ברחבי העולם מתחילים עם סיכום העשור, פתחתי דיון עשיר ומושקע בנושא שלא נשא פרי, אבל בכל זאת אפשר להעלות כמה שאלות ודיון קצר:
אפתח ואומר שמדובר מבחינתי
בעשור יוצא מן הכלל, ארבע זכיות בליגת האלופות זה משהו בלתי נתפס, אנחנו עוד נתגעגע לזה. חווינו כל כך הרבה משחקים נפלאים ושחקן אחד כמו כריסטיאנו רונאלדו. מאזן האליפויות עגום. היה חסר לנו משהו, התמודדנו עם מפלצת, היו עונות גדולות של 90 נק’ (היינו מפלצת כבר בעונת הבכורה של ז’וזה מוריניו) שלא הספיקו.
שאלה ראשונה: הקבוצה החזקה ביותר: קבוצת המאה נקודות ו-121 שערי זכות - 2011/12 של ז’וזה מוריניו| הקבוצה של קרלו אנצ’לוטי בעונת בדסימה| הקבוצה של קרלו אנצ’לוטי עונה לאחר מכן ורצף 22 הניצחונות הרצופים| הקבוצה של זינדין זידאן שזכתה בדאבל היסטורי והיה לה סגל מפואר ועמוק.
כמובן שאפשר גם לדרג את הזכיות בליגת האלופות, מבחינתי אין ולא תהיה כמו הזכייה בדסימה - הדרמה, הזמן שעבר משם, העובדה שזו הייתה אתלטיקו, וכן - אני הייתי שם.
למה הדיון מעניין? אוהבים למדוד קבוצה על פי הליגה ורבים האמינו שהקבוצה של מוריניו היא זו שתביא את הדסימה. המשחק נגד באיירן עשה לנו עוול. היינו בפער עצום על ברצלונה בפברואר (10 נק’). כריסטיאנו בשיאו גם כשחקן יוצר, מרסלו, פפה, ראמוס, גם קארים. הקבוצה של הדסימה עשתה עונת ליגה טובה אבל כשלה במשחקים הגדולים, בייל הוסיף המון בעונת הבכורה והיה לנו גם את קרבחאל, תחילת ה-BBC. בעונה השנייה של אנצ’לוטי היו ימים שהגולים הגיעו כמו קשטופ ושיחקנו מאוד התקפי ופתוח אבל כשלנו בלי תואר אמיתי, השאלה אם זה הפרטמר היחיד בסקרי האוהדים האלה. הקבוצה של זידאן - ה-11 היו פחות טובים אבל הסגל היה עצום, היה חסר ניצחון בקלאסיקו.
שאלה שנייה: המשחק הגדול ביותר שראינו, התלבטות בין ה-0:4 על באיירן מינכן בעונת הדסימה לבין הגמר החד-צדדי נגד יובנטוס ב-2016/17.
שאלה שלישית: שער העשור - קחו כמה דקות ותחשבו על זה. המספרת של גארת’ בייל, אולי זו של כריסטיאנו רונאלדו, התקפות מתפרצות יוצאות דופן, אולי דווקא נאצ’ו נגד קולטורל במספרת? קארים אה-לה-ואן-באסטן?
שאלה רביעית: פספוס העשור שלכם - הפנדלים נגד באיירן מינכן ביום העצמאות? אולי ה"כמעט מהפך" נגד דורטמונד? העובדה שהעונה השנייה של אנצ’לוטי הסתיימה בלי תואר גדול?
שאלה חמישית ואחרונה: הרכב העשור שלכם? אני מניח שיש לכולם בסיס של 5-6 ואפילו 8 שחקנים אבל לגבי מספר עמדות כמו הבלם לצד ראמוס, קישור מרכזי והתקפה - יש מקום לדיון.
ההרכב שלי: קיילור נאבאס| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס, פפה, מרסלו| קאסמירו, צ’אבי אלונסו, לוקה מודריץ’| , אנחל די מאריה, גארת’ בייל וכריסטיאנו רונאלדו;
המחליפים: איקר קסיאס, רפאל ואראן, טוני קרוס, איסקו, מסוט אוזיל, קארים בנזמה
בקצרה: אני מגדיר את פפה כבלם הטוב ביותר שראיתי בריאל מדריד (הגנה בלבד, בלי גולים בדקה ה-90). קארים שרד הכל אבל לא היה מספיק טוב מספיק זמן ולא סיפק מספרים אז אני בוחר בלי חלוץ אמיתי ואני מודה שאני מעריץ גדול של די מאריה שנעשה לו עוול מסוים. לאיקר היו שנתיים וחצי בטופ אצלנו ולאחר מכן דעיכה, אבל אין דבר, הוא שחקן העשור הקודם. הקישור? קאסמירו גדול, על קרוס כן היה אפשר לוותר.