ואייחו רשמית בגראנדה לעונה נוספת.
נראה לי שבמועדון היו שמחים למכור אותו אבל השכר גבוה מידיי בשביל קבוצות כמו גראנדה
ואייחו רשמית בגראנדה לעונה נוספת.
נראה לי שבמועדון היו שמחים למכור אותו אבל השכר גבוה מידיי בשביל קבוצות כמו גראנדה
רינייר הושאל לדורטמונד לשנתיים, עלה והצלח
תענוג של השאלה, נקווה שהוא באמת מספיק טוב בשביל לשחק שם ולפתוח בהרכב (תעלומה מבחינתי למען האמת).
מה שחשוב הוא שתהיה סיבה טובה לראות את המשחקים של דורטמונד בשנה הבאה ולכתוב עליו במדור.
לגבי ואייחו, נו… אני כבר אמרתי את שלי, לא חושב שהוא ברמה הנדרשת לריאל מדריד. גם אני מאמין כי לא באמת הצליחו להיפטר ממנו בגלל שחידשו לו חוזה ל-6 שנים והמשכורת שלו גבוהה בשביל שחקן ברמתו.
אני מניח שהשם של ריינייר נמצא בפנקס של דורטמונד מאז המשחק הזה לפני קצת יותר משנתיים
נקווה שהוא יקבל דקות משמעותיות שם. שחקן הרכב אין לו סיכוי להיות בעונה הקרובה.
לשלוח את רינייר לשנתיים בגרמניה לא יעזור לו להתקדם עם דרכון ספרדי. כרגע, אחרי ההשאלות של קובו ורינייר, אנחנו עומדים בתקן של מקסימום 3 non-EU עם מיליטאו, ויניסיוס ורודריגו, אבל אם בייל ישאר בקבוצה הוא גם צפוי להיכנס לרשימה ב-1 בינואר 2021 בגלל הברקסיט, ואז תהיה לנו בעיה.
תוך שנתיים שלושת הברזילאיים הנ"ל שעדיין בסגל צפויים לקבל דרכון (ויניסיוס כבר בקיץ הבא), אבל אצל קובו זה יותר בעייתי - החוק בספרד יאפשר לו לקבל אזרחות רק אחרי 10 שנים במדינה (אלא אם יתחתן עם ספרדייה לדעתי), כשמנגד, החוק ביפן לא יאפשר לו להחזיק אזרחות כפולה (גם פה, אלא אם יתחתן עם מישהי עם אזרחות ספרדית), כך שגם אם איכשהו הוא יצליח לקבל דרכון בשנים הקרובות - הוא ככה"נ יצטרך לבחור בין ספרד ליפן. בקיצור, אני מאמין שלא נמשיך לקנות עוד ילדים ברזילאיים במחיר מופקע.
מבחינה מקצועית - לאחר ההצטרפות של רינייר יש לדורטמונד כרגע 9 שחקנים על 3-4 עמדות בהתקפה. גם אם הם ימכרו בסוף את סאנצ’ו וישאילו שוב את סרחיו גומז שלהם (כישרון תוצרת לה מאסיה שההתפתחות שלו נקטעה קצת, חוזר אליהם אחרי עונה נחמדה בהעפלה של הואסקה), זה עדיין עומס לא קטן ואני לא בטוח שהוא מגיע עם נקודת פתיחה טובה יותר משאר הכישרונות הצעירים בהתקפה שלהם.
אז כל מה שצריך זה לחתן את קובו? הוא אמנם נראה כמו ילד בכתה ג’ אבל מאמין שלא תהיה בעיה
יש שמועות שפלורנטינו כבר הרים טלפון לשמעון(מזרחי), כדי שיעזור לו להוכיח שקובו הוא צאצא של מגורשי ספרד.
מקווה ששמתם לב ליכולת הסיום של מבאפה היום. מול החטאפות זה יכנס לו אבל בגמר נצטרך לידו חלוץ טוב
הוא צריך לקבל כמה כאפות וקצת חינוך טוב והוא קובר מצבים כאלה. יכולת יש, צריך קצת ניסיון וביטחון.
רק שישים את החולצה הלבנה. ווינריות מדבקת.
זה כבר הרבה זמן שאני שם לב שהוא נופל במאני טיים. נגדינו, נגד מנצ’סטר ועוד… אני מתחיל לחשוב שעפנו קצת עליו ושבסה"כ מדובר בשחקן מצויין. כמו סאנצ’ו, גנאברי… ולא מעבר.
פיניש זה דבר שלא פשוט בכלל לשייף.
הוא כמובן לא רע, אבל לא חושב ששם היתרון הגדול שלו.
אני לא בטוח שסאנצ׳ו וגנאברי באותה רמה. בכל מקרה, בעידן שאחרי מסי ורונאלדו זה מה שיש
מזכיר לי את הדיבור שהיה סביב כריסטיאנו בשלהי הקדנציה שלו ביונייטד. למה לשלם עליו מאה מיליון (אמבפה), אם יש את ריברי (סאנצ’ו נניח) שאפשר ללכת עליו?
אז כיום אמבפה יעלה כפליים, וסאנצ’ו בערך חצי, וזה אפילו לא דיון על עלות - אמבפה זה שחקן שצריך לשחק בריאל מדריד. פלורנטינו יודע את זה.
" נופל במאני טיים" זה כרגיל קלישאות עם מדגם נמוך מדי והסקת מסקנות על סמך כמה אירועיים מקריים. במונדיאל הוא גם קרס במאני טיים? בקמפיין עם מונאקו בגיל 17 גם?
אמבפה שחקן מעולה ושחקן שקורץ מהחומר של אלה שראויים להיות באנקרים בריאל מדריד. הוא רק בן 21 וההישגים והמספרים שלו ביחס לגילו הם מדהימים. עצם זה שהפרצוף שלו (ביחד עם ניימאר) אחרי הכשלון יהיה מחר מרוח על כל עיתון יותר מכל שחקן ותיק אחר בפריז אומר הרבה.
הוא לא עילוי של פעם בדור כמו מסי או רונאלדו השמן מבחינת הקסם ברגליים ולא כל אחד הוא כריסטיאנו רונאלדו, אבל הוא השחקן הכי מבטיח בדור הנוכחי, אין מה להשוות לגנאברי, לא אותה ליגה.
הגמר הזה לא אמור לשנות מאומה מהתכניות המוצדקות של ריאל להתאבד עליו.
אני מסכים שהוא הכי טוב בדור הנוכחי, השאלה אם המחירים שעליהם מדברים מוצדקים. ההבדל בין אמבפה לסאנצ’ו הוא לא ההבדל בין מסי לריברי.
אני שואל את עצמי גם.
גנאברי הוא קאייחון. אפילו אותו שפם פורנו.
לגבי ההשוואה לסאנצ’ו, לא יודע עד כמה הוא אמור להעלב. גם סאנצ’ו שחקן גדול. ההבדל העיקרי בינהם הוא לא בכישרון אלא ברקורד עד עכשיו - כמות עונות טובות, הופעות צ’מפיונס, תארים, לחץ של קבוצה גדולה, מונדיאל וכו’.
מחזק את אסף - אמפבה לא עילוי ברמה של מסי, כריסטיאנו או רונאלדו השמן. רוב ההיסטוריה אין שחקנים כאלה, בגלל זה הם עילויים כה יוצאי דופן.
הדיון, לפחות מבחינתי, הוא לא אמבפה כן או לא. גם לא רמתו כשחקן או אם הוא מגיע למאני טיים.
טענתי שלדעתי הפיניש שלו הוא לא ברמה הגבוהה ביותר. לצורך העניין של סנצ׳ו לדעתי טוב יותר. אם נשרבב מעתה את מסי/רונאלדו/מרסלו לכל דיון שכזה אז לא נגיע לשום מקום
מסכים איתך
מה שהופך אותו לשחקן חריג זה מהירות בשילוב עם יכולות טכניות. וכנראה גם מה שיש בקופסה (קור רוח, רעב, מקצוען גדול לפי הדיווחים).
אמבפה הוא הרכישה ההתקפית הכי בטוחה שיש, מנייה בטוחה, הוא לא יהיה בין הכי טובים בהיסטוריה אבל יהיה בין השחקנים הטובים בעולם ויש לו עוד 12 עונות טובות לתת.
סאנצ’ו לדעתי סוג של הימור, לא בטוח שמה שהוא עשה בדורטמונד יחזור על עצמו בקבוצה גדולה בפרמיירליג או בלה-ליגה, לא אומר שלא יצליח, אבל יש סיכוי שלא.
אמבפה כבר הצליח בגביע עולם, פעמיים בצ’מפיונס ותג מחיר מפלצתי לא הכביד עליו והוא רק ילד.
אם הוא יהיה בין הטובים בעולם במשך 15 עונות אז הוא כן יהיה בין הגדולים בהיסטוריה. אם תסתכל על קצב הכיבושים הנוכחי שלו - בהנחה שישמור עליו במשך כל התקופה שציינת (בעיניי הסבירות היא שיגדיל אותו), הוא יהיה אחד ממלכי השערים בכל הזמנים. וזה בלי להתייחס לתארים שככל הנראה יגיעו בכמויות אם אכן ישאר ברמה גבוהה במשך עוד 12 שנים.
אמבפה בגיל 17 עד 21 טוב מכריסטיאנו באותם גילאים.