מחזור 16: מפסידים בלה סרמיקה של ויאריאל

רק תוספת קטנה בעניין נאצ’ו ומהירות, בשיאו הוא היה סופר מהיר, זוכר שכמעט כל שנה היה יוצא הראשון במבחני ספטרינטים של תחילת העונה של הסגל, וזה עוד בתקופות השיא של רונאלדו ודי מריה. הוא היה מהיר מאוד.

בקשר לקסמירו, הוא הגיע לקבוצה שהקישור האחורי שלה מורכב מפרד ומקטומיניי, גם אני יכול לשדרג קישור אחורי כזה, קסמירו עדיין שחקן מצויין אבל לא מה שהיה פעם, צ’ומה שידרוג עליו, ההבדל שמאחורי צ’ומה משחקים אלאבה והשני שאוהב להחליק וליפול בכל הזדמנות ולא ראמוס ווראן בשיאם, ראינו שגם קסמירו נראה הרבה פחות טוב בשנתיים האחרונות שלו אצלנו אחרי שהתחיל לשחק עם הגנה מקרטעת.

אנשים פה שכחו את סיבת ומטרת המכירה של קאסמירו וקנייתו של טשואמני.
המטרה לא הייתה לשדרג את קאסמירו, אלא למכור ב70 מיליון שחקן בירידה ולהביא במחיר דומה שחקן בעליה.
לטווח הקצר באמת לא הייתה שום סיבה באמת בהעברה כזו, אך פלורנטינו לא חושב אך ורק לטווח הקצר.

יכולנו להשאיר את קאסמירו עוד עונה. לקבל ממנו תרומה מעט גבוהה יותר מטשואמני העונה, ולאבד אותו בחינם בסוף העונה.
יכולנו גם להשאיר אותו יותר מכך ולראות אותו מזדקן על הספסל והופך לנטל עם משכורת גבוהה (הוא לא היה מוותר על שכר גבוה פי 2 ביונייטד מבלי לדרוש העלאה בריאל).

בקיצור מדובר בשיקול כלכלי, ושיקול נכון לטעמי. ריאל חייבת לדעת מתי לחתוך. מתי ערך של שחקן נמצא על סף דעיכה ולא לקבל עוד מקרי בייל, מרסלו ואיסקו.
פלורנטינו לא רצה שקאסמירו יצטרף לרשימה הזו, לא היה שווה להשקיע כל כך הרבה כדי לקבל ממנו עוד עונה אחת בה הוא טוב מטשואמני.

לכל זה אוסיף שקאסמירו היה במגמת ירידה מאוד ברורה בריאל. העליה שלו ביונייטד לדעתי קשורה גם קצת להגברת המוטיבציה שבקבוצה חדשה, ובליגה שמדגישה יותר את היתרונות שלו עם משחק רץ יותר בו הוא נדרש להחזיק בכדור פחות.
אני לא בטוח כלל שההתאוששות הזו הייתה קורית אצלינו.

אגב, הקריאות הללו קורות לאחר הפסד במדריגל. אני לא זוכר איך קאסמירו נראה שם משחק אחרי משחק, אבל בהתחשב בכך שלא ניצחנו שם מאז 2017, אני בספק אם הקישור שלנו היה במשחקי ענק בשנים הללו.

בקיצור, תנו לטשואמני זמן. אני חושב שלא הוגן לצפות ממנו לשהכיח בגיל 22 את הקשר האחורי הטוב בעשור האחרון שהיה בתיאום של שנים עם יתר הקבוצה.

ריאל מדריד היא לא מועדון למטרות רווח אלא למטרות של הצלחה ספורטיבית. “לדעת מתי לחתוך” זה נחמד אבל כשזה נעשה באופן ברור על חשבון איכות מקצועית, זה בעיה. במקרה של קאסמירו וטשואמני, לדעתי חלק מהשיקולים היו שהאחרון מספיק טוב בשביל יחסית מהר להשכיח את הראשון, ואם זה אכן היה המצב מדובר היה באמת במהלך מבריק.

ברור לדעתי שזה לא המצב ואני מרשה לעצמי להמר שללא המהלך הזה ריאל מדריד הייתה קבוצה טובה יותר לפחות בשנתיים הקרובות, אם לא יותר.

טשואמני נרכש בסכום מאוד גבוה עבור שחקן שעד חודש לפני שנרכש לא שמענו עליו בכלל. להשוואה, זה לא בלינגהאם שכל אירופה מדברת עליו כבר שנה. בהתחלה עוד נתתי לו הזדמנות כי אמרתי שאולי אני סתם חי בבועה שלי, אבל לאחר חצי שנה של כדורגל (שבה הוא שחקן הרכב מובהק) אני יכול להגיד בוודאות שלפחות כרגע, זה ממש ממש ממש לא זה. מדובר באוברייטד הכי גדול בסגל שלנו, אני באמת לא מבין מה ההתלהבות. היכולות ההגנתיות שלו לוקות בחסר מאוד ומבחינה התקפית כבר הייתי מעדיף לשפשף את קמאבינגה שמחזיק בפוטנציאל גבוה בהרבה.

הלוואי והוא יראה שיפור עצום עם הזמן ושעוד כמה שנים נצחק עלי. אני לא פוסל את האופציה הזו, אבל לפחות בעיניי - כרגע הוא נראה לי כמו קשר אחורי מחליף לגיטימי, לא יותר מזה.

אני לא חולק על הניתוח שלך, וגם לא בהכרח חושב שזאת הייתה טעות למכור את קאסמירו כשמכרנו (העקיצה שלי כלפי אלו ששכחו את החשיבות של תפקיד הקש"א, לא כוונה כלפינו). כמו שאתה אומר, בריאל הוא לא הראה את אותה יכולת כמו שהוא מראה ביונייטד השנה, וסביר להניח שאם היה נשאר אצלנו זה לא היה משתנה. זה בעיקר עניין של מוטבציה כמו שאמרת.
אבל, בהמשך ישיר לכך, חשוב לא להפוך את העובדות:
א. המוטיבציה המחודשת של קאסמירו נובעת מהעובדה הפשוטה ש…הוא זה שביקש את המעבר. זאת לא יוזמה של פלורנטינו, ואם זה היה תלוי בדון, קאסמירו עוד היה משחק אצלנו.
ב. בהקשר הזה, לדעתי היה אפשר (וצריך) להוציא יותר מיונייטד הנואשים על קאסמירו. בשם הג’נטלמניות שלנו, שלא רוצה להערים קשיים על אגדות מועדון שמבקשות לעזוב, אנחנו לא עושים חיים קשים מספיק למועדונים האחרים. אנחנו מוציאים מהם סכומים יפים, אבל לא מספיק לטעמי.

זה בדיוק העניין מבחינתי. פאלסו הוא לא חלוץ, וקש"א בונה הוא לא קש"א ‘קלאסי’. מבחינתי, אנשים קצת הסתנוורו מההצלחה הבאמת בלתי-רגילה של בארסה ההיא, חשבו שמדובר במהפיכה בתפיסה הקלאסית של הכדורגל, וסברו שמה שעבד שם יכול לעבוד גם בכל מקום אחר.
בפועל, כפי שנאמר ונכתב כבר עשרות פעמים, הייתה שם הצטברות מקרים יוצאת דופן (השחקנים הנכונים שגדלו וצמחו בזמן הנכון ותחת המאמן הנכון, וחייזר אחד ומיוחד), שהביאה להצלחה הפנומנלית. כל ניסיון לשחזר את זה לא צלח, לא בבארסה ולא במקומות אחרים.
גם פפ השנה “גילה” מחדש פתאום את החשיבות של חלוץ רחבה קלאסי, והוספתי לרשימה הזאת גם את תפקיד הקש"א הגרזן, הקלאסי, שלא זכה למוניטין מספק לאורך השנים והיה אחד הראשונים לעוף ממפת השרטוטים של אנשי הכדורגל העולמי, ואני שמח על זה שקאסמירו החזיר עטרה ליושנה במידה מסויימת.

בתוך כך, אני מקווה שאנחנו בריאל לא נצטער ונתגעגע מהר מאוד לשחקן תואם קאסמירו, ונגלה שמה שאיפשר למודריץ’ ולקרוס לשלוט באמצע בצורה אבסולוטית שכזו, היא העובדה שהיה להם גב כזה מאחורה. למרות הכשרונות שיש לנו היום בקישור, אין לי מושג באמת איך הולך להיראות מרכז המגרש שלנו בעשור הקרוב. אבל אני מאוד מקווה שלא נגלה מאוחר מידיי, שהיינו חייבים לבנות אותו קודם כל סביב קשר אחורי חזק ואיתן. חוויתי כבר כאוהד עשור (דל הישגים) של חיפושים אחר קש"א שיעשה סדר, לא בא לי לחוות עוד עשור אחד כזה.

פה אני מסכים. בהחלט היה אפשר להוציא יותר.
אבל ה20 מיליון יותר שיכולנו לדרוש לא היו משנים מידי את הדיון על המכירה בנוגע להיותה נכונה או שגויה. עוד 20 מיליון לא היו משנים את העובדה שקאסמירו איננו וטשואמני פה.
גם כנראה שבגלל ״הדשא של השכן״, אם שחקן אחר היה מגיע היינו מתבכיינים על איך פספסנו את טשואמני.

צריך לזכור שקאסמירו של ריאל מדריד היה גרוע מאוד באיזה 3 מ4 העונות האחרונות. בעונה שעברה הוא היה זוועתי למעט כמה משחקים בודדים. אז כן, הוא עדיף על טשואמני מבחינת נתונים יבשים והתאמה לעמדת ה6 אבל קאסמירו נעלם לא פחות מהצעצוע הצרפתי החדש שלנו.

לדעתי זה נובע משיטת המשחק. ה433 עבר ממערך שמשרת את רוב שחקני הסגל לכזה שמשרת את ויניסיוס וקרוס. טשואמני עולה קדימה, וואלורדה עובר לכנף, בנזמה יוצא מהרחבה, מודריץ׳ וקרוס מתמסרים על החצי (או לצד המגנים) והמגנים נשארים מאחור. אין מי שיגן, אין מי שיתקוף, אין מי שיניע כדור. אז היו 2-3 משחקים בתחילת העונה שכל ההרכב היה בפורמה טובה וזה איכשהו עבד אבל מאז זה שעממון אחד גדול.

הציעו כאן 4231, אני חושב ש442 עם רודריגו לצד בנזמה יותר מתאים אבל בשורה התחתונה צריך שינוי.

בנוגע לאלאבה - הוא זוועה. כולם גרועים בהגנה אבל אין לו א.ב. של מיקום וזה בלט לעין מהרגע הראשון. בטוח בעצמו עד רמת השאננות ומבחינת אתלטיות ופיזיות הוא כנראה מהאחרונים בקבוצה. הוא היה פלסטר הגיוני בזמנו ואני מבין שיש לו חשיבות בחדר ההלבשה אבל המינימום זה לדחוף אותו לשמאל ולשחק עם מיליטאו ורודיגר באמצע.

מאוד מסכים, במיוחד עם קרוס (ויני עוד יכול להסתדר בשיטות ומערכים אחרים) המיקום שלו על המגרש כדי להוציא את הכי טוב שלו דופק לגמרי את טשואמני, המיקום של קרוס בהנעת הכדור שלנו מאחורה מחייב את צ’ומה לצאת מהאיזור שלו.
בהתחלה חשבתי שקרוס עושה זאת כי מנדי נכה התקפית, אבל הוא עושה זאת גם כשאלאבה משחק מגן שמאלי ובכך דופק גם את אלאבה המגן וגם את טשואמני.

לדעתי האישית השיטה הכי טובה להוציא את המיטב מהסגל זה דאבל פיבוט, צ’ומה וקמאבינגה(או פדה) מה שיתן גיבוי ויאפשר לשחק עם 4 שחקנים בעמדות התקפיות.

האמת שמעבר למערך של 4-2-3-1 הוא רעיון לא רע בכלל, למרות ההלל שבדיוק נשאתי על תפקיד הקשר האחורי, והסלידה הכללית שיש לי ממערכים של דאבל-פיבוט (בקצרה - למעט מקרים מאוד מאוד חריגים, מדובר מבחינתי בבזבוז של איוש כפול על משימה ששחקן טוב אחד אמור לעשות לבד). כפי שנכתב כאן, צריך להתאים את המערך לסגל השחקנים הקיים, וכנראה מערך כזה ממצה את הסגל שלנו בצורה האופטימלית.
למעשה, דאבל-פיבוט הוא בדיוק המערך שהוציא את המיטב מצ’ואמני עצמו - גם בנבחרת צרפת, וגם במונאקו (לצד פופאנה ו/או ססק מיודענו).

אבל, יש לי מספר חששות מהמערך הזה.
ראשית, לא סביר (ולא כדאי) להוציא מההרכב גם את מודריץ’ וגם את קרוס בבת-אחת - בייחוד כשקרוס בעונתו הטובה ביותר אצלנו אי פעם.
שנית, אני חושש שפדה קצת יילך לאיבוד באגף במערך כזה. במערך הנוכחי יש לו יותר חופש לחתוך ולהיכנס לאמצע כשצריך.
אבל, הבעיה האמיתית עם מעבר למערך כזה, היא שאין לנו קשר התקפי יוצר שמתאים לשפיץ של היהלום. הוצע כאן שרודריגו ימלא את התפקיד, בתור חלוץ שני (ולא קשר יוצר כפי שנהוג בד"כ במערך הזה). אבל, הגם שזה יעזור להוריד מהעומס והתלות ההתקפית בבנזמה, זה יחליש לנו את האמצע בצורה משמעותית, וצ’ואמני וקמאבינגה טרם הוכיחו שיוכלו לחלק כדורים קדימה כנדרש. מודריץ’ עצמו יוכל למלא את התפקיד במידה מסוימת ולאורך תקופה מסוימת, אבל זה לשים יותר מידיי משקל על הכשירות והיכולת של מודריץ’.
ולכן, שוב - הכול חוזר לברנרדו סילבה.

קאסמירו לא היה טוב בעונה האחרונה למרות שכן בלט בגמר. להזכיר גם את העונות שלפני זה הזוי וניתוח לא נכון. הוא עזר לנו להישאר בעניינים ב-20/21. כן אפשר לומר שהמוד היותר בונקריסטי שלנו גם סייע לקאסמירו עצמו. קאסמירו עם מיקום טוב עדיין ויש לו דברים שאני לא בטוח שיש לטשואמני. הצרפתי לא נראה מספיק נחוש לבצע עבירות, גליצ’ים וביצוע התפקיד הפחות סקסי במגרש. קמאבינגה אגב מעולם לא שיחק רצוף כאן כמו טשואמני. יש אלמנטים במשחק של טשואמני שפחות קשורים להסתגלות למועדון פאר/ציפיות ועוד.

הכל יחסי. גם טשואמני לא נוראי וגם קרוס לא גרוע כמו שהוא בראש שלי. בסטנדרטים של ריאל מדריד קאסמירו היה רע וגם אם המספרים ההגנתיים היו בסדר הוא ״כיפה״ עליהם באיבודים תכופים. כמו שכתבתי בהודעה, אני ״מאשים״ את המעריך לא פחות מאשר את מירו שהיה ונשאר אחד השחקנים האהובים, ועדיין, הוא נראה גמור לגמרי לפני שנה.

טשואמני לא עושה עבודה של קישור אחורי. הוא לא יורד לגליצ’ים כבר כמה וכמה משחקים, הוא מוותר מהר מאוד על מאבקים כאלה, אפס פאולים נגד ויאריאל לדוגמא. חסר לו את הלכלוך ואת המיקום כמו בשער הראשון שחטפנו מראיו וייקאנו. קאסמירו ‘התחכם’ קצת ואיבד הרבה כדורים בעיקר בעונה שעברה ואני מסכים שהוא לא היה בעונה מזהירה. מכירתו הייתה לא חכמה ולא הגיונית ועם הארנק הבלתי נגמר של מנצ’סטר יונייטד יכולנו להוציא עליו גם מאה מיליון יורו.

מה שאתה אומר הוא מדויק, אם כסף לא היה אישיו. במצב כזה באמת הייתי משאיר את קאסמירו ושהטוב ביותר ישחק. הייתי גם משלם לאמבפה את כמה שהוא ביקש ובכללי מביא כל שחקן שהוא.

מה זה יחסית מהר? שוחקו 16 מחזורים, כלומר כמעט חצי עונה. בזמן הזה הוא היה נהדר ברוב המשחקים וחלש ב2 האחרונים (חשוב לציין שאחרי המונדיאל בו הגיע עד לגמר והצטיין במהלכו).
מוזמן להסתכל על תרדי המחזורים שלפני המונדיאל. הייתה פה חתיכת אוננות על טשואמני. פשוט קצת שכחת זאת כי היה מונדיאל וההרגשה היא כמו עונה חדשה, וכרגע הוא אחרי 2 משחקים רעים.

קודם כל יש כאלה שרוצים להפוך את המועדון שלנו לגאונים אחרי כל מהלך. ללכת ולצעוק אחרי חודש שהתגברנו על עזיבת קאסמירו לדעתי זה חוסר כבוד כלפיו וזה ממש לא נכון, זה מוגזם. זה לא כך עקרוני לדעתי, אבל טשואמני בסה"כ בן 22 וזה גיל שהוא צריך לקרוע את התחת ולרוץ בלי הפסקה גם אם יש מונדיאל באופק. אם הוא נראה שבור כמו לוקה מודריץ’ ששיחק לא פחות ממנו ומבוגר ממנו ב-15 שנה אז זו בעיה. הוא היה גרוע ביותר משני משחקים והיו כאלה שהוחלף בהם בשל עייפות וכן הלאה.
אנשים מדברים פה המון על היכולת וברור שלא קל להיכנס לעניינים בריאל מדריד. אבל השאלה היא האם יש לו את סט היכולות הזה. מיקום אפשר לשפר עם עבודה אישית, עם הקרנות של קטעי וידאו כמו הגול שחטפנו מראיו וייקאנו שהוא לא היה שם בסביבה כדי לחסות וכן הלאה. אבל הוא לא יורד מספיק לגליצ’ים, הוא מוותר במאבקים. הוא קודם כל חושב קצת התקפה לדעתי.

זה מאד נחמד כמנטרה ובאופן כללי זה נכון אבל ריאל מדריד בשנים האחרונות ובטח השנה עושה את רוב ההחלטות מבחינה כספית נטו ולא מבחינה מקצועית.
קאסמירו זו החלטה כלכלית קרה, כנל ההחלטה להישאר עם הזאר ומריאנו ובטח ובטח אי ההבאה של רכש כבר 3 שנים.
אני לא קונה את זה שכל האוהדים רואים שאין לקבוצה מגנים, עומק, ספסל ושחקני התקפה ורק אנצ’לוטי ופרז לא, הם מבינים כדורגל הרבה יותר מאיתנו.
אז יכול להיות שזה בגלל השיפוץ של הברנבאו, יכול להיות שזה בשביל לאזן ספרים ויכול להיות משהו אחר אבל ריאל מדריד לצערי נכון להיום חד משמעית עושה קודם כל צעדים כלכליים ואחר כך מקצועיים.

אני מבין את הנקודה שלך אבל אני לא מאשים אותו בזה.
אחדד שוב- טשואמני משחק בעמדה חדשה לו. בקיץ הופתענו איך זה שריאל מדריד קונה גרזן שכולם מספרים עליו שהוא 50-50 ועכשיו אנחנו מבינים שהוא פשוט לא גרזן.

את מי כן קל להאשים? את המאמן המקובע, שחקנים ותיקים שזורקים ואת מי שלא אחראי על בניית הסגל. אבל מלבד אכזבה(נכון לזה הרגע) אין לי שום דבר נגד טשואמני, ויניסיוס, רודריגו, בנזמה או וואלודרה לא משנה כמה מחורבן הם משחקים.

יותר מזה, תשלוף היום את קאסמירו מיונייטד בפורמה המדהימה שלו ושים אותו במדריד ואני בטוח שהוא חוזר לכושר של לפני שנה. בלתי אפשרי לקשר אחורי להיות בכל מקום ולכפות על קבוצה שלמה של קשישים, עצלנים וחסרי יכולת הגנתית. בתחילת העונה כשהקבוצה תפקדה יותר טוב זה נראה הרבה יותר טוב.

ממש לא מסכים. הסכום שקיבלנו היה מכובד(עוד 20M היו עושים את ההבדל?) וקאסמירו זכה למיני רנסנס. אנחנו זכינו בשחקן שהראה עד עכשיו שהוא לכל הפחות טוב בסכום דומה ועם עוד 10 שנים לתת.
תשים את קאסמירו בהרכב וטשואמני בספסל ואני מבטיח לך שהתוצאות היו נשארות זהות ואנחנו כולם כאן מתחננים שהצרפתי יפתח במקומו.

בשביל זה יש מאמן. קשה לי להאמין שבמונאקו הוא היה עולה להתקפה בכל מהלך שני.

תקשיבו אני חייב להגיד לכם שאתם מבלבלים את השכל.
טשואמני אוברייטד? אוברייטד?
שאני אזכיר לכם איך עמדו לכם השיערות כשדיברתם עליו תחילת עונה? באמת הזוי…
תוך שנה-שנתיים הבחור הזה הקשר האחורי הכי טוב בעולם בהבטחה, מארק מיי וורדס.
האיש אחרי מונדיאל תקוע באמצע העונה כשהוא מחזיק את הקישור האחורי של נבחרת שהגיעה לגמר.
כשקראתי תגובה פה על טשואמני שהוא אוברייטד, גיחכתי, כשראיתי גל של אנשים מסכימים איתו - רציתי לבכות.
יותר מזה - תנסו להיזכר איך דיברו פה על לוקה באיזור ינואר-פברואר 2013.
פשוט פדיחה שלכם

אני לא חושב שהאוהדים באמת קטלו את לוקה מודריץ’, זה זיכרון מתעתע, הוא, גם, בניגוד לאורליאן טשואמני לא היה שחקן הרכב מהרגע הראשון. עצם זה שבמארקה עשו את הטעות המביכה בהיסטוריה של העיתון ובחרו בו לרכש הכושל של 2012/13 לא אומר שגם האוהדים חשבו ככה.
עכשיו לגבי אורליאן טשואמני - ראיתי נבחרת צרפת מאוד פאסיבית, כדורגל נבחרות אנחנו יודעים מה הוא שווה - תשאל את סמי קדירה היקר והמרגש אך גם הבינוני מאוד באותה הנשימה. שער ענק הוא הבקיע נגד אנגליה, הוא גם ביצע פעולות הגנתיות טובות אבל גם כמה טעויות קריטיות. ושוב, הניתוח שלי ושלי בלבד - הוא לא מראה ממש חשק לעשות הגנה בחלק מהמשחקים. הוא מוותר מאוד-מאוד מהר בתאקלים. היינו צוחקים על קאסמירו איך שחקן מבטיס השאיר לו אבק אבל מירו לפחות היה רודף אחריו ומנסה. איך יכול להיות שקשר אחורי לא מבצע אף פאול במשחק קשה כזה כמו נגד ויאריאל עם השחקנים המוכשרים שלה באמצע? מעולה שאתה מאמין בו, לא פסלתי אותו. אני חושב דווקא שיותר מגוחך היה לקרוא תגובות אחרי חודש טוב כאילו זה משקף עונה שלמה ש"התגברנו על עזיבת קאסמירו ואיזו עסקה מעולה". הלוואי ואתה צודק. ואני לא ראיתי אותו הרבה במונאקו, אם זו לא העמדה שלו אז זו טעות של המועדון. הרי אצל אדוארדו קמאבינגה גם כן ראינו שזה חשוב מאוד אם אתה קשר אחורי ‘אמיתי’ או 50-50 שמזיזים אחורה.

טשואמני לא שיחק גרזן במונאקו, נקודה. על זה אין וויכוח, אבל יש לו את הכלים והנתונים כדי לשחק קשר אחורי כמעט גרזן אך גם מאוד ורסטילי, ועם כמה שאני לא אוהב את זה - לשם הכדורגל הולך והוא יהיה הטוב בעולם בעמדה הזאת תוך שנה.
תחליף תואם קאסמירו לא קיים היום בשוק (אפילו לא קרוב), בדיוק כמו שלא תמצא מי שיחליף לך בדיוק את מודריץ’.

נגמר העידן של הקשרים האחוריים שגדלנו עליהם כמו ויירה, גאטוזו, מאקללה ואפילו רדונדו וקמביאסו (ויסלח לי סופיאן אמרבאט).

שורה תחתונה, אני חושב שהמועדון הבין מהר מאוד שיש לטשואמני את כל הכלים להפוך לטוב בעולם בתפקידו ושם עליו מהר את היד לפני שהוא יחזק את הקישור של פריז ואז בכלל יהיה אסון…
כמובן שאני חושב שיש לו עוד הרבה לשפר במיוחד בתשוקה שלו לשחק הגנה ולרדת קצת לדשא, כי אפשר גם להיות ורסטילי וגם להיות אגרסיבי (שישאל את קימיך). אבל לגבי תג המחיר - שווה כל יורו, כולל הבונוסים.

טשואמני זה השחקן שקלופ הכי רצה בקיץ, אפילו התקשר אליו אישית בניסיון לשכנע אותו, אבל הוא בחר בריאל, מדובר בקשר המודרני המושלם והוא עוד ישתפר, ופה רוצים שיהפוך לקסמירו, הברזילאי זה שחקן נהדר, אחד האהובים עליי אבל אני לא רוצה תואם קסמירו, רציתי את צ’ומה בליברפול וקיבלתי אותו בריאל, אני מאוד שמח.
צ’ומה וקמאבינגה במרכז שלנו זה העתיד של אחרי קרלו, יחד עם פדה יש לנו את הקישור הטוב בעולם, רק עם אחד מהם בליברפול וקלופ היה משתלט על העולם, ואצלנו אנצ’לוטי משתמש בהם לשחק כדורגל של שנות האלפיים המוקדמות.

קאסמירו רצה לעזוב. נגמר לו. אתם כותבים כאילו המועדון רצה להיפטר ממנו, וזה ממש לא הסיטואציה. טוב ככל שיהיה - רצה אתגר חדש וזה הכי מובן שיש. מהלך נכון של המועדון.

מה זה אומר ‘מבחינה כספית ולא מבחינה מקצועית’? - שאנחנו לא מתנהלים כמו בארסה בימיו הגדולים של ברתומיאו ומוציאים כסף שאין? ריאל מדריד זה לא מועדון שתפקידו לתת תשואה לבעלי המניות שלו, לכן אין דבר כזה כלכלי ואז מקצועי בהגדרה. היתרון הכי גדול של המועדון הזה הוא שעומד בראשו האבא והאמא של כל אוהדי ריאל מדריד ולא איזה גלייזר.