אני אתייחס לדברים הרלוונטים להיום ואשאיר את דיבורי ההיסטוריה רק בשבילך לסוף ההודעה.
כן, ניסינו הכל. אין שום קשר בין מוראטה וקובאצ’יץ’ של העונה שעברה המוצלחת לבין מה שקורה היום. מדברים על ניסיונות בזמן כישלון ולא בזמן הצלחה. בשנה שעברה הצלחנו בלי מוראטה* והשנה אין מוראטה. אגב, בתחילת העונה שעברה קרוס היה פצוע וקובא שיחק במקומו. היה אחלה לדעתי. השנה קובא פצוע או פח אז לא ממש ניסיון שכדאי לעשות.
*כן, ניסינו גם את מוראטה שפתח ב14 משחקי ליגה בעונה שעברה. הוא לא שחקן כזה גדול, אפשר להפסיק להשתמש בו כגואל אדמות הברנבאו.
ניסינו את אסנסיו? כן, ניסינו והוא לא מספיק טוב כרגע בדקות הלא מעטות שהוא מקבל. לא ב4-2-2 ולא ב4-3-3. ניסינו גם לשחק איתו ועם איסקו יחד, איזה קטע זה קרה אפילו אתמול. שניהם לא יציבים מספיק, איסקו מאוהב בכדור ואסנסיו מפחד ממנו.
השורה התחתונה מכל הדוגמאות שלך ומהאשמות של כולם כלפי זידאן היא כרגיל אותה שורה תחתונה: זידאן מאוהב בבנזמה ולא מוותר עליו. זה כואב, אבל מי שחושב שזה כל סיפור הכישלון בריאל מדריד, או אפילו רובו, שיהיה לו בהצלחה. אני לא חושב כך למרות שאין לי כבר מילים לתאר עד כמה אני לא מעריך את בנזמה כשחקן או כסרסור.
הסגל ב2005/06 היה נחות משמעותית מזה של בארסה כך שאליפות לא הייתה ריאלית ואם זה לא היה ברור למישהו אז ראינו את זה בקלאסיקו ואחריו.
אני לא יודע מאיפה להתחיל לתקוף את זה: להביא ציטוטים מהפורום משנת 2005 אחרי שלושמבורגו ייצב את הקבוצה שנה לפני כן ורוביניו נרכש, לקרוא לזה חכמה בדיעבד, לומר שאין שום קשר בין הנחיתות מול הסגל של בארסה לכך שהקבוצה עשתה רק 70 נקודות באותה עונה… באמת לא יודע. אולי להחמיא לעצמי ולהזכיר שגם בעונה שעברה היו כאלה שטענו שהסגל שלנו לא כזה גדול, “ואם זה לא היה ברור למישהו אז ראינו את זה בקלאסיקו”.
היו עוד עונות גרועות לא פחות וודאי גרועות יותר בשלב הזה של העונה (04/05, העונה של קאפלו, העונה השניה של שוסטר וכאמור השנה השלישית של מוריניו). לפעמים עונות גרועות הסתיימו בזכיה בצ’מפיונס אז בדיעבד ייזכרו אותן לטובה, אבל לאורך כל השנה היו נוראיות (01/02 למשל).
היו גם עונות שבהן היינו טובים יותר בשלב זה של העונה, אפילו במקום הראשון בליגה, ועדיין לא היינו קרובים לרמת התחרותיות מול בארסה שעושה 54 נקודות ב20 משחקים כמו העונה. בעונה שעברה - העונה המוצלחת בתולדות המועדון או משהו כזה - היינו בשלב הזה של העונה במקום הראשון עם 46 נקודות. גם הספק כזה לא היה מספיק לנו לקרב על האליפות מול בארסה עם המספרים האלה. אז אולי רמת הציפיות שלך באוגוסט הייתה גבוהה יותר, אבל בפועל ריאל מדריד הייתה צריכה להיות הרבה הרבה הרבה יותר טובה השנה בשביל להתמודד מול FC מסי על האליפות. הכישלון הגדול הוא לא בעצם העובדה שאנחנו לא מתחרים על האליפות, כי תחרות על האליפות תלויה גם ביריבות. הכישלון הגדול הוא בצבירת הנקודות הכללית, בעובדה שלא ניצחנו בחצי ממשחקי הבית ובכדורגל הבינוני מינוס (שזו הייתה רמתו גם בעונה שעברה עד מרץ, צריך לומר).