כדורגל ספרדי - שוטף

כאמור, מבחנתי משוחרר.

סתם משעשע שאצלכם בניטס, אנצלוטי ואפילו זידאן על המוקד מדי שבוע אבל אצלנו הבעיה לא במאמן ואנחנו סתם אומרים.

כנ"ל בנושא טעויות שיפוטך אבל זה כבר נדוש.

אני די חולק על הקביעה העקרונית הזאת.
אולי הם מכירים את הכל אבל מכאן ועד לדעת להנחיל לשחקנים את הדרך בכלל והנכונה בפרט המרחק גדול.

אתה בעצם אומר שכל קבוצה שהיא לא סיטי המאמן לא אשם? הרי לרוב הקבוצות יש בעיות בסגל כי אי אפשר כלכלית לבנות הכל בצורה מושלמת.

זה כמו שתגיד שאף מגן ימני לא הצליח אצלנו אחרי דני אלבס אז אולי הבעיה לא בשחקנים שבאו?!
לא, הבעיה היא שהביאו שחקנים בינוניים ומטה שלא מתאימים לרמה. כנ"ל המאמנים.

פריז זו דווקא דוגמא מצויינת לקבוצה שבנויה סביר לגמרי ושיחקה רע בגלל מאמן שלא העמיד אותה נכון ונראה שנכנע לתכתיבים של הכוכבים. (ועדיין היתה רחוקה כמה דקות ריכוז מלהעיף אתכם בצמפיונס)

הזמן והנוסטלגיה זה המרפא הכי טוב לטעויות וכשלונות , עכשיו שעבר הרבה מים בירקון ועברו אצלנו מאמנים הרבה יותר גרועים מואלורדה (קומאן וצאבי) אז אפשר ולנסות “לשפץ” את הרקורד של ואלורדה בברצלונה.

ואלורדה בתור אישיות הוא גנטלמן ואין לי שום דבר נגדו. מאמן אחלה לקבוצות כמו בילבאו או סביליה. ודרך אגב אין בזה שום בושה או קלון, את רוב הקבוצות בעולם ואלורדה יוכל לאמן אותם בצורה די טובה. אבל הוא לא מאמן מספיק טוב בשביל קבוצות כמו ברצלונה (לפחות הקבוצה שהוא קיבל) או ריאל.

אתם יכולים לנסות ו"לשפץ" אותו כמה שאתם רוצים ולמחוק את הטעויות שלו ולהפוך את רוב אוהדי “ברצלונה” לרעים בסיפור שלו זה לא ישנה את הטעויות שלו .

אני רק יזרוק דוגמה קטנה, שלושה ימים לפני הגומלין מול רומא, משחק חסר משמעות נגד לגנס שהבטיחה את ההשארות שלה בליגה בקאמפ נואו, ואין לה על מה להילחם, האליפות די מובטחת לנו. ואלורדה עולה עם הרכב מלא נגדם. למה? כי הוא רוצה להכנס להיסטוריה בתור מאמן שלא הפסיד בליגה (מה שבסוף גם בזה הוא נכשל)

אותה טעות הוא עשה גם במשחק לפני ליברפול דרך אגב.

זה סתם קטנויות מבחינתי. אני יכול לעשות פה הרצאה שלמה על הטעויות שלו ועל ההסתמכות המלאה שלו על מסי. ועוד.

כמו שכתבתי, שהיה לו בהצלחה והשנה יש לו הזדמנות נפלאה לקחת לנו את המקום הרביעי של ליגת האלופות.

הרגשות אשמה הכי גדולה בסיפור שלי עם ואלורדה, זה הצורה המבישה שפיטרו אותו ודרך אגב כתבתי את זה גם בזמן אמת, זה היה בושה וחרפה, ורק על זה ברתומאו היה צריך ללכת הביתה. זה מדהים שאחרי זה הוא שמר על כבוד של המועדון והתפשר בסכום של הפיצוים. זה מאוד לזכותו.

מבחינה מקצועית אין לי שום רגשות אשמה. אם זה היה תלוי בי אחרי רומא הייתי אומר לו שלום, תתבעו אותי.

רק להזכיר לך שהם רצו ועדיין רוצים להיפטר מהמאמן שזכה איתם באלופות ובאליפות שנה אחרי. זה … לאוהדי ריאל מותר לאוהדי ברצלונה אסור

אל תכלילו,אני חושב שצ׳אבי מאמן בינוני ולא מנוסה במקרה הטוב ושואלוורדה לא מתאים אישיותית למועדונים גדולים אם כי יש לו את הידע הטקטי ברמות הגבוהות ביותר,ועדיין אנצ׳לוטי היה צריך להיות מפוטר אחרי העונה הקודמת כי הוא התבזה בליגה,על עונת הדאבל לא נראה לי שמישהו ביקש לפטר אותו למרות שידענו שזה היה מזל והתעלות של שחקנים מסוימים ולא יכולת.

אתה נכנס איתי לפינה שאני לא מעוניין. זכותך לחשוב כך על אנלוטי, אבל למה אתם באים אלינו כל הזמן בתלונות שאנחנו מבקרים את המאמנים שלנו?

זה לא חד פעמי, זה כל מאמן שאנחנו מבקרים. לכם מותר לחשוב שאנלוטי לא מאמן מספיק טוב בשביל ריאל למרות שהוא השיג בריאל הרבה יותר הצלחות מאשר ואלורדה קומאן וצאבי ביחד אבל אנחנו “הרעים” בסיפור הזה כי אנחנו חושבים שהם לא מספיק טובים בשבילנו.

אני יחזור על השאלה שלי, ואלורדה מאמן ריאל , בנוקאוט ריאל מושפלת פעמיים רצוף שברשותה השחקן הכי טוב בעולם בכושר שיא . שנה אחרי שנה, אוהדי ריאל לא היו דורשים שהוא יתפטר?

רק להדגיש שכמה שאני שונא את ברתומאו ובגדול אני מאשים אותו בעיקר, בנוקאאוט שלנו בליגת האלופות האשמה היחידה שלו שהוא לא פיטר את ואלורדה. ואלורדה נושא ב100 אחוז אשמה בזה, כל מי שראה את ניהול המשחקים שלו מבין את זה.

אפילו זידאן חטף ממכם. ועכשיו אם אני לא טועה אתם לוקחים את זידאן בשימחה.

דווקא באוהדי ריאל אני נכנס יותר חזק…

או דוגמה טריה אך מלפני אבעה ימים:

בקיצור משה שחרר…

הבעיה יותר גדולה מרק אתה.

אתה רוצה שאני ישחרר אז המלצה שלי תפסיק לנסות לעקוץ אותנו כל הזמן

אני עקבי בדעה שלי ולא משנה אם זו ריאל מדריד או ברצלונה. כשיאל רוצה להחתים את קיין אני הזדעקתי פה כנגד כל חברי הפורום כי זה נוגד את האני מאמין שלי. כשקבוצה לא מבוטלת פה קראה לאנצ’לוטי מטומטם ודרשה את ראשו קמתי נגדם בלי לחשוב פעמיים כי זה נוגד בדיוק את אותו אני מאמין שלי. אתה רוצה בכל זאת להאשים אותם מבלי לייצר דיון ורק להוציא קיטור? סבבה אניח לך לנפשך ולא איכנס איתך לדיונים האלה, אבל אף אחד לא חייב להסכים איתך.

אין לי בעיה להתדיין איתך. אבל בוא תגיד לי מה בקשר לטענות של על ואלורדה לא נכונות? אתה היית מקבל מאמן שכל שנה גורם לקבוצה שלך לקבל בראש בנוקאאוט של ליגת האלופות (עם השחקן הכי טוב בעולם?) גם להזכיר לכולם פה שלא פיטרו אותו אחרי ליברפול (כל קבוצה נורמלית אחרת בעולם הוא היה מפוטר דקה אחרי) פיטרו אחרי שהוא לא השאיר לברתומאו שום ברירה אחרת, אחרי שגם אתלטי עשו עלינו רמונטדה בקופה… ברתומאו היה עושה הכל בשביל להשאיר אותו מאמן אצלנו.

כן או לא.

ההבדל בינינו שאני לא חושב שזה המאמן בהכרח אשם, אני חושב שאלה השחקנים.

תקרא את ההודעה הזאת של אור:

אני גם חושב שלשחקנים יש אשמה. שחקנים בגדול אי אפשר לפטר את כולם. זה לא סותר.

אבל למחדל הכי גדול שלו וזה ליגת האלופות, הוא אחראי לבד. שיטת המשחק שלו מתאימה לקבוצה כמו בילבאו. הרי מה היה נקודת המוצא שלו מול רומא וליברפול בחוץ? השגנו תוצאה טובה בבית, אז נעלה בחוץ רק לשמור על התוצאה. וכך הוא בחר את ההרכב (סרגי רוברטו וסמדו פותחים ביחד מול רומא וידאל מול ליברפול) זה גישה של קבוצה דרג ב שמצליחה לנצח בבית קבוצה חזקה ממנה ובחוץ מנסה לשמור על התוצאה.

ומילא מול רומא, אותו דבר עשה שנה אחרי מול ליברפול (שלהזכיר לכולם הגיע בהרכב חסר מולנוI

זה בדיוק ההבדל בין לאמן קבוצה כמו בילבאו לריאל או ברצלונה. בבילבאו אפשר לספסל מונאין כמה שרוצים. שאתה מגיע לקבוצה כמו ברצלונה או ריאל אתה לא מלך העולם.

תבדוק מה קרה למאמן האחרון של באיירן שניסה לספסל את מולר. אתה גם יכול לשאול את קנסלו…

זה בדיוק מה שהתחלתי לכתוב, הוא מאמן מעולה לקבוצות דרג ב.

זה שאי אפשר להחליף אותם אומר שהם חסינים מביקורת? שאת הכל צריך להפיל על המאמן? החונטה דה אמיגוס הסתיימה כשואלוורדה עזב והבעיות נפתרו?

איפה אמרתי שהם חסינים מביקורת? אני ביקרתי אותם המון.

גם רציתי להחליף את חלקם. את סוארז למשל אני חושב שהיינו צריכים להפרד אחרי השנה של ליברפול. ואני מת על סוארז שחקן אדיר. אותו דבר פיקה ואלבה. אתה יכול לבדוק אותי.

בשביל לפרק את דה אמיגוס, צריך היה מאמן כריזמיטי וחזק. זה הסיבה שהשחקנים אהבו נורא את ואלורדה. הוא היה מאמן שמאוד נוח להם.

שוב, המחדל הכי גדול של ואלורדה זה ליגת האלופות, אין לו שם שום תירוצים או נסיבות מקילות. שים מאמן יותר “אמיץ” ממנו ואנחנו עוברים גם את ליברפול וגם את רומא

חחחח משום מה הדיון פה על ואלורדה “נמרח” יותר מידי, לא מפתיע אותי שהוא מצליח בבילבאו. אני רק מקוה שהוא לא יצליח יותר מידי ויחטוף לנו את ליגת האלופות. זה באמת היה נקמה מצידו.

לא טענתי את זה אף פעם. אני נחשב אולי גדול שונאי ברתומאו בפורום הזה, אני חושב שרק @Shusaku שונא אותו יותר ממני, תאמין לי שאני לא חושב בכלל שואלורדה אחראי לאבדון שלנו. למעשה היחידים שאחראים לאבדון שלנו זה רוסל וברתומאו.

גם צאבי לא אשם בהכל. אבל מאמנים זה כמו ראש ממשלה, הם אחראים על המערכת.

לאורך כל הדיון הקו העיקרי שלך היה שהמאמנים שאימנו אתכם הובילו אתכם לאבדון, מבלי להזכיר את הדרך בה נבנתה הקבוצה או את השחקנים.

בכל מקרה, אני חושב שהבהרנו את דיעותינו לאורך עשרות הודעות בלפחות שלושה דיונים שונים לגבי כמה המאמן אשם או לא בכללי, לגבי צ’אבי, לגבי ואלוורדה. לא חושב שאפשר למשוך את הדיון הזה יותר, נגענו כבר בהכל.

לכל אחד יש את הסיבות הספציפיות למה בדיעבד היה מוצדק ששנאתם אותו, אבל העובדות הן שואלוורדה היה פה מוקצה הרבה לפני ליברפול והרבה לפני רומא בקרב רוב רובם של הכותבים (אולי אצל משה באמת לא, אני לא זוכר). זה נכון אגב גם לגבי קומאן, ששנאו אותו פה הרבה לפני שנכשל באמת (מסכים לגמרי שהוא מאמן גרוע שעדיף היה לו לא היה מגיע, בכפוף לאלטרנטיבות. סטיין גרוע בהרבה וזה אפילו לא קרוב).

אני בגדול 100% עם אסף בדיון המקביל שהיה פה בימים האחרונים. ואלוורדה לא מאמן על, אולי אפילו לא כזה מאמן טוב, אבל לגמרי overhated ברמות הזויות, כמו כל מאמן שלא קוראים לו פפ ועבר במועדון הזה בעשור פלוס מאז לכתו. הרי גם אצל טטה היה מסי, ולא ממש לקחתם דאבלים דומיננטיים או הגעתם לחצאי גמר. תמשיכו לספר לעצמכם שכולם אפסים, רק אוסיף את השנקל שלי והוא שלבארסה (ולריאל מדריד גם, דרך אגב) בקושי מגיעים מאמני על לאורך ההיסטוריה המודרנית. דל בוסקה לא היה גדול יותר מואלוורדה כשקיבל את המשרה אצלנו (וגם לא חושב שהיה מאמן טוב ממנו נקודה. קריירות מאמנים זה דבר אקראי בהרבה ממה שמצטייר פה). הציפיות לא ריאליות. מי שאומר לכם את זה ״עושה לכם דווקא״. כשמגיעים כמה אוהדי בארסה ואומרים את זה זה כמובן לא נכון, אבל אוהדי ריאל עדיין ״מטרילים״ או איזה משהו הזוי בסגנון. יהיה לנו את הדיון הזה גם על המאמן שאחרי צ׳אבי.

אגב - דינמיקה דומה מאד למה שקרה בפורום של ריאל ברכבת המאמנים שבין דל בוסקה למוריניו. תמיד המאמן אשם, לא משנה אם הוא באמת פח אשפה (קיירוש, שוסטר), פח אשפה עם סגל גרוע מאד (לושמבורגו), או סתם אחד שפישל בענק רק בנוקאאוט ובליגה נפל מול מפלצת שכל אחד אחר היה נופל וגם נפל בעתיד מולה (פלגריני). תמיד המאמן צריך ללכת הביתה, תמיד יש הסברים מדוקדקים על איך הוא זה שחיבל ואפשר להוציא הרבה יותר עם הסגל הזה. רק כשהתחילו להגיע שחקנים טובים באמת (וגם מאמן על שמאד לא מאפיין את המועדון, כאמור) - התחילו ליפול האסימונים.

תסתכל, את הכישלון מול ליברפול ורומא הרחנו הרבה לפני. היו הרבה סימנים מקודמים לזה, כדורגל פחדני, הרבה פעמים סיימנו במזל ולא הפסדנו (אתה בטח זוכר את הקלאסיקאים מולכם. שרק בנזמה והמשקופים מנעו מאיתנו מלהפסיד בהם ואפילו בצורה קשה…).

למעשה 3-0 מול ליברפול. ליברפול הגיעו לשלושה מצבים של פאקינג גול בטוח! בהתחלת המחצית השניה הם “אנסו” אותנו. ואתה בטח גם זוכר מי הציל לנו את התחת באותו משחק… איזה גמד ארגינטאי שאף אחד לא מכיר :slight_smile:

אני נותן המון קרדיט על העונה הראשונה והאליפות לואלורדה. הוא הגיע במציאות קשה, איחד את חדר הלבשה. גרם לנו לשחק בצורה יציבה בליגה, היה איזה שלב אני זוכר משחק מול יובנטוס שאפילו הוא גרם לי לחשוב שהוא מחזיר אותנו לשחק כדורגל טוב. אבל בעיקר אחרי הקלאסיקו ההוא מולכם. הסימנים המוקדמים הגיעו.

אליפות ראשונה באמת שהפגנו יציבות ואני די הבנתי שלא יפטרו אותו אחרי רומא, בשנה השניה פשוט דומה לשנה שעברה עם צאבי, היינו הקבוצה הפחות גרועה. אני נותן המון קרדיט לריאל שזכינו בה. למעשה אתם הענקתם לנו שתי אליפיות במתנה. שחושבים על זה, אתם לא מקבלים על זה מספיק הכרת תודה מאיתנו :joy:

אני עד היום חושב שמסי לא מקבל מספיק הערכה על מה שהוא עשה בשבילנו בשנים של ואלורדה.

אלאבה הוא התשיעי העונה שקורע את הצולבת בליגה הספרדית. אנחנו עדיין בדצמבר.
במשך 10 שנים קודמות, ממוצע של 11 פציעות כאלה לעונה שלמה בליגה.
חריגה סטטיסטית מטורפת.
לא יודע אם זה קשור ישירות לעומס, גם בשנה שעברה היה עומס, אבל מצאתי את הנתון הזה מעניין.

ראית איפשהו התייחסות להתפלגות של הפציעות הללו לאורך העונה? יכול להיות שזו פציעה של תחילת/אמצע עונה מסיבה מסויימת?

בכל מקרה, רק ריאל זה מטורף. שני בלמים בכירים עם קרע צולבת זה משהו שאני לא זוכר מעולם, פלוס קורטואה. מנסה להיזכר בקבוצות שבהן שני שחקנים נקודה קרעו צולבת בו״ז וזה גם לא פשוט (למרות שאני בטוח שיש).

אשמח למקור אני בדיוק מחפש סטטיסטיקות על זה.

אוגוסט, ינואר ובחלק מהסקירות גם ראיתי שבמאי. אולי יש חלק מהחזרה מחופשה ארוכה לאינטנסיביות גבוהה, נמגד, גם הזמן מנוחה הולך ומתקשר כי יש פה גם מסגרות של קדם עונה. יש פה המון מרכיבים, אבל מה שאני רואה עם סטטיסטיקות של פציעות שריר (המסטרינגס בפרט), קיימת עלייה מתמדת עם השנים ללא תלות בהכרח בגיל או תפקיד במגרש. הגורם היחיד שעולה כמעט כל שנה או שנתיים בעשור האחרון הוא מספר המשחקים.

יכול להיות שיש עדיין קשר למונדיאל האחרון?

כלומר, לא רק בגלל המשחקים שבו ספציפית, אלא בגלל העומס שנוצר בעונה שעברה בגלל שהוא נתקע באמצעה.