הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

לא חשבתי לרגע שאתה בעד, אני רק הבאתי נקודה שהיה חשוב לי מאוד שתיכתב בעניין שבנדון.

כן הייתי תקיף מאוד בפרק והגזמתי אולי, מכעס, כשקראתי לו ‘מורה לספורט’ ושהטקטיקה היא אפס. אבל קשה לי עם תבוסה שנייה ברציפות בקלאסיקו. כאילו לא למדנו כלום. בריאל מדריד חייבים להתייחס לא רק לתוצאה שיכלה להיות מזעזעת - אלא גם לאין דרך שלנו, אין טקטיקה. אין סיבה שניראה ככה גם בצל הבעיות הקיימות. קרלו אנצ’לוטי לא משנה. לא תוך כדי משחק, למשל שינוי פנימי כשברצלונה בכל פעם שעוברת את החצי כמעט היא עושה חצי גול, רק השמות משחקים. פספסנו הזדמנות להשתמש בקסטיליה. מעבר לכך פישלנו השנה בכל משחק גדול. זה לא צריך להיראות ככה. חבל

אשרינו שזכינו:

image

רק הטוב ביותר, למועדון הגדול בעולם.

אחי, הדבר האחרון שאפשר להגיד על מה שאמרת זה “מוגזם”.
זאת האמת, אלה הדברים. מי שמכחיש את זה כנראה לא רואה כדורגל או שהוא מתבלבל עם ריאל מדריד כדורסל.

אין ספק בכלל בכל מה שאנחנו רואים, הקבוצה שלנו הקבוצה שמאומנת הכי פחות טוב מכל הקבוצות הבכירות באירופה, ההצבה של השחקנים על המגרש לוקה בחסר וגם הדון מקובע לגמרי.
ולמרות זאת , הוא לקח 2 דאבלים בשלוש שנים, ובעונה באמצע כן היו תארים גם.
אם העונה הזאת נגמרת שוב עם דאבל כלשהו ליגה/גביע או ליגה/צ׳מפיונס זאת כנראה הריצה הכי מפוארת של מאמן במדים הלבנים מאז שנות ה-50, יש בו משהו שקולע לצרכים המאוד ספציפיים של להיות מאמן בריאל.

אני מנסה לחשוב על סוג המאמנים שהצליח באמת אצלנו בעשרים שנה האחרונות, אחד זה קרלו שהוא אומן בניהול מערכות יחסים וחדרי הלבשה , והשני זה פאקינג זינדין זידאן, שהוא מאמן על, אבל גם היחידי פחות או יותר שיכל לקבל כבוד, לספסל כוכבים ולדרוש עבודה טקטית אינטנסיבית בריאל מדריד.

אלונסו כוכב כדורגל בזכות עצמו, לא זידאן אבל כוכב, ונראה כמו מאמן עם טביעת אצבע ושיטה ברורה והוא שיחק פה הרבה שנים.
השאלה איך הוא צולח אימון וניהול חדר הלבשה כמו של ריאל מדריד. לדעתי הוא בין הבודדים, אם לא היחיד בעולם שיכול לבוא אלינו היום.
לא לוקח גם את קלופ או פפ אלינו, הם לא יסתדרו בחדר הלבשה שלנו הם רגילים לסמכות טוטאלית ולהיות מעל כולם.

שורה תחתונה למרות מריטת השערות, והתבוסות האחרונות, כנראה שאבחר אותו כמאמן שלנו על פני רוב המאמנים היותר טובים שיש בחוץ .

השאלה היותר גדולה היא האם זה מעיד משהו על עולם הכדורגל?
זכייה בתארים וכדורגל סוחף לאו דווקא באים יחד?
האם אופי יותר חשוב מאיכות הכדורגל?
מסורת חשובה יותר מטקטיקה?
עקשנות מעל יכולת?
יעילות במקום וירטואוזיות?
יש איזה מסקנה אמיתית שאפשר להוציא מזה?
כי זה די נוגד מה שהאוהדים מצפים לו ומה שחשוב להם

אנחנו רוצים כל הזמן כדורגל טוב יותר, יפה יותר, “להינות” מהמשחק. האם זידאן צפה את הטרנד בכדורגל שכדי לזכות צריך לסבול?
האם זה נכון שיהיה דבר כזה?
אני באמת מתחיל לתהות אם זה שינוי מגמה.
האם זה נכון לכל הליגות?

מתי קבוצות שזכו בתארים לא “סבלו”? הרוב המכריע של האליפויות, בכל ליגה בהיסטוריה, מורכב ממשחקים אפרפרים ומשעממים שמנוצחים על עבודה טקטית קשה והברקות של הכוכבים. מיעוט מובהק של האליפויות נראות כמו של הפפ טים שגם “שיחקה כדורגל טוב”.

מאמן בריאל מדריד זה בהחלט תפקיד מיוחד ושונה מתפקיד המאמן בשאר מועדוני העל. מתחבר מאוד לרוח הדברים של @Raul777

זה קצת להחטיא את המטרה בכוונה לדעתי. הכדורגל שלנו הוא גרוע, ביחס לסגל, באופן מובהק ויש יותר מדי מקום למקריות. העונה ואנחנו נראים פרוצים מאוד. לארון התארים של קרלו אנצ’לוטי, נתמקד באליפויות ספרד, התואר שהוא גם עם משקל וגם זה שמצביע על זהות לקבוצה - גם עזרה מאוד העובדה שלא הייתה לנו יריבה ב-2021/22 וגם לא ממש בעונה שעברה. אני לא זוכר מאמן שהושפל ככה כל כך הרבה פעמים. אפשר לדבר גם על המאזן שלו במפגשים הישירים דרבי-קלאסיקו הן בפרק’ א’ והן בפרק ב’.

מעבר לכך אין מספיק מאמנים שהם נורמליים+ שקיבלו צ’אנס. ז’ולן לופגטי שהגיע כמאמן נבחרת טוב ואחרי שכריסטיאנו רונאלדו עזב, זה לא רציני. אפשר להתווכח על האם ז’וזה מוריניו הצליח אצלינו. רפא בניטס כבר היה מעבר לשיא, עם קרלו אנצ’לוטי זה הצליח, איתו, גם בגלל הגישה - לא. אם לא מנסים דברים חדשים לא מצליחים. איך היה המצב של ריאל מדריד עם האנסי פליק כמאמן?

האנסי לא שורד חצי שנה את החדר הלבשה שלנו, בוודאות. וגם לא מצליח ליישם את הרעיונות שלנו.
אצלנו חייב פיגורה היסטורית על הקווים להצלחה אמיתית, לא עונה 1-2 אלא מעבר לכך. סיר הלחץ שלנו פסיכי, מעמד הכוכבים שלנו בשמיים, האגואים מנופחים, הנשיא דומיננטי יותר מהכול, הקהל התובעני בעולם, וכובד משקל ההיסטוריה על כתפיך כל הזמן.
לא צריך לתת לי הצדקות ומאזנים של קרלו, הוא לא מאמן כדורגל טוב , אבל הוא מנג׳ר עילאי ואחד היחידים שמסוגלים לתת שקט תעשייתי מספיק זמן, לשים את הכוכבים על המגרש ולהוציא מזה משהו למרות המגבלות שלו.
תן לי רשימה של מאמנים שהיו מצליחים יותר מאנצ׳לוטי בריאל ב4 עונות האחרונות, יש לי שם אחד בשלי, זידאן.

כשאימן אותנו מאמן-על כמו ז’וזה מוריניו אז פלורנטינו פרס לא קבע דבר, על פיו של מוריניו יישק דבר. אפילו להביא את פאביו קונטראו בסכום לא מבוטל דאז. אתה מסתכל על צד אחד של המטבע. עם האנסי פליק על הקווים הכדורגל שלנו היה הרבה יותר טוב. הוא בעת צרה היה משתמש בשחקנים צעירים ומגדל לך איזה מארק קסאדו. לא משנה, אני אומר שבנקודת הזמן הזו הוא צריך להיות מפוטר ואפשר להציל את העונה. מאזן האליפויות שלו מדבר בעד עצמו. תראה לי עוד מאמן שהושפל ככה בשני קלאסיקוס ברצף והפסיד בכל משחק גדול, עם סגל כזה.

מאמן בריאל מדריד צריך להביא תוצאות, העונה זה לא בדרך לשם. ומבחינתי גם עונת 2022-23 הייתה כושלת, אחרי המונדיאל הפסקנו לשחק. פער עצום מברצלונה והשפלה נגד מנצ’סטר סיטי באיתיחאד עם טעות טקטית גדולה שלו, אנטוניו רודיג על הספסל.

מוריניו היה פה לפני 15 שנה… פלורנטינו דומיננטי פי 2 היום למשל.
וגם הטעות הטקטית של להרכיב את רודיגר היא בדיוק למה קרלו הוא קרלו, לטוב ולרע הוא הולך עם השחקנים ״שלו״ מייצר להם ביטחון , מייצר רצף של אותם שחקנים ביחד עם המגרש.

לא צריך לנבור אחורה הרבה הודעות כדי לראות אותי זועם על אנצ׳לוטי ודורש שיעוף, אני מבין כל מה שאתה אומר.
רק באמת חושב שאין הרבה מאמנים שהיו מצליחים לאורך זמן אצלנו במועדון, אולי אצל פליק הכדורגל היה נראה טוב יותר בשוטף אבל הוא לא היה שורד פה לאורך זמן ולא היה מביא את התארים שיש לנו בארון היום.

אני לא מביא אפחד לפה חוץ מזידאן או אלונסו במקומו.

הוא מייצר ביטחון לשחקנים שלו ועלול ‘למחוק’ שחקנים אחרים. אתה סלחן מדי, סלח לי. גם בעונה שעברה שהייתה המוצלחת ביותר, קו ההגנה המתוכנן היה אדר מיליטאו ודויד אלאבה שפחות טוב בשלוש דרגות מהקפטן נאצ’ו ומאנטוניו רודיגר. אף אחד אגב לא מדבר על מאמן אחר לטווח הרחוק. מאמן זמני עכשיו, זה משהו שמזעזע את הקבוצה לטוב ולרע אין מה לעשות, ראול יוכל לרשום ברזומה שלו אליפות עם ריאל מדריד ולצאת לפנסייה, וצ’אבי אלונסו בקיץ, נקווה.

עד שפפ גווארדיולה מונה למאמן ברצלונה בקיץ 2008 זה לא ממש היה נהוג ‘להקפיץ’ ככה מאמן מקבוצת המילואים. לו ולזינדין זידאן זה עבד בזכות דור שחקנים מעולה שהיה חשוב גם כן מעבר להילה שלהם כשחקני עבר והיכולת ללמוד את הכדורגל ולהיות טוטאליים וכישרון מסוים. ועדיין אתה צריך להעז ולנסות.

גם התקבעה פה תפיסה, אולי לרוב על סמך ליברפול של העונות האחרונות שהתמודדה עם מפלצת או נניח מקרים ספציפיים אחרים - סיטי 2021-22 שאכלה אותה בנס רודריגו או לא יודע מי - כאילו זה בלתי אפשרי לפתוח עונה חזק, לשחק כדורגל טוב ולזכות באליפות. זו לא גזירת גורל שכדי לזכות בתואר באפריל צריך לפתוח חלש או לשחק חרא.

אם לא הפציעות של השחקנים שקרלו אוהב ונותן להם ביטחון ונותן להם לשחק כל משחק בכלל לא בטוח שהיינו רואים את קרלו ממשיך העונה.

אין לי בעיה עם כדורגל משעמם כל עוד זה מתוכנן ואני מבין מה קורה על המגרש, עם קרלו זה סתם כדורגל גרוע, כמובן שעם כל הכוכבים שיש לנו שיהיו גם משחקים שנבריק ונדרוס.

אנחנו מנהלים שיחות שונות, אני אומר שהוא אחד המאמנים הבודדים שמתאימים לDNA המיוחד של ריאל מדריד, לאורך זמן.
אתה אומר זעזוע נדרש מיידית על מנת להציל את העונה, מאוד יכול להיות שאתה צודק וזה יעבוד וזה עדיף לטווח הקצר, לטווח הארוך לוקח רק את זיזו או אלונסו במקומו.

ואני חושב שמעבר להכול צריך לכבד את ההישגים הנפלאים שלו בשלוש השנים האחרונות כן.
ואנחנו עדיין בסבירות מאוד גבוהה לדעתי לוקחים אליפות השנה שזה יציב אותו עם 3/4 אליפויות פלוס פעמיים ליגת האלופות.
אני הראשון לדפוק את הראש בקיר על הכדורגל שלנו, לצד זאת גם מכיר בהישגים שלנו תחתיו דבר ראשון ודבר שני מכיר בכך שיש מעט מאוד חלופות רלוונטיות.

זה יציב אותו עם שלוש אליפויות, אם נהיה אלופים, בשש שנים. לא ‘וואו’. ובפרק א’ כשהתמודד עם קבוצות חזקות מאוד, ולצד זה היה לו סגל היסטורי שלנו - כלום. תזכור שעונת 22 הניצחונות הרצופים הסתיימה בלי אף תואר גדול. תראה את המאזן שלו נגד ברצלונה ונגד אתלטיקו מדריד לא רק העונה אלא בכלל. אתה מדבר על הטווח הרחוק מדי, אבל כמה נשאר לקרלו בכל מקרה? עוד שנה וחצי כנראה אם הכל הולך כשורה, לא? ה-DNA שיש לו והפאסון הוא שיקול חשוב והוא לא השיקול היחיד. אני מכיר במעלותיו, אתה מקטין את חסרונותיו. צריך גם טקטיקה ומודרניות וכדומה.

תשמע גם למועדון ישנה מדיניו כרגע של יותר חיסכון, אולי מאז הקורונה אם תרצו למרות שזה לא מדויק. השוק של ינואר נפסל אוטומטית. אז צריך מאמן שיודע לבנות צעירים לאט לאט במצב הזה.

ברצלונה לא הייתה אמורה להיות באיזור החיוג שלנו העונה. תראה את הפער בסגלים. אתה מעלה מהספסל את ברהים דיאס ואנדריק וארדה גולר וכשהדון רוצה לשחק הגנתי יותר אז גם את רודריגו. האנסי פליק קיבל קבוצה עם בעיות ובטראומה.

התייחסתי לפרק ב שלו כמובן. ואני לא מקטין, מכיר בחסרונות שלו לחלוטין וסובל ביחד אתכם כל שבוע. גם מכיר בכך שהוא מביא ערך אחר שהוא קריטי להצלחה בריאל מדריד.
פליק לא היה מצליח ליישם את הכדורגל שלו כאן לדעתי.
בכל מקרה כל עוד אלונסו או זידאן לא באים, וכל עוד העונה הזאת לא אבודה לגמרי ולא זכינו בכלום, לא מחליף אותו.

אנצ’לוטי הוא המאמן המעוטר ביותר שלנו כי הוא יס מן סמרטוט רצפה שנשאר הכי הרבה זמן בקבוצה בעידן בו הסגל שלנו מאוד חזק.
מוריניו עזב, זידאן עזב פעמיים. אפשר לחשוב כבר כמה מאמני על עברו בקבוצה שלנו כשמנסים לנתח בכח את ההצלחה ההזויה של אנצ’לוטי.

כאמור הוא הכי טוב בלא להפריע לשחקנים טובים לשחק (לעומת בניטז למשל) אבל זה פשוט לא מספיק.
מעבר לכך שהקבוצה לא מאומנת, התפרקנו תחתיו כמות חסרת תקדים של פעמים. עם זידאן לא רק שהשגנו עליונות בקלאסיקוס, מעולם לא התבזנו. גם בהדחות המוצדקות בצ’מפיונס מול צ’לסי וסיטי. הפוטנציאל מוצה עד תום.

אני גם מקבל מאוד את מה שנאמר כאן שאולי לא סותר את הסטטיסטיקה שיש לו את ה-15 והוא האפיל על מיגל מוניוס וכביכול המאמן המעוטר ביותר, אבל שם אותה בפרופורציות (והיה עדיף למשל אם זה היה מגיע אחרי הפקת לקחים וניצחון על ברצלונה בסופרקופה ולא בגביע נגד פאצ’וקה) - יש הרבה תארים זניחים שמעטרים את הארון שלו. אליפויות וליגת האלופות הן מה שבעל משקל גדול יותר. בליגה המאזן שלו לא מספיק טוב ואני חושב שתחתיו הגענו לשפל גדול מבחינת היכולת - כי זה לא רק ‘קסם’ התקפי.

הרגיש לי שזינדין זידאן היה יכול להוציא יותר נגד צ’לסי וזו ההתחכמות היחידה שלו בקדנציה שלנו עם האלתור בגומלין ומעבר לכך אולי הוויתור על איסקו לטובת מתיאו קובאצ’יץ’ כדי שיהיה אנטי ליאו מסי וספגנו שלישייה בקלאסיקו הראשון שהייתי בו לצערי.

@Raul777 @Niro
מעבר להודעות הטובות שלכם, אוסיף משהו.

ראיתי את הקלאסיקו עם כאלה שמאד אוהבים כדורגל אבל לא עוקבים אחרי הליגה הספרדית. בעצבים אמרתי שהמשחק יכול לעלות לקרלו במשרה שלו, והם הסתכלו עלי כאילו אני משוגע. אני מאלה (המעטים כאן, כנראה) שלמרות שיש להם לעיתים בעיה עם הכדורגל, רואים את המאמן שלנו כדמות במערכת ודרך זה שופט את הסיטואציה כולה.

יש משהו בקרלו אנצ’לוטי שפשוט מוציא מהדעת חלק מכובד מאוהדי הכדורגל. אלה שייכים יותר למה שנקרא זן ה’לבורנטים’, שמנתחים את המשחק ועסוקים בטקטיקה וכדורגל מודרני. שלא תבינו לא נכון, אני מת על השטויות האלה, על המספרים, על הסרטונים והשרטוטים. הבעיה מתחילה כשזה הופך לחור של המנעול שדרכו רואים את הכדורגל. אז יש לי חדשות: אתם עוקבים אחרי משחק רנדומלי, כאוטי, בלתי מתוכנן שבו לא ניתן לרקוח גולים. וגם אם יש כאלה קבוצות שכן, המחשבה שזו לא הדרך היחידה להצליח מעצבנת. כי מה, יכול להיות שפשוט נזרוק את הכדור לויניסיוס ואז הוא יעבור איזה שחקן וימסור רוחב ופשוט יהיה גול? יכול להתקיים דבר כזה אם הוא לא שורטט על הלוח קודם לכן? לא מזמן היה כאן דיון על פפ ומסי, קרדיט ל’מתכנן’ מול קרדיט למבצע. עם קרלו זה בערך אותו סיפור. הוא מראש נותן קרדיט למבצע, מבין שלא הוא ההצגה ובוחר לתת את החופש לשחקנים שלו.

בתור מי שרואה כדורגל כבר כמה זמן ועוקב אחרי ריאל מדריד, אני יכול להגיד שעם מצב הסגל והשינויים בו - האירוע השנה הוא לא טקטי. לא כל כך מזמן הייתה לנו דוגמה בדמות אדן הזארד לאיך נראה שחקן בפרופיל גבוהה שמגיע ונכשל. ברור לגמרי שבהגעתו של אחד כזה, יש פה פוטנציאל נפיץ. האתגר לחבר אותו לקבוצה, להחליט מי לוקח פנדל ושזה יעבור בשקט, לגרום לשחקנים לפרגן אחד לשני תוך תחרות בריאה שלא פוגעת בקבוצה - זה פי שלוש יותר משמעותי מהאם הוא מקבל את הכדור 16.3 מטר מהשער בזווית של 47 מעלות כמו שנוח לו לפי הדטה. אני בטוח שכל אחד מאיתנו היה פעם חלק מקבוצה עם דינמיקה רעה. צבא/עבודה או כל מסגרת אחרת. לפעמים יש אווירה טובה וכולם נותנים הכל ולפעמים שונאים אחד את השני או את המנהל ואז הדברים נראים ומרגישים רע. השנה זו המשימה המרכזית של המועדון וזה כרגע בנקודה שיכול היה להיות הרבה יותר גרוע. המספרים של אמבפה מתחילים להיות רציניים ואם נתמיד בדרך בלי הרבה דרמות תיהיה כאן אליפות. וזו יכולה להיות שלישית מתוך ארבע. מה שמוביל אותי לנקודה האחרונה.

בלתי אפשרי לשפוט את הקדנציה של אנצ’לוטי בלי שאתם כנים עם עצמכם וחוזרים למה שנאמר כאן לפני שהוא הגיע. עם כל הפציעות והקשיים אף אחד לא חשב שאלה יהיו ההישגים. אנחנו כל קיץ בוכים פה על זה שאין רכש ועל זה שאין הגנה. ביחס לזה הקבוצה מצליחה יפה. יכולים יותר, אבל בואו - החולשה שלנו מתבטאת היכן שהסגל חלש וזה בעיקר בהגנה. עם כל הכבוד, כנראה ששום מאמן בעולם כבר לא יצליח ללמד את לוקאס לעשות סגירה וכנראה שנמשיך לחטוף עליו גולים. או, לדוגמה, קידום שחקנים. אם מטילים על המאמן אחריות למה שלא עובד טוב (ובצדק!), צריך לתת קרדיט גם למה שעובד. שחקנים עושים תחתיו התקדמות. קודם כל ויני שהפך לסופרסטאר ענק, אבל לא רק הוא.

אם זה תמורת מישהו כמו אלונסו שיש לנו ‘חשש’ שיוכל גם להיות מנהיג גדול וגם לקדם את הכדורגל למקומות שכנראה מעולם לא ראיתי בריאל מדריד - אז בזהירות כנראה שאבחר להחליף את קרלו. זה מדגדג לי, מודה. האם זה רציונלי להחליף מישהו שהוא ציון 8 במי שיכול להיות ציון 9.5 אבל גם יכול להיות 5? לא בטוח בכלל. לא אצלנו. במכבי פתח תקווה - כן. וגם אם כן, זה אחרי שנגיד לקרלו תודה על קדנציה שגם הוא לא חשב שהוא יעשה.

תוספת קטנה - אני חושב שיש התעלמות כללית ממי ומה שקדם לך בדיוני מאמנים. מגיע לקרלו המון קרדיט על הקבלות שהוא מביא (או יביא, בוא נחכה לסוף העונה), גם אם אני לחלוטין מגדולי מבקריו וההשפלות מול בארסה זה ממש לא זניח, כמו גם הכדורגל חסר ההשראה. אבל כשם שלטעמי מוריניו קיבל מעט מדי קרדיט על הדסימה של קרלו מיד אחריו, כך זיזו מקבל מעט מדי קרדיט על ההצלחה של קרלו בקדנציה ב׳. יתכן שבשני המקרים ראוי יותר להסתכל על זה כצמד מאמנים המשכי ולא כמהפך על הקווים (אבל כמובן שההישגים הם קודם כל של מי שהשיג אותם, וחלקו לא נופל משל קודמו).

עוד לציין שמאזן מוצלח כמו שיש לו אצלנו - אין לו באף מועדון אחר. יש כמויות של מזל ומקריות בהישגים שלו, לא צריך לספר לאף אחד פה.

ועם כל זאת, הוא בדרך לעזוב אותנו עם מקום של כבוד וכאחד מגדולי המאמנים שעברו פה, וכנראה שבצדק בסיכומו של יום, משיקולים שהיטבת לנסח יותר ממני.