ניימאר התחנן למסי שיעבור לפסז… זה עובדה , הוא אפילו אמר שהוא יתן לו את מספר החולצה שלו. אז לאן נעלם הרצון שלו להוביל את פסז על הגב לצמפיונס?

ולא רק שהוא לא זכה בכדור הזהב, הפעם היחידה שהוא היה קרוב לזכייה בזה זה היה שהוא היה שחקן ברצלונה. לפי הפרימטרים שאתה. אני חוזר אתה כתבת הוא נכשל. שהוא עזב את ברצלונה דיברו עליו בתור השחקן השלישי בטיבו בעולם. איפה הוא גמר כולנו רואים

אני מסכים, רונאלדיניו קבר לעצמו את הקרירה עם האי ספורטיביות שלו. יותר מניימאר , הבעיה שניימאר עשה דבר דומה לקרירה שלו…

רק שרונאלדיניו לא הלך ללאפורטה חתם איתו על חוזה עם סעיף נאמנות שבאותו הזמן הוא ידע שהוא יעבור לפסז…

לסיכום, אני לא התיחסתי בשום מילה בהודעות שלי לניימאר שלפני העזיבה לפסז. לפני פסז הוא היה אחד השחקנים הכי טובים בעולם. חשבנו שהוא היה היורש של מסי בברצלונה. עזב לפסז… כל מילה נוספת שלי מיותרת. זה היה כל ההתיחסות שלי אליו בכל ההודעות. לא שללתי את ההשגים והתארים שלו לפני שהוא הגיע לפסז…

נ.ב ההבדל בין זלאטן לניימאר, שזלאטן הגיע לפסז זה היה בהתחלה של הפרויקט הקטארי שאז פסז לא היו שם של דבר באירופה ואפילו בצרפת הם לא היו להיט גדול. זלאטן העלה אותם מדרגה גם בצרפת וגם באירופה. זה באמת לא אותו דבר.

נ.ב התוכנתי במשפט של רונלדיניו שאם ניימאר היתה מתעסק רק בכדורגל הוא היה גומר באותה אהבה שאוהדים אוהבים את רונלדיניו למרות כל השטויות שהוא עשה. כן שאני כותב משפט באמת מטומטם אני מודה בזה.

רונלדיניו עשה קוק אבל לא התנהג בצורה גועלית כל כך כלפי האוהדים וברצלונה.

אז הדיבור הוא שפפ מתגרש מאשתו אחרי 30 שנה. אני חושב שצריך לחקור את ההתמוטטות הזו שפפ גווארדיולה חווה. ראינו מאמנים מאבדים מנכסיהם יורדים מגדולתם לא פעם, אבל אני לא זוכר מעולם פרק זמן כל כך קיצוני.

הוא בודאות צריך שנה של חופש. אני חושב שאתה טיפה מקצין עם ההתמוטטות. אבל שנה של חופש או יותר תעשה לו רק טוב. אולי הגיע הזמן לחשוב על פרישה. ולחפש אתגר חדש אחרי החופשה.

הכיוון ההגיוני הוא דווקא שהמשבר בבית ובחיי הנישואין משפיעים עליו בעבודה וגררו את תקופת ההפסדים הבלתי נתפסת שעברה עליהם לאחרונה.

אני חושב שאתם מביאים לפפ יותר מידי כוח. יש 11 שחקנים על המגרש, הגירושים של פפ לא משפיעים עליהם.

יכול להיות שזה כי הוא שינה את סדר הישיבה סביב שולחן האוכל דווקא בסעודת החג?

בסביבות 2006, כשאולגר היה שחקן הרכב שמשלים 90 דקות כל משחק, הוא זומן בניגוד לרצונו לנבחרת ספרד, וסיפר השבוע שאיימו עליו שייקנס אם יסרב. בסוף ביקש באופן אישי מאראגונס לא לזמן אותו. אולגר כזכור לאומן קטלוני שהתנגד לייצג את ספרד.

די התפלאתי לעקוב אחרי הקריירה שלו. הוא הגיע לבארסה ב’ רק בגיל 21 מגרמאנט במדיה כבר שיחק בקבוצה הבוגרת בליגה השלישית (מזכיר את ג’רארד מרטין, שלא גדל בבארסה גם הוא).

כבר בתקופת השפל של בארסה ב-2001 זומן לקבוצה הבוגרת, אבל נשאר שחקן במילואים. כמו קובארסי, הוא הצטרף לקבוצה הבוגרת בינואר.

מפתיע שבמקביל לדווידס, הוא גם הצטרף לקבוצה הבוגרת בינואר 2004 ובעצם אחראי לשינוי הדרסטי תחת פרנק רייקארד, כי לפני ינואר בכלל לא היה שחקן סגל, ומינואר שיחק 90 דקות בכל משחק, כולל בניצחון ההוא בברנבאו.

גם בשתי העונות אחר כך הפך לשחקן הרכב. הירידה הדרסטית שלו ביכולת החלה כמו רונאלדיניו, בסוף עונת 2005-06. בגמר ליגת האלופות היה חלש, ומאז במקביל לירידה הכללית ביכולת של הקבוצה, הוא דעך בצורה מטורפת ובקושי פתח בהרכב. זכור לו האדום המטומטם בקלאסיקו במחצית (3-3).

סיים חוזה ב-2008, עונה אחת היה שחקן הרכב באייאקס, ובשתי העונות האחרונות שם כמעט ולא ראה דשא ופרש בגיל 31 בלבד.

איזה שחקן, אה? אפילו אני הופתעתי לגלות שהוא היה שחקן חשוב יותר ממה שזכרתי אותו.

אני זוכר את כל הקריירה שלו כי היא הייתה יוצאת דופן.
הוא זומן לבוגרת בגיל מאוד מבוגר , 23 כזה, היה איום ונורא, ובכל זאת קיבל הרבה דקות כי כולם היו פצועים.
שיחק עם 100% נשמה ו 0% יכולת.
זכור לי משחק אחד שהיה גרוע במיוחד. אחרי מחצית ראשונה, עלה למחצית השניה עם תחבושת על היד. אחר כך הסתבר שהוא שבר את היד בתחילת המשחק, ושיחק כל המשחק עם יד שבורה. כואב לי רק מלחשוב על זה.

עוד זכור לי סיפור שסירב לקבל רכב יוקרה כמו שאר השחקנים ונהג בטנדר הישן שלו כל התקופה בבארסה. הוא אמר שלא רצה להוציא עיניים לחבר’ה בשכונה.

אם אני לא טועה יש לו תואר בכלכלה אותו עשה לפני שהתפרסם, הוא כתב ספר אמיתי (לא אוטוביוגרפיה שמישהו אחר כותב) והיה גם נהג מירוצים.
בחור מיוחד מאוד.

בקיצור סרגי רוברטו כזה :slight_smile:

בחור מאוד מעניין, כאוהד ריאל הוא היה אחד השחקנים הכי מועדפים עליי בברצלונה וזה לא בגלל שהוא מעניין ויש לו סיפור רקע ססגוני.

Neymar will NOT be registered for second-half of Saudi Pro League.

Jorge Jesus: “Ney will not be registered, but he can participate in the Asian Champions League”.

“He’s world class. But the truth is, physically, Neymar can no longer perform at the level we are used to”.

אאוץ’

זה המקום לציין בפעם האחרונה: אני שונא את ניימאר. תמיד שנאתי. גם כשהיה אצלנו.

כאילו שחסרות סיבות לשנוא את האח זונה הזה, אני אתן לך עוד אחת:

יש דבר יותר שפל מלעשות דבר כזה מול כולם? תמיד היה ותמיד יהיה אפס.