אקסים ומושאלים ברסאים

אני בוחר בואלדס ביום בינוני עליו כל יום.

אני יכול להבין את טר שטגן כי דפקנו לו את הנבחרת, אחרי עשור שלם שהוא חיכה בשקט, וגם התזמון מאוד אכזרי-הוא בדיוק חזר מפציעה וציפה מהמועדון להיות שם בשבילו ולא לזרוק אותו ולחסל לו את הסיכוי להיות שוער ראשון אחרי שחיכה לזה עשור שלם.

שוב פעם אחרי פעם מסתבר שהטקטיקה שלאפורטה או המועדוון, בוחר לנסות להיפטר משחקנים פשוט לא עובדת.

אבל בוא ננסה את זה עוד פעם אולי זה יעבוד הפעם…

אני מבין את שטגן, ביקרתי את המועדון על הטקטיקה הזו, אבל גם אם המועדון הביא את זה על עצמו, הגרמני סיים את דרכו בברצלונה. צריך להיות לו ברור שהוא חוזר ליציע . דקה משחק הוא לא צריך לראות (אם הוא ימשיך בעקשנות שלו כמובן)

כנראה שזה גם יחייב את ברצלונה למכור שחקן מהקישור. לצערי זה קסאדו או פרמין.

אני מעריך את העבודה של לאפורטה בקדנציה הזו, הציל את המועדון. אבל יותר ויותר אני מקווה שבבחירות הבאות יהיה למועדון אלטרטיבה יותר טובה ממנו.

כן אני יודע הוא יותר טוב מברתומאו . אבל זה לא קנה מידה. החתול שלי היה עושה עבודה יותר טובה מברתומאו…

נו באמת…

סליחה, אבל אתם חבורה של הזויים וכפויי טובה.

ההיסטוריה של ברצלונה מפוצצת בנשיאים כושלים, ולאפורטה הוא הנשיא הכי טוב בהיסטוריה של המועדון, כשמספר 2 נמצא כל כך רחוק מאחורה עם 7 אליפויות ב-22 שנים. זו כבר פעם שנייה שהוא מציל אותנו מפשיטת רגל, ומהמקום הכי נמוך שיש מביא אותנו לפסגת הכדורגל האירופי.

טר שטגן יכול ללכת להזדיין, צ’אבי יכול ללכת להזדיין וכשהיינו צריכים לבחור בין העתיד של המועדון לבין מסי, אז גם הוא יכול ללכת להזדיין. עם כמה שאנחנו “מתלכלכים” עם שחקנים, אולמו הסכים להישאר גם אם לא ירשמו אותו חצי עונה, ראשפורד התחנן להגיע אלינו גם כשניקו היה על סף חתימה, לבנדובסקי עזב את פאקינג באיירן כשהוא בכושר הכי טוב של הקריירה שלו, ראפיניה או קונדה סירבו לצ’לסי כדי להגיע.

אנחנו במצב שבו שחקנים רק שומעים ברצלונה וישר מוכנים לוותר על כל כך הרבה כדי ללבוש בלאוגרנה. רק לפני כמה שנים שחקן כמו ווינאלדום עשה עלינו שרירים, וחבר שלו ממפיס הסכים להגיע רק בתמורה להתחייבות להיות שחקן הרכב.

אנחנו מעלים שחקנים מהנוער שחקנים שכל אחד יותר וואו מהקודם, אחרי שלפני כמה שנים התלהבנו מפאקינג ז’וטלה. אתם זוכרים את הימים האלה, כן? כי זה לא היה רק ברתומיאו. אצל רוסל חטפנו השפלות והואשמנו בפלילים, תחת גאספרט עוד שנייה נכנסנו לפשיטת רגל, ויש עוד מלא נשיאים מלפני שנולדנו שרשימת התארים שלהם שווה לכבוד שלאפורטה זוכה לו פה. אפס מאופסס.

28 נשיאים עברו פה מבלי לזכות ולו בתואר אחד. לאפורטה אחראי על 40 תארים, 18 מהם ישירות בזמן כהונתו, 9 תחת רוסל ו-13 תחת ברתומיאו, כשאם הוא היה מכהן כנשיא ברצף בכל הזמן הזה, זה כנראה היה איפשהו בין 50 ל-60 בכלל.

על מה אתם מדברים? איך אתם מרשים לעצמכם להיות כפויי טובה אחרי שבמשך שנים הייתם צריכים לחפש מה לעשות בערבי שבת/ראשון רק כדי לא להיות בבית בטעות בזמן שיש משחק של ברצלונה? טירוף מה שהולך פה.

טל אני אוהב את ברצלונה יותר ממה שאני אוהב את לאפורטה.

אף אחד מאיתנו לא הכחיש את העבודה הטובה של לאפורטה. הבעיה שלך שאתה מתיחס אליו כמו קדוש אני לא.

מותר לבקר גם אותו.

אתה מתנהג כמו ביביסט פה, גם הביביזם חושבים שהם עובדים בשביל ביבי ולא ביבי עובד בשבילם.

אתה חוזר על זה שלאפורטה יותר טוב מברתומאו, אין פה אחד שחולק על זה, חוץ מאוהדי ריאל כמובן. אבל זה לא קנה המידה.

רק בוא נדמיין אם טבאס לא היה מציל לנו את התחת בהתחלת הקיץ ומאפשר את ההחתמה של ניקו. מישהו חושב שהיינו יכולים לרשום אותו בלי למכור חצי מהקישור שלנו?

אתה עוקב אחרי הפארסה עם הקאמפ נואו המחודש? על העבודה האיומה של דקו? אתה רוצה שאני ימשיך?

שוב אין לי פסל מזהב של לאפורטה בבית , שהוא עושה טוב אני משבח אותו שהוא מתנהל כמו מועדון ישראלי אני יבקר אותו.

אם זה להיות הזוי…

מי שהזוי זה אתה חבר. כך בדיוק הסוסיו התנהגו בזמן של ברתומאו (אלף אלפי הבדלות) שזכינו אז בטראבל גם הם אמרו את אותם הדברים “איזה כפוי טובה והזוים אתם שמבקרים את ברתומאו בדיוק שזכינו בטראבל”

נ.ב

רק שהיה ברור ולמען הסר ספק, שהיה פה בפורום דיון על לאפורטה ונשאל שם אם הוא היה אוברייטד אני הייתי מגדולי המגינים עליו בדיון ההוא. הבאתי לפה סרט על הקדנציה הראשונה שלו. הוא הציל את המועדון פעמיים בראשונה ובשניה.

אבל הוא לא אלוהים ואני מרגיש שבשנתיים האחרונות הוא פשוט מאבד שליטה. אפשר לראות את זה בעסקאות המפוקפקות שלו עם נותני החסות שהבריזו לו. הקאמפ נואו והעבודה שם שהוא שיקר לגבי מועד הפתיחה שלו. אלמיני שנזרק מהמועדון בשביל דקו. עיסקאות רכש מפוקפקות רוקה למשל.

ודבר נוסף אני אולי תמים ונאיבי אבל לי באמת חשוב אתיקה וכבוד של מועדון. שמתנהגים לאגדה כמו צאבי בצורה בזויה כזו מה לעשות זה כואב ומפריע לי. שמתנהלים כמו בשוק מול שחקנים שזכו פה בתארים זה מפריע לי.

דיברת על מסי, אתה בטח זוכר שאני תמכתי בצעד של לאפורטה. החלטה נכונה שלו. וזה לא תמיכה בדיעבד שלי אבל הוא עדיין שיקר לסוסיו.

לא, אחי, אני חוזר על זה שלאפורטה (גם זה של הקדנציה השנייה בלבד) יותר טוב מכל נשיא אחר שלנו אי פעם, ובפער עצום.

יותר מזה, אני מוכן להתווכח על זה שהוא גם יותר טוב מלפחות 99% מהנשיאים/בעלים של קבוצות אי פעם. פלורנטינו הביא לקבוצה שלו רק 5 אליפויות בעשור וחצי שלו כנשיא בקדנציה הנוכחית, ואנשים לא מפסיקים להלל אותו. כאילו הוא לא עשה שם מיליון ואחת טעויות בתקופה הזאת.

פעמיים ברצלונה היה מותג מת, ולאפורטה החזיר אותנו למרכז הבמה. אנחנו המועדון הכי מעניין בעולם כבר 20 שנה כמעט ברצף בזכות הבן אדם הזה. זה כל כך לא מובן בעיניי, בטח כשהיינו פעמיים בדרך להיות מילאן. מספיק לראות את יונייטד עם כמויות הכסף שנשפכות שם ולהבין שיש לנו מזל פסיכי שיש לנו את לאפורטה.

ומצטער על הפוליטיקה, אבל הלוואי שביבי היה עושה חצי ממה שלאפורטה עשה למועדון. הייתי מצביע לו לנצח. אנשים אוהבים לדבר על כמה מזל היה ללאפורטה שדברים התכנסו עם רונאלדיניו, ואז עם מסי, ועכשיו עם לאמין. זכינו 3 פעמים בלוטו - I couldn’t care less מה הסיבה לכך. לאפורטה צריך להישאר נשיא עד שיימאס לו. אני מאמין שיש לנו יותר סיכוי לזכות בלוטו בפעם הרביעית איתו מאשר הראשונה עם נשיא אחר.

אתה זוכר שהקאמפ נואו זה פרוייקט שהוא כמעט הוציא לפועל בשלהי הקדנציה הקודמת באיזה שליש מהמחיר הנוכחי, ובסוף זה לא יצא כי היא נגמרה, ואז ברתומיאו חיכה חיכה וחיכה עם הפרויקט עד שהמחיר האמיר פיצוצים? אתה זוכר שכשלאפורטה נכנס לקדנציה הוא היה צריך לקחת הלוואה כדי להביא תיקונים דחופים לקאמפ נואו שפשוט התפרק?

אנחנו הולכים להיכנס לאיצטדיון הכי חדיש, גדול ומשוכלל באירופה. מה זה כמה חודשים לפה או לשם? להיפך, אתה מכיר פרויקט בסדר גודל כזה שעמד בלוח הזמנים? סליחה, אני אתקן את השאלה: אתה מכיר פרויקט בסדר גודל כזה, במדינה דמוקרטית, שעמד בלוח הזמנים? הדרך היחידה לעמוד בלו"זים האלה זה לעשות בבייג’ינג 2008 או קאטר 2022.

אגב, אתה חייב להבין שאני לא תוקף אותך אישית, אלא את הרעיון שאם לאפורטה לא מושלם אז צריך להקשיב לאוהדי ריאל שלא ישנים בלילה מאז שהאיש הזה חזר ולהחליף אותו במישהו אחר.

אתה רוצה שהמועדון שלנו יתנהל בקלאס, ולא מבין שאנחנו עוד לא שם. קצת מזכיר לי את כל השמאלנים במערב ששוכחים שהמדינות המפוארות שהם חיים בהן נבנו על הרבה מאוד גופות. אנחנו כרגע בשלב של הגופות, תוסיף את טר שטגן לרשימה. הקלאס יגיע כשיהיה לנו את הלוקסוס.

אתה חוזר וכותב משהו שאין לי ויכוח איתך, ברתומאו זה תחתית ואסור להשוות בינהם, אבל ברצלונה באופן כללי לא ידועה בגלל הניהול והנשיאים הנהדרים שלה…

אני לא שופט אותו לפי העבר המפואר שלו, אלא ההווה שלו, כבודו במקומו מונח. השנתיים האחרונות הוא נראה לי מאבד כיון. וזה שוב קורה בגלל הצוות שסובב אותו. הוא התחיל טוב ואז מסיבות מאוד מפוקפקות החליף את קרויף ואלמיני בדקו.

תראה את הסרט ששמתי על הקדנציה הראשונה שלו ותשווה אותה להיום. אז הוא הגיע מוקף בחבורה של צעירים שעזרו לו. תבדוק מי סובב אותו היום. הסגן שלו כבר עשה ויברח לסעודיה דרך אגב.

אני לא מציע משהו שסותר . אבל שוב, הדרך שלך ושל המועדון נכשל פעם אחרי פעם. איבדתי כבר את הספירה של הפעמים שהמועדון מנסה בכח לדחוף שחקן החוצה ונכשל בזה כל פעם מחדש. אז מתישהוא צריך להבין שזה לא עובד.

ההבדל הוא שהפעם זה יכול לעלות ביוקר לברצלונה כי שטגן יכול לתפור אותנו חזק עכשיו. איך נרשום את גרסיה וראשפורד בלי מכירה של שחקן מרכזי?

עוד מעט יתחילו הספינים …

הדבר האחרון שאפשר לומר עלי שאני מקשיב לאוהדי ריאל. אני לא רוצה להדיח את לאפורטה, אני גם לא רוצה את פונט. אני רוצה מישהו יותר טוב משתיהם. אם לא יהיה אחד כזה, אז שלאפורטה ישאר מבחינתי.

לגיטימי לחלוטין שמועדון יקנה מחליף ויודיע לשחקן שהוא לא בתכניות. קורה כל יום בכל מקום. מה מכוער בזה?
השחקן יחליט אם הוא רוצה לשחק במקום אחר או לשבת בספסל/יציע ולקבל שכר שמן. זאת זכותו.

אבל טר שטאגן פתח במלחמה כשהוא מנסה לדפוק את הקבוצה . הוא לא רוצה שישתמשו בפציעה שלו לרישום של גארסיה. זאת מלחמה טוטאלית.
לפי MD, זאת הפעם הראשונה בהיסטוריה של הליגה ששחקן לא מאשר שליחת דוח רפואי ללה ליגה.

אני לגמרי עם המועדון פה. צריך לדפוק את טר שטאגן בכל דרך אפשרית.

זה גם מאוד טיפשי. מה טר שטאגן חושב לעצמו? נניח לא הצליחו לרשום את גרסיה. אז אחרי מה שהוא עשה יתנו לו לשחק? טיפש, מגעיל, כפוי טובה.

אכן לגיטימי לחלוטין, אבל זה לא מה שהמועדון עשה, המועדון נתן לו לנסוע לנבחרת ואז ניהל משא ומתן עם המחליף שלו מאחורי הגב תוך שהוא מנהל נגדו מסע ליכלוכים והדלפות נגדו בתקשורת.

זה לא פאבלו טורה זה שוער שהיה פה במשך עשר שנים… זכה בכל תואר אפשרי. אפשר היה בצורה אחרת לסיים איתו, מה שקורה עכשיו עצוב לי בתור אוהד של הקבוצה , שתי הצדדים יוצאים רע פה

אני מסכים 100 אחוז לגבי החלק השני בהודעה שלך , שטגן הכריז מלחמה ומתנהג עכשיו בצורה ילדותית

אם הוא לא יחתום על המסמך הוא לא צריך לראות דקה משחק עד שהוא עוזב.

זו דמגוגיה בגרוש להמציא כאילו שחקנים לא רצו להגיע לברצלונה גם בתקופות שחורות. פרנקי למשל, אבל באמת שלא חסרים שחקנים יקרים ומבוקשים שהגיעו אליכם בתקופות סופר חשוכות מאז שאני רואה כדורגל (סביולה, ריקלמה, דה יונג כאמור, קוטיניו, דמבלה, גריזמן…). גם להגיד שלבנדובסקי היה ״בכושר הטוב בקריירה״ זה סלקטיבי למדי, היה לו כמעט עשור של עונות באותה רמה והוא הגיע זקן ולאחר שהשיג הכל כולל הכל (רכש מצוין לעניות דעתי מהשניה הראשונה, למען הסר ספק).

ייבאנו את הטמטום הזה מדיוני מאמנים בארסאיים לדיוני נשיאים ברסאיים? האם גם את הכשלונות של עוקביו לאפורטה צריך לייחס לעצמו, או רק את הגביעים? הודעה אח״כ עוד הזכרת ביביזם… חחחח

קצת כועס על עצמי שאני בולע את ההטרלה המפגרת הזאת, אבל אני חושב שיש שם שנעדר מההודעות שלך ויש לו הרבה יותר קרדיט על הרקורד של לאפורטה ושל פלורנטינו גם יחד. בעצם לא נעדר, שלחת אותו להזדיין בהודעה הקודמת.

עניינית מסכים מאד שפלורנטינו נשיא מאד ״פגום״. ועדיין טוב מלאפורטה, and it’s not close. המנהל העסקי המבריק בתולדות הכדורגל. ספורטיבית יש דיון חד משמעית (למרות שגם כאן הרבה מקריות, לאפורטה ״התפשר״ על רונאלדיניו כי פלורנטינו חטף לו את בקהאם וכו׳).

לאפורטה בהחלט הנשיא הכי טוב בהיסטוריה שלכם, זה לא debatable. אבל הפכת אותו לאלוהים.

אני לא יכנס באמת לדיון למי יש יותר גדול מבחינת נשיא, ריאל או ברצלונה, כי זה שוב יתחיל מלחמת עולם בפורום אבל רק בשביל הדיוק, רוב השחקנים שרשמת לא הגיעו לברצלונה בתקופה שחורה (לפחות מבחינה חיצונית) לא דה יונג לא קוטיניו דמבלה או גריזי. הם הגיעו לברצלונה עם מסי וברצלונה שמבחוץ עדיין נראתה קבוצה תחורתית באירופה.

הם הגיעו בגלל ששילמו להם טונות של כסף. (מלבד דה יונג שזה בערך הרכש היחידי שהסכמתי עליו מכל האופציות שהזכרת, וכמובן שהוא גם פתח את כל הרגליים ונתן לדה יונג, שאני לא מאשים אותו בזה, חוזה שערורתי ופשע נגד ברצלונה)

טל התכון שלאפורטה הצליח למשוך שחקנים לברצלונה בתקופה של פוסט מסי, למרות שעל כולם התחרו מועדנים בכירים ועשירים יותר מברצלונה באירופה וברצלונה נראתה בדרך לפשיטת רגל.

זה ההישג של לאפורטה.

אני לא פאנבוי של לאפורטה …

הנקודה שלי היתה שלמותג ״ברצלונה״ היתה משיכה גם בתקופות גרועות וקשות ועם פחות כסף (תחילת שנות ה-2000, פוסט מסי וכו׳). גם קונדה, ראפיניה ולבאנדובסקי הם לא שחקנים זולים ולא באו לשחק בהתנדבות. הם כן העדיפו את ברצלונה משיקולים שאינם כלכליים, אבל זה לא דבר בלעדי לתקופה של לאפורטה. שלל הסלטות שהוא עושה בשביל הפיירפליי בד״כ לא מגיעות על חשבון המשכורות של השחקנים, שעדיין עומדות בסטנדרט של הצמרת האירופאית (גם אם לא מפוצצות וכנראה שגם נמוכות משלנו).

המועדון לא צריך להודיע לשחקן שהולכים לקנות לו מחליף. אז “מאחורי הגב” לא תופס פה.
עשו את זה לא יפה , אבל הוא התנהג לא יפה מהתחלה גם. הודיע שהוא כשיר עוד לפני שהכריזו עליו כשיר רשמית. איפה ראית דבר כזה?
אני עוד איכשהו הייתי חצוי אז למי לתת את האמפטיה, לטר שטאגן או למועדון.
אבל עכשיו אחרי ההתנהגות הזאת של טר שטאגן אני 100% עם המועדון. הוא ביטל את כל האהבה שלי כלפיו שבנה ב 10 שנים. לזיין אותו כמה שאפשר!

וגם לא לראות פיצוי שמן עבור העזיבה.
זה כבר לא עניין כלכלי, זה עניין עקרוני. שחקנים לא מתנהגים ככה למועדון. כמו שהוא הראשון בהיסטוריה שלא הסכים לחתום על טופס חיסיון רפואי, ככה הוא צריך להיות הראשון בהיסטוריה שיושב 3 שנים ביציע בלי להיות רשום בליגה או באלופות. הוא יקבל את השכר שלו ואני מוכן לבלוע את זה. העיקר שיידפק.

המועדון היה צריך בסוף השנה לשבת איתו ולהסביר לו שהזמן שלו הסתיים בתור שוער ראשון ולפחות לנסות להגיע איתו להסדר עזיבה . אם זה לא היה עובד לנו תמיד אפשר להפעיל את התותחים הכבדים נגדו.

הוא הלך לגרמניה ופתאום התחיל משום מקום כל ההדלפות והליכולכים . ניסו לדחוף אותו בכח החוצה. מספיק לשמוע איזה שאלות שאלו אותו במסיבת העיתונאים של נבחרת גרמניה בשביל לראות איזה השפלה זה בשבילו…

אני לא מהאו"ם, אני בצד של ברצלונה . כרגע יש “מלחמה” שטגן גמר את הקרירה. גם אם יש לי סימפטיה אליו. הוא כבר לא יהיה השוער הראשון של גרמניה… הוא בחר ברגש במקום להיות חכם. מעניין מה הסוכן שלו אמר לו.

זה ALL OUT WAR

אני בטוח שדקו לא קם יום אחד בבוקר והחליט באותו הרגע לרכוש את גארסיה.
מן הסתם עקבו אחריו, חשבו, חישבו פייר פליי, וכו’.
אני גם בטוח לחלוטין שדיברו עם טר שטאגן, כי הרבה יותר כלכלי להגיע להסדר, גם למועדון וגם לשחקן.
זה התחיל הרבה לפני הקיץ שלו בנבחרת. הוא הודיע שהוא כשיר עוד לפני הרופאים, הוא הביע בפומבי את הכעס שלו שפניה שיחק במשחק ליגה אחרון (ועכשיו יש פירסומים שבגלל זה הוא לא קיבל 3.5M בונוס). הבעיות לא התחילו עם ההחתמה של גארסיה, אלא קודם.

לגבי המיני דיון פה על לאפורטה, ביבי ופלורנטינו:

קודם כל לגבי פלורנטינו, אני חושב שהוא מנהל עסקי מצוין. אני לא בטוח שהוא איש כדורגל ברמה הגבוהה ביותר, ואני לא בטוח שהוא דואג להקיף את עצמו באנשי כדורגל ברמה הגבוהה ביותר, אבל אני חושב שבמכלול הוא בצד של המנהלים המוצלחים, גם אם לא אגדי כמו שעושים ממנו. מה שמקל עליו בניגוד ללאפורטה זה היכולת להיבחר לעוד ועוד קדנציות, מה שאסור בברצלונה (אחרת לאפורטה כמובן היה נבחר לקדנציה נוספת ב-2010, וכנראה שכל המשך ההיסטוריה שלנו היה נראה אחרת, וטוב אפילו יותר). מה שמקשה עליו כמובן זה שהוא התמודד נגד מסי במשך רוב הקדנציה שלו.

לגבי לאפורטה וביבי - אני חושב שהם דיי דומים. אנשי מקצוע ברמה הגבוהה ביותר בעברם, וזקנתם מביישת את נעוריהם. אין ללאפורטה שום פרויקט או תכנית. הוא פה כבר יותר מארבע שנים, והמצב הכלכלי של המועדון לא עובר תהליכי הבראה משמעותיים תחתיו. בדומה לביבי הנוכחי, אין חשיבה אמיתית לטווח ארוך - רק אלתורים, התמקדות במה שמולו באותו רגע, דחיית בעיות וגלגולן (בולט במיוחד עם כל המינופים שהוא לקח). הוא עובד בטור ולא במקביל. גם הכניסה שלו למירוץ הנשיאות התאפיינה בזה. פונט אולי ליצן, אבל ליצן שבנה תכנית במשך תקופה ארוכה. לאפורטה בא בלי תכנית, וזה ניכר עד עצם היום הזה. אם בקדנציה הראשונה הוא הקיף את עצמו באנשי מקצוע מצוינים, היום תחלופת הבכירים סביבו היא בקצב הרבה יותר גבוה.

זו הסתכלות המאקרו שלי בנושא. אפשר לדבר מיקרו על כל דבר, אבל אני חושב שאלמנט המזל משמעותי מדי. למשל, קשה לי לתת לו קרדיט על רונאלדיניו כי כמו שנאמר, הוא העדיף את בקהאם. או דוגמה אחרת, קשה לי לתת לו קרדיט על פליק כי אם לא הפה הגדול של צ’אבי, אז צ’אבי היה ממשיך.

חישבו פיירפליי מתוך תפיסה ששטגן ינותח ויפנה את הפיירפליי?

נראה לי שיש פה תחרות ״בישולים״ מלוכלכת מאד כשידו של שטגן בינתיים על העליונה. בהחלט יכול להיות שזה מאד לא חכם ו-״דווקאי״ מצדו. אבל איך זה שונה, פיננסית, ממצב שבו הוא ״סתם״ היה מחליט להישאר ולשבת על החוזה שלו?

אתה מסתלבט?

כמובן שלא. לא פירטת אז קשה לי להגיב לגופו של עניין, אבל אגיד שני דברים במבט על:
א. מינופים זה לא תהליכי הבראה משמעותיים, מינופים זה ראייה קצרת טווח והמשך העמקת המשבר.
ב. יותר מארבע שנים אחרי שהוא נכנס לתפקיד, ואנחנו עדיין מעבירים את הקיץ בתהיות האם נצליח לרשום את השחקנים שרכשנו.

לא, חישבו את מושבי ה VIP והחזרה לקאמפ עם 60 אלף צופים כבר בגאמפר…
בכל מקרה זאת לא הנקודה. הנקודה שהיה משהו לפני הלכלוכים בתקשורת ולפני הרכישה עצמה.

אתה כמעט ולא אומר פה כלום, מצד שני לא מתייחס לשום דבר אחר שקרה.
הורדת תקציב השכר?
תשלום חובות עבר?
שדרוג הקאמפ נואו וההכנסות שזה ייצר?
ההסכמים המצוינים עם ספוטיפיי ונייקי?

ה-‘‘כישלון’’ ברישום השחקנים לא רלוונטי כל עוד בחרת במודע לוותר על הכנסות מהקאמפ נואו. זו ראייה קצרת טווח?

אני אוסיף עלייך.

מתחילת העונה שעברה מדברים על רכישת שוער. זה לא אמור להיות חדש לאף אחד, כולל טר שטגן.
אם הוא נפגע מדיבורים על רכישות מאחורי הגב אז יכל להיפגע כבר מזמן מזמן.
הסיבה שהמועדון לא רוצה אותו גם כשוער מחליף זו ההתנהגות שלו לאורך תקופת סיום העונה כשחזר לכשירות ומשום מה החליט שהוא קובע למועדון מי כשיר, מי צריך לשחק, ומתי הוא בתור קפטן יסכים לדבר עם הקהל או לא.
זו לא התנהגות של בן אדם שיתמודד יפה עם תחרות מול שוער צעיר ועדיף, ואנחנו לא צריכים יריבויות מיותרות החד ההלבשה.