אין לי רצון להשפיע עליהם. אני גם לא נכנס לדיונים שלהם, אבל המצב שאוהד ריאל אסור לו לכתוב הודעת שורה בפורום שלהם אבל בפורום שלנו כן מותר לו ובמיוחד הודעות שנועדו להטריל ויותר חמור, אוהד ברצלונה לא יכול לכתוב הודעות שורה באף מקום.
זה מצב פסול. אני לא חושב שאני כותב משהו שאמור להיות יוצא דופן או משהו כזה.
אין לי בעיה בטראש טולק, ההפך אני בעד, אבל כרגע אוהדי ברצלונה עם הידים קשורות ואוהדי ריאל לא.
לגבי תגובות של שורה - הכל שאלה של מה נכתב ושל קונטקסט. למשל, בזמן משחק אני בעד כי זה סוג של ווטסאפ (היה פה ניסיון לפתוח את הצ׳אט פעם, אבל אין מספיק נפח לדעתי). אחר כך אפשר למחוק את זה ולדעתי זה מה שעושים. או אם כדי לסתור טענה כלשהי אז נכתבת עובדה בהודעה לקונית באורך שורה - גם סבבה לדעתי.
מצד אחד, משה - לא בדיוק הבנתי מה מפריע לך ב"חוסר השיוויון" בין שני הפורומים, בייחוד שלפי הצהרתך אתה גם ככה לא נכנס לצד המדרידאי של הפורום. אתה בעצם אומר שהיית רוצה להיכנס לפורום המדרידאי מידי פעם, להטיל הודעת שורה מתסיסה, וללכת? או שהיית רוצה שלחברים האחרים מהפורום הברסאי הייתה את האפשרות הזאת? אולי זה רק אני, אבל נראה לי כמו מטרה לא מי יודע מה להילחם עליה.
מצד שני, ובהמשך ישיר לכך - בלי שום קשר לשיוויון בין שני צידי הפורום, ועל-אף הרצון לייצר שיוויון פנימי בתוך הצד הברסאי של הפורום, אני חושב שלא כל הודעות השורה נולדו שוות. יש הבדל בין הודעות שורה למל"מיות - שגם אם אין בהן ערך מוסף רב, הן גם לא מזיקות אקטיבית - לבין הודעות שורה שלא רק שאין בהן ערך רב, אלא להיפך - הן גם סתם מטרילות ומתסיסות. לעניות דעתי לא ייגרם נזק רב, לא לערך השיווין ולא לחוויית השימוש בפורום (ואפילו להיפך), אם הודעות כאלה יימחקו בתדירות גבוהה יותר מהיום.
באופן כללי, הודעות של שורה לרוב לא נמחקות בפורום ברצלונה
לא לאוהדי ברצלונה ולא לאוהדי מדריד
אם חלק מהודעות השורה שלך נמחקו, זה נבע או מזה שהן היו לחלוטין חסרות תוכן, או מטעות של מי שמחק. המדיניות הכללית היא לא למחוק הודעות של שורה בפורום ברצלונה, רק כי הן הודעות של שורה. ואת רוב הודעות השורה שלך לא מחקו.
מעבר לזה, כתבתי פה כמה פעמים שאפשר לשנות את מדיניות המחיקות בפורום ברצלונה, ואתה מתעלם מזה
העלית pain וזה מצוין, השלב הבא זה לחשוב איך לפתור אותו, אז אם אתה ושאר האנשים ששותפים ל pain הזה מעוניינים - בואו נתקדם לשם…
העניין כזה, אין מנהל פעיל בפורום הברסאי - מבחינת השוטר המוחק הודעות. כשפרשנו לפה מספורטאנטר אחרי שהבעלים הטמבל שקנה את האתר החליט לדרוס את כל המנהלים - היינו אני, אוריה, אדם (אנדר) ואסף מנהלים. אוריה פרש ומופיע מדי פעם להגיד שביבי המלך בצורה אינטליגנטית, אסף מגיע כשבארסה מנצחת את ריאל או בגמר הצ’מפיונס, אנדר מעט פעיל אבל בוגד (אוהד פפ וסיטי ולא קטאלוני מושבע ) ואני שמקוצר הזמן לא עוקב אחרי הרבה דיונים.
וכשאין מנהל פעיל ברסאי, המדרידאים מוחקים כראות עיניהם. לו היה מנהל פעיל והיה קובע את הטון - אזי הם לא היו מוחקים. כך לדעתי.
מבחינתי, אין “פורום מדרידאי” ו-“פורום ברסאי”. יש פורום שעוסק בריאל מדריד ופורום שעוסק בברצלונה. ההבחנה היא בתוכן, לא בכותבים או בזהות קבוצתם האהובה.
וזה נכון כמובן גם לנושא המחק. אם יש סטנדרטים מסוימים שנתקבעו שהם שונים בין פורום בארסה לפורום ריאל, זה לא כי נלקחה כזו החלטה בקרב ההנהלה אלא כי כך במקרה (או שלא, כמובן שזה מעיד המון על טיב הכותבים בכל מקום) התפתחו הנורמות באופן טבעי.
בכל אופן, אני מעוניין שאוהדי בארסה יכתבו בפורום ריאל לא פחות (והאמת שאולי אפילו יותר) מאשר אוהדי ריאל, ואין לי שום כוונה להוביל איזו הפרדה רק כדי שאנשים ירגישו בנח או לא ייעלבו. כולם מוזמנים לפרוק את אשר על ליבם בין אם בפורום קבוצתם או הקבוצה היריבה, וכל עוד יש תוכן רלוונטי בהודעה, מבחינתי היא תישאר על כנה.
המקרים היחידים בהם מבחינתי ישנן אילו הקלות בנושא המחק זה אך ורק בתרדים שמלכתחילה פחות רציניים ויותר ספאם (כמו “בטח שמתם לב ש”, או כל מיני דיונים שונים בקפיטריה).
אז למה קיים דיון יריבות בפורום ריאל מדריד, אם היריבה של ריאל מדריד היא ברצלונה, ויש פורום שלם שמוקדש לברצלונה?
מעבר לזה, אולי המצב שאתה מתאר הוא אפשרי ואף עדיף תיאורטית*, אבל בפועל נוצר שיווי משקל שבו עיקר הכותבים בפורום ברצלונה הם אוהדי ברצלונה, ועיקר הכותבים בפורום מדריד הם אוהדי מדריד, ומשכך הדבר - אלה אכן פורום מדרידאי ופורום ברסאי, הלכה למעשה.
*או יכול היה להיות כזה, אם כמות הכותבים בפורום שאוהדים כל קבוצה הייתה זהה. בפועל התרחיש שאתה מתאר היה מוביל למצב עצוב שרואים במקומות אחרים - פורום ברצלונה מלא בהודעות “מבריקות” של אוהדי מדריד על ברצלונה. שזה מחזה יפה לעיניים בערך כמו לראות רלבים שמעולם לא פגשו ביביסטים - מנתחים ביביסטים בינם לבין עצמם, עם ביטחון עמוק שהם מבינים ביביסטים, ואש בעיניים בעודם מטיפים את משנתם על תופעת הביביזם.
מה שכתבתי לא דורש בשום שלב שכמות הכותבים משני המחנות יהיו זהים בכל פורום. מסתמא כאשר אלו התכנים, יהיו רוב לאוהדי ברצלונה בפורום בארסה וכך במדריד. זה אבל לא אומר שזו הגדרת הפורום. זו תוצאה, לא דרישה.
גם פורום היריבות לא לגמרי סותר דבר ממה שאמרתי. פורום ברצלונה בפורום ריאל הוא המקום לדבר על בארסה מנקודת המבט של ריאל מדריד. אוהדי בארסה לגמרי מוזמנים להגיב שם. אני כן מוכן לקבל את זה אגב שהוא אכן נועד להוות מקום לאוהדי ריאל לדבר על בארסה, אך הוא לחלוטין היוצא דופן.
בחודשים האחרונים חל תהליך מואץ של מרמור בקרב אוהדי בארסה בפורום. אחד הדברים העיקריים שמפריעים להם הוא נושא המחיקות. עד כדי כך המצב הפך בלתי נסבל שיש איום ממשי שקורם עור וגידים של נטישה ברסאית המונית.
בעבר לפורום היו שאיפות צמיחה. המטרה הייתה לייצר קהילה גדולה ואיכותית של משתמשים שלומדים לנהל דיונים בצורה מסוימת ובלה בלה בלה. הזמנים השתנו. הפורום מורכב ממעט משתמשים ואין לו שום שאיפות צמיחה. לכן כל עניין הניהול והמחק נהפך לדי מיותר לטעמי.
אני חושב שהגיע הזמן לתת לפורום חירות, לשחרר את המנהלים מתפקידם (בהערכה גדולה כמובן!) ולפטר את המחק לאלתר.
או לעשות משהו “מהפכני ויוצא דופן”. מנהל מדרידאי מתערב במחיקות בפורום של מדריד. מנהל ברסאי אחראי על הפורום הברסאי.
רק במקרים יוצאי דופן להתערב. אין פה כמובן הפרדה ומניעה של אף אחד מהצד הנגדי להצטרף לדיונים או להגיד את דעתו . כל אחד חופשי לדעתו. רק יהיה ניהול אוטונומי של כל צד ( רק מבחינת המחיקות)
לא חושב שאני מציע משהו מהפכני. יש איזהו הודעה קיצונית ויוצאת דופן אפשר להתערב.
מאז שהצטרפתי לפורום הזה נתקלתי אולי ב 3 הודעות ששווה למחוק אותן, וכל אותן 3 הודעות היו לאותו משתמש שבסוף אף הורחק מהפורום.
כל שאר ההודעות שקראתי ואז נמחקו לא היו צריכות להימחק לדעתי.
פספסת שזה היה במקור פורום של כולם. כולם היו שווים פעם.
היום יש עדיפות ברורה לאוהדי ריאל.
אם אני אכתוב בשרשור הבכי של ריאל על שיפוט שגם את בארסה דפקו, ההודעה שלי תימחק מהר. אסור לי ללכלך על ריאל או להטריל את האוהדים בפורום של ריאל.
אבל לאוהדי ריאל מותר לעשות את כל זה בפורום של בארסה. זה כביכול שיח, למרות שאין בזה שום שיח.
יש פה אי שוויון, ואת זה פספסת.
פספסתי את זה כי זה לא נכון בשיט. הייתי כותב שטויות במיץ אבל אני לא רוצה שתיעלבו ותלכו לחפש פורום אחר. לגבי זה:
אם כל מה שתכתוב זה “גם את בארסה דפקו”, אז כן, ההודעה תימחק. ובצדק. אבל לא כי יש אי שוויון, אלא כמו שכבר נאמר מספר פעמים, ההבדל הוא לא במי מתלונן יותר על שיפוט (מניח שזה בעיקר בקורלציה עם כמות הטעויות), אלא מי מתלונן על שיפוט ומבין שאלו טעויות שיפוט, ומי בטוח שכל טעות שיפוט (או רחמנא ליצלן פנדל מוצדק שהיריבה מקבלת) הוא עדות לקונספירציות מגוחכות על קניית שופטים.
אם מישהו טוען לקונספירציה, להראות לו ש"גם הצד השני נדפק" זו תגובה לגיטימית והגיונית. אם מישהו סתם מתלונן על שיפוט להגיד “גם הצד השני נדפק” זה כבר סתם ספאם. מבין את ההבדל?