מחזור 6 באלופות: מושלמים בשלב הבתים האחרון של הצ'מפיונס

אבל שוב יש פה עניינים שהם מעבר לשיקול מקצועי קר. זה משחק ליגת האלופות, השחקן בפרומה טובה, בטח שרוצה לשחק, הקבוצה צריכה להיות אטרקטיבית ולתת שואו באירופה.

אני גם הייתי מעדיף שהשחקנים החשובים ישארו בבית ובכלל לא יצאו למשחק הזה, ולתת יותר דקות לשחקנים כמו ברהים שיכל היה לנצל את המשחק הזה להמשיך את היכות שלו וכן הלאה. אבל אני לא עשיתי את כל השיקולים, לי אין מידע על המצב הגופני של השחקנים, ואחרי הכל גם אני לא מבין גדול בנושא.

בטוח שהוא מודע לזה שבלינגהאם משחק המון העונה, ושהוא קיבל כמה חבטות לאחרונה שהפריעו לו, ואני גם חושב שהוא מודע לכך שהמשחק הזה חסר כל חשיבות מבחינתנו. למה בכל זאת הוא הרכיב אותו ואת יתר השחקנים שקיווינו שיתן להם מנוחה? המסקנה שלכם היא כי הוא מטומטם, ואני לא מסכים איתה. המסקנה שלי היא שיש שיקולים נוספים שאנחנו פשוט לא רואים או מתייחסים אליהם מכאן.

לא מתווכח איתך לגבי פראן,גם אותי הוא אכזב יחסית ואנחנו חייבים להביא מגן שמאלי בקיץ למרות שאני חושב שהוא עדיין עדיף על מנדי,על ואסקז נסכים שלא להסכים.

בנאדם ששיחק ברמות הכי גבוהות וזכה בכל, ואימן ברמות הכי גבוהות וזכה בכל הוא לא מטומטם, גם אם אני כותב זאת לפעמים זה כדי להוציא תסכול.
יש לו דרך שהוא מאמין בה והוא מאוד עקשן ומאוד לא רוצה לקחת סיכונים, אני לא מסכים עם הדרך שלו, יחסית לרמה של הקבוצות שהוא אימן הוא זכה במעט מאוד תארים, אחד הבעיות שמנעו ממנו יותר תארים זה שהוא טחן תמיד את ההרכב הראשון שלו.

גם האמרה שהוא עקשן מאוד בעייתית עבורי. הבנאדם החליף העונה מערך, ומאז שינה את הכדורגל שלנו 3 פעמים בהתחשב בפציעות, כשכל פעם השינויים שלו הם בינגו. בסופו של דבר צריך לזכור שלמרות שפתחנו את העונה עם סגל בעייתי והמשכנו אותה עם סגל פצוע ואפילו יותר בעייתי, אנחנו עדיין אחת מהקבוצות הטובות ביותר באירופה. זו עובדה קרה שאין עליה מחלוקת.

הכדורגל ההתקפי שלנו חדשני מאוד. השחקנים תוקפים שטחים, כל שחקני ההתקפה והקישור הקדמי שלנו היברידים ולא מקובעים למערך מסויים, לשחקנים יש אפשרות להביא את מלוא היכולת לידי ביטוי בכדורגל הזה, והתוצאות מדברות בעד עצמן. אנחנו ממש לא משחקים את אותו יהלום שמילאן שיחקה תחת אנצ’לוטי.

יכול להיות טוב יותר? לטעמי האישי בלבד, אני חושב שפוזישנל פוטבול זו דרך יעילה יותר לשחק כדורגל, וזו לבטח הדרך המקובלת ביותר לשחק כיום. אך מצד שני, הכדורגל החופשי שקרלו משחק מאוד מתאים לשחקנים הכישרוניים שלנו, נכון לעכשיו משפר יותר את התיאום ביניהם מכיוון שהם לא תקועים על משבצת אחת ותבניות התקפה מקובעות. בסופו של דבר, צריך לזכור, שהתוצאות מדברות בעד עצמן. טענה יותר קריטית שיש לי כלפי אנצ’לוטי היא משחק הגנה מאוד מיושן. 2 קווי הגנה, בלוק בינוני נמוך, בא לי להקיא מהדרך שבה הוא משחק הגנה.
בעוד שאני לא מסכים עם הדרך שבה הוא משחק, יש גם יתרונות במה שהוא עושה ואנחנו כאוהדים צריכים להבין למה, בטח כשהקבוצה מצליחה מעבר למצופה נוכח הפציעות.

חנן אני אכתוב את משנתי בשלב מאוחר יותר אבל לא רק שהסיכון של ג’וד בלינגהאם להיפצע הוא גבוה וכנ"ל רודריגו וזה כל כך חשוב כי אנחנו הרי גם ככה בסגל חסר מהאשפתות - בלינגהאם קיבל אתמול כרטיס צהוב כל כך טיפשי והוא רחוק צהוב אחד מהשעייה. זה גם כן משהו קריטי. ג’וד עושה שטויות לפעמים ובורח לו ובהתנהלותו על המגרש קרלו לא אשם, אבל הוא בטח לא לומד. היה משחק מהנה וחביב אתמול אבל זה היה יכול להיות מאוד ‘מצחיק’ אם גם ההרכב החזק היה נשחק עד תום וגם זה לא היה מספיק לנו לנצח. ג’וד ורודריגו היו צריכים להישאר במדריד ולא לטוס בכלל. בעונת הדאבל זינדין זידאן השאיר את כריסטיאנו רונאלדו במדריד במספר משחקי חוץ בליגה כדי שאפילו לא יטוס ויוכל לנוח. זה לא שהוא נשאר על הספסל אלא בכלל לא היה.

אתה מחמיא לו על שינוי המערך ויש כאלה שיגידו שזה מובן מאליו שככה ריאל מדריד צריכה לשחק. אתה ידעת שג’וד בלינגהאם ישתלב בצורה כזו טובה? גם הוא לא.

שוב אני אגיד שאני לא מתמצא בכל השיקולים למה הוא קיבל את ההחלטה לשחק בהרכב מלא, וגם אני הייתי מעדיף שהוא לא ישחק עם ההרכב הראשון, בייחוד לא ג’וד. אבל הוא כן החליט לשחק איתם, ומי שממש מעניין אותו למה הוא קיבל את ההחלטה הזאת יכול לחקור את זה. אם המסקנה היא שהוא מטומטם, אז זו המסקנה שלכם, אבל אני לא אסכים איתה.

מובן מאליו? כלום לא מובן מאליו. ההצלחה של הקבוצה לא מובנת מאליה. סגל בעייתי וחסר, וכמו שראינו בתחילת העונה לא מתואם בשום צורה, ועדיין אנחנו משחקים ביכולת גבוהה ומנצחים, זה הישג שהוא לי בכל אופן לא מובן מאליו. ג’וד בלינגהאם שיחק בתחילת העונה בתפקיד שקרלו המציא במיוחד בשבילו בכך שהפך אותו מעוד קשר לשחקן שהכל סובב סביבו, דובר על זה רבות ואם תרצה גם אוכיח לך את הטענה הזאת.

אני חושב שאפשר לבקר את מה שלא טוב וגם לתת קרדיט על מה שטוב. לא הכל חייב להיות שחור או לבן, או שטוב או שלא. לכל מאמן יש את היתרונות והחסרונות שלו. גם לי יש כמה דברים שאני לא אוהב בניהול של אנצ’לוטי, גם אני לא יכול לחכות שנחליף מאמן, אבל יש המון דברים שהוא גם עושה נהדר ועל זה אפשר וצריך לתת לו קרדיט.

זה שהוא מטומטם וטיפש, ולא תורם כלום, זו עמדה שאני לא אהיה מוכן לקבל.

כבר מתחילת העונה כתבתי שאישית חושב שיש לנו סגל מצויין אחד הטובים באירופה גם בלי אמבפה ועם העזיבה של בנזמה, ואת זה כתבתי עוד לפני שהבננו שג’וד זה השחקן הטוב בעולם, יש לנו סגל שרוב מאמני העולם היו חולמים לקבל, כתבתי המון שקלופ רצה לשפץ את הקישור של ליברפול והשלישייה שהוא רצה זה קמא, צ’ומה וג’וד, והם פה יחד עם פדה.

ההצלחה של הקבוצה היא למרות קרלו ולא בגלל קרלו, מאמן טוב היה מוציא מהסגל הזה כדורגל מדהים והיה פותח פער עוד יותר גדול מברצלונה.

לדעתי אתה מפריז בהערכה שלך לסגל שלנו. הסגל שלנו, בטח בלי הפצועים, הוא בינוני למדיי. בהגנה יש לך את אלאבה באנקר, מנדי באנקר, כרגע הם מינוסים בהרכב שלנו. בהתקפה יש לך 2 וחצי שחקנים כשגם ויני עדיין לא השפיע העונה, ורודריגו אך לאחרונה התחיל לתפקד.

האיזור היחיד שבו יש לנו באמת שפע הוא הקישור, וגם שם לא הכל חלום. לקמא שאתה מאוד אוהב יש עוד המון מקום לשיפור והוא רחוק מלהיות המוצר המוגמר שאנחנו רוצים שיהיה. פדה יום אסל יום בסל, יש לנו פצועים, לא הכל דבש.

יכול להיות שעם מאמן אחר היינו נראים יותר טוב, אבל גם יכול מאוד להיות שלא. לא חסר קבוצות שנראות פחות טוב מאיתנו, למעשה, אני מתקשה לחשוב על יותר מדיי קבוצות שנראות בינתיים טוב כמונו. אתה רוצה לקחת את כל הקרדיט מנצ’לוטי על זה ולזרוק אותו על סגל שבסופו של דבר מלא פשרות לטווח הקצר ולא שלם, אז זה שלך, אני לא מסכים עם זה.

אני לא מפריז, יש לנו סגל מצויין, רק לסיטי יש סגל יותר טוב.

זה שאלאבה בנקר כבלם ומנדי בנקר כמגן שמאלי זאת לא בעיה בסגל אלא העקשנות של אנצ’לוטי שאתה לא מסכים איתה.

אלאבה נאצ’ו רודיגר קרבחאל זאת אחלה הגנה, לא שמתי את ואסקז כדי לא להיגרר לדיון ספין אופ.

בקישור למרות שלקמא יש מקום להשתפר הוא אחד הטובים בעולם כבר עכשיו ונכנס בקלות לכל הרכב של כל קבוצה, כך גם פדה שאם ישחק בתפקיד שלו ולא קיצוני ששומר על התחת של קרבחאל יתן כל משחק תפוקה, תוסיף את צ’ומה ותקבל את הקישור הטוב בעולם.

הסגל לא מלא פשרות, המגינים לא ברמה המתבקשת אבל הם בהחלט לא פשרה, אפשר להצליח איתם, הפשרה היחידה זה בעמדת החלוץ, אבל חוסלו לדעתי חלוץ טוב מאוד, אם ישחקו איתו נכון יגיע בקלות ל 20 שערי ליגה, רק שישחק חלוץ 9 ויקבל כדורי מקו הרוחב כמו אתמול, שישחק עם הגב לשער ויכין מצבים לשחקנים שמצטרפים מאחורה.

מה זה לקחת את הקרדיט מאנצ’לוטי, כשהוא משחק עם מספיק שחקני התקפה ועם מערך מאוזן שלא מוטה כולו שמאלה אנחנו משחקים יותר טוב, הוא בהרבה מקרים מתעקש לשחק עם מערך לא נכון או עם מודריץ’ שכבר לא תורם כלום, ועוד לא דיברנו שאחרי 3 שנים שלו פה הקבוצה לא יודעת ללחוץ וזה עם הסגל הכי אתלטי בעולם.

אתה לא חייב להאמין לי, תבדוק את ההיסטוריה של אנצ’לוטי ותראה איזה אליפויות הוא איבד עם סגלים שאמורים לקחת אליפויות בקלות.

מכיוון שאין לנו הסכמה בנוגע ליכולת של הסגל, בטח כשהוא נגוע בפציעות, אז אין לנו בסיס לדיון. לדעתי הסגל הזה מוציא כדורגל הרבה יותר טוב ממה שהוא מסוגל ולדעתך לא, לגיטימי. אין לי שוב בסיס להניח שהדעה שלי נכונה ושלך לא.

כדורגל טוב לא אמור להיות קשור לאיכות הסגל, ג’ירונה היא הדוגמא הכי טובה, מאמן טוב עם שיטה יכול להוציא כדורגל טוב גם עם סגל יחסית נחות.
סגל טוב נותן לך יתרון איכותי, בא בדרך כלל לידי ביטוי בתרגום מצבים לשער ומהצד השני בפעולות הגנתיות קריטיות שמונעות שערים.
אפשר לשחק כדורגל הרבה יותר טוב עם הסגל של ריאל, גם אם נסכים וגם אם לא נסכים על איכות הסגל.

אני גם חושב שאפשר לשחק כדורגל יותר טוב. אבל זה לא סותר את זה שאנחנו משחקים כדורגל טוב גם היום, שיש יתרונות לכדורגל שאנחנו משחקים היום, ושאנחנו מגיעים לתוצאות גם היום. זה שיכול להיות יותר טוב לא אומר שמה שיש היום הוא רע.

הכדורגל שאנחנו משחקים היום זה המינימום ההכרחי כדי שאפשר יהיה לטעון לכדורגל טוב, קרלו פשוט הרגיל אותנו לחרא שכדורגל כמו שאנחנו משחקים היום יחשב ל’‘כדורגל טוב’', לא ראיתי את ג’ירונה הרבה העונה, אבל במשחק שלהם נגד ברצלונה נהניתי כמו שלא נהניתי מריאל כל העונה.

בקשר למשחק אתמול, השיתוף פעולה של רודריגו עם ואסקז באגף ימין נראה טוב וטבעי, עם חזרתו של ויני יש סיכוי טוב להמשיך לשחק כדורגל מאוזן מבחינת אגפים.

כמה קבוצות אתה יכול למנות שמשחקות כדורגל יותר טוב מאיתנו? אני ברצינות שואל.

אגב, ברצלונה הייתה הרבה יותר טובה מז’ירונה בסך הכל, רק שז’ירונה הייתה יותר קלינית. היא עושה את הקסמים שלה על חשבון ההגנה והכדורגל שלה לא מאוזן. לא הייתי רוצה כדורגל כזה אצלינו, יריבות שיש להן חלוץ טוב יותר מלבנדובסקי הנוכחי יענישו אותה על משחק כמו שהיא הציגה מול ברצלונה.

אופטופיק לגמרי אבל אם כבר הזכרת את רודריגו, אתמול שוב פעם הוא הוכיח שזה לא משנה איפה הוא משחק, בימין או בשמאל, אצלו הכל בראש.

אני לא חושב שאנחנו משחקים כדורגל טוב, היו מעט מדי דקות העונה ששיחקנו כדורגל באמת טוב ושוטף, יש לנו שחקנים שיכולים לעשות פעולות טובות וגם שיתופי פעולה נקודתיים מבריקים, ג’וד ורודריגו בעיקר.
סיטי, ליברפול, ארסנל, ברייטון במשחקים הטובים שלה, ג’ירונה, ואף ברצלונה המושמצת לפרקים, אלה קבוצות שמשחקות כדורגל יותר טוב מריאל, מדבר על כדורגל קבוצתי ומתוכנן

ברצלונה לא הייתה הרבה יותר טובה מג’ירונה, ג’ירונה שיחקה יותר טוב, ברצלונה הרבה יותר מוכשרת לכן הגיעה ליותר הזדמנויות בגלל שיש לה שחקנים יותר מוכשרים שיכולים לייצר יותר ממצב נתון, עיקר הפעולות ההתקפיות של ברצלונה הם מבידודי אחד על אחד באגף והכנסת כדור לרחבה, ג’רונה משחקת כדורגל הרבה יותר יפה שמתבסס עת משולשים הנעת כדור מהירה וחילופי מקומות, אבל השחקנעם שלה פחות מוכשרים.
ג’ירונה לא הייתה יותר קלינית, להיפך, נכון שהם ניצלו יותר את המצבים אבל היו המון מצבים ששחקני שלה נכשלו בפעולה הלפני האחרונה שהייתה מביאה אותם למצבי הבקעה מצויינים, זה בדיוק המצבים ששחקנים יותר מוכשרים ינצלו ליצירת מצבי הבקעה רבים, אם גונדוגאן היה משחק בג’ירונה הם היו מגיעים לעוד המון הזדמנויות נגד ברצלונה.

ג’ירונה לא מלהיבה התקפית על חשבון ההגנה, זה רק ששחקני ההגנה שלה לא ברמה של ריאל וברצלונה.

גם אם זה נכון, מדובר על מספר קבוצות בודדות. עכשיו האם זה נכון? את המשחקים הסבירים (שים לב, לא טובים, רק סבירים) שהיו לברצלונה העונה אפשר לספור על כף היד. תקפוץ לפורום הסמוך ותבין את רמת הדיכאון שם. ז’ירונה חטפה העונה כפול שערים מאיתנו, היא לחלוטין זונחת את ההגנה. לפעמים היא מותירה שני שחקנים מאחור וחשופה לא אחת למתפרצות. בליגת האלופות זה לא יעבוד. ברייטון לא באותו פוסטקוד, סיטי ליברפול וארסנל רחוקות מלהפחיד כרגע גם הן. לסיטי אאלט היו כמה משחקים בחודש האחרון בלבד שהיא לא ניצחה או ניצחה בשיניים.

עכשיו ספציפית לגבי ז’ירונה, מכיוון שאמרת שאתה לא צופה במשחקים שלה העונה, אין לי טעם לשכנע אותך. אם היית צופה במשחקים שלה אז מילא, אבל היא אחת מהקבוצות שספגה הכי הרבה שערים בליגה ותוקפת כל התקפה עם 6 שחקנים לפחות. תראה את המשחקים שלה ותווכח בעצמך.

אתה מדבר על שני דברים שונים, כשאני מדבר על כדורגל הכוונה לכדורגל שכיף לשבת ולראות למשך 90 דקות, ואת זה אני לא מקבל מריאל וכן מברייטון וג’ירונה למרות שהן קבוצות נחותות יחסית.

וכאן חוזרים לאי ההסכמה בינינו, אני מאמין שלריאל מדריד יש את הסגל השני הכי טוב בעולם גם בלי אמבפה או האלאנד, אז קבוצות כמו ליברפול ארסנל וגם סיטי לא אמורות להפחיד אותה, אנחנו לא נופלים מהם, כתבתי בתחילת העונה שזאת תהיה בושה אם לא נזכה בליגה, גם באלופות אחרי הסיטי אנחנו המועמדת הבכירה, עד כדי כך הסגל שלנו טוב.

בקשר לברצלונה, הם חרא העונה, אי אפשר להגדיר זאת במילה אחרת, אם לא נסים אינסופיים בהרבה משחקים מזמן היו יוצאים מהמירוץ, אבל לפרקים יותר ארוכים משחקים כדורגל טוב מריאל(לצפייה), רק שהסגל שלהם נחות למרות שיש שחושבים שהם טופ5 אירופאי כאילו גונדוגאן ולבנדובסקי בני 28 ופליקס זה השחקן שעלה 120 מיליון והג’ואו השני לא נזרק מ2 קבוצות צמרת.

ספיציפית לגבי ג’ירונה, משחקת כדורגל חיובי והתקפי ושולחת הרבה שחקנים קדימה וחוטפת, אבל מבקיעה יותר, אם מאחורה היה לה את רודיגר ובקישור את פדה הם היו סופגים הרבה פחות למרות שמשחקים התקפי ופתוח.

אני מתחיל להבין את מה שאתה אומר, אתה מדבר על כדורגל כיפי לצפיה, אני מדבר על כדורגל מנצח ואיכותי. אין שום ספק שז’ירונה משחקת את הכדורגל הכי כיפי לצופה הממוצע, אבל זה לא בהכרח משהו שיצליח ברמות הגבוהות.

גם אם מדברים על כדורגל כיפי לצפיה, אני חושב שאנחנו בין הקבוצות המלהיבות ביותר העונה. כבשנו עד כה 50 שערים ב22 משחקים, למרות פתיחת עונה לא משכנעת. אנחנו יוצרים המון מצבים והסגנון החופשי של אנצ’לוטי מאפשר לשחקנים כמו ג’וד לבטא את עצמם, ומאפשר קומבנציות של שחקנים שלא אפשריות בתבניות התקפה מסודרות (כמו למשל ג’וד ורודריגו מול נאפולי).

אגב קטן, אתה מנסה להכניס את ליברפול בכח לליגה הזאת, אני לא חושב שהיא שם למרות שהיא מוליכה את הטבלה וכו’…

המסקנה היא שהוא מטומטמם כי הוא לא לומד מהטעויות שקרו במשמרת שלו ובקבוצה שלנו. גם לספסל את ג’וד בלינגהאם זה לא כמו לספסל את כריסטיאנו רונאלדו ב-2014 שרוצה לשחק ורוצה פ’יצ’יצ’י וכדומה. אני גם לא אמרתי שהוא מאמן מטומטם, אמרתי שזו החלטה נוראית, שאת “הנזק” ממנה לאו דווקא נרגיש עכשיו ואם אף אחד לא נפצע זה לא אומר שעברנו את זה בשלום. בוא תגיד לי אתה איזה שיקול יש כאן. זה משחק בית שיש מנויים שאתה ‘מחויב’ להם? זה תנאי של פלורנטינו פרס? מילא היינו צריכים נקודה להבטחת המקום הראשון, אפילו זה לא.

כמה מההצלחה של הקבוצה אתה רוצה לזקוף לקרלו? אתה משקר לעצמך. בתחילת העונה ג’וד גנב לנו הרבה נקודות, סלח לי. אנחנו אפילו לא במקום הראשון, בואו נשים הכל בפרופורציות. מאמן צריך לעזור לקבוצה שלו, זה מובן מאליו. מערך היהלום לא התאים לנו. מחזיר אותך אחורה למנצ’סטר סיטי וה-4:0 וזה מסכם הכל. אגב אני כן מחבב את קרלו הליצן.

אם לא נכניס את מובילת הליגה האנגלית אחרי 16 מחזורים לליגה הזאת את מי נכניס ? זה לא שהיא מובילה במזל או בהפתעה, משחקת כדורגל מצויין, חזרה העונה כמה וכמה פעמים ממצבים קשים, קלופ מאמן אותה, מה עוד צריך ?