1. מה היו הציפיות לפני תחילת העונה?
מקומות 1-3 (בכל זאת, מסי). הדחה מוקדמת בליגת האלופות.
2. מי היה מצטיין העונה?
דה-יונג. החיבור שלו עם מסי בלט לאורך כל העונה. הכניסות שלו לרחבה הניבו לנו לא מעט נקודות. היציבות שנשמרה לכל אורך העונה שמה אותו במקום הראשון במצטיינים שלי.
3. מה היא נקודת האור בעונה הזאת?
אראוחו ומינגווסה. הם לא הגנה אימתנית שתחזיק אותנו לשלבים המאוחרים של אירופה, אבל עם עבודה נכונה הם בהחלט פוטנציאל להגיע לשם. לשניהם יש לב גדול והם מרגיעים אותי לגבי העמדה המקוללת הזו.
4. מה אפשר לשפר בקבוצה?
את ההגנה, בראש ובראשונה. אח״כ את ההתקפה.
בקישור אני מרגיש מכוסה אבל חסרה לי טבעית אצבע של מאמן עם פילוסופיית משחק שדוגלת בקישור יצירתי ושולט. מאז החיסול הממוקד של לוצ׳ו לקישור, עוד לא ראינו פה משהו יפה. חומר השחקנים יכול לאפשר את זה, לשחקנים יש את הפוטנציאל. אבל כמו עם אראוחו ומינגווסה, גם פה יש על מה לעבוד. עם זאת, הקישור הצעיר שלנו מראה ניצוצות מאוד יפים.
לגבי ההתקפה, צריך לעשות סדר שמתחיל קודם כל בקישור ובצורת המשחק. כמו שאי-אפשר להטיל את כל האשמה רק על ההגנה, כך גם בהתקפה. המשחק הברסאי צריך להיות מושתת קודם כל על הקישור. אח״כ לצוות שחקני כנף טבעיים וחלוץ טבעי אמור לתת מענה להרבה מהבעיות שלנו. כל עוד הרכש ימשיך עם ״שמות״ ולא עם תפקידים במערך, לא יהיה לנו מה למכור.
5. מה אפשר להכתיר כמקרה אבוד בקבוצה?
לנגלה, פיקה, אלבה, קומאן.
6. קומאן? האם יש טעם שישאר כן או לא?
להעיף וכמה שיותר מהר.
יש לי המון כבוד על כך שהסכים להכניס את הראש הג׳ינגי שלו למיטה החולה הזו. רק על זה מגיע לו מקום של כבוד. יש לי הערכה רבה להרמה של הקבוצה מהקרשים ומההשפלות ועל כך שהחזיר לנו את שמחת החיים וגם את התקווה.
אבל גם אם היינו זוכים באליפות, הוא מאמן שמרן, פחדן ולא יצירתי. הוא סירס את הסגל מרגע שהבין מי ה- 11 שלו והפסיק לעשות רוטציות. מצער מאוד, כי כשהיינו צריכים מישהו מהספסל שייתן מענה, גם טרינקאו וגם ריקי כבר היו כבויים ולא מאומנים.
חוץ מזה חילופי הפאניקה שלו הם בדיחה. עצובה. על חשבוננו. לא רוצה אותו עונה הבאה בקבוצה.
7. מסי לאן?
לאן שבא לו.
הייתי רוצה לראות אותו מסיים את הקריירה במדי הבלאוגראנה, אבל הוא הרוויח ביושר את הזכות לקבוע את עתידו.
מבחינתי התשובה לשאלה היא: לעבר שמחת החיים שלו, איפה שזה לא יהיה.
8. מה הציפיות לעונה הבאה?
כדורגל יפה, עם או בלי תארים.
קידום צעירים.
ריקי צריך לשחק יותר, גם אם יש לו תחרות קשה על העמדה.
רוטציות צריכות לתת לנו סגל גמיש. כשיש לך ״אסים״ על הספסל והם עולים לשחק יחסית הרבה, אתה גם שומר סגל רענן יותר, וגם יכול לשנות משחק תקוע. כולי תחינה שהמאמן הבא ייתן את דעתו לחוזק של הסגל הרחב ולא ייכנע ל 11 מוצלחים והשאר בפריזר.
כשיש שחקן מאוד פעיל, אנרגטי ודומיננטי כמו ריקי על הספסל, להכניס אותו בדקה 70 היה יכול לגרום להרבה קבוצות לעשות במכנסיים. בסוף העונה הקודמת הוא שינה משחקים בלי הכרה בכלל. אז כשפדרי מתעייף אין טעם לת לו ליפול מהרגליים רק בשביל להוכיח למי יש @#ין ג׳ינגי יותר גדול. תכניס את ריקי ותרוויח שני שחקנים במכה אחת.
אותו דבר טרינקאו / קונארד. כשהם קיבלו אמון הם החזירו על זה ותרמו לקבוצה. הייבוש הכללי שלהם הפסיד לנו משחקים. לזרוק את טרינקאו המיובש וחסר הביטחון למגרש כשאתה צריך גול זה פאתטי. למה לא לתת לו לשחק יותר דקות כמחליף? למה לא לתת לו להיות מוכן לכניסה הזו שאתה רוצה ממנו כשאתה צריך מישהו שייתן גול וכל מי שעל המגרש נראה כמו ביסקוויט אחרי טבילה ארוכה מדי בתה?
9. שאלת בונוס: מה הדבר הכי הזוי שקרה בברצלונה העונה?
ניצחון 3:0 על יובה.
ההפסד לגראנדה.
הניצחון על יובה כי הוא הגיע עוד לפני שהספקנו לייצב את הספינה.
נכון, שלושה נבדלים של מוראטה יכלו לספר סיפור אחר, אבל עדיין ניצחנו משחק (חוץ נדמה לי) מול קבוצה חזקה בליגת האלופות זמן ממש קצר אחרי ההשפלה.
ההפסד לגראנדה, כי בכל זאת, גראנדה. היינו צריכים לקחת את האליפות הזו. אבל עם לנגלה, פיקה, אלבה, קומאן… נו, ראיתם את התוצאה.
10. משאלה אחת: מישהו אחד שיגיע שמבחינתכם ישנה את הכל.
לא יודע. צ׳אבי אולי?
ואם כבר, אז מישהו אחד שילך - לנגלה. דיי. עד כאן.
לגבי צ׳אבי,
בניגוד לחלק מהאחרים, אני חושב שהוא צבר מספיק ניסיון.
אומר זאת כך: לקיקה היה ניסיון, אבל היו חסרים לו כאריזמה ומעמדים גדולים. לצ׳אבי יש כאריזמה ומעמדים גדולים. הוא יידע להכין את הקבוצה היטב.
בעיה אחת חשובה היא העובדה שהוא חלק חדר הלבשה עם לא מעט שחקנים. אני מקווה שמרובם הגדול נפרד כבר העונה, ולכן לא אמורה להיות לזה השפעה בסופו של דבר.