חלית? נפצעת? בוא נכתוב על זה- דיון הפציעות בספורט

בדיחה שמעורבת בה ערבה ואפריקה…אחרי הפעם ה-156 מצפה ממך לשינוי חיובי

רגע לפני שבאר שבע פוגשת אותה, ויאריאל מפסידה לריאל בטיס בליגה הספרדית, שמעבר לאיבוד הנקודות בליגה, כאבי הראש של הספרדים מגיעים מאחד השחקנים הכי חשובים שלה, שחקן ההתקפה הספרדי ג’רארד מורנו, שסובל שוב מרגישות באיזור ההמסטרינג ברגל שמאל בפעם השמינית בקריירה שלו. הפעם ויאריאל כבר השתדלה להישאר עמומה לגבי זמן החזרה של הספרדי, למרות הערכות של עיתוני ספורט כאלו או אחרים, וכנראה שעושה זאת בצדק.

“מה זה המסטרינגס?”

שרירי ההמסטרינגס הינם קבוצת שרירים שנמצאים בחלק האחורי של הירך הכוללים:

-Semi membranosus- נמצא באספקט הפנימי של הירך האחורית.

-Semi tendinosus- נמצא באספקט הפנימי של הירך האחורית צמוד לשריר אותו הזכרתי קודם.

-Biceps Femoris- שריר דו ראשי שנמצא באספקט החיצוני של הירך האחורית.

אומנם ויאריאל לא חושפים הרבה בנוגע לפציעה הנוכחית, אבל הסבירות היא שמדובר על השריר השלישי שכן לפי המחקרים הוא מהווה בין 87%-57% מבין פציעות ההמסטרינגס. ההמסטריגס אחראיים לכיפוף הברך, והם גם אנטגוניסטים (מתנגדים לתנועה) ליישור הברך, כך שהם צריכים להיות חזקים כדי להתמודד עם ריצות ספרינט ובזמן בעיטה.

ספציפית שריר הבייספס פמוריס נוטה יותר להיפצע בזמן ספרינט, יציאה מהירה מהמקום ובלימה חדה, ספרינטרים מצטיינים יודעים להפיק כיווץ מהיר בשריר הנ״ל ועל ידי כך ‘למשוך’ את הרצפה במהירות גבוהה ובעוצמה חזקה ולכן לרוב דווקא אותם יותר קשה לשקם כי הטכניקת ריצת ספרינט שלהם יותר מתפרצת.

“אז מה שיש לו ממש חמור?”

הדרגות של הקרעים בהמסטרינגס מחולקות לשלוש:
דרגה אחת - הכי נמוכה מתיחה חזקה עד קרע קטן
דרגה שנייה - קרע חלקי של עד מחצית מסיבי השריר
דרגה שלישית - הכי פחות סביר וקורה רק באחוז אחד מכל הפציעות מעל מחצית הסיבים עד קרע מלא שכולל איבוד פונקציה והשפעה על מבנים נוספים.

נתון נוסף וחשוב אליו אנחנו מתייחסים הוא מיקום הפציעה לאורך השריר: ככל שהפציעה מערבת יותר סיבי גיד (גבוהה יותר) הפציעה נחשבת קשה ומורכבת יותר. במקרה של מורנו, נכון לעכשיו מדובר על רגישות באיזור ה- Hamstrings בירך שמאל.

“אז אם יודעים מה יש לו, למה לא מדווחים?”

הרבה מועדונים בחו"ל בוחרים לשמור על עמימות בעיניין הזה מהרבה סיבות מקצועיות כמו לשמור על פרטיות השחקן ברמה הבריאותית, ולא לחשוף את מצבו לקבוצות יריבות, אבל במקרה הזה יכול להיות שויאריאל בוחרת לא להפעיל לחץ לחזרה של השחקן, בגלל ההסטוריה הרפואית שלו שכוללת מספר אירועים חוזרים של פציעות המסטרינגס.

באופן כללי פציעות המסטרינגס הן מאוד נפוצות, במחקר שעשו לפני כמה שנים באנגליה דווחו שפציעות המסטנרינגס מהוות כ-11% מסך כל הפציעות בליגות הכדורגל המקצועני, וזאת גם בשל אחוז גבוה לפציעה חוזרת. המחקרים בעיניין מדווחים על סיכויים של בין 12-48 אחוזים לפציעה חוזרת בשרירי ההמסטרינגס. מכל הפציעות, זאת הפציעה שסומנה כבעלת האחוז הגבוה ביותר לחזרה בהשוואה ליתר פציעות הספורט כדוגמאת נקעי קרסול, חבלות ירך וקרעים או חבלות ב MCL.

לאור ההסטוריה שלו, ג’רארד מורנו, בדומה לדמבלה או אנסו פאטי נמצאים בסיכון גבוה לחזרת פציעה, ולאור הקושי הגידול בניהול הפציעה, נוטים היום בכדורגל העולמי לגשת לפציעות מסוג זה במשנה זהירות כדי לא להגיע למצב בו מתפתחים קרעים נוספים שחלילה יחמירו את מצבו של השחקן ויביאו למצב בו הוא נמצא יותר זמן מחוץ למגרשים. אז אולי הוא הפעם יפסיד את המשחק מול באר שבע, אך זה נעשה במטרה לשמור עליו לאורך כל העונה.

6 לייקים

מה הקשר בין בועט טורקי, שוער גרמני לניצחון איטלקי? התשובה היא “ברך של קופצים”. ברצלונה פגשה את אינטר האיטלקית בסן סירו בערב יום כיפור במשחק שנגמר 1-0 קטן-גדול לזכות האיטלקים. כשהתראיין כובש השער צ’אלנגולו הטורקי אמר: “נאמר לנו באימונים שהצד החלש של טר שטגן הוא צד ימין, אז ברגע שהתפנה לי מרחב לבעוט פשוט החלטתי לבעוט לצד ימין שלו”. גם במפגש השני בין שתי הקבוצות בקאמפ נואו בשבוע שעבר השוער הגרמני ספג 3 שערים (יותר ממה שספג ב8 המשחקים הראשונים בליגה הספרדית העונה), כאשר שניים מתוכם לצד ימין שלו. מה שכנראה יודעים בצוות המקצועי של אינטר, זה שהשוער סובל מזה כמה שנים טובות מPatellar Tendinitis בברכו הימנית או בשמה היותר מוכר “Jumper’s Knee”.

“מה זה Jumper´s knee?”

בברך יש גיד שמחבר בין הפיקה בברך לחלק הקדמי של השוק שנקרא גיד הפיקה או באנגלית Patellar tendn. אותו גיד עובר עומסי מתיחה חוזרים עם כיפוף ברך או התכווצות שרירי הארבע ראשי, כפי שקורה לצורך העיניין בזמן קפיצות ונחיתות. במסגרת אותם עומסים נוצרים בגיד מספר קרעים קטנים שנוטים להחלים לאחר כמה זמן ע"י היווצרות דלקת מקומית חולפת. לעיתים, בגלל מספר גורמים כמו חוסרים תזונתיים, חשיפה מוגברת לעומסים עקביים או אפילו טכניקות קפיצה ועוד, הקרעים ממשיכים להיווצר, והדלקת המקומית ממשיכה ולא מצליחה להחלים. מצב זה נקרא דלקת כרונית, וזה לרוב מלווה בחולשה, חום, אודם וכאב.

“איך זה קרה לו?”

פתולוגיה זו קורית בעיקר אצל אנשים או ספורטאים מקצוענים שקופצים הרבה כמו שחקני כדורסל, כדורעף, או לצורך העיניין שוערי כדורגל, לפי חלק מהמחקרים, זה נפוץ עד כדי 20% סיכוי להיווצרות בקרב אותם ספורטאים. שוערי כדורגל נאלצים מידי משחק לקפוץ לכל כדור גובה, לזנק ולהדוף בעיטות. למעשה השוער הגרמני של ברצלונה סובל מאותם כאבי ברך חוזרים משנת 2015, כשכל פעם הוא לא זמין עבור הקבוצה בפרקי זמן משתנים. מ 3 ימים עד 78 ימים בשנת 2020, כשהוא משתדל גם לנצל את זמני הפגרות כדי להחלים.

“זה יכול להיות כזה רציני?”

מצב כזה של דלקת כרונית עשוי להיות מאתגר עבור ספורטאי מקצועי. בעוד גיד הפיקה ממשיך להיות חשוף לעומסים גבוהים עשויות להיות החמרות וקושי מתמשך להתמודד עם אותם עומסים, יחד עם חולשה מתגברת, קרעים נוספים בגיד הפיקה והיווצרות של רקמה צלקתית שהיא פחות חזקה וגמישה מהרקמה המקורית, יחד עם הסתיידויות שיכולות גם להקשות על תנועתיות הגיד. יש הטוענים שאחת הסיבות לירידת היכולת היחסית של הגרמני בעונות האחרונות היא בגלל אותה פציעה טורדנית.

“מה עושים עם זה?”

לרוב נוקטים בגישה שמרנית, עם הורדת עומסים, עבודה על טכניקת קפיצה ונחיתה, יחד עם נוגדי דלקת וטיפולים נוספים כדי להקל על הסימפטומים, כדי לאפשר לאותו שחקן להמשיך לשחק במהלך העונה. במידה והגישה השמרנית לא עובדת, קיימת גם אופציה ניתוחית בה חותכים מקומית את איזור הרקמה הצלקתית, ואיזורים נוספים שיכולים נגועים בתאי דלקת או הסתיידויות. יש לציין שחלק מהמחקרים גורסים שאין בהכרח הבדל מבחינת דרגות כוח או תפקוד בין שיקום שמרני או לאחר ניתוח, אבל הוא כן יכול לעזור בהורדת כאב. לאור המגמה בה היה טר שטגן, הן מבחינת יכולת, והן מבחינת מצב הברך, הוא בחר בקיץ האחרון לעבור את הפרוצדורה הנוכחית ולהתחיל תהליך החלמה מסודר במטרה לחזור יותר מוכן, ובשאיפה להיות עם פחות כאבים בעונה הנוכחית.

עד כה נראה היה שטר שטגן מתחיל לחזור לפורמה טובה, ולהחזיר את מעמדו כאחד השוערים הטובים באירופה, אבל נראה שבכל זאת יש לו עוד קושי לייצר מספיק כוח ברגל ימין בפרק זמן קצר כדי לזנק יותר מהר לצד ימין. נראה שעוד נשארה לו עבודה לעשות כדי להקשות על היריבים שלו אף יותר. כי כשזה מגיע לרמות הללו, כל פער קטן ביכולת עושה את ההבדל.

6 לייקים

לפני שבוע וחצי הלכתי לשחק עם הילדים. הקפצתי קצת וניסיתי טריק פשוט יחסית אבל נחתתי על הרגל ב-90 מעלות ונפלתי עם כאבי תופת בבוהן. הורדתי את הגרב וראיתי את הבוהן עקומה יפה יפה.
למרבה השמחה היה שבת ולאחר נסיונות כושלים למצוא מוקד רפואי פתוח בשכונה חיכיתי ככה 7 שעות עד צאת שבת. נסענו במוצ"ש למוקד ולאחר צילום אובחנו פריקה ושבר בבוהן. הרופא (המלך. ד"ר עידו טילבור שמו) הרדים לי את הבוהן והחזיר אותה למקום, ומאז אני עם חבישה לאצבע הסמוכה וסנדל מיוחד כשאני הולך.
היום, אחרי השתפרות הדרגתית, התחילה לי קצת נפיחות בבוהן, כנראה כי הגזמתי עם ההליכות בשבת ובחג.

אין לי ממש שורה תחתונה. פציעה מחורבנת ומביכה שגורמת לי להרגיש כמו סנטיאגו קניזארס.

4 לייקים

כאחד שסבל מהרבה מפציעות אצבעות ברגליים מדריכות של סוסים
זה סופר כואב אבל עובר

לייק 1

לא סקירת פציעה, אבל נקודות למחשבה שעלו לי משבוע הלימודים הזה:

  1. מסתבר שיש קשר ישיר בין כמה מתרגלים ספרינטים, לכמה פציעות המסטרינגס מתרחשות בקבוצה. על פי מחקרים, הדרך הטובה ביותר למנוע פציעות המסטרינגס זה לתרגל ספרינטים ותרגול אקצנטרי. שאלתי את אחד המרצים (אחד האחראים הראשיים להכנה פיזית שעבד בהרבה קבוצות ראשונות באירופה), אם אנחנו יודעים את כל זה, איך זאת עדיין הפציעה הכי נפוצה בספורט, ולא הצלחנו, עם כל האמצעים הקיימים, להוריד את אחוזי הפציעה והחזרה של הפציעה? התשובה שלו הייתה: “זה פשוט, השחקנים אומרים שלא בא להם לעבוד על ספרינטים”. מסתבר שבכל מקום יש רמה כזאת או אחרת של שכונה.

  2. על אנטוניו פינטוס התחלתי לשאול אחרי הקלאסיקו, שזה יהיה קצת בקונטקסט. גם בין קולגות שלו בדרגים הללו, נראה שאין להם מושג איך הוא עושה את זה. שום ראיון, סרטון או סקירה באשר היא לא מצליחה להסביר איך פעם אחר פעם אנחנו רואים את ריאל מדריד מגיעה עם מינימום פציעות לטירוף בסוף העונה. יש לי תאוריה שאני חוקר אותה על היכולת שלו לשלוט בדרגות העייפות של הקבוצה, אבל עוד אאסוף נתונים במטרה לעשות עליו סקירה.

5 לייקים

נו…זה ברור - אלו הסמים שפפ חילק לשחקני ברצלונה ב-2008-2012.

לייק 1

הלוואי, זה כנראה סמים מסוג אחר ופחות טובים, כי ריאל הגיעה לסיום העונה לפני 2 עונות עם הגנה בלי ראמוס בלי וראן בלי קרבחאל ובלי המחליף שלו ואסקז והיינו חייבים לחלטר עם פדה כמגן ימני אז ונאצ’ו ומיליטאו הבלמים המחליפים כבלמים הפותחים.

ועוד לא דיברנו על בייל, והזאר…

רק שפינטוס חזר בעונה שעברה, קרי העונה בה זה נפסק.
הוא הגיע עם זידאן בקדנציה הראשונה לאחר שזידאן שעבד איתו כשחקן ביובנטוס דרש אותו ועזב בתום עונת הסולארי.

לפני שחזר לריאל(העונה שאתה מדבר עליה עם ואראן וראמוס) הוא היה באינטר של קונטה שהייתה במצב גופני מצוין.

לייק 1

אבל בפוסט המקורי כתוב “עונה אחרי עונה” ולכן הזכרתי את אותה עונה שהיא רק לפני 2 עונות.

העונה עד עכשיו גם סבלנו מפציעות, מנדי, מיליטאו, קרבחאל ובעיקר בנזמה וקורטואה, רק שיש לנו סגל רחב וטוב ואנחנו ממשיכים לנצח.

אבל כן, מבחינת כושר גופני ויחסית לעונות קודמות אנחנו במצב מצויין :crossed_fingers:

הסבר מושלם, תענוג לקרוא.
אתה חושב שמטפלים בו ב ?Prolotherapy
לפני 20 שנה בדיוק שברתי את המרפק במשחק כדורגל ולמשך 15 השנים הבאות סבלתי מכאבים כשאימצתי קצת את הזרוע, כאבים שמנעו ממני להשתמש בזרוע לים או יומיים שלמים. נסיתי את הכל אבל שום דבר לא עזר.
כל מי שבדק אותי אמר שהכל בסדר איתי עד שפגשתי את הרופא של פרוג’ה והוא טען שכנראה יש לי דלקת כרונית שלא הבריאה ואז הוא הציע להזריק לי פרולו.
הזריקה גרמה לי לכאבים ממש ממש רציניים למשך כמה ימים כי היא גורמת לסוג של דלקת ומפנה את תשומת הלב של הגוף למקום הזריקה וכך גורמת לו לטפל בבעיה שהוא שכח ממנה.
אחרי 3 שבועות הייתי כמעט כמו חדש אבל חזרתי עוד פעמיים בהפרש של חודש והבראתי לגמרי, תודה לאל.
15 שנים של כאב נעלמו לחלוטין.

אחרי זה נפל עליי עמוד מפלדה במשחק כדורסל של סיינה שפגע לי בכתף השמאלית, לקח לי 4 חודשים להבריא אבל הכאבים נשארו למרות הפיזיותרפיה אבל אז 3 זריקות של פרולו וחזרתי כמו חדש.

אחרי זה נפצעתי במפרק כף היד בגלל הלחץ בזמן אימון calisthenics ולא טיפלתי בדלקת מיד, ואחרי כמה חודשים היא הפכה לכרונית ורק הפרולו עזר.
אבל ממה שאני רואה מעט מאוד אנשים יודעים על זריקת הפלא הזו.

אני יודע שבאיטליה משתמשים בה עם הספורטאים, אבל לא הרבה, כי משום מה זה לא טיפול שנמצא במיינסטרים, אבל נראה לי שזה יכול לעזור לMTS אם הוא סובל כבר 7 שנים מזה ויש לו דקלות כרוניות.

@sh4rky
הרגת עם בקבוק האפטרשייב :rofl: :joy: רק בריאות אחי.

קאנטה, פוגבה, קימבמפה ומנייאן, כל אלו מהווים שמות של שחקנים פצועים בפרופיל גבוה של אלופת העולם צרפת. בהיעדר לא מעט מהשמות הללו, יחד עם אי שיתופו של קארים בנזמה במשחקיה האחרונים של ריאל מדריד בשל פציעה, עיני האומה הצרפתית נשואות לעבר הדור החדש ברשותו של כריסטופר אנקוקו. שחקן ההתקפה של לייפציג הגרמנית שנמצא בכושר משחק מעולה, ושמו כבר קושר עם קבוצות כמו צ’לסי וברצלונה, אמור להיות השחקן שילהיב את את הנבחרת של דידייה דשאן. לצערם של הצרפתים, באימון נבחרת צרפת לקראת המונדיאל, אנקוקו נפצע בזמן ריצה לכדור אל מול אדוארדו קמאבינגה שחקנה של ריאל מדריד, ונראה מדדה ממגרש האימונים. היום כבר הכריזו רשמית: אנקוקו לא ישתתף במונדיאל.

“מה קרה לו?”

לפי העדכונים האחרונים, מדובר על נקע באחת מרצועות הברך. לצערי, הדיווח הזה מאוד לא ספציפי, וזאת כי יש בברך מספר רצועות ולכל אחת יש תפקיד יציבתי משלה. בברך ישנן ארבע רצועות עיקריות:

  1. ACL- הרצועה הצולבת הקדמית הידועה לשמצה בתור הפציעה שגומרת לשחקנים את העונה.

  2. PCL- רצועה צולבת אחורית, חזקה פי 4 מהרצועה הקדמית ופחות מוטה לפציעות.

  3. MCL- הרצועה האמצעית. נוטה להימתח כשהברכיים נמצאות במנך של איקס (ואלגוס).

  4. LCL- הרצועה החיצונית. נוטה להימתח ברגלי O (וארוס).

נאמר בתקשורת והרשתות החברתיות ששללו קרע ברצועה הצולבת הקדמית (לפחות זה), אבל עדיין ישנו נקע באחת הרצועות בברך.

“אפשר בכל זאת להעריך באיזו רצועה מדובר?”

בגדול כן. כמו שכתבתי קודם, לכל רצועה יש מצב מסויים שהיא נמתחת בו, והמצבים הללו מהווים את “מנגנון הפציעה”- מונח שאנחנו משתמשים בו הרבה בפיזיותרפיה כדי לתאר מצב בו הפציעה מתרחשת. אפשר לראות שבזמן שאנקוקו מגיע לקחת את הכדור עם רגל ימין, הרשגל השמאלית שלו יוצרת מאין עיכול כלפי חוץ, ומציג עבורינו למשך שבריר שנייה את מנגנון הפציעה ברצועת ה LCL. בנוסף ניתן לראות שלאחר ההתקלות השחקן תופס את החלק החיצוני של ברך שמאל.

“אז מה קורה בנקע?”

רצועות יכולות להימתח, להיקרע באופן חלקי ולהיקרע באופן מוחלט. נקע לרוב מתאר מצב של קרע חלקי, וזמן החלמה, יחד עם אופי הטיפול, משתנה בהתאם לחומרת הקרע. נכון לעדכונים האחרונים נראה שאנקוקו לא נקע בצורה חמורה את הברך, אבל הזמן המינימלי להחלמה מנקע מסווג זה עומד על לפחות 6 שבועות בחוץ. כלומר, יפספס את המונדיאל ולא יהיה רלוונטי עבור הנבחרת הצרפתית גם אם היא תגיד עד הגמר שוב.

אומנם נבחרת צרפת תחסר את אנקוקו, אבל מבחינת הצרפתי בן ה -25, למרות האכזבה המובנת, זה לא צפוי לפגוע לו בעונה המצויינת שלו עם לייפציג. אולי בכל זאת עוד נראה אותו מגיע לאחד ממועדוני העל של אירופה, לקראת המונדיאל הבא בעוד 4 שנים.

שיהיה בהצלחה לאנקוקו.

7 לייקים

שמע, לא הספקתי להתעמק בזה, אבל וואלה לא מכיר. זה באמת כזה עוזר? יש תופעות לוואי? זה על בסיס סטרואידלי?

מעט מאוד אנשים מכירים את זה. זה לא FDA Approved אז מובן.

הייתי מאוד סקפטי בהתחלה, אבל אחרי 15 שנים של כאב ובלי שאף אחד הצליח לעזור לי, 3 זריקות וחזרתי כמו חדש, ומאז אני ממש מאמין בזה, במיוחד שאחרי שנפצעתי בשורש כף היד, וזה שוב עזר לי.

זה כל היופי, פשוט מזריקים חומר irritant שמפנה את תשומת הלב של הגוף למקום הזריקה ומתחיל לטפל בו בעצמו, וכך במקום דלקת כרונית יש לך דלקת acute שמטפלת בפציעה. חוץ מכאב למשך יומיים, לא קורה כלום.
ה irritant הכי נפוץ זה פשוט סוכר Dextrose.

לייק 1

אז איך זה לא FDA approved? שיקולים פוליטיים נטו?

:flushed:

איפה מקבלים זריקה כזאת? אפשר פשוט לבקש מהרופא?

*יש לי “גמישות יתר במפרקים” (לא סגור מה זה אומר בדיוק ככה טוענים הרופאים) מה שאומר שיש לי דלקות חוזרות כבר 20 שנה בכתפיים, מרפקים, שורש כף היד וברכיים.
חושב שזה יכול להועיל לדבר כזה?

אין לי שום מושג. אומרים שאין מספיק מחקרים. תקרא קצת על זה, זה ממש מעניין.
חשבתי על זה כשקראתי את הפוסט היפה שלך על מאטס, שאולי לא מטפלים בו בזה כי זה לא FDA Approved אז מתעלמים מזה. חבל מאוד, כי גם אם מישהו חושב שזה לא מועיל, זה בטוח לא יזיק.

ממה שידוע לי אין כזה בישראל, יש המון באמריקה וכמה באירופה. באיטליה ידוע לי על 5. הרופא שהזריק לי את זה הוא הרופא של פרוג’ה בסרייה בי שמשתמש סזה כך הזמן, הוא גם עבר fellowship בפריימיר ליג אז אולי כמה משתמשים בזה.

זה בדיוק מה שקרה לי בשורש כף היד. וזה היה מדהים לראות איך זה עובד: תחילה הוא בדק את הגידים באולטרה סאונד והראה לי איזה לטעמו היו פגועים, ואז הוא עשה הרדמה מקומית והתחיל לבדוק את הגמישות והconsistency של הגידים עם מחט בתוך המפרק וההבדל בין הגיד הבריא ולפגוע היה מאוד מאוד ברור.

הוא נתן לי משהו כמו 20 זריקות כדי לכסות את הגידים הפצועים, ואמר לי שלטעמו אני צריך לחזור עוד פעמיים, בהפרש חודש או משהו כל פעם.

בשתי הפעמים הבאות כשהוא חזר על הבדיקה הגידים היו במצב הרבה יותר טוב.

אני לגמרי מאמין שזה מועיל. הוא תיקן לי 5 פציעות ברגל, בשני מפרקי כף היד, בכתף ובמרפק, פציעות שמהם סבלתי שנים/חודשים ואף אחד לא יכל לעזור לי.
אבל אני לא מכיר אישית אף אחד שמתעסק בזה חוץ ממנו, על השאר שמעתי ממנו.
אם אתה עדיין בבלגיה אארגן לך בדיקה אצלו, זה אפילו לא עולה הרבה, משהו כמו 60 יורו לטיפול ובדרך כלל צריך 3 טיפולים.

לייק 1

@Aimarito אתה יודע, שהייתי אצל פיזיוטרפיסט הוא גם פתאום אמר לי בבדיקה “אתה יודע שיש לך גמישות יתר במפרקים נכון?”. הוא התחיל להגיד לי זה מגדיל את הסיכויים לקריעת רצועות. יש אמת בדבר?

-רגליים מעולם לא היו החלק החזק שלי, גם בימים שהייתי עושה 120 קילו סקווט, מכרעים ואפילו אוכל אחרת לפני אימוני הרגליים. בכל מקרה, כבר שנתיים שאני לא יכול לעשות רגליים כמו שצריך. להערכתי יש לי קרע קטנטן במפרק הירך. בלחיצת רגליים כבר במשקלים של 50-60 קילו כל צד - אני מרגיש כאב חד, ובעיקר בסקווט שם אולי אני מסוגל לעשות 50 קילו שהם מוט אולימפי ו-15 בצדדים. האמת שדי מפחד לבדוק את זה. בפשיטת הברך די נחלשתי.

-פציעה שמלווה אותי יותר זמן היא בכתפיים, זו הסיבה שאני קצת תקוע עם המשקלים של הבנג’-פרס. אני יכול לעשות נניח ארבע חזרות מעולות ואז בחמישית אם אין שמירה אז זה ייגמר בלא טוב. בכתפיים הייתי עושה פעם אימונים יפים. הורדתי עומס, בעיקר בכתף הקדמית, וגם בכתף המרכזית אני עושה בעיקר טכניקה ותנועה איטית שזה נחמד. בכל מקרה, עוד בתחילת ימי הקורס של ווינגייט בינואר 2014 הלכתי לד"ר אחד שמומחה לפציעות ספורט בהמלצת מישהו מהחד"כ, עשה לי צילום, עשה לי פה ועשה לי שם ולא מצאו כלום וזה מצד אחד משמח ומצד שני מבאס מאוד. אני אולי בן אדם שמתלונן אבל לא אוהב להתלונן בספורט. חיי עם הכאבים עד היום.

בשביל אנשים כמוך המציאו את הפרולו.
שמעתי כל כך הרבה סיפורים כאלה וכמעט לכולם עזרה הפרולותרפיה. תחפש אם יש מישהו בישראל שיכול להזריק לך, חייב להיות לפחות אחד.