זאת הודעה מספר 666 בדיון הזה. רק אומר.
לפני הכול, חשוב להבהיר שברור לגמרי שאנצ’לוטי מאמן בינוני להחריד בהיבטים טקטיים, ואני חושב שאפילו הוא יודה בזה. אין לו שום שיטה ושום טביעת אצבע ניכרת על סגנון המשחק, או על העמידה של השחקנים שלו.
מה שכן, כידוע, הוא טוב מאוד בניהול חדר הלבשה וביצירת שקט תעשייתי עבור השחקנים שלו, וכשאתה מנהל קבוצות על במשך 3 עשורים - זה מספיק לתואר גדול אחד בכל 3 שנים, בממוצע (11 תארים גדולים ב-30 שנות קריירת אימון, וזה כשאני סופר לו גם אליפויות צרפת וגרמניה עם פסז’ ובאיירן בהתאמה) - פחות או יותר הממוצע שקבוצות גדולות מגיעות אליו גם בלעדיו, מה שמעיד על ה"איכות" שלו.
בנוגע לחלק השני והמעניין יותר של השאלה - קשה מאוד בעיניי לטעון לדמיון אמיתי בין פלורנטינו של הקדנציה הראשונה לבין זה של הקדנציה השנייה. בקדנציה הראשונה השיטה הייתה ‘זידאנס ופאבונס’ - אשכרה באופן מוצהר סמכו בהגנה על כל מיני נפלים כמו פאבון, אלברו מחייה וראול בראבו, זרקו לעזאזל את הקשר האחורי היחידי בסגל, בזמן שפיצצו את ההתקפה באופן לא פרופורציונאלי בכל הכשרונות הכי גדולים של העולם באותה התקופה.
כיום - רכשו בכסף לא מבוטל את מיליטאו ואת מנדי להגנה, בתוספת של חוזים עצומים לרודיגר ולאלאבה, הביאו לא רק קשר אחורי אחד - אלא שניים (בפוטנציה), שוב בהרבה מאוד כסף, ורק בנוסף לכל זה - שיפרו וריפדו את הקישור ההתקפי ואת ההתקפה.
כן, יש חוסר איזון מסויים בסגל של ריאל מדריד כיום. המגנים לא ברמה מספקת, אין מספיק בלמים ברמה מספיקה, חסר (כנראה) קשר עושה משחק, ויש שלושה שחקני קו שמאל טבעיים על שלוש העמדות בהתקפה. אבל בעיניי זה נובע הרבה יותר מחוסר מזל של שחקנים שנרכשו ושלא עונים על הציפיות, מצב השוק (מחסור במגנים איכותיים ובשחקני קו ימין טובים מספיק), בשילוב עם פציעות חמורות של שחקני מפתח, מאשר מבנייה לא נכונה / לא מאוזנת באופן מובהק של הסגל. האם נעשו טעויות? האם היה אפשר לעשות טוב יותר ולזהות ולהגיב מוקדם יותר לפערים, גם תחת הנסיבות החיצוניות? בהחלט. אבל זה לא בר-השוואה בכלל להטייה המופרכת לטובת ההתקפה, שהייתה בקדנציה הראשונה.
אני הייתי מוסיף לדברים של @EJB, רק שני דברים:
- גם אם פרס ‘‘טעה’’ כשהחתים את אמבפה כשכבר יש לו סגל שמלא בשחקנים שמסוגלים להשפיע באותם איזורים באותה צורה (ולא הלך על איזה חלוץ מרכזי קלאסי), וגם אם הוא ‘‘טעה’’ בכך שלא הביא מחליף משמעותי לקרוס, בהסתכלות הארוכות טווח המדיניות רכש שלו מצוינת והסגל עצמו די מלא בכל מיני סוגים של שחקנים.
סטיית תקן לפה או לשם זה לא ביג דיל. רק בקיץ שעבר כשהוא איבד את בנזמה הביקורת הייתה עצומה, וריאל זכתה בכל זאת בליגה ובאלופות.
רוצה לומר, יש לפרס דרך עקבית וברורה, וגם הגיונית ומוצלחת. לא צריך את הסגל המושלם, ולא צריך אותו כאן ועכשיו. צריך סגל איכותי שעובדים עליו לאורך זמן בהתאם למצב השוק.
- באותו הקשר, אנצ’לוטי הוא לא כישלון ולא ה’‘אשם’'.
הוא פשוט מיצה את הדרך שלו בריאל, שצריכה עכשיו מישהו שיבוא ויתווה שיטת משחק ברורה שתוכל לתת לשחקנים של ריאל לבוא לידי ביטוי בצורה יותר טובה ולתת את האקסטרה מול קבוצות הרבה יותר מאומנות.
אם בקיץ ריאל לא תביא את צ’אבי אלונסו או מישהו בסגנון, אז האשמה תהיה ישירות על פלורנטינו.
בעיני לפחות זה קודם כל קרלו, יש גם חוסר איזון מסוים בסגל אבל גם בסגל הזה הקבוצה גם מבחינת נקודות ובטח שמבחינת יכולת שווה הרבה יותר ממה שהיא מציגה בפועל.
אני חושב שכל ניסיון של התקשורת או גורמים אחרים להציג את ריאל הנוכחית כסוג של גלאקטיקוס והשוואה לקדנציה הראשונה של פרז היא לא רצינית, פלורנטינו כבר שנים שחוסך ופועל בשיקול דעת וגם בקיץ הנוכחי כשהביא את אמבפה שילם אמנם הרבה כסף אבל ביחס לכל מיני העברות אחרות של כל מיני מודריקים או אנתונים מדובר על העברה שפויה והגיונית מאד, מה גם שכרגע אותו אמבפה הוא היחיד שמתפקד אצלנו.
אני חושב גם שיש מחסור בעמדות הבלמים ובמגנים אבל גם מזה קרלו לא חף- פליק המציא את קסאדו או ברנאל וגרם לקישור של בארסה פתאום להיראות כמלא או אפילו עמוס, לאיטלקי לקח חצי שנה ואינספור פציעות וחוסר ברירה לגלות שיש את אסנסיו ואי אפשר לדעת את מי אנחנו עוד מפספסים כשיש אחלה מגנים ימניים בקסטיליה ולוקאס תמיד מועדף על כולם בעמדה הזו.
בעונה שעברה ריאל נהנתה מהתרומה של חוסלו כחלוץ מחליף אבל גם השנה יש לה חלוץ שיכל להיות כזה- קוראים לו אנדריק והוא פשוט לא חלק מהרוטציה וגם זה על אנצ’לוטי.
באופן אישי אני גם לא חושב שיש איזשהו דמיון לתקופה ההיא, ריאל עם סגל יחסית צעיר ורוב שחקני המפתח בגיל נכון ויכולים להמשיך בכיף ל4-5 שנים הבאות, לא רואה כל כך מהר התחלת הגמוניה ברסאית שוב אלא יותר תחרות בין הקבוצות ופינג פונג בתארים כמו שפחות או יותר קורה כרגע.
אלונסו כמאמן, 2-3 רכישות נקודתיות ויהיה בסדר.
בעיני זה חזרה לדיון על ואלורדה מספיק טוב לברצלונה כן או לא.
אנצלוטי זה ואלורדה של ריאל רק יותר “סקסי”.
מאמן יותר טוב מאנצלוטי היה יכול לעשות הרבה יותר מקרלו אבל מצד שני הפנבוזים של אוהדי ריאל לפלורטינו “גורם” להם לשכוח את החיסרונות שלו. לא אנצלוטי אשם במצב שקרבחאל נפצע ואין להם שום מחליף. וזה רק דוגמה. אפשר גם להוסיף שמנהל משחק אדיר כמו קרוס עוזב אז מי אמור להחליף אותו?
אם פלורנטינו היה מתעסק רק בניהול של ריאל מדריד (שזה התחום שהוא באמת חזק בו) ומאפשר לאיזה מנהל מקצועי אמיתי לעבוד שם קרלו עם כל החיסרונות שלו היה מצליח יותר שם וריאל מדריד היתה פי כמה וכמה יותר מסוכנת וחזקה.
פתחתי כאן בעבר בפורום דיון על מאמנים, מיועד יותר לכלל הגולשים בפורום ולא רק בפורום בארסה. אבל בגלל שנפתח הדיון כבר כאן, אני מעביר את התגובה מעכשיו לכאן.
זה מה שכתבתי אז:
שוב דיבורים על אנצ’לוטי, ושוב אותם דיונים מתלווים.
זה שאנצ’לוטי מאמן מוגבל זה ידוע. אבל חוץ מביקורת על בניית הסגל, אני לא רואה ביקורת על הפילוסופיה ועל דברים שיקרו גם אחרי שאנצ’לוטי יעזוב.
האובססיה של פלורנטינו לכוכבים, לגלאקטיקוס, חוזרת במלוא הדרה, ומאמן מוגבל כמו אנצ’לוטי לא יודע כל כך איך לנהל את ההרכב שלו. לי זה נראה שהונחתה עליו מראש הדרישה לתת לכוכבים כמה שיותר דקות משחק.
לטעמי הסגל נבנה כדי לשרת קודם כל את הצורך השיווקי, אחר כך המקצועי.
אז ילך אנצ’לוטי, כמה צ’אבי אלונסו יקבל חופש פעולה עם סגל כזה שבו המאמן לא דורש ולא מקבל?
על זה אנצ’לוטי בנה את הקריירה שלו.
אתה לא מביא את צ’אבי אלונסו כדי להגיד לו איך לשחק.
אני אוהד 2 קבוצות, ליברפול וריאל.
לליברפול יש סגל בינוני יחסית לריאל, בליברפול המגן הימני לא יודע להגן, המגן השמאלי נראה צל של עצמו ועושה חורים על ימין ושמאל, הבלם ליד הבלם המוביל נפצע ומתחלף כל יומיים, אין קשר אחורי מאז עזיבת פאביניו, הקשרים 50/50 הם פרווה, החלוץ המוביל משחק כן ו 10 משחקים לא בגלל פציעה והמחליף שלו מחמיץ הזדמנויות של 100% מול שער חשוף משתי מטר, צד שמאל בהתקפה הוא אולי 20% יכולת יחסית לצד ימין.
ליברפול מובילה את הליגה האנגלית בהפרש של 13 נקודות וסיימה במקום הראשון בצ’מפיונס, הקבוצה היא אחת הטובות בעולם בלעשות לחץ גבוה ובלהשתחרר מלחץ גבוה ומשחקת כדורגל מצויין ומאורגן.
לריאל יש סגל הרבה יותר טוב ורחב מליברפול, מקרטעת בליגה, מקרטעת בצ’מפיונס, לא יודעת להשתחרר מלחץ, לא יודעת ללחוץ ובנויה רק על הברקות אישיות של שחקנים.
תנחשו למה יש הבדל תהומי כזה בין שתי הקבוצות ?
רק תחשבו, ג’וד במקום סובוצלאי ואמבפה במקום נונייז בליברפול, מה סלוט היה עושה מזה ?
אז שקרלו לקח אליפיות איתכם וצמפיונס זה לא נחשב? אם קרלו זה כל הבעיה עכשיו , אז איך הוא הצליח לזכות עם ריאל בכל כך הרבה תארים?
שלוש צמפיונס ושתי אליפויות אם אני זוכר נכון.
יש לי הרושם שאם סלוט היה מאמן בריאל הוא לא היה מקבל את הכח והאוקי מהנשיא לנהל את הסגל כמו שהוא רואה לנכון.
יש לי תחושה שסלוט היה נותן לג’וד ואמבפה יותר מנוחה אם הם היו בליברפול, אבל לא בריאל מדריד.
איך אוהדי ברצלונה יכולים לבוא בטענות לבורתומאו?
4 אליפויות, 4 גביעי ספרד ואפילו צ’מפיונס אחד.
בטח שאפשר לבוא בטענות אם מסתכלים על כל התמונה ולא רק על הנתונים היבשים, מה ששל קרלו בהחלט שלו וההישגים שלו יפים, לאבד 2 אליפויות לברצלונה הנוכחית זה כישלון, מה לעשות.
מסכים כמעט עם הכל (מלבד ברצלונה הנוכחית)
אני לא חסיד של קרלו, אבל לא חושב שהוא האשם היחיד בריאל מדריד שהיא מפסידה תארים אבל חסר כל קרדיט שהיא זוכה בתארים (מכון יותר לטיטי מאשר אליך)
קרלו זה מסוג המאמנים שיודעים לאחד חדר הלבשה עם כוכבים ואגו, יכול להצליח אם נותנים לו סגל מוכן והרבה כסף אבל לא ליותר מידי זמן.
מאמן טוב? כן מאמן בלבל של קלופ ופפ לא.
גם השנה הוא לא האשם היחיד. ואם היה בניה של הסגל יותר טובה, אולי המצב היה שונה.
גם יש הרבה פציעות אצלכם. מעניין אם הצוות הרפואי שלכם בשליטה שלו או לא. למשל בקדנציה של צאבי זה היה צוות רפואי שהוא דרש להביא מבחוץ
רק תראה מי בועט שם פנדלים ותבין שזה לא נורמלי.
פעם אמבפה פעם ויני…
ברור שזה לא החלטה מקצועית ששתי שחקנים שזמינים במשחק יבעטו כל פעם מישהו אחר.
ברור, אם היו מביאים את האלאנד, את רודרי, את סלאח, את דייויס וואן דייק אז המצב היה שונה.
אבל השאלה אם מאמן צריך את הסגל שיש כרגע לריאל ועוד את השמות שציינתי כדי להצליח ?
קרלו קיבל את הסגל הכי טוב בעולם והוא מצליח הרבה פחות מקבוצות עם סגלים פחות טובים כמו ליברפול.
אתה מגזים פה. תגיד לי קרבחאל בן כמה הוא ולמה אין לו מחליף ראוי? מי רדף אחרי ראפיניה לגול ההוא?
או שבשביל להביא מחליף לקרבחאל צריך להביא את האלנד ורודרי…
בכלל קרוס עזב? אתה לא שם לב לבור שיש לכם במקומו?
מה עם מוריניו?
זידאן והמנוחה שרונאלדו קיבל בליגה?
מוריניו יוצא דופן וכולנו יודעים איך זה נגמר
זידאן בעצמו גלאקטיקו. אצל פלורנטינו זה או בובה בלי מעמד כמו אנצ’לוטי, פלגריני, לופטגי או סולארי או כוכבים כמו זידאן ומוריניו.
סבבה, אז הוא יודע להלך בין הקווים של מאמן מסוג זה או אחר. העונה אולי זה לא עבד, אבל לאורך זמן השורה התחתונה של ריאל מטורפת.