דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מה עם קשר ובלם?

מרגיש לי ששחקנים מהסוג הזה רק הולכים ומשתפרים עם השנים והניסיון. הם גם תלויים לא מעט בכישרון של השחקנים שמסביבם. אני לא יודע אם הוא לחלוטין המוצר המוגמר.

סגור.

מפה לשם אנחנו עדיין במאי, וכבר הוצאנו 130 מיליון יורו. 60 על האוסן, 50 על קרראס, 20 הבונוס של טרנט.

הבאים בתור הם ניקו פס ואנג’לו שטילר.

איך קבעת שמדובר ב50 מ׳? לא ראיתי סכום עדיין..

זה סעיף השחרור שלו. האם הצלחנו להוריד את בנפיקה במחיר בתוך יומיים של מומ? הלוואי אבל אני בספק.

מישהו מהזקנים פה זוכר קיץ כזה בריאל מדריד?
אנחנו אפילו לא ביוני וכבר החתמנו 3 שחקנים. כולם להרכב.

מזכיר בווייב את הינואר שחשבנו שפרננדו גאגו זה רדונדו החדש (ועוד קיבלנו על הדרך את היגוואין ומרסלו)

איך קרה שאנחנו משלמים 50 על שחקן בית שלנו? זה אומר שלא החזקנו ממנו בכלל במעמד המכירה? בדכ יש סעיף קניה בחזרה, 50 אחוז וכו’.

פספוס.

לא פספוס, רכישת פאניקה.

קרארס לא שחקן שרובנו שמענו עליו בכלל לפני, אין סיכוי שהוא שווה 50 מליון. והסיפור הוא שמנצ’סטר יכלה להחזיר אותו ב-18 וויתרה? ואנחנו שילמנו 50?

משהו ברכש הזה מאוד לא נראה לי.

מצד שני זו מנצ׳סטר יונייטד…
יהיה מסקרן מאוד לראות מה בונים פה,חוץ מטרנט אנחנו לא באמת מכירים אף אחד מהשחקנים שהוחתמו או מיועדים לחתום,נצטרך לחכות ולראות.

אמירה מוגזמת אחי
האוסן וגם שטילר הם שמות שעלו מאוד חזק בכדורגל האירופי בשנה האחרונה

אני זקן לא מפה, אבל זכור לי קיץ 19/20.
מנדי, מיליטאו, הזארד, יוביץ’…

גם לי קרראס היה נראה רכש מוזר אבל ככל שאני משלים פערים ולומד עליו אני שלם עם הרכישה יותר ויותר. לא מפריע לי ה50 מיליון כמו שזה לתת חוזה לעוד שחקן, שאם הוא יוצא בינוני אתה נתקע איתו בסגל. אני מניח שבעוד כמה חודשים נגבש עליו דעה יותר מבוססת ממשחקים בודדים שצפינו בו משחק או מקריאת דעות של אנשים באינטרנט, אבל בינתיים הוא רכש שמאוד מסקרן אותי.

בסופו של דבר הוא שחקן צעיר שכמעט ולא קיבל הזדמנויות ביונייטד, וכשעבר לבנפיקה הוא התקדם בצורה עקבית ומתמדת. אני לא רואה בו מניה בטוחה, אבל כן מניה מעניינת מאוד שיכולה להפתיע.

משתדל שלא להתלונן יותר מדי, אבל בעיניי מיגל גוטיארז היה יותר מראוי לחזור אלינו. אחלה של מגן עם טכניקה מעולה והשתתפות תמידית בהתקפה. גם היה עולה לנו יותר זול. גם כששיחק אלינו היה סבבה לגמרי. בעונה הגדולה של ג׳ירונה בכלל נתן תפוקה לא רעה בכלל.

מעניין למה לא ראו בו אופציה.

לגבי קרראס, אני מכיר את השם הזה מאז שעזב אתכם ליונייטד. היו לו כמה הצעות מאנגליה וגם מבארסה אני חושב.
אפילו בתחילת העונה הנוכחית דיברו עליו כאופציה לקיץ, לפני שבאלדה פרץ.
זה לא שחקן שבא משום מקום.

50 מיליון? שווה או לא שווה? זה כבר אישיו אחר.

גם פפה ב-35 מיליון בזמנו היה נראה כמו רכש תמוה מאוד, ואפילו ויניסיוס ורודריגו ב-45 כ"א, ומצד שני הזאר ב-100 מיליון או קאקה ב-70 היו נראים כמו “רכישות בטוחות” (עד כמה שיש דבר כזה), וכולנו זוכרים איך זה נגמר (מבלי להיכנס לוויכוח עד כמה בדיוק התקופה של קאקה בריאל הייתה כישלון - כך או כך, זה בוודאות לא הייתה היכולת לה ציפינו).
רוצה לומר - עד כמה המחיר היה באמת גבוה, אפשר לשפוט למעשה רק בדיעבד. זה נכון שהגיוני בהחלט שבאופן כללי ל"רכישות בטוחות" יש סיכויי הצלחה גדולים יותר, מצד שני מרווח הטעות בהן קטן יותר, וגם הסכום שבסיכון במקרה של נפילה - גדול יותר.
ומהתחושה שלי, הדבר הזה נכון אפילו יותר אצל שחקני הגנה. “סלעים הגנתיים” נראים פתאום הרבה פחות טוב כשהם מחוץ לתבנית המסודרת לה הם התרגלו בקבוצת המקור שלהם (קנבארו, וולטר סמואל ועוד), ולעומת זאת שחקנים כמעט אלמוניים עשויים להפתיע פתאום מאוד לטובה, אם יש להם את סט היכולות הנכון בשילוב עם ריכוז ומודעות הגנתיות גבוהות (פפה, וראן בשנותיו היפות, אפילו אסנסיו השנה).

לי אישית, ממה שהספקתי לראות את קרארס, הוא קצת מזכיר את קונטראו - ובמובן החיובי של העניין. זה לא בלבל של מרסלו מן הסתם, וגם לא קרוב לזה (אם כי זוכרים שלעיתים קונטראו הועדף על-פני מרסלו?), אבל כן אני מזהה אצלו יכולות שליטה ושמירה לא רעים בכלל על הכדור, לוחמני, חזק, ועם כוח מתפרץ. אני בסה"כ אופטימי.

הדוגמא של פפה היא מעולה, מעבר לכך שיש “שחקנים שפורצים מאוחר” וקלישאות כמו שצריך מזל בכדורגל - אני חושב שאנחנו בעידן שונה. היום כל ילד בן 17 שנותן עונה טובה גם בליגה דרג ב’ יחסית באירופה - הוא על הראדר של חצי מהקבוצות הגדולות. התהליך התקצר. כבר אין את שלב הביניים. נניח של פפה בפורטו. הסקאוטינג זה ברמה אחרת. אולי גם יש קבוצות שאתה יודע שאם יקדימו אותך במירוץ - אתה תקוע. אתה לא יכול להוציא שחקנים ממנצ’סטר סיטי, מפריז סן ז’רמן ועוד.

אם כבר השוואות אז דיברו במארקה בטור דעה שריאל מדריד הזו, בטח עם צ’אבי אלונסו כמאמן ואלבארו ארבלואה מקסטיליה, שניים מהחיילים שלו - “מקבלת גוון של ז’וזה מוריניו 2012”. תחשבו על אנגלו שטילר כדומה לסמי קדירה או נורי שהאין, קררארס כפאביו קונטראו, רפאל ואראן היה הדין האוסן בערך למרות שהוא עלה עשרה מיליון יורו. אולי כדאי רכש צנוע.

גם אחרי שנה שעברה כשהביאו את קיליאן אמבפה - קשה להתלהב משמות. גם רכישתו של ג’וד בלינגהאם הייתה וואו אבל האוהד הממוצע אומר שחבל להשקיע כל כך הרבה כשאין חלוץ. צריך לקוות שתהיה לשם שינוי ק-ב-ו-צ-ה (ובכל זאת אני קצת מופתע לגבי המגן השמאלי).

בלי לקרוא את ההודעה שלך קודם, קיבלתי רושם דומה. אתייחס ליכולות של שטילר:

1. ‘ניהול משחק’ - זה ‘הדיבור’ עליו, אבל קשה מאד ללמוד את זה מסטטיסטיקה ומקליפים ולכן אני לא יודע להתייחס ליכולת הזו שלו. מה שבטוח הוא שזובימנדי לא עילוי בתחום
  2. הגנתית - נקבל משהו די דומה לקרוס. פה הבעיה הגדולה - בסוף מישהו צריך להגן בבית הזה
  3. בוקס טוב בוקס - מזכיר קצת את מודריץ’ בנושא הזה. מתקרב יותר לרחבה מאשר קרוס, אבל לא מהווה איום תמידי על השער וגם המספרים שלו בליגה מראים ככה. יתכן ויתפתח אחרת כי הוא מראה רעב להתקרב לשער, אבל כרגע זה לא משהו משמעותי. בישולים כנראה שכן נקבל ממנו.
  4. כסף - בסוף הוא משחק בשטוטגארט והמשכורת שלו די נמוכה ביחס כמעט לכל פוטנציאל בגיל הזה שריאל מדריד יכולה לשים עליו את היד.
  5. תוצרת - אנחנו לא צריכים עוד כוכב כדורגל. תן לי מכונה שתבוא לעבוד כמה שנים, הקבוצה משוועת לכאלה. קשר גרמני זה האבטיפוס של השחקנים האלה

אם רוצים מישהו שגם עושה הגנה אז אני שוב מעלה את השם של אדם וורטון

לא כל כך קשור לנושא, אבל תענוג לשמוע את אנצ’לוטי. גם שהוא עוזב הוא מדבר על ריאל ופלורניטנו בצורה כך כך מרגשת ומכבדת. כשמוסיפים אליו את זידאן שאימן לפניו ואת אלונסו שאחריו. זה מרגיש כמו מציאות מקבילה להיזכר בתקופה של מוריניו (שהוא עדיין מבחינתי נתפס לאחד המאמנים הגדולים בהיסטוריה). עם כמה שלא “החזקתי” (אפשר לחשוב מי אני) מדון קרלו, אי אפשר שלא להחזיק ממנו בתור דמות חיובית בחדר ההלבשה. אני סופר מקווה שהוא יצליח להחזיר לברזיל את גביע העולם (24 שנים כבר עברו מאז הזכייה האחרונה, נתון פסיכי).
ולענייננו, מרגיש לי הקיץ שפרז נותן ריספקט לאלונסו, אם נצא מנקודת ההנחה שטרנט והאוסן הם רכשים אסטרטגים של ההנהלה. הרכש המסתמן של קררס ושטילר מרגישים לי כמו בחירה של אלונסו. נכון שלא היו יותר מידי אפשרויות, אבל מתוך ההכרות שלי עם פרז השניים האלו הם לא הקאפ אוף טי שלו. להרגשתי, הוא היה מעדיף לא לעשות רכש בכלל ולחכות להזדמנויות בשוק. אם כך אלו פני הדברים אז אני שמח שיש סיי לבקשות של מאמנים. בטח ובטח אם הבקשות שלו הם שחקן שניים ספציפיים בעמדות מפתח.
בנוגע ליכולות יש לי ספק, אם כי הם בוודאי יהיו שיפור לעומת השנה, כאילו כמה אפשר להיות “חלש” כשהתחרות שלך הם מנדי ופראן. נראה שלקררס כן יש אנטנסיביות ויכולת ללחץ על כל המגרש וכל עוד הוא לא נגר הוא יעזור. לשטילר יש סטטיסטיקות טובות. אבל גם לנורי שהאין היו. לא ראיתי אותו לפני אבל אני בטוח שאלונסו מכיר אותו טוב והוא שווה הימור במחיר שלו. לגבי טרנט והאוסן לדעתי אין שאלה בכלל.

דובר על זה שלא מאמינים בו ולא חושבים שיש לו פוטנציאל. אישית אני חושב שהוא עדיף על פראן גרסיה כמחליף, אבל אנחנו כבר עם פראן גרסיה ובהצלחה עם לגרום לו לעזוב. כמגן ראשון, אני חושב שהוא פשרה גדולה מדיי.

האם קרראס כל כך עדיף עליו שמעדיפים לשלם 50 מיליון יורו על שחקן אחר? אני לא יודע, צפיתי בו רק שני משחקים מלאים שבהם דווקא התרשמתי ממנו מאוד לטובה.חוץ מזה, כפי שאנחנו מכירים את המועדון, לא סתם זרקו 50 מיליון על שחקן ביום בהיר אחד.

בסופו של דבר לכל אחד מאיתנו יש את האינסטינקט שלו לגבי כל העברה. בדרך כלל אחרי כמה חודשים כבר מתפתח איזשהו קונצנזוס ממשי על אותו שחקן. כרגע כל עמדה לגיטימית בעיניי בנושא הזה, ונחכה לראות בחודשים הקרובים האם הוא צדק או טעה.

אז טרנט חתם באופן רשמי והשמועות אומרות ששילמנו 10 מיליון לליברפול כדי שיוכל לשחק בשלב הבתים של גביע העולם לקבוצות. נשמע קצת מופרך אבל פלורנטינו נדבן ידוע… גם על גולר שילמנו הרבה מעבר לסעיף הרכישה שלו. שיהיה… העיקר יש מגן ימני שיודע לייצר מצבים.

אגב, גביע העולם לקבוצות בכלל ישודר בארץ?