כדורגל ספרדי - שוטף

אני פחות רגיש ופחות מפריע לי ש׳באים להטיף לנו׳ אבל אתה שוב עושה שלמה שרף ומסתכל על תארים.

תבדוק את השנתיים תחת לואיס אנריקה ותמצא חצי שנה (סוף עונה ראשונה) של יכולת טובה שנבעה בעיקר משלישיית MSN ועונות ענקיות בשער של בראבו (בליגה) וטר שטגן (באירופה). הוא כמעט פוטר בסכסוך עם מסי אחרי שספסל אותו ואת שאר הכוכבים מול סוסידאד בחוץ.

גם פה בזמן אמת כתבנו שהתארים האלה יחריבו את המועדון (היו בדיוק בחירות וזה גרם להנהלה של ברתומאו לנצח) וגם אז קראו לנו בכיינים ששבויים בפפ טים והנה אנחנו עשור אחרי וצדקנו בכל מילה.

אבל תמשיך להטיף על כמה שאנחנו לא מבינים, בכיינים וכו׳
בכיף

|
קיקה סטיין הגיע לקבוצה הרוסה. לא היה לו סיכוי להצליח . בכל מקרה גם כתבתי את זה בזמנו לדובי בדיון. לא רציתי אותו, כי הוא לא התאים, אבל לא מאשים אותו בסוף של אותה שנה.

אם לריאל מדריד היה מאמן שהיה גורם להם כל שנה לעוף ברמונטדה שנה אחרי שנה בנוקאאוט. ואז במסיבת עיתונאים של אחרי המשחק הוא היה בא ואומר להם “זה החיים” (בסגנון הזה) הם היו יוצאים על לפידים לשרוף את הברנבאו על המאמן, אבל אנחנו לא בסדר, שאנחנו לא מוכנים להמשיך עם זה… זה אנחנו רק אנחנו.

להזכיר שוב שהוא עשה את זה עם מסי בכושר שיא. כושר שיא אני יחזור על זה.

אוקי

זה דבר אחד להצליח במועדון שהדרישה המקיסמלית שלו זה להגיע לליגה האירופאית ועם יש טיפת מזל אולי לסיים אם איזה גביע המלך … זה מועדוני דרג ב כמו בילבאו לבין להצליח במועדונים שהדרישות שלהם מראש זה לזכות ביותר מרק אליפות וגם לשחק בנוסף כדורגל התקפי, שאלו הם הדרישות של מועדוני עלית כמו ריאל וסיטי של היום

בגלל זה הוא נכשל בברצלונה. כי הוא לא יכל לעמוד במטרות של מועדון עלית כמו ברצלונה (בזמנו). שהיה לו בהצלחה שם. אבל בילבאו זה תיקרת הגג שלו. אף מועדון יותר גדול מהם לא יקח אותו. ואם בכל זאת יקחו אותו זה בסופו של דבר יסתיים כמו ברצלונה.

אני פה לדבר על כדורגל, לא להטיף. אני לא יודע אם אתה קורא גם בפורום ריאל מדריד, אבל הדברים שאני כותב פה, על האשמות המאמן ובניה לטווח ארוך כתבתי גם שם אינסוף פעמים, וקרוב לוודאי שהתכסחתי כמעט עם כל חבר פורום על הדברים האלה…

יש הרבה להגיב אז לא אגיב ספציפית לכל משפט, רק אפרוס כאן את משנתי. מוזמנים להסכים או שלא.

מאמנים ברמות האלה יודעים הכל, מכירים את כל הטקטיקות וזה לא שהם אידיוטים שלא מבינים כדורגל. אם הקבוצה בנויה היטיב ונראית רע - יש מקום להאשים את המאמן. עם זאת כאשר הקבוצה לא בנויה היטיב אני לא יכול להטיל את האשמה על המאמן אם הכלים שיש לו אינם מתאימים למשימה.

כל המאמנים שאימנו את ברצלונה מאמנים לגיטימיים. מי יותר טוב ומי פחות, כולם אנשי כדורגל מנוסים. אני יכול לקבל שלא אוהבים משהו מסויים שהם דוגלים בו או משהו כזה, אבל לא שהם מאמנים “גרועים” באופן כללי.

אם הקבוצה נראית לא טוב באופן קבוע, זה בגלל שהקבוצה לא טובה, ולא בגלל המאמן. כדי שקבוצה תראה טוב היא צריכה למצוא לעצמה שלד שירוץ לאורך חודשים ואף שנים ביחד, ורק כך ניתן להגיע לרמות הגבוהות ולזכות בתארים. אם מביאים להרכב כל שנה 3-4 שחקנים משמעותיים - אין לקבוצה שום סיכוי להיראות טוב, גם אם לשחקנים האלה קוראים מסי ראמוס ואמבפה (ע"ע פסז).

אלו העקרונות בקיצור נמרץ. מכיוון שבברצלונה לא הפסיקו לשפוך כספים על שחקני רכש, ואל תשאלו אותי אם אני זוכר מי הגיע ומי הלך מתי ולאיפה, רק זכורים לי כמויות שחקנים שעברו אצליכם כאילו זה מפעל בטון. בזמן שאת ההרכב שלנו מאז 2013 בערך ועד לפני שנתיים אפשר לדקלם בעל פה, את שלכם אני פשוט לא מסוגל. זו הבעיה העיקרית וההבדל בין שתי הקבוצות למשל.

ודבר אחרון, תעשו טובה תשתחררו כבר מהרעיון שאנחנו מטיפים לכם. דברו כדורגל בשביל זה אנחנו פה.

לא אהבתי אותו…

בכלל, אחרי פפ, הם כולם נראים כמו טלויזיה שחור לבן…

אם ואלוורדה היה מחולל שינויים בקבוצה כראות עיניו, היינו נראים אחרת ואולי גם לא היינו מושפלים בליגת האלופות. אתם יודעים שאת איקר מוניאין הוא לא סופר? אין מצב שהוא היה יכול לעשות דבר דומה בבארסה ההיא.

הבעיה של ואלוורדה היתה גלויה לעיני כל. השחקנים הוותיקים לא שמו עליו ולמשחקים החשובים הגיעו בנחיתות פיזית משמעותית. איך אפשר להיות עליונים אם השחקנים לא מתאמנים ברצינות?

אחד ההבדלים בין קבוצה כמו אתלטיק בילבאו לברצלונה זה ברמת האימונים. ואם המאמן לא מעלה רמה כשהוא עובר מאחת לשנייה, לא עשינו פה כלום.

קשה לי לשפוט במאה אחוז מאמן כמו ואלוורדה כשהבוס שלו היה ברתומאו, וכשלא היה מנהל מקצועי נורמלי רק כי הבוסים היו על כר הדשא.

אני לגמרי נמנה עם חסידיו של ואלוורדה.
פישל בגדול נגד רומא וליברפול והיה צריך ללכת אחרי ליברפול אבל הייתה לו קבוצה מאומנת עם דרך וסגנון.
ההגנה שלו הייתה ההגנה הכי טובה ומסודרת שראיתי מבארסה ברוב השנים שאני עוקב אחרי הקבוצה וזה הרבה זמן.
לא כיבדו אותו בחדר ההלבשה ובהנהלה והדמות השקטה שלו פגעה בו אבל כמקצוען בארסה שלו שלטה בדומיננטיות בליגה והייתה טופ 4 באירופה בשקט.
ולא נכנס לענייני תארים שגם זה כמובן היה לו

מגיע לו הרבה יותר קרדיט ממה שהיה לו, גם בזמן אמת וגם כיום.

כאמור, מבחנתי משוחרר.

סתם משעשע שאצלכם בניטס, אנצלוטי ואפילו זידאן על המוקד מדי שבוע אבל אצלנו הבעיה לא במאמן ואנחנו סתם אומרים.

כנ"ל בנושא טעויות שיפוטך אבל זה כבר נדוש.

אני די חולק על הקביעה העקרונית הזאת.
אולי הם מכירים את הכל אבל מכאן ועד לדעת להנחיל לשחקנים את הדרך בכלל והנכונה בפרט המרחק גדול.

אתה בעצם אומר שכל קבוצה שהיא לא סיטי המאמן לא אשם? הרי לרוב הקבוצות יש בעיות בסגל כי אי אפשר כלכלית לבנות הכל בצורה מושלמת.

זה כמו שתגיד שאף מגן ימני לא הצליח אצלנו אחרי דני אלבס אז אולי הבעיה לא בשחקנים שבאו?!
לא, הבעיה היא שהביאו שחקנים בינוניים ומטה שלא מתאימים לרמה. כנ"ל המאמנים.

פריז זו דווקא דוגמא מצויינת לקבוצה שבנויה סביר לגמרי ושיחקה רע בגלל מאמן שלא העמיד אותה נכון ונראה שנכנע לתכתיבים של הכוכבים. (ועדיין היתה רחוקה כמה דקות ריכוז מלהעיף אתכם בצמפיונס)

הזמן והנוסטלגיה זה המרפא הכי טוב לטעויות וכשלונות , עכשיו שעבר הרבה מים בירקון ועברו אצלנו מאמנים הרבה יותר גרועים מואלורדה (קומאן וצאבי) אז אפשר ולנסות “לשפץ” את הרקורד של ואלורדה בברצלונה.

ואלורדה בתור אישיות הוא גנטלמן ואין לי שום דבר נגדו. מאמן אחלה לקבוצות כמו בילבאו או סביליה. ודרך אגב אין בזה שום בושה או קלון, את רוב הקבוצות בעולם ואלורדה יוכל לאמן אותם בצורה די טובה. אבל הוא לא מאמן מספיק טוב בשביל קבוצות כמו ברצלונה (לפחות הקבוצה שהוא קיבל) או ריאל.

אתם יכולים לנסות ו"לשפץ" אותו כמה שאתם רוצים ולמחוק את הטעויות שלו ולהפוך את רוב אוהדי “ברצלונה” לרעים בסיפור שלו זה לא ישנה את הטעויות שלו .

אני רק יזרוק דוגמה קטנה, שלושה ימים לפני הגומלין מול רומא, משחק חסר משמעות נגד לגנס שהבטיחה את ההשארות שלה בליגה בקאמפ נואו, ואין לה על מה להילחם, האליפות די מובטחת לנו. ואלורדה עולה עם הרכב מלא נגדם. למה? כי הוא רוצה להכנס להיסטוריה בתור מאמן שלא הפסיד בליגה (מה שבסוף גם בזה הוא נכשל)

אותה טעות הוא עשה גם במשחק לפני ליברפול דרך אגב.

זה סתם קטנויות מבחינתי. אני יכול לעשות פה הרצאה שלמה על הטעויות שלו ועל ההסתמכות המלאה שלו על מסי. ועוד.

כמו שכתבתי, שהיה לו בהצלחה והשנה יש לו הזדמנות נפלאה לקחת לנו את המקום הרביעי של ליגת האלופות.

הרגשות אשמה הכי גדולה בסיפור שלי עם ואלורדה, זה הצורה המבישה שפיטרו אותו ודרך אגב כתבתי את זה גם בזמן אמת, זה היה בושה וחרפה, ורק על זה ברתומאו היה צריך ללכת הביתה. זה מדהים שאחרי זה הוא שמר על כבוד של המועדון והתפשר בסכום של הפיצוים. זה מאוד לזכותו.

מבחינה מקצועית אין לי שום רגשות אשמה. אם זה היה תלוי בי אחרי רומא הייתי אומר לו שלום, תתבעו אותי.

רק להזכיר לך שהם רצו ועדיין רוצים להיפטר מהמאמן שזכה איתם באלופות ובאליפות שנה אחרי. זה … לאוהדי ריאל מותר לאוהדי ברצלונה אסור

אל תכלילו,אני חושב שצ׳אבי מאמן בינוני ולא מנוסה במקרה הטוב ושואלוורדה לא מתאים אישיותית למועדונים גדולים אם כי יש לו את הידע הטקטי ברמות הגבוהות ביותר,ועדיין אנצ׳לוטי היה צריך להיות מפוטר אחרי העונה הקודמת כי הוא התבזה בליגה,על עונת הדאבל לא נראה לי שמישהו ביקש לפטר אותו למרות שידענו שזה היה מזל והתעלות של שחקנים מסוימים ולא יכולת.

אתה נכנס איתי לפינה שאני לא מעוניין. זכותך לחשוב כך על אנלוטי, אבל למה אתם באים אלינו כל הזמן בתלונות שאנחנו מבקרים את המאמנים שלנו?

זה לא חד פעמי, זה כל מאמן שאנחנו מבקרים. לכם מותר לחשוב שאנלוטי לא מאמן מספיק טוב בשביל ריאל למרות שהוא השיג בריאל הרבה יותר הצלחות מאשר ואלורדה קומאן וצאבי ביחד אבל אנחנו “הרעים” בסיפור הזה כי אנחנו חושבים שהם לא מספיק טובים בשבילנו.

אני יחזור על השאלה שלי, ואלורדה מאמן ריאל , בנוקאוט ריאל מושפלת פעמיים רצוף שברשותה השחקן הכי טוב בעולם בכושר שיא . שנה אחרי שנה, אוהדי ריאל לא היו דורשים שהוא יתפטר?

רק להדגיש שכמה שאני שונא את ברתומאו ובגדול אני מאשים אותו בעיקר, בנוקאאוט שלנו בליגת האלופות האשמה היחידה שלו שהוא לא פיטר את ואלורדה. ואלורדה נושא ב100 אחוז אשמה בזה, כל מי שראה את ניהול המשחקים שלו מבין את זה.

אפילו זידאן חטף ממכם. ועכשיו אם אני לא טועה אתם לוקחים את זידאן בשימחה.

דווקא באוהדי ריאל אני נכנס יותר חזק…

או דוגמה טריה אך מלפני אבעה ימים:

בקיצור משה שחרר…

הבעיה יותר גדולה מרק אתה.

אתה רוצה שאני ישחרר אז המלצה שלי תפסיק לנסות לעקוץ אותנו כל הזמן

אני עקבי בדעה שלי ולא משנה אם זו ריאל מדריד או ברצלונה. כשיאל רוצה להחתים את קיין אני הזדעקתי פה כנגד כל חברי הפורום כי זה נוגד את האני מאמין שלי. כשקבוצה לא מבוטלת פה קראה לאנצ’לוטי מטומטם ודרשה את ראשו קמתי נגדם בלי לחשוב פעמיים כי זה נוגד בדיוק את אותו אני מאמין שלי. אתה רוצה בכל זאת להאשים אותם מבלי לייצר דיון ורק להוציא קיטור? סבבה אניח לך לנפשך ולא איכנס איתך לדיונים האלה, אבל אף אחד לא חייב להסכים איתך.

אין לי בעיה להתדיין איתך. אבל בוא תגיד לי מה בקשר לטענות של על ואלורדה לא נכונות? אתה היית מקבל מאמן שכל שנה גורם לקבוצה שלך לקבל בראש בנוקאאוט של ליגת האלופות (עם השחקן הכי טוב בעולם?) גם להזכיר לכולם פה שלא פיטרו אותו אחרי ליברפול (כל קבוצה נורמלית אחרת בעולם הוא היה מפוטר דקה אחרי) פיטרו אחרי שהוא לא השאיר לברתומאו שום ברירה אחרת, אחרי שגם אתלטי עשו עלינו רמונטדה בקופה… ברתומאו היה עושה הכל בשביל להשאיר אותו מאמן אצלנו.

כן או לא.

ההבדל בינינו שאני לא חושב שזה המאמן בהכרח אשם, אני חושב שאלה השחקנים.

תקרא את ההודעה הזאת של אור:

אני גם חושב שלשחקנים יש אשמה. שחקנים בגדול אי אפשר לפטר את כולם. זה לא סותר.

אבל למחדל הכי גדול שלו וזה ליגת האלופות, הוא אחראי לבד. שיטת המשחק שלו מתאימה לקבוצה כמו בילבאו. הרי מה היה נקודת המוצא שלו מול רומא וליברפול בחוץ? השגנו תוצאה טובה בבית, אז נעלה בחוץ רק לשמור על התוצאה. וכך הוא בחר את ההרכב (סרגי רוברטו וסמדו פותחים ביחד מול רומא וידאל מול ליברפול) זה גישה של קבוצה דרג ב שמצליחה לנצח בבית קבוצה חזקה ממנה ובחוץ מנסה לשמור על התוצאה.

ומילא מול רומא, אותו דבר עשה שנה אחרי מול ליברפול (שלהזכיר לכולם הגיע בהרכב חסר מולנוI

זה בדיוק ההבדל בין לאמן קבוצה כמו בילבאו לריאל או ברצלונה. בבילבאו אפשר לספסל מונאין כמה שרוצים. שאתה מגיע לקבוצה כמו ברצלונה או ריאל אתה לא מלך העולם.

תבדוק מה קרה למאמן האחרון של באיירן שניסה לספסל את מולר. אתה גם יכול לשאול את קנסלו…

זה בדיוק מה שהתחלתי לכתוב, הוא מאמן מעולה לקבוצות דרג ב.

זה שאי אפשר להחליף אותם אומר שהם חסינים מביקורת? שאת הכל צריך להפיל על המאמן? החונטה דה אמיגוס הסתיימה כשואלוורדה עזב והבעיות נפתרו?