הדיון של קרלו: מתכונן למונדיאל, האריך את חוזהו בברזיל עד 2030

אין לי שום בעיה עם הטענות לקרלו על הכדורגל שלו. להיפך, אני גם לא אוהב את הכדורגל החופשי שלו, אבל בסופו של דבר זה יותר נתון לטעם אישי וכל אחד רשאי לדעתו. אגב, זו גם חלק מהאכזבה שלי מאלונסו. ציפיתי שהוא ישנה את זה אבל בינתיים זה עוד מאותו הדבר.

מאמן לא נמדד רק בתוצאות ויש מאמנים שמקבלים יותר זמן. כמובן שוויניסיוס ג’וניור הוא האשם מספר אחת למה שקורה איתו. זה תפקיד המאמן לרסן את זה, לא של הנשיא שאמור להתערב רק שלב אחד קדימה, ואולי השחקן עצמו לא רוצה, לא מסוגל. קרלו אנצ’לוטי לא היה יכול לשנות את החלטת המועדון לגבי טקס כדור הזהב אבל כן להחליף אותו בעונה שעברה במידת הצורך ולא לשים כמעט עליו את כל הז’יטונים שלנו ואולי היינו מגרדים איזו אליפות. צ’אבי אלונסו מאמן במועדון על ארבעה חודשים והיה לו אומץ להוציא את ויניסיוס כהחלטה טקטית בקלאסיקו מה שאנצ’לוטי לא היה עושה לעולם. זה בטח לא היה אמור לגרום לכאוס כזה.

אנצ’לוטי “ידע להכיל” את ויניסיוס מצוין עד לחודש נובמבר כי מאז הוא לא שיחק כדורגל והרס לא מעט למועדון.

אני רואה שיש כאן התייחסות רק לקטע של ויניסיוס ואולי מעט-מאוד לגבי הכדורגל הלא מספיק טוב שלנו. על שתי עונות מזעזעות מתוך הארבע אף אחד לא מדבר, על זה שרצנו לאליפות נגד עצמינו בערך ב-2021/22 (אין ספק - ממש האליפות הקשה ביותר שהושגה איי פעם. אז לא הגיע קיליאן אמבפה אבל היה את קארים בנזמה בעונת חייו, מרכז שדה עשיר מאוד עדיין עם כל השלישייה האגדית), גם אף אחד מאוהדי קרלו לא מגיב בטענות קונטרה. זה מסביר הכל.

הנה ההרכבים מהקלאסיקו הראשון העונה בחודש אוקטובר. פדרי פצוע בברצלונה. מהספסל עולים האריות לוק דה יונג וסרחיו אגוארו רגע לפני פרישה מסתבר. אנסו פאטי בחוד, סרג’יניו דסט קשר כנף ימין. ג’רארד פיקה הפנסיונר עדיין בהרכב.

באתלטיקו מדריד - לואיס סוארס דעך אחרי עונת האליפות המצוינת שלו. הוא היה הכובש המצטיין יחד עם אנחל קוראה - 13 שערים בכל המסגרות. ז’ואאו פליקס עוד חשבו שייצא ממנו משהו - עם עשרה. אנטואן גריזמן אחרי הדיכאון בברצלונה עם שמונה. הנה ההרכבים מהדרבי הראשון בסנטיאגו ברנבאו:

אנחנו רואים בפועל שההחלטה לתת לו לשחק ולא להכנס איתו לפינות השתלמה. אתה מסתכל על האליפות שהוא לא לקח, אני מסתכל על מה שכן המועדון השיג איתו, ובתקופה כזאת של בנייה וחיסכון ברכש זה לא מובן מאליו בכלל.

אם אתה מתעקש להכניס את צ’אבי לסיפור, אז לדעתי החילוף הזה היה לא נכון לא רק מבחינת ניהול הסגל שלו אלא גם מבחינת כדורגל נטו. ברצלונה לחצו והשאירו שטחים מאחור ואז הוא הוציא את ויניסיוס שהיה במשחק טוב לכל הדעות. אז לא רק שהוא לא יצא צודק (לדעתי), הוא בוודאות לא יצא חכם כי בדיעבד הסיפור הזה הפך את המומנטום של הקבוצה.

ויניסיוס הוא בנאדם עם צרכים מיוחדים. פשוט כך. להכנס איתו לפינות כי אתה המאמן ואתה קובע זה פשוט לא חכם. הוא ניסה להרוויח גם את רודריגו אבל בסוף הפסיד את כל הקבוצה.

אכן, מאז טקס כדור הזהב לא הייתה שום שליטה על ויני. אבל בשנים שלפני כן הוא היה כל ההתקפה שלנו. היכולת של קרלו להוציא את המקסימום מהקוף הזה משום מה מובנת לכם מאליה, ודווקא על התקופה שהוא באמת ירד מהפסים אתם מאשימים את קרלו וטוענים שזה בגללו. מה אני אגיד לכם…

הנקודה המרכזית שלי היא שאתם תולים את כל הכדורגל הרע שלנו באנצ’לוטי, תוך כדי ביטול מוחלט של המשתנים האחרים והקונטקסט. אנצ’לוטי אמנם מאמין בסגנון כדורגל יותר מיושן (שמאוד מאפיין את ריאל מדריד דרך אגב), שאישית גם אני מאוד לא אהבתי, אבל גם אנצ’לוטי נאלץ עונה אחר עונה להסתדר עם מה שיש, והוא הוציא ממה שיש את המיטב. דיברנו על זה גם אז, וגם אז טענת את אותן הטענות, אבל גם אז לא התייחסת למגבלות של הסגל. כאילו ברור לך משום מה שהמאמן יכול לעשות כל מה שירצה אבל הוא לא מספיק טוב, ורק אם היה מבין כדורגל ולא היה חסר מושג אז היינו הקבוצה הטובה בעולם. זו פשוט חשיבה לא נכונה.

קונטרה למה אתה רוצה? הכדורגל שלנו באמת לא היה טוב, הכדורגל היום לא מספיק טוב, הכל נכון, רק שלא רק המאמנים אשמים (אם כי בשני המקרים לעניות דעתי אפשר היה לעשות יותר). כשכתבתי כאן באותה תקופה שאלונסו מונה שיש לו אתגרים לא פשוטים שהוא יצטרך לצלוח אנשים כאן חשבו שאני ליצן. היום אנחנו רואים שלמרות שהגיע לכאן מאמן עם כדורגל חדשני זה פשוט לא עובד לו.

אני לא מבין למה אתה פעם אחר פעם מזכיר את משחקי הקלאסיקו. משחק בודד או מספר משחקים בודדים בעונה לא אומרים יותר מדיי, גם אם זו היריבה הגדולה מבחינת המועדון. הייתה עונה שחטפנו מהם רביעייה ואז במשחק שאחרי נתנו להם רביעייה. יש במשחקים האלה כל כך הרבה משתנים, מחסומים פסיכולוגיים שעוברים איתנו דור אחרי דור, שלהאשים את קרלו בהם זה פשוט אבסורד.

אני לא מחסידי קרלו, אבל כל הפדיחה של כדור הזהב זה על פלורנטינו ולא על קרלו

אם ההנהלה איפשרה את הקרקס של ויני אז מה המאמן יכול לעשות נגד זה.

האשמה פה נופלת על הנשיא לא על המאמן.

אתה כותב בנייה וחיסכון ברכש ומצד שני הוא קיבל את ג’וד בלינגהאם שלא היה שחקן זול כידוע לי וברצלונה הייתה באשפתות עם בעיות כלכליות שרלוונטיות בחלקן עד היום. הצגתי לך את ההרכבים בקלאסיקו כדי להראות לך עם איזה סגל עלוב הם פתחו את העונה, בלי פראן טורס ופייר-אמריק אובמיאנג שהגיעו כדי לחזק בינואר ונתנו להם פוש יפה.

הסגל שלו היה בסדר גמור ולדעתי טוב משל ברצלונה גם ב-2022-23 הוא פשוט מאמן מקובע שלא ניסה עוד פתרונות כמו מרקו אסנסיו כמספר 10 ועוד. מזכיר לך מה הייתה ההגנה שלנו אם אף אחד לא היה נפצע - דויד אלאבה ואדר מיליטאו. בלי המאסטרו אנטוניו רודיגר ממצטייני הדאבל וכן ללא נאצ’ו.

אנצ’לוטי עם עבודת אימון ששווה לציון אפס - בעונה שעברה - הוא ניסה שוב ושוב ושוב את אותו מערך כושל שלא עבד והפסיד בעוד משחק גדול ועוד משחק גדול. וגם בעונת 2022-23 הקבוצה פשוט הייתה בחופשת סמסטר מאז המונדיאל ויש את ההתבזות מול מנצ’סטר סיטי. בכל עונה קיבלנו רביעיות. זה גם עליו. הוא לא “האשם היחיד”, נו אז מה. ברור שפלורנטינו פרס לא מושלם וגם נשיאים אחרים לא, וגם סגלים אחרים לא…

הכדורגל שלו? אני חושב שבדסימה היה אחלה, גם שנה אחר כך. ב-2021-22 בחלק הראשון של העונה [שם בצד את נס ה-14]. ב-2022-23 ניצחנו בעיקר על פיזיות והשפיץ של הנעל, וב-2023-24 לפרקים קצרים היה כיף. סביר

קרלו אנצ’לוטי מתייחס למצבה של ריאל מדריד בריאיון ל"אתלטיק" וחוזר להצלחות שלו במועדון [מתרגם לכאן כדי לתת לדיון התקשורת להמשיך בנושאים אחרים.

"ריאל מדריד? הדור הישן צריך להיבנות מחדש. הם איבדו שחקנים חשובים באמת: קאסמירו, מודריץ’, קרוס, בנזמה. האווירה בסגל חשובה, היא מגיעה מהשחקנים האלה, שיש להם יותר אופי, יותר אישיות ויותר מנהיגות. אז ריאל מדריד צריכה זמן כדי לבנות מחדש את הסביבה הזו בסגל, שנתנה להם הרבה הצלחה בעבר. זו לא רק בעיה של איכות טכנית. כדי להצליח, צריך גם למצוא איזון טוב.

"זה לא נכון שהשחקנים בריאל מדריד עושים מה שהם רוצים, ממש לא. כשהייתי במדריד, היה לי רעיון והייתי מנסה לדון בו עם השחקנים, ולראות אם הם מסכימים או לא. אפילו עשינו את זה בגמר ליגת האלופות. כשיש לי רעיון, השחקן צריך להיות חלק מהרעיון הזה. אני לא רוצה לכפות עליו את האסטרטגיה. לדבר עם שחקנים זו לא חולשה. בקריירה שלי זה היה ממש חשוב כי היו לי הרבה רעיונות משחקנים. אנדראה פירלו, למשל, כששמתי אותו כקשר הגנתי, זה היה הרעיון שלו.

“אנשים שואלים למה ריאל מדריד זכתה שש פעמים בליגת האלופות בעשר עונות. כשהם זוכים בליגת האלופות, הם מברכים אותך. אבל אז הם כבר חושבים איך לזכות בליגת האלופות הבאה. ציפייה נותנת לך יותר אחריות, יותר מוטיבציה ויותר מיקוד במה שאתה צריך לעשות”.

איזה כיף לו: נבחרת ברזיל האריכה את חוזהו של קרלו אנצ’לוטי עד 2030! מאמן שהתקבל בזרועות פתוחות - מטורפים עליו שם - ימשיך לארבע שנים נוספות בלי שום קשר לתוצאה במונדאל הקרוב. עד אתה האיטלקי ניהל עשרה משחקים של הסלסאו ומאזנו עומד על 5-2-3 - טעון שיפור אך זה לא חשוב כמו…הדבר האמיתי שאוטוטו.

“המשכיותו של אנצ’לוטי כמאמן הלאומי של ברזיל - הנבחרת המצליחה ביותר בהיסטוריה של הכדורגל העולמי - משקפת לא רק את תמיכת ה-CBF (ההתאחדות) בעבודתו של המאמן, אלא גם את האמון שזכה בו מהסגל ומהאוהדים הברזילאים מאז הגעתו בסוף מאי 2025”, נכתב בהצהרת ה-CBF.

אנצ’לוטי מבסוט: "הגעתי לברזיל לפני שנה. מהרגע הראשון הבנתי מה המשמעות של כדורגל למדינה הזו. במשך שנה עבדנו כדי להחזיר את נבחרת ברזיל לצמרת העולם. אבל ה-CBF ואני רוצים יותר. עוד ניצחונות, עוד זמן, עוד עבודה. אנו שמחים להודיע ​​שנמשיך יחד עוד ארבע שנים. נישאר יחד עד מונדיאל 2030. אני רוצה להודות ל-CBF על האמון. תודה לכם, ברזיל, על קבלת הפנים החמה ועל כל החיבה.

כמובן שאני מאחל לו שיצליח ומאושר עבורו, לפעמים אפילו קצת מתגעגע בגלל הכאוס שהיה לנו העונה. אבל זו נראית לי הבעת אמון קצת נחפזת. היה אפשר לחכות לראות מה קורה במונדיאל. זה כמו שמיהרו להאריך לו את החוזה עוד באמצע 2023/24.

קרלו מחליט כן לכלול את ניימאר בסגל. תוך זאת, הוא משאיר אותו במתח, כביכול ׳אחרון׳, ואז מכריז. במקביל מהודהד סיפור לפיו נערכה בין השניים שיחה בה ניימאר הסכים להגיע ללא הפריבילגיות אליהן הוא היה רגיל כל השנים.

אני חושב שזה מלמד משהו על אנצ׳לוטי. לכאורה, האינטואיציה אומרת לא לגעת בניימאר בחיים. יכולת רחוקה ממה שהייתה, עושה מה שבא לו אצל כל מאמן כבר שנים, פסטיבל תקשורתי ורעש מתמיד וכו׳. לא קיימת חובה, אין חוזה, אין נשיא. הוא לא ירעיל לו את חדר ההלבשה - אם יזומן אז פשוט לא יהיה. אז למה הוא צריך אותו? לדעתי זו איזושהי אמונה שהוא צריך סביבו את הגדולים והאלופים כדי להצליח בטורניר כזה. בוודאי לא חושש מהנוכחות שלהם. כנראה שהוא באמת מדמיין אותו נכנס לחצי שעה ונותן לו רגע של קסם.

או זה, או שהאינטרס המסחרי כל כך גדול, שהיו שם לחצים בלתי ניתנים להתעלמות.

הברזילאים חיבקו את קרלו כל-כך חזק מהשנייה שהגיע כך שהוא מרגיש בנוח לעשות ככל העולה על רוחו ולדעתי עצם הארכת החוזה הכה מהירה מראה שיסלחו לו גם על ‘חוסר הצלחה’.
לגבי ניימאר - רוצה להאמין שלדמעות האלו יש משמעות ושהוא באמת מבין שזה הצ’אנס האחרון שלו, יש שחקנים שעבר זמנם והם לא קיבלו את הצ’אנס הזה. הוא בהחלט יכול להכריע עדיין משחק. קרלו גם מאסטר בתקשורת שבוודאי אחרי התיקו הראשון בשלב הבתים תשאל אם ניימאר לא היה צריך להיכנס כמה דקות קודם. מה שכן, שוב, עם כמה שאני שמח עבורו - יש את עניין הכשירות, לכו תדעו.

קרלו אנצ’לוטי חוגג יום הולדת 67 וחולם על המתנה הגדולה ביותר מבחינתו בעוד כחודש פלוס - זכייה במונדיאל עם נבחרת ברזיל, כשהוא בפיתחו של הפרק החדש בקריירה הענפה שלו אחרי שעשה הכל ברמת המועדונים. קרלו תמיד ידע להיות במקום הנכון ובזמן האחרון, הביא ל"מהפכה של שמחה" והתקבל בכבוד של מלכים אצל הסלסאו שאף האריכו את חוזהו לפני הטורניר עד 2030.

-אני מודה שאני קצת מתגעגע לאווירה הטובה שיצר, לרוח השטות שלו, רגעים אייקונים, הפרידה ממנו הייתה מרגשת, ומבין אולי שהביקורת שלי עליו בעונה האחרונה הייתה מוגזמת.
-לא אשכח לו לעולם שאמנם הוא היה רחוק שתי דקות מפיטורים אחרי המשחק הזה אבל…הוא הביא את הדסימה, כמו שהבטיח בשיחת המשרד לפלורנטינו פרס. פרק ב’ היה נהדר ועל הגביע ה-14 אפשר לכתוב ספר שלם. ועצם הרעיון להציע את עצמו לקבוצה כשהוא בשפל עם אברטון - וואו.
-קשה לי עדיין לשים אותו ברשימה המצומצמת נניח בפודיום של הגדולים ביותר למרות שאני מקדש את ליגת האלופות. מאזן האליפויות שלו רע. בעניין הזה אני די כועס על 2013-2015. יכולנו לקחת טרבל בעונת הבכורה שלו וחירבנו בליגה סביב חצי הגמר נגד באיירן מינכן, ובעונה השנייה כריסטיאנו הבקיע בלי הכרה וכל רצף הניצחונות הרצופים לא שווה כלום. התוצאות שלנו במפגשים הישירים היו מזעזעות.
-לעולם לא אבין איך הוא לא הבין לבד שצריך להכניס את חוסלו כשאנחנו בפיגור 1:0 נגד באיירן מינכן בגומלין הביתי והשעון מתקרב לדקה ה-80..
-המשחק הכי גדול מבחינתי היה ה-0:4 על באיירן מינכן בחוץ כשהייתה מחצית שלמה של גארבץ’-טיים, נכון גולים ממצבים נייחים אבל מתפרצת אחת…וואו.ברמת הדרמה אז מנצ’סטר סיטי.

-אני מרבה לכתוב את זה: מת להיות זבוב על הקיר ולשמוע מה חשב והרגיש באמת לגבי העונה האחרונה. איך פותרים את בעיית ויניסיוס, למה כשלנו ב-2024-25, האם אמבפה ‘נכפה’ עליו..

האם קרלו אנצ’לוטי המאמן הגדול ביותר בתולדות ריאל מדריד?

• במקום הראשון מעל כולם
  • בטופ 3
  • בטופ 5
  • בעשירייה
0 מצביעים

איך תגדירו את שתי הקדנציות של קרלו במועדון?

• פנטסטית - שני דאבלים ועוד זכייה בליגת האלופות
  • טובה מאוד
  • טובה - שתי אליפויות ליגה בשש עונות זה מעט!
  • בינונית - גם בגלל איכות הכדורגל
0 מצביעים

מי היה השחקן הכי טוב בקבוצה בעידן קרלו במצטבר?

• כריסטיאנו רונאלדו
  • קארים בנזמה
  • לוקה מודריץ’
  • סרחיו ראמוס
  • טיבו קורטואה
  • אחר
0 מצביעים

ההישג הכי גדול של אנצ’לוטי בריאל:

• הדסימה - כמה חיכינו לגביע העשירי כמה
  • הגביע ה-14 עם אינסוף הדרמות - לספר לנכדים [דאבל]
  • עונת 2023-24 - עוד דאבל ועם שני הפסדים בלבד!
  • בנה את ויניסיוס ועזר לו להפוך לכוכב
  • עוד תשובה לא שגרתית: ה-0:4 על ברצלונה בגביע [לא מביסים אותם אף פעם]
0 מצביעים