אם במשחק גביע בו 2 המגנים הפותחים אי אפשר לתת דקות לשחקן מהנוער (אגב, בן 19 עוד חודש, לא 16) אז מתי כן? איפה כל מי שטוען שצריך לתת דקות לילדים?
זה גם זמן מצוין לניסוי של פדה מגן ימני, פשוט יותר בא לי לראות אותו בקישור.
דרך אגב, אני לא ראיתי אותו משחק כמו שלא ראיתי אף שחקן נוער כי אני לא צופה במשחקי הנוער, הדעות עליו לפי השמועות מאוד חיוביות בתוך המועדון.
אז כן, אם יש איזושהי הזדמנות ששחקן נוער מבטיח יקבל דקות, זה עכשיו.
האמת שאני ראיתי אותו משחק ב3-4 משחקים, כישרון גדול מאד עם לא מעט בעיות אבל בהחלט שחקן שיכול לקבל צ’אנס לפחות, ברמות של הקסטיליה אתה ישר רואה מי שוקע באותה רמה ומי לא שייך לשם והוא לגמרי נמצא בקבוצה השניה.
מבחינה התקפית מדובר על סילון שיכול לחרוך את הקו, להגביה כדורים מאד נקיים יחסית וגם יש לו בעיטה ודריבל לא רעים בכלל שאלו בדיוק הדברים שחסרים למגנים שלנו, מבחינה הגנתית כמו ברזילאי טוב יש לו המון מה להשתפר הוא עוד יותר גרוע ממה שמרסלו היה כשהגיע אלינו ולא מעט פעמים תקוע למעלה או לא שומר את השחקן שלו שנותר חופשי.
בשורה התחתונה- 2 המגנים (נניח) שלנו פצועים כרגע ובינוניים גם כשהם כשירים, האופציות הנוספות הן נאצ’ו, רודיגר או מיליטאו כשגם אלאבה פצוע ו2 מהם יהיו חייבים להיות בלמים, לא רואה יותר מידי מה להפסיד פה.
ברור שהוא לא היה אמור לפתוח בקלאסיקו אבל לקבל דקות ולהתחיל להשתפשף? בטח שכן.
נזכיר שגם ריאל השאילה אותו ב6 מיליון יורו וצריכה להחליט בסוף העונה האם היא מוסיפה עוד 15 ורוכשת אותו כך שכדאי שניתן לו כמה הזדמנויות כדי שנבין מה אנחנו מקבלים (או שלא) אם אחרי פציעות של 2 המגנים שלנו הוא לא יקבל צ’אנס אז למה בכלל הביאו אותו?
ואגב, אפשר להגיד על כל אחד שהוא צעיר ולא מתאים אבל עד שלא ננסה אותם בבוגרים לא נדע, מעבר לבוגרים הוא הרבה יותר מרק יכולת וקשור המון למנטליות כושר גופני וכו.
יש שחקנים שהפציצו בנוער וכשלו כשהגיעו לבוגרים ויש המון דוגמאות הפוכות על שחקנים שממש לא הבריקו או היו נחשבים לעילויים בגילאי נוער וקבוצה ב’ אבל כן תקעו יתד בבוגרת (נאצ’ו ולוקאס אצלנו, אראוחו בבארסה לדוגמא שממש לא היה כוכב בשנה הראשונה שלו בקבוצה ב’).
יש מספר שחקנים בקסטיליה שמספיקות 5 דקות בדיוק כדי להבין שהם לא שייכים לשם, אריבאס וניקו פז לדוגמא הם כאלה וגם ויניסיוס.
מה שהכי מוזר לי זה היחס לאריבאס. לדעת כולם הכישרון הכי גדול בקאנטרה כבר שנתיים ועדיין אחד מאלו שקיבלו הכי מעט הזדמנויות.
ובכלל, יש בשנים האחרונות הרבה הרבה הרבה פחות מתן דקות לצעירים ביחס למה שזכור לי מהעבר, וזה למרות שהסגל איכותי הרבה פחות וקצר הרבה יותר. ייתכן גם שזה לא “למרות” אלא “בגלל”, ושדווקא עם סגל חזק יותר הייתה יותר תחושה שאפשר להרשות לעצמינו לפספס כי קל יותר לתקן.