הפער בין החוזה החדש לקודם לא מספיק גדול כדי לסגור את החור שנוצר עקב אי תשלום על אחד המינופים הקודמים.
הפער בין הקאמפ הישן לבין מונז’ואיק מוערך בכ 100M בשנה. כשיחזרו לקאמפ, הוא לא יהיה מוכן סופית עדיין, אבל בכל זאת מדובר בכמה עשרות מיליוני יורו . לא יודע כמה בדיוק, אבל תכנונו לשחק חצי עונה בקאמפ החדש, ועשו תקציב לפי זה.
אם לא ייכנס הכסף הזה, יצטרכו למצוא פתרון אחר כדי לעמוד בתקציב. יש כמה אפשרויות.
מה עם הפיצוי של מיליון יורו לכל יום עיכוב? אמנם “חשבונאית” אלו לא הכנסות אלא הקטנה של עלויות השיפוץ, אבל אני מניח שאפשר לצורכי הליגה להחשיב את זה איכשהו כהכנסות
כן כן, נזכרתי בזה לא מזמן באחת ההודעות שלי. גם מצאתי ציטוט של חברת ההנהלה שאומרת את זה.
אבל - למרות שהייתה אסיפת סוסיוס לא מזמן, אף אחד לא העז לשאול את לפורטה.
בנובמבר 2022 (רגע לפני היציאה לפגרת המונדיאל) ג’רארד דאולופאו נפצע במשחק של אודינזה נגד נאפולי. אחרי חודשיים, חזר כמחליף במשחק נגד סמפדוריה, אבל הפציעה חזרה, ובקרוב יחלפו שנתיים מהפעם האחרונה שדרך על כר הדשא.
לא מזמן הוא חשב לפרוש סופית, אבל לא נאמר שום דבר בנושא מעבר לזה.
הלכתי לראות מה כתוב עליו בויקיפדיה בעברית, כי חשבתי שהיהמ יותר מ 3 שנים בבארסה. באמת היה שם 4 שנים. אבל הדהים אוי הפער במידע עליו ביו אותן 4 שנים (2013/7) לעומת פסז 7 שנים (2017/23). בתקופת בארסה מדברים על כל עונה, משחקי מפתח, חלק מ MSN, משחקי ליגה מסוימים וכו’, ובפסד רק שהגיע, היה היקר בהסטוריה, חתם הארכה ונפצע לפני המשחק בו הודחו מול ריאל. שום אזכור לעשרות אליפויות ולא להגעה לגמר צמפיונס של הקבוצה, כלומר שום הישג כשחקן. ברור לי רצון לגמד אותו כי גם עבורי זה רצון טבעי. אבל היתכן שמי ששונא אותו ו/או אוהד בארסה שעדיין כועס על פרס (לא פלורנטינו אלא סעיף שחרור) 222 מיליון כתב זאת? אז בדקתי בערך ניימאר באנגלית. ואכן זה ערך מושקע פי כמה וכמה עם המון התייחסויות לכל עונה בכל קבוצה.
ועם כל הכתבות היום על שכר לדקה- אולי זה בכלל אוהד אל-הילאל שמימנה שכר כזה לא פרופורציונאלי? אגב בכל מקום מתוקן שכר כזה היה ממומן על ידי חברת ביטוח (כי קרה אירוע ביטוחי סטנדרטי)
פרסתי את משנתי על ניימאר כמה פעמים לאורך השנים, ומעת לעת קרו דברים שרק חיזקו את הטענות שלי.
כבר כשהיה בן 16 נייק אימצו אותו, ייעדו לו להיות מותג מספר 1 בעולם (שלא נאמר מותג נייק מספר 1). מי שהביא אותו לבארסה היה סנדרו רוסל, לשעבר יו"ר נייק ברזיל, מהאחראיים לכך שרונאלדו נאלץ להופיע בגמר המונדיאל ב-98.
אין לי ספק שנייק דחפו ודחפו אותו, והמעבר לפריס הגיע המרצון לצאת מהצל של מסי שהוא מותג של אדידס, והעבירו אותו למותג נייק הנבנה של פריס. כשהיו דיבורים על כך שיעבור לריאל, גיחכתי ואמרתי שזה לא יקרה, כי ניימאר לא ילבש אדידס.
בכל אופן, אחרי הפרשה ההיא של ניימאר עם הבחורה שלכאורה תקף מינית, נייק זרקו אותו לכל הרוחות, ומאז הוא הפסיק לשחק כדורגל ורוכב על מה שנשאר מהמותג “ניימאר”.
אוברייטד זו לא מילה, אבל לא כי אין לו כדורגל ברגליים, אלא בגלל המקצוענות. נטו עבודת יח"צ של אימפרייה כמו נייק שדחפה אותו לאן שהגיע. מזכיר לי קצת את סטטיק, או כמו שאני מכנה אותו, פלסטיק.
מחקתי את ההודעה כי זה כבר פתטי ההגנה שהוא מקבל מכמה משתמשים פה. המציאות מוכיחה שכל מה שכתבתי לגביו צדקתי. הכל . אני גם שמח שצדקתי לגבי הכישלון של הפרויקט של הקטארים … ניימאר ופסז זה פשוט אותו צד של אותו חרא.
יש פה כאלו שחיים בהכחשה.
מכיון שאתה מניח שאני ושאר האוהדים “שונאים” אותו רק בגלל הכסף או הסעיף, אז אני יצא מנקודת הנחה שאתה ועוד כמה אוהדי ריאל כל כך מגינים עליו בגלל שהוא “דפק” את ברצלונה.
אני רק שמח שהפרויקט שלו נכשל בצורה מוחלטת . רונאלדיניו גם עשה קוק ודברים כאלו אבל הוא לפחות היה קוסם אמיתי.
הכישלון שלו הביא לי הרבה ריגעי נחת לאור המצב העגום של ברצלונה. אני רק מפחד שלאפורטה בלחץ והוא כנראה חופשי עכשיו שעוד הוא יקבל איזה לחץ להחזיר את ניימאר למועדון. זה מפחיד אותי באמת.
זה טכני, אם אתה רוצה להחשיב לו גם את העונה הראשונה שלו בברצלונה זה בסדר.
הנקודה שלי, שברגע שהוא סיים את הקדנציה שלו בברצלונה הוא למעשה התחיל להכנס בשלבים לשלב של הפנסיה בחיים שלו (אני מדגיש בשלבים) כן עדיין היו לו מידי פעם היו לו משחקים טובים פה ושם אבל זה היה כבר התחלת הסוף שלו. אף אחד בקטאר לא שילם על ניימאר משהו כמו 200 מיליון אירו רק בשביל אליפות צרפת (שפסז זוכה כמו שאנחנו רואים גם בלעדיו ואפילו שדמבלה הוא הכוכב הראשי שם)
אם הייתי עכשיו חוזר בזמן לרגע שאל חאליפי רק התחיל לחשוב על לקנות את ניימאר והייתי מראה לו איך זה יגמר ומה ניימאר עשה בקדנציה שלו בפסז, זה די ברור שהוא היה עובר לשחקן אחר…
כמו שכתבתי, הויקי הישראלי די הציג בנאמנות מה ניימאר שווה באמת.
דרך אגב ההשואה שלי לאסנסיו זה סתם שם שעלה לי לראש. אפילו לא חשבתי יותר מידי על זה.
אם הייתי כותב ויקי על אסנסיו ועל ניימאר אני מבטיח לך שבכל מה שקשור נטו לכדורגל (מהשנים שניימאר עזב את ברצלונה) אסנסיו לדעתי לא נופל ממנו מבחינת השגים . וזה בעיקר לחובה של ניימאר.
אל חליפי חיפש בין היתר לדפוק אותנו, וכמה שיותר יותר טוב.
ויש מידה של צדק בהקשר הזה, אחרי שרדפנו אחרי וראטי עונה אחרי עונה בשביל שיהיה המחליף של צ׳אבי.
כן, הגיע לנו… בהקשר של לשלוף שחקנים מהקבוצות בהן הם חתומים אנחנו יוצאים לא טוב פעם אחר פעם. לחליפי היה חשבון פתוח איתנו, וניימאר היה הזדמנות פז להשחיל לנו מהתבשיל שאנחנו כל כך מצטיינים בלבשל.
מה שכן, אם היית מראה לו את העתיד של ניימאר, הוא היה קונה אותו ומחפש בנוסף גם מישהו שיעשה את העבודה של ליגת האלופות וזה…
זה סוגיה אחרת, אני לא מתיחס לרגשות ולמה אל חאליפי רצה להשיג…
אני רק מתיחס בצורה מקצועית נטו. עיסקת ניימאר זה היה פלוף מארץ הפלופים. ברתומאו היה גאה בעיסקה כזאת…
דרך אגב, אל חאליפי היה יכול לדפוק אותנו יותר מזה, אתה יודע איך? שברתומאו זחל עם הלשון בחוץ באותו הקיץ שהוא שלח את אבידל להתחנן לניימאר… אם הדביל היה מסכים למכור את ניימאר, הוא גם היה מחזיר חלק מההשקעה שלו וגם צופה בניימאר גורם לנו לקריסה כלכלית מוחלטת בגלל השכר שלו… (תחשב לעצמך ניימאר בברצלונה אם השכר שלו שהקורונה פורצת לחיינו, אם אתה חושב שעכשיו קשה לנו רק דמיין עוד שחקן במשכורת של מסי במועדון).
במקום זה הוא נלחם על ניימאר איבד אמבפה בחינם ואם אני לא טועה בסופו של דבר, גם ניימאר עזב בחינם או במחיר בדיחה (לא סגור על זה)
העובדה שהוא עדיין מנהל את פסז והקטארים עדיין לא מחפשים לו מחליף זה משהו מאוד מוזר בעיני.
גם נראה לי דווקא פאתטי לכתוב את זה כי לחלוטין לא הבנת באיזה צד אני.
כשהוא עזב והשאיר 222 במזומן, אני הראשון שנלחץ מזה, כי ברור שהוא לא שווה את זה, בדיוק מהסיבות שציינת- יכולת דווקא יש אבל שאר החבילה כוללת פצצות זמן שמשמידות כל ערך פוטנציאלי. מרגע שהוא עזב בארסה דווקא המשיכה לקחת אליפויות. רק מה- במקום להשתמש נכון בכסף יצאו כמה החלטות כלכליות קטאסטרופליות, שכל מי שאובייקטיבי יכל לראות כמה הן לא לעניין (דמבלה בעיקר אבל גם קוטיניו).
אני הייתי שמח לו הוא היה נשאר, כי כבר אז היה ברור לי שהוא במסלול של מצויינות רגעית והרבה רגעי שפל.
שום דבר ממה שכתבת לא קשור למה שכתבתי. לא התיחסתי לעניין הכלכלי שלו או להחלטות של של ברצלונה
לא יודע למה מתיחסים ברצינות לויקיפדיה המרקסיטי בתור מידע אמין, אבל דווקא בהקשר שלו ויקי הישראלי עושה לו צדק.
אם תוריד לניימאר את השלוש שנים שלו בברצלונה (מה שאני כתבתי) לניימאר יש בערך את אותה קרירה כמו של אסנסיו.
ואני יזכור לטובה יותר את אסנסיו …
מה אתה זוכר שניימאר עשה אחרי שהוא עזב את ברצלונה? זכה בכמה תארי שקר בצרפת? הלך מכות עם אוהד בצרפת (סיפור אמיתי) כל שנה פציעה לאיזה רבע עונה? כמות ההרחקות שלו? הפסיבלים השנתיים שלו והקבועים שלו כל קיץ “אני עצוב לי אז אני רוצה לעזוב” ?