פורסים שטיח לברצלונה בגמר הסופרקופה

לדעתי מיותר להגיד שישנה התרגשות ושאני שמח שקיבלנו סופרקופה בגמר, בלי לחנך אף אחד - בגלל משחקים כאלה אנחנו אוהבים כדורגל. צריך לחשוב גם על מה זכייה בתואר על חשבון היריבה הגדולה ברצלונה תעשה לעונה הזו ותיתן לנו דחיפה ולא חלילה מה אנחנו עלולים להפסיד. כמובן שאני מצפה מהשחקנים ליותר מוטיבציה, קצב אחר וריכוז. הם צריכים להתעורר ודחוף. לא נתנו משחק אחד טוב מאז הניצחון באוקטובר על ברצלונה. ‘צריך משחק שלם’.

זה שההגנה הייתה טובה יותר נגד ולנסיה זה משום שפגשנו קבוצה לא טובה ולא שום דבר אחר. משחק הגנה זה לא רק לעשות את המתבקש ולא למסור ליריבה או לכדרר ברחבה. היו עוד ליקויים למעט הסגירה האלכסונית הרעה של לוקאס ואסקס שזה יכול לקרות. צמד המגינים שלנו קצת מטרידים לקראת המשחק היום ובמארקה וב-AS מאוד נחרצים אבל אני מאוד אופתע אם נראה את אנצ’לוטי עם רודריגו-ויניסיוס-בנזמה. כבר ראינו אותו משחק סגור וזהיר יותר במשחקים פחות קשים על הנייר. אני כן רוצה לראות ריאל התקפית שמאמינה בה ואפילו אם זה אומר לשים עוד שחקן התקפה כדי לצאת למתפרצת עם מהירות ודריבל וכדי שיהיה שטח, אך הקבוצה לא נותנת לנו את האפשרות להאמין בה לפי היכולת שלה העונה מבחינת משחק ההגנה. דמבלה ולבנדובסקי מאוד-מאוד מסוכנים, הצרפתי יאכיל אותנו מרורים באחד על אחד ולא משנה מי יהיה נגדו כי מנדי לא שומר קרוב וגם לו יהיה קשה עם המהירות של בן ארצו ולבנדובסקי ממזר גדול.

מדברים הרבה מאוד על ויניסיוס מול אראוחו שאין לי ספק שזה שהתאמן אתמול לבדו לא ימנע ממנו לשחק. אני רוצה לראות את הברזילאי שליו במשחק שלו. הוא לא צריך לעבור אותו חמש פעמים באחד על אחד אלא לשחק חכם. למסור בזמן, לנוע לעומק כמו הגול שהבקיע בסופרקופה בעונה שעברה או הריצה שהביאה לגול של בנזמה וכן הלאה. ויניסיוס לא ממש קיים למעט מהלך גדול נגד ויאריאל וזה פוגע לנו המון במשחק ההתקפה.
גם רודריגו נראה כמו סופר-סאב, כמו קמאבינגה למשל שכן הייתי רוצה לראות אותו, אבל אסנסיו מבחינתי לא אופציה במשחק ההתקפה בהרכב, הגולים מ-2017 היו פנטסטיים ונזכור את זה לנצח אבל זה לא טיעון מספיק טוב, אנחנו ב-2023. הוא מאוד איטי והססן, באמצע זה סיכון לשחק איתו בזכות יכולת המסירה. אם הוא לא בועט לשער אז הוא לא תורם. פדה צריך לבעוט. פדה צריך להיזכר במה שקרה בעונה שעברה.

אם נשפוט מתחילת העונה קשה לי להגיד שאנחנו יותר טובים מברצלונה. אנחנו לא רעבים מספיק ומחפפים. זה לא שבארסה לא נשנעת על שוער בעונה גדולה (אולי גם טיבו חוזר?) וסקורר מפחיד וזה בסדר גמור, ועדיין. אבל במכלול לדעתי אנחנו קבוצה טובה יותר או אמורים להיות והגיע הזמן להראות את זה, שריאל תראה את פניה. כן אפשר לדרוש את המינימום מהקבוצה הזו של כדורגל נורמלי, לא אומר לשלוט ולהיות שלוש דרגות מעל יריבה חזקה, אבל כן עם תבנית משחק בהתקפה ולא הכדור שינה של המשחקים האחרונים. הרבה דיבורים בתקשורת, זה הזמן להוכיח. ריאל לפעמים לא מבינה את חשיבות הקלאסיקו אני באמת מרגיש את זה. שלא ייקרה מצב שברצלונה תהיה רעבה יותר.

מזכיר שוב מה שכתבתי (בפייסבוק) על המשחק ההוא ב-2017 - השיפוט העוין ולמרות זאת השער המדהים של כריסטיאנו, הגולאסו של אסנסיו שהוציא את פלורנטינו משלוותו וגרם לתשואות גדולות, הבומבה בגומלין והניצחון הקל יחסית בלי מאבק, התחושה הזו שאנחנו באמת חזקים מברצלונה ואולי גם תחושת שטותית של ילד - ‘בלתי מנוצחים’ מהבולטות בעידן ליאו מסי. מתי נזכה לראות את ריאל שוב בתחושת עליונות ובטוחה בעצמה ככה וגם אנחנו האוהדים? שאלה טובה. תביאו את הגמר תביאו. האללה מדריד!

פדה בנזמה ויני
מודריץ׳ קמאבינגה קרוס
קרבחאל מיליטאו רודיגר מנדי
קורטואה

מקווה שפעם בחיים קמא יעלה טוב בהרכב כי עד כה הוא הוכיח אחרת

מפה לשם אפשר להפסיד שני תארים השבוע, וזה אפילו לא יהיה מפתיע.
לפחות אלה לא התארים הכי חשובים.

שתי הקבוצות עולות עם 4 קשרים ושני שחקני התקפה. אראוחו מגן ימני כדי לשתק את ויני.

הרבה יהיה תלוי בהגנה שלנו וכמה גרועה היא תהיה הערב.
אם ניתן מתנות לפולני, הוא ינצל אותן. התיאום של מיליטאו את רודיגר טרם. ראה ניצוצות.

מקווה מאוד שקרלו יתן לקאמא יותר ממחצית גם אם האחרון יקבל צהוב. סה״כ הרכב טוב לאור הפציעה של ואסקז.

שידור מישהו?

אמנם הוא יכול להיות מעצבן (בעיקר עבור היריבות), אבל הגיע הזמן שוויני יתחיל לקבל הרבה יותר כבוד מהשופטים. פעם אחר פעם קוצצים אותו, ופעם אחר פעם השופטים מתעלמים ו/או לא שולפים כרטיסים כשצריך. זה כבר נהיה בלתי נסבל.

כבר 25 שנה שאני צופה בכדורגל, במגוון ליגות.
לא זוכר שראיתי קבוצה שמשחק אחרי משחק נראית כל כך אומללה וחסרת אונים לא משנה מי היריבה.
ריאל מדריד לא מסוגלת לעבור את החצי, אם בטעות עוברים, הם פשוט חסרי מושג מה לעשות עם הכדור.

איך זכינו בליגת האלופות אחרי שעברנו חצי ליגה אנגלית ואחת פריז זה לא פחות מנס.

אנחנו במוד ברצלונה, לא במוד גמר. כולם בשוק ואם לא יהיה זעזוע במחצית זה ייגמר בתוצאה היסטורית

עיקר התסכול נובע מהעובדה שריאל חסרת אונים מול ברצלונה שמשחק רע בעצמה.

ברוב המהלכים אני צועק על הטלוויזיה “מה אתה עושה , טיפש!”.
משחק הגנה מביך, קרוס לא יכול להיות אחורי. המחדל הכי גדול בריאל בעיניי זה העובדה שמשחק הלחץ מחריד. נטו מאמן.
שאר הדברים, פשוט מתסכל על טעויות IQ בסיסיות של השחקנים שלנו.

תוצאה היסטורית לא מתרחשת כל שנה וחצי.

אי אפשר לשחק כדורגל בלי מגנים, אי אפדר לשחק כדורגל עם 3 קשרים שלא תורמים כלום ושמדבר למשחק ההתקפה.
אי אפשר לשחק כדורגל עם הגנה כלכך לא מתואמת ועלובה.

וואו כמה שאני מסכים עם ההודעה הזאת. זה לא ברצלונה מדהימה אגב. הם במשחק סבבה כזה לא משוגע. זה פשוט שאנחנו ממש אבל ממש לא קיימים.

אנחנו אחת הקבוצות הכי משעממות שיצא לי לצפות בהן. סוג של מזכיר לי לצפות באיזה הפועל רמת השרון - מס אשדוד, משחקים שהכדור בקושי מתגלגל על הדשא, שלא קורה כלום ושזה פשוט משעמם ברמה קיצונית. רק שמבקרה הזה אנחנו גם מס אשדוד וגם רמת השרון (לא באמת מסוגל לצפות בדבר הזה שנקרא כדורגל ישראלי*).

אני פשוט סובל מלצפות בשעמום בזה. באמת שזה משעמם ברמה שצריך לציין את המילה שיעמום באותה הודעה בערך 10 פעמים.

וואו איזו קבוצה אימפוטנטית.
צמד מגנים לגרנאדה לא לריאל מדריד.
כמו רוב ההזהרות, רודיגר מרגיש כמו פלופ רציני. כן מפלצת אתלטית אבל איזה מגושם, איזה מיקום לוקה בחסר.

ושלא נדבר על ההתקפה שפשוט לא קיימת. בנזמה נראה כמו הזאר במשחקי קופה דל ריי, ואלורדה פשוט כלום ושום דבר מאז החזרה מהמונדיאל.
וינסיוס לא יכול לעשות הכל לבד, בטח שגם הוא בכושר לא טוב.

למה צריך רכש? יש לנו הכל, קבוצה מושלמת.
עונה צפויה להחריד כשכל הסימנים שהיו על הקיר קורים בזה אחר זה.

זה נכון אבל הסיפור כאן הרבה יותר מקצועי מאשר מנטלי.
ריאל מדריד פשוט לא טובה. שום תחכום בחלק הקדמי. ויניסיוס מקבל את הכדור ומיד ארבעה עליו. עדיף לעבור למערך הגנתי יותר ולא להסתכן בתבוסה.

לפעמים הצלחות מעוורות. קורה לי ולכולנו לא מעט. מעריך את עצמי שגם בזכייה בדאבל שנה שעברה לא חשבתי שזה קרה בזכות יכולות האימון המדהימות של אנצ’לוטי.

נראינו אותו דבר מול ויאריאל ונגד הנמושות מהגביע ונגד כל קבוצה אחרת שפגשנו.

אין מגינים, אין הגנה, אין קישור אחורי, אין חלוץ.
אין משחק לחץ.
אין משחק הגנה ובטח לא משחק התקפה.

הסיבה היא לא “אין מאמן”.
על המגרש יש 11 שחקנים מהטופ העולמי ואין להם שום סיבה להיראות רכים, מסכנים וחסרי מוטיבציה ויכולת כמו שהם נראים.

כל מה שכתבת פה זו בדיוק העבודה של המאמן בקבוצה.

הבעיה מתחילה מזה שאין מגינים, ובמקום פיתרון פשוט של להביא מגינים מתאימים או לתת למגינים המתאימים שיש כבר בסגל לשחק מגן מנסים להמציא את הגלגל מחדש.

בכדורגל המודרני מאמן לא קונה שחקנים.
חצי מהקבוצה כבר עומדת בתנאי סף למשחקי ותיקים ועדיין לא דאגנו למגינים, קשרים להרכב או חלוץ.

אוקיי, נכון.
מה עם משחק לחץ? משחק הגנה? משחק התקפה? כל שאר הדברים שמנית?

מצב הסגל בכלליותו לא טוב, מן הסתם אני מסכים. אבל אתה הרי בעצמך אומר שאין סיבה שנראה ככה עם ההרכב הזה.