מחזור 16: מפסידים בלה סרמיקה של ויאריאל

@whykds, אני כותב את מה שאני כותב גם כי לא מדובר בשחקן רכש ‘אמיתי’ אלא כמעט כמו שחקן בית שלנו. גם אם קאסמירו בעצמו אמר את הדברים, הוא עלה כמו תותח והצטיין בסופר קאפ האירופי. לא שמעתי אותו אומר דבר אחרי הגמר. עזבו התנהגות פאתטית כמו של כריסטיאנו רונאלדו אלא אפילו ‘משדר’ משהו כזה. ואם הוא היה נשאר אצלנו עד שנה כדי שאורליאן טשואמני ישתפשף ויילמד וייכנס לתפקיד בהדרגה? ריאל הייתה יכולה לשים וטו על אף שמכבדים אותו. הוא היה מציג אווירת סוף קורס? בטח שלא.
@guti14, אני אישית לא השתמשתי במונח ‘אוברייטד’ כלפי טשואמני, אבל אתה בעצמך די מסכים איתי בין השורות שיש מעין עצלנות או חוסר התלהבות לביצוע פעולות בסיסיות של הגנה. אז אי אפשר להגיד שהוא כזה תותח. לגבי ההגנה אתה סלחן כלפיו ובוא זה לא שהוא יסיים את העונה עם שישה שערים ושישה בישולים. מה שעשה במונאקו זה אחלה - אני לא ראיתי יותר מדי משחקים ולכן לא שופט - ריאל מדריד זה הטופ של הכדורגל. תעשה את ההבדל בין זה שנגמר עידן ‘הנגרים’ כביכול (אגב ממליץ לראות כמה וידאו של מקאללה, הוא לא היה כובש שערים או מבשל אבל היה לו דריבל פנטסטי, זריז, מהיר, יודע למסור), לבין זה שצריך קודם כל מטשואמני עבודת הגנה טובה ואז את הבישולים כמו בדרבי. עוד פעם אנשים לא מבינים שתואם קאסמירו זה מבחינת יכולת ההגנה שלו.

תאמין לי חבר שראיתי כמה משחקים של מקאללה בחיים שלי… הפואנטה היא לאו דווקא נגרים, אלא שחקנים שיכולים גם להיות פיטבולים על הדשא, בנוסף לעבודה הדימנית שיש להם כקשרים. אם הייתי מתכוון לגרזנים גרזנים היית שומע פה שמות כמו גראבסן, סימאונה וכו’…

היכולת של טשואמני לצאת קדימה באיבחה אחת, עם כדור ארוך או כוח מתפרץ סטייל פוגבה בשילוב עם סטאנדינג טאקל מעולה, זה מה שעושה אותו בעיני מדהים.
מחויבות למשחק וירידה לגליצ’ים יגיעו גם אני מבטיח, בקיצור אני עומד על זה - הוא נקודת האור שלנו העונה (ביחד עם פדה).

ואז היית משלם עשרות מיליוני יורו על עונה של קאסמירו כשרמת המוטיבציה שלו פחותה? (זה לא אומר שכונה, אבל זה אומר 90 אחוז במקום 100 אחוז). אם נוח לך אז תחשוב על זה ככה: קאסי עשה קולות של לעזוב, המועדון אמר בוא ניקח את הכסף ונחליף אותו בשחקן זול יותר ולעשור קדימה

טשואמני לא גרזן כמו קאסמירו, אך זה לא בהכרח רע.
טשואמני צריך פשוט סגנון משחק והרכב מעט שונה.
הוא לא יצטרך את קרוס כבייביסיטר שלו כשהוא עם הכדור וזה יכול להפוך אותנו לקבוצה הרבה יותר מסוכנת והרבה פחות צפויה עם הכדור.
בנוסף, בגלל שלא נצטרך שחקן כמו טוני קרוס נוכל לקבל קישור הרבה יותר לוחץ וורסיטילי.
בקיצור נקבל קישור הרבה יותר מאוזן שילחץ טוב יותר ויתקוף טוב יותר.

הכל בתאוריה, אבל לא מספיק לשפוט שחקן מול שחקן אלא קבוצה מול קבוצה.
אם נתבונן בטשואמני מול קאסמירו אז נגיד שקאסמירו טוב יותר בהגנה וטשואמני בהתקפה. אך כשנסתכל על טשואמני ופדה מול קרוס וקאסמירו אני חושב שלפחות בציפיה שלנו, קישור של טשואמני ופדה יכול להיות טוב יותר מקישור של קאסמירו וקרוס.
בנוסף, אי אפשר להתעלם מעניין הגיל. גם קרוס וקאסמירו לא הגיעו לשיאם בגיל 23.

בקיצור. תנו לטשואמני זמן, אישית חושב שהוא בצדק שחקן שכל העולם מדבר עליו.

מה זה אומר? זה אומר למשל שאין לך בקבוצה חלוץ מחליף או לפחות כזה שהמאמן או ההנהלה רוצים אלא שחקן שבגלל שהוא מקבל 5 מיליון יורו לעונה ולא רוצים לחתוך אותו בגלל הכסף הוא נשאר לשחק בלית ברירה. זה נקרא מבחינה כספית כי מבחינה מקצועית אין פה שום שיקול או רצון, כנל אגב ההשארה בסגל של הזאר שאין בה שום שיקול מקצועי אבל כאן אפשר להבין את ההנהלה שאין לה ממש ברירה.

זה גם אומר שאין לך מגנים מחליפים (שלא לומר פותחים או ראויים) ושהחלפת קשר אחורי אחד באחר ועדיין נשארת בלי קשר אחורי מחליף גם כן משיקולים כספיים, לא מקצועיים.

בין קיצון אחד שזה בורתומאו בבארסה לבין הקיצון השני של לא לקנות כלום במשך שנים יש קצת אמצע.
למיטב הבנתי המצב הכלכלי של ריאל נכון להיום הוא די טוב ואיתן ואם היה רצון בקיץ של ממש להביא שחקן במחירים של מאות מיליוני יורו אז היה ניתן גם בכמה עשרות בודדות לפתור בעיות אקוטיות בסגל שהיה ברור שיגיעו.

מסכים לגבי היתרון הגדול שלנו כהנהלה אבל לא תשכנע אותי שכל ההתנהלות העונה נבעה מרצונות של אנצ’לוטי ולא של פלורנטינו.

לא הבנתי את הקשר של מריאנו והזאר לנושא.
אני די בטוח שכולנו נסכים שהיה צריך להוציא עוד כסף על חיזוק הסגל. אבל ההישארות של מריאנו והזאר לא קשורה לנושא. הסיבה שהם פה זה כי אין להם ביקוש ולשחרר אותם מהחוזה היה עולה ככל הנראה כמו להשאיר אותם.
לצורך העניין, אם היית רוכש כרטיס לוטו, היית מעדיף לזרוק אותו לפח או להשאיר אותו על אף הסיכוי הקלוש שתראה ממנו רווח?

הדיון פה הוא על המכירה של קאסמירו ועל השאלה האם השארה שלו בכוח לעונה אחת בדיוק הייתה שווה לנו 80 מיליון?
הכיס שלנו לא בלתי נגמר.
אפשר לשחק את המשחק של מה אפשר לעשות עם 80 מיליון, מאמין שרוב מה שנציע יהיה שווה יותר מקאסמירו לעונה כאשר טשואמני כאן.

נראה לי שלא הבנת אותי.
אין לי שום בעיה עם זה שמריאנו נשאר ומשחק דוקים על הספסל, יש לי בעיה עם זה שאין לקבוצה בפועל חלוץ מחליף ובוודאי שזה קשור- בעונה הבאה שלמריאנו יגמר החוזה יגיע חלוץ מחליף.
כתבתי שבמקרה של הזאר כשמדובר על 30 מיליון יורו בשנה אני מבין את ההנהלה, במקרה של מריאנו שמדובר על 5 מיליון יורו הייתי מצפה שזה פחות ינהל אותנו, בסוף הוא זה שנכנס כשהמצב בעייתי ולא עושה כלום.

גם בטח שאין לי בעיה עם זה שקאסמירו הלך במחיר הזה וגם כתבתי לא פעם שזו החלטה טובה מאד, כן יש לי בעיה עם זה שגם פה העמדה הזו לא מגובה בכלום ולצורך העניין היום ריאל מדריד עולה לקלאסיקו בלי קשר אחורי טבעי בהרכב או בסגל.

באופן כללי לריאל יש סגל דל מאד (מאד) השנה, להגיד שזה מקצועי ולא כלכלי זה קצת מנותק, זה מה שהתכוונתי להגיד.

למרות שמריאנו היה פה, הנחיתו את יוביץ’ ב60 מיליון.

ברור שיש פה חסכון, וחיסכון שאני לא מסכים איתו לגמרי, אך אין שום קשר למריאנו או הזאר לדעתי.

טשואמני קשר אחורי. לא מושלם אך בהחלט קשר טוב.
קאמבינגה קשר אחורי מחליף לא רע בכלל.

מקבל לגמרי. לא מסכים על הקשר למריאנו והזאר (כלומר על באי שחרורם ותשלום פיצויים, לא על הקשר שבקנייתם הראשונית).

המועדון משדר כלפי חוץ שהכל ורוד, אך כנראה שמאחורי הקלעים זה לא בדיוק כך. כנראה שהקורונה פגעה בנו יותר משרוצים להודות, ושיפוץ אצטדיון ב600 מיליון דולר שקול ל3 אמבפה. אני בהחלט יכול להבין את ההחלטות שהמועדון קיבל.

אגב, אני מאוד מסכים לגבי היעדר חלוץ מחליף. אך אני ממש לא מסכים לגבי הצורך בקשר אחורי מחליף. לטעמי הקישור שלנו בהחלט מכוסה כמו שצריך.
אני לא יודע את מי אנשים מצפים לראות על הספסל שלנו אבל כנראה שזה לא יהיה רודרי אלא יותר בכיוון של מאטיץ’ או בלאנקו. לא חושב שהייתי מעדיף שחקנים כמוהם על פני קאבמינגה כמחליפים לעמדה הזו.
יש לנו 6 קשרים: מודריץ’, קרוס, טשואמני, קאמבינגה, פדה וסבאיוס. 5 מהם הם קשרי על ואני גם די אוהב את סבאיוס. אל כל אלה אפשר להוסיף גם את אסנסיו כקשר התקפי ואלאבה כאחורי. אני באמת שלא חושב שעיבוי הסגל בקשר הוא כל כך נחוץ לנו, ואם יש מקום שבהחלט היה אפשר לחסוך אז זה שם.
חבל שלא הביאו חלוץ שני, ואישית גם הייתי שמח לשחקן אגף, אך זה המחיר שבהימור על צעירים אי אפשר להנות מהפירות של ויני, טשואמני, קאמבינגה ורודריגו מבלי לשלם את עלות הטיפוח הזו.

יש למועדון צעירים ששווים לפחות הזדמנות בעמדות שכולנו רואים שיש לנו בעיה בהם.
ממתינים דרך קשרים, קיצוניים וגם חלוץ.
משחקי גביע שממילא מוותרים עליהם בהרכב עם האזר אפשר לתת ל2-3 שחקנים צעירים שמראים סימנים לפוטנציאל לשחק.
גם כמחליפים לעשר דקות אחרונות במקום מריאנו.

לו רק זה היה קורה…

מעניין כמה דקות אדם זר שהיה קורא פה היה חושב שמריאנו מקבל? מאמין שהוא לא היה מנחש ש20.
לא ה20 דקות של מריאנו הם הסיבה לכך שהילדים לא רואים דקות. סלח לי.

אני לרגע לא טוען שאני מרוצה מההתנהלות שלנו ברכש או עם הצעירים. אני מפרגן לאנצ’לוטי בהשוואה לזידאן כי תחת אנצ’לוטי יותר צעירים הצליחו להתקדם (ויניסיוס, רודריגו, מיליטאו, פדה). אני ממש לא חושב שאנצ’לוטי איזה מאמן צעירים גדול.

אני פשוט טוען שאין שום קשר למריאנו.

יכול להיות שלא הבנת אותי.
אני לחלוטין איתך, רק אומר שאם כבר לא קונים והקבוצה נראית רע (והיא נראית רע מאוד), תן לכמה ילדים לשחק, אולי במקום להוציא כמה עשרות מיליונים על מגן, נגלה שיש לנו אחד כזה בחינם…
כנל לגבי חלוצים, קיצונים או קשרים