הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

מעניין אם הדעה שלהם נובעת מחוסר הבנה בכדורגל או מזה שהם פשוט לא צופים במשחקים.
לפעמים אני שומע פרשנים שמדברים על כל כך הרבה קבוצות, שאני נדהם מאיפה הזמן לראות כל כך הרבה כדורגל / מאיפה האומץ לדבר על קבוצות שלא ראית משחקות.

למה אין משהו אחר? - ממש ניתוק - מוזמנים כולם לפוד קלאסיקו תוצרת הפודיום, אני נמצא שם כבר שנה שנייה. דור הופמן מנחה ואביב לוי מהצד של ברצלונה. סוקרים את ריאל מדריד וברצלונה, קצת אתלטיקו מדריד, פינת Cinco Puntos על שאר המחזור וגם ליגיונרים וחידונים לפעמים. אביב מביא פן אחר כאיש מועדון בברצלונה לשעבר (אחראי על הסושיאל מדיה). אני קוטל את קרלו אנצ’לוטי כל שבועיים ובתחילת הדרך גם הייתי מפרסם פה קטעים ולינקים

מדהים בעיניי, אבל כשאני עומד בפקק באיילון בא לי לשמוע רק על ריאל חחח, לא מבזבז זמן אוויר על לשמוע את אביב לוי מספר סיפורים מהמקלחות עם ראקיטיץ’ וסרג’י רוברטו

הצעת ייעול - לשים סימניות בקליפ היוטיוב לפי נושאים (אפילו נושאים גדולים כמו שם הקבוצה).

קרלו אנצ’לוטי במסיבת העיתונאים לקראת ג’ירונה - נשאל על כך שריאל מדריד סובלת כשהיריבות מפעילות לחץ גבוה:

“זה נכון שליברפול ואתלטיק בילבאו הן קבוצות אמיצות מאוד וכדי לפתור את זה צריך לשחק יותר ישיר. כדור ארוך ולהילחם על הכדור השני. אל תתעקש על היציאה (המסודרת) מאחור יותר מדי כאשר יש לך קבוצה שלוחצת טוב מאוד - למדתי את זה טוב מאוד באנגליה, הכדור הארוך הוא פתרון כי גם אם אין לך חלוץ גבוה, הכדור השני חשוב יותר”.

מתכתב עם הטורי דעה היום במארקה על כך שזה הפך ממש לכאב שיניים לצפות בריאל מדריד ונכון שטוני קרוס חסר - “האם קבוצה שיש לה קשרים כמו קאמבינגה, מודריץ’, בלינגהאם, סבאיוס ופדה ואלוורדה באמת לא תוכל למצוא פתרון, גם אם זה הוא זמני? במהלך השעה הראשונה במשחקם בסן מאמס, העוני של המערך הטקטי של מדריד היה מדאיג, לא הולם. הכדור עזב את רגליו של טיבו קורטואה ועבר לאחד מארבעת המגנים, כאשר האחרון שהגיע, שחקן הנוער אסנסיו, היה זה שהפגין הכי הרבה שיקול דעת כשידע מה לעשות איתו”.

מה שמאמן שמודע למצב ולקבוצת הפאר שהוא מאמן היה אומר שהקבוצה מנסה ועדיין לא מצליח לקבל צורה, שיש לשחקנים את היכולת ואולי לתרץ בזמן, פציעות, מומנטןם. מה שקרלו אמר זה שיאללה תעיפו כדור לקיבינימאט. בעצם אין לנו שום יכולת ואל תצפו מריאל לכדורגל נגד כל קבוצה בינונית מינוס.

זה מרתיח והאמת קצת מפתיע ולא שהיו לי ציפיות אבל בדיוק ככה אנחנו נראים וכאילו אין גבול.

מה זינדין זידאן היה אומר על זה? צ’אבי אלונסו? פרננדו רדונדו? גוטי? מסוט אוזיל. מה 80 אלף איש בסנטיאגו ברנבאו יגידו כשיראו את אנטוניו רודיגר מעיף חלליות למעלה?

לריאל מדריד תמיד חייב להיות רף מינימלי לכדורגל, בטח בסגח כמו שיש לה. וזה לא שהתוצאות אגב טובות.

וואו, זה מביך. אנצ’לוטי אפילו לא מנסה להסתיר או לתרץ - “אנחנו מנסים לעבוד על זה”, “נשתפר” וכו’ - אלא פשוט משתין עלינו ישירות מהמקפצה.
“אין לי מענה ללחץ גבוה (של פאקינג בילבאו!), אז אני אומר לשחקנים פשוט להעיף את הכדור קדימה, ומקווה לטוב. אה, ואל תחשבו ששכחתי שאין לנו אפילו חלוץ מרכזי שקריטי בשביל ה"שיטה” הזאת - שמתי לב לזה, אבל אין לי פיתרון אחר".

קבלו אותו: קרלו אנצ’לוטי - המאמן המעוטר ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד עם 15 תארים - כבוד|

“קרלו אנצ’לוטי עשה היסטוריה של ממש”, נכתב במארקה לאחר שזכה בתואר ה-15 שלו עם ה-0:3 על פאצ’וקה. הוא חלף על פני מיגל מוניוס האגדי לו מספר משחקים כמעט כפול ממנו, שיא שהחזיק מעמד מ-1974. “אני חושב שעשיתי כאן עבודה טובה ואני רוצה להמשיך לעשות אותה”, אמר הדון.

באיטליה בפרט ובתקשורת העולמית בכלל חגגו עם האיטלקי האהוב שלהם: “המלך קרלו - אין כמוהו, מוולנסיה ועד קטאר”, נכתב בגאזטה דלה ספורט שם הזכירו שהתואר הראשון שלו עם ריאל היה הקופה דל ריי ב-1:2 נגד ברצלונה במאסטייה. “הגביע הבן יבשתי של ריאל והניצחון של אנצ’לוטי. אין עוד בהיסטוריה של ריאל מישהו כמוהו”, נכתב בטוטוספורט. גם בצרפת פירגנו. “הוא חיפש את ה-15 והגיע לשיא ייחודי”, נכתב בלאקיפ.

קודם כל נציין שקרלו אנצ’לוטי יכול להתפאר גם בהישג נוסף שזינדין זידאן עם 11 תאריו ו-ויסנטה דל בוסקה עם שבעה – לא יכולים להתהדר בו – הוא זכה בכל התארים האפשריים במועדון ויש לו שני דאבלים. מיגל מוניוס רשם הישגים חסרי תקדים בליגה עם תשע אליפויות ב-14 שנה ואף אחד לא מתקרב אליו. לקרלו שתי אליפויות בחמש שנים, לזינדין זידאן גם כן. מוניוס זכה עם ריאל פעמיים בגביע אירופה כך שזיזו וקרלו מאפילים עליו בעניין זה.

כעת, ארון התארים של קרלו:
שלוש זכיות בליגת האלופות: 2014,2022,2024
שלוש זכיות בסופר קאפ האירופי: 2014, 2022, 2024
שלוש זכיות באליפות העולם למועדונים\גביע בן יבשתי: 2014,2022,2024
שתי זכיות באליפות ספרד: 2022,2024
שני גביעי קופה דל ריי: 2014,2023
שתי זכיות בסופרקופה הספרדי: 2022,2024

במילים אחרות - למוניוס יש 11 תארים, לאנצ’לוטי יש 5 (כמו לזיזו).
זה שעושים עוד משחק וחצי והופכים אותם ל"תואר" נוסף, לא הופך אותו לתואר אמיתי ששווה משהו.
יש לאנ’צלוטי עוד דרך ארוכה מאוד עד שבאמת ישבור את שיא התארים.

לא משנה איך תסתכל על זה, אף אחד לא האמין שהשיא של מיגל מוניוס יישבר מתישהו. אני מלא ביקורות על קרלו אנצ’לוטי ועדיין זה חביב. אם התואר הזה ישאיר אותו עד - לעולם - זה כבר סיפור אחר, כתבתי את דעתי בפריויו למשחק. בליגת האלופות קרלו אנצ’לוטי עם הישגים סנסציוניים מה גם ששתי זכיות הגיעו בלי כריסטיאנו רונאלדו והכוכבים. בליגה? המצב בכי רע, אליפות העונה תציל את המצב עם 3 מתוך 6, כישלון העונה וזה רק שתי אליפויות כשבאחת מהן הוא התמודד מול ברצלונה גמורה.

אני חושב שהאימפקט של ז’וזה מוריניו היה משמעותי יותר ממה שרואים בתאכלס בטבלת התארים, והוא תמיד פגש את ברצלונה המפלצת במאבק על כל תואר ולכן אין לנו עוד איזה סופרקופה או קופה דל ריי. חשוב לי לציין גם את ויסנטה דל בוסקה.

הוא אכן לא נשבר…

הודעות כמו ההודעה שלך הן הסיבות לכך שאנצ’לוטי בחר אתמול לשחוק עוד יותר את ההרכב החזק שלנו במקום להשאיר את כולם בבית ולשלוח את שחקני קסטיליה לטיול.

זה ועוד מיליון יורו

חד משמעית התארים היחידים הם ליגה וליגת האלופות, הגביע הספרדי גם בגדר nice to have לא מעבר בגלל שיש תחרות וזה מפעל היסטורי.

כל השאר זה בולשיט מצופה בזהב. רק תראו את הבדיחה שעושים בארצות הברית מגביע הליגה שהמציאו שנה שעברה בNBA, הם לא מבינים בכלל את הקונספט הזה של עוד ״תואר״. יש אלופה וזהו.

בכלל - עם ובלי קשר, הייתי שמח אם כל השיאים למיניהם שמפורסמים כל שני וחמישי, היו מכויילים ביחס למה שהיה פעם, בדומה למה שעושים בכלכלה, עם כיולים לפי הצמדה לאינפלציה.

מצד אחד, ברור לי שהרמה המקצועית רק הולכת ועולה עם השנים, עם הכניסה של יותר ויותר כסף לענף, כניסה של טכנולוגיות חדשות, רפואה מודרנית וחדישה, תזונה, דאטה ועוד, מה שמאפשר לשחקנים (ולספורטאים בכלל) למקסם את היכולות שלהם ואף להאריך את הקריירה המקצוענית שלהם.
מצד שני, עם הזמן יש עוד ועוד משחקים “רשמיים” ותארים מונפצים, שמאפשרים הגדלת וניפוח סטטיסטיקות ביחס למה ששחקני העבר יכלו להשיג, גם אם היו מאוד רוצים. זה בעיקר בולט בכדורגל הנבחרות, שם ניתן לראות בקלות שחקנים בינוניים מההווה מנפצים שיאי הבקעות וכדו’ של אגדות כדורגל (לדוגמה, חידה - מי הוא גדול כובשי השערים בצרפת בכל הזמנים?).

כל ניפוצי השיאים למיניהם מאבדים הרבה מהמשמעות שלהם, כל עוד הם לא מכויילים לעבר.

לא הבנתי למה גביע הליגה ב-NBA הוא בדיחה ובעיני מי. דווקא נראה שהקבוצות לוקחות את הגביע ברצינות, הבונוסים כן נלקחים בחשבון, המפסידות מתבאסות, ויש עוד היבטים שיווקיים משמעותיים לליגה במשחקים בוגאס.
לצד זה, גם אני לא לוקח שום תואר שאינו דורש טורניר או ליגה כרציני. הרי התואר שהוא “פרס” על זכיה או הישג אחר בשנה קודמת אינו מהווה תחרות אמיתית בין מספר מועמדות ראויות, כך סופר קופה או או סופר קאפ שישתתפו בו הזוכים משנה שעברה בתארים מסוימים. לגבי הטורניר החדש שיהיה בקיץ (מונדיאל הקבוצות) נראה איך הוא מתפתח ואיך יתייחסו אליו, אבל לי הוא מרגיש יותר כמו תואר גדול ואמיתי, כי מדובר בטורניר (גם אם קצר) שיחייב מספר רב של משחקים (הרבה מעבר לאחד או שניים), למרות שגם פה יש טענה של זכות השתתפות עקב תוצאות עבר. לצורך העניין, לו התאפשר לחטאפה לרכוש 25 שחקני כדורגל שווי ערך למשל ל"ג’ורדן הכדורגלני" בכל תפקיד, עדיין חטאפה לא הייתה לוקחת את אותו מונדיאל הקבוצות הקרוב (מה לעשות- לא משתתפת בו), וכן הייתה עשויה לזכות באליפות. כך אני חושב שצריך להבחין בין תארים

השיאים הם קשקוש מה גם שאורך הקדנציות שונה וגם את זה צריך ‘לנרמל’.

מה שכן צריך לדעת זה שויני מאז שבא זכה עם מדריד ביותר תארים מאשר בארסה ושהעשור של מיגל מוניוס צריך לחזור על עצמו מאז שמסי הלך

אני מניח שהתכוונת שה"אובייס" של המנחשים יהיה פלאטיני אבל התשובה כנראה תהיה בנזמה בזכות הטונות של משחקים שיש היום יחסית לפעם (גם אם לא נכלל בנבחרת חלק גדול מהקריירה)?

קח את ההצעה שלך על בנזמה, ותוריד עוד 2 דרגות מתחת.

פלאטיני, הנרי, אפילו בנזמה היה הגיוני יותר מאשר זה שבפועל עומד בראש הרשימה (וסביר שבנזמה גם היה מגיע לזה, אילולא היה מודח מהסגל של הנבחרת מסיבות לא מקצועיות חצי מהקריירה בערך).

לחלוטין, ובכל זאת ברור לכולנו שזה לא הולך לקרות כל עוד דון קרלו על הקווים. וזה מה שמראה יותר מכל עד כמה “שיא התארים” של קרלו לא באמת שווה הרבה, בטח ביחס למוניוס.

למה לא? תן לזיזו עוד 5-10 שנים, עם הסגל הנוכחי - והוא שובר לך את השיא.

זה אולי ברור לך :slight_smile:
בינתיים קרלטו בקדנציה מצויינת עם הרבה הישגים שירשמו לטובתו לעד.

יש אפס סיכוי שהוא ישאר בתפקיד עוד הרבה שנים, ככה שלשמחתך זה לא יעמוד למבחן

יש להדגיש כאן שהאליפויות של זיזו היו מול מסי, האליפויות של קרלו אחרי מסי, כשמסי עוד היה בליגה קרלו הפסיד פעמיים אליפות עם הסגל הכי טוב שהיה לריאל אי פעם.

זידאן מול מסי בליגה 4 עונות, 2 אליפויות לזידאן 1 למסי ואחד לסימאונה שנשדדה מזידאן.
מסי מול ריאל בליגה בלי זידאן אתם תעשו לבד את החישוב, לא רוצה להרוס לעצמי את היום.

השיא כן נשבר, ריאל מדריד “הודיעה” בעולם מתעסקים בזה אבל יש אוהד של ריאל מדריד שלא מתאים לו אז בואו נעצור, וקרלו אנצ’לוטי לא היחיד שסופרים לו תארים זניחים. גם פלורנטינו פרס אוהב… אוטוטו פגרת חג המולד לא הייתה סיבה להגיע עם המילואים. הלוואי ודעתי הייתה נחשבת, קראתי פה רק העונה כמה פעמים לפטר אותו, אחרי הקלאסיקו, אחרי אתלטיק בילבאו. אבל אני לא מופתע ממה שאתה הבנת ומזה שנכנסת לי מילים לפה. כמו לדבר לקיר.

טיטי אני לא “בעד” קרלו וכועס על 2013-2015 בהן לא זכינו באליפות וגם הדסימה זה נס סרחיו ראמוס, אבל גם לברצלונה היה סגל מעולה דאז זה משהו שצריך לציין, לא רק ליאו מסי. בזמנו תמכתי בפיטוריו.