אקסים ומושאלים ברסאים

בהערת אגב על ג’ורדי, מדהים כמה קריירת הפוסט משחק שלו שלחה אותו למדינות כדורגל כושלות (כולל זו שלנו כמובן), לפני ואחרי הקדנציה-פרוטקציה בברצלונה.

זוכרים את קארלס פרז? הקיצוני שעלה לבוגרים לפני כמה שנים ולא הרשים?
הוא בכותרות עכשיו בגלל סיבה לא שגרתית.
השחקן הובהל לבית חולים בגלל נשיכה של כלב. לא סתם נשיכה אלא במקומות המוצנעים וזה דרש שש תפירות.
אאוץ.

אחרי מעט דקות בצ׳לסי, מארק גיו עובר בהשאלה לסנדרלנד.

זה לא שהוא לא משחק בגלל שהוא לא ברמה, הוא לא משחק כי אנחנו חושבים שהוא הכי טוב.

1000159963

Back to his best

זה קצב עצוב שלקחתם טרגדיה ספורטיבית והפכתם אותה לבדיחה על בנאדם. שכחתם כמה רגעי אושר וכמה גאווה ותקווה הוא נתן לכם.

אל תהיו בארסה מאניה.

שביט, אתה קצת מגזים. הוא אחד מכוכבי העבר האהובים פה בפורום.

האמת שיותר צחקתי על הציוץ עצמו, או על המקורבים של פאטי שמובאים בציטוט, מאשר על פאטי עצמו.

זה בסדר גמור להתחיל מאפס, אם זה מה שהוא עושה, ויותר ממכובד. פשוט ממש שיעשע אותי הניסוח העקום והתירוץ הגרוע ללמה הוא לא שיחק דקה ב-5 משחקי הכנה עד עכשיו.

כל המעגל סביבו רעיל וטיפש. מהאבא שלו ועד אחרון המטוויטים.
חבל לי על פאטי, אבל הודעות כמו שאיל הביא מזיקות לו עוד יותר ומשכיחות עוד יותר את השחקן הנהדר שהוא היה פעם.

מסי כשמנעו ממנו בצורה לא חוקית לעבור לסיטי:
בחיים לא אקח את המועדון של חיי לבית המשפט

טר שטגן בינתיים:
השופר פרננדו פולו מדווח שטר שטגן מסרב לחתום על הדו״ח הרפואי שמאשר את ההיעדרות שלו למעלה מ 4 חודשים ופותח שלב חדש במלחמה בין הצדדים

ואני כותב את זה בדיון האקסים כי זה היחס הראוי לגרמני מהיום בעיניי
קפטן עלק

אני איפשהו יכול להבין אותו.

תשמע מה זה להבין
אני מבין שהוא נעלב

אני לא חושב שזו סיבה טובה עבורו להתנהג בצורה שככל הנראה מבטיחה שרוב האוהדים ישנאו אותו לנצח, דווקא אחרי כל השנים היפות שלו פה. הבנאדם היה פה 11 שנה, היה קפטן, הוא שיאן ההופעות הלא ספרדי אחרי מסי, הוא שיאן ההופעות לשוער אחרי ואלדס. וכל זה בשביל מה בעצם? הוא כל כך קרוב לסוף הקריירה, הוא כל כך קרוב להיזכר כאגדת מועדון - והוא זורק הכל לפח בשביל להישאר במקום שהוא לא רצוי בו.

אני מבין שהאופי של ספורטאי על בא לפעמים עם מנגנון של הרס עצמי, בדומה לצורה שכריסטיאנו בחר לסיים מול יונייטד, אבל רציונלי זה לא. וזה הכיוון שאליו טר שטגן הולך, 100% מבחירה שלו.

יש פה דפוס בשנים האחרונות עם לפורטה, שרבים נהנים להתעלם ממנו כי:

1. קודמיו היו גרועים יותר.
  2. הוא נובע לא מעט מאילוצים כלכליים.

אבל המצב הפיננסי שלכם גורם לכם להיפרד (או לנסות להיפרד) בצורה מכוערת ודומה מלא מעט שחקנים. אז או שכולם בני זונות והרצפה עקומה, או שצריך לכוון את החצים לאנשהו אחר.

אפשר להעריך את התועלת משלל התכסיסים של לפורטה כדי להתמודד עם המגבלות הכלכליות, חלק מזה מרשים מאד. אבל:

1. זה (חלק מ)המחיר.
  2. עוד מוקדם לדעת אם לא תשלמו על זה בריבית ביום שאחריו, סטייל ברטומאו / רוסל.

אני רק רוצה לוודא לפני שאני עונה - הגבת לי?
כי אני לא מוצא שום קשר בין ההודעה שלי לבין התגובה שלך…

שני הדברים יכולים לחיות ביחד:
לאפורטה יכול להיות פופוליסט ושקרן
וטר שטגן יכול להיות מטומטם וקצר רואי

אני מדבר על הבחירה של טר שטגן
את לאפורטה הייתי מעיף בהקדם האפשרי

אליך, כן. נראה לי שהקישור די ברור, אבל בכ״ז: אני חושב שאין מה לבוא אליו בטענות / לשנוא אותו על האירוע הזה יותר מדי. ״אגדת מועדון״ וכו׳ זה רק חלק מהתמונה. בסוף המועדון מצפה ממנו לחתום על כך שהוא לא משחק בכלל בכמעט חצי מאחת מעונותיו האחרונות בקריירה, כמעט בטוח האחרונה ברמות הגבוהות ובוודאות האחרונה בברצלונה, לא משנה מה יעשה באימונים או אם השוער שלפניו נפצע. משחקים איתו ראש קשה אז הוא משחק ראש קשה בחזרה.

מסכים שמקצועית נטו היה עדיף לו לעזוב, ומעורב גם כסף בעניין. אני חושב שהוא מבין מצוין גם שהמורשת מושפעת באופן לא פרופורציונלי מסופה, ובמובן הזה יעשה לו עוול בראי ההיסטוריה גם בלי הפיאסקו הנוכחי. אם כבר אז כבר, שיוציא את מה שהוא יכול וישאיר לעצמו את הדלת פתוחה לנס שיחזיר אותו להרכב.

אז כן, הוא לא מתנהג כמו מסי. אבל אני עדיין מבין את ההתנהלות שלו.

האם כל שחקן שנמצא תחת חוזה במועדון במשך הרבה שנים ולקח חלק בהישגים הוא אגדת מועדון? האם זה מספיק כדי לנפנף כדי להיחשב לאגדה ולדרוש כבוד?

לא יודע, תלוי את מי שואלים. מבחינת הרבה אנשים, אחרי כל כך הרבה זמן אתה אגדה כמעט באופן אוטומטי. אבל זה דיון סמנטי.

עניינית שטגן השוער הכי טוב שראיתי אצלכם בשיאו. עם בעיותיו שלו, בעיקר המנטליות וכתמים עצומים כמו ה-8-2 וכו׳, אבל בשיא היה די מדהים. והשיא חפף עם תקופות לא קלות שלכם.

כל מה שאני כותב נובע מתוך הנחה, שלהבנתי מבוססת, שזמן ההחלמה הסביר האמיתי מהפציעה שלו הוא 4 חודשים וצפונה. המועדון לא ביקש ממנו לטעון שפציעה של חודש היא פציעה של חצי שנה. בהינתן האמירה/הנחה הזו שלי, אתה עדיין איתן בדעתך?

מבין - כן.
קפטן ששם את טובת הקבוצה מעל טובתו האישית (במידה סבירה) - לא.
התנהגות חכמה עבורו בטווח הארוך (כולל אחרי הפרישה) - לא.

פה אני כבר נכנס לעניין הדפוס. בואקום זה נראה לא טוב. בקונטקסט, זה לא השחקן הראשון שעושים איתו טריקים-שטיקים כדי לעבור בבקרה, מלווה בקמפיינים מכוערים למדי בתקשורת. יתכן שזה הכי מכוער שהיה עד כה מהצד של השחקן, אבל כאמור - זה לא אראוחו או דה יונג פה. מחרבנים עליו בקשת. אין מה לצפות ממנו לשים את טובת הקבוצה מעליו כשזו ההתנהלות מכל מי שממונה עליו, בגיל הזה ועם רקורד כזה.

האם היתה דרישה לחתום בפציעות קודמות באורך הזה (שאלת תם, לא יודע אם זו תקנה ותיקה בכלל)? ברור לי כאמור שהוא ראש קשה/קטן/וואטאבר כרגע, אבל אין מה לצפות ל-good will מעובד שהבהירו לו היטב שאין לו שום דבר להפסיד, ושיש לו חוזה.

זה סכסוך עבודה עם הנהלה לא תמימה, בקיצור. יכול להבין אוהדים שזה מפריע להם, אבל בכנות - אני חושב שרוב האשמה והאחראיות על המועדון שהגיע לסיטואציה הזו. ועוד לא בעד איזה שוער על, אלא בשביל כמה שקלים בפיירפליי ושוער עם פוטנציאל. יש מחיר לדחיינות/רשלנות.

אוקיי, אז אנחנו כבר לא נסכים על מהות התפקיד של קפטן כנראה.

אני לא אמרתי מילה רעה עליו כאשר הוא סירב לעבור קבוצה. אבל קפטן, שבוחר לעשות ניתוח שישבית אותו ל-4 חודשים, ומסרב לאשר למועדון שלו, שנמצא בבעיה כלכלית, להשתמש בדוח הרפואי האמיתי של הפציעה כדי להקל על המועדון כלכלית, בלי שהשחקן ייפגע מזה בכלל - הוא לכל הפחות לא קפטן. לכל הפחות.

ודרך אגב, אם אתה כבר מדבר על דפוסים, אזכיר לך מה שהיה עם טר שטגן ובראבו: שניהם הגיעו באותו קיץ, בראבו שיחק בליגה, טר שטגן בליגת האלופות, והעונה נגמרה בטרבל. בסוף אותה עונה טר שטגן דרש מהמועדון לתת לו את אפודת השוער הראשון באופן בלעדי, או למכור אותו למנצ’סטר סיטי. בלי קשר לזה, בהמשך הקריירה שלו פה הוא גם הספיק לריב עם יקיר האוהדים מסי, וללכלך עליו בתקשורת.

אז כן, אתה צודק, אפשר להוסיף קונטקסט. טר שטגן הוא שחקן מצוין, אגו מניאק גדול, לא מתאים להיות קפטן ולא ראוי להיזכר כאגדת מועדון. ואת כל זה אני אומר כשאני בז ללאפורטה של הקדנציה הנוכחית, אין סתירה בין הדברים.

ברצלונה צריכה לשתף את הדוח הרפואי עם הליגה כדי לקבל אישור שמדובר בפציעה ארוכה
מסיבות של צנעת הפרט, דרוש אישור (שנתפס כטריוויאלי) של השחקן בשביל זה
או לפחות, נתפס כטריוויאלי עד שהגיע טר שטגן