מצטיין חודש אוגוסט: הבלון ד'אור של הפורום

חודש אוגוסט של ריאל מדריד הסתיים בטעם הכי מתוק שיש עם העפלה לפסגת הטבלה - מקומנו הטבעי, וארבעה ניצחונות בכל המסגרות - מאזן מושלם. כבר היו עונות שריאל מדריד חוותה בהן נפילה אחרי האולימפוס גם אם כמובן שמוקדם מדי לקבוע (פרטים אצל ז’וזה מוריניו למשל). ריאל זכתה בתואר הראשון של העונה עם 0:2 על איינטרכט פרנקפורט בסופר קאפ האירופי בלי יותר מדי מאמץ ויש לה 9 מ-9 בליגה. כשסימנה V על שלושה משחקי חוץ.

מתבצע עיבוד: image.png…

אז מה היה לנו? 1:2 דרמטי על אלמריה בזכות הבעיטה החופשית של דויד אלאבה שרק עלה מהספסל, ניצחון גדול 1:4 על סלטה ויגו בבלאידוס וגם “נקמה” באספניול על ההפסד בעונה שעברה, ניצחון 1:3. כל הניצחונות הושגו עם כדורגל נהדר לפרקים קצרים הייתי אומר ובעיקר הרבה-הרבה אופי ועליונות פיזית ברורה על היריבות. ריאל מדריד עדיין לא סוחפת או דורסת וייתכן מאוד שלא תהיה כזו לעולם, וקרלו אנצ’לוטי לא ממש משתמש במרקו אסנסיו שבדרך החוצה ובאדן הזאר, כאשר פדה ואלוורדה מקבע את מעמדו כקשר כנף.

כמובן שאסור לשכוח שמריאנו דיאס עדיין איתנו, עם תסרוקת חדשה, חיזוק התקפי לא באופק, רחוק מזה, וקאסמירו נמכר במפתיע למנצ’סטר יונייטד כך שאורליאן טשואמני תופס פיקוד ופתח בהרכב כבר שלושה משחקים ברציפות בעוד אדוארדו קמאבינגה עושה ניסים מהספסל. בהגנה רק אתמול קיבלנו את החולייה האחורית המועדפת על האוהדים עם דויד אלאבה כמגן שמאלי ואנטוניו רודיגר במרכז ההגנה

משחקי אוגוסט

ריאל מדריד - איינטרכט פרנקפורט 0:2| דויד אלאבה וקארים בנזמה. ה-MVP: קאסמירו
אלמריה - ריאל מדריד 2:1| לוקאס ואסקס, דויד אלאבה. ה-MVP: דויד אלאבה
סלטה ויגו - ריאל מדריד 4:1| קארים בנזמה, לוקה מודריץ, ויניסיוס ג’וניור, פדה ואלוורדה. ה-MVP: לוקה מודריץ’
אספניול - ריאל מדריד 3:1| ויניסיוס ג’וניור, קארים בנזמהX2| ה-MVP: ויניסיוס ג’וניור

אז מי המצטיין שלכם החודש?

קארים בנזמה שאנו מקווים שחזר לעצמו בדיוק בזמן וכבש ארבעה שערים עד עתה על אף שמדובר בחודש לא טוב שלו? הוא כבר קטף את פרס השחקן המצטיין בליגת האלופות.

אולי ויניסיוס שליהטט בכל רגע והציג משחקים נפלאים כמו בבלאידוס והמשיך להיות שחקן מכריע וכבש שער כמו רונאלדו הברזילאי? היריבות סוגרות אותו עם שלושה וארבעה שחקנים לעתים ועדיין מתקשות למצוא פיתרון.

אופציה ראויה לא פחות היא טשואמני שנזרק למים העמוקים ומשתפר ממשחק למשחק. כבר ראינו ממנו ניצוצות גם בחלק הקדמי חייבים להגיד.

וישנו גם מודריץ’ (אולי הבחירה היא יותר 'פרס על מפעל חיים) שבלט בעיקר נגד סלטה וגם היה טוב נגד אלמריה כשעלה מהספסל.

לא נשכח את אלאבה שכבש את השער הרשמי הראשון שלנו העונה הזו, הבקיע את שער הניצחון נגד אלמריה וגם נגד סלטה היה נקי מטעויות.

בחודש הבא ריאל מדריד חוזרת סוף סוף לסנטיאגו ברנבאו למשחק בית ראשון העונה נגד לא אחרת מאשר המנחוסית בטיס אותה לא ניצחנו מאז 2016-17 בבית ובעצם אפילו לא הבקענו נגדה - אוי ואבוי, ליגת האלופות יוצאת לדרך גם היא במשחק חוץ מרתק נגד סלטיק וליאל עבדה שכתשו את היריבה האחרונה ביום שבת, והחודש יסתיים לו עם הדרבי.

החודש הבא:

ליגה: ריאל מדריד – בטיס| 3.9, יום שבת

ליגת האלופות: סלטיק – ריאל מדריד| 6.9, יום שלישי

ליגה: ריאל מדריד – מאיורקה| 11.9, יום ראשון

ליגת האלופות: ריאל מדריד – לייפציג| 14.9, יום רביעי

ליגה: אתלטיקו מדריד – ריאל מדריד| 18.9, יום ראשון

• מי השחקן המצטיין של ריאל מדריד בחודש אוגוסט?
  • קארים בנזמה
  • ויניסיוס ג’וניור
  • דויד אלאבה
  • לוקה מודריץ’
  • אורליאן טשואמני

0 מצביעים

איפה קמא ?

באמת מחבינתך קמאבינגה, ששיחק פחות ממחצית הדקות העונה, שלא היה מצטיין המשחק באף משחק בו שיחק, שלא כבש ולא בישל, היה יותר טוב מבנזמה שכבש 3 שערים, מויניסיוס שכבש 2 ובישל 2, ומאלאבה שכבש 2 שערים חשובים מאוד כבלם ומראה שהוא שחקן ההגנה החשוב ביותר שלנו?
שלא תטעה, אני מאוד אוהב את השחקן והוא מבחינתי באנקר בהרכב. אבל להיות טוב מקרוס ולהיות הקשר המועדף עליי בריאל לא הופך אותך למצטיין. גם לטשואמני אין מקום בסקר בעיניי עם כל הקושי בלהכנס לנעליים של קאסמירו ובגלל זה גם לא הצביעו בעדו
גם קורטואה לא בסקר על אף שנתן כמה הצלות מרשימות.

כן.

במחצית הדקות האלה שקמאבינגה היה על המגרש נראינו כמו קבוצת עילית, במחצית הדקות שהוא לא היה נראינו כמו חטאפה משודרגת.

בוא נראה. מול פרנקפורט שיחקנו סולידי, בהילוך ראשון, ניצחנו בקלות. הוא עלה לכמה דקות.
מול אלמריה הוא שיחק מחצית ראשונה והוחלף כשפיגרנו 1-0.
משחק אחלה מול סלטה אבל מי שבאמת תפרו את המשחק היו מודריץ’ וויני.
אתמול נראינו לא משהו איתו ובלעדיו.

אני מת עליו וכל שניה שהוא לא משחק חבל לנו, אבל לא צריך להיסחף.

המצטיין שלי הוא אלאבה. סולידי בהגנה, מנהל את המשחק שלנו מאחורה. שער מול פרנקפורט, שער ניצחון נגד אלמריה, בישול מול סלטה. נתן לנו מעל ומעבר ממה שאפשר לצפות משחקן הגנה.

אם לא הוא אז ויני. הוא כל משחק ההתקפה שלנו, בטח בתקופה שבנזמה פחות טוב. רק רצינו שהוא ישאר כמו שהיה ולא יפול ביכולת, בינתיים זה נראה הפוך לגמרי.

מול אלמריה מחצית ראשונה נראינו הרבה יותר טוב מהשנייה, שלטנו והגענו להרבה מצבים שלא נוצלו, הוחלף בגלל הצהוב.
נגד סלטה היה מצויין ואתמול משנכנס המשחק שלנו השתנה והפכנו להרבה יותר מהירים דינמיים ומסוכנים.

עדיין. אי אפשר לומר שהתרומה שלו למשחק הייתה קריטית. להיפך, רק כשהוא לא היה במשחק המשחק השתנה. אלאבה לעומתו שיחק רק דקות מעטות אבל ניצח את המשחק.

כמו כמעט כולם.

עשה שתי פריצות מסחררות ובאמת יפות אבל לא הייתי אומר שהוא שינה את המשחק. המשחק עדיין היה מבורדק ובסוף מי שניצח אותו היה בנזמה.

יצא שיחקנו פחות טוב, המשחק השתנה לרעה, רק שמה שהחלוצים החמיצו מחצית ראשונה שחקני ההגנה הבקיעו בשנייה.

הקצב שלנו עלה פי 2, ההגנה השתפרה, הלחץ היה יותר אפקטיבי והכדור חזר לרגליים שלנו הרבה יותר מהר.
הוא שינה את המשחק, הוא לא חייב להבקיע כדי שיביא שינוי.

בסוף בנזמה ניצח את המשחק כי השינוי שקמאבינגה הביא העמיד את בנזמה שוב ושוב במצבים מסוכנים.

בקיצור, הילד ענק, הוא והכבד השומני גורמים לנו להיראות קבוצה אחרת לגמרי, קבוצה שמשחקת כדורגל מודרני מהרמה הגבוהה, כשהם לא משחקים אנחנו משחקים כדורגל שבלוני ואיטי.
ובגלל שכשצ’ומה משחק עם השומני הם שגורמים למהפך במשחק שלנו מאיטי, שבלוני ומיושן למודרני, מהיר, פיזי ואתלטי לדעתי הקמא הוא השחקן הטוב בחודש הזה(בסוף יצא לי לא כל כך בקיצור :rofl:)

לפעמים הוא מנסה להיות ‘שונה’ בכוח ויש לו זווית מעניינת על הכדורגל, בכל מקרה אני מודה ששקלתי לשים את קמאבינגה בין רשימת המצטיינים, הסקר יצא חרבנא כפי שראיתם, טעות של מהירות - אבל זה לא משנה הכי כיף לדון כאן. קאבינגה עם 174 דקות בינתיים, 13 מבין שחקני הסגל. לצורך העניין הייתי מתעדף לפניו את טשואמני כי זו עונת בכורה שלו והוא די נזרק למים העמוקים ואפילו הצליח לרשום את האסיסט הזה, אבל אני מת על היציאות של קמאבינגה קדימה והוא אדיר. שיילמד להירגע קצת עם הצהובים ומצד שני קרלו לא צריך מיד להוציא אותו, כך צוברים ניסיון.

הבחירה שלי היא ויניסיוס ג’וניור, אני חושב שהיריבות מנסות להוציא אותו מאיזון ואם פעם הוא היה זוכה לשמירה צמודה אז עכשיו מדובר כבר בשלושה שחקנים. הוא משלב גולים יפים מאוד וגם הרבה מצבים ודריבל ולא מפסיק לנסות אף פעם, הוא לא ממש צריך זמן להיכנס לעניינים בניגוד לרודריגו, הוא לא ייתן חמש-שש מסירות לאחור כדי לצבור ביטחון.

הייתי רוצה לראות את ריאל מדריד פותחת משחק בדיוק כמו אתמול ומשחקת קצת יותר טוב, הייתי רוצה להגיד שזה יקרה בוודאות בסנטיאגו ברנבאו אבל שם יתבנקרו נגדנו עוד יותר. אני רוצה כדורגל טוב ולא רק בדקה ה-60 כשהיריבות עייפות ואז הפיזיות האדירה שלנו באה לידי ביטוי. כל דקה של טוני על המגרש במקום הצרפתי - זה חבל, וגם את המערך אני פחות אוהב. האם יהיה חודש העונה שאדן הזאר יהיה בין האפשרויות?

השער הכי יפה מבחינתי זה השער של ויניסיוס אתמול - זה היה נגד הגנה עומדת, מהר, חד, ערמומי, הרבה שחקנים השתתפו במהלך, גולים שהזכירו לי את ריאל מדריד של פעם.

אגב, זה עדיין מאוד מוקדם, כולה ארבעה משחקים, אבל יש לנו נטייה לפתוח עונה חרבנא אחרי עונות ליגה גדולות: מאז עונת 2008-09 הניסיון להגן על תואר האליפות היה אסון – הפסד במחזור הפתיחה ב-2008-09 לדפורטיבו בריאזור ופער של 19 נקודות אחרי ברצלונה| ארבע נקודות בלבד בארבעת מחזורי הפתיחה ב-2012-13 אחרי אליפות המאה נקודות ופיגור 15 מבארסה בתום העונה| ושתי תוצאות תיקו במשחקים הראשונים בבית ב-17-18 ופער עצום מברצלונה כבר מההתחלה, בדרך למקום השלישי.

ושוב אני מבקש בכל לשון של בקשה, חשוב לי, מי שעדיין לא עשה לנו לייק בדף הפייסבוק זה הזמן - ואתם מוזמנים אפילו להעתיק את הפוסטים שלכם לשם :slight_smile: אוהב את כולם. פרסומת לספר שלי יש צורך? :slight_smile: