לא יודע מה זה ‘‘ביחס לסטנדרט’’, אבל לפחות אפשר לכתוב את זה. כשאני קורא/שומע בינונית, אני חושב בינונית.
בארסה קבוצה מצוינת. בינונית ביחס ל-10/11? נניח. אז?
לא מכיר קבוצה בינונית שזכתה בליגת האלופות.
אולי אתה מתכוון לריאל? זאתי של רונאלדו, בנזמה, קרוס, מודריץ’, קאסמירו, ראמוס, וראן, קרבחאל? זאת?
תגדיר קבוצות גדולות? תגדיר למה זה לא יכול לקרות להן?
ריאל ובבאיירן קבוצות גדולות? קיבלו תבוסות מבארסה.
פסז’ קבוצה גדולה? העפילה בקושי לנוקאאוט.
סיטי קבוצה גדולה? דרשני.
הבעיה היא נטו בזלזול בבארסה, לא בסגנון משחק.
כל הזמן מחכים שהקו הגבוה יכשל, בסוף בארסה מקום ראשון בליגה, מקום 2 באלופות, זכתה בסופר קאפ וחזק בגביע.
צריך גם להסתכל על הצדדים החיוביים במשחק ולא רק על הצד השלילי.
נגד אתלטיקו הוא לא היה בסגל בכלל.
בחמישיה על ולנסיה רוב האוהדים שלנו פה טענו שהוא היה גרוע(אני דווקא לא, אבל ניחא).
הוא שחקן חשוב בגלל הפונקציה שהוא ממלא, אבל יש עוד שחקנים משמעותיים העונה, ויש סגנון משחק מאומן.
אני לא חושב שיש לנו יותר תלות בו מאשר שחקנים אחרים.
יש לנו פער באיכות ברגע ששחקן טוב כזה הוא פחות טוב או לא משחק, אבל ככה זה אצל רוב השחקנים הטובים.
פה אני לא מסכים. בגלל בניית הסגל והעובדה שהוא קצר יש לנו תלות ברורה בו ובפדרי כי אין להם תחליף. לא בהכרח רק באיכות שלהם אלא גם בתפקוד. אין לנו מנהל משחק אחר חוץ מפדרי ואין לנו עוד ווינגר בסגל.
אם אתייחס לזה שאנחנו “בינוניים” זה בהסתכלות רחבה על הסגל שלנו. כשאין לך מספיק שחקנים שיכולים להחליף את שחקני ההרכב שלך, הסגל הוא קצר וזה יוצר עבורינו בעיה בעונה עם שיא משחקים כמו זו.
שוב אומר, אני מסתכל על קבוצות עם סגל רחב כמו של ריאל ואתלטיקו ואני באמת מבסוט ממה שאנחנו במשאבים שיש לנו וזה לזכות פליק והצוות שלו כמו גם השחקנים הפעילים. לדעתי זה יכול תיאורטית להספיק לנו לטורניר נוקאאוט אם נתעדף אותו, לא בטוח שזה יספיק לליגה.
האמת שבתחילת העונה היה נראה שהוא יכול להתפתח להיות מפלצת, הכישרון עדיין שם, אבל בחודשים האחרונים הוא התפתח לכיוונים שאם אני אוהד ברצלונה אני מתחיל לדאוג, זה דברים שאפשר כמובן לשפר אבל כשזה ילד בן 16 שכולם אומרים לו כבר שהוא הטוב בעולם ההיסטוריה מראה שזה רק הולך ומחמיר ולא משתפר.
התקרה של דמבלה הייתה הרבה יותר גבוה ממה שהוא הציג עד עכשיו, הכוונה לא למה שהוא ישיג בכדורגל אלא יותר ליחס שלו למשחק, לסגנון המשחק, לצד רגלים של גאונות טהורה מהלכים טפשיים, להרוס התקפות, לא להבין שאתה במשחק גרוע ולא לנסות לשחק יותר פשוט כדי לא להרוס לקבוצה.
ניימאר היה מדהים בגיל צעיר, יותר מלאמין, אבל בגלל שהוא ניימאר סיים איך שסיים, קריירה טובה מאוד אבל לא מימש 50% מהפוטנציאל, אם לאמין הולך להיות ניימאר אנחנו יחסית בצרות אולי, אבל הוא בעצמו בצרות גדולות.
אמרתי שזה נכון לגבי ימאל בהקשר לתפקוד, אבל יש לנו עוד מעלות חיוביות בקבוצה.
לגבי פדרי? זה בדיוק המשבצת של פרנקי. הוא יכול להחליף אותו אם צריך.
כשאתה לוקח בחשבון שיש לך 6 שחקני קישור ששווים הרכב, ו-5 בלמים ששווים הרכב, אז המצב לא נורא בכלל.
אם מזיזים חלק לפה או לשם. אפילו טוב.
אבל גם אם מחר תלך ותקנה כנף ימין, כנף שמאל, מגן ימין ומגן שמאל. אתה תגיד את אותו דבר על שחקני ההרכב, כי תמיד יש ‘‘תלות’’ בשחקנים המובילים. זה מעצם כך שהם המובילים.
לא, ביחס לבארסה של עד תחילת עידן ואלוורדה לדעתי. ביחס לליברפול וסיטי בעונות רגילות של האחרונה. קצב צבירת הנקודות שהזכירו פה, התלות הגדולה בשחקן-שניים והפגיעות מאחורה שהופכת חלק לא קטן מהמשחקים לרולטה. הזכרת את באיירן שקיבלה מכם בראש - היא בקלות יכלה לעשות שם 2-0/3-1 בדקות הראשונות.
לכן יש מקום לאמירה שבארסה בינונית באופן יחסי, גם אם תזכו בליגה ובצ’מפיונס. עבורכם הכוכבים מסתדרים באופן מושלם, ואצלנו התחושה היא שאם היה מאמן נורמלי או מכת פציעות קצת פחות כואבת, יכולנו להיות מעליכם בטבלה היום.
ריאל של 17/18 ששילשלה בליגה. ריאל של 21/22 עם בנזמה שהיתה צריכה להפוך כל משחק בנוקאאוט ולהתבנקר מול ליברפול בגמר.
רודריגו, ויניסיוס, בלינגהם. כל אחד לחוד יכול אצלנו לשבת על הספסל ואני בסדר עם זה. לכל אחד היו תקופות של חושך העונה והסתדרנו (מספיק כדי להשתוות לבארסה של 80 נק’ בעונה, אבל עדיין).
תלות היא לא מונח חד ערכי, היא ספקטרום. יש הבדל בין, נוכל להמשיך לשחק כדורגל רק טיפה פחות טוב כי הווינגר שלנו לא ברמה של לאמין, לבין אין לנו איך לשחק את הכדורגל שלנו כי לאמין היחיד שהצליח לשחק בכנף ויכול להתגבר על שחקנים באחד על אחד.
לגבי פרנקי לעומת פדרי, יש משבצת לעומת תפקוד. החלום שלי היה שפרנקי יצא ממשבצת ה 50/50 שלו מאז עידן וואלוורדה ויתקדם להיות או פיבוט או מנהל משחק. כיום הוא עדיין לא אף אחד מהם וזה אחד הדברים שפוגעים בו בשביל לנצל את הפוטנציאל שלו. פרנקי סבבה והכל, אבל גם כשסחב את הקישור של בארסה על הגב לבד הוא לא היה מנהל משחק כמו פדרי.
הבעיות של ברצלונה יחזרו כשליגת האלופות והגביע יחזרו,יש לכם רוטציה מאוד קצרה וסגל מאוד צעיר ויהיה לכם מאוד מאוד קשה לשמור על הקצב הזה בכל המסגרות.
יש הרבה קבוצות בינוניות שזכו בתארים או הגיעו לגמר ליגת האלופות, דורטמונד שעברה, טוטנהאם שהפסידה לליברפול בגמר, צלסי ב 2011…
כרגע פליק מוציא מים מסלע ומגיע לו הרבה קרדיט על איפה אתם נמצאים היום.
כשליגת האלופות והגביע יחזרו, גם היריבות שלנו ישחקו שם.
גם הרוטציה שלהן קצרה, אנחנו לא קצרים במיוחד לעומת אתלטיקו וריאל.
אנחנו קצרים בעיקר בהתקפה, לא בקישור ולא בהגנה.
אני לא רואה יותר מדי הבדל בלוח משחקים או גודל סגל כשיר בין בארסה לבין ריאל ואתלטיקו.
סגל צעיר יותר כן, אבל רוב הצעירים משחקים ברמות האלה כבר שנים או שנה לפחות, אז הם יודעים איך להתמודד עם הלחץ.
אני לא יודע איך אפשר להגיד בינונית לקבוצה שנתנה לכם במאזן הכללי 9-2 עד כה העונה, וזה לא רק התוצאה זה השליטה. מה יש לריאל? הקישור שלה בינוני, ואין לה בלמים. טשואמני וילד מהנוער. גם המגנים לא מרשימים בצורה מיוחדת. מה הופך את הסגל שלכם לכזה טוב? רק חלק קידמי. זה ממש גלאקטיקוס 2.0.
אני לא חושב שהקבוצה הזאת משתווה לקבוצות הגדולות, וגם ריאל לדעתי של קרוס מודריץ׳ וקסמרו כנראה לא הייתה מקבלת 9 גולים. אבל אני חושב שאנחנו טוב 5 באירופה.
יש כל-כך הרבה ניואנסים שאני לא מסכים עליהם(הקבוצה הזו הייתה טוחנת את בארסה של 18/19), אבל לא בא לי להיכנס אליהם. בשורה התחתונה, אם אתם רוצים להסתובב פה עם התווית ‘‘בינונית ביחס ל…’’ אחלה, איש בדעתו, אבל אני הגבתי ל-‘‘בינונית’’.
הקבוצה הזו לא בינונית.
אני מסכים. זה בדיוק מוכיח שכמו שלנו יש חסרונות, גם לגדולות אחרות יש חסרונות.
הטענה שאנחנו מיוחדים בחסרונות שלנו זה אשליה של מי שלא מסוגל לעכל את הקבוצה הזו. בעיקר אנשים שהחליטו בעונה שעברה שצ’אבי לא אשם.
תוצאות בינוניות ≠ קבוצות בינוניות.
גם בארסה יכולה להיות בסדר בלי פדרי, ימאל או ראפיניה.
לא יורד לסוף דעתך.
כשרודיגר ואלאבה יחזרו יהיה לנו כמעט 2 שחקנים על כל עמדה בכל מקום במגרש, לכם אין אף תחליף טוב לשתי עמדות בהגנה, אין לכם אף תחליף לפדרי ובהתקפה אין לכם אף תחליף, הסגל שלכם קצר ויש הבדלי תהום בין הספסל להרכב.
נתת בראש לריאל מדריד והפסדת ללאס פלמאס, לגאנס, מונאקו, וסוסיאדאד, אז בחיאת שביט תהיה הגיוני.
ברצלונה קבוצה בינונית פלוס ואת זה אנחנו נראה עד סוף העונה, אם תגרמו לאכול את הכובע נראה…
מסכים מאוד.
אי אפשר לקרוא לבארסה בינונית ולנו קבוצה מצוינת כשהיא נתנה לנו חמישייה ורביעייה העונה.
מסכים גם שהסגל שלנו די בינוני - הגנה עם שחקן טופ אחד ועוד אחד שמתגלה כשחקן מצוין אבל אף אחד לא ספר אותו והוא לא היה חלק מהתוכניות בכלל(אסנסיו) וזהו.
מגנים עם יכולת טכנית עלובה וללא תרומה התקפית.
קשר טופ אחד וחצי - ואלוורדה המלך וג׳וד נחשב חצי כי הוא לא מתופקד בקישור.
קמאבינגה שפעם בחצי עונה מביא רצף של 3 משחקים טובים
טשואמני שהוא אכזבה בלשון המעטה ומודריץ קשישא.
סבאיוס עם כל האהבה(ואני אוהב אותו) לא שחקן ששווה הרכב בקבוצה כמו ריאל, לא שחקן שמדגדג את הטופ העולמי.
התקפה מצוינת אבל מלאת אגו, חסרת מחויבות הגנתית, שהשלם שלה קטן מסך חלקיה.
כל שחקן בנפרד הוא טופ 3 בעולם, ביחד הם חבורה של ערסים בכדורגל בשכונה.
לא יודע איך אפשר להגדיר את הקבוצה שלנו כמצוינת.
הסגל של הקבוצה השנה כנראה נופל מכל סגל שהיה לנו(אולי לא 2018-2022 ששם היה סגל מצוין אבל השחקן היחיד בהתקפה היה בנזמה ולידו בייל הפנסיונר)
תן את השחקנים האלה לכל מאמן טופ בעולם ואתה כרגע במקום הראשון בליגה ומחכה בסבלנות להגרלת שמינית גמר ליגת האלופות.
הסגל שלנו מצויין, יש לנו כמובן פה ושם שחקנים בינוניים, אבל עיקר הבעיה שלנו הינה במאמן.
זה ששחקני ההתקפה שלנו לא עושים הגנה זה בעיה של מאמן, זו הוראה של מאמן וזה אי אכיפה של מאמן.
בצד השני יש לך מאמן שיש לו שיטת משחק מסויימת, הוא הולך לפי מה שהוא מאמין בו והוא מביא תוצאות, שחקן שמאחר לא משחק, שחקן שלא רץ גם יורד לספסל, לא כמו הגננת שיש לנו על הקווים.
אני לא מבין מה הנקודה שלך. קבוצות גדולות הפסידו ואיבדו נקודות לקבוצות קטנות משחר ההיסטוריה. אתה לא מוכיח כלום, המיקום של ברצלונה בליגה ובליגת האלופות מוכיח שאתה טועה.
אתה בטח סופר את אנדריק וגולר בתור שחקני רוטציה, אבל לא סופר את אריק גרסיה, פבלו טורה, פורט, פאו ויקטור, מרטין ופאטי ?
אני צודק?
יש לנו 4 שחקני התקפה שהמאמן סופר, וגם לכם יש 4 שחקני התקפה שהמאמן סופר. אם אתה רוצה להוסיף את ג’וד, אני רוצה להוסיף את אולמו.
אין לנו תחליף טוב לאיזו עמדות בהגנה? המגנים? נכון, אין.
לכם אין מגן ימני אחד אפילו, מחלטרים שם קשרים, אבל אותם אתה סופר בכיסוי עמדות.
לפדרי אין תחליף, וגם לג’וד אין, ולאמבפה אין, ולרודיגר אין, ולוולוורדה אין, וכן הלאה.
בכלל סארי, אני לא מבין את המשחק שאתה משחק עם הטענות שלך. מצד אחד אתה טוען שאנחנו לא קבוצה טובה כי איבדנו נקודות לסלטה, לאס פאלמס ועוד, אבל מצד שני אתה טוען שפליק מאמן גדול. רגע, הוא לא קשור לאיבודי נקודות האלה? אתה משתמש בטענות מסוימות, גם כשהם לא מעידות על כלום, רק מתי שזה משתלב עם הדעה שלך. אולי פליק מאמן לא משהו כי הוא איבד נקודות מול הקבוצות האלה?
בדבר השטחי ביותר קל להכריע לטובת ריאל מדריד: הסגל שווה יותר. אבל זה לא אומר שפבלו טורה יכול לתרום פחות מארדה גולר לצורך העניין.
בכל עניין הביצועים, חלוקת הכוחות, בניית הסגל, מדיניות הרכש והאחריות על הפרויקט יש עוד אנשים שיש להם אחריות, ולא תמיד המאמן אחראי בנקודות האלה.
מדובר בעונה ארוכה, לא בכל משחק כל השחקנים יכולים לתת את כל מה שהם יודעים, בהילוך גבוה. החוכמה היא לדעת לעשות דברים גם בהילוך נמוך.
אנצ’לוטי אולי לא מאמן טוב לריאל מדריד, אבל יש סיבה שהוא המאמן של ריאל מדריד. זה נכון שפליק מאמן טוב יותר כנראה, ומעניין איך היה נראית הקריירה שלו אם היה מקבל את הקבוצות שאנצ’לוטי קיבל.
בקיצור, להגיד איזו קבוצה בינונית יותר או פחות זה לא רק בשמות השחקנים ובביצועים אלא במכלול בעיקר.
אפשר היה לטעון שריאל מדריד קבוצה טובה יותר או מסוגלת יותר מברצלונה או תעבור אותה - אם היינו למחרת הקלאסיקו באוקטובר. אבל כשהיה עוד משחק חד צדדי הרבה יותר, והעונה כבר אחרי קו האמצע אז…זה לא משנה כמה הפוטנציאל ההתקפי שלנו גבוה, ויש גם את ההסתבכות שלנו בליגת האלופות ועוד ועוד. ברצלונה כובשת שערים בקלות וריאל מדריד לא. המאמן של ברצלונה מוציא ממנה את המיטב בערך ומשלב צעירים ובריאל מדריד לא. ברצלונה רעבה לטרוף בכל משחק וריאל מדריד לא.
אז הנה לצורך העניין קיליאן אמבפה מחובר טוב יותר אחרי חצי שנה וג’וד בלינגהאם התעורר לאחר שער הבכורה שלו נגד אותה אוססונה ועדיין המשחק של הקבוצה השתפר אבל הוא לא ‘וואו’, שחקנים אחרים הלכו אחורה כמו ויניסיוס ג’וניור. בשתי ההגנות אני לא ממש רואה הבדלים, כן הבדל לטובתינו ברמת השוער מה לעשות.
לא זלזלתי מברצלונה בשום שלב במהלך העונה הזו וגם כשהובלנו בשבע נקודות יתרון כתבתי שזה לא אומר שום דבר. ובינינו אליפות בלי לנצח בקלאסיקו או בדרבי אני לא יודע כמה הערך שלה. אוהדי ברצלונה נהנים מכדורגל טוב כמעט כל שבוע שני. ריאל מדריד ניצחה בשיניים או עם חמש דקות של כדורגל ומצחיק שעכשיו כביכול הדרבי ואוססונה כששיחקנו טוב - לא ניצחנו (כמובן שבמשחק האחרון יש עניין שיפוט).