דיארה שולט בפער.
יש חדש בגזרת פוגבה? מקווה מאוד שהעסקה תיפול ונשים את הידיים על אנדומבלה. מפלצת.
דיארה שולט בפער.
יש חדש בגזרת פוגבה? מקווה מאוד שהעסקה תיפול ונשים את הידיים על אנדומבלה. מפלצת.
העלבתם את אוכלוסיית הדמבלאים,הם גם מגיעים בכל מיני וריאציות כמו אנדומבלה.
אני חושב שבחלון העברות הנוכחי אנחנו עדים לאפקט זידאן. הנוכחות והחשיבות של זידאן מתבטאת במספר היבטים:
משנה סדורה- זידאן יודע מה הוא רוצה מהקבוצה(מהירות, יצרתיות וצרפתיות), ומרגע הגעתו הוחתמו 4 שחקנים חדשים שתואמים את תפיסת עולמו.
מהירות החתמות- בתקופת העברות הנוכחית שחקנים הוחתמו במהירות שיא. רק במהלך השבועיים האחרונים הוחתמו 2 שחקנים והשלישי בדרך(ומדובר בהחתמות רציניות). אני חושב שבהיבט הזה החזרה לפני תום העונה של זידאן, הצדיקה את עצמה.
מעמד- אני חושב שאף מאמן אחר(או כל ישות אחרת) לא היה מקבל כזה פנקס ציקים רחב מפרז, ואת כוח לעשות מה שבא לו. בלי העזיבה והחזרה של זידאן בקיץ הקודם והחזרה לא היינו זוכים לקבל את כל ההחתמות האלה.
כוח משיכה- אני מאמין שרק השם של זידאן והמעמד שלו בקרב השחקנים בכלל ובשוק הצרפתי בפרט מושכים אלינו שחקנים רבים ומטים את הכף לכיווננו.
נקודה נוספת- “בשקט בשקט” ובלי לשים לב קנינו עד עכשיו שחקנים ב310 מיליון יורו:
אדן הזאר- 100 מיליון יורו
לוקה יוביץ’- 65 מיליון יורו
אדר מיליטאו- 50 מיליון יורו
פלראן מנדי- 50 מיליון יורו
רודריגו גואש- 45 מיליון
הסכום כרגע הוא לפני קניית קשר אמצע(או שניים) ולפני אמבפה. זאת אומרת: 1- ייתכן והסכום יכפיל את עצמו(הלוואי); 2- מחכה לנו עוד קיץ מעניין.
מדויק.
בנוסף, לדעתי יש יתרון נוסף להחתמות מהירות והוא היכולת להראות לשחקנים עתידיים שדברים קורים במדריד, ולא רק לתת להם לחיות על הבטחות על פרוייקט שיילך ויתהווה בקרוב.
לזידאן המאמן יש יכולת לחשוב כמו שחקן, אבל לא סתם שחקן מן המניין אלא כאחד הטובים בעולם. הוא יודע ששחקנים גדולים אוהבים לשחק עם השחקנים הגדולים האחרים.
מהדברים שנתקעים לי בראש בלי סיבה ברורה שנראית לעין.
מהיום זה גיא נגד יוביץ’, ושהטוב ינצח.
אשמח שהוא ינצח אבל אני לא רואה אותו פותח במקום בנזמה שלא משיקולי רוטציה. למוראטה אפילו גולים מהספסל לא עזרו. זה אומר 15-20 הופעות בהרכב בכל המסגרות, לרוב במשחקים פחות חשובים ועם שאר המחליפים. קשה להיות כוכב ככה. יש לו סיכוי רק אם הוא יפצע את קארים.
מוראטה היה רדוף רוחות ובעיות פסיכולוגיות לא פחות מקארים בשנים אי זוגיות שלו.
בעיניי יוביץ’ הרבה יותר יציב מנטלית (בהצגה הוא נראה כמו רובוט! תחייך יא ווירדו) ובכלל שחקן טוב יותר. מהמר שעד פברואר הוא משתלט על עמדת החלוץ.
הבעיה של מוראטה בעונת האליפות לא הייתה מנטלית, הוא היה טוב והבקיע בכל פעם ששיחק וקארים היה בשנת בצורת. ועדיין…
יוביץ’ אולי גולר אבל אל תשכח מי מפנה שטחים ותורם למשחק הצירופים
אני בדרך כלל מחזיק באותה דעה, אבל הפעם לא יודע. לא חושב שפרז ישפוך 60 מיליון יורו על שחקן ספסל. מצד שני לא רואה את בנזמה מחליף. אולי זיזו מתכנן שינוי מערך.
60 מיליון זה לא מחיר של שחקן התקפה בכיר בימינו.
אני מניח שיהיו גם הרכבים של שניהם יחד, אולי ביהלום עם הזאר מאחורה. אבל בוא נגיד שאופתע מאוד אם יוביץ’ ישחק יותר מויניסיוס או אסנסיו בעונה הקרובה. ושוב, אשמח לטעות פה.
לי נראה הכי הגיוני שבנזמה ישחק מעט מאחוריו במידה ויעלו ביחד.
הטעות של מוראטה במאבק שלו מול קארים הייתה שהוא ביסס את הקייס שלו להיות החלוץ המוביל על פרמטר שולי של הבקעת שערים. חלוץ גדול מפנה שטחים או מגדיל את שטח הפנים שלו.
וברצינות, לא ברור לי מאיפה הגיעה הקביעות של קארים בהרכב הראשון, אבל אולי בגיל 31 ועם רכישה של חלוץ צעיר ומבטיח(?) המעמד שלו יתערער. נכון שלא ניתן להסיק את זה מנסיון העבר אבל בתור אוהד כדוגרגל חייבים להיות אופטימיים.
למרות המחיר היחסית גבוה, אני בספק אם נראה את יוביץ’ כחלוץ הפותח שלנו בשנה הבאה.
שוב צריך לזכור שמדובר בשחקן שנתן עד כה עונה אחת טובה בקריירה, מאמין שיהיה פה תהליך של העברת השרביט לאט לאט כאשר בנזמה הוא החלוץ הראשון ויוביץ’ מקבל המון דקות כמחליף ראשון להתקפה/ חלוץ פותח בהרבה משחקי ליגה וצ’מפיונס.
לי בכלל יש הרגשה מוזרה שנקריב קשר לטובת חלוץ נוסף בעונה הבאה. אולי זו סתם משאלת לב.
צריכים לזכור שבנזמה של חצי העונה האחרונה זה שחקן שצריך לפתוח בהרכב בכל מקרה. אין לי שום רצון שיוביץ’ ידיח אותו אם הצרפתי ממשיך את היכולת שהציג.
בדומה לבנזמה גם יוביץ’ לא 9 קלאסי. הוא נייד ולפעמים בורח לאגפים. יש לו מסירה דריבל ומשחק על שטח קטן. שילוב של שניהם ביחד עם הזאר וויניסיוס, באגפים, יתן לנו המון מהירות ושחקנים שיכולים לייצר שערים מכלום.
ההתקפה שלנו סגורה ונראית טוב לעונה הבאה. כל שנותר הוא להיפטר מהעודפים.
כל רכש בתקופת זידאן(ובכלל, מאז חאמס וקרוס) לא נכנס להרכב ישר, רבים היו צריכים לחכות תקופה כדי להכנס בכלל לסגל. אני מהמר שבחצי הראשון של העונה הוא יפתח בעיקר במשחקים קלים ובספסל, לאחר מכן אלוהים גדול. אני אמנם לא אוהד פרנקפורט אבל עושה רושם שהוא שחקן הרבה יותר מגוון ממוראטה, ובנזמה לא בדיוק נהיה צעיר יותר. אני בטוח שהוא ישחק לא מעט, בתקווה שבעונה הבאה הוא כבר יהיה שחקן הרכב.
רק שעכשיו זה פרוייקט חדש לגמרי. עד לעונה האחרונה השלד היה ברור. ההתבטאות של פלורנטינו פרז, שאמר שהוא יגיב “חזק ובנחישות”, לא משאירה הרבה מקום לספק. הוא אפילו השתמש בעצמו בביטוי “פרוייקט חדש”.
אין יותר טלאים שמביאים כדי לשפר את השלד קוסמטית, הולכים להיות שינויים בארכיטקטורה של הסגל.
יש אישור רשמי, פרלאן מנדי חתם!.
מרסלו היה הראשון מבין שחקני הסגל שעשה לזה לייק באינסטגרם🤔
“סופסוף אפשר למכור אותי ריבונו של עולם!”
יותר כמו סוף סוף אשחק קשר/קיצוני שמאלי ולא אצטרך לעשות הגנה