לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

אתה בטוח שזה לא הפוך?

פעם ראיתי איזה סידרה שאומרת שבדרום איטליה תמכו יותר במראדונה במונדיאל של 1990 מאשר את הנבחרת הלאומית.

@Aragones בתור המומחה לאיטליה של הפורום זה נכון?

הגזמת עם המומחה אבל כן לחלוטין. בנאפולי חוגגים את ארחנטינה הרבה יותר מאיטליה, גם היום.

כרונולוגית לפי ציר הזמן, אז כן הפוך אבל אנחנו שדרגנו את העניין…התלמיד התעלה על המורה.

זה חצי נכון, בתקופת מונדיאל 90 המאבק בין הצפון לדרום באיטליה היה בשיאו ודייגו האליל של נאפולי היה בשיאו.
כשארגנטינה שיחקה בערים בצפון שרקו לה בוז, כשהיא שיחקה בדרום עודדו אותה ואז הגיע החצי גמר נגד איטליה ששוחק בנאפולי ואיתו המחלוקת, מראדונה אמר “ליום אחד מצפים מהנאפוליטנים להיות איטלקים, ביתר 364 הימים האחרים מזלזלים בהם וקוראים להם בכינוי גנאי של דרומיים, אני לא יכול לבקש מהנאפוליטנים לעודד אותנו אבל שאר תושבי איטליה צריכים לדעת שהנאפוליטנים הם איטלקים כמו כולם”.

חצי איצטדיון עודד את ארגנטינה, חצי איצטדיון את איטליה, זה היה ללא ספק משחק הביתי של נבחרת מארחת הכי שנוי במחלוקת מבחינת רמת עידוד בתולדות הכדורגל כנראה

בגמר כבר הקללה של מראדונה לצופים בזמן הבוז שהם שרקו להמון הארגנטינאי הוא אחד הקטעים המפורסמים בתולדות המונדיאלים.

מקרה קצת ביזארי במשחק סיטי-לידס.
למי שלא ראה, סיטי מובילה 2-0 מצמד של גונדוגן ושולטת לגמרי במשחק.
דקה 85 וסיטי מקבלת פנדל.
גונדוגן מעולם לא כבש שלושער בקריירה. האלנד תופס את הכדור ונותן אותו לגונדוגן, למרות שהאלנד עצמו בעונת שיא ושובר שיאים.
גונדוגן בועט ומחתיא.
פפ גוורדיולה יוצא מגדרו על הספסל, צורח על האלנד, מצביע עליו וכנראה צועק " אתה הבועט, אתה!!! " . כל זה בדקה 85 ב 2-0, כן?
דקה אחרי זה, לידס כובשת שער מצמק וסיטי עוברת לבזבוזי זמן והתקפי לב לאוהדים שלה.

ממחיש יפה את האופי של האלנד ושל פפ.

.Argentina es de River :red_circle::white_circle:

FB_IMG_1683499698254
FB_IMG_1683499675265

ריבר מנצחת 0-1 את בוקה מפנדל בדקה ה-91 של בורחה.
מגדילה את הפער מסן לורנסו ל-9 נק ושולחת את בוקה לדשדש בתחתית

83 וקצת אלף איש ראו את המשחק בשיא חדש של איצטדיון בארגנטינה, ריבר שלטה ביד רמה כל המשחק ורק בזכות יום מעולה של סרחיו רומרו בשער בוקה יצאה בהפסד מכובד.

אחרי הפנדל התחילה תגרה המונית בין השחקנים והספסלים שבסיומה אחרי רבע עצירה השופט הרחיק 3 שחקני הרכב מבוקה ועוד אחד מריבר וגם 2 שחקני ספסל מריבר.

@Aragones :muscle:t3::white_circle::red_circle:

אתה עוד תגרום לכולנו להתחיל לראות כדורגל ארגנטינאי.

אתה לא תשרוד את השעות, זה לחולים בלבד :rofl:

אני לא שרדתי את זה שנראה שהפסקת מחצית אצלם זה כמה דקות שבא להם באותו רגע רנדומלית.

אתה יודע מתי המשחק אמור להתחיל (צפה לעיכוב גם בפתיחה) אתה לא יודע מתי הוא נגמר…זה נכון.

מרסלו בייאלסה המאמן החדש של אורגוואי לקראת מוקדמות מונדיאל 2026
ההצגה הרשמית ברביעי

דבר אחד בטוח משעמם לא יהיה.

ובינתיים בליגה הגרמנית…
באיירן ודורטמונד בקרב צמוד. במחזור הבא באיירן מארחת את לייפציג(שרוצה להבטיח מקום באלופות שנה הבאה, למרות הפתיחה הגרועה שלה) ודורטמונד מתארחת אצל אוגסבורג שנלחמת על חייה בליגה. לדעתי, זה מחזור המהפך של הליגה.
וסתם שאלה, למה 2 המחזורים של הליגה לא משוחקים באותו הזמן?

יותר משזה קרב על האליפות זה קרב על מי בעטה יותר בדלי השנה.
באיירן נתנה לדורטמונד לפחות איזה 4-3 פעמים אח הצ’אנס לקחת את האליפות ודורטמונד בעטה את הדלי בוולה עם הביצים.

קשה לי להאמין שבאיירן תבעט את זה שוב…וגם אם כן אז לדורטמונד יש עוד הזדמנות לשער עצמי בדקה ה-90 עם העכוז.

אני דווקא אופטימי, אני בטוח שההנהלה של באיירן יכולה לבעוט יותר רחוק. וברצינות, איזו החלטה אומללה הפיטורים של נגאלסמן. טוכל הספיק להפסיד גביע ולהיות מושפל באלופות, איבוד של אליפות וזה יכול להיות טריפל. אומנם טריפל פחות מרשים מהיינקס אבל עדיין סוג של טריפל.

בלגן במגרש לא רק בברצלונה.
אוהדי חרונינהן ההולנדית שכבר ירדה ליגה פיצצו את המשחק נגד אייקס.

מצחיק לראות איך השומרים מנסים להפיל את האוהד שפרץ למגרש, מפספסים אותו, ובסוף הוא מחליק.

מישהו פה מתעניין או מאמין בהימורים בהקשר של שחקן X יגיע לקבוצה Y ?
זה כמובן לא משהו מדעי, אבל אנשים שמים הרבה כסף על זה, ואולי יש מאחורי זה משהו. כמו חוכמת המונים.

אני מניח שזה מגיע מדברים כמו לחשושים ממקורבים, או מקורות עיתונאים שאנשים מכירים בהם כאמינים וכ’ו. על כל דבר אפשר להמר, אז למה על זה לא?

התכוונתי בתור מקור לאמינות.
הרי אנשים לא היו שמים הרבה כסף על משהו שעיתונאי מצץ מהאצבע. לפחות רובם לא.
אז אולי אפשר להתיחס ליחס ההימורים בתור מדד לאמינות השמועות.

אחת הבעיטות בדלי הגדולות אי פעם. האם דורטמונד יתעלו על זה מחר?