איך אתם מסכמים את העונה החולפת? האם הקבוצה עמדה ביעדים? האם הכדורגל לא היה צריך להיות טוב יותר?
סה"כ לא עונה מרגשת במיוחד, לא אחת שאזכור כל החיים, אבל בסופו של יום מבחינתי המטרה העיקרית ואולי היחידה השנה הייתה האליפות.
מכוערת ככל שתהיה אני חושב שזידאן עמד בענק ביעד הזה, גם אם נעוף בעוד שבועיים מול הסיטי. אין ספק שמבחינת הכדורגל לא ראינו משהו מרגש השנה אבל לאור הנסיבות, המחסור בשחקני התקפה איכותיים, הכישלון של הזאר, אני לוקח בלי לחשוב פעמיים את האליפות הזו ואומר לזידאן- תודה.
הרגע הגדול
הניצחון 2-0 בקלאסיקו היה נהדר, אומנם לא כדורגל מבריק אבל אחרי ה0-0 בו הגיע לנו ניצחון בקאמפ נואו, מדובר היה ברגע משמח מאוד. במיוחד לאור התוצאות הנוראיות מולם בעשור האחרון.
הרגע המאכזב:
מבחינתי ההפסד מול בטיס היה מאכזב במיוחד, רגע אחרי הניצחון מול בארסה וההרגשה שהנה אנחנו על הגל הגיע ההפסד הכואב הזה והוריד אותנו אל הקרקע. שמח שפגרת הקורונה החזירה אותנו עם כוחות מחודשים.
השחקן המצטיין: תחרות בין קאסמירו, קארים בנזמה וסרחיו ראמוס, האמנם?
לפני פגרת הקורונה הייתי אומר קסאמירו בלי לחשוב פעמיים, היחיד בקבוצה שבאמת אין לו תחליף. מתחילת העונה טפטפתי שהעונה הזו תהיה תלויה בו ובכושר שלו, פיללתי כל משחק שלא יפצע לי.
אבל… מה שראמוס עשה פה לאחר החזרה מהפגרה הוא דבר מדהים, פשוט הנהיג את הקבוצה והביא לנו במו רגליו וראשו נצחונות קריטיים למאבק האליפות, אני בוחר בו.
העונה הטובה ביותר בקריירה של ראמוס?
עונה מאוד שלמה שלו, היו לו כמה רגעים מעצבנים בתחילת העונה שרץ קדימה בלי הכרה ובלי מחשבה, אבל שוב, סיום עונה אדיר מבחינתו.
לא יודע אם מדובר על עונתו הטובה ביותר, גם 2017 הייתה אדירה.
המשחק הטוב ביותר העונה: יש תחרות ל-תיקו 2:2 נגד פ.ס.ז’, משחק בו היינו חייבים לנצח?
מבחינת כדורגל, לגמרי פריז. באמת משחק שהזכיר נשכחות עם כדורגל משובח ואדן הזאר עם התצוגה הכי טובה שלו העונה, התוצאה הייתה פשוט לא הוגנת מבחינתנו והפציעה של הזאר עוד יותר.
השחקן המאכזב
אלך על 2, מבחינתי הזאר הוא אכזבה ענקית, גם אם אני שם בצד את הפציעות הוא לא הציג את הכדורגל שציפיתי ממנו ולא הביא את הערך המוסף. יכול להיות שמדובר על ביצה ותרגנולת והפציעות הטורדניות מתחילת העונה הקשו עליו להציג את הכדורגל שהוא יודע. אני עדיין בונה כשחקן מוביל לעונה הבאה.
השחקן השני מבחינתי הוא לוקה יוביץ’, שהגיע עם ציפיות גדולות לאחר שנים בלי רכש של חלוץ שיוכל לתת תחרות לבנזמה, אומנם לא קיבל יותר מדי הזדמנויות מזידאן אבל אני סומך על זידאן ובטוח שהוא עשה את זה מסיבות טובות. כל הסיפורים מחוץ למגרש, הטיסה לסרביה, הקורונה וכו… לא הוסיפו לסיטואציה, מרגיש כאילו הוא לא קלט איפה הוא נמצא ולא מעריך את המעמד של להיות שחקן סגל בריאל מדריד.
רגעי המפתח – מתי הרגשתם שהאליפות שלנו
מבחינתי הניצחון בגראנדה, עד אז עוד הייתי באימה והתחילו לי סרטים של תיקו בגראנדה ואז להגיע בלחץ למשחק מול ויאריאל. שמח שעשינו שם את העבודה, ידעתי שננצח את ויאריאל לאחר מכן.
התגלית: רודריגו, פדה?
מבחינתי לגמרי פדה, אומנם סיום העונה קצת מטשטש את מה שהוא עשה פה בתחילת העונה, אבל הוא הציג כדורגל פשוט נהדר והוסיף אנרגיה חיובית מאוד בין שלל שחקני ההרכב העייפים שלנו. למען האמת לא כל כך הבנתי מה מוצאים בו בעונה הקודמת, והופתעתי מהקרדיט מזידאן, אבל שוב… זידאן יודע מה הוא עושה.
אני חושב שלפדה יש את הפוטנציאל להיות שחקן הרכב בריאל מדריד, במיוחד לאור ההזדקנות של מודריץ’.
האם זידאן פעל נכון בגישה שלו או היה הגנתי מדי?
זידאן כרגיל פעל בצורה הנכונה ביותר בשביל הסיטואציה הנוכחית, היה ברור שאנחנו לא קבוצה שתכבוש 100 שערי לה ליגה העונה, ובצורה שהעונה התפתחה עם תרומה דלה במיוחד של שחקני ההתקפה שלנו, לא נותרה לנו ברירה אלא להתייצב כקבוצה הגנתית לוחמת שמנצחת עם 1-0 קטנים.
איך אתם מסכמים את העונה של רודריגו? ומה עם ויניסיוס – האם הוא התקדם השנה?
סה"כ לי מרודריגו לא היו הרבה ציפיות, רוצה להזכיר שבתחילת העונה הוא היה אמור להיות שחקן קאסטייה וכך גם היה. אני חושב שמבחינתו מדובר על עונת בכורה סבירה, הוא מאוד צעיר והציג כמה משחקים טובים לצד כמה משחקים פושרים. אני חושב שהוא צריך לצבור עוד ביטחון ואם היינו מביאים שחקן אגף ימין תותח כמו שאנחנו צריכים הייתי מציע להשאיל אותו. אבל כמו שהעניינים נראים אני לא רואה ברירה אלא להשאיר אותו כדי שילחם על העמדה בימין.
מבחינתי וינסיוס סוגר עונה בינונית פלוס, אומנם לא עשה קפיצה מיוחדת מהעונה הזוועתית שלנו בעונה שעברה בה היה נקודת האור, והסיומת לא באמת השתפרה, אבל אני כן חושב שיש לו את זה ויש לו את האיכויות להיות שחקן סגל שלנו כמחליף להזאר בצד שמאל.
רכש לקראת העונה הבאה: מהי העמדה שהכי דחוף לחזק, האם אתם רואים את אסנסיו כשחקן הרכב בכנף ימין?
מבחינתי חובה חובה חובה להביא קשר אחורי מחליף, אני לא חושב שהחלטורים של פדה ושל קרוס טובים לנו ובמידה וקסאמירו יסבול חלילה מפציעה שתשבית אותו לזמן רב אנחנו נהיה בבעיה גדולה. על העמדה בצד ימין כמובן אין שאלה והייתי רוצה לראות פה את אמבפה או סאנצ’ו אבל כנראה שזה כבר לא יקרה.
אני חושב שגם מגן ימני מחליף זו עמדה חשובה, אורדיוסולה לא שחקן מספיק טוב וחבל שוויתרנו על אשרף.
אני חושב שאסנסיו שחקן נהדר ואחד הבודדים בסגל שיודע לתת גול, לא יודע אם הוא מספיק טוב להיות שחקן הרכב שלנו בעונה הבאה.
מה המועדון צריך לעשות לגבי מודריץ’?
אני חושב שמקומו של מודריץ’ בריאל מדריד, לאור המצב הלא מי יודע מה בקישור שלנו, והעובדה שיש לנו את קסאמירו, פדה, קרוס ומודריץ’ על 3-4 עמדות אני חושב שאין סיבה לוותר עליו, במיוחד לאור היכולת אותה הוא מציג.
אני לא חושב שמודריץ’ יהיה מהשחקנים שיהיה להם בעיה להיות מחליפים, אני בעד להריץ את ואלורדה כמה שיותר, אבל אין לי ספק שנצטרך את מודריץ’ בעונה הבאה כדי להוביל ולהנהיג.
אדן הזאר: כישלון זו לא מילה?
שוב כמו שציינתי למעלה, כן לדעתי מדובר בכישלון גדול. ציפיתי ממנו להרבה יותר.
שער העונה שלכם
לגמרי בנזמה מול ולנסיה, אחד השערים היפים שראיתי העונה בכל הליגות, לפעמים בנזמה גורם לי לתפוס תראש ולתהות למה לא רואים ממנו יותר דברים כאלו.
רוצה לציין גם את קרוס מול סלטה ויגו שהיה שער ענק.
אופטימיים לגבי הסיכויים לעבור את מנצ’סטר סיטי באיתחאד? מה צריך לעשות?
בכנות, לא…
אני לא חושב שיש לנו את מה שצריך בשביל להבקיע פעמיים מול הסיטי ולא לספוג. אבל אכלתי את הכובע כבר כמה פעמים מהקבוצה הזאת והלוואי שאני טועה.
בונוס: הכדורגל בצל הקורונה? ואיך היה עבורכם מרתון המשחקים המטורף הזה תוך 35 ימים?
לשמחתי הרבה נולד לי ילד מקסים לפני חודשיים וחצי, בדיוק שהכדורגל התחיל לחזור, אז לצערי לא הצלחתי לשרוד לשעות האלו של 23:00 ולא ראיתי את כל המשחקים. בכל מקרה, כיף שיש אקשן ומשחקים כל יום.
באופן אישי, היה לא פשוט לסקר את כל המושאלים