בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

בטח שמתם לב שמזל שאנחנו לא יונייטד :speak_no_evil:

עושה רושם שיש לנו יותר ממספיק צרות משלנו

בטח שמתם לב אתמול מה זה היתרון האיכותי בכמויות מסחריות שיש לריאל על רוב קבוצות העולם, כל זה כמובן לצד החיסרון הגדול שיש לנו בעמדת המאמן.
אבל יתרון בכישרון שווה ליתרון בעמדת מאמן כפול 2 בחזקת 5

אם אנצ’לוטי כזה חסרון, למה ברדה הלך להשתלמות אצלו?

image
image

אני רק מצטט מה שכתבת בת’רד של עונה שעברה

בקשר לכדורגל המצויין, ציפיתי שנקבל הרבה יותר דקות מהכדורגל ששיחקנו מחצית שנייה נגד דורטמונד, זה לא שאני מצפה משהו מהמאמן עצמו, אני מצפה מסגל שכולל 3 מ 5 השחקנים הטובים בעולם לתת הרבה יותר ממה שנתן עד עכשיו, אני מאמין שזה יגיע.
אליפות קלילה עדיין תהיה לדעתי, בנתיים אנחנו עם כמות נקודות המצופה מאיתנו, ברצלונה מפתיעה בענק עם 5-6 נקודות יותר ממה שהם והכדורגל שלהם שווה, זה יתאזן ברגע שכל בעיטה שלהם לכיוון השער יפסיק להיות שער, וזה יגיע, הם נראים קטלניים אבל זה לא הגיוני מה שקורה שם עם אחוז ניצול המצבים, בעיקר של ראפינייה, כמו 10 השערים של ג’וד עונה שעברה, הסטטיסטיקה תתאזן בסוף.

בקשר לליברפול… :heart_eyes:

אז לקחתי על עצמי משימה משעשעת לדרג את הטופ עשרת שחקני ריאל מדריד בקלאסיקוס ב-30 השנים האחרונות פחות או יותר ויסלחו לי אלפרדו די סטפאנו, פאקו חנטו ופרנץ פושקאש וכמובן גם גיבורי הקינטה דל בויטרה. שילוב של פז"ם שמשחק תפקיד חשוב אבל לא הכי, היכולת בפיק וגם הרגש ורגעים אייקונים כמו למשל מצד אחד השחקנים המפתיעים ברשימה.

1.כריסטיאנו רונאלדו – תנו לו כדור והוא מבקיע. אחרי עונת התאקלמות ופחות או יותר מגמר הגביע המוצלח זה קרה, ואז הגיע גם שער האליפות ב-2011-12 והקאלמה-קאלמה. ורצף של חמישה משחקים שהוא כובש בקאמפ נואו. ושער הניצחון ב-2016 עם ה-SSUUII ואפילו שוב במגרש של הרעים במשחק עם השיפוט המחפיר בקיץ 2017. יש לו 18 שערים ב-30 משחקים.

2.ראול – האיש שהטיל אימה על ברצלונה בעידן שלפניכן, מאמצע-סוף שנות ה-90 ועד אמצע שנות ה-2000. המומחה לוואיסילינות. זה שאמר “אני לא יודע מה הוא (שוסטר) אמר – עם החולצה הזו אני תמיד עולה למגרש כדי לנצח”. הצמד האייקוני בקאמפ נואו וההשתקה בשנת 2000, הבומבה לחיבורים מכל הלב בחצי גמר הצ’מפיונס ב-2002, השער בנגיחה עם קאפלו וגם במשחק הפאסיו.

3.איקר קסיאס – לשפוט את איקר לפי מספר הפעמים בהן שמר על שער נקי בקלאסיקו זה לא פייר. הוא תמיד היה שם והדף כמעט הכל. הוא כן הצליח שלא לספוג ב-0:2 הביתי ב-2006-07, כעבור שנה בקאמפ נואו וכמובן גמר הגביע ב-2011 כאשר לריאל אבד הכוח סיפק הצלות נפלאות מול דויד ויאה ואינייסטה. גם בעונת הפרידה כשהיה הרחק משיאו רשם הצלת ענק במשחק במדריד.

4.ויניסיוס ג’וניור – כמה שחקנים כבר יוכלו להגיד שכבשו שלושער נגד ברצלונה? מופע שלו בסופרקופה, וגם בחצי גמר הגביע ב-2023 עם הבישולים לבנזמה. השחקן שהכי מטריד את אוהדי ברצלונה בריאל מדריד של אחרי כריסטיאנו רונאלדו. שבעה שערים יש לו כבר וקלאסיקו 18 הערב.

5.פפה – איי אם לא הכרטיס האדום (שלא היה) בקלאסיקו ב-2011. בכל מקרה פפה עם מאזן חיובי נגד בארסה. בחלק מהתבוסות הוא לא שיחק בין אם בשל פציעות או השעיות. זכור המשחק שלו כקשר אחורי וכמובן גמר הגביע כשנגח לקורה והשער ב-2014-15 מכל הלב. אל מורו.

6.רוברטו קרלוס – האמת שהקלאסיקוס הוציאו לעתים את הצד האפל שלו אבל למי אכפת (שלושה אדומים). השער שלו בכדור חופשי מ-35 מטר ותחושה של קילומטר בשנת 2000 – הוא אחד הגדולים בתולדות המשחקים האלה. סיפק בסה"כ שבעה בישולים והיה יציב בשני צידי המגרש, צד שמאל שלם.

7.רונאלדו-פנומנו – הפיק היה כל כך קצר ועדיין אי אפשר להתעלם. בכל פעם שהפנומן היה כשיר בקלאסיקו הוא גם הבקיע. ב-2002-03 במצב אחד, כעבור שנה בקאמפ נואו, פארטידזו פנומנלי ב-2004-05 וגם עשה שער ממצב אחד בקאמפ נואו ב-2006 בצ’יפ וכפה תיקו. ארבעה שערים בשישה משחקים.

8.סרחיו ראמוס – על מקומו ברשימה לא היה ספק, אלא כמה גבוה לדרג אותו. היו לו את הפעמים בהן איבד את הראש עם כרטיסים אדומים מיותרים לצד התעלות כמו הקלאסיקו הראשון כמגן ימני ב-2007, השער בנגיחה מדהימה לאחור באותה עונה או שער הניצחון ב-2012-13 ושער שוויון בקאמפ נואו. והרגיש לי שהוא מניה בטוחה יותר בגמר צ’מפיונס מאשר מול ליאו מסי.

9.קארים בנזמה – השלושער האדיר וההיסטורי בגומלין חצי גמר 2023 העלה את המניות שלו, לפניכן הייתה תחושה שלעתים החמיץ יותר מדי בקלאסיקוס הגדולים ולא כבש מספיק.

10.דני קרבחאל - המאזן שלו מאוזן עם 12 ניצחונות לצד 12 הפסדים. זכור לטובה בעונת הבכורה.

כמעט: מרקו אסנסיו ושתי הבומבות שלו בסופרקופה ב-2017 – שוב, עניין של תחושה| טוני קרוס – כל המוסיף גורע| לוקה מודריץ’ – אי אפשר לערער על הרזומה שלו וכמובן שהיו לו משחקים גדולים| גארת’-בייל – בעיקר וכמעט רק השער האייקוני בגמר הקופה דל ריי 2014| זינדין זידאן – סליחה אלוהי הכדורגל היפה. שער גדול בחצי גמר ליגת האלופות בהקפצה, שלושה בסה"כ, הופעות נהדרות

המשחק הקרוב נגד ולנסיה בשבת במאסטייה נדחה לאור האסון בעיר והוכרזו אף שלושה ימי אבל, נדחו עוד משחקים מהליגה השנייה ומליגת המשנה. ריאל מדריד עמדה דקת דומייה באימון והציעה את עזרתה והיא תתרום כספים בנדון באמצעות הקרן שלה.

מצד אחד איבוד נקודות אפשרי מאוד ויש זמן לפצועים להתאושש, זמן מנוחה רב גם להסקת מסקנות אחרי הקלאסיקו ולהתכונן בנחת למילאן. מצד שני הרצון היה כבר לשחק ושבמועדון ידברו על כל השבוע. מה שבטוח הוא שכדורגל הוא לא הדבר הכי חשוב בחיים. רק כמעט

כמובן שהמשחק נדחה ובצדק אבל זה בכלל לא טוב לריאל מדריד, קודם כל הכי טוב אחרי שבוע כמו שעברנו זה לחזור מיד לעניינים ולשחק, זה יכול לגרום למצב שפער של 9 נקודות שגם אם יש לך משחק חסר זה עדיין משפיע, והכי חשוב אני בטוח במיליון אחוז שיתקעו את המשחק הזה ביום הכי לא מתאים בשיא לחץ של רצף משחקים קשים.
ולא לשכוח שבנתיים ולנסיה היא חרא של קבוצה ועד המשחק החוזר יכולים להתאושש.

הערב ריאל מדריד כאמור מארחת את מילאן, קרב בין שתי הקבוצות הגדולות ביותר בתולדות ליגת האלופות וגביע אירופה. 15 זכיות לריאל מדריד ושבע למילאן - האלופה הנצחית וסגניתה.

המשחק שקיבל את הכינוי “הקלאסיקו של אירופה” היה בין ריאל מדריד לבאיירן מינכן שנפגשו שוב ושוב ושוב בכל עשור מאז שנות ה-70. אז כעת בואו נשנה אווירה ונתפלסף קצת - מהו מבחינתכם “הקלאסיקו של אירופה?” - תנו מקום מכובד להיסטוריה כמובן אבל כמובן שאפשר להתחשב גם לא מעט בעידן המודרני.

-ריאל מדריד נגד באיירן מינכן: 28 משחקים עד היום, מאזן 13-4-11 לריאל מדריד. שיא מפגשים נגד יריבה שאינה מספרד

מעולם לא נפגשו במעמד הגמר, אולי מפתיע אבל יש כל כך הרבה רגעים אייקונים - ניצחונות מדהימים עוד הרבה לפני חוסלו אשתקד - עונת הדסימה, ושברון לב בלתי נסבל שנתיים קודם לכן בפנדלים| מנגד - שמונה מפגשי ענק בחצאי הגמר

-ריאל מדריד נגד יובנטוס: 21 משחקים עד היום - מאזן 11-2-8 לטובת ריאל מדריד.

שני מפגשים בגמר ופעמיים ריאל מדריד ניצחה: 0:1 ב-1998 הגמר ששבר את 32 שנות הבצורת, והצגת ענק עם 1:4 בעונת הדאבל עם זינדין זידאן| עוד שני מפגשים במעמד חצי הגמר (2002/03 ו-2014/15) ששברו לנו את הלב בדרכם.

-ריאל מדריד נגד מילאן: 15 מפגשים עד היום והתוצאות מאוזנות - רקורד של 6-3-6

הקבוצות נפגשו בגמר גביע אירופה השלישי ב-1957-58 וריאל ניצחה 2:3 בהארכה| שני מפגשים בחצאי הגמר - ב-1955-56 וב-1988-89.

-ריאל מדריד נגד ליברפול - 11 מפגשים עד היום ומאזן 7-1-3 לטובת ריאל מדריד אבל יש “אבל” גדול - כל המפגשים בגביע אירופה\ליגת האלופות וזה כמובן הגמר ששוחק הכי הרבה פעמים - שלוש! ליברפול הייתה האחרונה שניצחה את ריאל במעמד הגמר - ב-1981. כמובן שהנקמה הגיעה עם ה-1:3 והמספרת של גארת’ בייל ב-2018 וגם כעבור ארבע שנים עם ויניסיוס וקורטואה - 0:1.

-ריאל מדריד נגד מנצ’סטר סיטי: 12 מפגשים עד היום - מאזן שלילי של 3-4-5 מצד ריאל מדריד וגם יחס שערים שלילי| אם תרצו “הקלאסיקו המודרני”. עד 2012-13 הקבוצות כלל לא נפגשו. בכל שלוש העונות האחרונות ריאל וסיטי נפגשו ראש בראש והמנצחת המשיכה לזכייה. שלושה חצאי גמר ברזומה, רבע גמר ושמינית גמר, הכל מאז 2015-16.

-ריאל מדריד נגד מנצ’סטר יונייטד: 11 מפגשים - מאזן 5-4-2 לריאל מדריד - מאזן מצוין. הבחירה “הקלאסית”, של חובבי סוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000. ריאל הדיחה את מנצ’סטר יונייטד ארבע פעמים לעומת הדחה אחת שלה. רבע הגמר ב-2003 הוא תמצית כל הכדורגל ושלוש עונות קודם לכן באותו המעמד והפעם באולד טראפורד זה היה ראול. שני מפגשים בחצי הגמר בשנות ה-50 וה-60, שני מפגשים ברבע הגמר ואחד בשמיני

בשבילי הקלסיקו של אירופה זה ריאל-ליברפול

המשחק שאני הכע שונא, ריאל מול ליברפול

למה כי אתה אוהד של ליברפול??? :smile:

כי זה גורם לי להיות נגד ריאל.

בטח שמתם לב שהמשחק הבא שלנו הוא נגד אוסאסונה במשחק המוקדם של יום שבת, וזה יכול לגמור לנו את הליגה :grimacing:

מה אני מפספס?

אנחנו לא מצטיינים במשחקים שנערכים בשעה המוקדמת בצהריים, אלה בדרך כלל המשחקים הכי מסוכנים, תקף כמובן לגבי כל הקבוצות הגדולות.

אז בעצם צ’אבי היה בסדר כשהתלונן על שמש בעיניים, דשא רטוב, לקום מוקדם ופקקים בדרך?
אני זוכר אחרת.

אני לא זוכר על מה צ’אבי התלונן, אני רק יודע שריאל כמו גם ליברפול מאוד מתקשות בשעות האלה.