הדיון של קרלו: נפרד מריאל אחרי ארבע שנים ועובר לאמן את ברזיל!

@Raul777 @Niro
מעבר להודעות הטובות שלכם, אוסיף משהו.

ראיתי את הקלאסיקו עם כאלה שמאד אוהבים כדורגל אבל לא עוקבים אחרי הליגה הספרדית. בעצבים אמרתי שהמשחק יכול לעלות לקרלו במשרה שלו, והם הסתכלו עלי כאילו אני משוגע. אני מאלה (המעטים כאן, כנראה) שלמרות שיש להם לעיתים בעיה עם הכדורגל, רואים את המאמן שלנו כדמות במערכת ודרך זה שופט את הסיטואציה כולה.

יש משהו בקרלו אנצ’לוטי שפשוט מוציא מהדעת חלק מכובד מאוהדי הכדורגל. אלה שייכים יותר למה שנקרא זן ה’לבורנטים’, שמנתחים את המשחק ועסוקים בטקטיקה וכדורגל מודרני. שלא תבינו לא נכון, אני מת על השטויות האלה, על המספרים, על הסרטונים והשרטוטים. הבעיה מתחילה כשזה הופך לחור של המנעול שדרכו רואים את הכדורגל. אז יש לי חדשות: אתם עוקבים אחרי משחק רנדומלי, כאוטי, בלתי מתוכנן שבו לא ניתן לרקוח גולים. וגם אם יש כאלה קבוצות שכן, המחשבה שזו לא הדרך היחידה להצליח מעצבנת. כי מה, יכול להיות שפשוט נזרוק את הכדור לויניסיוס ואז הוא יעבור איזה שחקן וימסור רוחב ופשוט יהיה גול? יכול להתקיים דבר כזה אם הוא לא שורטט על הלוח קודם לכן? לא מזמן היה כאן דיון על פפ ומסי, קרדיט ל’מתכנן’ מול קרדיט למבצע. עם קרלו זה בערך אותו סיפור. הוא מראש נותן קרדיט למבצע, מבין שלא הוא ההצגה ובוחר לתת את החופש לשחקנים שלו.

בתור מי שרואה כדורגל כבר כמה זמן ועוקב אחרי ריאל מדריד, אני יכול להגיד שעם מצב הסגל והשינויים בו - האירוע השנה הוא לא טקטי. לא כל כך מזמן הייתה לנו דוגמה בדמות אדן הזארד לאיך נראה שחקן בפרופיל גבוהה שמגיע ונכשל. ברור לגמרי שבהגעתו של אחד כזה, יש פה פוטנציאל נפיץ. האתגר לחבר אותו לקבוצה, להחליט מי לוקח פנדל ושזה יעבור בשקט, לגרום לשחקנים לפרגן אחד לשני תוך תחרות בריאה שלא פוגעת בקבוצה - זה פי שלוש יותר משמעותי מהאם הוא מקבל את הכדור 16.3 מטר מהשער בזווית של 47 מעלות כמו שנוח לו לפי הדטה. אני בטוח שכל אחד מאיתנו היה פעם חלק מקבוצה עם דינמיקה רעה. צבא/עבודה או כל מסגרת אחרת. לפעמים יש אווירה טובה וכולם נותנים הכל ולפעמים שונאים אחד את השני או את המנהל ואז הדברים נראים ומרגישים רע. השנה זו המשימה המרכזית של המועדון וזה כרגע בנקודה שיכול היה להיות הרבה יותר גרוע. המספרים של אמבפה מתחילים להיות רציניים ואם נתמיד בדרך בלי הרבה דרמות תיהיה כאן אליפות. וזו יכולה להיות שלישית מתוך ארבע. מה שמוביל אותי לנקודה האחרונה.

בלתי אפשרי לשפוט את הקדנציה של אנצ’לוטי בלי שאתם כנים עם עצמכם וחוזרים למה שנאמר כאן לפני שהוא הגיע. עם כל הפציעות והקשיים אף אחד לא חשב שאלה יהיו ההישגים. אנחנו כל קיץ בוכים פה על זה שאין רכש ועל זה שאין הגנה. ביחס לזה הקבוצה מצליחה יפה. יכולים יותר, אבל בואו - החולשה שלנו מתבטאת היכן שהסגל חלש וזה בעיקר בהגנה. עם כל הכבוד, כנראה ששום מאמן בעולם כבר לא יצליח ללמד את לוקאס לעשות סגירה וכנראה שנמשיך לחטוף עליו גולים. או, לדוגמה, קידום שחקנים. אם מטילים על המאמן אחריות למה שלא עובד טוב (ובצדק!), צריך לתת קרדיט גם למה שעובד. שחקנים עושים תחתיו התקדמות. קודם כל ויני שהפך לסופרסטאר ענק, אבל לא רק הוא.

אם זה תמורת מישהו כמו אלונסו שיש לנו ‘חשש’ שיוכל גם להיות מנהיג גדול וגם לקדם את הכדורגל למקומות שכנראה מעולם לא ראיתי בריאל מדריד - אז בזהירות כנראה שאבחר להחליף את קרלו. זה מדגדג לי, מודה. האם זה רציונלי להחליף מישהו שהוא ציון 8 במי שיכול להיות ציון 9.5 אבל גם יכול להיות 5? לא בטוח בכלל. לא אצלנו. במכבי פתח תקווה - כן. וגם אם כן, זה אחרי שנגיד לקרלו תודה על קדנציה שגם הוא לא חשב שהוא יעשה.