לקראת אייבר
אחרי המתנה בת יותר משלושה חודשים שהרגישה כמו נצח, ריאל מדריד חוזרת ובגדול כדי להסתער על 11 מחזורי הסיום ולזכות באליפות מספר 34. האתגר הראשון: אייבר מהתחתית שתגיע מחר (20:30, One) לאצטדיון די סטפאנו. הזאר יפתח? הסיכויים נמוכים, אך יש למה לצפות!
כמה התגעגענו אלייך ריאל מדריד! על שבועיים בלי כדורגל אנחנו כותבים שזה הרגיש כמו נצח, אז מה נגיד על פגרת הקורונה הזו שבאה משום מקום? משהו בלב היה חסר, חד וחלק, ריקנות כזו. אני מתגעגע לדברים שהם כל כך מובנים מאליהם – ללכת עם החולצה ביום של משחק, לתרגם את מסיבות העיתונאים, לפרשן בעבודה, לחכות בקוצר רוח להרכבים, להתלהב מהפס הראשון ולחשוב שהנה – היום נותנים בראש ויהיה פה כדורגל.
הקורונה השפיעה על כל העולם וכך גם על הכדורגל, הכניסה את כולם לפרופורציות. אז אמנם אנחנו תמיד נתלונן – כי כאלה אנחנו – אוהדים, ולא סתם אוהדים – אוהדים שרופים, אבל אולי קצת פחות. אני מבטיח למתן את עצמי ולא לכעוס יותר מדי על הכדורגל הקשה לצפייה שלנו, על כך שאולי שוב נפסיד את האליפות, על הפנים התבוסתניות של בנזמה, הגולף של בייל או עוד מהלך לא נכון של ויניסיוס. אחרי חודשים עם הישענות על נוסטלגיה – הנה הדבר האמיתי: ריאל מדריד נגד אייבר, יום ראשון ב-20:30. ואמוס!!!
סטטוס ריאל מדריד:
אז כמעט שכחנו מה היה לפני הקורונה. שכרון החושים מהקלאסיקו, אותו 0:2 מרגש אחרי יותר מדי זמן בברנבאו - החזיק מעמד שבוע בלבד וריאל, במשחק חלש מאוד, נכנעה 2:1 לבטיס ושוב ירדה למקום השני. הפער עומד על שתי נקודות, וגם ההיסטוריה די נגדנו. כעת, עם חזרת המשחקים, לא רק שעומד בפני ריאל מרתון של ממש – 11 גמרים (ב-2016 ריאל ניצחה בכל מחזורי הסיום, ואם נעשה זאת שוב נהיה שלמים עם עצמנו שנתנו הכל), פשוט אסור להיכשל – ריאל תצטרך להיות חזקה מנטאלית וגם לשחק כדורגל פשוט טוב יותר והתקפי יותר ויש לה את הכלים לכך עם הזאר ואסנסיו שחוזרים. בארבעת המחזורים הקרובים ריאל תשחק אחרי בארסה כך שנעלה לכר הדשא באצטדיון אלפרדו די סטפאנו – כי הברנבאו בשיפוצים – במרחק חמש נקודות ככל הנראה.
האגדה של זידאן כמאמן החלה שם, באצטדיון די סטפאנו שמשמש את קסטיליה. לא מעט שחקנים אחרים שלנו שיחקו שם לא פעם כמו דני קרבחאל, נאצ’ו, קאסמירו ואחרים. וכמה סמלי שבמגרש הזה ירשום זידאן את משחקו ה-200 כמאמן. קצרה היריעה מלהכיל את הישגיו. עשרה תארים, שלוש זכיות בצ’מפיונס ובתקווה שהשנה תגיע אליפות שנייה. עד היום זידאן רשם 131 ניצחונות, 42 תוצאות תיקו ועשרה הפסדים, אם כי שימו לב. 16 הפסדים ב-149 המשחקים הראשונים לעומת עשרה ב-50 הבאים. בספרד הרחיבו לא מעט על שלל הישגיו. זידאן הוא שלישי במספר ההופעות ושני במספר התארים. והוא לא מסתפק בסופרקופה שהשיג העונה.
יתרון הביתיות המסוים מתפוגג לו עד תום העונה, אך בכל מקרה ריאל אמנם לא הפסידה בברנבאו אך כבר היו לה יותר מדי פנצ’רים. נגד קבוצות הצמרת זה עבד היטב, אבל נגד אלה שהחנו את האוטובוס הרבה פחות – 0:0ים מורטי עצבים עם בטיס ואתלטיק בילבאו וגם 2:2 נגד סלטה ויגו. גם משחק הבית הבא של ריאל יהיה משחק בית, נגד ולנסיה, והעובדה הזו תשפיע לא מעט על בחירת ההרכב של הצרפתי. נתחיל מהסוף: הזאר אמנם רוצה להוביל, לפי הדיווחים אף ביקש לפתוח ב-11, להוט להוכיח שהספידו אותו מוקדם מדי, הוא נראה נפלא באימונים – אך הוא יתחיל על הספסל. וכך גם אסנסיו כמובן. מהיכרות ארוכה עם המאמן הוא נוקט תמיד באמצעי זהירות. צפו במסיבות העיתונאים לעוד ציטוטים כמו “אנחנו זקוקים לכולם”. כמובן שרב הנסתר על הגלוי.
נראה שההתלבטות של הצרפתי היא בין גארת’ בייל (“הגאולה של בייל”, נכתב ב-AS על רקע ההשערות ששוב יקבל צ’אנס ויאכזב – כאשר בכנף ימין אין אף אחד שמניח את הדעת) לאיסקו. 4:3:3 או 4:4:2. על בייל נכתב שהוא נהנה בעיקר ממה שעשה בעבר, וההערכה היא שרודריגו שלפני הפגרה לא שיחק – ימשיך לפתוח על הספסל. במארקה נכתב שזידאן דווקא חושב על ‘משולש הקסמים’ של איסקו-הזאר-בנזמה שעבד היטב נגד פ.ס.ז’ לדוגמא. דני קרבחאל יחזק את צד ימין לאחר שנעדר נגד בטיס. גם לוקה יוביץ’ ומריאנו הפצועים בחוץ וכך גם נאצ’ו. אסנסיו צפוי להיכלל בסגל לראשונה. זו קריאת השכמה לבנזמה שכבש רק שני שערי ליגה ב-2020. בעונת האליפות ב-2012 הוא רשם פיניש מעולה וגם אשתקד, זה הזמן לעשות ריפיט. המשחק הקודם נגד אייבר היה אחד המשחקים היותר טובים שלנו העונה, 0:4 קל ושואו של הזאר גם בלי לכבוש. בנזמה הבקיע צמד, ראמוס כבש בפנדל ופדה הוסיף שער בכורה בקבוצה.
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס ©, רפאל ואראן, מרסלו| קאסמירו, טוני קרוס, פדה ואלוורדה, איסקו| גארת’ בייל (אדן הזאר) וקארים בנזמה
מה המצב אייבר?
אייבר חווה את העונה הקשה ביותר שלה בליגה מאז עונת הבכורה ב-2014-15, אז סיימה במקום ה-18 וניצלה בנס בירידה (אלצ’ה סבלה מבעיות כלכליות ועל כן נשלחה לסגונדה). הקבוצה של לואיס מנדיליבאר (עונה חמישית על הקווים, הרצף הכי ארוך בספרד חוץ מצ’ולו כרגע) מדורגת במקום ה-16 קרובה-קרובה לקו האדום. לפגרה היא יצאה בכושר גרוע מאוד עם ארבעה הפסדים בחמישה משחקים, האחרון שבהם היה די צפוי – הפסד 2:1 ביתי נגד ריאל סוסיאדד. צ’ארלס, מלך שערי קבוצה עם שמונה כיבושים, צימק בפנדל רגע לפני הסיום אך לא יותר.
הצרות הגדולות יותר של אייבר היו במהלך המשחק נגד מאיורקה כאשר הפסידו ליריבה ישירה לתחתית (גם כן 2:1, הבלם פדרו ביגאס צימק) שבוע קודם לכן והפער ביניהן עומד על נקודה בלבד.רצף משחקי הבית נגמר וכעת מבט על המאזן בחוץ בהחלט לא נותן סיבות לאופטימיות עבורה – ניצחון אחד בלבד ב-13 משחקים. אייבר ניצחה פעם אחת בלבד בשבעת המשחקים האחרונים, כאשר הביסה 0:3 את לבאנטה. בקבוצה כרגע מתמודדים עם בעייה נוספת שכן חוזהו של פביאן אוריאנה מסתיים בסוף החודש ומדובר בשחקן שפשוט אי אפשר לוותר עליו, כאשר הרשית שבע פעמים. “הייתי מאוד רוצה שיישאר”, אמר מאמנו. “אבל לא אפעיל עליו לחץ. חשוב שירגיש בנוח ואהוב בקבוצה. העיקר להציל את העונה הזו, העתיד עדיין לא חשוב”.
בקבוצה קיבלו בשורות טובות מכיוונו של סרג’י אנריך שהעונה איכזב בגדול. הוא התאושש מפציעת שריר ויהיה כשיר למשחק ובקבוצה מצפים מהשחקן עם השכר הגבוה בסגל – להרבה יותר. במארקה דווח כי הוא נראה שלם ברמה הפיזית. עם שער בודד ב-15 החודשים האחרונים – חובת ההוכחה עליו. עוד שחקן שצריך לתת יותר הוא פדרו לאון הוותיק שלא בישל העונה אפילו לא שער אחד, והפעם אין את התירוץ של הפציעות. “יש לנו 11 גמרים ונתמודד עם כל הלב בכל משחק”, אמר. “אנחנו בכושר אבל כמובן שהקצב שלנו עם הכדור לא הכי טוב, משחקי האימון לא מספיקים”. על כך שהמשחק לא ייערך בברנבאו – “זה יהיה קשה בכל מקרה. אנחנו יודעים שריאל יריבה קשה אך לא חוששים”.
מנדיליבאר הפתיע כשבראיון לקראת המשחק אמר שהוא נגד קיום ההתמודדות באצטדיון די סטפאנו: “אני חושב שזה אסור, אם קבוצה מתחייבת למגרש בתחילת העונה - לא נכון להחליפו”. על המשחק עצמו: “חשבתי שיהיה קשה מאוד לחדש את הליגה וקצת פחדתי. ההחלטה נכונה? כדורגל בלי קהל הוא לא כדורגל. אמנם עברנו משלושה חילופים לחמישה אבל יש חוזים של שחקנים עד ה-30 ביוני ואני לא יודע מה נעשה”. ברמה המקצועית, אייבר צפויה לשחק במערך התקפי יחסית אלא אם כן מנדיליבאר יחליט אחרת ברגע האחרון. איבן ראמיס הבלם ייעדר בשל פציעה וכך גם הקשר גונסאלו אקסלנטה, שבחוץ בשל צהובים.
אייבר – הרכב משוער: מרקו דמיטרוביץ’| פאולו אוליביירה, פדרוביגאס, קוטה| פדרו לאון, פאפה דיופ, סבסטיאן כריסטופורו, פביאן אורייאנה| צ’ארלס וסרג’י אנריך
היסטוריה ומפגשי עבר:
על המשחק בסיבוב הקודם כבר דיברנו, והיסטוריית המשחקים בין ריאל ואייבר קצרה-קצרה. 13 משחקים בלבד בכל המסגרות, החל מיריית הפתיחה בגביע המלך ב-2003-04 (איקר מנע מבוכה בחוץ, ורונאלדו ופיגו סידרו 0:2 בברנבאו). עשרה ניצחונות, שתי תוצאות תיקו והפסד, זה המאזן, ואם נתייחס לליגה בלבד אז תשעה ניצחונות, תיקו והפסד. אותו הפסד בודד היה באייבר, חרפה של ממש כשריאל ספגה שלישייה עם סנטיאגו סולארי על הקווים במחזור ה-13 אשתקד.
בברנבאו היריבה הקטנה הצליחה לחלץ נקודה דווקא ב-2016-17 – פראן ריקו העלה את האורחת ליתרון מוקדם, בייל השווה די מהר בנגיחה אחרי בישול של כריסטיאנו (17), אך לא מעבר. אין דבר, הנקמה הגיעה בסיבוב השני עם 1:4 קליל, משחק שנסגר בחצי שעה – געגועים למחליפים חאמס (שער אחד) ומוראטה (צמד). גם אסנסיו הבקיע. וברשותכם נתרכז במשחקים במקדש: 1:2 לא מרגש בגלל במשחק חסר חשיבות במחזור ה-31 אשתקד – בנזמה כבש צמד וניפח את מאזנו השערים ובעצם ביצע מהפך.
ב-2017-18 זה נגמר ב-0:3 במשחק לא מרשים, אך השער השלישי של מרסלו אחרי מהלך קבוצתי מושלם בצד שמאל – היה שווה הכל. במשחק הראשון ביניהן בליגה בברנבאו ניצחה ריאל 0:3 עם אנצ’לוטי ב-2014-15 – כריסטיאנו, צ’יצ’ריטו וחסה, ובחוץ אפילו השיגה ניצחון גבוה יותר (0:4). בשיאו של מאבק האליפות ב-2015-16 ושרשרת הניצחונות הרצופים, ניצחה ריאל 0:4. חאמס פתח את החגיגה בדקה החמישית, כריסטיאנו הפעם היה על תקן השף עם בישולים ללוקאס וחסה, וגם כבש חד בעצמו. היו ימים שריאל סגרה משחקים עוד לפני המחצית…