ת'רד הממים והגיפים הרשמי

טכנית גם מספר 4 קשור כרגע להארי פוטר -

למספר 1 קוראים ג’יימס, לא מיליטאו…

פחות בקיא בנבחרת הרוגבי של אוסטרליה אבל בשביל הקטע נגד שכן

You can’t make this shit up!!

זה wnba?
הבעלים של הקבוצות צריכים להסתובב עם החולצות האלה.

דבר ראשון- זה כנראה שקר, כי הקבוצות המובילות, אלו מהשווקים הגדולים (ניו יורק- אותה בעלות של הניקס, ולאס וגאס בבעלות MGM) כבר עברו לרווחיות, כשהמגמה בכל הקבוצות היא התקרבות לאיזון. שמת כאן תמונה של 4 מהכוכבות הגדולות ביותר כרגע, במיוחד כמובן קייטלין קלארק שהיא אחראית כנראה ליותר מ 80% מה"מהומה". אז נכון שרוב הקבוצות כרגע עדיין לא רווחיות, אבל המגמה חיובית מאוד, שווי הקבוצות עולה כבר למאות מיליונים לקבוצה, לאחר קפאון של שנים שהליגה הייתה בת 12 קבוצות בלבד- העונה היא גדלה ל 13, כשבעונה הקרובה יש עוד שתי קבוצות חדשות שיצטרפו, שכל אחת משלמת לארגון כ- 60 מיליון דולר רק על הזכות להצטרף, ולמיטב זכרוני יש משא ומתן עם עוד כמה קבוצות והליגה תתרחב ל 18 קבוצות.
עדיין כולם חושבים שהקבוצות החדשות הולכות להפסיד והמצטרפים החדשים שמים כסף על קרן הצבי?
ברור שהשחקניות לא דורשות שכר לברוני (האב, לא ברוני), או ברמת שיי גילגס ודומיו, שכיום כל חוזה מקסימום חדש מוליד שיא שכר כלשהו עד החוזה הבא (עברנו את ה- 75 מיליון לשנה?). הן רוצות כן לקבל שכר ברמה שתהלום את התרומה שלהן לעושר ולרווחיות בעת הזו של הקבוצות.
כרגע סך ההוצאות על שכר בקבוצה הוא באיזור 1.4 מיליון לקבוצה לכל הסגל. השחקניות לא רואות אגורה ולא סנט ממכירת מרצ’נדייס שהולכת וגוברת, שלא לדבר על חוזי שידור. לצורך השוואה, לפי הסכמי השכר ומבנה ההכנסות ב NBA, כל קבוצה מחוייבת לשלם כ- 30% עד 50% למיטב זכרוני כשכר הצוות. לצורך פרופורציה- אם ההכנסות לקבוצת WNBA היא בטווח של 20 עד 35 מיליון דולר- השכר הוא כ- 5%. פרופורציה נוספת- ב NBA חוזים כבר עברו את ה- 70 מיליון לשנה וב WNBA המקסימום האפשרי לפי ההסכם מתאפשר לאיזור 250 אלף. מוכן להתערב שיחס ההכנסות בין הקבוצות בשתי הליגות אינו כיחס הזה- 300 בערך. אני משוכנע שאף אחד מאתנו, המחשיב עצמו לטאלנט, לא יסכים לעבוד בארגון צומח, בידיעה שטאלנט מקביל בחברה מתחרה, גם אם מובילה עולמית ברמת גוגל/אמאזון/נבידיה מקבל פי 300 ממנו.
אני זוכר שלפני שנה וחצי בערך- כשקייטלין קלארק נכנסה לליגה עם הייפ מטורף ברמת הוומבי כשנבחר, והשוו בין המשכורות שלהם (וומבי לזכרוני עם כ- 14 מיליון דולר בחוזה רוקי, וקלארק עם בערך 70 אלף לשנה שזה פי 200), צחקתי כשזה הגיע עד הנשיא הקודם ביידן שקבע ש"הבנות שלנו לא מקבלות מה שמגיע להן", רק שנרמז אז יש לפעול לשיוויון. ברור שהשיוויון צריך להיות באופן יחסי ולפי הכנסות- זה כל מה שהן מבקשות.
עכשיו אחרי פרופורציות מתאימות- עדיין מוזר ומצחיק, או שנכון לתת לזה מחשבה שניה? אישית קשה לי להתחבר לכדורסל נשים אחרי שהתרגלנו להיילייט ומופע ההטבעות ללא הגנות, לפחות שם יש קצת “אלימות” ואגרסיביות הגנתית.

בנוסף- הן לא “הגיעו לעבודה” עם החולצות האלה אלא ליום כיף לדעתי- פגרת האולסטאר.
:laughing:

אני מעדיף לראות כדורסל נשים, לפחות שם יש הגנה.

מעדיף לראות שחמט

מבחינתי זה עניין סמנטי אבל כזה שמייצג את הלך הרוח המערבי פוסטפרוגרסיבי אמריקאי במיוחד.

אם היו לובשות חולצה עם הכיתוב “שלמו לנו מה שאנחנו שוות” או “מה שמגיע לנו” אפילו, אז אולי זה לא היה מדליק לי את הפיוז הזה שנשרף כבר מכל תחושת “המגיע לי” שמסתובבת אצל כולם שם.

אבל לא, הן בחרו לכתוב “שלמו לנו מה שאת חייבים לנו”.
אממה?, אף אחד לא חייב לכן כלום. חתמתם על חוזה וכשיגמר תחליטו אם בא לכם לחתום על אחד חדש באותם תנאים או לא.

זה היה צעד מאוד טיפשי מבחינתם. ההרגשה שלי שהמנהלים שם מאוד היו רוצים לשלם להם את מה שהם שוות…

:slight_smile:

כל מה שכתוב הגיוני.
הזמן יגיד האם הן יקבלו יותר או שיתקפלו. אני כמובן מאמין שאף בעלים לא יהיה מוכן להמשיך לשאת בהפסדים כלומר אם הן יקבלו יותר משמע שכלכלית מגיע להן היותר הזת.

בעולם בו נשים בטניס מרוויחות את אותו הסכום של הגברים למרות שלעומת הגברים הן רק משחקות הפחות-גרועה-משלוש, אז גם “הספורטאיות” האלימות האלה יכולות לדרוש שכר כמו של הגברים ותהיה בטוח שיקבלו אותו, הרי הן מסמנות את כל התיבות הנכונות של הרגרס האמריקאקי:
נשים! שחורות!! לסביות!!! מכוערות!!! גבריות!!!

Ps. אהבתי איך ברדיט סגרו את הת’רד כמובן. המרקסיסטים שמה לא התלהבו מזה שאין תמיכה בטרלול הזה.

priceless!
ברורה הנקודה לגבי טניס והשיוויון בשכר, אבל כאן מעניין לראות את יחס כמויות הצופים נניח באירוע גמר, למרות שבטורנירים מעורבים הכרטיסים בימי התחרויות משמשים לכמה משחקים ויתכן שלשילוב גברים ונשים. ניסיתי לבדוק אבל אין נתונים רשמיים (כמות צופים בגמר הנשים מול הגברים) אך הצ’אט לא מצא נתון רשמי, והגיוני שגם בגמר הנשים האיצטדיון הראשי התמלא. מצד שני- זו הסתרה מכוונת?
לגבי כדורסל נחיה ונראה. ההייפ כרגע עצום בזכות שחקנית אחת (קלארק), כשחלק מהעניין הוא היריבית שנמשכה מהקולג’ עם כוכבת אחרת. ומעניין שדווקא לאחר פרישת הכוכבת הגדולה בהיסטוריה של הכדורסל בשנה שעברה (דיינה טוראסי) הפופולריות עולה יותר מכל מה שהיה לאורך כ- 20 שנות הקריירה של טוראסי (כונתה כבר הג’ורדן של הנשים וגם הממבה הלבנה). אני לא רואה איך העניין יתקרב לזה של ה NBA לרבות כספית, אבל כנראה שבכל ניתוח כלכלי יראו שהשכר ההולם לשחקניות חייב להיות גבוה יותר.
לגבי הקטע הלסבי אני לא סגור שסטיטיסטית הן רוב אבל באופן די מובהק שיעורן בליגה עולה על שיעור הלסביות באוכלוסיה.

תמונה עדכנית של ג’ון הנרי בחלון ההעברות הזה.

tumblr_df4be21aca839e1b1014233cee935e81_403b6cfc_540

?Epstein’s team sheet
אבל רק במקום 3 או 4

ברוסית : it doesn’t fuck me

זה לא רקוב זה דבש