למה אתם מאזינים?

אני חושב ש somewhere only we know הוא השיר הכי גלגלצי שאי פעם יצא

אם כבר פיפא, הנה כמה מהשירים שהכי אהבתי בעשור וחצי האחרונים:
Ace of Hz - Ladytron

Wreckin’ Bar - The Vaccines

HADOUKEN! - BLISS OUT

Bye Bye - SAFIA

Automatic - Mondo Cozmo

אוזי אוסבורן הלך לעולמו בגיל 76, ימים לאחר הופעתו האחרונה

RIP

זה היה בולט מאוד.

לגבי ההומור של הומי: מילות המפתח היו ״מנסה מאוד״. זה מיותר. זה פחות מצחיק. זו הסחת דעת.

הם הפסיקו לנסות להעליב את המאזין המצוי והחלו במקום זאת לנסות לעלוב בי. אולי זה מקביל לתהליך ההתבגרות שאתה מתאר כפי שהומי חווה אותו מצד האמן.

אני מסכים עם כל מה שכתבת בכללי על התבגרות מוזיקלית, גם אני כיום מאזין ל״הכל חוץ ממזרחית וטראנסים״, אבל…

(1) בגלל שהקשר עם qotsa ישן, הוא גם ילדותי יותר ונוקשה. אני לא רק שומר להם חסד נעורים אלא גם נוטר טינה. אני יותר סלחן עם להקות שסלדתי מהן באותה תקופה ולמדתי מאוחר יותר לחבב (דפטונס) ואף לאהוב (סליפנוט, סיסטם).

(2) מטאל (ומוזיקת גיטרות בכללי) סצינה מתה והאנרגיה והחדשנות במוזיקה נמצאים במחוזות אחרים. הייתי בהופעת הפרידה מאוזי (rip) והפער באיכות/פופולריות של האמנים והחומרים מ1980-1990 לעומת מה שבא אחרי כל כך גדול שאי אפשר שלא לתהות - מי יהיו ההדליינרס כשיגיע זמנו של פפה הטפילד (61) לתלות את הגיטרה?

לזכרו :candle:

לגבי התבגרות מוזיקלית -
אני לא מרגיש שהתבגרתי בכלל. למעשה ההתפתחות של הטעם המוזיקלי שלי נעצרה באזור גיל 20, אפילו QotSA הגיעו בשלב מאוחר. סוד הקסם שלהם עבורי היה ביכולת להיות כבדים ומוזרים מצד אחד אבל עם טאץ’ נשי ועדין מצד שני, לא סתם קוראים הם מלכות: יותר נח להרגיש מלא בעצמך כשיש טאץ’ שמעדן את האגריסיביות ומדובר בכיוון מרענן עבורי לאחר השפעה כבדה של מוזיקת ניינטיז “עצובה” יותר: רדיוהד; סמאשינג פאמפקינס; נירוונה. אלו סוגים שונים של להיות “מלא בעצמך” אני מניח.

ג’וש הוא לפני הכל גיטריסט, וככזה הוא דואג לשלב את הגיטרת rythm הנמוכה (טון אחד [=שני סריגים] נמוך מכיוון רגיל לרוב) עם הגיטרה הצורמנית והגבוהה. הדיון כאן קצת מלאכותי ( @Leyser אתה זה שבכלל הכיר לי את EV! ) מכיוון שכולנו כנראה מסכימים על הפיק שכלל את דייב גרוהל, ניק אוליברי ואת מארק לנגן כך שכל אחד ידע לעשות את מה שהוא באמת טוב בו.

קשה לי עם שירי אהבה פשוטים ובאופן כללי די קשה למצוא כאלו, יש משהו יותר מחבר כשנרקומן או גבר מכה שרים את auto pilot (סליחה על האיכות, הביצוע עדיין מדהים).

גם בשירה יש שילוב של הרך עם הכבד, האיזון מנע מQotSA מליפול למלכודת של נישת סטונר רגילה ולכן הם לא סתם עוד להקה כבדה כמו orange goblin או אלף להקות סטונר אחרות שנשמעות כמעט אותו הדבר.

בEV זו כבר שירת הברבור, לא במקרה Make it wit Chu שלא מייצג כלום זהו הלהיט. הרי מדובר בשיר אהבה בלחן וסקס בליריקה, ככה טיפשי ככה גאוני.

כשהלכו הנרקומן, המכה והמתופף הטוב בהיסטוריה נשארנו עם גירסה מבוגרת וג’ינג’ית של אלביס לעניים. זה לא עובר, לפחות לא אותי

קית’ הארינג האזין הרבה לdevo ומשום מה זה הגיוני לי

מהתגובות:

“British people lose their accent while singing”
This girl: hold my tea

יום שישי שעבר - הלכתי להופעה של אתניקס בנמל יפו שנה שנייה ברציפות, יום שישי בערב, אתם מכירים את הקונספט. אבל וואלה הם ‘הלהקה שלי’, אני לא חובב הופעות וזו הלהקה שהייתה בהכי הרבה הופעות שלה. גם את אייל גולן “הישן” ממש אהבתי כשהוא היה חלק מהם והשירים שהם כתבו עבורו. וואלה היה חשמל.

כאילו שנה קודם לכן בדיוק אותה הופעה, אותם השירים, אמרתי לעצמי ‘דור הפעם אל תצלם כל שיר’ (ואם כן ואתה משתמש בזה לאינסטגרם - אל תשיר בהתלהבות כי אחר כך שומעים אותך), אבל זה התחיל ככה ולא נעצר. כל שיר עפתי עליו. השיר האהוב עליי זה “הרימו ידיים” (BMV שחורה אם תרצו), ברמה שפעם אם חבר היה יוצא לבר ואנחנו לא באותו מקום - מקליטים אחד לשני, גם בחו"ל). אבל גם “מחר אני בבית” מרגש ממש אם עושים את ההקשר ועשו שקופית עבור החטופים, ורק אהבה תנצח שאני לקחתי מהם את “המסר”. באמת להקה אדירה. תודה זאב נחמה.

אני קורה להם “מזרחית לייט”, עם מחשבה מאחורי הכתיבה, גם בגלל הגיל ואפילו כשהיו צעירים - לא “מתלהמים” ו"מתלהבים" מצד אחד להקת השנה איזה שמונה פעמים ברצף ועדיין צנועים, קצת אנדרייטדים.

לחובבי הסטונר בפורום

https://www.youtube.com/watch?v=EE-LD2EcASo&list=RDEE-LD2EcASo&start_radio=1

אוחנה והשגריר ניגנו קצת, נשאלת השאלה מאיזו קלאסיקת רוק הגיטרה שעליה מנגן היו״ר מוכרת? (חידה קלה, אני מניח)

אפילו בגיטרה שלו הוא חייב לפלג ולשסע, ולא יכול לשמור על אחדות הצוואר שלה

אגב יופי של הופעה של השגריר שרכש את בגדיו בשקם גלרי קניון מלחה שנת 98

ידוע שאוחנה גיטריסט מחונן אבל גנרי.

לצערי מוזיקה טובה נמצאת בקורלציה עם המחנה השני.

למשל הלהקה המעולה wet leg שגיליתי לאחרונה ולתדהמתי הקליפים שלה נעלמו, אני מניח שהם מחרימים אותנו. יבורך מי שמוצא את הוידאו-קליפ מלא הלובסטרים לשיר wet dream, אנו הישראלים נותרנו מבודדים עם הופעה חיה:

@benny עוד כאן?

א. הם מעולים.
ב. כן, הם חלק מ-no music for genocide יחד עם עוד רבים וטובים, לצערי הרב.

ימח שמן

זה אומר שאנחנו נקשיב להם, אבל לא נשלם להם תמלוגים.

תורידו מאתרים פיראטיים, לא חסר.

אנשים עוד מורידים מוזיקה?

אני חשבתי ללכת על vpn (מה שכמובן עדיין יזכה בתמלוגים)

אני מוריד. יש לי פלייליסט קבוע במחשב, זה יותר נוח לי. מוריד כמה שירים פעם באף פעם.

את השיר ששמו פה בלינק ממש לא אהבתי. לא הסגנון שלי.

אז אתה לא שומע בטלפון בכלל?