אם מדברים על שחקנים בלי קלאס זה האיידול.
לא ממש ידעתי איפה לכתוב את זה: עושה רושם שאתמול היה אחד מערבי הנבחרות הגדולים ביותר מזה זמן רב. לא חוכמה להשוות כמובן ליורו או למונדיאל, ואני מדבר רק על האירופאיות. גם לא היה משחק אחד שאתה אומר שהוא ‘פסיכי’ על הנייר לפניכן אבל גם אף משחק ברמת הבינוני-גבוה לא איכזב. הרבה שערים, דרמות, פנדלים וכדומה. לפני ההגרלה לא ציפיתי לשום דבר בקרב בין קרואטיה לצרפת למשל (קיליאן אמבפה עדיין לא ממש חזר לעניינים בנבחרת, ככה העונה שלו בריאל - אפס אנד דאונס) אפילו אוקראינה איתגרה את בלגיה, משחק מטורף בין איטליה לגרמניה, פורטוגל וכריסטיאנו רונאלדו נאבקים. כש"יוצרי ליגת האומות" פיתחו את הפורמט הם אולי חלמו על דבר כזה. העובדה שיש גומלין לא פגעה באיכות המשחקים אלא להיפך.
לגבי נבחרת ספרד - לוקח בפרופורציות כמובן ואי אפשר לברוח מזה שיש שובע “כללי” אולי: קודם כל אני שמח שיש עשרה ימים בשנה שאני יכול ליהנות מלאמין ימאל. רציתי שראול אסנסיו ישחק וחבל שלא. היו דקות של ללקק את האצבעות, בגדול ציפיתי להתגבר על הולנד קצת יותר בקלות.
אני מאוד מסמפט את הכדורגל נבחרות. יש הרבה ארגנטינאים שאני נהנה לראות כמו גם את הספרדים, אבל העומסים הכבדים זועקים לי לעיניים. אין בעיה עם כדורגל נבחרות אבל חייב מידתיות ותיאום עם הקבוצות. לא נצליח להנות עם השחקנים שאנחנו אוהבים לראות ישחקו ויפצעו.
סתם משהו שמסקרן אותי, מישהו מכיר את היוצר תוכן הזה? הוא אמין? מאוד מעניין.
דרך אגב למי שמקבל טריגר מהתמונה אני יעשה ספוילר קטן רונאלדו לא אשם בקריסה של יובה:-)
עיתון ל’אקיפ הצרפתי מפרסם כל שנה את השכר של המשתכרים הגבוהים ביותר בליגה הצרפתית.
המספרים הם שכר ברוטו חודשי לא כולל בונוסים.
אני מקדיש את הפוסט הזה לבעלי PSG שלחמו נגד הסופרליג , כי סופרליג זה רק לעשירים.
- Ousmane Dembélé (PSG) € 1,500,000
- Marquinhos (PSG) € 1,120,000
- Lucas Hernandez (PSG) € 1,100,000
- Achraf Hakimi (PSG) € 1,100,000
- Warren Zaïre-Emery (PSG) € 950,000
- Vitinha (PSG) € 900,000
- KHVITCHA KVAratskhelia (PSG) € 900,000
- Gianluigi Donnarumma (PSG) € 849,500
- Nuno Mendes (PSG) € 800,000
- Presnel Kimpembe (PSG) € 640,000
- Bradley Barcola (PSG) € 550,000
- Désiré Goué (PSG) € 500,000
- Adrien Rabiot (OM) € 500,000
- Pierre-Emile Höjbjerg (OM) € 500,000
- Alexandre Lacazette (OL) € 500,000
- Mason Greenwood (OM) € 450,000
- Geoffrey Kondogbia (OM) € 450,000
- Ismaël Bennacer (OM) € 450,000
- Corentin Tolisso (OL) € 450,000
- Gonçalo Ramos (PSG) € 443,500
- Fabian Ruiz (PSG) € 434,300
- Nemanja Matic (OL) € 400,000
- Seko Fofana (Rennes) € 400,000
- Brice Samba (Rennes) € 400,000
- Joao Neves (PSG) € 400,000
- Leonardo BALERDI (OM) € 350,000
- Rayan Cherki (OL) € 330,000
- Valentin Rongier (OM) € 330,000
- Gaëtan Laborde (Nice) € 320,000
- Aleksandr Golovin (Monaco) € 320,000
- Denis Zakaria (Monaco) € 320,000
בשנה שעברה הוביל את הרשימה קיליאן מבאפה עם 6M שכר חודשי.
בהיסטוריה כל אלו שלחמו נגד הסופר ליג יזכרו בתור “אידיוטים שימושים” פיפא השתמשה בהם וזרקה אותם…
י
לפי פרסומים בדרום אמריקה ברזיל פיטרה את המאמן דוריבל ג’וניור.
דוריבל ג’וניור החליף את המאמן הקודם דיניו שפוטר לאחר ההפסד לארגנטינה בבית בסיבוב הקודם.
הסקלונטה אחראית כבר על 2 פיטורים של מאמנים ברזילאים בטורניר מוקדמות אחד.
אגב השם החם להחלפה הןא שוב קרלו אנצ’לוטי
מינוי הזיה מלכתחילה.
ברזיל בסחרור חופשי מאז העזיבה של צ’יצ’ה, שעשה עבודה מצוינת איתם. במקומם אני שם את השם שלו בראש הרשימה.
הפיטורים האלה הפכו בלילה לרשמיים
אנצ’לוטי דחה את ההצעה ועכשיו מדברים על ז’ורז’ה ז’סוס שיגיע
ז’סוס בחירה סופר מעניינת.
מאמן עם קריירה מוצלחת מתחת לרדאר, כולל בפלמנגו(העשירה). השאלה אם יש לו את הכריזמה להתמודד עם הלחץ והאגו.
העתקתי מאיזה דף שקפץ לי בפייסבוק. לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב - מירוסלב קלוזה.
חלוץ העבר הגרמני מירוסלב קלוזה: "הפסקתי לשחק כדורגל כי כבר לא זיהיתי את הכדורגל. היום שחקנים צעירים חושבים על דברים אחרים. בילדותי חשבתי רק להתאמן ולהיות מישהו בספורט הזה שתמיד אהבתי. בלאציו ובנבחרת, אחרי כל אימון, הכנסתי את עצמי לאמבטיה מלאה בקרח כדי להימנע מפציעות. אבל השחקנים הצעירים בקבוצה סירבו בתוקף.
כשראו אותי מרים את שקיות הכדורים כדי להניח אותם בצד בסוף האימון, השחקנים הצעירים אמרו לי ‘אבל מי אמר לך לעשות את זה?’.
באותו רגע אמרתי לעצמי: ‘אתה בן 20 ואתה לא יכול לעזור לעובד בן 60?’
אכפת להם יותר אם הנעליים שלהם תואמות לגרביים. בגלל זה אמרתי עצור. הכדורגל שהכרתי כבר לא קיים.
השחקנים הצעירים של היום חושבים קודם כל על מכוניות, חוזים עם נותני החסות שלהם, והנעליים החדשות שלהם. רק אחרי כל הדברים האלה מגיע הכדורגל. עבורם, התדמית שלהם היא הדבר החשוב ביותר. ואילו מבחינתי, כל מה שחשוב זה הכדורגל בצורה הטהורה ביותר שלו".
קלוזה מלך השערים של גרמניה בכל הזמנים היה חלוץ אדיר, בגרמניה שיחק בקייזרסטאלורן, ורדר ברמן, ובאיירן מינכן שם כבש בצרורות מאוחר יותר עבר ללאציו וגם שם כבש בצרורות, בדרך כלל אחרי שכבש היה עושה סלטה.
במשחק אחד בורדר ברמן, קלוזה נכנס לרחבת היריב השוער התקרב אליו וקלוזה נפל, השופט נתן צהוב לשוער ופסק פנדל, קלוזה ניגש לשופט ואמר לו לא מגיע לי פנדל השוער בכלל לא הכשיל אותי, פשוט נפלתי, השופט ביטל את הפנדל והצהוב וקלוזה זכה לתשואות.
בפעם אחרת, לאציו שיחקה נגד נאפולי, קלוזה התרומם לכדור קרן והכדור נכנס לרשת, 1-0 ללאציו, כל שחקני לאציו חגגו חוץ מקלוזה שהלך לשופט ואמר לו סליחה הבקעתי עם היד, תבטל לי את השער, שחקני נאפולי ניגשו לקלוזה ושיבחו אותו על זה
זה היה מירוסלב קלוזה…
אני מצטער, אבל זה נשמע פשוט כמו אוסף של קשקושים רומנטיים ודביקים, שלא באמת משקפים את המציאות.
זה פשוט הסיפור הקלאסי והקבוע של הדור המבוגר שטוען ש"הדור של היום הוא לא כמו הדור שלנו", “פעם הדברים היו נראים אחרת”, או “הדור של היום חצוף יותר/עצלן יותר/פחות ערכי/פחות ממושמע ממה שאנחנו היינו”, שכל דור אומר על הדור שלפניו, מאז שחר ההיסטוריה (שאם כולם היו צודקים בטענות שלהם, אגב, אז היום העולם היה אמור להיות במצב קטטוני של אי-עשייה מוחלטת).
כן יש הבדלים מסויימים בין דורות ברמת סולם הערכים ותחומי העניין, מכל מיני נסיבות חיצוניות. אבל הטבע האנושי הוא בגדול די קבוע ולא משתנה, ותמיד יהיו אנשים ערכיים יותר ופחות, אנשים מקצוענים שמוכנים להקריב הרבה לצורך ההצלחה המקצועית שלהם, לעומת כאלה שיותר מעניין אותם כל הת"ש שמסביב.
לקחת מקרים אנקדוטליים מהעבר, כדי לצבוע בצבעים רומנטיים את כל התקופה - זה פשוט א"ב של טעויות בהסקת נתונים (כמו כל הדמות של מירוסלב קלוזה עצמו, אגב. כמה פעמים ראיתם ב-30 השנים האחרונות שחקן שמודה שהוא נגע ביד?). גם פעם היו המוני שחקנים מלוכלכים, המוני שחקנים ששמים פס מוחלט (אם במודע ואם סתם מחוסר תשומת לב) על עובדי הניקיון במועדון, שחקנים שמעדיפים את החיים הטובים, ולצידם מקצוענים גדולים שלוקחים את היכולות שלהם אל הקצה. דווקא היום עם כל המעטפת המקצועית שהשחקנים ברמות הגבוהות מקבלים, אפשר לראות תופעה הפוכה של מקצוענות ברמות שמעולם לא ראינו (כריסטיאנו, לברון ועוד).
זה כמו במלחמת חרבות ברזל, כשפתאום כל המבוגרים “גילו” להפתעתם של"דור הטיקטוק" הניהילסט והמרוכז בעצמו דווקא יש ערכים, והוא מוכן להילחם ולסכן את נפשו בהמוניו כדי להגן על המולדת. האנושות היא מורכבת ומגוונת, ויש מקום לחארות ולאנשים איכותיים בכל דור.
נסחפת, אף אחד לא הגדיר דור לפי שחקן אחד. זה יהיה הזוי.
אני כן חושב שהמסחור היום עומד בראש השחקנים. היכולת להרוויח כסף מלהיות מפורסם ולאו דווקא טוב בכדורגל, גדולה משמעותית מהעבר. אז סביב כל לאמין מסתובבים הרבה אנשי תקשורת ושיווק, ויש הרבה פעילות המגבירה את הריווח הכלכלי מהשחקן מעבר לכדורגל. זה עובדתית לא היה פעם, וזה עובדתית משאיר לשחקן הרבה זמן פעילות שהוא לא בתחום הכדורגל, זה יכול להצליח וזה יכול להכשל.
גם היום יש צדיקים בסדום.
יש סרטון איך כל שחקני סיטי זורקים מגבות משומשות על עובד ניקיון, ורק האלנד מקפל אותה ונותן לו ליד.
קלוזה מגיע לו הערצה על הדברים שעשה, אבל הוא לא איפיין את הדור שלו.
נראה לי שרמת המקצוענות היום גבוהה משמעותית מפעם. גם כל ילדי האינסטגרם, אם הם רוצים להישאר ברמה הגבוהה ביותר, חייבים לשמור על סטנדרטים שפעם בכלל לא היו קיימים. קשה לי להאמין שיש בליגות הבכירות שחקנים שאינם מקצוענים ברמה הגבוהה ביותר, למעט יוצאי דופן.
אפשר להיזכר בשחקנים כמו ג’ורג’ בסט, אלכוהוליסטים וכדורגלנים פעילים בו זמנית, שפעם זכו בכדור הזהב והיום היו עפים הביתה אחרי אימון אחד ולא חוזרים. את מרכוס ראשפורד העיפו כי אהב את החברים שלו יותר מדי, לג’ורג’ בסט בנו פסל.
אגב, פיטר קראוץ’, בערך בן דורו של קלוזה, סיפר שכשהיה צעיר הוא נהג במכונית החדשה והנוצצת שלו. כשעצר באחד הרמזורים הסתכל הצידה וראה את רוי קין. רוי קין הסתכל על האוטו הנוצץ והחזיר לו מבט שאומר “אתה אפס וחבל שנוצרת”. קראוץ’ מכר את האוטו למחרת.
ילדים קקה תמיד יש. מקצוענים כמו היום לא היו.
בליגה הפורטוגלית בנפיקה איבדה היום שתי נקודות עם תיקו 2 בבית נגד מקום 13 משער שספגה דקה 95.
עכשיו היא בשוויון 69 נק’ בצמרת מול היריבה העירונית הגדולה ספורטינג כשיש 4 מחזורים לסיום
במחזור לפני סיום העונה - מפגש ישיר ביניהן כשבנפיקה מארחת.
אז הבן של רוד ואן ניסטלרוי, ליאם ואן ניסטלרוי בן 17 חתם על החוזה המקצועני הראשון שלו באינדהובן הבוגרת, אותה קבוצה כמו שהתחיל אביו.
בקבוצה עד גיל 17 של אינדהובן הוא עם 5 שערים ב-15 משחקים עד כה העונה מעמדת החלוץ.
יאללה חמודי בוא ליונייטד ונהרוס לך את הקריירה
סן לורנסו משחקת עכשיו אצל דפורטיבו רייסטרה במשחק שנמצא רק 342.5 מטר מהאיצטדיון שלה.
זה אחד מהמרחקים הקצרים ביותר בין איצטדיונים וזה בכלל נראה מגרש אימונים ליד האיצטדיןן הענק של סן לורנסו.
אגב זה אפילו לא הדרבי של סן לורנסו שכן הקלאסיקו שלה בכלל נגד הוראקן

קרדיט לאולטראס ארגנטינה:
סטפנו די קרלו, המזכיר הכללי של ריבר פלייט, דיבר והפתיע עם ההשוואות:
“הדבר הגדול שעדיין חסר לריבר הוא הממד של מותג גלובלי.
הייתי לאחרונה בריאל מדריד עם המנהלים שלהם, ואני אומר שריבר כבר חלק מקבוצת המועדונים הגדולים בעולם – היא רק צריכה להתבסס שם.”
“ריאל מדריד מוכרת 3 מיליון פריטי אדידס בשנה, ריבר מיליון.
לריאל יש אזור פרימיום לעסקים עם 10,000 איש, לריבר 8,000.
לריאל יש 320 אלף חברי מועדון, לריבר 350 אלף.
ריאל משכירה את האצטדיון להופעות עולמיות כמו טיילור סוויפט – גם ריבר עושה את זה, רק במחיר תחרותי יותר.”
“כשרואים את המספרים – ריבר מכניסה 100 מיליון דולר בשנה מכרטיסים ודמי חבר, מנצ’סטר סיטי רק 90.
אנחנו, הארגנטינאים, לא מודעים לזה שריבר כבר בצמרת העולמית.
השלב הבא הוא לכבוש את העולם באופן מוחלט. זה יביא עוד הכרה, עוד משאבים – ועוד תארים.”