כיוון שזה א-סימטרי נראה לי שזה פחות צלב ויותר רעיון גרוע, אבל לך תדע. שילוב הצבעים מזכיר חנות שטיחים, אולי טעות פרואידיאנית כרמז למעמדם החדש ביבשת
המיקום של הקווים, במיוחד האופקי (ביחס לסמל), נראים לי הזויים מידי בשביל שמישהו יעשה את זה בכוונה. מילא בנייקי, אבל אדידס?
ולגביי הצבעים - זה נראה כאילו מעצב החולצה לא הבין לגמרי אם מדובר בנבחרת ספרד או פורטוגל, אז הוא ניסה לשלב.
עריכה: בדקתי קצת, ויש מצב טוב שזו לא טעות, וזו אכן החולצה המיועדת.
כנראה שמישהו שם ממש לא רוצה שיקנו חולצות של הנבחרת.
אל תדאגו הם יצליחו להניע כדור גם עם החולצה הזאת
טלנובלה בנבחרת, לפחות לפי הדיווחים. לואיס אנריקה צפוי לחזור ומורנו כבר נפרד בעיניים דומעות מהשחקנים ולא היה מסוגל להופיע למסע״ת בסוף המשחק. חדר ההלבשה היה ׳המום׳ למשמע ההודעה, וחלקו אף הזיל דמעה בעצמו. העוזר החדש צפוי להיות חואן קרלוס אונזואה, מאמנה של ג׳ירונה. מורנו צפוי לסיים את הקדנציה כמאמן עם מספר המשחקים הנמוך בהיסטוריה.
יו״ר ההתאחדות רוביאלס ממשיך לעשות בלאגן באשר לפוזיציית המאמן הלאומי, וכיוון שהתרחיש הסביר הוא שההישג ביורו יהיה מתחת לציפיות, צפוי להמשיך להיות שמח.
לא ברור למה זה טוב ואף תמוה מצדו של לואיס אנריקה. למרות שעל פניו הוא נוטל בחזרה את מה ששלו, הוא מעולל זאת לעוזרו הנאמן עוד מימי בארסה. בתקשורת אומרים שמורנו קיבל את התפקיד תחת התנאי שאם אנריקה ירצה את התפקיד אז הוא יצטרך לחזור להיות עוזר מאמן. כמו כן מדווח שרוביאלס ואנריקה שמרו על קשר אחת לשבוע עד שאתמול בלילה אנריקה הביע את רצונו לחזור.
מורנו, ממוצא קטלני, אמר לאחרונה שהוא היה רוצה שהנבחרת תשחק בברצלונה. מעניין אם השינוי הזה יגרור תגובות שהן מעבר לכדורגל.
איקר מיטיב לסכם: ״אנחנו מדינה בדיחה״
https://twitter.com/IkerCasillas/status/1196574453083394048
ממשיכים את פארסת המונדיאל…
בכללי הנבחרת סובלת מחוסר כישרון אחרי שהתרגלנו לראות את פיקה, ראמוס, צ’אבי, אינייסטיה, ויה משחקים ביחד בשיא כושרם…
אוף טופיק לפני שאכתוב את משנתי: זה מרגיש שרק בספרד מסיבות העיתונאים כל כך ארוכות ולא נגמרות, לפעמים זה טוב ולפעמים זה רע.
"הנבחרת לא יכולה להתנהל כמו קרקס"| שער המארקה
ובחזרה לכדורגל:
- רוברט מורנו עשה עבודה טובה מאוד בנבחרת ספרד, אבל לואיס אנריקה הוא מאמן טוב, זו ‘הנבחרת שלו’ והוא ראוי לאמן אותה, מה גם שאני מסכים עם רובילאס הנוכל - הוא עזב בנסיבות מצערות.
- צריך לקחת בחשבון, מצד שני, שחומר השחקנים סופר-בינוני, ולואיס אנריקה לא קוסם, שלא יחשבו שהנה הנבחרת קיבלה ערך מוסף ליורו. כמו שאמרתי פעם, התחושה הייתה בקמפיינים האחרונים שרק חלוץ כמו ויאה שזה עתה פרש - זה מה שחסר. אבל היום לנבחרת חסר הכל.
- ההתאחדות לא יודעת להתנהל, זה בהחלט מזכיר את פארסת לופטגי ואשכרה היו כבר ארבעה חילופי מאמנים תוך שנה וחצי: לופטגי-היירו, היירו-אנריקה, אנריקה-מורנו, מורנו-אנריקה, אני לא מבין מה בער להם להוציא את ההודעות.
- מצד שני, אם תבחרו להאמין לרובילאס, ואני יודע שזה קשה כי אני בעצמי לא מאמין לו: מורנו היה זה שלחץ, זה היה מאוד ברור - רצו לשוחח איתו אחרי המשחק, הוא דרש תשובות ולא הייתה ברירה. על הנייר זה מרגש לשמוע על דמעות בחדר ההלבשה ועצב מצד השחקנים, בפועל התקבלה ההחלטה הנכונה, מה גם שנאמר שמורנו היה זה שהודיע על כך שלואיס אנריקה רוצה לחזור.
- “אם לואיס אנריקה ירצה לחזור אפנה לו את המקום בשמחה”. רוברט מורנו, בחודש ספטמבר האחרון, לא עבר הרבה זמן. אולי האמין בסתר ליבו שייקבל הזדמנות ביורו, יכול להבין את הבאסה אבל ההחלטה נכונה.
- ג’רארד מורנו מציג מספרים מעולים מתחילת העונה ונהפך מועמד לגיטימי ל-‘9’ של הנבחרת, ממש עצוב לי.
-
איך שאתה לא הופך את זה, העניין תוקשר רע והרי לך התוצאה הסופית. בנוסף הדיבור הוא שאנריקה לא רצה את מורנו בחזרה בתור עוזר.
הראשון שצריך לשמוע דבר כזה הוא מורנו וזאת מפי לואיס אנריקה בעצמו. העובדה שיו"ר ההתאחדות מכנס מסיבת עיתונאים ומדבר כאילו הוא אצל הספר שלו עושה גוונים היא מביכה -
לא נעים להגיד אבל מורנו כנראה מאמן לא פחות טוב מאנריקה, טקטית כנראה יותר טוב
אי אפשר לשפוט את השניים על פי פרק הזמן שלהם בנבחרת ספרד, לואיס אנריקה פגש יריבות קצת יותר חזקות וזה לא מספיק זמן, והיו שני משחקי נפל נגד שבדיה ונורבגיה. ומה נאמר על הטרבל בברצלונה? אני לא חושב שלצעוק “MSN” זה מספיק, הוא התמודד מול ריאל מדריד נהדרת.
אני לא יודע אם קראת את כל מסיבת העיתונאים אבל רוברט מורנו היה זה שלחץ לקבל תשובות ואמר משהו בסגנון - “אני לא אגיע, תדברו עם הסוכן שלי” (יום שני). רוצה לומר: ספרד היא קרקס בדיוק כפי שכתבו במארקה אבל לדעתי מרבית הביקורת על רובילאס הליצן היא לגבי לופטגי, בכל-זאת. מורנו לא קיבל את הידיעה הזו בהפתעה, הוא התבשר על כך קודם לכן.
“מורנו הוא זה שהציע להתפטר כדי לא להוות מכשול לחזרתו של לואיס אנריקה. קבענו לשוחח איתו ביום שלישי בשעה עשר. שום דבר לא השתנה אלא רק הדרישה שלו לדעת. אם הוא עזב בצורה כזו זה משום שהוא בחר בזה”. הנה מסיבת העיתונאים הכמעט מלאה, אשכרה 90 דקות.
“La idea era planificar con tranquilidad, pero Robert Moreno ha querido saberlo y por eso ayer hablamos con Luis Enrique. No ha venido a la reunión y sí dos abogados, que han sido bien recibido”.
“El lunes nos manda un mensaje en el que Robert nos dice que quiere acordar su salida para no entorpecer la vuelta de Luis Enrique. Se provoca una emergencia y una crisis”
צפיתי בלייב במסעת, אבל זה לא קשור לעובדה שדבר כזה צריך להתחיל בטלפון של לואיס אנריקה למורנו: ‘שומע, היית העוזר הנאמן שלי בבארסה ובנבחרת. אני לצערי מוצא את זה לא בריא שתחזור להיות עוזר בקבוצה שכבר שימשת בה כמאמן. רציתי תשמע את זה קודם כל ממני’.
לגבי האם הוא מאמן טוב, מסכים שקשה לדעת, האמת שאני מושפע גם מהספר שלו (לו באופן אירוני לואיס אנריקה כתב את ההקדמה).
הדיבור הוא כצפוי, שיש פה משהו אישי, ולא מקצועי. לפי הדיווחים, רוברט מורנו לא דיבר עם לואיס אנריקה אפילו פעם אחת בתקופת המחלה של הילדה, קיבל את התפקיד וזהו, וזו נקמה אישית.
לואיס אנריקה לא מרחם, הוא לוקח אחריות מלאה ואומר שמורנו היה לא נאמן והוא לא רוצה אותו בתור העוזר שלו . וטו מוחלט שלו. אין מה להאשים את ההתאחדות. לטעמי הוא מאמן בינוני. אבל אני חושב שמבחינה אתית הוא צודק פה.
לפני 12 שנה: ספרד עושה היסטוריה וזוכה ביורו 2008 אחרי ניצחון על גרמניה בגמר. צ’אבי שלח מסירת אומן לפרננדו טורס שעקף את פיליפ להאם והכניע את יינס להמאן. חוסה אנטוניו קמאצ’ו השתולל בעמדת השידור והשאר היסטוריה, עידן ההצלחות החל: יורו-מונדיאל-יורו. “הזמן נעצר בווינה. השמחה האמיתית הייתה לשמח מיליוני ספרדים. תודה לכל מי שזוכר את החוויה הזו והרגעים האלה”, כתב הקפטן קסיאס באינסטגרם.
אני זוכר את הצמרמורת עוד לפני הפנדלים נגד איטליה ברבע הגמר (ותודה לסאן איקר), חשבתי שההיסטוריה תחזור על עצמה - כדורגל מחשמל והולכים הביתה מוקדם, אורזים ברבע הגמר (מונדיאל 2002 העצוב), אבל לא. המשחק הזה היה כל כך חשוב. גם לפני גרמניה הייתי סקפטי למרות שעלינו עליהם בכל פרטמר. הנבחרת של ארגוניס שלטה בכדור כל הזמן והיה לה את הצמד הגדול בתולדות הנבחרת - ויאה וטורס. אני חושב שמאותו טורניר חל מפנה גדול בקריירה של צ’אבי שהיה שחקן מעולה אבל אף אחד לא דיבר עליו בנשימה אחת עם הגדולים בהיסטוריה. ולא שכחתי את סנה באמצע.
ה-11 ביולי ייזכר לעד בהיסטוריה של ספרד. היום בו מליוני יצאו לרחובות לחגוג ולא ידעו את נפשם מרוב שמחה. ספרד חוגגת עשור בדיוק לזכייה במונדיאל אחרי ה-0:1 הדרמטי על הולנד בהארכה. היום בו איקר קסיאס רשם שתי הצלות ענק מול אריאן רובן, ואז אנדרס אינייסטה כבש מכל הלב בדקה ה-116 והקדיש את השער לדניאל חארקה ז"ל. הקפטן לא היה יכול לעצור את הדמעות ולאחר מכן הסתער על שרה קרבונרו שדרת הקווים. טורניר שהחל עם תסכול עצום והפסד 1:0 נגד שוויץ, התקפה חורקת לאורך כל הדרך. 0:2 קשה על הונדורס, 1:2 על צ’ילה, 0:1 על פורטוגל בשמינית הגמר, כנ"ל נגד פרגוואי כשקסיאס הדף פנדל, 0:1 על גרמניה בזכותו של פויול. צ’אבי ואינייסטה הניעו כדור, ראמוס ופיקה היו בטון בהגנה, על הקווים: דל-בוסקה, וההתקפה כולה - דויד ויאה.
בתקשורת 'חגג’ו כבר אתמול עם שלל ראיונות ואזכורים. אינייסטה אמר: “ביום הגמר ידעתי שאהיה מכריע, וכך זה היה. אני מתרגש מהמשחק הזה בכל פעם מחדש”. המאמן דל בוסקה: “היה לנו קמצוץ של מזל, מה שהיה חסר לנו כל כך הרבה פעמים בעבר. לואיס (ז"ל) התנצל והוא לא היה צריך לעשות זאת”. קסיאס גילה: “הסתכלתי על צ’אבי רועד ואמרתי לו: ‘עכשיו מה נשאר לנו? אם זכינו כבר בהכל’”. ויאה נזכר: “אני בוחר בשער שלי נגד פרגוואי. שער ענק במשחק משוגע”.
כמו שאמרתי כבר, אבא שלי ראה איתי את ההפסד לשוויץ וזרק לי ‘דור, זו הנבחרת שלך, ממה אתה כל כך מתלהב’. אמרתי לו ‘היה משחק מחורבן אבל תזכור - ספרד תזכה’, וכך היה. את הגמר ראיתי עם חבר וכמעט ננעלתי מחוץ לבית אחר כך מרוב התרגשות. יורו זה נחמד אבל מונדיאל זה עולם אחר. היה אפשר לשחק כדורגל קצת יפה יותר, אבל אין דבר. הנבחרת הזו בנתה שושלת וכולם גיבורים, ואחר כך הגיע היורו. תמיד כאב לי שראול לא הצליח בנבחרת, זה הדבר היחיד שחסר לו. והדמעות של איקר מרגשות אותי כל פעם מחדש.
לא יודע אם מישהו רואה פה עכשיו את ספרד
או ששגיא כהן עובר אירוע מוחי בשידור חי או שהוא מחובר בזום והקליטה שלו גרועה.
משהו בקצב הדיבור שלו (איטי באופן חריג, בטח לקצב הדיבור הרגיל שלו), הטון והחיתוכים נשמעים מוזררר מאוד.
הצרחות שלו על דה חאה הרגיעו אותך?
טיפה אבל גם שם היו פתאום עיוותים (״שוער של מנצ’סטר יונייטד לא יכול לקבל גול ככ—זזז—הה״) או איטיות.
ככל הנראה הוא באמת מחובר בצורה מרוחקת כל שהיא ולכן זה נשמע ככה, מדי פעם בורח לו הדיבור המהיר הרגיל.
ספרד החלשה ביותר מאז יורו 2004
במארקה כתבו על זה טור דעה שהסגל היום נופל משמעותית מהנבחרות של 1994 עד 2006 שהיו אחלה נבחרות אבל לא חצו את רבע הגמר מעולם. וגם המליצו ללואיס אנריקה לחפש חלוצים חדשים-ישנים , תראו מי נותר בחוץ. לא להאמין שראמוס הולך להיות חלוץ בדקה ה-80 ומרימים לו כדורים בלי סוף, זה והנסיונות דריבלים של אדאמה הפצוע, מעבר לפאניקה אחרי שספגנו, לכולם רעדו הרגליים. כששחקן משחק בסוסיאדד, ויאריאל וכאלה זה לא בהכרח אומר שהוא מתאים ללחץ של נבחרת ספרד. אולי גם איסקו בפנסיה מתאים. גם כשתור הזהב כבר איבד מיכולתו היינו מנצחים משחקים כאלה במוקדמות בקלילות עם שלישיות ורביעיות, אוקראינה של שבצ’נקו המרגש היא ‘מוכת קורונה’. הנבחרת חלשה מאוד, כל החזקת הכדור וכביכול נסיונות ההבקעה הם בלוף. דה חאה פאתטי אבל בושה שמדברים על הטעות שלו בתצוגת נפל כזו.
“בלי שערים לא נגיע לשום מקום” | משחק שני ללא שער בשלושת האחרונים, וגם נגד שווייץ הנבחרת נהנתה מטעות פאתטית בהגנת האורחת.
יורו 2004? טורניר עלוב והודחנו בבושת פנים בשלב הבתים אחרי הופעה איומה נגד פורטוגל אבל למרות הבורות בהגנה ועונת האימים של ראול - אפשר רק לחלום על סגל כזה. קסיאס, פויול, צ’אבי אלונסו, דויד אלבלדה, רובן בראחה, חואקין, פרננדו טורס, ראול, ויסנטה
הסגל אתמול הביך אותי.
מלבד סרחיו ראמוס לא היה ולו וורלד קלאס אחד (אחד!!!) ב11 + מחליפים.
בהינתן ודה חאה כבר לא אחד כזה.
מביך
נשמע מוכר. אז הראשונה שפותרת את הבעיה שתספר לשניה מה עושים